Onafhankelijke digitale krant voor Zuid-West-Vlaanderen

Zoeken

Uw reclame op deze site
voor slechts 0,70 per dag
Alle info: klik hier

Welkom

Gratis plaatsen wij uw foto('s) op deze site met de daarbijhorende tekst,voor verenigingen, sportclubs, diverse bijeenkomsten, familie gebeurtenissen, optredens, stads activiteiten enz...

Iedereen kan ook zelf één of meerdere foto's in hoge resolutie met een daarbij horende tekst van zijn of haar vereniging sportclub enz... zoals hierboven vermeld opsturen naar : zuid.west.vlaamsemedia@gmail.com.

Contact Redactie & Verantwoordelijke uitgever: Bernard Decock
E-mail: zuid.west.vlaamsemedia@gmail.com
Gsm: 0495 25 45 47

Guldensporencomité staat klaar voor de Sinksenfeesten

De weersvoorspellingen voor zondag a.s. ogen goed. Onze stad staat weer klaar voor een nieuwe editie spetterende Sinksenfeesten! En van beide… krijg je dorst!
Steun daarbij het Guldensporencomité Kortrijk! Dit jaar, i.s.m. FIK/stad Kortrijk, pakken we uit met een vernieuwend programma op 10 en 11 juli. Om er een spetterend feest van te maken, zouden we graag nog wat geld in kassa krijgen. Maak daarom van uw dorstgevoel gebruik, om ons te helpen!Je vindt ons met een Vlaamse streekbierenstand op de Broelkaai t.h.v. Brasserie ’t Eiland / Budascoop. Iedereen welkom tussen 11u en 18u. Tevens een ideale gelegenheid om uw cinematicket te kopen voor onze filmvoorstelling ‘Ventoux’ op woensdag 3 juni om 20u15 in Budascoop. Slechts 10€ voor film, ingeleid door Wim Opbrouck en een receptie nadien! 

Dirk Devoldere

Geplaatst op 22.05.2015

Geslaagd programma op Kokopelli

Vrijdag,zaterdag & zondag 15,16 & 17 mei had het negende kokopelli festival plaats in en rond "Goed te Wynckele" te Gullegem. Tijdens deze driedaagse kon men
genieten van de diverse optreden s op het terrein en in de schuur.

De redactie / Foto's : Bernard Decock

» Klik hier voor de foto's

Geplaatst op 21.05.2015

65ste Havenfeesten lokken meer dan 100.000 Bezoekers

Tijdens de vierdaagse Havenfeesten in Blankenberge van donderdag 14- tot en met 17 mei lokte deze jubileumeditie meer dan 100.000 bezoekers . De Havenfeesten openden met de evocatie Sterken Dries en de diverse optredens, met o.a. het 6 de Nort Sea Folk en Shanty festival. De tentoonstellingen,rommelmarkt, de mooie schepen en de diverse demonstraties en de Visserstoet zorgden voor de succesrijkste editie 2015.

de redactie / Foto's : Bernard Decock

» Klik hier voor de foto's

Geplaatst op 21.05.2015

Klim-op Zwevegem bestaat 50 jaar

Op zaterdag 6 juni en zondag 7 juni vieren we het 50 jarig bestaan van Klim-op Zwevegem. Op zaterdag zijn vanaf 18u30 optredens gepland van Yevgueni, Les saCs à saCs, Klim-opband en No Age. Het festival gaat door op het Toyeplein in Zwevegem.
Inkom 15€, kinderen onder de twaalf jaar gratis.
Zondag 7 juni is er vanaf 11u00 kinderanimatie, dit evenement is gratis.
Kaarten te bekomen op nr. 0485923212. Afhaling gewenst, alsook contante betaling.

De redactie 

Geplaatst op 20.05.2015

De Groene Wandeling heropent

Vrijdag 15 mei heropende Filiep Vanwolleghen en zijn echtgenote Lore De Vlieger café " De Groene Wandeling " in de Kreupelstraat te Bellegem. Filiep baatte destijds negenjaar café "De Mythe" uit in Wevelgem. Wie in alle rust wil genieten van een hapje een drankje en een gezellige babbel heeft er met " De Groene wandeling " een te koesteren adresje bij.
Op de Foto's / Filiep, Lorre en Bockorafgevaardigde Pascal Dewinter.

De redactie / Foto' : s Bernard Decock

» Klik hier voor de foto's

Geplaatst op 20.05.2015

Schutterstoren weer klaar voor gebruik

Tieltenaar Lieven Rotty blaast de schutterstoren op Overleie nieuw leven in. De toren is beschermd en stond te verkommeren. Ik wil met Willem Tell het boogschieten weer populair maken in Kortrijk.’
Toen de herberg Willem Tell over te nemen stond, hebben mijn vrouw en ikzelf niet geaarzeld. De herberg was het lokaal van de handboogschutters Willem Tell, een club die in 1920 werd opgericht. Achter de herberg ligt een unieke en beschermde ‘vogelmast’ die dateert uit 1932. De toren was al anderhalf jaar niet meer in gebruik. Zelfs de zaal die erbij hoort en waar 120 man makkelijk plaats kan vinden, was eveneens verkommerd.

De redactie/foto’s Decock Bernard

» Klik hier voor de foto's

Geplaatst op 20.05.2015

Selectie voor Vlaams kampioenschap gymnastiek is binnen voor Vaste Vuist Lauwe

Afgelopen weekend vond in Stekene de 4e en laatste Provinciale Voorronde plaats voor het C-niveau van de Artistieke Gymnastiek Dames. Vaste Vuist Lauwe werd er vertegenwoordigd door 3 meisjes.
Op zaterdag zagen we Emma Tanghe en Fay Vanden Nest aan het werk (C12). Ze maakten beiden enkele kleine foutjes, maar toonden zeer mooi afgewerkte oefeningen wat hen op een respectievelijk 11e en 15e plaats deed eindigen. Dit maakt dat zij meteen geselecteerd zijn voor het Vlaams Kampioenschap op zaterdag 30 mei 2015.
Niki Delporte (C16+) kwam op zondag in actie op slechts 3 van de 4 toestellen wegens blessure. Ook Ada Verduyn moest geblesseerd afhaken.
Foto met vlnr Fay Vanden Nest en Emma Tanghe naar het VK Gymnastiek

Auteur: Dries Defossez

Geplaatst op 20.05.2015

Cindy Vandenhole wil schitteren op Flanders International Team Challenge

Op 30-31 mei organiseert de Gymnastiekfederatie Vlaanderen in de Gentse Topsporthal een nieuw topevenement: de ‘Flanders International Team Challenge!’. Het wordt een internationale teamcompetitie voor de artistieke turnsters volledig in het kader van het voorbereidingsprogramma voor de Olympische Spelen 2016 in Rio. Eén van de deelnemers is Belgisch kampioene Cindy Vandenhole, aangesloten bij sportgroep Vaste Vuist Lauwe.
Heel wat landen zagen potentieel in deze competitie: Australië, Oostenrijk, Azerbeidzjan, Brazilië, Frankrijk, Duitsland, Groot-Brittannië, Ierland, Italië, Nederland, Nieuw Zeeland, Noorwegen, Spanje, Zweden, Turkije en natuurlijk is het nationaal Delhaize TOP-team ook van de partij! Het Delhaize TOP-team is de Belgische nationale damesploeg gymnastiek.
De competities van de FIT-Challenge verlopen over twee dagen. Op zaterdag 30 mei vindt de kwalificatiewedstrijd senioren/junioren plaats en zondag 31 mei kan je ‘s morgens komen kijken naar de jongerencompetitie (met deelname van onze jongste topsporters), in de namiddag staat de finale op het programma waar je een mix kan zien van de beste junior- en seniorgymnasten per land.
Cindy Vandenhole uit Lauwe is één van de gymnastes die ongelooflijk hard haar best gaat doen om de eer van België hoog te houden!
Cindy (Vaste Vuist Lauwe) is 16 jaar en zit in het 4de middelbaar op het Koninklijk Atheneum Voskenslaan in Gent. Ze liet zich dit jaar opmerken door op het BK in Malmedy de Belgische titel in de wacht te slepen en haar trainingsvriendinnen Gaelle en Lisa achter zich te houden. Haar grootste wens is om deel te nemen met een team aan de Olympische Spelen van 2016 en 2020 en hierbij topprestaties neer te zetten. De FIT-Challenge maakt dus deel uit van het traject om deze droom waar te maken!
Foto: Cindy Vandenhole neemt deel aan de Flanders International Team Challenge te Gent

Auteur: Dries Defossez

Geplaatst op 16.05.2015

Zilver voor Vaste Vuist Lauwe op VK Trampoline

Afgelopen weekend namen vier gymnasten van sportgroep Vaste Vuist Lauwe voor het eerst deel aan het Vlaams Kampioenschap Trampoline. Bij de C-11 haalden de zusjes Jitske en Silke Lavaert respectievelijk de tweede en vijfde plek. Bij de C 13-14 behaalde Ornella Silva de vierde en Emma Vandendorpe de zesde plek.
Jitske Lavaert sprong een uitmuntende tweede reeks waardoor ze een iets mindere eerste reeks kon goedmaken. Een verdiende zilveren medaille is het resultaat. Haar zus Silke sprong beide reeksen op een consistent niveau. Die standvastigheid was goed voor een vijfde plek. Ornella Silva sprong twee zeer knappe reeksen, een tweede plek waardig. Maar ze sprong iets lager dan haar concurrenten. Haar puntentotaal, inclusief hoogte, was goed voor een vierde plek. Emma Vandendorpe werd van wedstrijd tot wedstrijd beter en zette die lijn door in de finale. Een knappe zesde plek is het resultaat.
Foto met achteraan vlnr Emma Vandendorpe, Silke Lavaert, Ornella Silva. Vooraan Zilveren medaille Jitske Lavaert.

Auteur: Dries Defossez

Geplaatst op 16.05.2015

KAFFEE DAMAST LANCEERT EIGEN MENU MAGAZINE

Sinds 4 oktober 2014 vorig jaar is er Kaffee Damast.
De gezellige bistro in de schaduw van Texture wist zich op korte termijn op de Kortrijkse kaart te zetten.
Is het omwille van de lekkere daglunch, een bezoek aan Texture of de Vlazz Jazz Jam sessions; tal van
Kortrijkzanen en niet-Kortrijkzanen vinden vlot de weg naar Kaffee Damast. Uiteraard is het team rond
Cindy blij met deze stevige start.
Met trots stelt Kaffee damast EEN EIGEN magazine voor.
Het magazine is een Kortrijkse primeur.
Tot op heden beschikt geen andere Kortrijkse horecazaak over een eigen magazine. Dit magazine
zal tweejaarlijks verschijnen en heeft een dubbele functie. Enerzijds vormt het magazine de traditionele
menukaart van Kaffee Damast; anderzijds is het een echt tijdschrift geworden met leuke artikels over
eten, drinken en genieten. Natuurlijk heb je niet de tijd om alle artikels ter
plekke te lezen. Daarom mag elke bezoeker het magazine meenemen naar huis en wordt
het Damast-gevoel verder gezet bij jou in de huiskamer. Kaffee Damast is trots op haar eigen
magazine dat de Kortrijkzanen en de Kortrijkse streekproducten in de kijker zet. Het nieuwe initiatief
sluit mooi aan bij de heropleving van Overleie en de Leieboorden.
Een aantal van de rubrieken zijn: DE BAVETTE: het favoriete gerecht van een
bekende medemens. Voor de eerste editie geeft burgemeester Vincent Van Quickenborne tekst en
uitleg bij zijn favoriete gerecht. Hij geeft straks de bavette door aan Wim Opbrouck.
BOMMA’S GERECHT: Denise, moeder van Piet Huysentruyt, maakt haar lievelingsgerecht klaar in
Kaffee Damast. DAMASTPRAAT: stamgasten van Kaffee Damast komen aan het woord.
DE LEVERANCIER: vaste leveranciers gunnen je een blik achter de kwaliteitsvolle producten
waarmee Kaffee Damast dagelijks werkt. DE BOEKENTAFEL VAN KAFFEE DAMAST: een
aantal boeken die je kan inkijken in het café,
worden in de kijker gezet.
12 UUR KAFFEE DAMAST
Colofon: uitgever: Kaffee Damast Meer info: Cindy 056 98 00 86
Concept, realisatie en druk: drukta nv Copywriting: Tom Delmotte
Ontwerp: Maus Creations Fotografie: Joost Demuynck
Oplage: 3.000 ex Omvang: 48 blz + kaft garengenaaid
Verschijning: 2 keer per jaar, April en Oktober
Speciale dank aan alle adverteerders en partners
om mee aan de wieg te staan van deze eerste editie
van Damast Magazine: Dranken Nuytten, Bavik Pils,
Brooklyn, Optiek Boury, Kaai 1, Brouwerij Gulden Spoor
Grootmoeders Koffie, Carlsberg, Titto Fashion Accessories,
Novabil Volvo, Brasserie Le Fort, Slagerij Mylle,
Copperhead Gin, Dewaele vastgoed, Tao en Bionina
healthy drinks, Dupont’s Kookboetiek.
Tafellinnen Kaffee Damast: Libeco Home Luc Delobelle

» Klik hier voor de foto's

Geplaatst op 16.05.2015
4531 artikelspagina's: 1 ... 417 418 419 420 421 <<< 422 >>> 423 424 425 426 427 ... 454