Onafhankelijke digitale krant voor Zuid-West-Vlaanderen

Zoeken

Uw reclame op deze site
voor slechts 0,70 per dag
Alle info: klik hier

Welkom

Gratis plaatsen wij uw foto('s) op deze site met de daarbijhorende tekst,voor verenigingen, sportclubs, diverse bijeenkomsten, familie gebeurtenissen, optredens, stads activiteiten enz...

Iedereen kan ook zelf één of meerdere foto's in hoge resolutie met een daarbij horende tekst van zijn of haar vereniging sportclub enz... zoals hierboven vermeld opsturen naar : zuid.west.vlaamsemedia@gmail.com.

Contact Redactie & Verantwoordelijke uitgever: Bernard Decock
E-mail: zuid.west.vlaamsemedia@gmail.com
Gsm: 0495 25 45 47

Goud voor Lise Verhaeghe (Artistieke Gymnastiek) te Nederboelare

Op zondag 1 februari 2015 stond de laatste Gymfed-wedstrijd gymnastiek voor Artistieke Gymnastiek Dames I-niveau op de agenda te Nederboelare. De meisjes van Vaste Vuist hadden hun medailles van de vorige wedstrijd te verdedigen en sommigen konden nu zelfs nog beter scoren.
Aangezien dit de laatste competitie was van het seizoen voor sommigen, konden ze werkelijk van hun oefeningen genieten. Iedereen toonde wat hij waard is en opnieuw was de jury werkelijk onder de indruk van enkele meisjes.
In de categorie I 8-jaar haalde Clélia Den Baes een bronzen medaille. Louise Derycke, Sien Sabbe, Laure Vanoverschelde en Noa Vantomme turnden zich naar het zilver.
Bij de meisjes I 9-jaar gingen Yanne Cottyn en Luna Ovaere lopen met brons. Suze-Anne becquart, Alice Francoy, Laïs en Lara Vanackere veroverden de zilveren plak. Lise Verhaeghe kaapte de gouden medaille weg.
Trainsters Shana Dezwarte: “Aan elk van de meisjes een dikke proficiat voor hun inzet op de bijna dagelijkse trainingen. En zo zien we dat hard werken beloond wordt.”
Foto: boven vlnr: Alice Francoy, Laïs Vanackere, Lara Vanackere en Suze-Anne Becquart onder vlnr: Yanne Cottyn, Lise Verhaeghe en Luna Ovaere.

Auteur: Dries Defossez

Geplaatst op 04.02.2015

Nieuwe tarieven De Lijn vanaf 1 februari 2015

Sinds 1 februari 2015 gingen nieuwe tarieven in voege bij vervoersmaatschappij De Lijn. We zetten de belangrijkste wijzigingen op een rijtje.
Van zones naar minuten: Het zonesysteem (korte en lange ritten) wordt vervangen door een tijdsysteem. Met een biljet of een Lijnkaart kun je voortaan 60 minuten onbeperkt overstappen. Na 60 minuten, mag je je begonnen rit afmaken. Met een sms-ticket kun je ook overstappen, maar het is exact 60 minuten geldig. Na 60 minuten moet je een nieuw vervoerbewijs kopen.
Minder losse vervoerbewijzen: Ook het aantal varianten van vervoerbewijzen vermindert. Er komen drie tarieven voor losse vervoerbewijzen: een biljet, een sms-ticket en een rittenkaart (Lijnkaart). Dat vervangt de tien varianten van vandaag, die verschillen volgens aantal zones en verkoopskanaal. Kinderen reizen niet meer gratis mee met abonnee: Kinderen vanaf 6 jaar hebben voortaan een betalend vervoerbewijs nodig, ook als ze met een abonnee meerijden. Speciaal voor hen is er nu de Buzzy Pazz -12 jaar: een jaarabonnement aan 50 euro. De voordeligste oplossing als ze minstens 17 keer heen en weer reizen per jaar.
65-plussers betalen vanaf 1 september: 65-plussers die in Vlaanderen gedomicilieerd zijn, rijden gratis t.e.m. 31 augustus 2015. Vanaf 1 september hebben ze een betalend vervoerbewijs nodig. Ook voor hen ontwikkelden we een jaarabonnement aan 50 euro. Als ze minstens 17 keer heen en weer reizen per jaar, is dit het voordeligste vervoerbewijs.
Alle info over de nieuwe tariefstructuur vind je op www.delijn.be/tarieven.

Geplaatst op 04.02.2015

Vaste Vuist Lauwe behoudt indrukwekkend ledenaantal

De GymnastiekFederatie Vlaanderen heeft officieel haar jaarcijfers 2014 vrijgegeven. Daaruit blijkt dat sportgroep Vaste Vuist Lauwe opnieuw de grootste club is van de Gymnastiek Federatie Vlaanderen met 1734 actieve leden.
De GymnastiekFederatie Vlaanderen sloot het jaar 2014 af met meer dan 100.000 leden die in heel wat clubs in Vlaanderen hun favoriete sport beoefenen. De provincie Antwerpen blijft de provincie met het hoogste ledenaantal gymnastiek, maar de grootste clubs bevinden zich in de provincie West-Vlaanderen. Sportgroep Vaste Vuist Lauwe staat ook dit jaar opnieuw op de 1ste plaats met exact 1734 actieve leden. Voorzitter Dries Defossez: ”Merkwaardig is ook dat de sportbeoefenaars bij Vaste Vuist Lauwe zich situeren in alle leeftijdscategorieën. Nogmaals het bewijs dat Sportgroep Vaste Vuist sport wil aanbieden voor iedereen! Bovendien komen de leden uit de brede regio.”
Sportgroep Vaste Vuist Lauwe kreeg met dergelijk ledenaantal en kwaliteitsvolle werking reeds heel wat felicitaties.
Foto: Bestuur sportgroep Vaste Vuist Lauwe met vlnr Bart Bossuyt, Patrick Isebaert, Lien Holvoet, Thomas Isebaert, Dries Defossez, Peter Becquart, Dorine Vanhulle, Yves Verduyn, Stijn Mistiaen en Joris Lauwers.

Auteur: Dries Defossez

Geplaatst op 03.02.2015

Nieuwjaarsactiviteit voor gewezen gemeenteraadsleden

Donderdag 29 januari had in de zetel van Leiedal te Kortrijk de nieuwjaarsactiviteit plaats van en voor de vriendenkring van gewezen gemeenteraadsleden van Kortrijk. Algemeen directeur Filip Vanhaverbeke stelde de uitdagingen van de regio Kortrijk voor.

De redactie / Foto Bernard Decock

Geplaatst op 03.02.2015

Pop-up in kiosk Graanmarkt

 

Domo Arrigato is het bedrijf van enthousiasteling Tom Vandeweghe. In zijn atelier in Izegem bouwt hij al meer dan tien jaar decors, standen, meubels en brengt hij concepten tot leven. De laatste jaren legt hij zich voornamelijk toe op het ontwerp en de uitvoer van interieurconcepten voor clubs, shops en horecazaken, waar hij er met zijn werk steeds naar streeft beleving en ervaring toe te voegen. Dat wil hij deze maand ook doen in de Kiosk&Vitrines van Designregio Kortrijk. En dat bedoelt hij letterlijk.
Niet alleen werd de Kiosk op de Graanmarkt omgebouwd tot een ware eyecatcher dankzij een rode, houten constructie, maar binnenin werd een indrukwekkende bar gebouwd. De komende vier vrijdagen gaat de deur van de Kiosk ook echt open en kan je er vanaf 17u terecht voor een Kortrijkse gin tonic of een fris glaasje. Domo Arrigato trommelde daarvoor vertrouwde partners Copperhead, Fever Tree en Femat op.
Het nightlife concept gaat van de Kiosk naadloos over in de Vitrines aan de Broelkaai, waar een indrukwekkende installatie bestaande uit reuze cassettes en koptelefoons hangt. Deze werd in opdracht van Red Bull Elektropedia gebouwd en was eerder te zien op het festival Dour. Red Bull Elektropedia is het onlineplatform van de Belgische elektronische muziek, in 2009 opgestart door Red Bull Belgium. Via hun events, awards en online platformen (zoals SoundCloud) steunen zij heel wat artiesten en hebben ook extra aandacht voor de ondersteuning van jonge muzikanten.

Lisa Declercq Junior Project Manager /Foto : Bernard Decock

Geplaatst op 03.02.2015

Snorko in een nieuw kleedje

Snorko is een project van het team Werk van de Stad Kortrijk dat snorfietsen ontleent aan werkzoekenden die met eigen middelen de verplaatsing naar het bedrijf of de opleidingsplaats niet kunnen maken. Het mobiliteitsproject bestaat ondertussen zeven jaar. In die periode heeft Snorko 350 mensen op weg gezet naar werk.
De aanleiding waarom Snorko destijds is opgestart, is nog steeds actueel. Sommige jobs zijn moeilijk bereikbaar door de ligging van de werkplaats, door de flexibele uren, moeilijk bereikbaar met het openbaar vervoer … en bovendien heeft niet elk gezin of werkzoekende de mogelijkheid te investeren in één of meerdere vervoersmiddelen. In gemiddeld 50 situaties per jaar betekent Snorko voor hen een (tussentijdse) oplossing.
Rudolf Scherpereel, bevoegde schepen: “We stellen trouwens vast dat in 34% van de gevallen de werkzoekende zes maanden na de ontlening aan het werk blijft in dezelfde firma of elders. Reden te meer om de inspanningen verder te zetten.”Vernieuwing en verjonging Snorko’s snorfietsen worden er niet jonger op. Vanaf dit jaar zal het stadsbestuur van Kortrijk stelselmatig de oudste en meest vervuilende exemplaren verdiend op rust stellen en vervangen door een nieuwer model. Niet alleen de gebruiker maar ook de omgeving en het milieu winnen hierbij. Door de duur van de ontlening van zes naar drie maanden te brengen (met mogelijkheid tot verlenging) probeert Snorko voor nog meer mensen een oplossing te zijn.
Snorko ontleent snorfietsen aan werkzoekenden die met eigen middelen de verplaatsing naar het bedrijf of opleidingsplaats niet kunnen maken
• de werkzoekende moet in Kortrijk of deelgemeente wonen of van buiten Kortrijk komen werken naar een bedrijf in Kortrijk of deelgemeenten
• Voor een periode van 3 maanden kan de snorfiets gehuurd worden aan 1€ per dag, inclusief snorfiets – helm – slot en verzekering
• werkt voor onderhoud en herstellingen samen met atelier Jopro van Groep INTRO, een brugproject met en voor jongeren van het deeltijds onderwijs
• snorfietsen zijn klasse A, geen rijbewijs nodig
Een vraag?
• kom langs in de Werkwinkel van Kortrijk en vraag naar Maité, Bruno of Heidi
• of contacteer ons op 056/266781 of via maite.mullebrouck@kortrijk.be, bruno.messiaen@kortrijk.be
• we bekijken onmiddellijk uw vraag en kijken of we kunnen helpen
Meer info: Rudolf Scherpereel, schepen voor Economie, Ondernemen en Werk
Foto : stad kortrijk

Geplaatst op 03.02.2015

Illegale sigaretten in West-Vlaanderen

Uit een internationale studie van het consultancybedrijf KMPG blijkt dat er in ons land 790 miljoen illegale sigaretten verkocht werden. Als we de meest recente cijfers van 2013 vergelijken met die van de voorbije jaren, zien we dat de verkoop van illegale sigaretten gelijk gebleven is, terwijl de verkoop van reguliere sigaretten vorig jaar met meer dan 10 procent daalde.
“Het probleem met de illegale sigaretten is tweeledig. Enerzijds weten we uit een studie van 2011 van de FOD Volksgezondheid dat de illegale sigaretten twee keer zo schadelijk zijn voor de gezondheid dan sigaretten uit het reguliere circuit. Anderzijds stellen we in de studie van KPMG vast dat, door de verkoop van illegale sigaretten, de schatkist in 2013 zo’n 140 miljoen euro aan accijnzen, btw en vennootschapsbelastingen misliep.”, zegt Kamerlid Brecht Vermeulen
Minister van Volksgezondheid Maggie De Block (Open vld) erkende het verhoogde gezondheidsrisico van de illegale sigaretten. Toch zijn er sinds 2011 geen bijkomende analyses uitgevoerd naar de gezondheidsrisico’s van illegale sigaretten. “Het is jammer dat de vorige minister van Volksgezondheid geen bijkomende onderzoeken heeft gedaan. De analyses worden uitsluitend gehouden op sigaretten in het legale circuit en negeren de illegale. Ik hoop dat ik de huidige minister van Volksgezondheid kan overtuigen van het belang van controles op illegale sigaretten.”
Daarnaast blijkt uit cijfers van minister van Financiën Johan Van Overtveldt (N-VA) dat het aantal onderschepte illegale sigaretten pover is. In 2013 zijn er 2 illegale sigarettenfabrieken ontdekt, goed voor zo’n 2 150 000 sigaretten. Ook werden er zo’n 49 000 000 illegale sigaretten gevonden in opslagplaatsen. Dit is amper 6% van het totaal aantal illegaal verkochte sigaretten. Voor 2014 zien we vergelijkbare cijfers.
Als we de cijfers voor West-Vlaanderen bekijken zien we dat er in 2013 meer dan 10 miljoen illegale sigaretten gevonden zijn in Bredene. Dit is meer dan 20% van alle onderschepte sigaretten in België. Voor 2014 zijn er 3 250 000 illegale sigaretten gevonden in Brugge, samen met verwaarloosbare hoeveelheden in Oostende en Jabbeke. “Na de grote vangst in Jabbeke van 2013 werden er vorig jaar in 3 verschillende opslagplaatsen illegale sigaretten gevonden in de provincie. Dit toont aan dat het probleem overal opduikt en dat criminelen na verlies van goederen op de ene plaats gewoon doorgaan op een andere locatie. Toch blijft het aantal onderschepte sigaretten slechts een factie van wat er vermoedelijk verkocht wordt in onze provincie. We moeten zowel de groothandelaars als verkopers op markten of nachtwinkels duidelijk maken dat dit niet getolereerd kan worden”, aldus Vermeulen. Meer info : Brecht Vermeulen 0475 24 61 20, brecht.vermeulen@n-va.be
Karel Merckx 0477 39 28 88, karel.merckx@n-va.be

De redactie / Front foto Bernard Decock

» Klik hier voor de foto's

Geplaatst op 03.02.2015

Groen vraagt voorrang voor fietsers in de Budastraat

Na meer dan vier jaar wachten gaat de Bud-brug eindelijk open.de" brug verbindt Overleie opnieuw met het centrum van de stad.. Voor Groen Kortrijk is de opening van de Budabrug een hoogdag voor de wandelaars en fietsers die op een aangename en veilige manier de verplaatsing willen maken tussen het Noorden evan de stad en het centrum. Om aan het ruime pyubliek zich voor te stellen deden ze met twee gigantische verkeersborden en door het flyeren bij de aanwezigen op de opening.
Fietsers mogen er over de hele breedte van de straat fietsten en auto’s mogen hen niet inhalen. Groen benadrukt nog dat ze van de Budastraat geen autovrije straat willen maken. “We willen dit de handelaars niet aandoen. De Budastraat is een straat van doorgaand verkeer en dat mag zo blijven, maar liefst met een prioriteit voor fietsers.” 

De redactie/Foto's : Bernard Decock

» Klik hier voor de foto's

Geplaatst op 03.02.2015

Feest in 't Straotje

Na jaarlijkse traditie was er terug feest in Staotje op donderdagavond 29 januari. Het gratis vat van stad kortrijk werd gesmaakt . Waarschijnlijk door de slechte weersomstandigheden waren er slechts een twintigtal jongeren in het staotje aanwezig voor de optredens van Rudi Winters en Paul Severs.

De redactie/Foto's : Bernard Decock

» Klik hier voor de foto's

Geplaatst op 03.02.2015

Nieuwe onderneming in Kortrijk !

Hendrik Tanghe uit Kortrijk, voormalig bestuurder van Dewaele vastgoed en advies, richt een nieuwe onderneming op: Vinta.
Vinta is er voor iedereen die op zoek gaat naar een nieuwe woning en daar goed voorbereid wil mee omgaan.
Enerzijds biedt Vinta een totaal nieuw concept, nl. een online platform waarop je zelf als zoeker mee aan de slag gaat: men kan er zijn potentiële woningen, gevonden op immosites van vastgoedkantoren of op immoweb, zimmo, enz..., gaan bundelen en onderling gaan vergelijken aangezien elke woning een score krijgt dankzij een persoonlijk woonprofiel. Dit puur om de zoektocht als koper wat overzichtelijker te maken.
Anderzijds biedt Vinta voor de zoekers in West-Vlaanderen ook diensten aan als aankoopmakelaar, iets wat in onze streek nog niet zo goed gekend is. Alle vastgoedkantoren hebben immers de verkoper als klant, en Vinta trekt volledig de kaart van de koper. We kiezen ervoor de koper met raad en daad bij te staan, zodat die een nieuwe woning kan aankopen zonder achteraf voor verrassingen te komen staan. Zodra de koper denkt zijn ideale woning gevonden te hebben, staat Vinta klaar om die optimaal te begeleiden en dit op verschillende vlakken.
Meer info op www.vinta.be / Email: hendrik@vinta.be Telefoon: 0495569087 / Hendrik Tange

Geplaatst op 02.02.2015
4354 artikelspagina's: 1 ... 421 422 423 424 425 <<< 426 >>> 427 428 429 430 431 ... 436