Onafhankelijke digitale krant voor Zuid-West-Vlaanderen

Zoeken

Uw reclame op deze site
voor slechts 0,70 per dag
Alle info: klik hier

Welkom

Gratis plaatsen wij uw foto('s) op deze site met de daarbijhorende tekst,voor verenigingen, sportclubs, diverse bijeenkomsten, familie gebeurtenissen, optredens, stads activiteiten enz...

Iedereen kan ook zelf één of meerdere foto's in hoge resolutie met een daarbij horende tekst van zijn of haar vereniging sportclub enz... zoals hierboven vermeld opsturen naar : zuid.west.vlaamsemedia@gmail.com.

Contact Redactie & Verantwoordelijke uitgever: Bernard Decock
E-mail: zuid.west.vlaamsemedia@gmail.com
Gsm: 0495 25 45 47

Grondige renovatie Muziekcentrum Track* en Conservatorium Kortrijk

Vanaf 1 januari 2016 ondergaan Muziekcentrum Track* en Conservatorium een grondige renovatie. Concreet betekent dit dat er vanaf het kerstverlof 2015 geen receptief gebruik meer mogelijk is van de polyvalente ruimtes, de leslokalen en de studio. Enkel de repetitieruimtes (jamboxen in de kelder) en Concertstudio blijven tijdens de werken zo goed als mogelijk ter beschikking.
Samen met de Stad Kortrijk zijn we op zoek gegaan naar mogelijke alternatieven voor onze vaste en occasionele gebruikers. Die zijn vanaf nu te vinden via de lokalenwegwijzer (http://www.kortrijk.be/lokalenwegwijzer). Wie niet direct een oplossing vindt via de lokalenwegwijzer kan contact nemen met het Team Evenementen en Verenigingen, per mail via evenementen@kortrijk.be of telefonisch op het nummer 056/277426.
Meer info : *: info@muziekcentrumtrack.be – 056/277900.

Geplaatst op 22.09.2015

Clean Up Day 2015 - Fost Plus, Federplast en Stad Nieuwpoort organiseren op het strand allereerste grote inzamel- en recyclageactie rond zwerfafval

Clean Up Day is een grootscheepse opruimactie, waarbij tientallen vrijwilligers een stuk strand volledig proper maken. Vervolgens wordt het afval gesorteerd en, een Belgische primeur, ook gedeeltelijk ter plaatse gerecycleerd! Met dit initiatief streven de organisatoren - Fost Plus, Federplast en Stad Nieuwpoort - niet alleen naar propere stranden, maar willen ze burgers ook doen nadenken over het vele zwerfvuil dat wordt achtergelaten.
Na de zomervakantie worden de stranden aan onze Belgische kust ontsierd door zwerfvuil, gaande van verpakkingen en sigarettenpeuken tot speelgoed of afgedankt strandmateriaal. Dit afval komt ook vaak in zee of in de duinen terecht, waar het een bedreiging vormt voor kwetsbare leefmilieus. Om dit te voorkomen en om mensen bewust te maken van deze problematiek, steken Fost Plus, Federplast en Stad Nieuwpoort op Clean Up Day de handen uit de mouwen.
Met de hulp van verenigingen, scholen en jeugdbewegingen uit de regio wordt er echter niet enkel afval opgeruimd. We sorteren het ingezamelde afval namelijk ter plaatse uit en demonstreren met behulp van twee unieke mobiele recyclage-installaties, de Plastimobile (www.plastimobile.com) en de Plasticlab (www.plasticlab.be), live voor het grote publiek hoe afval gerecycleerd wordt tot een nieuwe grondstof. Als afsluiter voorzien we een heerlijke picknick voor alle deelnemers, met zo weinig mogelijk afval, dat spreekt voor zich. Vertegenwoordigers van Fost Plus, Federplast en Stad Nieuwpoort zullen aanwezig zijn op dit strandevenement om meer uitleg te geven en vragen te beantwoorden.
Programma: 9u00: Aanmelden vrijwilligers 9u30: Zwerfvuil opruimen op het strand 11u30: Recyclage van het ingezamelde afval 12u00: Slotmoment en ondertekening van de engagementsverklaring van de kunststofindustrie tegen zwerfvuil 12u30: Picknic Adres: Hendrikaplein, 8620 Nieuwpoort

Geplaatst op 22.09.2015

Proef Zeeuwse mosselen in Kortrijk tijdens Nationale Mosselweek

Chef Gilles Joyes steekt traditioneel mosselgerecht in nieuw jasje
Afgelopen zomer heb je ongetwijfeld al genoten van een pot heerlijke Zeeuwse mosselen, maar na enkele maanden extra groeien, merk je toch wel een verschil. Zo zijn niet alleen de schelpen voller, maar worden ook de mosselen rijker van smaak.

Daarom is de Nationale Mosselweek tot en met 25 september hét moment om de oogst Zeeuwse mosselen te proeven. Een hele week doorkruist chef Gilles Joyes Vlaanderen met zijn oldtimer mosseltruck en trakteerd hij de voorbijgangers op smaakvolle gerechtjes. Op woensdag 23 september strand Gilles op de veemarkt van Kortrijk. Chef Gilles Joyes, bekend van restaurant Marcus, trakteert er, tussen 12u30 en 15u, op een origineel mosselgerechtje.

Wil je deze unieke kans niet missen? Noteer de volgende data dan zeker in je agenda!
23 september: Veemarkt in Kortrijk, met chef Gilles Joyes van restaurant Marcus

Meer info: yannick.speelmans@rca.be of telefonisch: +32 497 66 08 86

Geplaatst op 22.09.2015

Nog lang niet uitgespeeld, gelachen en verteld

Henk Rijckaert herneemt zijn muzikale comedyshow 'De Fun, De Hits!'
Vòòr zijn show ‘De Fun, De Hits!’ in première ging zei Henk Rijckaert nog “Als er gelachen wordt, ben ik concent”. En dat er gelachen is. Daarom maakt hij de Vlaamse podia de komende maanden nogmaals onveilig met deze muzikale comedyshow.
Bij het maken van deze voorstelling heeft Henk Rijckaert zich volledig kunnen uitleven in al zijn passies en kwaliteiten. Voor het decor kreeg de doe-het-zelver in hem vrijspel. Hij knutselde verschillende installaties in elkaar die op het podium staan te schitteren. Zijn gevoel voor ritme vormt een rode draad doorheen de show. Henk brengt eigen geschreven nummers die hij persoonlijk begeleid op gitaar. Aan de basis liggen stukken stand-up waarbij de comendian er geanimeerd op los verteld.
Door het grote succes van zijn eerste tournee speelt Henk deze show nog een 40-tal keer. Een overzicht van de volledige speellijst vind je terug op www.henkrijckaert.be.
SHOWS IN WEST-VLAANDEREN
18 sep: SIJSELE, Cultuurfabriek
24 okt: KOKSIJDE, CC Casino
19 nov: IZEGEM, De Leest
02 dec: KNOKKE, CC
04 dec: VEURNE, Furnevent
09 jan: IEPER, CC Het Perron
15 jan: OOSTENDE, CC De Grote Post
30 jan: BEERNEM, OC De Kleine Beer
19 feb: DIKSMUIDE, CC Kruispunt
12 mrt: ZEDELGEM, GC Groene Meersen
22 apr: AVELGEM, GC Spikkerelle
20 mei: WERVIK, GC Forum
21 mei: WIELSBEKE, OC Leieland
Geplaatst op 22.09.2015

CC het SPOOR viert feest

40 jaar CC het SPOOR.
Op zaterdag 26 september vindt in de feestzaal van CC het SPOOR een verenigingenbeurs plaats naar aanleiding van de veertigste verjaardag van het gemeenschapscentrum. Aangezien de verenigingen al veertig jaar lang het kloppende hart zijn van het gemeenschapsleven in Harelbeke, leek het maar wat logisch om hen te betrekken bij deze verjaardag. Meer dan 25 Harelbeekse verenigingen leggen uit wat zij doen, projecteren beelden van hun evenementen en tonen een deel van hun werking. Van de diensten van CC het SPOOR krijg je een overzicht van alle milieu-, sport-, jeugd- en cultuurverenigingen die Harelbeke rijk is. Op de verenigingenmarkt maak je kennis met het uitgebreide aanbod van het Harelbeekse verenigingsleven en je ontdekt er misschien wel je nieuwe hobby of een andere vrijetijdsactiviteit. Bovendien zorgen we voor animatie. Kinderen fietsen een schilderij (je leest het goed), het Rode Kruis biedt gratis workshops aan, je leert jouw naam in het Arabisch te schrijven, je komt te weten hoe een boek wordt gebonden, je ontdekt het culturele programma van CC het SPOOR en nog zoveel meer. Als dat nog niet voldoende is, bezoek dan zeker taverne CC het SPOOR, het gezelligste cultuurcafé van de regio. We sluiten de dag af met een concert van Raymond van het Groenewoud. Hij viert in 2015 zijn 65ste verjaardag en speciaal daarvoor nodigt hij ook zijn band uit … maar misschien wel voor de laatste keer. Mis zeker deze kans niet om meneer Raymond en z’n muzikanten misschien wel voor de laatste keer samen aan het werk te zien in Harelbeke!
Praktische zaken optreden Raymond van het Groenewoud
• Waar: CC het SPOOR, Aula, Eilandstraat 6, 8530 Harelbeke
• Wanneer: zaterdag 26 september 2015, vanaf 20.00 uur (deuren 19.45 uur)
• Kostprijs: vvk: 16 euro – add: 20 euro
• Organisatie: CC het SPOOR
Tickets via cchetspoor@harelbeke.be, webshop.harelbeke.be, op nummer 056 733 420 en aan de balie van CC het SPOOR
Praktische zaken verenigingenbeurs
• Waar: CC het SPOOR, Feestzaal, Eilandstraat 6, 8530 Harelbeke
• Wanneer: zaterdag 26 september 2015, van 14 tot 18 uur
• Kostprijs: gratis entree
• Organisatie: CC het SPOOR en deelnemende verenigingen
• Wat vind je er allemaal?
Infostands, gratis workshops Rode Kruis, demonstraties van verenigingen, kinderanimatie, cafetaria, praktisch overzicht van alle verenigingen in Harelbeke enz.
Waarom zou je komen?
• Je wilt meer weten over bepaalde verenigingen
• Je hebt zin en tijd om ergens bij te horen of lid te zijn
• Je kijkt uit naar een nieuwe uitdaging
• Je wilt nieuwe mensen leren kennen
• Je wilt je in je vrije tijd bekwamen in één of andere vaardigheid
• Je bent onlangs in Harelbeke komen wonen en je wilt weten wat er allemaal te doen is

Redenen genoeg om een bezoekje te brengen aan de verenigingenbeurs en de Harelbeekse verenigingen te ontdekken … Je zal versteld staan van hun aantal en aanbod! Mieke Decabooter Foto : Wikicommons

Geplaatst op 22.09.2015

Dirk Brossé in Concert op 11 oktober te Zwevegem

Na het succes van Scala in 2013 stelt Unizo Zwevegem, die het concert organiseert, dit keer de componist & dirigent Dirk Brossé voor, samen met het kamerorkest Prima La Musica. Deze zullen een uniek programma brengen van enerzijds boeiende filmmuziek van de hand van Dirk Brossé zelf, alsook bekende filmmuziek uit de grote internationale filmscènes. Anderzijds gaat er voldoende aandacht naar de Nederlandse soliste Ibernice Mac Bean die in het verleden verschillende keren samenwerkte met nationale en internationale artiesten: o.a. Nathalia, Marco Borsato, Spandau Ballet, Kool &The Gang, Level 42 enz.… Zij brengt ondersteund door Prima La Musica gekende songs met een” jazzy” ondertoon. Tevens brengt het kamerorkest ook nummers van de grote klassieke meesters en componisten uit het verleden. Mark Matthys uit Kortrijk zal achter de piano plaatsnemen. Met de steun van het Gemeentebestuur van Zwevegem, dat voor deze uitzonderlijke gelegenheid het gemeentepunt ter beschikking stelt, volgt er achteraf, georganiseerd door Unizo Zwevegem, een actief netwerkmoment voor ondernemers, zelfstandigen en vrije beroepers uit Groot-Zwevegem en omgeving. Tussendoor genieten zij van een verzorgde walking-dinner. Naast de verschillende formules die voor de sponsors werden uitgewerkt, kunnen de concertgangers kiezen uit 4 verschillende formules die toegang bieden tot het concert en dit vanaf 29 Euro. Concert inclusief netwerkmoment komt op 60 Euro. Alle ingrediënten zijn dus aanwezig voor een unieke, boeiende en gevarieerde avond! Mis deze unieke avond niet en bestel tijdig uw kaarten. 

Voor meer info of bestellen van kaarten kan u contact opnemen met : 
Filip Huysentruyt 0475 38 56 92 info@huysentruyt.be of Bart Colson 056 75 45 63 bart@colson.be Bart Colson

Geplaatst op 22.09.2015

Een spirituele beurs

Een uniek uitstapje voor het gezin!
Para-Astro, uitgever van het gelijknamige maandblad, organiseert al meer dan vijfentwintig jaar Parascoopbeurzen, waarop iedereen die met het paranormale en het spirituele begaan is, present is. Op zondag 27 september 2015 strijkt deze publieksbeurs voor de 25ste editie neer in de Kortrijkse evenementenlocatie bij uitstek Kortrijk Xpo, Doorniksesteenweg 216. Weg is het beeld van het gebochelde vrouwtje met een wrat op de neus, dat in een hoekje van een donker kamertje de toekomst voorspelde. Vandaag betekent ‘in de toekomst kijken’ veel meer dan in een glazen bol zitten staren. De parapsychologie heeft en neemt haar verantwoordelijkheid door mensen een leidraad te geven bij de beslissingen die ze dienen te nemen en bij de keuzes die ze moeten maken. 

SPIRITUALITEIT IN ZIJN TOTALITEIT
Vermits de grote wereldproblemen steeds complexer worden en er zich in het persoonlijk leven van ieder van ons steeds grotere uitdagingen voordoen, kunnen we verwachten dat er in de nabije – en wellicht ook de verre – toekomst een grote nood aan reflectie en introspectie zal bestaan. Om het in het astrologische jargon uit te drukken: de doorgang (transit) van dé spirituele planeet bij uitstek Neptunus doorheen hét spirituele teken bij uitstek Vissen belooft in deze context een meer dan boeiende periode te worden, een periode die ons nog twaalf jaar in de ban zal houden. Genoeg redenen dus om ons te laten meevoeren door de natuurlijke stroom der dingen en gebeurtenissen en om ons met ons hele wezen open te stellen voor de kosmische krachten en de energieën die ons leven op aarde danig beïnvloeden.
De Parascoopbeurzen zijn dan ook een uitgelezen platform om zich te laten inwijden in een wereld die – hoe mysterieus en verborgen op het eerste zicht – volledig parallel loopt met alles wat zich in ons leven afspeelt.

PARASCOOP PRAKTISCH
Tijdens deze spirituele happening staat het de bezoeker vrij om al of niet de talrijk geplande voordrachten en demonstraties bij te wonen. De ervaring heeft aangetoond dat het voor veel mensen de uitgelezen manier is om de schroom te overwinnen, vooral omdat er zich tijdens de lezingen en demonstraties momenten van ‘herkenning’ kunnen voordoen die de toeschouwer prikkelen om dieper op bepaalde zaken in te gaan. Op de Parascoopbeurs in Kortrijk wordt de bezoeker een brede waaier aan topics aangeboden, waaronder: ‘Kaartleggen op grootmoeders wijze’, ‘Bewust omgaan met je energie’, ‘Helderziendheid’, ‘Contact met overledenen’, ‘Hypnoseshow’, ‘Genezen op een holistische manier’, ‘Zenmeditatie’ etc. Maar dit is nog niet alles! Wij ontvangen tevens enkele unieke gasten: Erna Droesbeke, internationaal gerenommeerd kaartlegster, astrologe én auteur en Naomi Apachi, medium.
Meer info : Eva Vanooteghem Coördinator Parascoopbeurzen Tel: +32 476 379 322 of surf naar : www.para-astro.be 

auteur : Focus /WTV

Geplaatst op 22.09.2015

Feest in de boomgaard

Op zondag 27 september 2015 organiseert de fruitwerkgroep van Velt Wevelgem Menen van 10 uur tot 17 uur Feest in de boomgaard. Het Feest gaat door in ‘Boomgaard Poelenbos’ in de Reutelstraat ter hoogte van nummer 77 te 8560 Wevelgem.

Het Feest in de Boomgaard wordt tweejaarlijks georganiseerd. Je vindt er alle info omtrent boomgaarden, fruitbomen, het verwerken van vruchten,.... Gespreid over de ganse dag kan je deelnemen aan tal van activiteiten in en rond de boomgaard. Een greep uit het aanbod
- tentoonstelling van meer dan 100 verschillende soorten appelen en peren;
- rondleidingen doorheen de boomgaard;
- fruit proeven;
- aankoop oude rassen appel en peer;
- appelmoes proeven;
- fruitsap proeven;
- boekenstand Velt;
- workshop insectenhotel;
- bar;
- taartenbuffet;
- fruitboomactie: koop via onze afdeling uw groot- of kleinfruit aan;
- demonstratie en uitleg enten fruitbomen;
- infostand;
- determinatiestand;
- film appelpluk;
- bijen- en honingstand;
- boomgaardverteller;
Onze medewerkers helpen je graag met raad en daad.
Alvast tot dan.

Auteur: Dieter Dewitte

Geplaatst op 22.09.2015

Kortrijk en de plantjesactie Kom op tegen Kanker

Kortrijk scoort weer in de plantjesactie van Kom op tegen Kanker 2015.
Het derde weekend van september is sedert 21 jaar hét weekend van de plantjesactie ten voordele van Kom op tegen Kanker. Kortrijk en zijn vrijwilligers staan al die tijd al klaar om die actie te voeren. Ook dit jaar slaagden zij er in om een mooi, fantastisch resultaat neer te zetten. Om en bij de 9.100 Azaleas werden aan de man/vrouw gebracht. Dit betekent dat een som van ruwweg 63.700 € op de rekening van Kom op tegen Kanker wordt geplaatst.
Het coördinatiecentrum vc Mozaïek dankt dan ook met hart en ziel de tientallen vrijwilligers die zich hebben ingezet dit weekend. Niet alleen de rechtstreekse verkopers, maar ook mensen die de logistieke steun uitmaken van de actie krijgen hierbij een extra dank. Zonder hen zou het welslagen van het weekend niet mogelijk zijn. En daarnaast ook de bedrijven, scholen en administraties die ingingen op onze vraag om in hun middens planten te verkopen.
Uiteraard gaat onze dank uit naar de duizenden mensen die een of meerdere plantjes kochten. Hun solidariteit met diegenen die getroffen zijn door de ziekte en hun omgeving verdient ons respect en hoogste appreciatie. Dank u !!!
Doris Verlinde
Coördinator Plantjesactie
Kom op tegen Kanker Kortrijk
0486/20.21.28

Auteur: Doris Verlinde

Geplaatst op 22.09.2015

Boekenbeurs Davidsfonds Lauwe 9-10-11 oktober

Jaarlijkse boekenbeurs van Davidsfonds Lauwe in Hoeve Delaere te Lauwe op 9, 10 en 11 oktober.
Ruim aanbod van boeken aangeboden door Boekhandel De Zondvloed.
De beste kinder- en jeugdboeken, strips
Lectuur voor volwassenen: brede keuze aan romans, boeken rond actualiteit, filosofie, gezondheid en gezin, gastronomie, reisboeken, kunst, interieur, … Gunstkoopjes Toegang gratis.

Performance Pat Donnez: “Kan dat licht niet uit”
Openingsavond boekenbeurs Davidsfonds Lauwe in Hoeve Delaere op vrijdagavond 9 oktober om 20u: “Kan dat licht niet uit” door Pat Donnez Een lezing over boeken, lezen en seks. Pat Donnez is schrijver, dichter, interviewer, performer en radiomaker.
Hij is bekend van onder meer Titaantjes, Bromberen, Piazza en Zot van Elsschot op Radio 1 en Klara.
Recent schreef hij de roman “Lichterlaaie”.
Inkomprijs: DF-leden e 5, niet-leden e 6, jongeren dan 25 jaar e 5 €

Auteur: Annemie Vandenbulcke

Geplaatst op 22.09.2015
4668 artikelspagina's: 1 ... 404 405 406 407 408 <<< 409 >>> 410 411 412 413 414 ... 467