Onafhankelijke digitale krant voor Zuid-West-Vlaanderen

Zoeken

Uw reclame op deze site
voor slechts 0,70 per dag
Alle info: klik hier

Welkom

Gratis plaatsen wij uw foto('s) op deze site met de daarbijhorende tekst,voor verenigingen, sportclubs, diverse bijeenkomsten, familie gebeurtenissen, optredens, stads activiteiten enz...

Iedereen kan ook zelf één of meerdere foto's in hoge resolutie met een daarbij horende tekst van zijn of haar vereniging sportclub enz... zoals hierboven vermeld opsturen naar : zuid.west.vlaamsemedia@gmail.com.

Contact Redactie & Verantwoordelijke uitgever: Bernard Decock
E-mail: zuid.west.vlaamsemedia@gmail.com
Gsm: 0495 25 45 47

Ralph Masselis Belgisch kampioen gymnastiek Benjamins B

Vorig weekend behaalde Ralph Masselis (Vaste Vuist Lauwe) de gouden medaille op het Belgisch Kampioenschap Gymnastiek – Coupe KBT te Moeskroen en dit in de categorie Benjamins B (4e-5e lj). Eerder dit jaar behaalde Ralph al de zilveren medaille op het Vlaamse kampioenschap en werd hij West-Vlaams kampioen.
De gouden plak behaalde Ralph Masselis met mooi afgewerkte oefeningen. Dit voor een gymnast van Gymteam St-Niklaas, de derde plek was voor een gymnast van Blauwput Omnisport. Ralph behaalde een score van 82,100 punten. In dezelfde categorie scoorde Vaste Vuist Lauwe met een 9e plaats voor Thibeaux Chermeux, een 13e plaats voor Seppe Vandendorpe, een 14e plaats voor Lennert Verhulst enkele mooie ereplaatsen. Luka Dekeerle, die dit jaar voor het eerst meedoet in het B-niveau behaalde een persoonlijk record, hij behaalde zeer knap de 19e plaats (op 30 deelnemers) met een score van 73,900 punten.
Michiel Martelé nam deel in de categorie B12-13 jaar. Hij turnde een bijna foutloze wedstrijd. Enkel aan de ringen ging het even mis bij de dubbele salto. Een val bij de landing werd zwaar afgestraft door de jury. Uiteindelijk eindigde hij op een de 7e plaats. Stan Deneir en Jean-Louis Carron turnden beiden een wedstrijd zonder grote fouten en eindigden respectievelijk op de 5e en 7e plaats in de categorie B13-15 jaar. Stan wist bovendien knap de op 1 na hoogste score te behalen aan zowel het paard met bogen als de ringen. In de categorie B16-18 werd Tim Oosterlinck 21e.
Foto 1 : Belgisch kampioen Ralph Masselis 
Foto 2: met vlnr Thibeaux Chermeux, Seppe Vandendorpe, Belgisch kampioen Ralph Masselis, Luka Dekeerle, Lennert Verhulst en Michiel Martelé.

Auteur: Dries Defossez

» Klik hier voor de foto's

Geplaatst op 06.05.2015

23 Eerste communicanten in St Rochus

In de st.Rochuskerk kerk te Kortrrijk , met een voorbereiding op school, konden de kinderen uit het eerste leerjaar hun eerste communie doen. 

De redactie / Foto's : Bernard Decock

» Klik hier voor de foto's

Geplaatst op 05.05.2015

Veel animo bij SPA-Kortrijk

Op de vooravond van 1 mei werden de klanten van het Kortrijkse Textielhuis uitgenodigd om de dag van de arbeid goed in te zetten , na de speecht van niemand minder dan Stefaan Peirsgaele, was er een gratis optreden van de Turkey Scaratch Bleusband. Op vrijdagmorgen 1 mei waren er 322 deelnemers aanwezig voor mountainbiketocht van 35 of 55 km. De opbrengst van deze MTB-Classic gaat integraal naar het centrum voor Psychsociale Revalidatie "De MaRe". Het geld zal besteed worden aan het inrichten van het pand, een voormalig gastenverblijf voor kloosterzusters, waar ze hun werking ontplooien. Na het genieten van de reuze barbeqeu en de muziekbank, die middelen inzamelde voor de aankoop muziekinstrumenten voor kansarme kinderen of jongeren uit West -Vlaanderen . Meer 5000 mensen waren op de festivalweide aanwezig voor de diverse gratis optredens en de animatiestands.

De redactie / Foto's : Bernard Decock

» Klik hier voor de foto's

Geplaatst op 05.05.2015

Courtens Igor wint 40ste Kappaertprijs voor junioren

Op 40ste Kappaertprijs voor junioren stonden 32 deelnemers aan de start. Na drie ronden hadden 6 renners een voorsprong opgebouwd met Vanherpe Florent als kopman, direct gevold door Dejonghe Roeland en Huyghe Gilles. Bij de meet tijdens de vierde ronde was er een duidelijke verschuiving in de kopgroep. Ostyn Arthur reed voorop gevolgd door Debruyne Jens met direct in het wiel Huyghe Gilles die zijn derde positie blijft behouden. Ostyn Arthur volgt op de vijfde positie. Nog geen halve ronde verder neemt Ostyn Arthur terug zijn plaats van kopman in en houdt die aan tot halverwege de zesde ronde wanneer de kopgroep een heel andere vorm aanneemt. Baillievier Kilian verdedigt momenteel de kleuren van zijn gemeente en trekt de koers vooruit. In die zesde ronde voegt Courtens Igor zich bij de top 5 onmiddellijk gevolgt door Biebuyck Aurélien .
Drie ronden voor het einde zitten we met Zwevegemse kopman Roeland Dejonghe die zich vanuit de 7de positie helemaal vooraan heeft geplaatst. De kopgroep blijft samen en Ostyn Arthur voegt zich geleidelijk terug aan bij de 6 leiders. Bij de eindsprint zijn alle ogen gericht op Courtens Igor die een lichte voorsprong heeft opgebouw op Ostyn Arthur en Biebuyck Aurélien. Met een korte maar stevige demarage plaats Courtens Igor uit Bavikhove zich als eerste over de eindmeet. Biebuyck Aurélien die in het wiel rijdt van Ostyn Arthur haalt zijn laatste krachten boven om om Ostyn te verslaan maar komt toch op de derde plaats van het podium. 1ste plaats: Courtens Igor 2de plaats: Ostyn Arthur 3de plaats: Biebuyck Aurélien.

IDVA Foto's : MDK

Geplaatst op 04.05.2015

Minneke gedoopt te Bissegem

Zaterdagavond werd de geboorte geviert van de reuzin Minneke te Bissegem. In het gezelschap van Rollo uit de Kortrijkse deelgemeente Rollegem werd onder applaus de reuzin uit het kerkportaal gerold en door de plaatselijke pastoor gewijd.

De redactie / Foto's Bernard Decock

» Klik hier voor de foto's

Geplaatst op 04.05.2015

Meer dan 900 deelnemers

Voor de vierde maal had de Tinekesrun plaats op 1 mei in Heule. De naam Tinekescross is sedert dit jaar vervangen door de Tinekesrun en dit om alle verwarring met een veldloop te vermijden. Voor de 5 wedstrijden met o.a. de kidsrun rookie (250 meter), kidsrun pro (1km), rookierun (5 km ) met daarin de teamrun voor ploegen vanaf 5 personen en de prorun (10 km), waren er niet minder dan 900 deelnemers .

De redactie / Foto's Bernard Decock

» Klik hier voor de foto's

Geplaatst op 04.05.2015

Van bouwvakker tot kroegbaas

De 28-jarige bouwvakker Kevin Vandeleene samen met zijn echtgenote Jill Vandenhende, afkomstig uit Lauwe, heropenden op vrijdag 1 mei het praatcafé 't Geduld nabij Bissegemplaats. Jill blijft verder haar optiek- en juwelierszaak in Dentergem uitbaten. Iedere klant kreeg ter gelegenheid van de opening een consumptiebon ter waarde van € 1,80. Café 't Geduld is een ontmoetingsplaats voor mensen die houden van verwennerij zoals een advocaatje en een cakeje bij de koffie of een bordje paté, kaasje of hoofdvlees en of met meer keuze borelhapjes of een croque monsieur. Op zondag kan u er terecht voor wafels en pannenkoeken. Naast de diverse bieren kan men ook genieten van diverse wijnen, cava of van de drie soorten gin . Voor meer info 0489 184 263 of via e-mail kevin.vandeleene@hotmail.com.
Op de foto's Kevin samen met zijn echtgenote Jill en gelegenheidsmedewerkster, Kevin’s moeder, Myriam Steyt en een grote schare van tevreden klanten.

De redactie / Foto's Bernard Decock

» Klik hier voor de foto's

Geplaatst op 03.05.2015

Vergroot De Hoop

Containerparken zamelen opnieuw taxussnoeisel in
Het is inmiddels een traditie: wie tussen 15 juni en 31 augustus zijn taxushaag snoeit, kan dat snoeisel bij tientallen containerparken doneren aan Vergroot de Hoop. Een actie die cruciaal is voor duizenden kankerpatiënten. Uit het taxussnoeisel wordt immers baccatine gewonnen. De grondstof voor het kankerremmend middel Taxol. Bovendien ontvangen de containerparken in ruil een geldbedrag dat ze doorstorten aan lokale organisaties die werken rond kankerpreventie.
Wat ooit begon als een lokaal initiatief is uitgegroeid tot een landelijke actie. Bovendien heeft de wetenschappelijke vooruitgang ervoor gezorgd dat steeds meer kankers gebaat zijn bij een Taxolbehandeling.
Zo geeft ons taxussnoeisel meer kankerpatiënten dan ooit hoop op een nieuwe toekomst. Belangrijk is dat het aangeboden snoeisel zuiver is en enkel de lichtgroene, nieuwe taxusaangroei bevat.
Vergroot de Hoop plaatste op Youtube een instructiefilmpje dat toont hoe het snoeisel best opgevangen en aangeboden wordt.
De containerparken van gans Vlaanderen steunen deze actie al sinds 2005. In 2014 verzamelden ze samen 10.549 m³ taxussnoeisel, goed voor 10.549 chemotherapiën (taxusbehandeling). Één m³ taxussnoeisel staat immers gelijk aan één behandeling met taxol. De containerparken van gans vlaanderen steunden in 2014 bovendien de projecten van
• Kinkerkankerfonds
• Taxus tegen kanker
• Kankerbestrijding
• Olivia Hendrickx research Fund
• Kom op tegen kanker
• Think Pink vzw
• Surplus vzw
De som, die dit jaar geschonken wordt aan tientallen erkende organisaties die zich inzetten voor de strijd tegen kanker, bedraagt maar liefst 401.350 euro
De containerparken in de buurt waar het snoeisel mag aangeboden worden zijn:
Scharebrugstraat 30. Opgelet: op een aantal containerparken kan je het taxussnoeisel niet gratis afleveren en dit omwille van het gebruikte weeg- en registratiesysteem. Bij twijfel, contacteer steeds de milieudienst. www.vergrootdehoop.be
Info: BODI, Scharebrugstraat 110 – 050 41 37 19 - pb.bodi@blankenberge.be Dienst Milieu – 050 42 99 42 – milieu@blankenberge.be 


Voor de redactie : Bernard Decock

Geplaatst op 02.05.2015

Kokopelli is een wereldmuziekfestival

Dat is een bewuste keuze waarmee ze de stempel van hét wereldmuziekfestival van West-Vlaanderen nastreven. Het festival gaat door op
15, 16 en 17 mei 2015 in ’t Goet te Wynckele in Gullegem – vrijdagavond
vanaf 19u30, zaterdag vanaf 14u00 en zondag vanaf 12u00. Kokopelli Festival is het hoogtepunt van een maandenlange voorbereiding door vele vrijwillige handen.
De organisatie is opgebouwd uit een kern en elf werkgroepen (Promo & Pers, Content, Programmatie,
Logistiek, Decoratie, Secretariaat en Financiën, Sensibilisering, Catering, Sponsoring, Medewerkers en
Events). Ongeveer 70 mensen hebben sedert september 2014 actief meegewerkt.
Vorig jaar mocht Kokopelli 3600 bezoekers ontvangen, de organisatie hoopt dit jaar dit aantal te overtreffen…
De doelstelling van Kokopelli is om zoveel mogelijk festivalgangers te laten kennismaken met de mooie
kant van diversiteit in een samenleving. Vaak ligt onwetendheid aan de basis van angst en
onverdraagzaamheid tegenover het ‘anders zijn’. Zonder politieke of religieuze overtuigingen, wenst Kokopelli
de mensen ongedwongen te laten kennismaken met andere culturen op een laagdrempelige
manier via een festival door het aanbieden . www.kokopelli.be of via e-mail info@kokopelli.be
Voorstelling film 'Image'
In het kader van het thema organiseert kokopelli op 4 mei 2015 een vertoning van 'Image' de film van Adil El
Arbi en Bilall Fallah. Een inleiding op de film wordt gebracht door Gie Goris, hoofdredacteur
van MO* Magazine. Adil El Arbi komt ons na de film vergezellen. De filmavond start om 19u45 in CC
Guldenberg te Wevelgem. De toegangsprijs bedraagt 3 euro.
ZONDAG: Kinderanimatie in thema ‘Media’
Kokopelli biedt een ruim aanbod aan gratis animatie voor de kinderen tot 14 jaar. (Tot 16 jaar is de
toegang tot het festival gratis.)
Op zondag 17 mei worden er vrije-inloop-workshops georganiseerd waarbij kinderen op een speelse
manier in contact komen met andere culturen. De zondag is dan ook het ideale moment om met het
gezin naar Kokopelli te trekken. Terwijl de ouders genieten van een aperitiefje en een optreden
kunnen de kinderen (van 0 tot 14 jaar) helpen aan het journaal of hun eigen media knutselen in hout
en ijzerdraad, luisteren naar de verhalen van Netje Gazetje of zelf een muurkrant maken kan ook.
Kokopelli slaagt er opnieuw in om een kleurrijk en origineel programma samen te stellen!
Met een mix van zowel stijlen, nationaliteiten, top- en beginnende bands als muziek,
comedy en talrijke animatie op het terrein voor zowel jong als oud.
Dit jaar verwelkomt kokopelli drie bands die voor het eerst in België spelen, namelijk Russkaja,
Gentleman's Dub Club en Filastine! Daarnaast steld Protoje (headliner vrijdagavond) en Skip&Die (headliner zaterdagavond) hun nieuwe
album aan ons voor. Meer info: Bij Jelle Stragier via jellestragier@hotmail.com of gsm 0498 39 56 74 www.kokopelli.be of via e-mail info@kokopelli.be
Alles gaat door op het festivalterrein
Aan 't Goet te Wynckele of "Graevjes Skeure", dit is de authentiek gerestaureerde schuur aan de
sporthal in de Peperstraat z/n in 8560 Gullegem (Wevelgem).
Openingsuren : Vrijdag 15 mei 2015: vanaf 19u30 - 03u00 Zaterdag 16 mei 2015: vanaf 14u00 - 03u00
Zondag 17 mei 2015: vanaf 12u00 - 23u00
Tickets : Vrijdag: VVK € 15 ADD € 20 Zaterdag: VVK € 18 ADD € 24 Zondag: VVK € 8 ADD € 11
Weekend: VVK € 35 ADD € 45 Het festival is gratis tot 16 jaar.
Tickets zijn beschikbaar in deze voorverkooppunten: Online tickets kopen via: www.kokopelli.be
Oxfam Wereldwinkel Gullegem & Kortrijk, Dudu Heule, Gouden Bank Gullegem, Café Den Osse Gullegem
Overnachten: op de festivalcamping! De festivalcamping bevindt zich in de Pijplap ter hoogte van nr. 47, op tien minuutjes wandelen
van het festivalterrein via trage wegen.
Festivalbezoekers kunnen voor 6 euro het volledige weekend kamperen, ongeacht welke dag ze
aankomen. De camping gaat open op vrijdag 15 mei om 16u en sluit terug op maandag 18 mei om
10u. De camping is voorzien van gratis toiletten, gratis warme douches en permanente bewaking.
Verder is er een bar met de mogelijkheid tot het aanschaffen van ontbijt en kleine snacks.
Overnachten: op hotel! Voor wie niet van kamperen houdt maar toch ferm wil doorzakken, bieden we samen met
3-sterren hotel IBIS Kortrijk Centrum het Kokopelli hotelarrangement aan.
Festivalticket + hotel bed&breakfast:
* Dagticket vrijdag + overnachting op vrijdag ------------€ 40 pp
* Dagticket zaterdag + overnachting op zaterdag --------- € 45 pp
* Dagticket zondag + overnachting op zondag ------------- € 40 pp
* Weekendticket + overnachting op vrijdag & zaterdag -----€ 85 pp
Telkens kamer en ontbijt op basis van een dubbele kamer - Aanbod niet geldig voor single
rooms. Aanbod zolang de voorraad strekt.
Je maakt er bovendien kans om één van je favoriete artiesten tegen het lijf te lopen aan de
ontbijttafel!
Je vindt het hotel in de Doorniksestraat 26-30, 8500 Kortrijk - vlakbij het station.
Meer info: bij Ward Saver via ward.saver@gmail.com of 0473 41 10 96
www.kokopelli.be of via e-mail info@kokopelli.be

Voor de redactie Bernard Decock Foto's : Bernard Decock & Kokopelli

» Klik hier voor de foto's

Geplaatst op 02.05.2015

Groen licht voor realisatie van onderpastoorswoning in Ruiterstraat in Uitkerke

De vernieuwing van Blankenberge zet zich, ondanks de minder goede economische situatie, verder. Recentelijk verleende het college van burgemeester en schepen nog bouwvergunningen voor de supermarkt Carrefour (Kerkstraat), de uitbreiding van hotel Pantheon (Langestraat) en voor nieuwbouwprojecten in de Ruzettelaan en Molenstraat. Nu werd er ook groen licht gegeven voor een beeldbepalend dossier onder de toren van de Sint-Amanduskerk in Uitkerke
Burgemeester Patrick de Klerck: “Het college van burgemeester en schepenen gaf zijn goedkeuring voor de sloop van een bestaande eengezinswoning van de kerkfabriek met oprichting van een tweewoonst. De site bevindt zich op de hoek van de Ruiterstraat met de Kerkwegel die op zijn beurt leidt naar het Tiendepark. De nieuwe bebouwing richt zich geheel naar de straatzijde toe (Ruiterstraat). Dit nieuwe volume zal bestaan uit een balkvormig volume bestaande uit twee bouwlagen met een plat dak. Het gebouw zelf wordt ingericht als tweewoonst waarbij een woning wordt voorzien op het gelijkvloerse volume en een tweede woonentiteit op de eerste verdieping. Centraal in het gebouw komt een garage met inkomhal die leidt naar de woongelegenheid op de eerste verdieping.
De rest van die zone wordt ingericht als daktuin. Het volume wordt opgericht in een bruinrode gevelsteen in combinatie met donkergrijs aluminium schrijnwerk. De gelijkvloerse delen tussen de raamopeningen worden uitgevoerd in donkergrijze vulpanelen. Het ontwerp is volledig in overeenstemming met het bestemmingsplan.”
Hilaire De Cuyper, voorzitter van de kerkfabriek St.-Amandus Parochie: “De kerkfabriek nam het besluit om de vervallen onderpastoorswoning in de Ruiterstraat te slopen na consulatie van een aantal bouwexperten. Er werd gekozen voor de bouw van een tweewoonst die mooi aansluit bij de bestaande bouwvolumes van het parochiehuis/dekenij en het ontmoetingscentrum De Kerkewegel. Met een hedendaags ontwerp hoopt de Kerkfabriek het dorpsgezicht rond onze St.-Amanduskerk op een positieve wijze te versterken.” 

Voor de redactie : Bernard Decock

Geplaatst op 02.05.2015
4448 artikelspagina's: 1 ... 412 413 414 415 416 <<< 417 >>> 418 419 420 421 422 ... 445