Onafhankelijke digitale krant voor Zuid-West-Vlaanderen

Zoeken

Uw reclame op deze site
voor slechts 0,70 per dag
Alle info: klik hier

Welkom

Gratis plaatsen wij uw foto('s) op deze site met de daarbijhorende tekst,voor verenigingen, sportclubs, diverse bijeenkomsten, familie gebeurtenissen, optredens, stads activiteiten enz...

Iedereen kan ook zelf één of meerdere foto's in hoge resolutie met een daarbij horende tekst van zijn of haar vereniging sportclub enz... zoals hierboven vermeld opsturen naar : zuid.west.vlaamsemedia@gmail.com.

Contact Redactie & Verantwoordelijke uitgever: Bernard Decock
E-mail: zuid.west.vlaamsemedia@gmail.com
Gsm: 0495 25 45 47

'DE TOPPERS VAN LE BOURGET 2015' - DE VERGELIJKING GAAT (NIET) OP

Le Bourget-PAS’15, sloot zondagavond de deuren; tijd voor een vergelijk achteraf, middels een top drie van persoonlijke aard. Eén. De helikopers doen het goed en dat was ook bij Airbus te zien, huidig eigenaar van wat ooit Eurocopter was. Veel aandacht werd besteed aan de H160 die net op tijd voor de beurs, op 13 juni, voor het eerst vloog. Deze heli die al werd aangekondigd in 2011 ter vervanging van de modellen Dauphin (AS365 en EC155) moet in 2018 de markt op als een medium utility helikopter. Het wordt de eerste helikopter waarvan het onderstel met remmen, niet hydraulisch maar elektrisch zal worden aangestuurd. Tegenspeler voor de Airbus-H is Bell-Textron uit de US die de 407GX en de 429WLG hadden opgesteld. Of Bell ooit weer de wereldleider wordt op het vlak van de verkoop van helikopters valt erg te betwijfelen. Twéé. Voor hele kleine privé-vliegtuigen is er op Le Bourget al lang geen plaats meer. Toch duiken ze nog op. Uit Italië kwam de Dardo van CFM-air. Het bedrijf uit Turijn had het lumineuze idee om een twee-zitter te bouwen, side by side, die de lijnen vertoont van de tandem-2-zits Blackshape. De Dardo is zo mooi ontworpen dat ook ik hunkert om de kist ‘s te kunnen vliegen … Het Franse Elixir Aircraft uit de buurt van La Rochelle, toonde de plannen voor een bijzonder aantrekkelijke tweezitter en ze hebben hiervoor alle wind in de zeilen. Niemand minder dan de bekende Franse reporter Bernard Chabbert kwam de voorstelling luister bijzetten en dat deden ook de piloten van de Patrouille de France. Van een introductie gesproken! Drié. Het eeuwige gevecht tussen Airbus en Boeing gaat verder. De A-350 Wide Body en de B-787 Dreamliner, zijn op zich in vlucht mooier om aan te zien dan wat de fighters heden tonen. Ze wentelen en wringen en draaien en kippen en sleuren zich door de lucht aan schrikwekkend lage snelheden. Op z’n Frans: incroyable mais vrai. En wat schilderen ze die kisten vandaag toch mooi: de A-350 in een carbon-outlook want de helft van de gigantische verkeersvliegtuig is van plastiek; de Dreamliner in de mooie kleuren van Qatar en Vietnam Airlines. Het wordt tijd dat mijn reisbestemming weer ‘s die kant uitgaat, al was het alleen maar om mijn aantal gevlogen vliegtuigen (op naar de 125 … ) aan te dikken met niet minder dan zes topmodellen van deze Le Bourget-PAS’15 …
Voor de redactie : Guido Bouckaert / Foto's Johan Vanhulle
» Klik hier voor de foto's

Geplaatst op 26.06.2015

OPENLUCHTZWEMBAD ABIJKAAI VERWELKOMT OPNIEUW DE GEZINNEN VOOR HET ZOMERSEIZOEN

Vanaf zaterdag 27 juni gooit het openluchtzwembad Abdijkaai opnieuw de deuren open.
Feestelijke opening op zondag 28 juni
Vanaf 12 uur zondagmiddag verwelkomt het straattheater ‘Close Act’ het publiek met open armen. Het speeltheater ‘Kip van Troje’ brengt een aantal interactieve optredens. De artiesten van ‘Cirkids’, een speels circustheater, nemen de kinderen op sleeptouw in en rond het zwembad. Ze zorgen er voor leuke circusanimatie.
‘Close Act’ sluit de dag af met een verrassend optreden.
Op zondag 28 juni zijn de inkom, optredens en animatie in het zwembad helemaal gratis.
Animatie, een zomerseizoen lang
Twee maanden lang kunnen kinderen en volwassenen hun gading vinden in en rond het zwembad en op de ligweide. Het is voor gezinnen tijdens de mooie dagen van de vakantie dé place-to-be. Animatoren lenen sport -en spelmateriaal uit.
De kinderen kunnen spelen en ravotten en de volwassenen kunnen in de ligstoelen een boek lezen of gewoon zonnen.
Verrassingen
Pop-up-events zorgen deze zomer voor extra ambiance en sfeer. Deze ‘special moments’ krijgen vooral via social media en persberichten telkens vooraf de nodige aandacht.
Waterpolotornooi
Het jaarlijkse waterpolotornooi in het openluchtzwembad is een klassieker geworden.
KWK, Kortrijkse Waterpolokring houdt haar tornooi op zaterdag 29 augustus.
Zomers cafetaria
Edwin Feyen en Heidi Nelissen, momenteel uitbaters van het Sport-K-Fee in sportcampus Lange Munte, krijgen de concessie toegewezen om tijdens de zomermaanden juli en augustus de cafetaria van het openluchtzwembad Abdijkaai open te houden. Met de op korte tijd opgedane ervaring als cafetaria-uitbater in een sportieve recreatie-omgeving beantwoorden Edwin en Heidi het best aan het profiel onder de kandidaten. In de luwe periode van het tussenseizoen van de zaalsport kunnen zij zo hun horeca-bezigheid verderzetten in een andere sportaccommodatie in Kortrijk.
Openingsuren
Het zomerseizoen start op zaterdag 27 juni en eindigt op zondag 30 augustus. Het openluchtzwembad is dan elke dag open vanaf 12 uur tot 19.15 uur. Bij een hittegolf (meer dan 3 dagen 25°C) worden de openingsuren van het openluchtzwembad uitgebreid.
Kiezen voor het goedkopere tarief
Met een sportkaart betalen volwassenen slechts 2 euro, jongeren -18j, studenten en senioren slechts 1,50 euro. Let wel, die sportkaart kan je alleen laten aanmaken in de overdekte zwembaden (Magdalena (tot 1 juli), Mimosa en Lagaeplein) en aan de balie van sportcampus Lange Munte, Bad Godesberglaan 22. Zie www.kortrijk.be/zwemmen.

Geplaatst op 26.06.2015

DE BRANDING GAAT KUBBEN TEN VOORDELE VAN LEVENSLOOP

Om geld in te zamelen voor Levensloop Kortrijk (Stichting tegen Kanker), organiseert een groep collega’s uit ‘de branding’ een KUBB-wedstrijd voor personeel, gebruikers en hun netwerk. Teams van maximum 6 personen zullen op dinsdag 30 juni om 17u in de Warande strijden voor de eer én een mooie hoofdprijs als beste ‘branding-KUBBteam’.
Trekker van de organiserende werkgroep, Petra Van Moorleghem, vertelt: “Vorig jaar namen we voor de eerste keer met een ploeg uit ‘de branding’ deel aan Levensloop. Het was een intense en mooie ervaring, die we dit jaar zeker opnieuw wilden beleven. Om veel geld te verzamelen voor de Stichting tegen Kanker, hebben we een werkgroep opgericht en enkele acties bedacht, waaronder deze Kubb-wedstrijd. De opkomst tot nu toe is groot: we hebben reeds 11 ingeschreven teams! Nu maar hopen dat de zon die dag van de partij is, want ook supporters zijn welkom om een glaasje te komen drinken of een hamburger te komen smullen.”
Tijdens het weekend van Levensloop Kortrijk, op zaterdag 11 en zondag 12 september, wil de werkgroep hun tentje 24u lang openhouden om alle deelnemers en aanwezige supporters ook ’s nachts aan te moedigen met een tasje soep of een verkwikkend drankje. Wie nog wil deelnemen aan Levensloop bij het team ‘de branding’ of een handje wil toesteken in onze tent, kan contact opnemen met Petra van Moorleghem via vlaanderenstraat9b@waak.be. 

BDK / ©Foto-PB

Geplaatst op 26.06.2015

Zet jij ook je buurt in de bloemetjes?

Ook dit jaar organiseert het Stadsbestuur van Oostende weer een bebloemingswedstrijd. Wie kandidaat is om deel te nemen, kan zich nog tot 25 juni 2015 inschrijven voor één van de drie categorieën: geveltuin, balkon en vensterbank of voortuin (kleiner dan 50m²).
Inschrijven kan online of in het ontmoetingscentra in je buurt!
Tijdens de zomer komt de jury de bebloeming op de deelnemende adressen bewonderen. Bij de beoordeling wordt rekening gehouden met drie criteria: de kleurenpracht, het onderhoud en de plant- en materiaalkeuze. Zorg ervoor dat de planten van op straat zichtbaar zijn. 

Meer info en/of inschrijvingen op www.oostende.be/bebloemingswedstrijd

Geplaatst op 25.06.2015

EERSTE PLAATSING VAN HET BEKROONDE GEDICHT VAN DE POËZIEWEDSTRIJD

Marnixring De Vlaschaard Avelgem-Zwevegem, Gemeentebestuur Avelgem, Gemeentebestuur Zwevegem en Poëziecentrum richtten eind 2014 de wedstrijd ‘Poëzie langs de oude spoorwegbedding van Avelgem tot Zwevegem’. Elk jaar wordt hiermee een gedicht langs het fietspad geplaats. De plaatsing van het bekroonde gedicht 2015 komt ter hoogte van de Pontstraat waar het deel zal uitmaken van het natuurrijke landschap. Dit feestelijk gebeuren vindt plaats op zondag 5 juli 2015, om 10 uur.

IDVA

Geplaatst op 25.06.2015

KORTRIJK KLAAR VOOR TWEEDE EDITIE LEVENSLOOP

Al meer dan 80 teams ingeschreven

Op zaterdag 12 en zondag 13 september vindt op de Sportcampus Lange Munte in Kortrijk de tweede editie van Levensloop Kortrijk plaats, een wandel- en loopestafette in teamverband tegen kanker. Levensloop staat symbool voor de strijd die patiënten dag en nacht leveren. Centraal staan de vechters (patiënten of ex-patiënten) en de solidariteit met hen, familie en vrienden. Momenteel zijn er al 80 teams ingeschreven, goed voor meer dan 700 deelnemers die 24 uur zullen wandelen en lopen om geld in te zamelen voor de Stichting tegen Kanker. Levensloop Kortrijk is bovendien erg trots dat Lindsey De Grande en Lize Feryn opnieuw het meterschap aanvaard hebben.

De voorbije maanden reageerden heel wat verenigingen uit Kortrijk op de oproep om mee te doen aan Levensloop Kortrijk. “We zijn erg blij met de massale respons op de tweede editie van Levensloop Kortrijk. Er zijn op dit moment 80 teams ingeschreven, goed voor heel wat deelnemers, en we verwachten nog meer inschrijvingen in de komende weken. Op 12 en 13 september zullen zij elkaar 24 uur lang aflossen, want er moet altijd minstens één persoon van het team op de piste staan. De 24 uur staan symbool voor de onophoudelijke strijd van kankerpatiënten en hun naasten tegen de ziekte. Het parcours wordt ingelopen door vele vechters die kanker overwonnen hebben of er nog steeds tegen vechten,” aldus Johan Devroe van Levensloop Kortrijk.

Met tal van activiteiten en evenementen werd geld ingezameld voor de Stichting Tegen Kanker. “We hebben al 40.000 euro opgehaald, en we zijn erg blij met alle acties van de deelnemende teams. We appreciëren zowel de grote initiatieven, meestal van sterke, goed georganiseerde verenigingen, als de kleinere, die met veel liefde een bescheiden bedrag wisten te verzamelen. Waar het om gaat is dat iedereen zich solidair toont met mensen met kanker en hun familie en vrienden.” De volledige opbrengst van Levensloop Kortrijk gaat integraal naar wetenschappelijk onderzoek voor een betere behandeling van de ziekte.

Meters Lize Feryn en Lindsey De Grande
De organisatie is ook erg trots dat Lize Feryn en Lindsey De Grande het meterschap aanvaard hebben voor Levensloop Kortrijk. “Omdat Levensloop bijdraagt aan meer Levenshoop” aldus Lize Feryn. “En omdat die levenshoop uiteindelijk alles overwint” dixit Lindsey De Grande.

Programma
Levensloop Kortrijk start op 12 september om 15u stipt op de Sportcampus Lange Munte en eindigt op zondag 13 september om 15u. Levensloop is een echt familiegebeuren en daarom werd voor groot en klein animatie voorzien. Op het hoofdpodium verzorgen verschillende bands de live-muziek. Al deze mensen treden belangeloos op. Net als vorig jaar is er ook aangepaste kinderanimatie en op zaterdag in de vooravond verwachten we massaal veel kinderen voor onze kinderronde.

Levensloop Kortrijk wordt gedragen door een organisatiecomité van vrijwilligers met ondersteuning van de Stichting tegen Kanker die patiënten en naasten een hart onder de riem willen steken.

Voor meer informatie : Voorzitter Levensloop : Johan Devroe, 0477/43.21.04, voorzitter.levensloopkortrijk@gmail.com-http://www.levensloop.be/relays/Kortrijk-2014
facebook.com/levensloopkortrijk

Brecht Gunst / Foto's Bernard Decock

» Klik hier voor de foto's

Geplaatst op 25.06.2015

Tot 2.500€ subsidie voor ontmoetingsplaats

Met een nieuw subsidiereglement zet Zwevegem in op ontmoeting om de sociale samenhang te versterken.
Het gemeentebestuur doet hiervoor een beroep op de vele wijkcomités, die een project kunnen indienen om
in hun eigen buurt een ontmoetingsplek aan te leggen. Elk jaar kunnen ten minste twee projecten tot
2.500€ subsidie krijgen. Schepen van Cultuur Johan Rollez (N-VA): “Wanneer buren elkaar vaker in ongedwongen omstandigheden
ontmoeten, ontstaat er meer wederzijds begrip en zijn er dus minder conflicten. Als we er in slagen om de
mensen meer buiten te laten komen voor een gesprekje, verbeteren we dus de leefkwaliteit in de wijk. Om
dat te stimuleren, trekken we geld uit om passende infrastructuur te voorzien.”
Het Zwevegemse gemeentebestuur heeft veel vertrouwen in de talloze feest- en wijkcomités in de
gemeente. “In zeer veel wijken organiseert een plaatselijk comité jaarlijks een wijkfeest voor alle buren,”
vervolgt schepen Rollez: “Dankzij het nieuwe reglement kunnen die comités een stap verder gaan en een
project op maat uitwerken dat tegelijkertijd de buurt verfraait én de mensen ook op andere momenten naar
buiten lokt. Bovendien kan zo’n project ook de werking van het wijkcomité zelf versterken.”
Een jury met vertegenwoordigers van de adviesraden voor cultuur, sport, jeugd, gezinnen en ouderen
beoordeelt de ingediende projecten en stelt een subsidieverdeling voor aan het schepencollege, dat
uiteindelijk de beslissing neemt. De projecten moeten elk jaar worden ingediend vóór 15 januari. Voor 2015
is de uiterste datum uitzonderlijk 15 augustus.

Krista Nys Dienst informatie Zwevegem

Geplaatst op 25.06.2015

Drie dames in al hun glorie – keuvelend over de prachtige duinen in BREDENE

Deze drie dames zijn te bezichtigen in VILLA LUCULLUS - Driftweg 191 te bredene in een gezamenlijke Expo met :
Mieke Fannes – Ann Demyttenaere – Tenarpy – Carl lapeirre – Danny verbeke en Laurent Geers.

Deze Expo 2015 is te bezichtigen vanaf heden tot en met 6 Juli tijdens de de openingsuren in het week-endvan 14 tot 18 uur.
Op de foto's : Beelden van Laurent Geers. 

Auteur : Curator Willy Eduard Pannecoucke

» Klik hier voor de foto's

Geplaatst op 23.06.2015

Last Post ‘live’ in Blankenberge

Op 9 juli om exact 20 uur zal in de brandweerkazerne van Blankenberge de ‘Last Post’ worden geblazen. Het initiatief kadert in de wereldwijde viering van de ceremonie onder de Menenpoort in Ieper, die dan voor de 30.000e keer zal plaatsvinden.

De Last Post is in oorsprong het klaroengeschal dat in het Britse en andere legers het einde van de werkdag aankondigde. Sinds 1928 organiseert The Last Post Association in Ieper elke avond (met uitzondering van de oorlogsjaren 1940-1944) een plechtigheid onder de Menenpoort waarbij dit klaroengeschal weerklinkt als eerbetoon aan de gesneuvelden van de Eerste Wereldoorlog.

Schepen voor Toerisme en Feesten Philip Konings (Open Vld): “Het blazen van de Last Post is altijd weer indrukwekkend en zal ook in Blankenberge ongetwijfeld voor een kippenvelmoment zorgen. Iedereen is vanaf 19u30 welkom in de brandweerkazerne om dit uitzonderlijke gebeuren live mee te maken.”

Naast het hoogtepunt van de herdenking – het blazen van de Last post – omvat het programma onder meer nog de declamatie van de Ode aan de Ode (van Wim Opbrouck) en van het wereldbekend gedicht In Flanders Fields (van John Mc Crae). Er is een live-projectie van de plechtigheid in Ieper, en een tentoonstelling met foto’s van Blankenberge tijdens de Eerste en de Tweede Wereldoorlog.

Met de organisatie sluit het stadsbestuur aan bij GoneWest, het cultuurprogramma van de herdenking van de Eerste Wereldoorlog, dat de wereldwijde solidariteit onder brandweerlui eert. Ze werkt hiervoor samen met de brandweerpost, de Kring Officieren en de vaderlandslievende verenigingen van Blankenberge, met Toneelgezelschap Ernst en Leute en de Koninklijke Harmonie Onder Ons Wenduine.

The Last Post Association stelt zich tot doel deze traditie eeuwig in stand te houden. Door weer en wind, sneeuw en zon, blazen de klaroeners aan de Menenpoort elke dag opnieuw hun vaarwel aan de gesneuvelden. The Menin Gate Memorial to the Missing verzamelt de namen van 54.897 gesneuvelden uit de voormalige Commonwealth, wiens lichamen nooit teruggevonden zijn. Het is een traditie dat de klaroeners van de Last Post Association gerekruteerd worden bij de lokale brandweer.
Voor meer info Schepen van Cultuur, Philip Konings 0475 69 33 75 – philip.konings@blankenberge.be

Geplaatst op 23.06.2015

Evenementenpocket online

Wil jij ook weten wat er deze zomer allemaal te beleven valt in Blankenberge? Vanaf deze week staat de digitale versie van de Blankenbergse evenementenpocket online (doorbladerbaar op www.blankenberge.be). Vanaf 30 juni is ook de gedrukte versie beschikbaar.
De pocket is ideaal voor wie op de hoogte wil zijn van alle grote en kleine activiteiten vanaf 1 juli tot het einde van het jaar. De gedrukte versie van deze handige pocket - 40 bladzijden – is gratis verkrijgbaar in de Dienst Toerisme op het Koning Leopold III-plein.
Schepen van toerisme Philip Konings (Open Vld): “Blankenberge bruist … met een uitgebreid en gevarieerd aanbod aan activiteiten. Ontspannen of actief genieten, er valt weer voor iedereen iets te beleven: sport, cultuur, amusement, wandelen, fietsen en heel veel muziek deze zomer in onze stad!”
Een aantal blikvangers in het zomerprogramma zijn de expo RaveelXL in het CC casino, de kunstwerken van ‘Beaufort’ op het strand bij het oosterstaketsel en in de Sint-Rochuskerk, de expo ‘Sport en spel’ in het Belle Epoque Centrum, het beeldenproject ‘Zomersculpturen’, Radio2 Zomerhit, de Muziekmaandagen met kidsanimatie aan de haven, de Parkiesconcerten in Park De Craene, vuurspektakels en muzikaal vuurwerk, film in open lucht, de Paravangfeesten en het Bloemencorso.
Het volledige evenementenaanbod met updates vind je ook op www.uitinblankenberge.be.
Voor meer info : Schepen van Toerisme, Philip Konings 0475 69 33 75 – philip.konings@blankenberge.be

Geplaatst op 23.06.2015
4531 artikelspagina's: 1 ... 411 412 413 414 415 <<< 416 >>> 417 418 419 420 421 ... 454