Onafhankelijke digitale krant voor Zuid-West-Vlaanderen

Zoeken

Uw reclame op deze site
voor slechts 0,70 per dag
Alle info: klik hier

Welkom

Gratis plaatsen wij uw foto('s) op deze site met de daarbijhorende tekst,voor verenigingen, sportclubs, diverse bijeenkomsten, familie gebeurtenissen, optredens, stads activiteiten enz...

Iedereen kan ook zelf één of meerdere foto's in hoge resolutie met een daarbij horende tekst van zijn of haar vereniging sportclub enz... zoals hierboven vermeld opsturen naar : zuid.west.vlaamsemedia@gmail.com.

Contact Redactie & Verantwoordelijke uitgever: Bernard Decock
E-mail: zuid.west.vlaamsemedia@gmail.com
Gsm: 0495 25 45 47

KV Kortrijk wint van leider Club Brugge

Club Brugge leed op KV Kortrijk zijn tweede nederlaag van het seizoen en dit met 2 - 0 cijfers. Na de zege tegen Club vierden de spelers samen met de supporters en ging zelf door in de kleedkamer.
Voor meer info en foto-verslaggeving : www.kvk.be.

De redactie foto's Bernard Decock

» Klik hier voor de foto's

Geplaatst op 11.02.2015

Internationaal inhaalmanoeuvre op Belgische duivensport

Nog enkel dagen en dé jaarlijkse afspraak van duizenden internationale duivenliefhebbers in België gaat opnieuw van start. FUGARE 2015, de internationale beurs voor de duivensport, staat dit jaar gepland op zaterdag 14 februari (9u00-18u00) en zondag 15 februari (9u00-16u00) 2015 in hal 6 van Kortrijk Xpo.
Daling Belgische duivenliefhebbers
Ondanks het dalend aantal Belgische duivenmelkers, kent de sport internationaal furore. Andere landen pikken de duivensport op en investeren bij voorkeur in Belgische duiven. België wordt gezien als de bakermat van de duivensport, daar waar de sport zijn oorsprong heeft gekend. Dat maakt dat internationale duivenmelkers graag naar België afreizen om advies en informatie in te winnen om zo de beste resultaten neer te zetten in hun land. FUGARE in Kortrijk Xpo zal dit weekend voor de 5e keer het platform zijn voor deze liefhebbers.
Stijging aantal internationale bezoekers FUGARE
Dat FUGARE een vaste waarde geworden is in de internationale duivensport, werd eerder al bewezen. Vorige editie mocht de organisatie een kleine 8.000 bezoekers verwelkomen. Dat betekent een stijging van 37,5 % t.o.v. de eerste editie in 2011. “Dit kan ook niet anders: ons Belgenlandje is dé referentie in de duivensport. Wij kregen al tal van mails en telefoontjes van liefhebbers - die hun bezoek aan FUGARE plannen - met praktische vragen over transport, parking, overnachting e.d. in de buurt. Dit zijn liefhebbers van over de hele wereld, niet enkel uit Europa, zelfs uit de USA en China.” Klinkt het bij de organisatie.
Meer dan 100 internationale exposanten
De lijst van standhouders is langer dan voorgaande edities. Het aanbod van product- en duivenverkoopstanden zal nooit eerder zo internationaal geweest zijn. Exposanten komen echt vanuit alle hoeken van Europa: Polen, Roemenië, Oostenrijk, Boedapest, Duitsland, Portugal, Frankrijk, Nederland… “Het allerbelangrijkste blijft natuurlijk de omvangrijke vertegenwoordiging van de Belgische bedrijven en Belgische liefhebbers op FUGARE, zij zijn immers dé inspiratie voor de vele internationale bezoekers en de reden waarom FUGARE een waar informatie- en productenplatform voor de internationale duivenwereld geworden is.”
Praktisch
FUGARE 2015 vindt plaats op zaterdag 14 en zondag 15 februari 2015 in hal 6 van Kortrijk Xpo. Kaarten kosten 9€, vrouwen en kinderen bezoeken de beurs gratis. Kortingbonnen van 1€ kunnen aangevraagd worden via de vernieuwde website( www.fugare.be ) maar zijn ook beschikbaar zijn in alle duivenlokalen. Voor lokalen die een bus inleggen zijn er dan weer speciale voorwaarden: gratis parkeren voor de bus en 1 gratis toegangskaart per 10 betalende bezoekers (aanvragen via fugare@kortrijkxpo.com)!
barbarademeulemeester@kortrijkxpo.com
www.fugare.be

De redactie

» Klik hier voor de foto's

Geplaatst op 11.02.2015

Drijfhout: verhaal zoekt schrijver

Nog tot en met 23 april 2015 organiseert het literaire label iStoires in samenwerking met de dienst Cultuur en de bibliotheek Kris Lambert, het project 'Drijfhout'.
Met Drijfhout willen de initiatiefnemers schrijvers met een band met Oostende alsook lokale schrijvers onder de aandacht van het publiek brengen. Dit literaire project is een vervolg op het 'Oostends Paviljoen', een expo die eerder plaats vond in de Venetiaanse Gaanderijen en een platform bood aan beeldende kunstenaars met een band met Oostende.
iStoires publiceert literaire verhalen die zich afspelen in Oostende op www.drijfhout.be. De verhalen worden gratis aan de lezer aangeboden. Lezers mogen het verhaal voorzien van passende foto's die ze via Instagram kunnen insturen. Het eerste verhaal verscheen op 1 februari en werd geschreven door Charlotte Mutsaers, een Nederlands auteur die aanspoelde in de Stad aan Zee.
iStoires nodigt iedereen uit om verhalen door te sturen die zich afspelen in Oostende. Dit kan tot 1 april 2015 via drijfhout@istoires.be.
Tijdens de Digitale Week 2015 vindt op 23 april ook Wereldboekendag plaats. Op die dag zal het slotevent van Drijfhout plaats vinden waarbij enkele schrijvers en fotografen van Drijfhout in de spotlights zullen staan.

Geplaatst op 11.02.2015

Cézanne lanceert eigen schoenenlijn

Schoenenboetiek Cézanne in Kuurne, is inmiddels 1 jaar geopend, en lanceert dit seizoen een eigen
collectie. Snoepkleurtjes en tijdloze praaltjes kenmerken deze collectie. De collectie werd geheel
geproduceerd in Italië en opnieuw staat naast stijl ook “fit” voorop. “Elk modelletje wordt door
mezelf gepast/gekeurd, elke leder zelf gekozen”, aldus Tineke Holvoet, zaakvoerster van Cézanne.
Om deze collectie op een stijlvolle manier in beeld te brengen slaat ze de handen in elkaar met
Dresscode Kuurne, ook gelegen op de Brugsesteenweg. De collecties vullen elkaar naadloos aan en
dames op zoek naar een stijlvolle lentegarderobe of een outfit voor een communie/lente/trouwfeest
vinden wellicht hier hun gading. Beide winkels hanteren een persoonlijke aanpak en een “klant-iskoning”-
visie.
Adressen: Cézanne Luxury Shoes Brugsesteenweg 85b 8520 Kuurne
Dresscode Kuurne Brugsesteenweg 354 8520 Kuurne

Fotografie Johan Chiers

Geplaatst op 11.02.2015

Terug 4 medailes voor Go4gym

Dit weekend ging de West-Vlaamse voorronde AGD (artistieke gymnastiek dames) door voor alle A- en B-gymnasten.
Namen deel bij de A:
A13: Nyssa Billiet 2de plaats en Yara Declercq derde plaats
A10: Kjenta Pattyn behaalde een zilveren medaille
Namen deel bij de B:
B12: Shanaia Casier
B11: Riene Claeys
B10: Indra T'Joens, Indra behaalde een gouden medaille.
Op de foto: Nyssa Billiet op 2e plaats en Yara Declercq op 3eplaats. Sanne Loncke

Geplaatst op 11.02.2015

20 jaar de Vlaskapel

Reeds 20 jaar houden Robby en Monique hun volkscafé De Vlaskapel in de Moorseelsestraat open. Robert Van Biervliet maar voor de vrienden wordt hij aangesproken met Robby. Sedert 2002 heeft Robby ook een nabij gelegen feestzaal De Rotery die plaats bied voor een 60 tal personen. Na een thuis wedstrijd van KV Kortrijk kan men genieten van een frisse pint aan de buitenbar van de Vlaskapel. Het volkscafé is ook de thuishaven voor de KVK supportersclub Hand in Hand, vinkenlokaal, kaartersclub en van de spaarkasvrienden.

De redactie Foto : Bernard Decock

Geplaatst op 11.02.2015

Goud voor Vergauwe en Demuysere op West-Vlaams kampioenschap Gymnastiek

Ook dit weekend kwamen enkele meisjes van Vaste Vuist Lauwe in actie.
Dit keer trokken ze met hun gevolg richting Nieuwkerken-Waas.
Op zaterdag 7 februari was het de beurt aan gymnastes B10. Yaël Vergauwe haar oefeningen waren ondanks enkele schoonheidsfoutjes goed voor goud. Lune Van Belleghem turnde een zeer mooie wedstrijd en verdiende hiermee de zilveren medaille.
Op zondag 8 februari mochten de meisjes A10 hun kunnen tonen. Hier behaalden zowel Yuriane Demuysere als Muka Amerlinck goud. Yuriane haalt hiermee de West-Vlaamse titel binnen, Muka werd knap 3e na enkele weken ziekte. Inty Amerlinck behaalde de 6e plaats in de categorie A12. Yurianne Demuysere is aangesloten bij sportgroep Vaste Vuist Lauwe, maar turnt in de topsportschool van Lauwe.
Over 2 weken vindt de laatste Provinciale voorronde plaats, dan zijn meteen alle selecties voor het Vlaams Kampioenschap gekend.
Foto: vlnr Yaël Vergauwe en Lune Van Belleghem

Auteur: Dries Defossez

Geplaatst op 11.02.2015

Het beroemde Wiener Circus viert 50 jarig bestaan in Kortrijk

Het Wiener Circus, opgericht door Ulrich en Irene Malter in 1965, viert gedurende de Krokusvakantie zijn 50e verjaardag op de parking van Ring Shopping Kortrijk Noord. “Ons Gouden Jubileum vieren, dat doen we in het circus in stijl!”, zegt Ricky Cannone, directeur van het Wiener Circus. “We hebben een keur aan internationale artiesten bij elkaar gezocht die nog nooit in België hebben opgetreden.”
Zo heeft Ricky Cannone de Spaanse familie Munoz gecontracteerd. Zij zijn wereldberoemd voor hun kunsten op de strakke draad. In Ecuador vond Ricky een rasartiest die met zijn Latijns Amerikaanse charme twee zeer spectaculaire acts vertoont. “Leo vertoont onder andere een act waarbij het ondersteboven in de koepel van de circustent zal lopen. Een van de gevaarlijkste acts die in het circus vertoond wordt.”
Natuurlijk zijn er ook clowns uit Portugal, acrobaten uit Italië en kleindieren. Een volledig programma van bijna twee uur waarbij zowel jong als minder jong zich geen seconde zal vervelen. Er is voor elk wat wils.
Het Wiener Circus staat dit jaar opgesteld op de parking van Ring Shopping Kortrijk Noord. Het circus vond in de directie van Shopping Kortrijk Noord een goede partner. We moeten elk jaar op zoek naar bijna 50 locaties om onze voorstellingen te geven. Daarbij moeten we kijken naar locaties die de mensen kennen. Vorig jaar stonden we in Kortrijk op de Grote Markt, maar door de vroege Krokusvakantie was de markt niet vrij. Omdat het toch traditie is dat het Wiener Circus in Kortrijk de grote première geeft van zijn nieuwe show werden we door de mensen van de Ring Shopping uitgenodigd om die première op hun parking te komen geven. Een geschenk uit de hemel. Want het circus kon maar liefst een week eerder opbouwen en op die manier voldoende repeteren voor de nieuwe voorstelling.
Het Wiener Circus is met zijn halve eeuw bestaan het langst reizende circus in België. “Ik ben er zeker van dat er nu al grootouders met hun kleinkinderen komen die zelf nog als kind naar ons circus zijn gekomen. Ik kan alleen maar hopen dat ze het nog altijd even fijn vinden, maar daar twijfel ik niet aan!” vertelt Ricky Cannone.
Het Wiener Circus geeft voorstellingen in Kortrijk, op de parking van Ring Shopping Kortrijk Noord, van 14 februari tot en met 22 februari. Elke dag zijn er voorstellingen. 
PRAKTISCHE INFO
Kortrijk, Parking Ring Shopping Kortrijk Noord
Voorstellingen
Zaterdag 14/02/2015 om 15u & 19u
Zondag 15/02/2015 om 11u & 15u
Maandag 16/02/2015 om 15u
Dinsdag 17/02/2015 om 15u & 18u
Woensdag 18/02/2015 om 15u & 18u
Donderdag 19/02/2015 om 15u & 18u
Vrijdag 20/02/2015 om 15u
Zaterdag 21/02/2015 om 15u & 19u
Zondag 22/02/2015 om 11u & 15u
Info & Reservatie: 0475 27 64 17
Website: www.wienercircus.com
Email: wienercircus@gmail.com

Auteur: Ricky Cannone

Geplaatst op 10.02.2015

Sportgroep Vaste Vuist Lauwe presenteert GYMGALA 2015

Op zaterdag 21 februari 2015 organiseert Sportgroep Vaste Vuist Lauwe zijn jaarlijks “Gymgala”. Het wordt een wervelende show met deelname van de topsportgymnasten, competitiegymnasten, recreatieve dansers en gymnasten en … tal van special acts! Er is een show om 14u30 en om 18u30 en gaat door in sporthal Ter Leie te Lauwe.
Voorzitter Defossez Dries: “Onze competitiegroep Artistieke Gymnastiek Dames recrea D-niveau zorgt met hun spectaculair openingsnummer alvast voor de algemene opwarming van ons Gymgala 2015! Je zal er niet alleen gelukkige voetjes zien dartelen op de grond, maar zoals het hoort voor onze sportgroep zullen die voeten tijdens de show ook talrijke keren te bewonderen zijn boven de grond.”
Sportgroep Vaste Vuist Lauwe bestaat dit jaar 93 jaar! Dankzij de inzet van vele mensen voor en achter de schermen is deze turnclub uitgegroeid tot een grote sportgroep met momenteel 1734 leden. Daarmee is Vaste Vuist Lauwe de grootste vereniging die aangesloten is bij de gymnastiekfederatie. Op het gymgala kun je een 500-tal leden van de Vaste Vuist familie bewonderen.
De mooie resultaten van de competitiegymnasten vorig sportjaar bewijzen dat bij Vaste Vuist Lauwe eveneens veel talent aanwezig is. Nog nooit werden zoveel competitiegymnasten in de bloemetjes gezet! Iliaz Pyncket werd sportman van stad Menen, Thiemen Valcke sportbelofte van gemeente Anzegem.
Voorzitter Defossez Dries: “Al onze gymnasten en dansers hebben de laatste maanden hard getraind om het onderste uit de kan te halen. Dit om het publiek te verwennen met een megaspektakel.”
Kaarten in voorverkoop à 13 euro kunnen aangekocht worden in de sporthal op vrijdag 13 februari van 17u00 tot 20u00 en zaterdag 14 februari van 9u00 tot 12u00. Eveneens kaarten te verkrijgen tijdens de openingsuren van het clubsecretariaat in de sporthal.
Inlichtingen: secretariaatvastevuist@skynet.be 

Auteur: Dries Defossez

Geplaatst op 10.02.2015

Kortrijk Xpo & Howest zorgen voor wereldprimeur met beurs Prototyping 2015

2-daags innovatief beursconcept verzamelt complete prototyping gemeenschap in creatieve regio Kortrijk.
Kortrijk Xpo komt op 28 en 29 oktober 2015
met een vernieuwend beursconcept dat de volledige prototyping gemeenschap
samenbrengt. De beurs wil een verbindingsplatform zijn voor alle betrokkenen
in de prototyping industrie. De vakbeurs is een samenwerking van Kortrijk Xpo
met Howest - Industrial Design Center. Het kan daarbij reeds rekenen op de
steun van sterke structurele partners zoals Roland DG, 3D systems, Pili Pili,
Creax, Quicksand, Inside Matters, Axson technologies en Ugent Campus
Kortrijk.
Wereldprimeur: prototype community onder één dak.
Wereldwijd is er geen gebrek aan evenementen rondom prototyping. Deze focussen
echter veelal op een deelaspect van de waardeketen, zoals 3D printen. De
industriële prototype-community blijft hierdoor echter op zijn honger zitten. Er is nood
aan een diepgaand, alles-omvattend ontmoetingspunt die de brug slaat tussen de
creatieve industrie en de zogenaamde maakindustrie. Dit trefpunt is wat Kortrijk Xpo
en Howest met Prototyping 2015 wensen te realiseren. De participanten zijn dan ook
heel divers: dienstverleners, manuele prototypers, bedrijven met activiteiten in
digitale en analoge prototyping, grondstoffenleveranciers, onderzoekscentra,
ontwerpbureaus, machineleveranciers etc.
De kracht en sterktes van de regio Kortrijk.
De beurs gaat door in Kortrijk Xpo. Kortrijk is immers de perfecte locatie voor dit type
evenement. Enerzijds omwille van de locatie: perfect voor het doelpubliek uit de
Benelux en Frankrijk. Anderzijds is deze “creatieve regio” rijk aan internationaal
erkende design- en ingenieursbedrijven, heeft het gerenommeerde opleidings- en
onderzoekscentra en is het bekend voor design en engineering, met evenementen
zoals “Week van het Ontwerpen”, “Biennale Interieur”, de jongste editie van het
“Creativity World Forum” en “Architect@Work”.
Uniek beursconcept.
Prototyping 2015 wil een verbindingsplatform zijn voor de volledige industrie en
mensen bezig op vlak van productontwerpen, prototyping en productie. Het doel is
om deze gemeenschap met elkaar in contact te brengen en hen bouwstenen aan te
reiken voor innovatieve product ontwikkeling. Daartoe wordt ook de beurshal
specifiek ingericht. Het gaat om ontmoetingen, het gaat om ervaringen. Daarom is er
een centraal “ervaringsplein” waar de echte waarde van prototypes kan ervaren
worden. Deze zone wordt geflankeerd met thematisch georganiseerde standen,
seminarie ruimtes, prototyping studios, relax zones, enz.
Steun van sterke partners.
Prototyping 2015 ontstond niet uit het niets. Kortrijk Xpo slaat de handen in elkaar
met Howest – Industrial Design Center die op dit vlak een stevige reputatie
uitgebouwd heeft in het verleden via talrijke evenementen en activiteiten. Er is vanuit
de sector aangegeven dat een kruisbestuivend event gewenst is. Daardoor kan dit
initiatief ook rekenen op de steun van sterke partners uit de industriële prototyping
sector: Creax, Pili Pili, Roland DG, Quicksand, Inside Matters en Axson technologies.
Praktische info
PROTOTYPING 2015 – Tools, software & services for your design process
Woensdag 28 oktober 2015 13:00 – 21:00
Donderdag 29 oktober 2015 10:00 – 18:00
Kortrijk Xpo – hall 6
www.prototypingxpo.com
Contact voor meer informatie
Kortrijk Xpo:
Annick Pycarelle – annickpycarelle@kortrijkxpo.com – T +32 56 24 11 11
Howest – Industrial Design Center:
Bart Grimonprez - Bart.Grimonprez@howest.be – T +32 56 24 12 11 

Redactie en frontfoto : Bernard Decock

Geplaatst op 07.02.2015
4354 artikelspagina's: 1 ... 419 420 421 422 423 <<< 424 >>> 425 426 427 428 429 ... 436