Onafhankelijke digitale krant voor Zuid-West-Vlaanderen

Zoeken

Uw reclame op deze site
voor slechts 0,70 per dag
Alle info: klik hier

Welkom

Gratis plaatsen wij uw foto('s) op deze site met de daarbijhorende tekst,voor verenigingen, sportclubs, diverse bijeenkomsten, familie gebeurtenissen, optredens, stads activiteiten enz...

Iedereen kan ook zelf n of meerdere foto's in hoge resolutie met een daarbij horende tekst van zijn of haar vereniging sportclub enz... zoals hierboven vermeld opsturen naar : zuid.west.vlaamsemedia@gmail.com.

Contact Redactie & Verantwoordelijke uitgever: Bernard Decock
E-mail: zuid.west.vlaamsemedia@gmail.com
Gsm: 0495 25 45 47

Langverwachte Budabrug in Kortrijk geopend voor verkeer

De nieuwe Budabrug over de Leie in Kortrijk is opvrijdag namiddag 30 januari geopend voor het verkeer. Door de komst van deze beweegbare brug kunnen grotere schepen door de binnenstad varen. Waterwegbeheerder Waterwegen en Zeekanaal NV sluit met de bouw van deze brug de vijfde fase van de Leiewerken af. De verouderde, vaste Budabrug werd in het najaar van 2010 afgebroken. Tijdens de bouw van de nieuwe, beweegbare brug werd Waterwegen en Zeekanaal NV geconfronteerd met diverse onvoorziene omstandigheden. Zo werden er onder andere harde objecten in de ondergrond gevonden. Bij het verwijderen daarvan liepen enkele gebouwen in de onmiddellijke omgeving van de brug schade op. De waterwegbeheerder zocht en vond steeds technische oplossingen voor deze onverwachte problemen, maar kon helaas niet voorkomen dat de bouw van de brug daardoor twee jaar vertraging opliep.
Op en neer De bouw van de nieuwe Budabrug maakt deel uit van de vijfde fase van de Leiewerken. Door de uitvoering van deze werken kunnen er vandaag schepen tot 1.350 ton (dat zijn meer dan 60 vrachtwagens) in twee richtingen door het centrum van de stad varen. De nieuwe brug heeft een vrije doorvaarthoogte van bijna 5 meter. Dat wil zeggen dat vrij grote, geladen schepen die dieper in het water liggen onder de brug kunnen varen zonder dat ze daarvoor geopend moet worden. Wanneer de brug op haar hoogste punt openstaat, bedraagt de doorvaarthoogte 7 meter. Op dat moment kunnen er schepen met maximaal drie lagen containers passeren. De nieuwe Budabrug is een beweegbare tafelbrug. Dat wil zeggen dat de brug op de 4 hoekpunten tegelijkertijd en dus horizontaal wordt opgetild. Wanneer er een schip aankomt dat niet onder de brug door kan, zal de brug vanop afstand bediend worden door de binnenvaartbegeleiders van de waterwegbeheerder. Een belsignaal, lichtsignalisatie en slagbomen waarschuwen de weggebruikers. Aangezien er 24u op 24u scheepvaart op de Leie mogelijk is (uitgezonderd in de nacht van zaterdag op zondag en in de nacht van zondag op maandag), zal de brug de klok rond bediend worden.
Futuristisch Het ontwerp van de nieuwe brug is spectaculair. De zachte, zuivere booglijnen van het brugdek en de opvallende leuningen in inox geven het geheel een welhaast futuristische aanblik. Tijdloze schoonheid die mooi aansluit bij het lijnenspel van de indrukwekkende Noordbrug en de sierlijke Collegebrug. De nieuwe brug is 32,5 meter lang en is ongeveer, afhankelijk van de leuningen, 14 meter breed. Er is aan beide kanten een afgescheiden voetpad.
Feest voor geduldige buurtbewoners In de loop van maart organiseert Waterwegen en Zeekanaal NV, in samenwerking met Stad Kortrijk, nog een officieel inhuldigingsfeest. De waterwegbeheerder wil hiermee de bewoners en handelaars uit de buurt uitdrukkelijk bedanken voor het begrip en geduld tijdens deze werken. Zij krijgen hiervoor binnenkort nog een persoonlijke uitnodiging in de bus.

Claudia Van Vooren / Foto's : Bernard Decock

» Klik hier voor de foto's

Geplaatst op 02.02.2015

Nieuwjaarsreceptie voor spelers en vrienden

In de kantine van Oostrozebeke organiseerde burgemeester en voorzitter Jean-Marie Bonte voor de spelers en hun familie een nieuwjaarsreceptie met de nodige hapjes en drank.
De redactie / Foto's : Bernard Decock

» Klik hier voor de foto's

Geplaatst op 02.02.2015

Les Sacs Sacs in caf De Ster

Voor de tiende keer organiseerde uitbater van Café De Sterre, Stefaan Vansteenkiste, een nieuwjaarsreceptie voor zijn klanten en dit met het optreden van Les Sacs à Sacs.

De redactie/Foto's : Bernard Decock

» Klik hier voor de foto's

Geplaatst op 02.02.2015

Verkenningswedstrijd trampoline wordt succesverhaal voor Vaste Vuist Lauwe

Na twee seizoenen wedstrijdervaring in het Belgisch Open Trampolinekampioenschap nam Vaste Vuist Lauwe voor het eerst deel aan een trampolinewedstrijd binnen de Vlaamse Gymnastiek Federatie (C-niveau). En met succes, want Jitske Lavaert won overtuigend in de leeftijdscategorie tot 11 jaar. Haar zus Silke Lavaert sprong zichzelf naar de vierde plek.
In de leeftijdscategorie 13-14 behaalde Ornella Silva een verdienstelijke 5de plaats. Dit is een sterke prestatie aangezien ze nog bezig is aan een herstart en voorlopig nog een opgelegd deel mist waardoor ze drie strafpunten krijgt. Zonder die strafpunten zou ze derde geëindigd zijn.
Deze drie gymnasten zijn voorlopig al geselecteerd voor het Vlaams Kampioenschap in Beveren-Waas op 9 mei 2015. Emma Vandendorpe was sterk gestart, maar in haar tweede reeks ging het even mis. Zij heeft nog twee voorrondes om zich ook te plaatsen.
Foto: vlnr Jistke Lavaert, Ornella Silva, Emma Vandendorpe, Silke Lavaert en trainer Adriaan Coossemans.

Auteur: Dries Defossez

Geplaatst op 01.02.2015

Gouden oogst voor Vaste Vuist Lauwe

Afgelopen weekend vond in Denderleeuw de eerste provinciale voorronde artistieke gymnastiek dames en heren plaats op het niveau recre@ toestelturnen. Vaste Vuist Lauwe kwam naar huis met maar liefst 17 gouden medailles en dit ondanks de afwezigheid van een aantal gymnasten.
Bij de pupillen heren was Emiel Haydon trots met een knappe 3de plaats. Bij de miniemen heren nam Kiani Fermaut goud, Louis Dupont werd derde.
Ook de pupillen, benjamins en miniemen meisjes deden het schitterend, waarbij reeds 14 gymnasten zich plaatsten voor de provinciale finale. Bij de benjamins meisjes werd 1 Lauwse kampioene gekroond. Alix Windels triomfeerde op de 1ste plaats in een heel druk bezette reeks. De beloften, juniores en senioren meisjes turnden eveneens een goede wedstrijd.
Na pas 1 voorrondewedstrijd zijn op enkele gymnasten na alle gymnasten van Sportgroep Vaste Vuist Lauwe recre@ toestelturnen D-niveau reeds geselecteerd voor de provinciale finale op pinkstermaandag 25 mei in de topturnhal te Izegem.
Foto: Een selectie gymnasten van Vaste Vuist Lauwe met vlnr Emma Cooke, Emmely Vanlerberghe, Mirthe Verhulst, Babette Callebert, Zoë Gheysens, Marthe De Leeuw, Mona Deschepper, Alix Gheysen, Ilona Masselis, Kaylee Vandenbussche en Alix Windels (1ste plaats) in het gezelschap van Gymba (mascotte Gymfed).

Auteur: Dries Defossez

Geplaatst op 29.01.2015

Goud voor Yal Vergauwe en Yurianne Demuysere op Provinciale voorronde gymnastiek

Amper een week na het West-Vlaams Kampioenschap trokken de meisjes gymnastiek A en B-niveau van Vaste Vuist Lauwe naar de volgende Provinciale Voorronde in Leuven. Voorzitter Defossez Dries: “De helft van onze AB-ploeg bleef echter ziek thuis, nl. Muka Amerlinck (A10), Julie Verbauwhede en Tine Depickere (B13).”
In de categorie B10 konden zowel Yaël Vergauwe als Lune Van Belleghem hun scores verbeteren en behaalden opnieuw respectievelijk goud en zilver.
Penelope Herpoel (B13) turnde een zeer mooie wedstrijd en behaalde hiermee een knappe 6e plaats.
Anke Dejonghe (B14-15) kende een mindere wedstrijd en eindigde 24e.
Bij de meisjes A12 zagen we Inty Amerlinck in actie. Zij behaalde de 14e plaats.
Yuriane Demuysere (Turnkring Geluwe) turnt sinds dit jaar mee in de basisschoolclub voor Topsportbeloften in Lauwe en wist een gouden medaille in te pikken in de categorie A10.
Foto: Gymnaste Anke Dejonghe (B14-15) aan de balk

Auteur: Dries Defossez

Geplaatst op 29.01.2015

CC De Grote Post

Het parkeer aanbod in Oostende is uitgebreid met een extra Cambiostandplaats , met name aan het Cultureel Centrum De Grote Post.
De nieuwe standplaats is gelegen in de Hendrik Serruyslaan, vlakbij opticien Halewyck en op ca 20m van cultureel centrum De Grote Post en kreeg dan ook de toepasselijke naam 'CC De Grote Post'. Met deze nieuwe standplaats kan je in Oostende terecht op 6 cambio-ophaalpunten om een cambio-auto op te pikken. In totaal staan er daarmee al 8 cambio deelauto's voor je klaar in deze koningin der badsteden.

Geplaatst op 29.01.2015

Bekend Blankenbergs restaurant de Kiwi gaat tegen de vlakte en maakt plaats voor meergezinswoningen

De vernieuwing van onze stad zet zich, niettegenstaande de minder goede economische situatie, verder. Nadat recentelijk nog een bouwvergunning werd afgegeven voor een uitbreiding van het hotel Pantheon Palace in de Langestraat en supermarkt Carrefour in de Kerkstraat ondertussen werd afgebroken, verleende het college de goedkeuring voor de afbraak van de Kiwi in de Prinsenlaan/Ruzettelaan en de bouw van een nieuw complex.
Burgemeester Patrick de Klerck: ”De Kiwi is een begrip in Blankenberge. Het was een restaurant dat jarenlang een referentie was voor vele Blankenbergenaars en toeristen. Nadat Dirk en Danielle besloten om de zaak stop te zetten, werd een nieuwbouwdossier opgestart. Er werd een aanvraag ingediend voor de sloop van de bestaande bebouwing in de A. Ruzettelaan nummer 1, 3 en 5, alsmede voor het gebouw Prinsenlaan 2, teneinde een nieuwe meergezinswoning op te richten. De vier gebouwen worden gesloopt en vervangen door een nieuwe meergezinswoning met een twintigtal appartementen.
Dirk en Danielle Meyers: “We zijn gelukkig dat we met de nieuwbouw van de Kiwi kunnen meewerken aan de verdere vernieuwing van Blankenberge. Het wordt een mooi project en een meerwaarde voor de omgeving”.
Burgemeester Patrick de Klerck: ”De gevel wordt uitgewerkt in een combinatie van donkergekleurde gelijmde bakstenen met witte architectonische betonelementen. De woongelegenheden worden voorzien van brede leefterrassen waarbij de borstwering wordt voorzien in helder glas in combinatie met houten latwerk. Niettegenstaande voldoende parkeerplaatsen aanwezig zijn op het openbaar domein, wordt het gebouw toch voorzien van een onderkeldering in functie van elf garages/standplaatsen.

Geplaatst op 29.01.2015

Kortrijkse politie in alarmfase

Het politiekantoor in de Persynstraat is vanaf heden afgebakend. Om toegang te krijgen moet men na een indentiteitscontrole en gefouilleerd te zijn, kan men na verhoor het kantoor betreden via de Oude Vestigingsstraat. Rondom het oude gebouw van de rijkswachtkazerne is het ten stengste verboden te parkeren of stationeren. In de Oude Vestigingsstraat zijn zelfs de plaatsen voor Shop en Go voor de politievoertuigen voorbehouden.

De redactie / Front Foto : Bernard Decock

Geplaatst op 29.01.2015

Het Opleidingscentrum Familiezorg West-Vlaanderen vzw diplomeert 18 verzorgenden/zorgkundigen

Na een intensief jaar van studie en praktijkstages mochten 18 gelukkigen op woensdag 28 januari 2015 in het Opleidingscentrum Familiezorg West-Vlaanderen vzw het bekwaamheidsattest van ‘verzorgende / zorgkundige’ hun diploma in ontvangst nemen.. Met het attest kunnen deze mensen meteen aan de slag, in de thuiszorg of in een woon- en zorgcentrum. Op de foto laureaten , Cools Ingris , Coppens Stefanie , Dauchy Olivia , DeWintere Marisa , Dejaeghere Kim , Desmet Iréne , Gabriels Lisa , Herpoel Philippe , Kaminska Monika , Legrand Lies , Muntoni Rosine , Saqui Hasnaa , Segers Jessica , Soubry Kristof , Vandecasteele Mieke , Vansevenant Kimberly , Vanwijnsberghe flore en ten Verlinde Tania.
Intussen is Familiezorg West-Vlaanderen vzw alweer op zoek naar een nieuwe groep gemotiveerde kandidaten. Iedereen die droomt van een beroep in de zorg kan zich kandidaat stellen. De opleiding start op 2 maart 2015 in Kortrijk, is gratis, verloopt in samenwerking met VDAB, duurt iets meer dan 12 maanden en bestaat uit een interessante afwisseling tussen theorie en dicht-bij-huis-stages. Voor meer info: Opleidingscentrum Familiezorg West-Vlaanderen vzw, Heilige Geeststraat 11, 8500 Kortrijk, tel. 056 20 15 48, www.familiezorg-wvl.be.

Liesbet Vancraeynest / Front Foto : Bernard Decock

Geplaatst op 29.01.2015
4354 artikelspagina's: 1 ... 422 423 424 425 426 <<< 427 >>> 428 429 430 431 432 ... 436