Onafhankelijke digitale krant voor Zuid-West-Vlaanderen

Zoeken

Uw reclame op deze site
voor slechts 0,70 per dag
Alle info: klik hier

Welkom

Gratis plaatsen wij uw foto('s) op deze site met de daarbijhorende tekst,voor verenigingen, sportclubs, diverse bijeenkomsten, familie gebeurtenissen, optredens, stads activiteiten enz...

Iedereen kan ook zelf één of meerdere foto's in hoge resolutie met een daarbij horende tekst van zijn of haar vereniging sportclub enz... zoals hierboven vermeld opsturen naar : zuid.west.vlaamsemedia@gmail.com.

Contact Redactie & Verantwoordelijke uitgever: Bernard Decock
E-mail: zuid.west.vlaamsemedia@gmail.com
Gsm: 0495 25 45 47

Zet jij ook je buurt in de bloemetjes?

Ook dit jaar organiseert het Stadsbestuur van Oostende weer een bebloemingswedstrijd. Wie kandidaat is om deel te nemen, kan zich nog tot 25 juni 2015 inschrijven voor één van de drie categorieën: geveltuin, balkon en vensterbank of voortuin (kleiner dan 50m²).
Inschrijven kan online of in het ontmoetingscentra in je buurt!
Tijdens de zomer komt de jury de bebloeming op de deelnemende adressen bewonderen. Bij de beoordeling wordt rekening gehouden met drie criteria: de kleurenpracht, het onderhoud en de plant- en materiaalkeuze. Zorg ervoor dat de planten van op straat zichtbaar zijn. 

Meer info en/of inschrijvingen op www.oostende.be/bebloemingswedstrijd

Geplaatst op 25.06.2015

EERSTE PLAATSING VAN HET BEKROONDE GEDICHT VAN DE POËZIEWEDSTRIJD

Marnixring De Vlaschaard Avelgem-Zwevegem, Gemeentebestuur Avelgem, Gemeentebestuur Zwevegem en Poëziecentrum richtten eind 2014 de wedstrijd ‘Poëzie langs de oude spoorwegbedding van Avelgem tot Zwevegem’. Elk jaar wordt hiermee een gedicht langs het fietspad geplaats. De plaatsing van het bekroonde gedicht 2015 komt ter hoogte van de Pontstraat waar het deel zal uitmaken van het natuurrijke landschap. Dit feestelijk gebeuren vindt plaats op zondag 5 juli 2015, om 10 uur.

IDVA

Geplaatst op 25.06.2015

KORTRIJK KLAAR VOOR TWEEDE EDITIE LEVENSLOOP

Al meer dan 80 teams ingeschreven

Op zaterdag 12 en zondag 13 september vindt op de Sportcampus Lange Munte in Kortrijk de tweede editie van Levensloop Kortrijk plaats, een wandel- en loopestafette in teamverband tegen kanker. Levensloop staat symbool voor de strijd die patiënten dag en nacht leveren. Centraal staan de vechters (patiënten of ex-patiënten) en de solidariteit met hen, familie en vrienden. Momenteel zijn er al 80 teams ingeschreven, goed voor meer dan 700 deelnemers die 24 uur zullen wandelen en lopen om geld in te zamelen voor de Stichting tegen Kanker. Levensloop Kortrijk is bovendien erg trots dat Lindsey De Grande en Lize Feryn opnieuw het meterschap aanvaard hebben.

De voorbije maanden reageerden heel wat verenigingen uit Kortrijk op de oproep om mee te doen aan Levensloop Kortrijk. “We zijn erg blij met de massale respons op de tweede editie van Levensloop Kortrijk. Er zijn op dit moment 80 teams ingeschreven, goed voor heel wat deelnemers, en we verwachten nog meer inschrijvingen in de komende weken. Op 12 en 13 september zullen zij elkaar 24 uur lang aflossen, want er moet altijd minstens één persoon van het team op de piste staan. De 24 uur staan symbool voor de onophoudelijke strijd van kankerpatiënten en hun naasten tegen de ziekte. Het parcours wordt ingelopen door vele vechters die kanker overwonnen hebben of er nog steeds tegen vechten,” aldus Johan Devroe van Levensloop Kortrijk.

Met tal van activiteiten en evenementen werd geld ingezameld voor de Stichting Tegen Kanker. “We hebben al 40.000 euro opgehaald, en we zijn erg blij met alle acties van de deelnemende teams. We appreciëren zowel de grote initiatieven, meestal van sterke, goed georganiseerde verenigingen, als de kleinere, die met veel liefde een bescheiden bedrag wisten te verzamelen. Waar het om gaat is dat iedereen zich solidair toont met mensen met kanker en hun familie en vrienden.” De volledige opbrengst van Levensloop Kortrijk gaat integraal naar wetenschappelijk onderzoek voor een betere behandeling van de ziekte.

Meters Lize Feryn en Lindsey De Grande
De organisatie is ook erg trots dat Lize Feryn en Lindsey De Grande het meterschap aanvaard hebben voor Levensloop Kortrijk. “Omdat Levensloop bijdraagt aan meer Levenshoop” aldus Lize Feryn. “En omdat die levenshoop uiteindelijk alles overwint” dixit Lindsey De Grande.

Programma
Levensloop Kortrijk start op 12 september om 15u stipt op de Sportcampus Lange Munte en eindigt op zondag 13 september om 15u. Levensloop is een echt familiegebeuren en daarom werd voor groot en klein animatie voorzien. Op het hoofdpodium verzorgen verschillende bands de live-muziek. Al deze mensen treden belangeloos op. Net als vorig jaar is er ook aangepaste kinderanimatie en op zaterdag in de vooravond verwachten we massaal veel kinderen voor onze kinderronde.

Levensloop Kortrijk wordt gedragen door een organisatiecomité van vrijwilligers met ondersteuning van de Stichting tegen Kanker die patiënten en naasten een hart onder de riem willen steken.

Voor meer informatie : Voorzitter Levensloop : Johan Devroe, 0477/43.21.04, voorzitter.levensloopkortrijk@gmail.com-http://www.levensloop.be/relays/Kortrijk-2014
facebook.com/levensloopkortrijk

Brecht Gunst / Foto's Bernard Decock

» Klik hier voor de foto's

Geplaatst op 25.06.2015

Tot 2.500€ subsidie voor ontmoetingsplaats

Met een nieuw subsidiereglement zet Zwevegem in op ontmoeting om de sociale samenhang te versterken.
Het gemeentebestuur doet hiervoor een beroep op de vele wijkcomités, die een project kunnen indienen om
in hun eigen buurt een ontmoetingsplek aan te leggen. Elk jaar kunnen ten minste twee projecten tot
2.500€ subsidie krijgen. Schepen van Cultuur Johan Rollez (N-VA): “Wanneer buren elkaar vaker in ongedwongen omstandigheden
ontmoeten, ontstaat er meer wederzijds begrip en zijn er dus minder conflicten. Als we er in slagen om de
mensen meer buiten te laten komen voor een gesprekje, verbeteren we dus de leefkwaliteit in de wijk. Om
dat te stimuleren, trekken we geld uit om passende infrastructuur te voorzien.”
Het Zwevegemse gemeentebestuur heeft veel vertrouwen in de talloze feest- en wijkcomités in de
gemeente. “In zeer veel wijken organiseert een plaatselijk comité jaarlijks een wijkfeest voor alle buren,”
vervolgt schepen Rollez: “Dankzij het nieuwe reglement kunnen die comités een stap verder gaan en een
project op maat uitwerken dat tegelijkertijd de buurt verfraait én de mensen ook op andere momenten naar
buiten lokt. Bovendien kan zo’n project ook de werking van het wijkcomité zelf versterken.”
Een jury met vertegenwoordigers van de adviesraden voor cultuur, sport, jeugd, gezinnen en ouderen
beoordeelt de ingediende projecten en stelt een subsidieverdeling voor aan het schepencollege, dat
uiteindelijk de beslissing neemt. De projecten moeten elk jaar worden ingediend vóór 15 januari. Voor 2015
is de uiterste datum uitzonderlijk 15 augustus.

Krista Nys Dienst informatie Zwevegem

Geplaatst op 25.06.2015

Drie dames in al hun glorie – keuvelend over de prachtige duinen in BREDENE

Deze drie dames zijn te bezichtigen in VILLA LUCULLUS - Driftweg 191 te bredene in een gezamenlijke Expo met :
Mieke Fannes – Ann Demyttenaere – Tenarpy – Carl lapeirre – Danny verbeke en Laurent Geers.

Deze Expo 2015 is te bezichtigen vanaf heden tot en met 6 Juli tijdens de de openingsuren in het week-endvan 14 tot 18 uur.
Op de foto's : Beelden van Laurent Geers. 

Auteur : Curator Willy Eduard Pannecoucke

» Klik hier voor de foto's

Geplaatst op 23.06.2015

Last Post ‘live’ in Blankenberge

Op 9 juli om exact 20 uur zal in de brandweerkazerne van Blankenberge de ‘Last Post’ worden geblazen. Het initiatief kadert in de wereldwijde viering van de ceremonie onder de Menenpoort in Ieper, die dan voor de 30.000e keer zal plaatsvinden.

De Last Post is in oorsprong het klaroengeschal dat in het Britse en andere legers het einde van de werkdag aankondigde. Sinds 1928 organiseert The Last Post Association in Ieper elke avond (met uitzondering van de oorlogsjaren 1940-1944) een plechtigheid onder de Menenpoort waarbij dit klaroengeschal weerklinkt als eerbetoon aan de gesneuvelden van de Eerste Wereldoorlog.

Schepen voor Toerisme en Feesten Philip Konings (Open Vld): “Het blazen van de Last Post is altijd weer indrukwekkend en zal ook in Blankenberge ongetwijfeld voor een kippenvelmoment zorgen. Iedereen is vanaf 19u30 welkom in de brandweerkazerne om dit uitzonderlijke gebeuren live mee te maken.”

Naast het hoogtepunt van de herdenking – het blazen van de Last post – omvat het programma onder meer nog de declamatie van de Ode aan de Ode (van Wim Opbrouck) en van het wereldbekend gedicht In Flanders Fields (van John Mc Crae). Er is een live-projectie van de plechtigheid in Ieper, en een tentoonstelling met foto’s van Blankenberge tijdens de Eerste en de Tweede Wereldoorlog.

Met de organisatie sluit het stadsbestuur aan bij GoneWest, het cultuurprogramma van de herdenking van de Eerste Wereldoorlog, dat de wereldwijde solidariteit onder brandweerlui eert. Ze werkt hiervoor samen met de brandweerpost, de Kring Officieren en de vaderlandslievende verenigingen van Blankenberge, met Toneelgezelschap Ernst en Leute en de Koninklijke Harmonie Onder Ons Wenduine.

The Last Post Association stelt zich tot doel deze traditie eeuwig in stand te houden. Door weer en wind, sneeuw en zon, blazen de klaroeners aan de Menenpoort elke dag opnieuw hun vaarwel aan de gesneuvelden. The Menin Gate Memorial to the Missing verzamelt de namen van 54.897 gesneuvelden uit de voormalige Commonwealth, wiens lichamen nooit teruggevonden zijn. Het is een traditie dat de klaroeners van de Last Post Association gerekruteerd worden bij de lokale brandweer.
Voor meer info Schepen van Cultuur, Philip Konings 0475 69 33 75 – philip.konings@blankenberge.be

Geplaatst op 23.06.2015

Evenementenpocket online

Wil jij ook weten wat er deze zomer allemaal te beleven valt in Blankenberge? Vanaf deze week staat de digitale versie van de Blankenbergse evenementenpocket online (doorbladerbaar op www.blankenberge.be). Vanaf 30 juni is ook de gedrukte versie beschikbaar.
De pocket is ideaal voor wie op de hoogte wil zijn van alle grote en kleine activiteiten vanaf 1 juli tot het einde van het jaar. De gedrukte versie van deze handige pocket - 40 bladzijden – is gratis verkrijgbaar in de Dienst Toerisme op het Koning Leopold III-plein.
Schepen van toerisme Philip Konings (Open Vld): “Blankenberge bruist … met een uitgebreid en gevarieerd aanbod aan activiteiten. Ontspannen of actief genieten, er valt weer voor iedereen iets te beleven: sport, cultuur, amusement, wandelen, fietsen en heel veel muziek deze zomer in onze stad!”
Een aantal blikvangers in het zomerprogramma zijn de expo RaveelXL in het CC casino, de kunstwerken van ‘Beaufort’ op het strand bij het oosterstaketsel en in de Sint-Rochuskerk, de expo ‘Sport en spel’ in het Belle Epoque Centrum, het beeldenproject ‘Zomersculpturen’, Radio2 Zomerhit, de Muziekmaandagen met kidsanimatie aan de haven, de Parkiesconcerten in Park De Craene, vuurspektakels en muzikaal vuurwerk, film in open lucht, de Paravangfeesten en het Bloemencorso.
Het volledige evenementenaanbod met updates vind je ook op www.uitinblankenberge.be.
Voor meer info : Schepen van Toerisme, Philip Konings 0475 69 33 75 – philip.konings@blankenberge.be

Geplaatst op 23.06.2015

FC GULLEGEM HEEFT NIEUWE KLEEDKAMERS

De oude kleedkamers van FC Gullegem waren al een tijd aan verandering toe. Gemeente Wevelgem heeft ervoor gekozen een volledig nieuw complex met moderne kleedkamers neer te zetten op het sportcentrum van FC Gullegem. De vermodernisering was, voor FC Gullegem met zijn 300 jeugdspelers, een noodzaak. Het complex omvat 6 waardevolle kleedkamers en een prachtig trainerslokaal met zicht op de twee jeugdterreinen.
Jeugdvoorzitter Danny Deroo plaats met veel lovende woorden: “Bij onze nationale ploeg staat de jeugd centraal. Een kind zien opgroeien en evolueren in zijn of haar favoriete sport is iets speciaal. Ook al is het je eigen kind niet, het blijft leuke herinneringen naar boven brengen. Kinderen zien groot worden tot volwaardige sporter en ouders die zeggen dat hun kind openbloeit sinds hij de stap naar FC Gullegem heeft gemaakt, zijn positive zaken die ervoor zorgen dat we er blijven voor gaan.”

Voor de redactie IDVA / Foto's Bernard Decock

» Klik hier voor de foto's

Geplaatst op 22.06.2015

10 op 10 voor Markse organisatie

Vrijdag 19 juni had de éérste oefenwedstrijd van KV Kortrijk plaats, onder leiding van Johan Walem, op de terreinen van KFC Marke met meer dan 1800 aanwezige supporters. Deze wedstrijd eindigde met 0-13 cijfers. Naar aanleiding van deze wedstrijd kon men een VIP kaart aanschaffen die recht gaf op een smaakvolle receptie met maaltijdvervangende hapjes van "Oud Walle", een gratis toegangsticket voor de oefenwedstrijd met koffie en gebak tijdens de rust en een meet en greet met de spelers na de wedstrijd.
De KVK-spelers signeerden nog truitjes om de geslaagde avond af te sluiten.

De redactie / Foto's Bernard Decock

» Klik hier voor de foto's

Geplaatst op 22.06.2015

Vaste Vuist Lauwe zoekt gymnastiektalent via testlessen

Sportgroep Vaste Vuist Lauwe is op zoek naar nieuw aanstormend talent in de gymnastiek. Daarom organiseert de grootste club van de Gymfederatie proeflessen waarop coördinatie, durf, kracht en lenigheid getest worden. Afhankelijk van de resultaten, wordt beslist in welke lesgroep het kind volgend schooljaar kan starten.
Sportgroep Vaste Vuist Lauwe is op zoek naar meisjes geboren in 2009 en 2010 en jongens geboren in 2008, 2009 en 2010. De testlessen gaan door in de turnzaal van sporthal Ter Leie, Hospitaalstraat te Lauwe. Dit op zaterdag 4 juli van 10u-11u of op zondag 5 juli van 10u-11u. Graag vooraf inschrijven via shanadezwarte@hotmail.com of peterbecquart@gmail.com met vermelding van volledige naam, adres, geboortedatum, telefoonnummer en emailadres.

Auteur: Dries Defossez

Geplaatst op 20.06.2015
4668 artikelspagina's: 1 ... 425 426 427 428 429 <<< 430 >>> 431 432 433 434 435 ... 467