Onafhankelijke digitale krant voor Zuid-West-Vlaanderen

Zoeken

Uw reclame op deze site
voor slechts 0,70 per dag
Alle info: klik hier

Welkom

Gratis plaatsen wij uw foto('s) op deze site met de daarbijhorende tekst,voor verenigingen, sportclubs, diverse bijeenkomsten, familie gebeurtenissen, optredens, stads activiteiten enz...

Iedereen kan ook zelf één of meerdere foto's in hoge resolutie met een daarbij horende tekst van zijn of haar vereniging sportclub enz... zoals hierboven vermeld opsturen naar : zuid.west.vlaamsemedia@gmail.com.

Contact Redactie & Verantwoordelijke uitgever: Bernard Decock
E-mail: zuid.west.vlaamsemedia@gmail.com
Gsm: 0495 25 45 47

Gratis proeflessen bij Vaste Vuist tijdens “week van de sportclub”

Van 12 tot en met 20 september 2015 vindt de zesde editie plaats van de ‘Week van de Sportclub’. Tijdens deze dynamische sportweek zetten honderden Vlaamse sportclubs hun werking en hun activiteiten extra in de kijker. Zo ook Sportgroep Vaste Vuist Lauwe waar je nog 1 week gratis kunt proeven van alle sportactiviteiten die de grootste club van de Gymfed aanbiedt. Dit jaar biedt de club 3 nieuwigheden aan: klassiek ballet van jeugd tot volwassenen, clipdance en een extra reeks yoga voor volwassenen.
Om hun sportieve ambitie waar te kunnen maken, rekent Sportgroep Vaste Vuist ook voor deze editie op de enthousiaste medewerking van alle sportliefhebbers. ‘Wij willen jou erbij!’ is dan ook niet voor niets de slogan van de Sportweek, zegt voorzitter Defossez Dries. De uitnodigende slagzin benadrukt het sociaal aspect en de diversiteit van ‘de sportclub’: dé plaats bij uitstek waar vriendschappen ontstaan en waar teamspirit, respect en verantwoordelijkheidszin spelenderwijs worden doorgegeven. Daarom mag iedereen tot en met 19 september gratis komen sporten bij Sportgroep Vaste Vuist Lauwe zodat iedereen zijn favoriete sport kan ontdekken.
Het project van sportgroep Vaste Vuist kadert in de hoofddoelstelling om sport aan te bieden voor iedereen. Het mooiste voorbeeld daarvan was de opstart van gymnastiek voor kinderen en jongeren met een beperking. 0ok dit jaar probeert de sportgroep te voldoen aan de vragen van de sportievelingen. Daar niet elke kandidaat sporter dezelfde interesses heeft, beschikt Vaste Vuist over een breed gamma qua sporten. Maar liefst 73 verschillende groepen staan dit sportjaar geprogrammeerd. Dat gaat van competitieturnen, maxitrampoline, recreatieve en conditiegym, dansen, stijldansen, wandelen, fietsen, balsporten en body challenge tot tai-chi en yoga. Voor elk wat wils dus. Nieuw in het gamma van Sportgroep Vaste Vuist is klassiek ballet van jeugd tot volwassenen, clipdance en een extra reeks yoga voor volwassenen.
Inschrijven voor een volledig sportjaar kan op zaterdag 19 september van 9 tot 12 uur in sporthal Ter Leie. Bij inschrijving voor deelname aan een tweede discipline krijg je nog eens 10 euro korting. Vanaf maandag 21 september kan men enkel nog inschrijven, zonder korting, bij Audio-video-foto Joost Verriest, Wevelgemstraat 10 te Lauwe. Men kan ook steeds inschrijven tijdens de openingsuren van het secretariaat boven de turnzaal.

Foto: Bestuur Vaste Vuist Lauwe

Auteur: Dries Defossez

Geplaatst op 17.09.2015

Topsportgymnast Cindy Vandenhole wint voorbereidende interland voor WK Glasgow

Zondag 13 september turnde het Delhaize TOP-team meisjes gymnastiek met de nationale teams uit Oostenrijk en Zweden een interland. De wedstrijd was een eerste test in de laatste rechte lijn naar het wereldkampioenschap in Glasgow eind oktober. Daar is het de bedoeling dat het team zich weet te plaatsen bij de 16 beste teams om zo een selectie voor de Olympische Spelen in Rio af te dwingen. De weg naar Rio is hiermee goed begonnen. Het nationale team met Cindy Vandenhole (Vaste Vuist Lauwe) won deze internationale wedstrijd. Zweden werd 2de, Oostenrijk 3de.
Er werd geturnd volgens dezelfde formule en volgorde als op het wereldkampioenschap. 6 gymnasten zitten in het team (+1 reserve), waarvan 5 gymnasten op elk toestel aantreden. De beste 4 scores tellen mee voor de teamscore. De loting heeft bepaald dat het Belgische team in Glasgow aan de vloer start. Ook vandaag mochten onze meisjes aan dit toestel de aftrap geven.
Het team moest het vandaag stellen zonder Laura Waem (Sportiva Sint-Gillis-Waas), ze liep afgelopen week een lichte kwetsuur op aan de voet, het trainers- en medisch team beslisten om geen risico's te nemen en haar niet op te stellen. Ze turnde enkel aan de brug een aangepaste oefening.
Wedstrijdverslag
Team België begint overtuigend aan vloer. Cindy Vandenhole (Vaste Vuist Lauwe) opent met een goed afgewerkte oefening, enkel een paar pasjes bij de laatste landing. Gaelle Mys (OTV Nazareth) lukt voor de eerste keer haar nieuwe openingsreeks: overslag dubbel schroef en salto hurk. Lisa Verschueren (Sportiva Sint-Gillis-Waas) brengt emoties op de vloer, danst sierlijk tussen haar gymnastische sprongen en maakt het af met een goede dubbele hoeksalto. Rune Hermans (Gym Haacht) heeft het talent om haar vloer zo licht en gemakkelijk te maken. Met een erg sierlijke oefening behaalt zij de hoogste score. Julie Croket (GymMAX vzw) treedt in haar eerste wedstrijd sinds lang als laatste turnster aan. Ze maakt indruk met een dubbele salto met hele schroef als openingsreeks, ze zet wel even de handen aan de grond bij haar laatste reeks (dubbel hoek). 53,550 aan vloer is een goede score na het 1ste toestel.
Behaalden punten: Cindy 12.900, Gaelle 13.500, Lisa 13.250, Rune 13.600, Julie 13.200 (Jelle 11,850) Het Belgische team neemt de leiding van het klassement en zal deze ook niet meer afgegeven!
Aan sprong houdt iedereen tijdens de opwarming even de adem in. Julie Croket grijpt naar haar enkel na de landing van haar Yurchenko met hele schroef. Ze zet voor alle zekerheid haar wedstrijd niet verder! De andere meisjes brengen prachtige sprongen, Lisa maakte indruk met een erg hoge versie van Yurchenko met hele schroef. Rune, Lisa en Gaelle staan quasi perfect de landing van hun dezelfde sprong. Met 54,399 is sprong hier ook een puntenpakker.
Behaalde punten: Rune 13,433, Gaelle 13,600, Cindy 13,566, Lisa 13,800

Door het uitvallen van Julie Croket komen slechts vier gymnasten aan de beurt, waarvan alle scores van het de overige 4 gymnasten sowieso meetellen voor de teamscore. Gaelle Mys opent voor België op brug. Ze brengt een zekere en stabiele oefening met twee vluchtelementen. Lisa gaat verder met een goed uitgevoerde oefening met een hoge Jäger-salto. Rune kende als derde enkele problemen, plooit de benen met paksalto en hapert bij reus hele draai. Ze landt correct met haar dubbele salto afsprong met hele schroef. Cindy brengt ongeveer dezelfde oefening als Rune, maar met iets meer afwerking en haalt verdiend de best score. Met een score 53,450 gaan onze meisjes goed door op hun elan.
Behaalde punten: Gaelle 13.100, Lisa 13,600, Rune 13.050, Cindy 13,700 (Laura 13.100)

De meisjes beginnen met volle moed aan het laatste toestel, balk. Toch voelen ze heel wat druk, zonder Julie valt immers een sterke balkscore weg. Jelle valt in en weet een score te halen die meetelt voor het team. Knap gedaan Jelle! Lisa start en verlaat twee keer het toestel… Rune gaat stabiel verder, behoudt haar concentratie, maar komt eveneens van het toestel met zijwaartse salto. Ook Cindy heeft het hier wat moeilijk, komt er af met haar eerste element, losse overslag maar weet zich te herpakken. Zij zet erg stabiel verder met een perfecte landing bij haar afsprong (dubbel hurk). Gaelle laat haar ervaring spreken en brengt een quasi foutloze oefening. Balk is echter met 50.150 het zwakste toestel.
Behaalde punten: Lisa 10.450, Rune 12.700, Cindy 10.600, Gaelle 14.200, Jelle 12.650

Voor Zweden en Oostenrijk is het eveneens hun eerste voorbereidingswedstrijd voor Glasgow. Oostenrijk kwam vandaag om wedstrijdervaring op te doen en te kijken waar ze staan. Vloer was duidelijk hun best toestel, ook aan sprong tankten ze duidelijk vertrouwen. Het Zweedse team wilde de wedstrijd doorstaan zonder blessures en kijken of de prestaties op wedstrijd overeenkomen met de trainingen. De Zweedse meisjes kenden slechts twee vallen aan balk, brachten stabiele grondoefeningen en sprongen. Hun passage aan brug kende echter vele grote fouten en vallen.

De einduitslag van deze vriendschappelijke interland.
1. België 211,549
2. Zweden 202,466
3. Oostenrijk 191,581

Met deze wedstrijd achter de kiezen hebben de gymnasten en de trainers een duidelijk beeld over de sterke en zwakke punten van het team. Balk als laatste toestel is alvast geen cadeau voor het Delhaize TOP-team. In deze laatste weken voor het WK komt het er op aan de foutjes weg te werken en gezond aan de start te komen. Als dit lukt kijken we ongetwijfeld neer op een knalprestatie in Glasgow!
Foto met vlnr ambassadeur Vaste Vuist Joris Lauwers, Greet Folens, voorzitter Vaste Vuist Dries Defossez, Cindy Vandenhole, Headcoach AGH Peter Becquart en headcoach AGD Shana Dezwarte.

Auteur: Dries Defossez

Geplaatst op 17.09.2015

Sportgroep Vaste Vuist Lauwe huldigt zijn kampioenen

Sportgroep Vaste Vuist, de grootste sportgroep van Vlaanderen, huldigde al haar turners en turnsters die in het voorbije sportjaar een bronzen, zilveren of gouden medaille behaalden op de West-Vlaamse, Vlaamse en Belgische kampioenschappen. Maar liefst 40 gymnasten kregen uit handen van voorzitter Dries Defossez een attentie. Een nieuw record in de clubgeschiedenis. De club telt met Cindy Vandenhole, Iliaz Pyncket ook enkele buitengewone gymnasten. Cindy was Belgisch kampioene bij de seniores A (het hoogst haalbare in België). Iliaz werd knap 5de in de toestelfinale aan de rekstok tijdens de Jeugd Olympische Spelen. Bestuur en trainers zijn fier op dat jong talent.
Foto: De kampioenen van Vaste Vuist Lauwe gehuldigd door het Stadbestuur Menen.

Auteur: Dries Defossez

Geplaatst op 13.09.2015

RHIZO neemt massaal deel aan levensloop

Maar liefst 640 leerlingen en personeelsleden en hun partners, kinderen, ouders en bekenden van de Katholieke Scholengroep RHIZO namen tijdens het weekend van 12 september deel aan Levensloop in Kortrijk. Al sinds vorig schooljaar trok een team van teamkapiteins op de verschillende scholen en binnen de ondersteunende diensten activiteiten op gang om collega’s aan te moedigen om mee te wandelen of lopen en om geld in te zamelen. De teamkapiteins zelf zullen de volledige 24 uren aanwezig zijn.
“Er heerst een grote dynamiek onder al het personeel. Het thema, de strijd tegen kanker, grijpt iedereen aan en is vaak erg nabij”, vertelt Nancy Dedeurwaerder, algemeen directeur. De betrokkenheid blijkt uit de grote som geld die ingezameld werd: op vandaag reeds 11.628 euro. “Dit is de opbrengst van de lopende en wandelende deelnemers, de verkoop van kaarsenzakjes en polsbandjes en een wijn- en pannenkoekenverkoop”, aldus Nancy Dedeuwaerder. “Tot 15 oktober blijft de teller lopen, dus dit is zeker niet het eindbedrag.”
Ook op Levensloop zelf was RHIZO erg aanwezig . De leerlingen van de Hotelschool verwenden de deelnemers en supporters met hun granolabar en home made ice tea. Maar niet enkel de innerlijke mens wordt versterkt, ook de leerlingen en leerkrachten van de Esthetiekschool dragen hun steentje bij. Zij gaven de lopers en wandelaars voetmassages. Van pijnlijke voeten was er dus geen sprake . De leerlingen en leerkrachten van de Kappersschool dachten ook aan de allerkleinste deelnemers en supporters: zij verzorgen kinderkapsels.
“Levensloop is iets waarvoor het hele RHIZO-groep met plezier zich inzette. Het werdt een echt familiegebeuren waarbij het team zich van zijn sportiefste kant liet zien om geld in te zamelen voor de vele mensen die vochten of vechten tegen kanker.”

op de foto's Het team van vrijwilligers dat de activiteiten van RHIZO op Levensloop coördineert.; en enkel sfeer foto's tijdens levensloop . Foto's Gregoir - Rhizo en Bernard Decock

» Klik hier voor de foto's

Geplaatst op 13.09.2015

Pieter Dusselier is Belgich kampioen savatteschieten

In Marke had het Belgichs kampioenscap savatteschieten plaats. Pieter Dusselier haalde het met een afstand van 30,28 meter voor Dion Vanraes en Julie Dusselier de Belgiche kampioenen titel. Er waren dit jaar in totaal 856 pogingen. 

De redactie/foto's : Guilaume Desmet

» Klik hier voor de foto's

Geplaatst op 11.09.2015

Kooigem wordt Bevergem

Het Kortrijkse stadsbestuur besliste in het college van 31 augustus 2015 de naam van
Kooigem te vervangen door Bevergem. Deze uitzonderlijke naamswijziging gaat eind
september in. De inwoners van het zuidelijkste dorp van Kortrijk krijgen binnenkort een
officieel bericht hierover.

Eind september start op Canvas de nieuwe tv-serie Bevergem. In de serie zie je een West-
Vlaamse cast en hoor je West-Vlaams. Heel wat Kooigemnaren zijn in de serie te
bewonderen als figurant.

Toeristische voordelen
De tv-serie heeft alles in zich om een kijkcijferkanon te worden. Het stadsbestuur
verwacht dan ook heel wat belangstelling voor en bezoekers aan Kooigem. De
naamsverandering maakt het dorp nog meer verbonden met de tv-serie en bied enkele
toeristische voordelen. Er komt immers ook een fietsroute en wandelroute Bevergem.

Procedure
De uitzonderlijke procedure voor de naamsverandering van het dorp bij het Ministerie van
Binnenlandse Zaken is zo goed als rond. Ook met de VVSG, de koepelorganisatie van de
Vlaamse gemeentebesturen en OCMW's werd dit besproken. Het dorp behoudt zijn
postcode 8510. Dat werd geregeld met bpost. Bpost stuurt briefwisseling met de vanaf
eind september foute vermelding Kooigem ook nog een geruime tijd gratis door naar
Bevergem.

Fotomoment
De burgemeester was op dinsdag 8 september om 9.30 uur aanwezig in Bevergem. Afspraak
aan de sokkel op Kooigem Plaats.

Info: Vincent Van Quickenborne, burgemeester, 0495 84 67 36

Geplaatst op 11.09.2015

Deputatie Provincie West-Vlaanderen uit sterke bezorgdheid over VRT-plannen Radio 2 West-Vlaanderen

Tijdens haar zitting van donderdag 10 september heeft de deputatie van de Provincie West-Vlaanderen haar sterke bezorgdheid geuit over de plannen van de VRT-top in verband met Radio 2 West-Vlaanderen.
De deputatie gaat niet akkoord met het voorstel om de Radio 2-vestiging in Kortrijk te sluiten en is ervan overtuigd dat dit gaat leiden tot een verschraling van het West-Vlaamse nieuwsaanbod en de West-Vlaamse programma’s.
Radio 2 West-Vlaanderen speelt kort op de bal bij regionale berichtgeving en is dan ook een belangrijke partner voor de Provincie.
Het succes van Radio 2 West-Vlaanderen bewijst dat de zender beantwoordt aan een reële behoefte bij de West-Vlaming. Daarenboven draagt Radio 2 ontegensprekelijk bij tot de West-Vlaamse fierheid, de West-Vlaamse verbondenheid en de identiteit waar de Provincie sterk op inzet (‘Preus lik fjirtig’).
De deputatie is van mening dat de provinciale schaal de beste schaal is voor regionale berichtgeving en zal haar bezorgdheid over de plannen ook in een brief kenbaar maken aan de Raad van Bestuur van de VRT en de bevoegde minister. 

Meer info : dienst communicatie, Cynthia Dubois cynthia.dubois@west-vlaanderen.be of 050 40 35 18 of 0496 59 61 07 Front montage : Bernard Decock

Geplaatst op 11.09.2015

GROTE PRIJS MARCEL KINT OP ZWEVEGEM KOERSE

2015 wordt Zwevegem terug wielerdorp met DE GROTE PRIJS MARCEL KINT. Het parcours van 166km bestaat uit een plaatselijke omloop van 10,37 km die 16 keer wordt afgelegd. Zonder wijziging worden 15 ploegen die samen 120 renners aan de start brengen verwacht. Het bestuur zal hiermee een belangrijk aantal beroepsrenners kunnen begroeten.
Nieuwe VZW floreert het wielrennen
In november 2010 werd een nieuwe VZW opgericht onder de benaming “Wielervereniging Boldershof Zwevegem”. Het was de nadrukkelijke doelstelling met nieuw enthousiasme terug aan te knopen met de inrichting van een wielerwedstrijd voor beroepsrenners op Zwevegem-Kermis, traditioneel de tweede maandag van september.
Iedereen weet dat Zwevegem-Koerse synoniem staat voor de “Grote Prijs MARCEL KINT”. Dit jaar zal de koers voor de 68ste keer doorgaan, en dit op maandag 14 september 2015.
Er was een nieuwe organisatorische adem nodig om de “Grote Prijs Marcel Kint” als beroepsrennerwedstrijd te doen herleven. Zwevegem was dit trouwens ook verschuldigd aan Marcel Kint, de langst regerende wereldkampioen die op Zwevegemse bodem heeft geleefd.
In 2009 en 2010 beperkte de wedstrijd zich tot beloften en eliterenners zonder contract. In 2011 stonden er opnieuw profs, en na een uitermate boeiende wedstrijd ging de overwinning naar ons talent uit Zwevegem Planckaert Baptiste. De daarop volgende jaren vierde Zwevegem de overwinningen van in het wielermidden gekende namen zoals Navardaukas ( Garmin) in 2012, Iljo Keisse ( Quickstep ) in 2013 en Brian Van Goethem (Metec) vorig jaar.
Op termijn wil “Wielervereniging Boldershof Zwevegem VZW” verder groeien en daarom werd een aanvraag ingediend om volgend jaar als UCI wedstrijd (M.E. 1.2 ) te kunnen doorgaan.
Marcel Kint
Geboren te Zwevegem op 20 september 1914 begon hij als arbeider in het alom bekende staalverwerkingsbedrijf BEKAERT. Na een wedstrijd te hebben gewonnen tegen zijn chef was het al vlug duidelijk dat hij een punt kon zetten achter het arbeidersleven om zijn eigen pedalen te trappen.
Tijdens zijn carrière als wielrenner zette Marcel Kint verschillende titels op zijn palmares: wereldkampioen in 1938, winnaar van o.a. Parijs-Roubaix, Luik-Bastenaken-Luik, Gent¬-Wevelgem, Parijs-Brussel, Belgisch kampioen en talrijke andere klassiekers.
Marcel kreeg als bijnaam “de zwarte arend” en werd verkozen in Zwevegem tot man van de twintigste eeuw en werd in 2000 ook benoemd tot ereburger van Zwevegem.
De wedstrijd zelf
De start en aankomst van de wedstrijd zijn zoals de vorige jaren in de Otegemstraat. De start wordt er gegeven om 14u15 en de aankomst is voorzien omstreeks 18u15.
Er werd deelname verzekerd van volgende ploegen:
Vastgoedservice met nationaal cross kampioen Jan Denuwelaere (Ezc) – Roompot mat winnaar 2014 Brian Van Goethem – Gaverzicht met Jasper lserbijt – Cibel met nationaal kampioen Stallaert (Ezc) – Cofidis met Louis Verhelst – Roubaix met Planckaert Baptiste – Metec met Tijmen Ijsing – Veranclassic met Gorik Gardeyn – Champion Systems – EFC met Maxim Farazijn – Team Douai – Soenens met Edward Planckaert – Douchy Tallasso met Jonas Ovaere en Breyne – Wanty met James Vanlantschoot – Start Trigon uit Paraguay – Parkhotel (Nederland) – Baby Dump (Nederland) – Bike Aid (Duitsland) met Yannick Meyer – Team 3M
En tal van losse renners Bert Debacker (team Giant), de gebroeders Jones (Australië), Renners van Madison, Veranda Willems, alsook losse renners van pro-tour ploegen en tal van buitenlandse renners, worden aan de start verwacht op 14 september in Zwevegem. Als klap op de vuurpijl zou het bestuur graag Stijn Devolder zien deelnemen.
“Tenslotte mogen wij u nog toevertrouwen dat er contacten zijn met enkele pro-tour ploegen om deel te nemen aan onze wedstrijd Grote Prijs Marcel Kint. De gesprekken zijn nog lopende met de teammanagers. Op onze website kan u volgen wie er bevestigt, houdt deze dus in de gaten: op www.zwevegemkoerse.be” voegt burgemeester Marc Doutreluingne eraan toe.
Sponsors en VIP
Er wordt een sponsorboek uitgebracht en op de wielerdag zelf wordt een VIP-tent opgesteld ter hoogte van het oud gemeentehuis in de Otegemstraat 100. Je kunt er terecht van 16u00 tot 22u00. Hiervoor zijn VIP-kaarten te koop aan de prijs van 80 EURO in café ’t Boldershof. Er wordt buffet opgediend door Keurslager Vermeersch uit de Otegemstraat en natuurlijk allerhande dranken.
IDVA / ©Foto 's Bernard Decock & reportage-MDK
Bron: Koersdirecteur Bonte Danny & persverantwoordelijke Doutreluingne Marc

Geplaatst op 11.09.2015

Vaste Vuist Lauwe op turnstage naar Septon

De competitiegroepen Artistieke Gymnastiek Dames en Heren recrea D-niveau van Sportgroep Vaste Vuist Lauwe hebben de jaarlijkse gewoonte om op turnstage te trekken naar de Ardennen. Een 25-tal gymnasten tekenden present voor deze turnstage. Moe maar uitermate tevreden keerden de leden vrijdag terug van een 7-daagse trip naar Septon, deelgemeente van Durbuy. Terwijl de kookouders zich dagelijks inzetten voor de overheerlijke maaltijden, gingen de gymnasten een halve dag turnen in de ingerichte turnzaal van Tinlot. De andere halve dag werd besteed aan teambuilding onder de vorm van avonturenparcours, deathride, hoogtepiste, rotsklimmen, kayak, dropping, speleologie en zwemmen. Het animatieteam zorgde voor de avondactiviteiten.
Foto: Deelnemers turnstage Vaste Vuist Lauwe in de Ardennen

Auteur: Dries Defossez

Geplaatst op 11.09.2015

Vaste Vuist Lauwe op dagtocht naar Ronse-Oudenaarde

De Wandelaars van sportgroep Vaste Vuist Lauwe trokken op dagtocht van Ronse naar Oudenaarde. Heel wat mooie plekjes werden via voet- en veldwegen aangedaan: het station en de markt van Ronse, de muziekberg, het merkwaardige plaatsje Louise-Marie, Etikhove, de vallei van de Nederaalbeek, het prachtige zicht in Leupegem, de mooie stad Oudenaarde.
Foto: Een groepje wandelaars van Vaste Vuist Lauwe op dagtocht

Auteur: Dries Defossez

Geplaatst op 11.09.2015
4668 artikelspagina's: 1 ... 406 407 408 409 410 <<< 411 >>> 412 413 414 415 416 ... 467