Onafhankelijke digitale krant voor Zuid-West-Vlaanderen

Zoeken

Uw reclame op deze site
voor slechts 0,70 per dag
Alle info: klik hier

Welkom

Gratis plaatsen wij uw foto('s) op deze site met de daarbijhorende tekst,voor verenigingen, sportclubs, diverse bijeenkomsten, familie gebeurtenissen, optredens, stads activiteiten enz...

Iedereen kan ook zelf één of meerdere foto's in hoge resolutie met een daarbij horende tekst van zijn of haar vereniging sportclub enz... zoals hierboven vermeld opsturen naar : zuid.west.vlaamsemedia@gmail.com.

Contact Redactie & Verantwoordelijke uitgever: Bernard Decock
E-mail: zuid.west.vlaamsemedia@gmail.com
Gsm: 0495 25 45 47

Real-time tracking tijdens de 1000 km van Kom op tegen Kanker

Aanstaand weekend staat voor de zesde keer de 1000 km van Kom op tegen Kanker gepland. Gedurende 4 dagen gaan heel wat fietsers op pad om geld in te zamelen voor kankeronderzoek. Deze editie belooft terug alle records te verbreken want het maximum aantal inschrijvingen werd reeds vroeg bereikt. Er zullen maar liefst 600 teams deelnemen wat meteen zorgt voor een minimale recordopbrengst van 3 miljoen euro.
Grote organisatie
Met meer dan 3.000 renners op de baan, belooft de organisatie van de 1000 km terug een huzarenstukje te worden. Gelukkig kan Kom op tegen Kanker terugvallen op Flanders Classics die met veel plezier zijn schouders zet onder de organisatie.De organisator van onder meer de Ronde van Vlaanderen stelt elk jaar alles in het werk om iedereen een prachtig weekend te bezorgen.
Track and trace
Maar met 600 teams op de weg, staat Flanders Classics voor een helse taak om alles in goede banen te leiden. Op zulke momenten is elke hulp meer dan welkom en daarom stelde GeoDynamics zijn track and trace systemen ter beschikking. Aan de hand van de track and trace systemen worden alle verplaatsingen van de eerste en laatste wagens in de 5 pelotons geregistreerd en doorgestuurd naar de servers van GeoDynamics dankzij de ingebouwde gsm-antenne.Op die manier krijgt de organisatie een perfect zicht op zowel het begin als het einde van de pelotons. Dreigt er dan iets fout te lopen, dan kunnen ze zeer snel ingrijpen op basis van de exacte locaties van de fietsers.
Voor iedereen
Maar daarnaast kunnen alle supporters en sympathisanten ook eenvoudig de posities bekijken van alle renners. Daarvoor lanceerde GeoDynamics een speciale publieke website: http://komoptegenkanker.geodynamics.be/ Via de tool kan je tot op de seconde en tot op straatniveau zien waar de pelotons zich bevinden. Ook via smartphone zijn de renners te volgen dankzij de handige app IntelliTracer voor iPhone, Android en Windows Phone.
Wordt er een login gevraagd, geef dan volgende gegevens in: Company: kom op tegen kanker- Login: tracking - Password: 1000
Over GeoDynamics
GeoDynamics ontwikkelt software om op afstand de locatie te bepalen van voertuigen of mobiele medewerkers. Via een beveiligde website kan je op computer, tablet of smartphone volgen waar ze zich bevinden. GeoDynamics’ systemen worden ook gebruikt voor tijdsregistratie en het beheer van het wagenpark. Het bedrijf bestaat sinds 2004 en heeft 2.250 klanten, die samen 23.000 blackboxen gebruiken. Dat zijn apparaten met ingebouwde gps- en gsm-functies die in een voertuig geïnstalleerd worden om de locatie ervan te volgen. GeoDynamics richt zich op de bouwsector, installateurs, onderhouds- en serviceploegen, openbare diensten en andere organisaties met mobiele medewerkers en een wagenpark.
Het bedrijf werd in 2004 opgericht en heeft ruim 25 medewerkers. Het boekte in 2014 een omzet van 6,7 miljoen euro. GeoDynamics was in 2011 het hoogst gerangschikte Vlaamse bedrijf in de door Deloitte opgestelde lijst van de vijftig snelst groeiende technologiebedrijven in de Benelux. Stijn Stragier en Peter Vermeesch, oprichters en eigenaars van GeoDynamics, zijn de managing partners van het bedrijf. Stijn Stragier werd in 2012 Jong West-Vlaams Ondernemer van het Jaar.
Meer info op www.geodynamics.be.
Contact GeoDynamics
Lander Degroote, marketing- en communicatieverantwoordelijke
Dumolinlaan 9, B-8500 Kortrijk
T: +32 56 35 16 36
M: +32 473 45 49 13
E: lander.degroote@geodynamics.be

Geplaatst op 15.05.2015

Harelbeekse Kano Vereniging organiseert BK Lange Baan Kajak

De Harelbeekse Kano Vereniging zal op 16 en 17 mei voor de zesde maal het Belgisch Kampioenschap Lange Baan Kajak organiseren. Op dit BK strijden Belgische toppers voor het goud en dit alleen, per twee of zelfs met vier in één boot.
Kajak is vrijheid, zon, water en wind… Genieten met andere woorden…
Het is een minder bekende sport, maar zeker niet minder spectaculair. De laatste jaren hebben de Belgen getoond dat ze ook op internationaal niveau hun mannetje kunnen staan Zo is Dries Corrijn topfavoriet bij de heren senioren. Hij werd vorig jaar 11de op het WK en 6de in de Waterlandmarathon. Dit jaar kroonde hij zich al overtuigend tot Belgisch kampioen marathon na eerder zo goed als alle Belgische marathons gewonnen te hebben en op de Waterlandmarathon werd hij ondanks een mindere start toch nog sterk 7de. Bij de dames is Lisanne Terrie de grootste kanshebber voor de titel. Ook zij bewees op het BK marathon al in uitstekende vorm te zijn door van bij de start te ontsnappen en na een lange solo race als eerste over de finish te komen.
Op 16 en 17 mei gaat opnieuw het Belgisch Kampioenschap Lange Baan Kajak door bij de Harelbeekse Kano Vereniging in de Klinkaardstraat 40 te Harelbeke. Dit is tevens de 6de opeenvolgende editie van het Belgisch Kampioenschap die doorgaat op het Harelbeekse water. Dit is alleen mogelijk door het harde werk van vrijwilligers en een goede organisatie van het evenement. De organisatie kreeg de voorbije jaren vele complimenten en hoopt dit jaar opnieuw een evenement van topniveau te verwezenlijken.
Het Belgisch Kampioenschap Lange baan is meer dan alleen varen, het is een strijd om eer en respect. Een weekend lang kajakgeweld over afstanden van 1000m (pupillen), 2000m (miniemen, kadetten) en 5000m (aspiranten, junioren, senioren en veteranen). Een wedstrijd waar de besten van België het tegen elkaar opnemen om zichzelf kampioen van België te kunnen noemen.
Naast een enorm uithoudingsvermogen, kracht en explosiviteit, dienen de atleten ook te beschikken over zeer goede bootcontrole en een goed uitgedokterde tactiek. Alle wedstrijden worden gekenmerkt door een enorm woelig verloop. Na een enorm agressieve start wordt overgegaan naar een moordend tempo. Tussensprinten en ontsnappingen volgen aan de lopende band. De vergelijking met veldlopen of wielrennen is zeer snel gemaakt.
Op het BK Lange Baan varen de atleten een individuele wedstrijd in K1 (5m20 lange wedstrijdkajak), maar nemen ook in team deel aan de wedstrijden in K2 (wedstrijdkajak voor 2 personen) en aan het koninginnennummer, de K4 (wedstrijdkajak voor 4 personen).
Jaarlijks kan deze wedstrijd rekenen op 200 deelnemers en 500 toeschouwers. Het is dan ook met veel plezier dat de Harelbeekse Kano Vereniging deze wedstrijd organiseert. Het zorgt volgens de organisatoren voor een betere bekendheid van de sport en de club en met de extra inkomsten van de voorbije edities heeft de club kunnen investeren in nieuw varen materiaal voor de Harelbeekse jeugd.
Ook aan de jongere generatie vaarders is er gedacht, dit in de vorm van jeugdspelen. Hier strijden jongens en meisjes tot 12 jaar in 3 onderdelen waarin ze hun veelzijdigheid als sporter kunnen aantonen voor de podiumplaatsen. Ze moeten een parcours tussen boeien afleggen op het water, om ter snelst 1000m varen en ook nog in een loopwedstrijd een zo goed mogelijke plaats behalen.
De wedstrijden gaan door op zaterdag 16 augustus van 11.00 u tot 18.15 u en op zondag 17 augustus van 9.00 u tot 16.30 u op het Kanaal Kortrijk-Bossuit te Stasegem. Het weekend wordt afgesloten met de meest spectaculaire wedstrijd, de K4 heren, die de zondag om 16u van start gaat.
Kom en zie topsporters aan het werk!

Geplaatst op 14.05.2015

De mooiste foto F16 Torrnado

De Belgische Luchtmacht reed op 11/5 een bus vol fotografen van de parking bij het vliegveld van Bevekom (EBBE) naar RWY 04R waar de F-16 Tornado stond opgesteld, de Draken-Agusta (what’s in a name) en de vier Marchetti’s van het demo-team. Deze toestellen die België op diverse airshows vertegenwoordigen, mochten in volle glans worden gefotografeerd. Voor Aeroscript was Jan Vanhulle aanwezig die aldaar deze prachtige foto nam. Wie ook die hele mooi glinstering vatte, mag het zeggen … 

Guido Bouckaert / Aeroscript

Geplaatst op 14.05.2015

Expo Winteracademie

 
Nog tot 21 juni loopt in het cultuurcentrum De Benne een tentoonstelling met de werken die de leerlingen van de Blankenbergse Winteracademie tijdens het afgelopen cursusjaar produceerden. De expo brengt een mooi overzicht van het zeer gevarieerde creatieve cursusaanbod.
In de Winteracademie werken cursisten van 3 tot 93 jaar onder begeleiding van professionele en gedreven leerkrachten acht maanden lang intensief, maar in een ongedwongen sfeer. In het cursusaanbod zit Tekenen en schilderen voor gevorderden, Tekenen voor beginners, Boetseren en keramiek, Kalligrafie, Kleuter- en jeugdateljee en Gemengde technieken.
Schepen voor Cultuur Philip Konings opende de expo op zaterdag 9 mei: “De Winteracademie, het vormingsluik van cultuurcentrum Blankenberge, is ondertussen stevig ingeburgerd in het lokaal vormingsaanbod. De cursussen zijn gegeerd en snel uitverkocht. Dit jaar dienden zelfs wachtlijsten aangelegd.”
Wie volgend jaar zijn of haar creativiteit de vrije loop wil geven, kan vanaf juli inschrijven bij het cultuurcentrum. Het cursusaanbod wordt opgenomen in de seizoenbrochure die vanaf 13 juni verkrijgbaar is aan de balie van het cultuurcentrum. De werkjes van dit jaar zijn nog een tijdje te bewonderen in De Benne.
Voor meer info:
Schepen van Cultuur, Philip Konings
050 42 99 42 – stadhuis@blankenberge.be
CC Blankenberge - Hoogstraat 2 - 8370 Blankenberge
Tilly Sercu - 050 43 20 43 - cultuur@blankenberge.be - cultuur.blankenberge.be 

redactie en Foto : Philip Konings

Geplaatst op 14.05.2015

Chevalier St Georges versus Green Devils

Op Zaterdag 9 mei 2015 stond voor de Reserve (beloftenploeg) van St- Georges
Hockeyclub te Kortrijk de titel op het spel want de promotie naar 1e Nationale
werd inmiddels vorige week al verzilverd dankzij een 3-5 winst in La Louvière.
Met een gelijkspel of winst waren “les chevaliers” verzekerd van het
kampioenschap die een prachtig seizoen meemaakten met bloed, zweet & tranen.
Aangemoedigd door een 70-tal supporters vingen de ridders van kortrijk
het spel aan tegen Green Devils uit Anderlecht dat eindigde op 3-1
De jonge beloften vierden hun welverdiende titel uitbundig en bedankten hun supporters.
Meer info: www.facebook.com/RESERVESGEO2
Op de foto's :
Van Lerberghe Maxime, Louis Dubois, Jeroom Decuypere, Charles Labrique, Antoine Labrique, Pierre-Henri Mullie, Matthieu Libeert, Lorenz D'heygere, Mathieu Dubois, Arnaud Dubois, Julien Mullie, Nicolas Buysschaert, Christophe Vercruysse, Henri Pype, Maurits Van Steen, Samuel Van Innis, Paul-Laurent Philippart en Alexis Dubois.

Redactie en fotografie Maxime Van Lerberghe

» Klik hier voor de foto's

Geplaatst op 14.05.2015

ACV Politie helpt bij voorbereiding selectieproeven

In mei pakt ACV Politie in West-Vlaanderen uit met een opmerkelijk initiatief. Op 27 en 30 mei organiseert de vakbond in Kortrijk een tweedaagse die kandidaten voorbereidt op de selectieproeven van agent en inspecteur van politie.
Koen Dooms van ACV Politie: “Elk jaar stellen we vast dat zeer veel mensen kandideren voor een job bij de politie. Terzelfdertijd zijn er maar weinigen die effectief slagen voor de selectieproeven. In West-Vlaanderen alleen al zijn er zo’n 1200 kandidaten voor een 120-tal vacatures. We zien regelmatig geschikte kandidaten die niet slagen in de proeven omwille van fouten die te vermijden zijn. Om geïnteresseerden de kans te geven zich goed voorbereiden op de selecties, hebben we dan ook deze tweedaagse ontwikkeld.”
“ Op 27 mei geven we nuttige informatie en tips. Zaterdag 30 mei krijgen de deelnemers dan de kans om enkele oefeningen te maken. Deze oefeningen bereiden rechtstreeks voor op de selectieproeven van agent en inspecteur van politie. We focussen onder andere op de cognitieve testen, de rapportagetest, de situatieproef en het interview. Hiervoor hebben we beroep gedaan om de kennis van de ACV Bijblijfconsulenten. Zij beschikken immers over de nodige ervaring in het begeleiden van werkenden en werkzoekenden naar een nieuwe job.”
Door je goed voor te bereiden word je natuurlijk niet zomaar een goede inspecteur, maar het vergroot zeker je kansen in de selectieprocedure. Iedereen die geïnteresseerd is in een job bij de politie en gemotiveerd is om er voor te gaan is dus van harte welkom.”
Meer informatie en inschrijven via www.jeloopbaan.be . Niels Knockaert

Geplaatst op 14.05.2015

Ruim 1.500 deelnemers voor 'West-Vlaamse Driedaagse Aangepast Sporten' in provinciaal Sport- en Natuurcentrum De Gavers (Harelbeke)

Op dinsdag 19, woensdag 20 en donderdag 21 mei nemen ruim 1.500 kinderen, jongeren en volwassen uit 20 scholen en 40 instellingen, met hun begeleiders, deel aan de ‘West-Vlaamse Driedaagse aangepast sporten’ in het provinciaal Sport- en Natuurcentrum De Gavers en in het gemeentelijk Sportcentrum ‘De Dageraad’ in Harelbeke.
De ‘West-Vlaamse Driedaagse aangepast sporten’ is inmiddels aan zijn 29e editie toe.
Op dinsdag 19 mei nemen jongeren (12 tot 18 jaar) deel, op woensdag 20 mei zijn de volwassenen aan de beurt (+ 18 jaar) en op donderdag 21 mei de kinderen (van 8 tot 12 jaar).
‘Aangepast’ avontuurlijk sporten
Ook dit jaar staat ‘avontuurlijk sporten’ centraal in het sportaanbod. Deelnemers hebben de keuze uit ongeveer 35 sporten. Het aanbod is eigentijds en aangepast aan de doelgroep. Blikvangers zijn outdoor fitness, drums alive, go-carts, baseball, muurklimmen en beachvolleybal. De klassiekers zijn rondvaart, huifkartocht, fietsen en trampoline.
De activiteiten worden aangepast om aan de behoeften van de doelgroep te voldoen. Er wordt echter geen opsplitsing gemaakt naar handicap toe wat een zeer heterogeen deelnemersveld met zich meebrengt.
Vraag van de sector, met hulp van 150 medewerkers
De Provincie West-Vlaanderen gaat met de driedaagse in op de vraag van de sector naar de organisatie van aangepaste sportdagen. De driedaagse is enerzijds een opportuniteit om nieuwe sporten te ontdekken, maar begeleiders kunnen er ook nieuwe ideeën opdoen en contacten leggen met aanbieders van aangepaste sporten.
Tijdens deze 29e editie staan zo’n 150 medewerkers klaar: de Zeil- en Surfclub Gavermeer, de hulpverleningszone Fluvia, de sportraad Harelbeke en tal van lesgevers en vrijwilligers.
Ook de sportschool ‘V.I.L.O. Ter Borcht’ uit Meulebeke en het Margareta-Maria-Instituut (MMI) uit Kortemark verlenen hun medewerking. De studenten van beide scholen leveren een belangrijke bijdrage aan de organisatie en doen op die manier ervaring op bij het begeleiden van en de omgang met personen met een beperking. Dienst communicatie, Fanny Depijpere

Geplaatst op 14.05.2015

Oostende in de ban van vogelverschrikkers!

Na het immense succes van de Sneukeltocht vorig jaar, hebben het Stadsbestuur en de Oostendse landbouwers besloten om ook dit jaar de stadshoeveroute en de Oostendse landbouw op een leuke manier in de kijker te zetten.
De sneukeltocht vindt dit jaar plaats op zondag 17 mei 2015. Je kan genieten van een smakelijke, dagverse brunch tussen 09.00 en 12.00 uur op de Paalsteenhoeve, Kruishofstraat 2.
Na het proeven van al dat lekkers kan je de nodige calorieën verbranden op de fiets. Maar er is meer !
Alle Oostendse scholen en verenigingen werden aangeschreven om deel te nemen aan onze eerste editie van 'Wizard of Oztende' en hun creativiteit te tonen aan de Oostendenaar en toerist door het maken van vogelverschrikkers. Het resultaat zijn 26 vogelverschrikkers die tot 31 augustus langs de stadshoeveroute zullen staan.
De fietsers en wandelaars van de stadshoeveroute vormen de jury en kunnen tijdens de vogelverschrikkers beoordelen door een stemformulier in te vullen.
Zowel de makers van de vogelverschrikkers als de deelnemende juryleden maken kans op prachtige prijzen die op een slotevent in september worden uitgedeeld.
Inschrijven voor de Brunch en fietstocht kan door een mailtje te sturen naar Sneukeltocht@oostende.be. Je ontvangt dan meteen een e-mail met de verdere stappen om je inschrijving te finaliseren.
De stemformulieren zijn vanaf 17 mei te verkrijgen bij de boerderijen langs de Stadshoeveroute, bij Toerisme Oostende, het Uitloket in CC De Grote Post en in het Stadhuis.

Geplaatst op 14.05.2015

Oostende voor Anker: verkeersmaatregelen

Van 28 tot en met 31 mei 2015 vindt de vijftiende editie plaats van Oostende voor Anker, het grootste festival van de zee en de klassieke scheepvaart in België.
Dit jaar staat Oostende voor Anker in het teken van 70 jaar bevrijding van Oostende na WO II. Naast een aantal stoomschepen en -machines worden meer dan 150 klassieke schepen verwacht. Deze zullen gemeerd liggen in het epicentrum van het festival: het Mercatordok en het Montgommerydok. Naast de vloot zijn er tal van andere activiteiten met o.m. optredens, exposanten en verschillende doe-activiteiten.
Omwille van de werkzaamheden aan het Stationsplein, slaat het festival opnieuw zijn tenten op aan de Vindictivelaan en op het Sint-Petrus- en -Paulusplein. Om de nachtrust te respecteren stopt de muziek reeds om 20.00 uur. Hiermee wordt tegemoet gekomen aan de bewoners van de twee locaties die centraal liggen tijdens Oostende voor Anker.
Om de veiligheid van de bezoekers te garanderen, worden de volgende verkeermaatregelen genomen. Afhankelijk van de verkeers- en voetgangersdrukte zal van donderdag 29 mei tot en met zondag 1 juni 2015 van 10.00 tot 22.00 uur:
• de Natiënkaai (en Churchillparking) afgesloten zijn voor alle verkeer behalve het plaatselijk verkeer en enkel bereikbaar zijn via de Leopold III-laan en niet via Visserskaai noch de Vindictivelaan;
• het verkeer verboden worden op de Vindictivelaan richting Visserskaai vanaf de Kapellestraat;
• de ondergrondse parkeergarage op de Visserskaai bereikbaar zijn via de volgende omleiding: Vindictivelaan -> Christinastraat -> Jozef II-straat -> dienstweg voor de kerk -> Pastoor Pypestraat -> Sint-Franciscusstraat -> Visserskaai en via de Visserskaai zelf komende uit de richting van het Klein Strand;
• het centrum te bereiken zijn via de zijstraten van de Hendrik Serruyslaan en de Van Iseghemlaan en via de voorvermelde omleiding naar de ondergrondse parkeergarage in de Visserskaai;
• het centrum kunnen verlaten worden via de Visserskaai -> Albert I-promenade -> Van Iseghemlaan of via de Nieuwstraat -> Mijnplein -> Breidelstraat -> Kerkstraat -> Sint-Pietersstraat -> Jozef II-straat -> Christinastraat -> Vindictivelaan en Leopold II-laan.
• de Visserskaai bij grote drukte (wandelaars) afgesloten worden voor alle verkeer t.h.v. de Nieuwstraat in de richting van de Vindictivelaan.
• eénrichtingsverkeer ingevoerd worden in de leopold III-Laan, tussen de inrit bussteltplaats en de Brandariskaai.
De verkeersmaatregelen worden ter plaatse duidelijk gesignaleerd.
We hopen je alvast te mogen ontmoeten tijdens dit unieke festival!
Voor meer info over de verkeersmaatregelen kunt u terecht bij de dienst coördinatie van de Lokale Politie, T 059/27.09.36 of via coordinatie@politie-oostende.be. Over Oostende voor Anker verneem je alles op www.oostendevooranker.be.

Geplaatst op 14.05.2015

Open Wervendag, bezoek de A11 op zondag 31 mei

Op zondag 31 mei tussen 10 en 17 uur kunnen geïnteresseerden een kijkje komen nemen achter de schermen van de A11, de nieuwe snelweg tussen de N31 in Brugge en de N49 in Westkapelle. De 12 km lange snelweg zal voor een vlotte verbinding zorgen van de zeehaven van Brugge met het binnenland. Bezoekers worden verwelkomd aan één van de blikvangers van het bouwproject, het viaduct tussen de spoorlijn Brugge-Zeebrugge en het Boudewijnkanaal.
Het viaduct is 17 m hoog en zal meer dan 800 m lang worden, om zowel de spoorlijn Brugge-Zeebrugge als het Boudewijnkanaal te overbruggen. De bezoekers worden rondgeleid op en naast het viaduct, voor een overzicht van wat de A11 aan constructies en technische kunstwerkjes te bieden heeft. Wie tijdens het parcours alle vragen van de A11-quiz juist kan beantwoorden, maakt bovendien kans op beestig leuke prijzen.
De organisatie raadt aan om zo veel mogelijk met de fiets te komen. Voor wie toch met de wagen komt, is er parkeergelegenheid aan het kruispunt van de Pathoekeweg met de Stationsweg (N348).
Meer info:
www.a11verbindt.be

Geplaatst op 14.05.2015
4448 artikelspagina's: 1 ... 410 411 412 413 414 <<< 415 >>> 416 417 418 419 420 ... 445