Onafhankelijke digitale krant voor Zuid-West-Vlaanderen

Zoeken

Uw reclame op deze site
voor slechts 0,70 per dag
Alle info: klik hier

Welkom

Gratis plaatsen wij uw foto('s) op deze site met de daarbijhorende tekst,voor verenigingen, sportclubs, diverse bijeenkomsten, familie gebeurtenissen, optredens, stads activiteiten enz...

Iedereen kan ook zelf één of meerdere foto's in hoge resolutie met een daarbij horende tekst van zijn of haar vereniging sportclub enz... zoals hierboven vermeld opsturen naar : zuid.west.vlaamsemedia@gmail.com.

Contact Redactie & Verantwoordelijke uitgever: Bernard Decock
E-mail: zuid.west.vlaamsemedia@gmail.com
Gsm: 0495 25 45 47

39ste Jaarmarkt te Bissegem

De jaarmarkt te Bissegem startte op vrijdag 13 juni met optredens van Paul Severs, The Expendables en Isabelle A. dit in OC De Troubadour waar ambiance enorm was.

Straatanimatie zorgde voor de nodige sfeer

Marino Punk, For Freedom Pipes and Drums en het straatorkest De Thierry’s zorgden voor de nodige sfeer. De reuzenstoet met reuzin "Minneke" werd door het talrijk opgekomen publiek gesmaakt op zondagnamiddag.

De redactie/Foto's Bernard Decock

» Klik hier voor de foto's

Geplaatst op 17.06.2015

Veel bezoekers voor Blankenberge bruist

Op de Grote Markt van Blankenberge konden tussen de 1800 en 2000 bezoekers, op zaterdag 13 juni, van diverse gerechten proeven voor slechts 6 € in de tent ter gelegenheid van “Blankenberge Bruist... Culinair – Gin en Kok”.

Bij deze gelegenheid werd ook de winnaar bekendgemaakt van de wedstrijd 'Koken met vergeten vis’. Dertien Blankenbergse restaurants namen daar in de voorbije maanden deel aan. De jury duidde restaurant 'De Tijd' aan als winnaar, de publieksprijs ging naar Bistro Seasons en Brasserie Oosterstaketsel.

“Blankenberge Bruist Culinair” georganiseerd door kantoor MB Bouche, mocht Verdonk Birgit een verzekeringsscheque ter waarde van 500 € in ontvangst nemen. De winnaars van een restaurantbon t.w.v. 50 € en van een fles Champagne mogen hun prijs afhalen in het kantoor, gelegen in de Kerkstraat 448.
De lijst van winnaars kan men raadplegen op de website : www.bouche .be

Eveneens zaterdag werd de Blankenbergse Gin B1863 voorgesteld. Deze gin werd in opdracht van HoReCa Blankenberge gemaakt en is nu al een groot succes. 20 handelszaken zullen de gin ook blijvend aanbieden.

De redactie Foto's : Bernard Decock

» Klik hier voor de foto's

Geplaatst op 16.06.2015

European Games: Cindy Vandenhole 9de na eerste kwalificatie dag

De Belgische meisjes kwamen zondag 14 juni aan de beurt op de eerste European Games in Baku (Azerbeidzjan). Tijdens deze eerste kwalificatie dag turnden Gaelle Mys (O.T.V. Nazareth), Cindy Vandenhole (Vaste Vuist Lauwe) en Lisa Verschueren (Sportiva Sint-Gillis-Waas) aan sprong en brug.

De meisjes starten aan de sprong en weten met hun vertrouwde Yurchenko schroef een mooie score bij elkaar te turnen. Lisa beet de spits af met 13.700, Cindy: 13.833 en Gaelle: 13.866. Aan de brug was het Cindy Vandenhole die als eerste in actie kwam, knappe oefening, goed voor 13,666 punten. Lisa ging met 13.400 punten aan de haal. Gaelle ging helaas van de brug, kon zich daarna goed herpakken, maar dit kostte haar wel de nodige punten: 12.100.

De meisjes staan na deze eerste kwalificatie dag op de 9 de plaats met 54.465 punten, we zien hen morgen opnieuw op blak en vloer!

De organisatie sleutelde een beetje aan de formule. De kwalificaties zijn verdeeld over 2 dagen. De vrouwen turnden er twee van de vier toestellen - ’s anderendaags komen de andere toestellen: balk en grond.

Per land komen 3 gymnasten aan bod, waarvan de 2 beste scores tellen voor het team klassement. De kwalificaties tellen eveneens als teamfinale. Later is er nog de allround finale met de beste 18 gymnasten en de toestelfinales voor de 6 beste gymnasten per toestel. Per finale kan maximaal 1 gymnast per land deelnemen.

Foto: Cindy Vandenhole met trainster Shana Dezwarte

Auteur: Dries Defossez

Geplaatst op 15.06.2015

PVDA voert actie voor een sterk openbaar busvervoer

Het is de laatste tijd vaak in de media geweest: De Lijn moet besparen. Er worden ritten geschrapt, de prijzen gaan de hoogte in, gratis vervoer voor gepensioneerden en kinderen jonger dan 12 wordt afgeschaft, er worden jobs geschrapt…
Met andere woorden: reizigers én personeel betalen het gelag.
PVDA West-Vlaanderen besloot een actie op te zetten om die problematiek onder de aandacht te brengen.
Woensdag werd er in Brugge en Kortrijk actie gevoerd, maar ook in Oostende, Ieper, Menen en Tielt worden deze week flyers uitgedeeld en krijgen de buschauffeurs een kleine attentie.
De PVDA vraagt de intrekking van de prijsverhoging bij De Lijn, een betere dienstverlening en het behoud van gratis vervoer voor gepensioneerden en kinderen en pleit voor betaalbaar, vlot en comfortabel openbaar vervoer dat beantwoordt aan de noden van iedereen. 

Iris Walgraeve

Geplaatst op 12.06.2015

Ga je mee op Vrijwilligerscafé?

Op woensdag 24 juni 2015 vindt het allereerste Vrijwilligerscafé plaats van 19.00 tot 22.00 uur in Vrijstaat O. Bedoeling is om informatie te geven aan vrijwilligers, elkaar te ontmoeten en ervaringen uit te wisselen.
In onze Stad aan Zee zijn heel wat vrijwilligers actief. Er zijn tal van organisaties die samenwerken met vrijwilligers. Samen kunnen we het leven in de stad wat aangenamer maken. De hulp van vrijwilligers wordt dan ook steeds belangrijker.
Maar wat betekent dat precies? En hoe kunnen vrijwilligers hun ervaringen delen met anderen? Het antwoord daarop is het Vrijwilligerscafé, een organisatie van het Stadsbestuur met medewerking van Vrijstaat O, Vorming Plus, Steunpunt Vrijwilligerswerk Provincie West-Vlaanderen en Overleg Adviesraden Oostende.
Het allereerste Vrijwilligerscafé vindt plaats op woensdag 24 juni 2015 van 19.00 tot 22.00 uur in Vrijstaat O. Bedoeling is om informatie te geven aan vrijwilligers, elkaar te ontmoeten en ervaringen uit te wisselen. Het Vrijwilligerscafé wordt voortaan drie keer per jaar georganiseerd.
Tijdens het eerste café geeft Leen Van der Vorst (Coördinator Expertisecentrum Sociale Innovatie - Studiegebied Sociaal-agogisch Werk van Vives) een lezing over ‘de toekomst van vrijwilligerswerk’. Ze heeft het over de maatschappelijke tendensen in het vrijwilligerswerk, waarom vrijwilligers zo belangrijk zijn in onze maatschappij en wat de toekomst van het vrijwilligerswerk is.
Alle vrijwilligers zijn welkom vanaf 19.00 uur in Vrijstaat O, vooraf inschrijven kan tot en met maandag 22 juni 2015 via vrijwilligers@oostende.be of telefonisch via 059/56.20.16.
Meer info voor en over vrijwilligers: www.oostende.be/vrijwilliger

Geplaatst op 11.06.2015

SENIOREN LEREN KINDEREN GESCHIEDENIS TIJDENS VERHALENPROJECT

Hoe kan je kinderen warm maken voor geschiedenis zonder te vervallen in een opsomming van droge feiten en data? Medialab Quindo, Buurtschool V-Tex en RVT De Korenbloem zochten het uit via een groot verhalenproject. Leerlingen ontdekten de wereldgeschiedenis aan de hand van zelfgemaakte slidecasts waarin enkele rusthuisbewoners de hoofdrol speelden.
Geschiedenis hoeft geen saai vak te zijn. Je kunt kinderen ook iets bijbrengen over pakweg de Tweede Wereldoorlog of Expo 58 op een speelse manier. Vanuit die overtuiging stapte Quindo naar Buurtschool V-Tex met de vraag samen een verhalenproject uit te werken. De kinderen zouden het verleden leren kennen aan de hand van persoonlijke verhalen van senioren.
Veertien leerlingen gingen twee maanden aan de slag met media. Bij Quindo leerden ze opnemen met professioneel materiaal, de juiste vragen voorbereiden, audio monteren, slidecasts maken en zoveel meer. Op school leerden ze intussen over de wereldgeschiedenis. Met hun historische kennis en mediavaardigheden op zak trokken ze naar RVT De Korenbloem.

Daar namen ze interviews af met enkele senioren. Ze vroegen Agnes, Dolores, Elza, Julienne, Roos en Paula naar hun persoonlijke ervaringen uit het verleden. De kinderen kwamen zo meer te weten over tal van belangrijke feiten uit de geschiedenis. De kinderen verwerkten nadien de interviews en zelfgenomen foto’s in enkele slidecasts.
De ergotherapeuten van RVT De Korenbloem werkten graag mee aan dit verhalenproject. Ze zagen hoe de komst van de kinderen voor jeugdig enthousiasme zorgde bij de senioren. Ze praten immers graag over het verleden. Het verhalenproject gaf de kinderen en senioren de kans elkaar beter te leren kennen. 

Broos Claerhout Contact: Broos Claerhout - 0494/148.005 - broos.claerhout@quindo.be

Geplaatst op 11.06.2015

Rivierenhof te gast in Oostende

Deze zomer zal voor de eerste keer het Openluchttheater in Oostende plaatsvinden. Van 17 tot 31 augustus zal het Maria Hendrikapark het decor vormen voor dit muziekfestival.
Tijdens deze twee weken zal heel wat talent afzakken naar Oostende om het beste van zichzelf te geven. De coproducent van het Openluchttheater Rivierenhof in Antwerpen deed afgelopen jaar veel ervaring op met de organisatie van concerten in openlucht. Ze gingen dan ook op zoek naar een tweede locatie en in Oostende vonden ze daar de geschikte plek voor.
De programmatie bestaat uit diverse muziekgenres, familievoorstellingen en comedy. Er wordt dus een nieuwe, goeie mix gebracht die perfect aanleunt bij de andere activiteiten van de stad. Er wordt gezorgd voor een mooie afwisseling onder de evenementen. Er is dus voor elk wat wils, zonder dat de evenementen onderling moeten concurreren met elkaar. Het Openluchttheater staat bewust gepland in de kalmere periode van de zomer, om ook dan de stad te laten bruisen!

Geplaatst op 11.06.2015

De eerste editie van Jumping Waregem zit er op

Meer dan verhoopt mochten we 623 combinaties verwelkomen te Waregem. Mede door het goede weer mochten we 1.000 toeschouwers verwelkomen; niet allen mensen die als liefhebberij het paard hebben maar ook wandelaars en fietsers zakten af naar het Bloso-Topsportcentrum.

Door het enorme succes werden we genoodzaakt om op zaterdag de wedstrijd te laten starten om 8u00 en het einde werd voorzien om 22u00! Op zondag behielden we de reguliere start- en eindtijden (9u00 - 18u30). Het werd een weekend vol spannende competitie.

Een woord van dank gaat uit naar de sponsors, de vele vrijwilligers, uiteraard de ruiters en de toeschouwers!
Dit alles samen zorgde er voor dat Waregem “Paardenstad” blijft!

Kristof Callens / Foto : Johan Terry

Geplaatst op 11.06.2015

Opkomst groot tijdens “Het Grote Horecadebat” in Moorsele

Honderd geïnteresseerden zakten gisteren af naar Moorsele voor het ‘Grote Horecadebat’ met o.a. staatssecretaris Bart Tommelein, Volksvertegenwoordiger Nele Lijnen en enkele belangrijke horecaspelers uit de streek. Organisator Open Vld Zuid-West-Vlaanderen nodigde Tommelein uit om de federale horecamaatregelen uit te leggen aan het aanwezige publiek.
Regiovoorzitter Guy Van den Eynde en voorzitter Jürgen Lemaire van Open Vld Wevelgem: “De horecasector staat voor grote uitdagingen. Wij wilden weten hoe onze favoriete kroeg om de hoek, die gezellige bistro en het gastronomisch restaurant wat verderop, tegenover de komende maatregelen van de federale regering staan. Het is belangrijk dat zij correct geïnformeerd worden. De opkomst heeft alvast onze verwachtingen overtroffen.”
De komende weken zullen er in de provincie verschillende horecasessies plaatsvinden met staatssecretaris Bart Tommelein: “De horeca is voor ons land, en zeker voor West-Vlaanderen een belangrijke economische sector. Een bloeiende horeca is erg belangrijk voor deze regering. Omdat de uitdagingen voor de sector groot zijn, voeren we belangrijke lastenverlagingen door en maken we meer flexibiliteit mogelijk. Ik vind het belangrijk om de horecamaatregelen persoonlijk toe te lichten op het terrein. Deze maatregelen zullen zorgen voor meer zuurstof voor de horeca.”
Uit een enquête afgenomen bij horeca-uitbaters uit de regio, blijkt dat men eerder positief is over de maatregelen van de federale regering. De horeca-uitbaters zijn het meest enthousiast over de plannen om het systeem van de studentenarbeid aan te passen. Het systeem van 50 dagen wordt omgezet naar een krediet van 400 uren per student per jaar. Studenten zullen hun beschikbaar krediet op die manier soepeler kunnen inzetten en de werkgever zal op zijn beurt gemakkelijker beroep kunnen doen op studenten. Daarnaast vinden de horeca-uitbaters de invoering van de flexi-jobs vanaf 1 oktober 2015 een stap in de goede richting, en zijn ze ook tevreden over het afsluiten van een charter met de inspectiediensten. Dankzij de flexi-jobs zal iedereen met een 4/5de hoofdjob bij een andere werkgever, onbeperkt kunnen bijverdienen in de horeca zonder RSZ-afhoudingen of belastingen. Alleen de werkgever betaalt een RSZ-toeslag op het afgesproken uurtarief van 25%. Dankzij het charter met de inspectiediensten zal tijdens controles de goede werking van de zaak voorop staan, met respect voor klanten, personeel en eigenaars van de zaak.
Op de foto (van links naar rechts): Hans Masselis (Studentencafé Den Chips), Staatssecretaris Bart Tommelein, Volksvertegenwoordiger Nele Lijnen, Jürgen Lemaire (voorzitter Open Vld Wevelgem), Xavier van Steenberge (Wijnen Dercor), Wim Loontjens (restaurateur Koevert en voorzitter Horeca Zuid-West-Vlaanderen), Rudy Maes (restaurateur Passim en Salons Cortina)
Meer info: Jürgen Lemaire – voorzitter Open Vld Wevelgem: 0474/45.89.81

Geplaatst op 11.06.2015

Topsportgymnaste Cindy Vandenhole vertrekt naar Europese Spelen

Van 12 tot 28 juni 2015 worden in Baku, de hoofdstad van Azerbeidjzan, de allereerste European Games georganiseerd. Dit multisportevenement is een soort van Olympische Spelen, maar dan uitsluitend voor Europese landen. Deze European Games worden georganiseerd door de Europese Olympische Comités (EOC).

Er komen zes gymnastische disciplines aan bod in Baku: Turnen Meisjes en Turnen Jongens, Trampoline, Acrobatische Gymnastiek, Ritmiek en Aerobic. In totaal nemer er 446 gymnasten deel en vallen er 34 medailles te rapen. De competities vinden plaats in het National Gymnastics Arena.

De Belgische delegatie telt zal aantreden in vier van de zes disciplines en bestaat voor het toestelturnen meisjes uit volgende gymnasten: Cindy Vandenhole (Vaste Vuist Lauwe), Lisa Verschueren (Sportiva Sint-Gillis-Waas) en Gaelle Mys (O.T.V. Nazareth).

Op 14 en 15 juni vinden de kwalificaties per team en individueel plaats. Op 18 juni worden de allround finales geturnd, op 20 juni de toestelfinales.

Foto: Team Belgium gymnastiek voor de Europese Spelen met vooraan 2de van links Cindy Vandenhole (Vaste Vuist Lauwe)

Auteur: Dries Defossez

Geplaatst op 10.06.2015
4531 artikelspagina's: 1 ... 413 414 415 416 417 <<< 418 >>> 419 420 421 422 423 ... 454