Onafhankelijke digitale krant voor Zuid-West-Vlaanderen

Zoeken

Uw reclame op deze site
voor slechts 0,70 per dag
Alle info: klik hier

Welkom

Gratis plaatsen wij uw foto('s) op deze site met de daarbijhorende tekst,voor verenigingen, sportclubs, diverse bijeenkomsten, familie gebeurtenissen, optredens, stads activiteiten enz...

Iedereen kan ook zelf één of meerdere foto's in hoge resolutie met een daarbij horende tekst van zijn of haar vereniging sportclub enz... zoals hierboven vermeld opsturen naar : zuid.west.vlaamsemedia@gmail.com.

Contact Redactie & Verantwoordelijke uitgever: Bernard Decock
E-mail: zuid.west.vlaamsemedia@gmail.com
Gsm: 0495 25 45 47

Oostende in de ban van vogelverschrikkers!

Na het immense succes van de Sneukeltocht vorig jaar, hebben het Stadsbestuur en de Oostendse landbouwers besloten om ook dit jaar de stadshoeveroute en de Oostendse landbouw op een leuke manier in de kijker te zetten.
De sneukeltocht vindt dit jaar plaats op zondag 17 mei 2015. Je kan genieten van een smakelijke, dagverse brunch tussen 09.00 en 12.00 uur op de Paalsteenhoeve, Kruishofstraat 2.
Na het proeven van al dat lekkers kan je de nodige calorieën verbranden op de fiets. Maar er is meer !
Alle Oostendse scholen en verenigingen werden aangeschreven om deel te nemen aan onze eerste editie van 'Wizard of Oztende' en hun creativiteit te tonen aan de Oostendenaar en toerist door het maken van vogelverschrikkers. Het resultaat zijn 26 vogelverschrikkers die tot 31 augustus langs de stadshoeveroute zullen staan.
De fietsers en wandelaars van de stadshoeveroute vormen de jury en kunnen tijdens de vogelverschrikkers beoordelen door een stemformulier in te vullen.
Zowel de makers van de vogelverschrikkers als de deelnemende juryleden maken kans op prachtige prijzen die op een slotevent in september worden uitgedeeld.
Inschrijven voor de Brunch en fietstocht kan door een mailtje te sturen naar Sneukeltocht@oostende.be. Je ontvangt dan meteen een e-mail met de verdere stappen om je inschrijving te finaliseren.
De stemformulieren zijn vanaf 17 mei te verkrijgen bij de boerderijen langs de Stadshoeveroute, bij Toerisme Oostende, het Uitloket in CC De Grote Post en in het Stadhuis.

Geplaatst op 14.05.2015

Oostende voor Anker: verkeersmaatregelen

Van 28 tot en met 31 mei 2015 vindt de vijftiende editie plaats van Oostende voor Anker, het grootste festival van de zee en de klassieke scheepvaart in België.
Dit jaar staat Oostende voor Anker in het teken van 70 jaar bevrijding van Oostende na WO II. Naast een aantal stoomschepen en -machines worden meer dan 150 klassieke schepen verwacht. Deze zullen gemeerd liggen in het epicentrum van het festival: het Mercatordok en het Montgommerydok. Naast de vloot zijn er tal van andere activiteiten met o.m. optredens, exposanten en verschillende doe-activiteiten.
Omwille van de werkzaamheden aan het Stationsplein, slaat het festival opnieuw zijn tenten op aan de Vindictivelaan en op het Sint-Petrus- en -Paulusplein. Om de nachtrust te respecteren stopt de muziek reeds om 20.00 uur. Hiermee wordt tegemoet gekomen aan de bewoners van de twee locaties die centraal liggen tijdens Oostende voor Anker.
Om de veiligheid van de bezoekers te garanderen, worden de volgende verkeermaatregelen genomen. Afhankelijk van de verkeers- en voetgangersdrukte zal van donderdag 29 mei tot en met zondag 1 juni 2015 van 10.00 tot 22.00 uur:
• de Natiënkaai (en Churchillparking) afgesloten zijn voor alle verkeer behalve het plaatselijk verkeer en enkel bereikbaar zijn via de Leopold III-laan en niet via Visserskaai noch de Vindictivelaan;
• het verkeer verboden worden op de Vindictivelaan richting Visserskaai vanaf de Kapellestraat;
• de ondergrondse parkeergarage op de Visserskaai bereikbaar zijn via de volgende omleiding: Vindictivelaan -> Christinastraat -> Jozef II-straat -> dienstweg voor de kerk -> Pastoor Pypestraat -> Sint-Franciscusstraat -> Visserskaai en via de Visserskaai zelf komende uit de richting van het Klein Strand;
• het centrum te bereiken zijn via de zijstraten van de Hendrik Serruyslaan en de Van Iseghemlaan en via de voorvermelde omleiding naar de ondergrondse parkeergarage in de Visserskaai;
• het centrum kunnen verlaten worden via de Visserskaai -> Albert I-promenade -> Van Iseghemlaan of via de Nieuwstraat -> Mijnplein -> Breidelstraat -> Kerkstraat -> Sint-Pietersstraat -> Jozef II-straat -> Christinastraat -> Vindictivelaan en Leopold II-laan.
• de Visserskaai bij grote drukte (wandelaars) afgesloten worden voor alle verkeer t.h.v. de Nieuwstraat in de richting van de Vindictivelaan.
• eénrichtingsverkeer ingevoerd worden in de leopold III-Laan, tussen de inrit bussteltplaats en de Brandariskaai.
De verkeersmaatregelen worden ter plaatse duidelijk gesignaleerd.
We hopen je alvast te mogen ontmoeten tijdens dit unieke festival!
Voor meer info over de verkeersmaatregelen kunt u terecht bij de dienst coördinatie van de Lokale Politie, T 059/27.09.36 of via coordinatie@politie-oostende.be. Over Oostende voor Anker verneem je alles op www.oostendevooranker.be.

Geplaatst op 14.05.2015

Open Wervendag, bezoek de A11 op zondag 31 mei

Op zondag 31 mei tussen 10 en 17 uur kunnen geïnteresseerden een kijkje komen nemen achter de schermen van de A11, de nieuwe snelweg tussen de N31 in Brugge en de N49 in Westkapelle. De 12 km lange snelweg zal voor een vlotte verbinding zorgen van de zeehaven van Brugge met het binnenland. Bezoekers worden verwelkomd aan één van de blikvangers van het bouwproject, het viaduct tussen de spoorlijn Brugge-Zeebrugge en het Boudewijnkanaal.
Het viaduct is 17 m hoog en zal meer dan 800 m lang worden, om zowel de spoorlijn Brugge-Zeebrugge als het Boudewijnkanaal te overbruggen. De bezoekers worden rondgeleid op en naast het viaduct, voor een overzicht van wat de A11 aan constructies en technische kunstwerkjes te bieden heeft. Wie tijdens het parcours alle vragen van de A11-quiz juist kan beantwoorden, maakt bovendien kans op beestig leuke prijzen.
De organisatie raadt aan om zo veel mogelijk met de fiets te komen. Voor wie toch met de wagen komt, is er parkeergelegenheid aan het kruispunt van de Pathoekeweg met de Stationsweg (N348).
Meer info:
www.a11verbindt.be

Geplaatst op 14.05.2015

Provincie West-Vlaanderen hijst regenboogvlaggen tegen homofobie en transfobie

Op zondag 17 mei vindt de jaarlijkse ‘Internationale Dag tegen Homofobie en Transfobie’ (IDAHOT) plaats.
De Provincie West-Vlaanderen steunt dit internationale initiatief en zal daarom zelf enkele regenboogvlaggen, als symbool van solidariteit, uithangen. Deze vlaggen worden door gedeputeerde voor welzijn, Myriam Vanlerberghe en finalist Mister Gay Vlaanderen, Jens Van Maele op woensdag 13 mei gehesen.Diezelfde middag houdt de Provincie, in samenwerking met het West-Vlaams Regenbooghuis Rebus, ook een sensibiliserende actie. Het provinciepersoneel wordt aangemoedigd om een selfie te nemen om diversiteit in de kijker te zetten via #LoveIsAll en krijgt er meer info over de IDAHOT-dag.Provincie spoorde ook de West-Vlaamse steden en gemeenten aan
Daarnaast nam de Provincie ook het initiatief om ‘de regenboogvlag’ gratis aan de West-Vlaamse steden en gemeenten aan te bieden, zodat ook zij die op 17 mei kunnen laten wapperen.Voor het eerst gingen alle 64 West-Vlaamse steden en gemeenten op het aanbod in. De regenboogvlag zal dus overal in West-Vlaanderen wapperen.
Betekenis van 17 mei
Jaarlijks, op 17 mei, vragen holebi- en transgenderorganisaties internationaal aandacht voor het verschijnsel homohaat en de sociale onwenselijkheid daarvan. De datum van 17 mei werd symbolisch gekozen door het feit dat op die dag in 1990 de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) homoseksualiteit officieel schrapte van de internationaal gehanteerde lijst van ziekten, de International Classification of Diseases. Tot dan toe stond homoseksualiteit op die lijst als psychische aandoening.
Meer info
gedeputeerde voor welzijn voor de Provincie West-Vlaanderen, Myriam Vanlerberghe
bart.brilleman@west-vlaanderen.be of 050 40 34 87

Geplaatst op 14.05.2015

Gratis vat in café Boemelaar

Op vrijdag 15 mei kan je in café Boemelaar nabij Heuleplaats een gratis vat winnen.
Hoe??
Bij elk pintje die je bestelt krijg je een bonnetje, bij aankoop van sterke dranken 3 bonnen.
Om 1u zal het winnend nummer bekend gemaakt worden en de winnaar kan het vat nuttigen tot eind juni met zijn vrienden! (of alleen).
Natuurlijk zullen er terug straffe beats zijn!

Geplaatst op 14.05.2015

Tweede dag van de Meifeesten, groot vermaak en met als afsluit ‘Les Folles de Gand’

Tijdens de ‘Meifeesten’ op Kappaert was de kermis terug open vanaf de middag. Een doorlopende activiteit voor jong en oud.
Courtens Igor won de 40ste Kappaertprijs voor junioren en of dit genoeg was? Nee, wat zouden de meifeesten zijn zonder ‘Les Folles De Gand’. Voor de zesde keer stonden ze op de planken voor de afsluit van de tweede dag op Meifeesten. Een volledig nieuw programma met acts om u tegen te zeggen. ‘Les Folles de Gand’ moeten ze niet meer leren kennen in de Zwevegemse wijk Kappaert.
Als special gast kwam Dirk Van Vooren. Dirk bracht een act als Dj-clown op eigen soundmix van meezingers, disco, reclame- en movie-fragmenten.
Na de pauze was Dirk Van Vooren terug en bracht 40 artiesten als Helmut Lotti, Plop, Frank Sinatra, Eddy Wally, Brachim & Nicole en Hugo in kartonnen plooi costuums. Het perfecte intermezzo als opwarmer naar het tweede deel van ‘Les Folles De Gand’.
En je kunt het raden, als er op het einde van de show wordt gevraagd “Komen we volgend jaar terug?” krijg je een staande ovatie met luide JA!! 

IDVA / Foto MDK

Geplaatst op 13.05.2015

Topsportgymnast Iliaz Pyncket (Vaste Vuist Lauwe) naar de Jeugd Olympische Spelen te Georgië

 De Koninklijke Belgische Turnbond heeft Iliaz Pyncket (Sportgroep Vaste Vuist Lauwe) geselecteerd om deel uit te maken van de Belgische delegatie die zal deelnemen aan de Jeugd Olympische Spelen in de discipline “gymnastiek”. Het EYOF (European Youth Olympic Festival) zal doorgaan van zaterdag 4 tot en met vrijdag 10 juli in Tbilisi.
Het EYOF of European Youth Olympic Festival is een tweejaarlijks sportevenement en een voorproefje op de 'echte' Olympische Spelen. Jonge sporters (13 tot en met 18 jaar), afkomstig uit alle hoeken van Europa, strijden er om het goud in negen verschillende Olympische disciplines, waaronder ook toestelturnen. Net als op de Spelen worden de sporters gehuisvest in een Olympisch dorp, is er een openings- en sluitingsceremonie en natuurlijk een Olympische Vlam en een officiële vlag.
Deelnemers aan het EYOF zijn maximaal 18 jaar. Het gaat om talentvolle topsporters, die worden begeleid naar de top. Voor deze sporters is internationale ervaring opdoen van groot belang. Die ervaring biedt het EYOF door in alles te lijken op de grote Spelen.
Eén van de geselecteerde gymnasten is topsporter Iliaz Pyncket, afkomstig uit Rekkem. Iliaz is nationaal Belgisch turner (juniores) en is lid van Sportgroep Vaste Vuist Lauwe. Iliaz heeft al heel wat wedstrijdervaring op nationaal en internationaal niveau. Iliaz traint 28u per week in het Topsportcentrum Gymnastiek te Gent. Dit jaar behaalde Pyncket zilver op het BK. Zijn ultieme droom is een medaille behalen op de Olympische Spelen van 2020. De selectie voor deze Jeugd Olympische Spelen is een waardering voor uitzonderlijk talent. Hij is de huidige sportman van het jaar van Stad Menen.
Iliaz Pyncket (Vaste Vuist Lauwe), Noah Kuavita (Silok Deurne) en Takumi Onoshima (FfG) zullen van 4 tot 10 juli onze Belgische driekleur verdedigen in Tbilisi, Georgië.
Alle drie de geselecteerde gymnasten zullen allround turnen in Tbilisi.
De jongens zullen turnen volgens het principe 3-3-2: dit betekent dat er 3 gymnasten deel uitmaken van het team, 3 gymnasten per toestel turnen en de 2 beste scores in aanmerking komen voor het eindresultaat. De jongens willen er als team hun top-8 status behouden & minimum 1 allround finale behalen.
In voorbereiding van de EYOF staat er op 12 juni nog een interland FRA-BEL op het programma. Iliaz Pyncket en Noah Kuavita nemen ook nog deel aan een internationale wedstrijd in Lugano (SUI) op 30 mei waar nagenoeg alle top-10 landen van het vorige EK present zullen zijn. Iliaz Pyncket nam eerder al deel aan het EK in Sofia 2014.
Foto: Topsporter gymnastiek Iliaz Pyncket mag naar de Jeugd Olympische Spelen te Georgië.

Auteur: Dries Defossez

Geplaatst op 13.05.2015

Geslaagd feest van de Burgemeester

Na zeven geslaagde Tuinfeesten en de tweede editie van Feesten met de Burgemeester, was de 10e editie op 9 mei een ernorm volksfeest van de Burgemeester Van Quickenborne. In een schitterend kader van de overdekte Groothandelsmarkt, Bedrijvenpark Kortrijk Noord, in Heule, zorgde Burgemeester Vincent Van Quickenborne voor een topprogramma met o.a.The Ed Sullivan Quartet, Sven Ornelis, REGI en tenslotte tot in de vroege uurtjes DJ Maddis.

De Redactie/Foto's Bernard Decock

» Klik hier voor de foto's

Geplaatst op 11.05.2015

65ste HAVENFEESTEN

Sedert de jaren 50 gaan in en rond Blankenbergse Havenbuurt de Havenfeesten door. Reeds voor de 65 ste keer worden deze unieke martieme
feestelijkheden georganiseerd. Deze editie wordt een topevenement dankzij de combinatie van folklore,muziek animatie en
de zesde editie van het North Sea Folk& Shanty festival.
Blikvangers dit jaar zijn het vernieuwde openingsconcept met vissershulde,een unieke openluchttentoonstelling ,
een fairtrade-markt,een Napoleontischere- enacting en een groots sall-event.
De havenfeesten zijn opnieuw een iniatief van vrijwilligers van de havengebuurtekring en van de medewerkers van het cultuurcentrum.
Ze zijn een unieke gebeurtenis omdat verenigingen van Blankenberge en daarbuiten hun beste beentje voorzetten.
Traditioneel gaan de feesten door tijdens het Hemelvaartweekend,dit jaar van 14 t/m 17 mei. Ter gelegenheid van de jubileum editie
zal een 20 tal authentieke zeilschepen in de haven aanmeren. Vervolgens staat op het programma:
North Sea Folk & Shanty festival
evocatie ‘Sterken Dries’
reddingsdemonstratie en vlootparade
jamsessie shantykoren
vissersstoet
Voor meer info : info cultuurcentrum | 050 43 20 43 www.blankenberge.be/havenfeesten

De redactie - Foto's : Decock Bernard

» Klik hier voor de foto's

Geplaatst op 11.05.2015

Blankenberge Bruist ...Culinair

Gin en kok een culinair topevenement voor echte fijnproevers zal plaats vinden op de Grote Markt van Blankenberge op donderdag 13 juni van 11 tot en met 23u. Horeca Blankenberge, the Belgian Gin Club, de vriendenkring Handelaars en de Middenstand organiseren samen met het Blankenbergse stadbestuur dit nieuwe culinaire evenement. Het is de bedoeling met dit evenement de restauranthouders en chefs hun artisanale producten te promoten bij het ruim publiek. Een dertiental restaurateurs nemen deel aan de kookwedstrijd "koken met vergeten vis " met als deelnemers Bistro De Tijd, Bistro Seasons, Bistro De Sloepe, Resaurant Picardie, Restaurant de Zandstuiver, Restaurant Belgium Pier, Restaurant de L'Emperreur , Restaurant Venetien, Brasserie Oosterstaketsel , Restaurant Blankeduyn, Chef aan Huis Kokanhus, Restaurant L'Orange en tenslotte Restaurant Kombuis. Een vakjury zal de deelnemende restaurateurs beoordelen en ook de winnaar bekend maken. Tevens is er een publieksprijs voorzien. Tijdens dit evenement zal HoReCa Blankenberge zijn eigen Gin voorstellen onder de naam B18863. Aan de diverse eetstandjes kan men proeven in de tent op de Grote Markt door aankoop van jetons voor de prijs van € 2.
Voor meer info : toerisme@blankenberge.be - www.blankenberge.be/ blankenberge bruist culinair

De redactie / Foto's : Bernard Decock

» Klik hier voor de foto's

Geplaatst op 11.05.2015
4531 artikelspagina's: 1 ... 419 420 421 422 423 <<< 424 >>> 425 426 427 428 429 ... 454