Onafhankelijke digitale krant voor Zuid-West-Vlaanderen

Zoeken

Uw reclame op deze site
voor slechts 0,70 per dag
Alle info: klik hier

Welkom

Gratis plaatsen wij uw foto('s) op deze site met de daarbijhorende tekst,voor verenigingen, sportclubs, diverse bijeenkomsten, familie gebeurtenissen, optredens, stads activiteiten enz...

Iedereen kan ook zelf één of meerdere foto's in hoge resolutie met een daarbij horende tekst van zijn of haar vereniging sportclub enz... zoals hierboven vermeld opsturen naar : zuid.west.vlaamsemedia@gmail.com.

Contact Redactie & Verantwoordelijke uitgever: Bernard Decock
E-mail: zuid.west.vlaamsemedia@gmail.com
Gsm: 0495 25 45 47

Sportgroep Vaste Vuist Lauwe start met klassiek ballet en extra sessie yoga

Inschrijven voor het nieuwe sportjaar 2015-2016 kan een eerste keer aanstaande zaterdag 13 juni 2015, een volgende keer op zaterdag 29 augustus en 19 september, telkens van 9 tot 12 uur in sporthal Ter Leie. Tijdens deze zaterdagen kan je kennismaken met het ruime aanbod van de club. Bij inschrijving voor deelname aan een tweede discipline krijg je nog eens 10 euro korting. Meer info op www.vastevuist.be. Een uitgebreid sportaanbod met aandacht voor sport voor IEDEREEN.
Nieuw dit jaar is de opstart van klassiek ballet in verschillende groepen en voor verschillende leeftijden. De eigen dansstijl van danstheater Arte is een mix van vloerwerk, techniek, verplaatsingen en lenigheid. Daarnaast is ook expressie een belangrijk element.
Voorzitter Dries Defossez : “Een wekelijkse training is zo voorbij en stilt niet ieders honger. We willen onze kwaliteitsvolle werking als dansschool verder uitbouwen en bieden jullie vanaf volgend seizoen, naast de wekelijkse training jazzdans, klassiek ballet aan. Klassiek ballet vormt een stevige basis voor elke dansvorm. Is uitstekend voor de technische ontwikkeling van de danser en de bewustwording van de lichaamshouding.”
Door het enorme succes van yoga op donderdagavond, wordt er eveneens gestart met een 2de sessie yoga op dinsdagvoormiddag van 9u30 tot 11u in de danszaal van sporthal Ter Leie. De toenemende stress in de maatschappij zorgt voor het enorme succes van deze ultieme ontspanningsvorm.
Info of inschrijven kan al op zaterdag 13 juni 2015, vanaf 9u tot 12u in Sporthal Ter Leie in Lauwe.
Foto: Danstheater Arte Lauwe start met klassiek ballet

Auteur: Dries Defossez

Geplaatst op 10.06.2015

Vaste Vuist Lauwe op Vlaams Kampioenschap Gymnastiek C-niveau

Vorig weekend werd het Vlaams Kampioenschap C niveau Artistieke Gymnastiek Dames georganiseerd in Leuven. Ook sportgroep Vaste Vuist Lauwe was van de partij in de categorie C12.
Emma Tanghe turnde een bijna foutloos parcours en behaalde zo een mooie 9de plaats. Een dikke pluim op het harde trainingsjaar. Fay Vanden Nest had wat tegenslag aan brug, maar kon op de 3 andere toestellen goeie oefeningen laten zien en behaalde alsnog de 27ste plaats.
Foto met vlnr Fay Vanden Nest en Emma Tanghe

Auteur: Dries Defossez

Geplaatst op 10.06.2015

Mathis Herreman (Vaste Vuist Lauwe) wint Talentcup gymnastiek

Vorig weekend vond de Talentcup Artistieke Gymnastiek Heren plaats in Mortsel. Vaste Vuist Lauwe was van de partij met 2 ploegjes. 23 ploegjes streden voor de eer van 'winnaar Talentencup AGH van Vlaanderen'. Ploegje 1 met Marlon Vanden Brande, Charlot Becquart, Mathis Herreman en Oscar Tournicourt behaalden een mooie welverdiende 5e plaats. Ploegje 2 met Simon Berth, Jelle Vandendorpe en Emiel Verscheure werden 13e!
Individueel behaalde Mathis Herreman het goud bij de jongens 1e leerjaar, Marlon Vanden Brande werd 19e, Jelle Vandendorpe 21e, Emiel Verschuere 46e, Simon Berth 48e en Oscar Tournicourt (als 3e kleuter) 59e.
Bij de jongens 2e leerjaar, mocht Charlot Becquart met de 2e plaats lopen pronken!
Foto met links Simon Berth. Van boven naar beneden Charlot Becquart (2de), Mathis Herreman (1ste) en Jelle Vandendorpe. Rechts Marlon Vanden Brande.

Auteur: Dries Defossez

Geplaatst op 10.06.2015

50 JAAR BUITENGEWOON ONDERWIJS IN ZWEVEGEM

De Klim-op is de Zwevegemse gemeenteschool voor buitengewoon lager onderwijs. In 2015 bestaat de school 50 jaar.
Dit is een jubileum dat ze niet onopgemerkt wilden laten voorbijgaan. Het schoolteam is bijzonder trots op hun school en wilden ze dit ook laten zien.
Daarom werdt er een feestelijk weekend georganiseerd op zaterdag 6 en zondag 7 juni 2015.
In dit weekend werden tal van activiteiten georganiseerd in het centrum van de gemeente en dit voor alle leerlingen, familie, begeleiders, sympathisanten en inwoners van Zwevegem en ruime omgeving. De doelstelling was ‘integratie’ van kinderen uit het buitengewoon onderwijs bevorderen en vooral ‘samen genieten’…
Op zaterdag 6 juni was er ’s avonds een muziekfeest met optredens van ‘les sacs-à-sacs’ en ‘no age’ dit zijn 2 coverbands uit de regio. Tussenin zorgde de school zelf voor een heuse primeur door met een eigen ‘Klim-op-band’ een muzikaal intermezzo te voorzien. Maar de meeste aandacht was voor Yevgueni die met een volledige bezetting en een volwaardig programma voor het eerst naar Zwevegem afzakte
Op zondag 7 juni starte de dag met een tourtocht waarbij de wielerfanaten met meer keuze uit verschillende afstanden. Op de middag was er een aperitiefconcert en kon je op het Toyeplein terecht bij verschillende eetgelegenheden. Na de middag stond alles in het teken van de kinderen. Het Toyeplein wordt omgetoverd tot een heus kinderparadijs met tal van animaties die volledig gratis worden aangeboden. Zo was er een jumborun met medewerking van 3 motoclubs uit de regio. Er waren voorstellingen van ‘De kip van Troje’ , ‘De Letter geletterden’, ….maar met tal van workshops voor kinderen met dansen, muziek, circustechnieken, knutselen, gekke fietsen, enz… De namiddag wordt stijlvol afgesloten met een optreden van Steef Coorevits.
Dit jubileumprogramma werd mogelijk dankzij de inzet van velen en de bijzonder gewaardeerde samenwerking met verschillende verenigingen uit de omgeving. Belangrijkste partners om gezamenlijk de schouders onder dit project te zetten zijn het gemeentebestuur van Zwevegem, Lions Club, Unizo Zwevegem en Markant.

De redactie / Foto's : Bernard Decock

» Klik hier voor de foto's

Geplaatst op 08.06.2015

Grote belangstelling voor de 2de Grote Truckrun

Voor de tweede maal organiseerde het team van café Het Streuvelke te Heule een truckrun. Dit event werd ingericht ten v oordele van het MPI Pottelberg Kortrijk.
Op vrijdagavond 5 juni mocht DJ Jurgen instaan voor het openingsmoment en waren er optredens van Tamara en Tom Davys in de feesttent. De eerste truckrun ving aan op zaterdag 6 juni om 10u30, vervolgens een barbeceu van 12u tot 14u voor 170-tal aanwezigen. In aanwezigheid van Koning Filip, Tineke van Heule en
ere-dame vertrok om 14u30 de tweede truckrun. Na koffie met gebak waren er diverse optredens met o.a. Axel Lane en Leah Bien met tussendoor een traverstieshow.

De redactie / Foto's : Bernard Decock

» Klik hier voor de foto's

Geplaatst op 08.06.2015

MEER DAN EEN HALVE EEUW RALLY VAN IEPER

Wat begon met een tijdscontrole van de Rally van Monte-Carlo op de Grote Markt in Ieper, groeide jaar na jaar, onder impuls van Franz Thévelin en zijn team, uit tot een van de topwedstrijden op de kalender van het Europees rallykampioenschap.
De uitstraling van de Ypres Rally reikt tot ver buiten onze landsgrenzen en elk jaar opnieuw staan de beste Europese teams en piloten aan de start van de West-Vlaamse klassieker. De bewoners van de Westhoek kijken gretig uit naar dit jaarlijks terugkerend feest.
De Ypres Rally vierde in 2014 zijn 50ste editie. De unieke tentoonstelling en het prachtige boek “Ypres Rally – 50 Years” dat maar liefst 254 pagina’s omvat, vereeuwigden de historische momenten. 2014 was een superspannende jubileumeditie die gewonnen werd door Freddy Loix die 9 zeges haalde en genoemd wordt als de Koning van Ieper.
Meer dan 1200 vrijwilligers steken elk jaar hun handen uit de mouwen om “Ypres Rally” uit te bouwen tot een internationaal topevenement. Onze vereniging Superstage telt nu meer dan 100 actieve leden, die intensief bezig zijn om nieuwe ideeën te creëren en problemen stap voor stap op te lossen.
De Ypres Rally wordt bij velen met de paplepel ingegeven. West-Vlaanderen en de regio rond Ieper is daarom uitgegroeid tot het mekka van de Belgische rallysport.
Zoals elk jaar worden terug duizenden toeschouwers verwacht. Ook voor de jongeren het rally-gebeuren een ideale ontspanning na de veeleisende examenperiode. De fascinatie voor de snelle bolides en de unieke ambiance op de Grote Markt tijdens de “24 Uren”, zoals de Ypres Rally in de volksmond gekend is, zorgt voor een welgekomen afleiding. 

http://www.ypresrally.com - Foto-affiche Rally

Geplaatst op 08.06.2015

Sandton Hotel Broel schenkt hotelbedden aan OCMW Kortrijk

Sandton Hotel Broel investeert momenteel in nieuwe bedden en schenkt de bedden die nu de hotelkamers bemeubelen aan het OCMW Kortrijk. Het gaat om in totaal 60 bedden. De overdracht van de bedden gebeurde op dinsdag 2 juni.
Via de dienst economie van de Stad kwam Sandton Hotel Broel terecht bij het team wonen van het OCMW. Zij zagen onmiddellijk een drietal nuttige toepassingen voor de bedden in de werking van het OCMW. In de acht crisiskamers van het OCMW, waar tijdelijke opvang georganiseerd wordt, zullen de bedden gebruikt worden om de huidige bedden van mindere kwaliteit te vervangen. Daarnaast zullen de bedden gebruikt worden om mensen te helpen die in één van de doorgangswoningen, sociale woningen of logementskamers van het OCMW trekken en om de één of andere reden geen eigen meubilair kunnen meebrengen.
Philippe De Coene: “Naast de inzet in de reguliere werking, zullen ook een tiental bedden ingezet worden voor een uitwisselingsproject tussen woonzorgcentrum De Weister in Aalbeke en een Italiaans woonzorgcentrum. In het kader van ‘Aalbeke, dementievriendelijke gemeente’ komen een aantal bewoners van het Italiaanse woonzorgcentrum op vakantie in De Weister, en vice-versa. Het gaat om een project met middelen van het European Foundation’s Initiative on Dementia (EFID). Dankzij deze samenwerking kunnen we de tijdelijke bezoekers voorzien van een degelijk uitgeruste accommodatie.”
Rudolf Scherpereel: “Mede dankzij de inspanningen van onze horecamanager is deze win-winsituatie tot stand gekomen. Ondernemers die duurzaamheid én zin voor maatschappelijk engagement hoog in het vaandel dragen, moeten we koesteren, uiteraard verdienen zij ook de nodige aandacht en weerklank hiervoor. Kortom, dergelijke initiatieven kan ik enkel toejuichen.” op de foto : Nikolaas De Boodt & Jelle Landman van Sandton Hotel Broel bij één bed dat gechonken werdt aan het OCMW.

Foto Bernard Decock

Geplaatst op 05.06.2015

KVK 2 - Anderlecht 2

RSCA gaf de wedstrijd uit handen en maakte geen kans meer op de titel. . 0-2 voorstaan en dan twee tegengoals is onbegrijpelijk.

De redactie / Foto's : BDK & IDV

» Klik hier voor de foto's

Geplaatst op 04.06.2015

Eerste insectenavond op vrijdagavond 5 juni vanaf 18.00 op de gavers Harelbeke

We vragen ons soms af hoe insecten leven. Wat eten ze? Hoe groeien ze? De ene zijn schadelijk andere dan weer heel nuttig. Op onze eerste insectenavond gaan we op ontdekking in boeiende wereld van de kriebelbeestjes. Er is voor jong en oud een aangepast programma. Kom gerust af en geniet mee van de vele activiteiten.
18:00 Ontvangst deelnemers en start van de doorlopende activiteiten
19:00 Start natuurkriebeltocht voor kinderen tot 10 jaar (inschrijven vooraf)
19:00 Start insecten/wantsenwandeling voor volwassenen
19:00 Start film Microkosmos in 'the lounge' 20.30 Lezing over insecten in de picknickruimte
22:00 Start wandeling naar nachtvallen voor nachtvlinders
doorlopende activiteiten
Springkasteel/klimtoren met insectenspel
Schminkstand (2 personen) voor kinderen
Knutselen/tekenen rond insecten met gadget
Voortdurend determineren van insecten die gevonden zijn door de deelnemers
Bezoek aan de imker
Fotoshoot
Bistro met insectenburgers, insectennuggets en vegetarische burgers
Kijkkasten met fragmenten uit de animatiereeks 'minuscule' Groot of klein, iedereen welkom.
Meer info : Email: gavers@west-vlaanderen.be Organisatie: PSNC De Gavers Telefoon: 0560234010 

Auteur : Tom Linster

Geplaatst op 04.06.2015

Opnieuw boeiend aanbod grabbelpas-, swap- en speelpleinactiviteiten tijdens zomervakantie 2015

Het stadsbestuur van Blankenberge zorgt er opnieuw voor dat kinderen en jongeren van vijf tot en met zestien jaar (= geboortejaren 1999 tot en met 2010) zich tijdens de zomervakantie niet hoeven te vervelen. De vakantie staat volgeboekt met verfrissende en onvergetelijke speelpleindagen in Speelberge en tal van ontspannende en uitdagende grabbelpas- en swapactiviteiten.
Zo staan er toffe workshops zoals armbreien, het land van instrumensjes, … op het programma, alsook leuke uitstappen zoals dagje Bellewaerde, Plopsaland, Paintball, Kid-Rock, Island Games, … zorgen voor de nodige (ont)spanning.
Wil je dus genieten van de activiteiten? Spring dan binnen in de jeugddienst en de medewerkers doen het nodige. Snel zijn is de boodschap! De plaatsen voor de grabbelpas- en swapactiviteiten zijn beperkt.
Meer info over hoe inschrijven en het aanbod aan activiteiten vind je terug in de brochure ‘Zomerleute’ te verkrijgen op de jeugddienst of via de website jeugd.blankenberge.be.
Speelpleinwerking Blankenberge nu ook voor kleinkinderen
Tijdens alle schoolvakanties organiseert het stadsbestuur een speelpleinwerking, waar kinderen van ouders die wonen of werken in Blankenberge kunnen spelen en deelnemen aan georganiseerde activiteiten. Ook kinderen die schoollopen in Blankenberge kunnen er terecht.
Schepen van Jeugd, Daphné Dumery: “De vergrijzing aan de kust heeft zijn opportuniteiten en heel veel grootouders zorgen tijdens de vakanties voor hun kleinkinderen. Tot voor kort werden de kleinkinderen van wie de ouders niet woonachtig zijn of in Blankenberge of er niet werken niet toegelaten tot onze speelpleinwerking. Hier komt nu verandering in. En dit op vraag van de grootouders zelf.”
Vanaf de zomervakantie van 2015 zullen de voorwaarden om te kunnen deelnemen aan de Blankenbergse speelpleinwerking verruimd worden en zullen kinderen waarvan één van de grootouders woont of werkt in Blankenberge ook toegelaten worden.
Het reglement over de speelpleinwerking zal in deze zin aangepast ter stemming voorgelegd worden op de gemeenteraad van juni zodat deze wijziging nog voor deze zomer geldt.

Geplaatst op 04.06.2015
4531 artikelspagina's: 1 ... 414 415 416 417 418 <<< 419 >>> 420 421 422 423 424 ... 454