Onafhankelijke digitale krant voor Zuid-West-Vlaanderen

Zoeken

Uw reclame op deze site
voor slechts 0,70 per dag
Alle info: klik hier

Welkom

Gratis plaatsen wij uw foto('s) op deze site met de daarbijhorende tekst,voor verenigingen, sportclubs, diverse bijeenkomsten, familie gebeurtenissen, optredens, stads activiteiten enz...

Iedereen kan ook zelf één of meerdere foto's in hoge resolutie met een daarbij horende tekst van zijn of haar vereniging sportclub enz... zoals hierboven vermeld opsturen naar : zuid.west.vlaamsemedia@gmail.com.

Contact Redactie & Verantwoordelijke uitgever: Bernard Decock
E-mail: zuid.west.vlaamsemedia@gmail.com
Gsm: 0495 25 45 47

Provincie West-Vlaanderen hijst regenboogvlaggen tegen homofobie en transfobie

Op zondag 17 mei vindt de jaarlijkse ‘Internationale Dag tegen Homofobie en Transfobie’ (IDAHOT) plaats.
De Provincie West-Vlaanderen steunt dit internationale initiatief en zal daarom zelf enkele regenboogvlaggen, als symbool van solidariteit, uithangen. Deze vlaggen worden door gedeputeerde voor welzijn, Myriam Vanlerberghe en finalist Mister Gay Vlaanderen, Jens Van Maele op woensdag 13 mei gehesen.Diezelfde middag houdt de Provincie, in samenwerking met het West-Vlaams Regenbooghuis Rebus, ook een sensibiliserende actie. Het provinciepersoneel wordt aangemoedigd om een selfie te nemen om diversiteit in de kijker te zetten via #LoveIsAll en krijgt er meer info over de IDAHOT-dag.Provincie spoorde ook de West-Vlaamse steden en gemeenten aan
Daarnaast nam de Provincie ook het initiatief om ‘de regenboogvlag’ gratis aan de West-Vlaamse steden en gemeenten aan te bieden, zodat ook zij die op 17 mei kunnen laten wapperen.Voor het eerst gingen alle 64 West-Vlaamse steden en gemeenten op het aanbod in. De regenboogvlag zal dus overal in West-Vlaanderen wapperen.
Betekenis van 17 mei
Jaarlijks, op 17 mei, vragen holebi- en transgenderorganisaties internationaal aandacht voor het verschijnsel homohaat en de sociale onwenselijkheid daarvan. De datum van 17 mei werd symbolisch gekozen door het feit dat op die dag in 1990 de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) homoseksualiteit officieel schrapte van de internationaal gehanteerde lijst van ziekten, de International Classification of Diseases. Tot dan toe stond homoseksualiteit op die lijst als psychische aandoening.
Meer info
gedeputeerde voor welzijn voor de Provincie West-Vlaanderen, Myriam Vanlerberghe
bart.brilleman@west-vlaanderen.be of 050 40 34 87

Geplaatst op 14.05.2015

Gratis vat in café Boemelaar

Op vrijdag 15 mei kan je in café Boemelaar nabij Heuleplaats een gratis vat winnen.
Hoe??
Bij elk pintje die je bestelt krijg je een bonnetje, bij aankoop van sterke dranken 3 bonnen.
Om 1u zal het winnend nummer bekend gemaakt worden en de winnaar kan het vat nuttigen tot eind juni met zijn vrienden! (of alleen).
Natuurlijk zullen er terug straffe beats zijn!

Geplaatst op 14.05.2015

Tweede dag van de Meifeesten, groot vermaak en met als afsluit ‘Les Folles de Gand’

Tijdens de ‘Meifeesten’ op Kappaert was de kermis terug open vanaf de middag. Een doorlopende activiteit voor jong en oud.
Courtens Igor won de 40ste Kappaertprijs voor junioren en of dit genoeg was? Nee, wat zouden de meifeesten zijn zonder ‘Les Folles De Gand’. Voor de zesde keer stonden ze op de planken voor de afsluit van de tweede dag op Meifeesten. Een volledig nieuw programma met acts om u tegen te zeggen. ‘Les Folles de Gand’ moeten ze niet meer leren kennen in de Zwevegemse wijk Kappaert.
Als special gast kwam Dirk Van Vooren. Dirk bracht een act als Dj-clown op eigen soundmix van meezingers, disco, reclame- en movie-fragmenten.
Na de pauze was Dirk Van Vooren terug en bracht 40 artiesten als Helmut Lotti, Plop, Frank Sinatra, Eddy Wally, Brachim & Nicole en Hugo in kartonnen plooi costuums. Het perfecte intermezzo als opwarmer naar het tweede deel van ‘Les Folles De Gand’.
En je kunt het raden, als er op het einde van de show wordt gevraagd “Komen we volgend jaar terug?” krijg je een staande ovatie met luide JA!! 

IDVA / Foto MDK

Geplaatst op 13.05.2015

Topsportgymnast Iliaz Pyncket (Vaste Vuist Lauwe) naar de Jeugd Olympische Spelen te Georgië

 De Koninklijke Belgische Turnbond heeft Iliaz Pyncket (Sportgroep Vaste Vuist Lauwe) geselecteerd om deel uit te maken van de Belgische delegatie die zal deelnemen aan de Jeugd Olympische Spelen in de discipline “gymnastiek”. Het EYOF (European Youth Olympic Festival) zal doorgaan van zaterdag 4 tot en met vrijdag 10 juli in Tbilisi.
Het EYOF of European Youth Olympic Festival is een tweejaarlijks sportevenement en een voorproefje op de 'echte' Olympische Spelen. Jonge sporters (13 tot en met 18 jaar), afkomstig uit alle hoeken van Europa, strijden er om het goud in negen verschillende Olympische disciplines, waaronder ook toestelturnen. Net als op de Spelen worden de sporters gehuisvest in een Olympisch dorp, is er een openings- en sluitingsceremonie en natuurlijk een Olympische Vlam en een officiële vlag.
Deelnemers aan het EYOF zijn maximaal 18 jaar. Het gaat om talentvolle topsporters, die worden begeleid naar de top. Voor deze sporters is internationale ervaring opdoen van groot belang. Die ervaring biedt het EYOF door in alles te lijken op de grote Spelen.
Eén van de geselecteerde gymnasten is topsporter Iliaz Pyncket, afkomstig uit Rekkem. Iliaz is nationaal Belgisch turner (juniores) en is lid van Sportgroep Vaste Vuist Lauwe. Iliaz heeft al heel wat wedstrijdervaring op nationaal en internationaal niveau. Iliaz traint 28u per week in het Topsportcentrum Gymnastiek te Gent. Dit jaar behaalde Pyncket zilver op het BK. Zijn ultieme droom is een medaille behalen op de Olympische Spelen van 2020. De selectie voor deze Jeugd Olympische Spelen is een waardering voor uitzonderlijk talent. Hij is de huidige sportman van het jaar van Stad Menen.
Iliaz Pyncket (Vaste Vuist Lauwe), Noah Kuavita (Silok Deurne) en Takumi Onoshima (FfG) zullen van 4 tot 10 juli onze Belgische driekleur verdedigen in Tbilisi, Georgië.
Alle drie de geselecteerde gymnasten zullen allround turnen in Tbilisi.
De jongens zullen turnen volgens het principe 3-3-2: dit betekent dat er 3 gymnasten deel uitmaken van het team, 3 gymnasten per toestel turnen en de 2 beste scores in aanmerking komen voor het eindresultaat. De jongens willen er als team hun top-8 status behouden & minimum 1 allround finale behalen.
In voorbereiding van de EYOF staat er op 12 juni nog een interland FRA-BEL op het programma. Iliaz Pyncket en Noah Kuavita nemen ook nog deel aan een internationale wedstrijd in Lugano (SUI) op 30 mei waar nagenoeg alle top-10 landen van het vorige EK present zullen zijn. Iliaz Pyncket nam eerder al deel aan het EK in Sofia 2014.
Foto: Topsporter gymnastiek Iliaz Pyncket mag naar de Jeugd Olympische Spelen te Georgië.

Auteur: Dries Defossez

Geplaatst op 13.05.2015

Geslaagd feest van de Burgemeester

Na zeven geslaagde Tuinfeesten en de tweede editie van Feesten met de Burgemeester, was de 10e editie op 9 mei een ernorm volksfeest van de Burgemeester Van Quickenborne. In een schitterend kader van de overdekte Groothandelsmarkt, Bedrijvenpark Kortrijk Noord, in Heule, zorgde Burgemeester Vincent Van Quickenborne voor een topprogramma met o.a.The Ed Sullivan Quartet, Sven Ornelis, REGI en tenslotte tot in de vroege uurtjes DJ Maddis.

De Redactie/Foto's Bernard Decock

» Klik hier voor de foto's

Geplaatst op 11.05.2015

65ste HAVENFEESTEN

Sedert de jaren 50 gaan in en rond Blankenbergse Havenbuurt de Havenfeesten door. Reeds voor de 65 ste keer worden deze unieke martieme
feestelijkheden georganiseerd. Deze editie wordt een topevenement dankzij de combinatie van folklore,muziek animatie en
de zesde editie van het North Sea Folk& Shanty festival.
Blikvangers dit jaar zijn het vernieuwde openingsconcept met vissershulde,een unieke openluchttentoonstelling ,
een fairtrade-markt,een Napoleontischere- enacting en een groots sall-event.
De havenfeesten zijn opnieuw een iniatief van vrijwilligers van de havengebuurtekring en van de medewerkers van het cultuurcentrum.
Ze zijn een unieke gebeurtenis omdat verenigingen van Blankenberge en daarbuiten hun beste beentje voorzetten.
Traditioneel gaan de feesten door tijdens het Hemelvaartweekend,dit jaar van 14 t/m 17 mei. Ter gelegenheid van de jubileum editie
zal een 20 tal authentieke zeilschepen in de haven aanmeren. Vervolgens staat op het programma:
North Sea Folk & Shanty festival
evocatie ‘Sterken Dries’
reddingsdemonstratie en vlootparade
jamsessie shantykoren
vissersstoet
Voor meer info : info cultuurcentrum | 050 43 20 43 www.blankenberge.be/havenfeesten

De redactie - Foto's : Decock Bernard

» Klik hier voor de foto's

Geplaatst op 11.05.2015

Blankenberge Bruist ...Culinair

Gin en kok een culinair topevenement voor echte fijnproevers zal plaats vinden op de Grote Markt van Blankenberge op donderdag 13 juni van 11 tot en met 23u. Horeca Blankenberge, the Belgian Gin Club, de vriendenkring Handelaars en de Middenstand organiseren samen met het Blankenbergse stadbestuur dit nieuwe culinaire evenement. Het is de bedoeling met dit evenement de restauranthouders en chefs hun artisanale producten te promoten bij het ruim publiek. Een dertiental restaurateurs nemen deel aan de kookwedstrijd "koken met vergeten vis " met als deelnemers Bistro De Tijd, Bistro Seasons, Bistro De Sloepe, Resaurant Picardie, Restaurant de Zandstuiver, Restaurant Belgium Pier, Restaurant de L'Emperreur , Restaurant Venetien, Brasserie Oosterstaketsel , Restaurant Blankeduyn, Chef aan Huis Kokanhus, Restaurant L'Orange en tenslotte Restaurant Kombuis. Een vakjury zal de deelnemende restaurateurs beoordelen en ook de winnaar bekend maken. Tevens is er een publieksprijs voorzien. Tijdens dit evenement zal HoReCa Blankenberge zijn eigen Gin voorstellen onder de naam B18863. Aan de diverse eetstandjes kan men proeven in de tent op de Grote Markt door aankoop van jetons voor de prijs van € 2.
Voor meer info : toerisme@blankenberge.be - www.blankenberge.be/ blankenberge bruist culinair

De redactie / Foto's : Bernard Decock

» Klik hier voor de foto's

Geplaatst op 11.05.2015

PROJECT DAAV 2015 - ZIEKENHUISPOSTEN EN DE SLOPPENWIJKEN IN NEW DELHI

We schrijven april 2014... Wanneer André en ikzelf ons vorig project bezochten! De bouw van een medisch centrum en school voor de
baksteengezinnen werkzaam op een tweetal uur van New Delhi! We zagen dat het goed was! De school en het centrum stonden er. Het verzamelde geld werd goed gebruikt. Wel nog veel werk aan de winkel, maar daar waren de nodige vergunningen nog niet voorhanden. Daar konden we m.a.w. op dat moment nog weinig doen. Op de terugweg naar New Delhi werden we in de wagen vergezed door een medewerker van Don Bosco, Ravi Rounak. Hij vertelde ons dat hij vooral de jeugdwerking in handen had voor Don Bosco In Delhi, een soort Chiro in India. Naast dat bezoldigde werk stelde hij zich ook vrijwillig op om de eerste noden van de bevolking in de sloppenwijken te verzorgen. Hij vergezelde één namiddag in de week een dokter en twee verpleegsters die er op bezoek gingen. Hij vertelde ook dat de :oestand er zeer slecht was. we stelden hem voor om met hem een bezoek te brengen. De dag erop was het van dat... Toen we in de grootste sloppenwijk van New Delhi aankwamen, zagen we meteen dat de toestand ernstig was. Honderden gezinnen in erbarmelijke omstandigheden onder de kilometerslange brug aan het grootste station van Delhi. Kinderen met opgezwollen buikjes, ondervoeding blijkbaar. Een stinkende afvalberg, waar lijken verbrand werden. Dagelijks stierven er mensen aan ondervoeding, tbc en tyfus. Dat vertelde de begeleidende dokter ons. Eén klein hokje aan de rand van de wijk, bleek de ziekenhuispost te zijn. De noden waren zeer groot en slechts één keer in de week een bezoek van twee uur, was natuurlijk veel te weing. Slechts de meest ernstige gevallen werden behandeld. De dokter en de verpleegsters stelcen zich vrijwillig op en het vervoer en medicijnen werden betaald met giften. Naast deze sloppenwijk bleken er nog vijf andere te zijn. Ravi vertelde ons dat Don Bosco een plan had om in elke sloppenwijk een deftige ziekenhuispost te bouwen die meerdere dagen bemand zou zijn met verplegend personeel. Dagelijks zou ook een dokter langskomen. Dit zou natuurlijk een serieuze investering vragen. Zowel André als ikzelf besloten om hier ons volgende project van te maken.

» Klik hier voor de foto's

Geplaatst op 08.05.2015

Vaste Vuist laat zich niet kennen op Paastornooi in Vlamertinge

Afgelopen vrijdag 1 mei haalde Sportgroep Vaste Vuist Lauwe een hoop medailles op het Paastornooi gymnastiek in Vlamertinge!
In alle categorieën turnden de meisjes en jongens van Sportgroep Vaste Vuist Lauwe zich in de kijker. Aangezien het om een toesteltornooi gaat, kreeg elke gymnast(e) de kans om enkele keren het schavotje te betreden. En met succes! Vaste Vuist mocht 40 maal het schavotje betreden, waarvan 18 gouden medailles. Bij de meisjes behaalden Axelle Delvincourt en Zoë Gheysens maar liefst op alle 3 de toestellen een gouden medaille. In de categorie juniores behaalde Chaïn Fermaut 2 gouden medailles en Hanne Lietaer 1 gouden medaille. Bij de jongens werd Emiel Haydon de Lauwse trots met 3 gouden medailles. In de categorieen benjamins en miniemen werden de gouden medailles verdeeld onder Kiani Fermaut, Louis Dupont, Igor Vanderwiele en Warre Dooms.
Foto: vlnr Hanne Lietaer, Luna Daelman en Chaïn Fermaut

Auteur: Dries Defossez

Geplaatst op 06.05.2015

Cindy Vandenhole naar de European Games te Azerbeidzjan

De Koninklijke Belgische Turnbond (KBT) draagt vandaag 12 gymnasten voor aan het BOIC voor deelname aan de European Games die plaatsvinden van 12 tot 28 juni 2015 in Baku, de hoofdstad van Azerbeidzjan. Eén van hen is Belgisch kampioene Cindy Vandenhole, aangesloten bij Vaste Vuist Lauwe.
Tijdens Europese Spelen, die voor het eerst georganiseerd worden, wordt er in zes gymdisciplines uit het olympisch programma en de Wereldspelen geturnd: toestelturnen dames en heren, ritmische gymnastiek, trampoline, acro en aerobics.
De Koninklijke Belgische Turnbond heeft deze morgen, na het afsluiten van de selectieprocedure, volgende gymnasten aan het BOIC voorgedragen:
Toestelturnen Dames:
• Cindy Vandenhole (Vaste Vuist Lauwe), Belgisch kampioene 2015 • Lisa Verschueren (Sportiva Sint-Gillis-Waas), Belgisch kampioene 2014 • Gaelle Mys (O.T.V. Nazareth), deelname Olympische Spelen London 2012
De selectielijst wordt binnenkort officieel door het BOIC bekendgemaakt.
Foto: Cindy Vandenhole (Vaste Vuist Lauwe)

Auteur: Dries Defossez

Geplaatst op 06.05.2015
4448 artikelspagina's: 1 ... 411 412 413 414 415 <<< 416 >>> 417 418 419 420 421 ... 445