Onafhankelijke digitale krant voor Zuid-West-Vlaanderen

Zoeken

Uw reclame op deze site
voor slechts 0,70 per dag
Alle info: klik hier

Welkom

Gratis plaatsen wij uw foto('s) op deze site met de daarbijhorende tekst,voor verenigingen, sportclubs, diverse bijeenkomsten, familie gebeurtenissen, optredens, stads activiteiten enz...

Iedereen kan ook zelf één of meerdere foto's in hoge resolutie met een daarbij horende tekst van zijn of haar vereniging sportclub enz... zoals hierboven vermeld opsturen naar : zuid.west.vlaamsemedia@gmail.com.

Contact Redactie & Verantwoordelijke uitgever: Bernard Decock
E-mail: zuid.west.vlaamsemedia@gmail.com
Gsm: 0495 25 45 47

Luca Paolini wint 38 ste Gent Wevelgem

De vierde editie van Gent-Wevelgem voor vrouwen werd gewonnen door de 19 jarige Nederlandse Floortje Mackaij. Met een ruime voorsprong won Luca Paoline in bar slechte weersomstandigheden de 38 ste Gent-Wevelgem. Net zoals vorige editie's van de E 3 prijs ( Cancellara ) verbleef de renner van Katusha in het Parkhotel van Kortrijk. Na de wedstrijd werden de vip's ontvangen met een walking dinner in de Porseleinhallen van Wevelgem.

Foto's : Bernard Decock

» Klik hier voor de foto's

Geplaatst op 04.04.2015

Erfgoeddag 2015

Jouw erfstuk in de picture - het verhaal achter het beeld
"Toen ik de oproep zag om gezicht te worden van Erfgoeddag met een eigen erfstuk dacht ik meteen aan de pop van mijn moeder, Lieveke."
"Mijn mama is geboren in Maria's Voorzienigheid in de Loofstraat in Kortrijk in 1945. Ze was een prematuurtje van amper 1,5 kg. In die tijd waren er geen couveuses in Kortrijk, dus werd ze meegestuurd naar huis. Daarnaast had ze ook nog eens melkintolerantie, waardoor ze eigenlijk weinig overlevingskans had. Mijn grootmoeder deed alles om haar baby te redden en voedde haar met groentenpapjes. De volharding van mijn oma werkte, want het onooglijk kleine "zevenmaandertje" groeide op."
"Toen mijn mama's tweede verjaardag naderde, wilde mijn grootmoeder een uitzonderlijk cadeau voor haar kopen. Mijn oma was helemaal weg van de grootste, en dus ook de duurste Schilkrötpop die in de etalage van Au Bon Marché stond -­- Deckmyntjes in de volksmond. Het gezin woonde in die tijd boven het kruidenierswinkeltje van mijn overgrootmoeder in de Wijngaardstraat. De speelgoedwinkel lag op de hoek van de straat en mijn oma kwam dagelijks de etalage voorbij. Mijn grootvader drong aan op een kleinere pop, maar mijn oma was vastberaden om haar dochter de grootste pop van de winkel cadeau te geven. Ze mobiliseerde de hele familie: grootouders, oudtantes... Iedereen betaalde mee voor het verjaardagsgeschenk."
"De pop is 64 cm groot en mijn moeders neus kwam amper boven haar hoofd uit. Ze zeulde de pop overal mee en heette ze later 'Lieveke'."
"Eind de jaren '50, begin '60, is de pop terug naar de winkel gegaan om de elastieken van armen en benen te vernieuwen. De kostprijs van deze herstelling is altijd op de rug blijven staan in potlood: 522 bfr. Voor die tijd was dat een heel bedrag, maar de pop was ter herstelling terug gestuurd naar de fabriek van herkomst in Duitsland."
"Ik heb Lieveke altijd gekend, ze is dan ook 23 jaar ouder dan mij. Als kind vond ik ze lelijk, Ik speelde liever met mijn eigen zachte vinylpoppen. Toen ik een jaar of 10 was en mijn grootmoeder mij vertelde hoeveel (sentimentele) waarde haar dochters pop voor haar had, ben ik Lieveke met andere ogen gaan bekijken. Toen ik trouwde, heb ik ze dan ook meegenomen naar mijn eigen huis. Nu wacht ze om ooit mee te verhuizen met mijn eigen dochter." 

Katia D. -­- Bavikhove

Geplaatst op 04.04.2015

BFTP te gast in Kortrijk

Zaterdag 28 maart bezocht de Belgian Federation of Tourist Press de stad Kortrijk. De Federatie is een groep van journalisten uit de toeristische sector, aangevuld met docenten uit de hogescholen en universiteiten afdeling toerisme.
Een delegatie van 29 personen uit alle streken van ons land werdt onthaald door schepen Rudolf Scherpereel bij Toerisme Kortrijk. Naast de visie op toerisme ontvouwt deze de plannen en initiatieven op korte en middellange termijn voor de stad. Nadien vertrokt het gezelschap voor een stadswandeling rond markante punten in de stad die eindigde bij museum Texture. Na het bezoek aan de 'kamers' en de projectie van de nieuwe film, vondt de jaarlijkse Algemene Vergadering plaats. We onthouden hieruit dat de persbond nog bezoeken plant in Utrecht, Charleroi en Diest. In 2016 bestaat BFTP een kwarteeuw en zal er een feestviering plaatsvinden. Het bezoek aan Kortrijk werdt afgerond met een traktatie van streekbier in Damast. Dagverantwoordelijke Jempi Welkenhuyzen zegde aangenaam verrast te zijn:
"Kortrijk is een inspirerende en dynamische stad, waar naast design, architectuur en erfgoed ook het groen ruim aan bod komt. Een meerdaags verblijf is dan ook aangeraden."

Foto's : Bernard Decock

» Klik hier voor de foto's

Geplaatst op 04.04.2015

ABVV blijft zich verzetten

Het ABVV van Kortrijk organiseerde een betoging met meer dan 500 manifestanten tegen de indexsprong . De betoging met startplaats nabij de parking van de Appel eindigde met het overhandigen van een symbolische cheque van 39 miljoen euro voor burgemeester Vincent Van Quickenborne, tevens voorzitter is van de federale indexcommissie. Nadien werden alle manifestanten na de speech van Erik Vandeurne, provinciaal secretaris, in het Textielhuis bedankt met een portie friet en een verfrissend pintje of frisdrank.

Foto's : Bernard Decock

» Klik hier voor de foto's

Geplaatst op 03.04.2015

VDAB en UNIZO slaan de handen in elkaar

VDAB en UNIZO werken al langer samen om de KMO's aan geschikt personeel te helpen. Nu gieten ze deze samenwerking in een formele overeenkomst, waardoor de samenwerking structureel ingebed wordt.
Beide organisaties hebben een kaderafspraak op het niveau van hun centrale diensten. In West-Vlaanderen worden nu een reeks concrete, provinciale afspraken gemaakt.
In het verleden al organiseerde VDAB al vaker samen met UNIZO jobmarkten of jobbeurzen, waarbij bedrijven in een korte tijd veel werkzoekenden kunnen ontmoeten. Voor bedrijven met meerdere vacatures werden jobdagen georganiseerd: werkzoekenden kunnen dan meestal in het bedrijf zelf al kennismaken met de werkvloer én solliciteren voor vacatures. Dit geeft een tevredenheidsscore
van 80% bij de deelnemende werkgevers.
Maar niet alleen de juiste werkzoekende op de juiste vacature vinden is belangrijk voor beide organisaties, ook intern moeten de medewerkers de bedrijven goed leren kennen. VDAB-consulenten werken per sector en zullen in de toekomst door UNIZO bij een KMO worden uitgenodigd, om zo een goed beeld van de onderneming en de jobs te krijgen.
Ook de ondernemers zelf hebben belang bij een goede kennis van de VDAB en het VDAB-dienstenpakket. Daartoe zullen medewerkers van de VDAB meer aanwezig zijn op netwerkevents die door UNIZO worden georganiseerd. VDAB en UNIZO zullen ook samen bedrijvenpanels organiseren: hiermee willen we peilen naar de behoeften bij ondernemingen zodat VDAB efficiënter kan anticiperen door een dienst op maat aan te reiken.
Uiteraard zal verder ingezet worden op jobmarkten (vooral voor knelpuntberoepen), en zullen ook speciale opleidingsprojecten worden uitgewerkt, waarbij VDAB werkzoekenden opleidt in een knelpuntberoep, en UNIZO bedrijven helpt zoeken waar de cursisten stage kunnen doen of een vacature kunnen invullen.
www.vdab.be / www.unizo.be / www.gheeraert.be

Lien Leroy

Geplaatst op 03.04.2015

Aerobic Djembé Lauwe met life percussie enorm succes

Afgelopen woensdagavond vond in sporthal Ter Leie te Lauwe de 6de editie van “Aerobic Djembé” plaats, een initiatief van sportgroep Vaste Vuist Lauwe. Zo’n 70-tal dames dansten op een mix van aerobic, zumba, jazz, salsa en Afrikaanse dans. Door de grote opkomst werd lesgegeven in de spiegeldanszaal zodat iedereen vlot kon volgen en het een stomende work-out werd. De massa werd op sleeptouw genomen door 3 professionele percussionisten.
Foto: Bijna 70 deelnemers aan Aerobic Djembé te Lauwe

Auteur: Dries Defossez

Geplaatst op 02.04.2015

3 podiumplaatsen op BK Gymnastiek Heren voor Vaste Vuist Lauwe

Ward Claeys Belgisch kampioen gymnastiek beloften Lauwe.  Op zaterdag 28 maart ging het Belgisch kampioenschap Artistieke Gymnastiek Heren door in Malmedy. Sportgroep Vaste Vuist Lauwe nam er deel met 9 gymnasten in verschillende categorieën. En met een ongelooflijk succes want Vaste Vuist Lauwe had de grootste delegatie op het Belgisch kampioenschap en behaalde maar liefst 3 podiumplaatsen. Het absolute hoogtepunt was de Belgische titel voor Ward Claeys.
Bij de 10 jarigen behaalde Yente Callewaert een 12e plaats. Bij de 11 jarigen behaalde Jean-Louis Flamen een 6e plaats en Felix Callewaert een 4e plaats. Bij de 12-13 jarigen behaalde Guillaume Windels een knappe 4e plaats. Bij de 13-15 jarigen behaalde Senne Spyckerelle een 8e plaats, Mattis Bouchet behaalde een 5e plaats, Thiemen Valcke had zilver, en in deze categorie mag Ward Claeys zich terug Belgisch kampioen noemen.
In de categorie juniors behaalde Iliaz Pyncket een heel verdienstelijke 2e plaats. 
Foto : Belgisch kampioen Ward Claeys

Auteur: Dries Defossez

Geplaatst op 02.04.2015

“Ultieme droom als Miss”

Delphine Taelman, een 25-jongedame uit het West-Vlaamse Harelbeke is 1 van de finalistes Leie-Ambassadrice 2015.
Ze is sociaal, vriendelijk en haar ultieme droom is nog steeds “Miss” worden.
Twee jaar geleden heeft ze deelgenomen aan Stadsambassadrice Waregem, daar werd ze verkozen als eredame.
Ze jaagt haar dromen na en zo schreef ze zich nog een laatste keer in voor een missverkiezing.
Onder het motto ‘geboren en getogen in de Leiestreek’ wil ze bewijzen dat ze een goede Leie-Ambassadrice zou zijn.
Delphine is werkzaam bij de firma DKR Refrigerations te Harelbeke als receptioniste en administratief medewerker.
In haar vrije tijd gaat ze kickboksen in Siam Gym te Zwevegem, volgt ze danslessen bij Dursin en gaat ze fitnessen in Basic Fit.
Willen jullie Delphine zien schitteren op de finale? Dat kan! De finale gaat door op zaterdag 18 april om 20h in OC De Troubadour te Bissegem.
Kaarten kunnen besteld worden via haar fanpagina www.facebook.com/delphinetaelman89.
Wij wensen Delphine alvast heel veel succes!

» Klik hier voor de foto's

Geplaatst op 31.03.2015

Paasfoor 2015

Je kunt de lente al voelen, de lucht ruikt naar kermis…
Zeg echter niet zomaar kermis tegen onze jaarlijkse Paasfoor. Iedere lente opnieuw kijkt jong en minder jong er opnieuw naar uit en ieder jaar opnieuw weerklinkt het gejuich van kinderen, ouders en grootouders door de straten van de Kortrijkse binnenstad, dikwijls overstemd door het typische en vertrouwde geluid van de foor.
18 dagen lang, van donderdag 2 tot en met 19 april, kan je proeven van de unieke sfeer van de Kortrijkse Paasfoor. Opnieuw zijn er de talrijke attracties, op wandelafstand, uitgestrekt van de Leieboorden tot aan het Conservatoriumplein, van de absolute klassiekers tot de meest sensationele nieuwigheden.
De goede samenwerking tussen de foorreizigers, de lokale handelaars en horecazaken en Stad Kortrijk zorgt ervoor dat de Paasfoor ook een belangrijk economische aspect kent. De Paasfoor is bovenal echter een belangrijk sociaal gebeuren. Na het succes van Winter in Kortrijk en Kortrijk Cupido, brengt de Paasfoor tijdens het voorjaarprogramma Kortrijk ‘t Kriebelt weer leven in onze stad. Voor ieder is er wat wils: voor durvers, voor toeschouwers, voor jong en oud. De Paasfoor is dit jaar tevens de voorbode van De Grote Verleieding, dat maanden feest zal brengen in Kortrijk.
De aantrekkingskracht van de Paasfoor blijft onverminderd, ook tot ver buiten onze stad. Iedere Zuid-West-Vlaming weet instinctief dat de Paasvakantie foor in Kortrijk betekent. Bezoekers komen vanuit de wijde omgeving, en ieder jaar opnieuw maakt een karakteristieke drukte van jewelste zich meester van onze binnenstad.
Ik nodig dan ook graag iedereen uit om de Paasfoor én onze binnenstad te bezoeken en wens iedereen veel plezier en leute toe!
Openingsdag 2 april 2015
Op Witte donderdag opent de burgemeester, Vincent Van Quickenborne, samen met de schepen van ondernemen & economie, middenstand, markten en foren, Rudolf Scherpereel, officieel en feestelijk de Paasfoor om 15 uur in de inkomhal van het stadhuis.
Ook dit jaar is er weer kroning van de prinsjes en prinsesjes van de Paasfoor.
Er zijn 3 prinsjes en 2 prinsesjes die 6 jaar worden op Witte Donderdag 2 april of Pasen 5 april.
Na hun ‘kroning’ mogen ze in de schatkist grabbelen.
Praktisch :
14.45 uur: Aankomst van de genodigden en de pers in het Stadhuis
15.00 uur: Verwelkoming door Vincent Van Quickenborne, burgemeester
Afscheid van Werner Booghs als deelnemer aan de Foor en als
jarenlang woordvoerder van het Foorcomité.
Toespraak door Heidi Coussens, woordvoerder van het Foorcomité
Toespraak door Rudolf Scherpereel, schepen van economie,
middenstand, markten en foren
16.00 uur Start rondgang op de Paasfoor met afsluit bij ‘Katicoy’ van Philippe Schmit op de Dolfijnkaai.
22.30 uur: Vuurwerk aan de Broeltorens
Goede Vrijdag 2015
Er wordt, net zoals de vorige jaren, een kort bezinningsmoment georganiseerd door het Decanaat Kortrijk ism de foorkramers.
Op Goede Vrijdag 3 april is er om 16.00 uur op de Grote Markt bij stand Niglo van Michel Vlasselaerts een kort bezinningsmoment waarin Pater Kristiaan, aalmoezenier van de foorkramers, traditiegetrouw voorgaat.
Daarna, om 16.30u mag de foor open.
Openingsuren Paasfoor
weekdag:
vrij open van 14u tot 15u, verplicht open van 15u tot 22u, vrij open van 22u tot 23u. Uitzondering donderdag 2 april (openingsdag): vrij open tot 01u.
vrijdag:
vrij open van 14u tot 15u, verplicht open van 15u tot 24u, vrij open van 24u tot 01u.
Uitzondering : Goede Vrijdag 18 april open vanaf 16.30u.
zaterdag: verplicht open van 14u tot 01u (zondagmorgen).
zondag: verplicht open van 14u tot 24u. Paaszondag 20 april: vrij open tot 01u.
Paasmaandag 6 april: verplicht open van 13u tot 23u, vrij open tot 24u.
De eetkramen mogen openen vanaf 11u30, met uitzondering van de kramen op de Grote Markt - kant ING.

Geplaatst op 29.03.2015

Veel belangstelling voor infovergadering verlaging Leieboorden

Na informatieronden met handelaars en horeca op 11 februari, 28 februari en 23 maart vond gisteravond
(24 maart) de grote infovergadering over de verlaging van de Leieboorden plaats in de Budascoop.
De plannen voor de verlaging van de Leieborden werden algemeen zeer goed onthaald. De beelden vindt u
als bijlage. Ruim 100 aanwezigen maakten kennis met de plannen van dé nieuwe belevingsplek in Kortrijk
en konden vragen stellen en suggesties geven.
Deze waren:
- aandacht voor kinderrecreatie
- rustbanken voor ouderen (oudere mensen zitten niet op trappen en muurtjes)
- esthetisch verantwoorde vuilnisbakken, vuilnisbakken onder de grond
- waterrecreatie (sloepen, zwembad,…)
- praktische vragen omtrent verkeer, vb. hoe gemakkelijk de Kapittelstraat inrijden bij het omdraaien
van de rijrichting O.L.Vrouwestraat?
Mensen waren niet enkel enthousiast over de metamorfose van de Leieboorden, maar tevens over de
communicatie en de mogelijke participatie. Enkele horecazaken in de buurt namen spontaan het initiatief
om de plannen in hun zaak op te hangen. De gedragenheid is groot.
Uiteraard blijven we ook in de toekomst nauwgezet communiceren via diverse kanalen en onderzoeken we
de mogelijkheid tot het installeren van een infopunt ter plaatse.
Vincent Van Quickenborne: “De verlaging van de Leieboorden zal de historische binnenstad van Kortrijk een
nieuw gezicht geven. Dit is één van de belangrijkste projecten van de stadscoalitie.”
Axel Weydts: "Dit project zal de binnenstad een nieuwe dynamiek geven. We brengen de Leie terug in onze
stadskern."
Wout Maddens: “Wanneer we de nieuwe beelden tonen van de verlaagde Leieboorden, voel je het
enthousiasme van de mensen. Ze zien dat we hier het hart van het nieuwe Kortrijk willen maken, een groene
oase van rust en gezelligheid.” 

Seel Seynhaeve / Foto stad kortrijk

» Klik hier voor de foto's

Geplaatst op 29.03.2015
4531 artikelspagina's: 1 ... 427 428 429 430 431 <<< 432 >>> 433 434 435 436 437 ... 454