Onafhankelijke digitale krant voor Zuid-West-Vlaanderen

Zoeken

Uw reclame op deze site
voor slechts 0,70 per dag
Alle info: klik hier

Welkom

Gratis plaatsen wij uw foto('s) op deze site met de daarbijhorende tekst,voor verenigingen, sportclubs, diverse bijeenkomsten, familie gebeurtenissen, optredens, stads activiteiten enz...

Iedereen kan ook zelf één of meerdere foto's in hoge resolutie met een daarbij horende tekst van zijn of haar vereniging sportclub enz... zoals hierboven vermeld opsturen naar : zuid.west.vlaamsemedia@gmail.com.

Contact Redactie & Verantwoordelijke uitgever: Bernard Decock
E-mail: zuid.west.vlaamsemedia@gmail.com
Gsm: 0495 25 45 47

Jaarlijkse motorwijding in Avelgem zorgt voor 300 enthousiaste motards

Voor de 26ste keer was er motorwijding in Avelgem. Deken Achiel Roets mocht meer dan 300 motorrijders hun motor zegenen. Organisators Philip Vanderhaeghen en Rudy Evaert zijn zeer opgetogen met hun initiatief: “Wij hebben een route gepland van 30 km langs de rustige wegen in Walonië met als eindpunt de feesttent in Kerkhove. De jaarlijkse wijding is een gratis evenement en iedereen krijgt medallion met Sint-Christoffel ter bescherming van de motor.”

IDVA / Foto's IDVA

Geplaatst op 19.04.2015

'De Kastelen van Kemmel' in Kemmel

Tot en met donderdag 31 maart 2016 loopt in de Sint-Laurentiuskerk in Kemmel de tentoonstelling ‘De Kastelen van Kemmel’.
Het kasteel in Kemmel werd gebouwd, bezet, vernield en heropgebouwd. Het werd geërfd en verkocht; er werd gewerkt, geleefd en beleefd. Het kasteel weerspiegelt troebele periodes zoals de Geuzentijd of de Groote Oorlog, maar ook het alledaagse leven in de 17de eeuw of het optimisme van de Belle Epoque. Doorheen het kasteel is ook de geschiedenis van het dorp en de streek te proeven.
De tentoonstelling ‘De Kastelen van Kemmel’ maakt samen met drie andere tentoonstellingen in de regio deel uit van het project ‘Droomkasteel? Kasteeldomeinen in de zuidelijke Westhoek’. In het In Flanders Fields Museum in Ieper loopt tot 30 augustus de tentoonstelling ‘Droomkastelen?’. Later in het voorjaar zijn er nog tentoonstellingen over kasteeldomeinen in Zonnebeke en Poperinge.Het project ‘Droomkasteel? Kasteeldomeinen in de zuidelijke Westhoek’ is een samenwerking tussen de Provincie West-Vlaanderen, Regionaal Landschap West-Vlaamse Heuvels, Heuvelland, Ieper, Poperinge, Zonnebeke en de Hogeschool Gent.
Praktisch
Periode: van zaterdag 18 april 2015 tot en met donderdag 31 maart 2016
Plaats: Sint-Laurentiuskerk, Sint-Laurentiusplein 1 in Kemmel
Openingsuren:
De openingsuren van de tentoonstelling zijn gelijklopend met de openingsuren van Toerisme Heuvelland, onder voorbehoud van kerkelijke plechtigheden.
Gratis toegang.

Geplaatst op 19.04.2015

David Dehenauw, een bekende Blankenbergenaar én BV op de praatstoel

Geboren en getogen Blankenbergenaar David Dehenauw duikt overal op: bijna dagelijks op het tv-scherm in onze huiskamer, lopend in de polder, wandelend op het Oosterstaketsel of aan de zijlijn bij een thuismatch van FC Blankenberge. Toch vindt hij nog de tijd om plaats te nemen op de praatstoel in de stedelijke bib.
Deze weerman had al drie ingenieursdiploma’s en een doctorstitel aan de Vrije Universiteit Brussel op zak, toen hij in 2006 als meteoroloog aan de slag ging in het Koninklijk Meteorologisch Instituut (KMI). David is één van de zeldzame weermannen, die achter de schermen ook werkelijk meteoroloog is. Zijn mentor Armand Pien deed het hem voor. Schepen voor Cultuur Philip Konings: “Door zijn weersvoorspellingen op VTM, RTL en Radio 2 is Dehenauw inmiddels een BV geworden. Hij is de eerste nationale weerpresentator, die zowel de Vlaamse als Franstalige tv-kijker aanspreekt. In zijn vrije tijd is hij ook voorzitter van het gemeenschapsonderwijs (GO!) in Blankenberge en een graag geziene gast op tal van evenementen in de badstad. David Dehenauw begeleidde Steve Fossett op zijn vier succesvolle non-stopvluchten rond de wereld. Hij was het ook die de Britse Prins Andrew in een ballon met open mand over de Atlantische Oceaan en Sir Richard Branson met een vliegtuig op zonne-energie rond de wereld hielp. Momenteel houdt Dehenauw nauwgezet de weerkaarten in de gaten voor de Solar Impulse. Als het weer goed meezit, slaagt dit vliegtuig op zonne-energie erin om binnen een periode van vijf maanden een vlucht rond de wereld te maken.” Bibliothecaris Christine De Prest: “Op 29 april om 20 uur verwelkomen we de sympathieke weerman in de bibliotheek. Radio 2-baas Jan Knudde zal de weerman van zijn radiozender interviewen. En we kunnen je verzekeren: het wordt meer dan een weerpraatje!”
Info: Bibliotheek Blankenberge – Onderwijsstraat 17 - 8370 Blankenberge 050 41 59 78 – blankenberge@bibliotheek.be

Geplaatst op 19.04.2015

Buitenspeeldagen tijdens de meimaand speelmaand

De jeugddienst organiseert al jaren activiteiten tijdens de maand mei. Ook dit jaar staan er twee op het programma.
Circusfestival
woensdag 6 mei 2015 | 14 > 16.30 u.
speelplein De Soetekoeke, J. Soetestraat
leeftijd: 6 t.e.m. 12 jaar Circus Woesh strijkt neer op de Soetekoeke en brengt er een circusworkshop met alles erop en eraan. Je kunt oefenen met balletjes, diabolo’s, Chinese bordjes,…. Uiteraard word je hierbij een handje geholpen door echte circusartiesten die je de knepen van het vak leren. Op het einde van de middag trakteert de jeugddienst iedereen op de voorstelling Victors Party, een clownerievoorstelling vol visuele en absurde humor met veel publieksinteractie rond, op (en in) een caravan gebracht door Circus Krak.
Goochelfestival
woensdag 20 mei 2015 | 14 > 16.30 u.
speelplein De Bobbel, Talingpad
leeftijd: 6 t.e.m. 12 jaar
Mario Fernandez van theater Alles loopt op rolletjes brengt een leuke workshop waarin je eenvoudige goocheltrucs leert. Met stukjes touw goochel je zonder problemen een volledig touw en omgekeerd.
Op het einde van de namiddag brengt Mario Fernandez jullie een sprankelende cocktail met leuke en fascinerende goocheltoeren. Bij deze show lossen momenten van verwondering zich af met lachsalvo’s en wie-weet-wat-nog allemaal… Iedereen doet mee in deze voorstelling boordevol actie en plezier.
Meer info:
jeugddienst - J.I.C. ’t Loft - Van Monsstraat 19
050 42 82 23 - jeugddienst@blankenberge.be
gratis deelname - vooraf inschrijven niet nodig
De jeugddienst houdt enkel toezicht tijdens het uitvoeren van de activiteit of workshop. De ouders blijven verantwoordelijk voor hun kinderen tijdens de activiteit.

Geplaatst op 19.04.2015

Alpro en Jetair 2 weken lang duurzaam naar het werk met ‘De testkaravaan komt er aan

Van donderdag 16 tot en met dinsdag 28 april is ‘De testkaravaan komt er aan!’ te gast bij Alpro (Wevelgem) en Jetair (Oostende).78 personeelsleden van Alpro en 99 personeelsleden van Jetair schreven zich in voor de campagne.
‘Test het uit!’- campagne
Met de campagne wil de Provincie de werknemers van West-Vlaamse bedrijven stimuleren om de auto minder te gebruiken en via duurzame vervoersmiddelen naar het werk te pendelen. Het uitgangspunt van ‘De testkaravaan komt er aan!’ is het ‘test het uit’-principe. De Provincie stelt per deelnemend bedrijf gratis een vloot van 95 duurzame vervoermiddelen ter beschikking voor de werknemers. Naast gewone fietsen kunnen ze elektrische fietsen, bakfietsen, vouwfietsen, fietskarren, enz. uittesten. Ook bus- en treinpassen, Blue Bikes en carpoolmogelijkheden behoren tot het aanbod.
19 bedrijven nemen deel in 2015
Voor 2015 bevestigden 19 bedrijven hun deelname. Dit jaar doet de testkaravaan nog o.a. TE Electronics uit Oostkamp, Interwest uit Veurne, AZ Delta uit Roeselare, Thermote&Vanhalst uit Waregem, Melexis uit Ieper, Deceuninck uit Roeselare, Bekaert uit Zwevegem, De Lovie uit Poperinge, De Kei uit Oostduinkerke, Waak uit Kuurne, Louage & Wisselinck uit Ardooie, IMOG uit Harelbeke, Oranje huis uit Heule, Vandenbroele uit Brugge en Crefius uit Roeselare aan. Eerder dit jaar was ze al te gast bij Bombardier en Dana Belgium uit Brugge.
Succesvolle resultaten in 2014: 460.000 duurzame kilometers en 61 ton CO2 bespaard
In 2014 namen 19 West-Vlaamse bedrijven deel aan de woon-werkcampagne van de Provincie West-Vlaanderen ‘De testkaravaan komt er aan!'.
1.226 van hun werknemers namen actief deel. Samen legden ze zo meer dan 460.000 duurzame kilometers af en bespaarden 61 ton CO2.
Onder andere CNH Industrial Belgium uit Zedelgem, Roularta uit Roeselare, Barco uit Kortrijk, ’t Veer uit Menen, OptimaT uit Lichtervelde, Inagro uit Roeslare, Pepsico Snack Foods uit Veurne, AZ Groeninge uit Kortrijk en Boss Paints uit Waregem participeerden in 2014.
Provincie West-Vlaanderen is pionier
De Provincie West-Vlaanderen is de eerste organisatie die een dergelijke woon-werkcampagne aan bedrijven aanbiedt. Ze speelt daarmee in op de vraag van bedrijven om nieuwe mobiliteitsvormen te kunnen uittesten. Hoe werkt de testkaravaan concreet en wat na het testen?
Personeelsleden van deelnemende bedrijven kunnen twee weken lang de vervoersmiddelen uittesten voor hun persoonlijk woon-werktraject. Het vervoersmiddel kan gekozen worden op maat van de werknemer. Nadien kunnen de personeelsleden uitgeteste en kwaliteitsvolle fietsen aankopen aan verminderd tarief. Ook personeelsleden die reeds duurzaam naar het werk komen en geen vervoermiddel wensen uit te testen, kunnen zich registreren voor deze campagne. Zij maken immers ook kans op een prijs uit de prijzenpot, met als hoofdprijs een elektrische fiets per deelnemend bedrijf. Na twee weken testtijd trekt de testkaravaan verder naar een of meerdere volgende West-Vlaams bedrijven. Feestelijke start op donderdag 16 april en afsluiters op dinsdag 28 en donderdag 30 april
De start van ‘De testkaravaan komt er aan!’ wordt met een fietsontbijt gevierd bij Jetair op donderdag 16 april.
Op dinsdag 28 april, om 13 uur, sluit de testkaravaan bij Alpro feestelijk af met de prijsuitreiking. Op donderdag 30 april, om 12u30, is er prijsuitreiking bij Jetair.

Gedeputeerde voor mobiliteit, Franky De Block

Geplaatst op 19.04.2015

Grote receptie voor de 80 jarige André

André Vandenbroucke gekend als de voorman van Vlastreffen vierde zondag laatst leden zijn 80ste verjaardag. De allom gekende Kortrijkzaan verwelkomde zijn vrienden op een heuse receptie in het Waaihof te Kortrijk. Het hedendaagse voltallige bestuur van Vlastreffen, zijn vroegere securex collega’s, zijn vaste fotografen, DAAV medewerkers en heel wat meer vrienden waren uitgenodigd. Het feest werd muziekaal begeleid door zijn eigen dochter en haar band. Daarna mocht Gino & Friends hun deunen laten horen.

IDVA/Foto's : Bernard Decock

» Klik hier voor de foto's

Geplaatst op 19.04.2015

KVK verslaat van Club Brugge

De supporters en spelers van KV Kortrijk vierden samen de 2-0 overwinning tegen Club Brugge.

Foto's : Bernard Decock

» Klik hier voor de foto's

Geplaatst op 19.04.2015

Zwevegemse Drankstatie wint etalagewedstrijd Ronde van Vlaanderen

In de aanloop naar het feestweekend van de Ronde van Vlaanderen heeft de gemeente Zwevegem in samenwerking met UNIZO een etalagewedstrijd met als thema ‘Zwevegem Dorp van de Ronde’ georganiseerd. Twintig enthousiaste handelaars hebben meegedaan in de strijd om de mooiste etalage. De vier-koppige juri ging tussen 26 maart en 5 april op de baan om de etalages te beoordelen. Zij werd overtuigd door de creativiteit van de Zwevegemse Drankstatie. De etalage bevat exclusieve collectie-stukken. De etalage geeft het levensverhaal weer van de Ronde Van Vlaanderen. Prentkaarten en foto’s van rondewinnaars, caricaturen en ja zelfs een echte Ronde Fiets met Kwaremontbieropschrift. De zaakvoerder mocht de welverdiende prijs van 500 euro geschonken door de gemeente Zwevegem in ontvangst nemen. De etalage blijft nog staan tot eind deze maand, daarna krijgt ze een nieuw kleedje dat zal betrekking hebben op de evenementen van het moment.

IDVA / Foto's : Bernard Decock

» Klik hier voor de foto's

Geplaatst op 18.04.2015

Nieuwe persoonlijke record voor gymnaste Niki Delporte

Vorig weekend ging de tweede provinciale voorronde gymnastiek door voor de meisjes van het C-niveau. Een beperkte delegatie van sportgroep Vaste Vuist Lauwe nam er aan deel. Zaterdag kwam Fay Vanden Nest aan de beurt. Ze turnde een iets mindere wedstrijd dan 2 weken geleden, maar door haar goede afwerking behaalde ze nog een mooi puntentotaal. Niki Delporte nam door een blessure enkel deel aan 3 toestellen. Op deze toestellen legde ze een mooi parcours af met een persoonlijk beste score aan balk. Emma Tanghe en Ada Verduyn namen niet deel wegens blessure.
Foto: vlnr Ada Verduyn en Niki Delporte met persoonlijk record aan de balk

Auteur: Dries Defossez

Geplaatst op 13.04.2015

70 dansers op 3de dansstage Danstheater Arte te Lauwe

Voor de derde keer organiseerde danstheater Arte, de dansafdeling van Sportgroep Vaste Vuist Lauwe, een dansstage tijdens de paasvakantie. Dat vond plaats van 7 april tot en met 10 april in sporthal Ter Leie te Lauwe.
Zo’n 70 jongeren namen voor een week hun intrek in de danszaal en zetten deze week in het teken van dans. Jongeren tussen 6 en 13 jaar konden deelnemen. Verschillende dansstijlen kwamen aan bod. De jongeren kregen er een opleiding in moderne dans en jazzdans. Ook kregen ze een mix tussen jazz, funk en hiphop gedanst op moderne muziek. Het kamp werd op vrijdag afgesloten met een toonmoment voor ouders, inclusief aangepaste kleding. Daarna konden de kids met een moe, maar voldaan gevoel naar huis.
Wie interesse heeft om ook te komen dansen bij danstheater Arte kan terecht op de opendeur- en inschrijvingsdag op 13 juni 2015 van 9u tot 12u. Meer info op www.vastevuist.be of dries.defossez@gmail.com. Het volgende danskamp van danstheater Arte in de zomervakantie is van maandag 6 juli tot en met vrijdag 10 juli 2015.
Foto: Deelnemers danskamp Vaste Vuist Lauwe

Auteur: Dries Defossez

Geplaatst op 13.04.2015
4531 artikelspagina's: 1 ... 424 425 426 427 428 <<< 429 >>> 430 431 432 433 434 ... 454