Onafhankelijke digitale krant voor Zuid-West-Vlaanderen

Zoeken

Uw reclame op deze site
voor slechts 0,70 per dag
Alle info: klik hier

Welkom

Gratis plaatsen wij uw foto('s) op deze site met de daarbijhorende tekst,voor verenigingen, sportclubs, diverse bijeenkomsten, familie gebeurtenissen, optredens, stads activiteiten enz...

Iedereen kan ook zelf één of meerdere foto's in hoge resolutie met een daarbij horende tekst van zijn of haar vereniging sportclub enz... zoals hierboven vermeld opsturen naar : zuid.west.vlaamsemedia@gmail.com.

Contact Redactie & Verantwoordelijke uitgever: Bernard Decock
E-mail: zuid.west.vlaamsemedia@gmail.com
Gsm: 0495 25 45 47

Rock Kappaert wordt een keiharde vierde editie

Zwevegem kwam dit jaar met veel belovend Rock-nieuws. Rock Kappaert brengt dit jaar een HEAVY programma om de vingers van af te likken. Om 18u30 gaan de deuren van de concertzaal open.
Voor de eerste keer in het Rock Kappaert bestaan is er een DJ om de ruimte tussen de optredens in te vullen en nodige info te brengen naar het publiek. Deze premiere met DJ Danny Copperwire maakt van Rock Kappaert een volmaakt festival. Het gratis evenement belooft een stevige brok Metal.
20u30 DESERT DRONES komt het podium opgevlogen. De Harelbeekse band bestaat uit vier metal gezinde muziekanten die al vier jaar het zwaardere werk van de Rock Metal laten horen. In 2014 werd hun eerste cd voorgesteld in De Kreun.
Rock Kappaert ontvangt om 23u de Brugse LOCUS CONTROL. Zes jaar lang speelt de band Instumental Rock & Metal, van Rush tot Metalica tot ... Dit jaar staat de band voor de tweede keer op de planken van Rock Kappaert.
Om 19u15 laat ENCHANTRESS de eerste gitaarklanken horen. De 5 koppige Kortrijkse groep werd in 2011 opgericht door gitaristen Frédéric Kidey en Tim Naessens. De band werd vervolgens vervolledigd met Elizabeth Gjurova (drums) , Sven Baelen (bas) en Jochen Mouton (vocalen). Een stevig potje van Hard-Rock tot Heavy Metal. Ze brengen enkel eigen nummers en ondertussen heeft de band een 4-track demo/ep opgenomen en bereiden ze hun release voor. De demo komt in het najaar uit. Look out ! Take care ! Beware the Enchantress !
In the middle of the race komt de Zwevegemse allom bekende LOOSE LICENSE met hun spectaculaire show. Pater Buik en Tette mogen terug de bel luiden. De band is gestart in 2010 en heeft de Zwevegemse podia al meer dan veroverd. Al vier jaar draaien ze mee op Rock Kappaert en zijn er een gevestigde waarde. Op Rock Kappaert wordt hun CD ‘4Years of Death’ definitief. Naast de CD kan je aan hun stand ook T-shirt verkrijgen. Lees hier de biografie van Loose license.(engels)
Rock Kappaert sluit af met NO NONSENS. De coverband is een samenstelling van muziekanten van verschillende groepen. Leeftijdsverschillen van 25 jaar brengen een hedendaagse stevige compositie van het metal genre. De bandleden hebben elk hun eigen invloed op de meer Stu-Bru rock-Metal covers waardoor je haar gaat rijzen.

IDVA /Foto's MDK

» Klik hier voor de foto's

Geplaatst op 22.04.2015

50 gezinnen in armoede krijgen dakisolatie en/of energiezuinige verwarmingsketel dankzij uniek financieringssysteem

Project West-Vlaamse lokale entiteiten ontvangt impulssubsidie van de Provincie West-Vlaanderen
50 West- Vlaamse gezinnen worden begeleid bij het energiezuiniger maken van hun woning. Er wordt een gratis energiescan uitgevoerd, dakisolatie geplaatst en/of een nieuwe verwarmingsketel geplaatst. Dankzij deze ingrepen kunnen de gezinnen heel wat geld besparen. Het geheel wordt gefinancierd met de energiewinsten en weegt op geen enkel moment door op het maandelijks gezinsbudget. Na 5 tot 10 jaar is de renovatie volledig terug betaald en blijven de energiewinsten behouden.
Uniek is de samenwerking met alle West- Vlaamse lokale entiteiten. Dankzij de subsidie van de Provincie kan het financieringssysteem ‘opbrengstgarantie’ uitgetest worden. Na deze testfase wil men het project uitbreiden naar gans Vlaanderen en daarbuiten.
Korte omschrijving project
De provincie West-Vlaanderen heeft een subsidie van 186.874 € goedgekeurd voor een gemeenschappelijk project van alle West- Vlaamse lokale entiteiten van het VEA (Vlaams Energie Agentschap).
De provincie West-Vlaanderen wil hiermee een belangrijke impuls geven aan initiatieven binnen de provinciale beleidsdomeinen Welzijn en de sociale impact ervan versterken.
De lokale entiteiten ontvangen deze projectsubsidie voor hun begeleidingsaanbod aan gezinnen in armoede die hun energieverbruik (en dus CO2-uitstoot) drastisch willen verlagen en hun wooncomfort verhogen.
Het project omvat een grondige doorlichting van het energieverbruik van de woning, het plaatsen van dakisolatie of van een condensatieketel en energieadvies op maat om de energiekosten zo laag mogelijk te houden.
Innovatief aan dit project is de financiering van de werken. Men spreekt in dit verband over een opbrengstgarantie. Het houdt in dat de investering op geen enkel moment weegt op het maandelijks gezinsbudget. De gezinnen betalen de investering terug met effectief gerealiseerde energiewinsten. Vijf jaar later beschikken de bewoners over een energiezuiniger huis en gaat de winst die ze realiseren op de energiefactuur niet langer naar de terugbetaling, maar kunnen ze daar zelf over beschikken.
Het financieringssysteem is innovatief, aangezien er geen begininvestering noodzakelijk is. Op die manier krijgen kansarme gezinnen de mogelijkheid om hun woning gezond en energiezuinig te maken.
In 2015 startte een driejarig project met als doelstelling om het concept te optimaliseren en toe te passen in 50 West-Vlaamse woningen. Dit project kan enkel gerealiseerd worden dankzij de subsidie van het impulsreglement van de provincie West- Vlaanderen.
Uniek is de samenwerking tussen alle West- Vlaamse lokale entiteiten en de aandacht die besteed wordt aan het wegwerken van potentiële barrières in het werkveld. Zo kan dit concept vervolgens eenvoudig verspreid worden over gans Vlaanderen.

Elke Cuvelier / OCMW Kortrijk - Montage front foto : Bernard Decock

» Klik hier voor de foto's

Geplaatst op 22.04.2015

Wijk Kappaert viert zijn 43ste Meifeesten

De kermiskrant voor de Meifeesten Kappaert is ter beschikking. De zesduizend exemplaren worden in de bus bezorgd. Het feestkomitee Kappaert organiseert de 43ste editie van de Mei, zeg maar Kappaertfeesten. Een jaarlijkse belevenis in een wijk vol evolutie. Het feest is ook dit jaar een drie-daagse met tal van activiteiten. Vrijdag 1 mei wordt de start gegeven om 14u30 met de seniorenfeest. Paul Bruna die al langer bekend en geliefd is in Zwevegem komt de show inkleden. Vanaf 16 uur wordt de Kappaert een groot verkoopsplein met de jaarlijkse rommelmarkt en braderie-avond. De eerste mei wordt voor de stevige feesters afgesloten met de vierde editie van Rock-Kappaert. De namen van de groepen zijn bekend gemaakt. 

MDK / aff Kappaert IDVA

Geplaatst op 21.04.2015

Familiedag 'Europa in je buurt' op zondag 3 mei in Tielt

Op zondag 3 mei organiseert de Provincie West-Vlaanderen in Tielt, samen met de stad Tielt, de Gezinsbond en hogeschool VIVES, de familiedag ‘Europa in je buurt’.
Verschillende activiteiten
Vanaf 11 uur kunnen gezinnen deelnemen aan een stadsspel of een fietstocht. Vanaf 14 uur is onder andere een speeldorp voor kinderen, een projectenmarkt, een ‘outdoor’quiz over Europa en een ‘kidsrun’.
Om 16 uur volgt er een concert van de Ketnetband.
Alle activiteiten zijn gratis. Vooraf inschrijven is niet nodig. Wie deelneemt aan de fietstocht en/of het stadsspel, maakt kans op een tickets voor Plopsaland of een fiets.
Projecten met Europese steun in de kijker
Met de fietstocht, de quiz en de standenmarkt willen de organisatoren de Europese projecten in en rond Tielt in de kijker zetten en mensen laten ontdekken wat de impact van Europa in hun buurt is.
Jaarlijks, begin mei, bundelen de 5 Vlaamse Provincies, de steden Antwerpen en Gent en de verschillende Europese Structuur- en Investeringsfondsen, de krachten voor een ‘Europa in je buurt’-evenement. Op een dergelijke activiteit krijgt het brede publiek telkens een blik achter de schermen van de grote verscheidenheid aan projecten die via Europese steun in Vlaanderen gerealiseerd worden. Meer info : www.west-vlaanderen.be/europadag
Praktisch : Datum: zondag 3 mei, vanaf 11 uur Locatie: Markt, Alexianenplein en Huis Mulle de Terschueren (Ieperstraat 42) in Tielt
Alle activiteiten zijn gratis.

Jean de Bethune

» Klik hier voor de foto's

Geplaatst op 21.04.2015

Stars and Stripes Galabal - Blackbox in de Kreun

 
De Leo Club Menen organiseert ter gelegenheid van hun 20 levensjaar hun Stars & Stripes Galabal- Blackbox op vrijdag 1 mei vanaf 20 u in de Kreun te kortrijk ,en verlaten ze tijdelijk hun verstrouwde stek de Cortina in Wevelgem. Als een van de grootste Leo Clubs in Vlaanderen telt dit jaar de Leo club Menen niet minder dan 21 enthousiaste leden en 5 kandidaat-leden van en rond Groot kortrijk. De opbrengsten van dit 20 ste Galabal gaat dit jaar naar de vzw De Zonnebloem in Heule.Deze organisatie biedt een kind- en oudergerichte begeleiding aan voor matig tot zwaar mentaal gehandicapte jongens en meisjes van 0 tot 8 jaar en voor jongens en meisjes van 0 tot 21 jaar met motoriche stoornis van groep B en al dan niet bijkomende handicap(s). Voor meer info kan u terecht op de vernieuwde website : www.leomenen.be .
Op de foto ' s : Al de medewerkende leden van de Leo Club Menen.

Foto's : Bernard Decock & Leo Menen

» Klik hier voor de foto's

Geplaatst op 21.04.2015

12 jaar Stradivarius

Mathieu Vynckier van de jongerencafé Stradivarius uit de Burgemeester Reynaertstraat in Kortrijk, die de zaak reeds 12 jaar uitbaat, vierde zijn 39ste verjaardag met tal van vrienden en familie op zondag 12 april met als themafeest Punk kledij.

Foto's Bernard Decock

» Klik hier voor de foto's

Geplaatst op 20.04.2015

Zilver voor Vaste Vuist Lauwe op internationale wedstrijd gymnastiek te Ieper

Afgelopen zaterdag vond in Ieper de Lucien Mus Cup plaats. Voor de meisjes gymnasten van Vaste Vuist Lauwe de eerste internationale deelname van het jaar. De competitiegymnasten van Vaste Vuist Lauwe namen het op tegen clubs uit Frankrijk, Duitsland, Schotland, Engeland en België.
Het jongste team bestond uit 9 en 10-jarigen en stond tegen een ouder deelnemersveld. Lune Van Belleghem, Yaël Vergauwe, Yanne Cottyn en Suze-Anne Becquart deden hun uiterste best om een mooie wedstrijd te turnen. Ze werden beloond met de 9e plaats op 12 deelnemende ploegen A en B niveau.
De meisjes van het C-niveau, Fay Vanden Nest, Niki Delporte en Ada Verduyn konden samen met enkele meisjes van KIT Ieper een team vormen en turnden zeer mooie oefeningen. Zij werden 6e op 10 teams.
Tine Depickere, Julie Verbauwhede en Anke Dejonghe vormden een team met Janne Bouten van KIT Ieper en werden nipt 2e achter de ploeg van Duitsland.
Tine en Julie konden individueel een gouden en bronzen medaille veroveren aan brug.
Foto: Deelnemers Internationale wedstrijd gymnstiek Vaste Vuist Lauwe met vlnr Ada Verduyn, Tine Depickere, Julie Verbauwhede, Niki Delporte, Anke Dejonghe en Fay Vanden Nest in het gezelschap van 4 gymnastes van KIT Ieper.

Auteur: Dries Defossez

Geplaatst op 19.04.2015

Kleutersportkamp Vaste Vuist Lauwe enorm succes

In de paasvakantie organiseerde sportgroep Vaste Vuist Lauwe de 2de editie van het kleutersportkamp. Zo’n 68 kleuters schreven zich in en konden genieten van het uitgebreide sportaanbod van de club. De inhoud werd aangepast aan de leeftijd van de deelnemers. Dit kamp bevatte zowel bewegingsspelen als turnen, dans en omnibalsport. Door het grote succes komt er een vervolg in de zomervakantie en herfstvakantie.
In de zomervakantie gaat het kamp door van 1 t.e.m. 3 juli (kostprijs €40), in de herfstvakantie van 2 t.e.m. 5 november (kostprijs €45). Meer info op secretariaatvastevuist@skynet.be
Foto: Deelnemers kleutersportkamp sportgroep Vaste Vuist Lauwe paasvakantie

Auteur: Dries Defossez

Geplaatst op 19.04.2015

Week van de Zee’ van 24 april tot en met 10 mei

Van vrijdag 24 april tot en met zondag 10 mei 2014 is er opnieuw de ‘Week van de Zee’. Tijdens die periode wil de Provincie West-Vlaanderen de aandacht vestigen op het beleven van natuur en milieu aan de kust, zowel op het strand, in de zee als in de duinen.
Dit kan in klas- of gezinsverband door deel te nemen aan één van de talrijke activiteiten, verdeeld over 10 kustgemeenten.
De slogan dit jaar is ‘De Week van de Zee … Zee(r) Gezond!’. Daarmee wil de Provincie het ruime publiek er op attent maken dat een ‘gezonde’ zee veel invloed heeft op de ‘gezondheid’ van mens en milieu.
Op weekdagen kan zowel het basisonderwijs als het secundair onderwijs deelnemen aan workshops, veldwerkactiviteiten, wandelingen, enz.
Tijdens de weekends staat er voor het ruime publiek heel wat op het programma. Er zijn zo’n 70 activiteiten voor klein en groot: garnaalkruien, een vroege ochtendwandeling maken met ontbijt, zee- en strandleven onderzoeken in een strandlabo, een zeedorp bezoeken en deelnemen aan verschillende workshops, vliegers maken, krabben vangen, havens verkennen enz.
Dit jaar is de ‘Week van de Zee’ aan zijn negentiende editie toe. Voor het evenement werkt het provinciebestuur samen met de tien kustgemeenten, bezoekerscentra, musea, natuurorganisaties en Horizon Educatief vzw.
Ook in Zeeuws-Vlaanderen worden activiteiten in het kader van ‘Week van de Zee’ georganiseerd. Daarnaast organiseert het ‘Centre permanent d' initiatives pour l'environnement (CPIE) Flandre Maritime’ in Noord-Frankrijk ‘Semaines de la Mer’. Bezoekers kunnen er deelnemen aan een aantal grensoverschrijdende, tweetalige activiteiten.
Praktisch
Alle praktische informatie en een overzicht van de activiteiten zijn terug te vinden op de website www.weekvandezee.be en in een gratis brochure.
De brochure is gratis te verkrijgen in het Provinciaal Informatiecentrum Tolhuis (Jan Van Eyckplein 2 in Brugge, via provincie@west-vlaanderen.be of via het gratis telefoonnummer 0800 20 021) www.weekvandezee.be Guido Decorte / guido.decorte@west-vlaanderen.be

Geplaatst op 19.04.2015

7de editie van Potjebuur op 18 juli

Potjebuur, een nieuwe feestdag in ons land, ontstaan in 2009... even opfrissen!
Potjebuur valt ieder jaar samen met het Suikerfeest uit de moslimcultuur (Id-oel-Fitr).
Op die dag stappen we met zijn allen, ongeacht afkomst, religie, taal en cultuur met een smakelijk hapje naar iemand uit de buurt. Potjebuur mag dan geïnspireerd zijn op een gebruik uit de moslimcultuur, het is het symbool van respect en waardering voor àlle culturen in ons land.
3 Jaar na elkaar ondersteunden een pak organisaties en bekende mensen deze feestdag: veel acteurs uit “Thuis”, Marc De Bel, Brahim enz...
Potjebuur kreeg aandacht van de VRT, radio 1 en 2, lokale zenders en stations in West-Vl, Gent en Antwerpen; magazines en kranten bleven niet achter.
In 2012, 2013 en 2014 vielen Potjebuur en het Suikerfeest in volle zomervakantie, waardoor het niet voor de hand lag om die massa’s tijdelijk emigrerende mensen te bereiken.
Vandaag is Potjebuur meer dan ooit nodig!
Was Potjebuur in 2009 nog een smakelijke poging om de zuurtegraad bij de bevolking te doen dalen, in 2015 moet het al een medicijn zijn om de angst te bezweren.
Potjebuur vieren kan rust brengen en nieuw vertrouwen geven: eten delen schept immers àltijd een band!
Check www.potjebuur.be voor meer info en om de talrijke organisaties en bekende mensen te ontdekken die potjeburen. Like Potjebuur op Facebook.
Gelieve veel ruchtbaarheid te geven aan dit eenvoudige en smakelijke initiatief. Met smakelijke groeten, Christine Moreel www.potjebuur.be

Geplaatst op 19.04.2015
4531 artikelspagina's: 1 ... 423 424 425 426 427 <<< 428 >>> 429 430 431 432 433 ... 454