Onafhankelijke digitale krant voor Zuid-West-Vlaanderen

Zoeken

Uw reclame op deze site
voor slechts 0,70 per dag
Alle info: klik hier

Welkom

Gratis plaatsen wij uw foto('s) op deze site met de daarbijhorende tekst,voor verenigingen, sportclubs, diverse bijeenkomsten, familie gebeurtenissen, optredens, stads activiteiten enz...

Iedereen kan ook zelf één of meerdere foto's in hoge resolutie met een daarbij horende tekst van zijn of haar vereniging sportclub enz... zoals hierboven vermeld opsturen naar : zuid.west.vlaamsemedia@gmail.com.

Contact Redactie & Verantwoordelijke uitgever: Bernard Decock
E-mail: zuid.west.vlaamsemedia@gmail.com
Gsm: 0495 25 45 47

Werken Residentie Reepkaai gestart

Schepen van Bouwen en Wonen Kortrijk geeft symbolisch startschot van de afbraakwerken
Aan de leieboorden in Kortrijk, naast Campus AZ Groeninge, ontwikkelt projectontwikkelaar en stadskernbouwer CORES Development het tijdloze nieuwbouwproject ‘Reepkaai’ een gracieus project met 38 comfortabele appartementen en 9 riante penthouses. Vandaag geeft CORES Development, samen met schepen Maddens, het symbolische startschot van de afbraak van het oude appartementsgebouw. Volgens de planning zal het nieuwe gebouw midden 2017 volledig opgeleverd worden.
Verloop werken
CORES Development sloopt het uitgeleefd appartementsgebouw uit de jaren vijftig en trekt een nieuw beeldbepalend gebouw met een tijdloze architectuur op. Reepkaai is een gracieus project aan de Leie met 38 comfortabele appartementen en 9 penthouses. Het gebouw krijgt ook een gemeenschappelijke binnenruimte met zo’n twaalf parkeerplaatsen en fietsenbergingen. Ook ondergronds zal er plaats zijn voor 50 wagens. Tegen midden 2017 zal de Reepkaai langs de Leieboorden in een geheel nieuw kleedje zitten.
Op dit moment zijn de afbraakwerken in volle gang. De binnenkant van het gebouw is reeds helemaal ontmanteld. Sinds 22 april is de weg voor het gebouw afgesloten voor alle verkeer en is de daadwerkelijke afbraak van het gebouw gestart. Het einde van de afbraakwerken is voorzien voor begin juni en tot dan zal de straat om veiligheidsredenen afgezet blijven. Na de afbraakwerken zullen de constructiewerken voor het nieuwe gebouw dan van start kunnen gaan.
“In juni, meteen na de afbraakwerken starten we met de beschoeiing. Het project bevindt zich immers op het ‘eilandje’ tussen de twee armen van de Leie en de beschoeiing zorgt er voor dat er zeker geen water in de bouwput voor de ondergrondse parkeergarage loopt. Na het bouwverlof beginnen we met de grondwerken en de paalfunderingen. Eind dit jaar zou de kelder en het gelijkvloers in ruwbouwfase afgewerkt moeten zijn. De volledige oplevering is voorzien in het midden van 2017.” Vertelt Ruben Cremmery, directeur der werken bij Heijmans.
Bijna helemaal uitverkocht
Het totale project bestaat uit 47 wooneenheden. De verkoop was van bij de start een echt succes en bijna alle appartementen zijn verkocht. Enkel een beperkt aantal gelijkvloerse appartementen zijn nog te koop. De prijzen starten vanaf 179.500 euro*. Ook de bewoners van de gelijkvloerse verdieping kunnen genieten van een eigen terras. Deze zijn met een halve meter verhoogd ten opzichte van het straatniveau, op die manier is ook hun privacy gegarandeerd.
“Met dit project neemt CORES Development het voortouw in de heropwaardering van de leieboorden, Reepkaai betekent duidelijk een meerwaarde voor Kortrijk. Dat blijkt ook uit de verkoopcijfers. Reepkaai is immers bijna helemaal uitverkocht. Enkel op het gelijkvloers staan nog enkele appartementen te koop.” Aldus Sophie Deprez, Chief Commercial Officer bij CORES Development. Het is duidelijk dat de ligging hier een grote meerwaarde biedt: dicht bij het centrum, snel op de ring, de rust van het water, … Een combinatie die niet vaak voorkomt.
Ook Schepen van Bouwen en Wonen Wout Maddens is enthousiast over Reepkaai, een toegevoegde waarde voor Kortrijk: “Dit project is een succes. De snelheid waarmee deze appartementen verkocht raken, bewijst bovendien dat Kortrijk goed in de markt ligt. De ligging is dan ook ideaal, vlakbij de leieboorden die binnenkort verlaagd worden.”
Architectuur: sober en dynamisch
M2 architecten zorgde voor een interessante en eenvoudige architectuur. Reepkaai is modern en tijdloos en integreert zich perfect in de omgeving doordat een eenvoudige, maar krachtige kleur wordt gebruikt die terugkomt in de steen van de kade. Dankzij de grote ramen vooraan en achteraan zullen de bewoners van de appartementen kunnen genieten van veel lichtinval. Vanaf de ruime zuidgerichte terrassen hebben ze ook een prachtig zicht op de Leie. “De Reepkaai Straalt: Zuid-Water-Zicht-Licht-Natuur. Een kwalitatieve ruimte brengt kwalitatief leven.” Voegt Philip Mortelmans, de verantwoordelijke architect, nog toe. 

Sophie Deprez & IDVA / Foto's MDK

» Klik hier voor de foto's

Geplaatst op 02.05.2015

Proef allerlei sportdisciplines op Sporthapjes

Op woensdagmiddag 27 mei 2015 van 14 tot 17 uur vindt de tweede editie van Sporthapjes plaats. Voor dit evenement sloegen de sportdienst, de jeugddienst en het cultuurcentrum de handen in elkaar en ze werken hiervoor samen met het Sociaal Huis en het OCMW.
Inwoners van Blankenberge tussen 4 en 65 jaar en die in bezit zijn van een attest verhoogde tegemoetkoming van het ziekenfonds kunnen er gratis kennis maken met één of meerdere sportdisciplines. Het aanbod is uitgebreid en gevarieerd. De aanwezigen kunnen kiezen uit een reuze waterspeeltuin in het zwembad, bowling, minigolf, boogschieten, pingpong, badminton, voetbaldoelschieten, tafelvoetbal, biljartdrieband, bungeerun, katapultschieten en een dansactiviteit. Voor de allerkleinsten is er ook allerlei animatie voorzien zoals springkastelen en andere opblaasbare structuren. Ze kunnen zich laten schminken en zich amuseren met verschillende straatspelen.
Vanaf 13.30 uur moeten de ingeschreven deelnemers zich aanmelden op het buitenterrein. Vervolgens kunnen ze genieten van de verschillende activiteiten op verschillende locaties, waaronder de sportzaal De Sportdoze, Bowl Inn, de buitenterreinen rond De Sportdoze, het dienstencentrum De Bollaard…
De activiteit wordt vanaf 16.15 uur feestelijk afgesloten met een gratis hapje en drankje aan de bar van dienstencentrum De Bollaard. Bovendien word je getrakteerd op een vleugje muziek van de fanfare.
Voldoe je aan de voorwaarden (in het bezit zijn van een attest verhoogde tegemoetkoming van het ziekenfonds) en wil je deelnemen? Schrijf je dan uiterlijk in op vrijdag 22 mei 2015 via het gratis nummer van het Sociaal Huis 0800 32 450 of via email info@sociaalhuisblankenberge.be.
Info & voorwaarden:
Sociaal Huis, J.F. Kennedyplein 1
0800 32 450 (gratis nummer) - info@sociaalhuisblankenberge.be

Geplaatst op 29.04.2015

Oostends Talent

Muziek
Rotary Club Oostende is de oudste serviceclub van ons land (1923). Een serviceclub stelt zich ten dienste van de gemeenschap. Momenteel concentreert de club zich vooral op twee initiatieven die zieken of gehandicapten steunen. In de eerste plaats De week van de vriendschap, waarbij gedurende die periode een twintigtal jonge kankerpatiënten op vakantie komen in Oostende...
Rotary Club Oostende is de oudste serviceclub van ons land (1923).
Een serviceclub stelt zich ten dienste van de gemeenschap. Momenteel concentreert de club zich vooral op twee initiatieven die zieken of gehandicapten steunen.
In de eerste plaats De week van de vriendschap, waarbij gedurende die periode een twintigtal jonge kankerpatiënten op vakantie komen in Oostende. Een tweede intiatief is Duinhelm. Duinhelm is een organisatie die professionele ondersteuning biedt aan mensen met een, voornamelijk, mentale beperking en hun netwerk op het vlak van wonen, werken en vrije tijd.
Daarom brengt de club voor de zesde keer Oostendstalent, i.s.m. het Conservatorium Aan Zee. De basisidee is om jong talent de kans te bieden om op treden voor een groter publiek. Telkens vraagt de organisatie een Oostends kunstenaar, die zich reeds bewezen heeft, als gastvedette op te treden. Dit jaar wordt het Dirk Lievens, violist en bezieler van het ensemble Arco Baleno.
Tickets : website https://brugge.iticketsro.com/uitloket/nl-NL/events/oostends%20talent/2015-5-8_20.00/cc%20de%20grote%20post%20-%20grote%20post

Geplaatst op 29.04.2015

OORLOG, VROEGER EN NU

Stijn Vercruysse, VRT journalist en man uit de streek.
Hij brengt een lezing aan de hand van zijn eigen ervaringen & ruwe beelden uit Afrikaanse conflictgebieden: Soedan - Zuid-Soedan, Somalië,
Centraal-Afrikaanse Republiek, Oost-Congo, Kenia, ...
De link met de Eerste Wereldoorlog is nooit ver weg.
Wat is de impact van oorlog op het dagelijkse leven?
ma. 01/06 - OC Marke - 20u
€3 bij reservatie via 11marke@telenet.be - €4 aan de deur
Meer info : Hans Vanhecke Email: h.vanhecke@telenet.be Telefoon: 056 22 81 52

Geplaatst op 29.04.2015

KVO en Stadsbestuur slaan handen in elkaar voor renovatie Albertparkstadion

Het Albertparkstadion wordt nog verder vernieuwd. Er is nu voldaan aan een aantal wettelijke vereisten, maar het Stadsbestuur en KVO willen ook de uitstraling van het stadion naar een hoger niveau tillen en de UEFA-normen halen.
De club is bereid hiervoor zelf het heft in handen te nemen. In de Gemeenteraad van april zal het Stadsbestuur met de site van het Albertparkstadion uit FARYS|TMVW treden en een erfpachtovereenkomst met KVO voorleggen. Want onze voetbalploeg in eerste klasse verdient een eerste klassestadion!
Met de promotie van KVO naar eerste klasse moest op korte termijn het Albertparkstadion infrastructureel aangepast worden. Het Stadsbestuur heeft hiervoor met FARYS|TMVW en in samenspraak met KVO de nodige stappen gezet. Er werd een aantal aanpassingen doorgevoerd, waardoor het stadion nu voldoet aan alle wettelijke vereisten van onder meer Binnenlandse Zaken, Pro League, Brandweer en Politie. Binnen een heel kort tijdsbestek en binnen het vooropgestelde budget werden de normen voor het eerste klassevoetbal behaald.
Maar de club wil meer! KVO heeft de ambitie om het stadion dé uitstraling te geven die een eerste klasseploeg verdient. Bovendien moet het stadion ook voldoen aan de UEFA-normen.
De bestuursploeg van KVO streeft naar een nog grotere, betere uitstraling voor de voetbalploeg en is bereid voor het verbouwingsproject zelf het heft in handen te nemen. Het Stadsbestuur legt daarom nog in april een erfpachtovereenkomst tussen KVO en het Stadsbestuur voor het Albertparkstadion voor aan de Gemeenteraad. Deze gaat formeel in op 1 juni 2015. De Stad zal dan ook de samenwerking met FARYS|TMVW voor het Albertparkstadion opzeggen.
Bovendien kan de club ook rekenen op een subsidie van 630.500 euro van de Vlaamse Overheid. KVO heeft het de voorbije seizoenen goed gedaan en ook de interne structuur werd verstevigd. De ambitie is groot. KVO wil het stadion naar een hoger niveau tillen en dit wordt nu mogelijk gemaakt. De club heeft zelf aangegeven te willen instaan voor de meerkosten en isdan ook bereid om het hele project te coördineren.
RENOVATIEPLANNEN
Tribune A, B en de tijdelijke tribune verdwijnen en er komt een volledig nieuwe constructie: één geïntegreerd geheel in plaats van de huidige 'blokkendozen'. In de E-tribune worden ook plaatsen gecreëerd voor het thuispubliek, en op vraag van de supporters zullen dit staanplaatsen zijn. De totale capaciteit van het stadion wordt niet verhoogd en blijft dus op 8.000 plaatsen.
De constructie zal uiteraard voldoen aan alle veiligheidsvereisten en zal conform de UEFA-normen zijn. Ook de kleedkamers en de verlichting worden onder handen genomen. Hiervoor wordt verder samengewerkt met de huidige architecten van ABV+.
De renovatiewerken moeten afgerond zijn tegen 2017. Het Stadsbestuur benadrukt wel dat de buurtbewoners steeds geïnformeerd moeten worden over de plannen en de stand van zaken. De onmiddellijke buren van het stadion worden ook rechtstreeks betrokken bij het ontwerp van het gebouw. Dat is zo met de buurtbewoners afgesproken. Zij kregen ook als eerste de plannen te zien.
MOBILITEIT
Ook de mobiliteit en de parkeerdruk zullen de nodige aandacht krijgen. De club engageert zich om een mobiliteitsplan uit te werken om het verkeer vlot te laten verlopen en de parkeerdruk binnen de perken te houden. Er zullen diverse maatregelen genomen worden om zo min mogelijk overlast te veroorzaken. De opmaak van dit mobiliteitsplan zal in overleg met de stadsdiensten gebeuren.
Meer info op www.kvo.be.

Geplaatst op 29.04.2015

JUMPING IN KORTRIJK

Op 10 mei 2015 organiseert Ruiterclub Domein Leiedal uit Bissegem voor het eerst sinds jaren terug een grote jumping op het grondgebied van Kortrijk & dit in samenwerking met de Vlaamse Ruitersport Federatie (VRF). “Voor het eerst sinds jaren terug een jumping op Kortrijkse bodem”
Iedere ruiter die een beetje kan springen is welkom om deel te nemen. De inschrijvingsgelden worden bewust laag gehouden en starten vanaf € 6, een licentie is niet nodig. Er worden deelnemers verwacht vanuit de ganse provincie. Het evenement start om 8u30 en eindigt rond 18u. De toegang is gratis voor de toeschouwers.
Speciaal voor deze gelegenheid breidt Domein Leiedal zijn springmateriaal uit. Zo worden er 3 sprongen aangeboden door Devos-Capoen (Renault), door Restaurant La Cravache uit Lauwe en door Century 21. Daarnaast wordt het bestaande springmateriaal heropgefrist en uitgebreid.
Extra naturaprijzen
Dankzij diverse sponsors zijn er voor de deelnemers naast de klassieke prijzengelden extra naturaprijzen te winnen, zoals restaurantbonnen (La Cravache, Culinair en David Selen), een welness arrangement (Parkhotel), ... CAVA-bar & Welnessarrangement te winnen
Specaal voor moederdag wordt er in samenwerking met Amphora wijhandel uit Bellegem een Cava-bar ingericht. Dit is ideaal voor een gezellig aperitief met de ganse familie, terwijl er ondertussen kan genoten worden van het springspektakel. De cavabar opent vanaf 11u en blijft de ganse dag open. De aanwezig moeders maken bovendien kans om een uniek welnessarrangement te winnen in het Parkhotel. Jeugdwerking & Jumping Team Leiedal Ruiterclub Domein Leiedal organiseert sinds enige tijd enkele interne springwedstrijden ten voordele van onze leden en de jeugdwerking. Hiermee spreken wij vooral de jongere gezinnen aan. Onder impuls van de nieuwe eigenaars van de manege kunnen wij ons sinds vorig jaar terug verplaatsen met een aantal van onze jeugdruiters om deel te nemen aan externe springwedstrijden.
Praktische Informatie
Zondag 10 mei 2015 Locatie: Ruiterclub Domein Leiedal, Kruiskouter 50, 8501 Bissegem
Inschrijving, 30 minuten voor aanvang van de proef
Meer informatie over de Inschrijvings- en prijsgelden is terug te vinden op de website van de VRF.
http://www.v-r-f.be/nl/
https://www.facebook.com/vrf.vzw
www.domeinleiedal.be
https://www.facebook.com/DomeinLeiedal
Programma : Start om 8u30: trainingsproeven 60cm en 70cm 10u00: 80cm pony’s – 80cm paarden 13u00: 90cm pony’s – 90cm paarden 15u30: 100cm pony’s – 100cm paarden 17u00: 110cm paarden Showproef 120cm

» Klik hier voor de foto's

Geplaatst op 29.04.2015

Kovver in Oostende

Café de Klokke organiseert op zaterdag 9 mei vanaf 20u30 een gratis optreden van de nederlandse groep Kovver. 

Bernard Decock

Geplaatst op 29.04.2015

Oostende fietsstad 2015? Stemmen maar!

Welke gemeente of stad verkies jij tot fietsstad 2015? Neem deel aan de wedstrijd van VSV en het Departement MOW en stem voor de Stad aan Zee!
Deze publieksprijs kadert in de verkiezing Fietsgemeente/Fietsstad 2015, waar de VSV en het Departement MOW het fietsbeleid van de gemeenten en steden in de bloemetjes zetten. Maar waar de titel Fietsgemeente/Fietsstad 2015 toegekend wordt door een professionele jury, wordt met de Publieksprijs ook de fietsers zélf de kans om hun favoriete fietsgemeenten en -steden in Vlaanderen te belonen!
Stemmen kan tot 21 juni 2015. Doen!

Foto : Fietsen Vandewalle Oostende

Geplaatst op 29.04.2015

Koopweekend vol bloemen

Mama’s en bloemen, een mooie combinatie die het eerste weekend van mei in Kortrijk niet
onopgemerkt voorbij zal gaan!
Op zaterdag 2 mei kan je bloemenkunstenaar Stijn Simaeys, winnaar van de Helleborus Award,
aan het werk zien op de Grote Markt. Stijn laat je ook plaatsnemen in een kleurrijk bloemenkader,
waardoor je met een prachtfoto naar huis kan. Vanaf 14u kunnen kinderen hun bloementekening
voor de Bloemenkoningin afgeven aan een dienares van de Bloemenkoningin. Om 16u zullen vijf
bloemenkindertekeningen uitgekozen worden. De gelukkige vijf kinderen mogen op zondag mee in
een riksja in de bloemenstoet.
In K in Kortrijk komt Stan Van Samang signeren en krijgen alle mama’s een heerlijk stukje
chocolade van Côte d’or.
Op zondag 3 mei zijn de winkels opnieuw open! Grasduin in de winkelstraten en ga vanaf 13u in
de shops van K in Kortrijk op zoek naar een origineel moederdaggeschenk. K in Kortrijk is een paar
weken het decor voor de wedstrijd “De Lekkerste Mama van Vlaanderen” en daar voel je
ongetwijfeld de vibes hangen!
De kunstmarkt op het Overbekeplein start om 11u en ook wie wil snuisteren tussen antiek,
brocante en vintagespullen kan vanaf dan op het Vandaleplein en het Sint-Maartenskerkhof
terecht. Een aperitiefje van de ginbar en met tapa’s in de zon kan deze zondagochtend niet meer
stuk. Om 14u30 start vanaf de Voorstraat een prachtige bloemenstoet, met een echte
bloemenkoningin in een prachtig kleed vol bloemen, gevolgd door modellen in prachtige
Soedanese bloemengewaden bewegend op fijne percussiemuziek. De kinderen die de
kleurwedstrijd wonnen, rijden in riksja mee en gooien met échte bloemenblaadjes. Er dartelen ook
fantastische Bollywooddanseressen en Oosterse dansers mee. De hele stoet trekt door de
winkelwandelstraten en eindigt met een slotspektakel op de Grote Markt.
Daar kunnen mama’s zich laten masseren op een bloemenbed met rozenolie en kinderen kunnen
genieten van de goochelaar of zich laten schminken als heuse bloemetjes.

Meer info: Eliza Bruneel, coördinator Toerisme Kortrijk / Citymarketing, 056 27 78 40, 0498 90 91 37,
eliza.bruneel@kortrijk.be

Geplaatst op 29.04.2015

Herwaardering van het centrale kerkhof te Zwevegem in afwachting van de inrichting van het Lettenhofpark als nieuwe begraafplaats

In 2011 werd gesteld dat de centrale begraafplaats van Zwevegem volzet was.
Daar Zwevegem evenwel beschikte over 7 verschillende begraafplaatsen, verspreid over het ganse grondgebied, was er zogenaamd in zijn totaliteit, volgens het toenmalig gemeentebestuur, eigenlijk geen probleem om aan de vraag naar begraafplaatsen verder te voldoen.
Er zou desgevallend moeten uitgeweken worden naar ander begraafplaatsen.
4 jaar later moet evenwel tot de vaststelling gekomen worden dat de centrale begraafplaats nog voor meerdere jaren kan gebruikt en ingevuld worden.
Door een grondige en globale aanpak zijn er op vandaag nog ruim 120 percelen voor begraving ter beschikking.
Er werd inderdaad werk gemaakt om grafzerken van vervallen vergunningen te verwijderen, evenals beschadigde of verwaarloosde grafzerken.
Het is eveneens de bedoeling om oudere grafmonumenten in ere te herstellen en hiervoor wordt in samenwerking met bouwkundig erfgoed gestreefd om jaarlijks een aantal monumenten een opfrisbeurt te geven.
Op vraag van oudere bezoekers werden bovendien ook 2 bijkomende zitbanken geplaatst in de centrale middengang zodat een rusthalte kan ingebouwd worden voor wie van het Toyeplein komt.
Kortom de centrale begraafplaats heeft voor de bezoekers een ander en beter uitzicht gekregen dan voorheen het geval was.
Dit jaar wordt trouwens ook de omheiningsmuur in het centrum onder handen genomen.
Op de muur komen nieuwe afdekpannen met de bedoeling de muur nog vele jaren in stand te kunnen houden.
Ondanks de bedoeling binnen enkele jaren het Lettenhofpark in Knokke als nieuwe begraafplaats te openen, is het noodzakelijk om de centrale begraafplaats nog ongeveer 30 jaar in stand te houden en in alle waardigheid te behouden.
De plannen voor het Lettenhofpark zijn op dit ogenblik in opmaak.
Er werd reeds een eerste masterplan uitgewerkt met de bedoeling de nieuwe centrale begraafplaats die dienstig zou zijn voor zowel het Centrum, de Kappaert als Knokke te integreren in een landschappelijk aantrekkelijk Lettenhofpark, tevens dienstig als wandelpark en oase van rust voor alle inwoners.
Een ander aandachtspunt betreft de opmars van het aantal crematies, zeker op het centrale kerkhof, zodat ook de noodzaak ontstaan is om het huidige urnenveld uit te breiden.
Op heden beschikken we nog over 52 urnenkelders, dienstig voor 104 urnen.
Met de bijkomende aanleg goedgekeurd in de gemeenteraad van 27 april 2015, wordt een bijkomende reserve aangelegd van 49 kelders, dienstig voor 98 urnen.
Tevens werd reeds een verharding aangebracht naast het urnenveld voor het bouwen van een columbariummuur, dienstig voor 280 urnen.
Sedert april 2015 is tevens ook een afspraak gemaakt met de begrafenisondernemers om alle urnen of uitstrooiingen als een onderdeel van de begrafenisplechtigheid zelf uit te voeren.
Zodoende moeten er minder afspraken gemaakt worden en wordt door de begrafenisondernemer rechtstreeks met de familie afgesproken.
In 2014 werd ook werk gemaakt om onze oudstrijders waardiger en hedendaagser te gedenken.
Aan de zuilen, aanwezig achteraan het kerkhof, werden de namen aangebracht van alle oudstrijders van de beide wereldoorlogen zoals dit reeds jaren geleden voorzien was.
Na bepaalde opzoekingen met betrekking tot ontbrekende gegevens worden eerstdaags ook de op vandaag nog ontbrekende namen toegevoegd.
Het is trouwens de bedoeling om dit jaar ook hetzelfde initiatief uit te voeren op de begraafplaats te Otegem, nl. het aanbrengen van alle oudstrijders op één centrale gedenkplaat, waarna ook alle andere begraafplaatsen van Zwevegem zullen volgen.
Na de centrale begraafplaats van Zwevegem zullen alle andere begraafplaatsen aan de beurt komen voor actualisering inzake vervallen vergunningen, verwaarloosde grafzerken, enz.
Na voltooiing van deze actualisering zal van iedere begraafplaats een concreet plan opgemaakt worden, hetwelke zal kunnen geconsulteerd worden op de site van de gemeente zodat iedereen van thuis uit kan zien waar zijn/haar geliefde, vriend of kennis zijn laatste rustplaats heeft. 

Luc Vanassche - Schepen burgerlijke stand

Geplaatst op 29.04.2015
4448 artikelspagina's: 1 ... 413 414 415 416 417 <<< 418 >>> 419 420 421 422 423 ... 445