Onafhankelijke digitale krant voor Zuid-West-Vlaanderen

Zoeken

Uw reclame op deze site
voor slechts 0,70 per dag
Alle info: klik hier

Welkom

Gratis plaatsen wij uw foto('s) op deze site met de daarbijhorende tekst,voor verenigingen, sportclubs, diverse bijeenkomsten, familie gebeurtenissen, optredens, stads activiteiten enz...

Iedereen kan ook zelf één of meerdere foto's in hoge resolutie met een daarbij horende tekst van zijn of haar vereniging sportclub enz... zoals hierboven vermeld opsturen naar : zuid.west.vlaamsemedia@gmail.com.

Contact Redactie & Verantwoordelijke uitgever: Bernard Decock
E-mail: zuid.west.vlaamsemedia@gmail.com
Gsm: 0495 25 45 47

Cindy Vandenhole (Vaste Vuist Lauwe) niet naar het EK

Het Belgische meisjesteam Artistieke Gymnastiek zal op het Europees Kampioenschap in Montpellier niet aantreden. Zij kiezen ervoor zich te concentreren op hun selectie voor de Olympische Spelen die op het WK in Glasgow (najaar) moet gehaald worden. In dit kader past de deelname aan de Flanders International Team Challenge (30-31 mei 2015 - Gent) en de Europese Spelen (Baku (AZE) - 12-28 juni 2015) beter in hun voorbereidingsprogramma. Dus dit jaar geen Europees Kampioenschap voor Cindy Vandenhole, lid van sportgroep Vaste Vuist Lauwe, die momenteel heel goed op dreef is.
Foto: Topsportgymnaste Cindy Vandenhole

Auteur: Dries Defossez

Geplaatst op 24.03.2015

4 op 4 voor het trampolineteam sportgroep Vaste Vuist Lauwe

Afgelopen weekend vond te Lembeek de eerste voorronde voor het Belgisch Open Trampolinekampioenschap plaats. De kleine delegatie van sportgroep Vaste Vuist Lauwe met 5 gymnasten was verspreid over 4 moeilijkheidscategorieën. In alle 4 de categorieën, met telkens 10 tot 16 concurrenten, eindigde Vaste Vuist Lauwe steevast op één.
De gouden medailles waren voor Marthe Buls (11), Kayla Vinquier (12), Lieuwe Maes (12) en Ornella Silva (12). Emma Vandendorpe werd door een val tijdens haar reeksen 6de.
De Belgian Open Trampoline (BOT) is een interclubwerking over de federaties heen die als doel heeft de trampoline te promoten en waar elke club welkom is, van welke federatie ze ook is. Een trampolinewedstrijd bestaat uit twee reeksen van 10 sprongen. Deze worden door een jurypanel beoordeeld op moeilijkheid en uitvoering.
Foto: vlnr Lieuwe Maes, Emma Vandendorpe, Ornella Silva en Kayla Vinquier

Auteur: Dries Defossez

Geplaatst op 24.03.2015

Danstheater Arte: Succesvolle dansstage met Jac Delsing en Eliane De Ghendt

Vorig weekend stroomde de danszaal van sporthal Ter Leie vol. Danstheater Arte organiseerde er een opleiding/workshop jazzdans voor semigevorderden en gevorderde dansers. Naar jaarlijkse gewoonte werd deze bijscholing gegeven door Jac Delsing, danspedagoog, choreograaf en eredocent aan KU Leuven. Dit jaar kreeg hij de steun van collega-danspedagoog Eliane De Ghendt.
Sinds meerdere jaren heeft Sportgroep Vaste Vuist een volwaardige dansafdeling goed voor ongeveer 600 leden met de naam “Danstheater Arte”. De workshop werd niet alleen ingericht voor de eigen leden van de dansschool, maar ook voor iedereen die geïnteresseerd was. De workshop werd gegeven door Jac Delsing, een buitengewoon fenomeen in de danswereld. Jac Delsing is choreograaf en danspedagoog. Hij is tevens eredocent aan de KU Leuven en docent postgraduaat dans aan de Katho Reno te Torhout. Jac is dus een pionier op gebied van jazzdans en voor vele dansdocenten in het binnen- en buitenland nog steeds een lichtend voorbeeld. Jac Delsing heeft zelf een eigen dansgezelschap en verzorgt als artistiek leider al hun hoogstaande optredens, gewaardeerd tot ver buiten onze landsgrenzen. Eliane de Gendt specialiseerde zich, als leerling van Jac Delsing, in de jazzdans aan de Universiteit van Leuven, waar zij nog steeds werkt. Daarnaast geeft ze in diverse landen binnen en buiten Eu ropa les.
De workshop in Lauwe begon op zondagmorgen met een workshop voor de semigevorderde dansers. Er werd geluisterd, gewerkt, verbeterd en geprobeerd, keer op keer. Die leerrijke ervaring eindigde in een mooie choreografie. Later in de voormiddag was er dan de masterclass voor eigen lesgeefsters en gevorderde dansers. Alle deelnemers hebben duidelijk genoten en bijgeleerd. Danstheater Arte blijft jaarlijks een workshop jazzdans inrichten en ziet graag de opkomst, in de toekomst, nog groeien.
De optredens van danstheater Arte vinden plaats op vrijdag 22, zaterdag 23 en zondag 24 mei 2015 in CC Guldenberg te Wevelgem. Meer informatie op www.vastevuist.be
Foto: Groepsfoto dansstage Jac Delsing

Auteur: Dries Defossez

Geplaatst op 24.03.2015

Ward Claeys (Vaste Vuist Lauwe) Vlaams Kampioen Artistieke Gymnastiek Heren

Met maar liefst 22 gymnasten nam Sportgroep Vaste Vuist Lauwe vzw deel aan de Vlaamse kampioenschappen A en B niveau in Izegem. We behaalden 4 podiumplaatsen, bij de jongens 13-15 jaar A niveau behaalde Ward Claeys en Thiemen Valcke een eerste en tweede plaats. Bij de jongens I 9 jaar behaalde Wannes Vlaeminck een knappe derde plaats. Bij de jongens B 10-11 jaar behaalde Ralph Masselis een schitterende 2de plaats. Opmerkelijke prestaties waren er van Felix Callewaert, Guillaume Windels en van Senne Spyckerelle, zij behaalden een verdienstelijke 4e plaats elk in hun categorie.
Maar liefst 19 gymnasten behaalden hiermee een ticket binnen voor het Belgisch kampioenschap. Opnieuw is sportgroep Vaste Vuist Lauwe de grootste delegatie! De A gymnasten hebben 28 en 29 maart BK in Malmedy, Voor de B gymnasten gaat het Belgisch kampioenschap door op 25 en 26 april in Moeskroen.
Foto: vlnr Vlaams Kampioen Ward Claeys (1ste), Guillaume Windels (4de), Thiemen Valcke (2de), Senne Spyckerelle (4de), Mattis Bouchet (9de) en Topsporttrainer Vaste Vuist Lauwe Peter Becquart.

Auteur: Dries Defossez

Geplaatst op 24.03.2015

TEXTURE en Kortrijk 1302 trekken Erfgoeddag in Kortrijk

Erfgoeddag, zondag 26 april, de hoogdag van roerend en immaterieel erfgoed, staat in het thema van ‘ERF’! We hebben het over erven, erfenissen, erfstukken en erfgoed. TEXTURE en Kortrijk 1302 zijn de trekkers van de meeste lokale activiteiten maar ook heel wat verenigingen zetten hun beste beentje voor. Van 10u tot 18 - Gratis toegang.
ERF in TEXTURE
TEXTURE pakt uit met de mooiste doopjurken uit de collectie, een supertoffe fotoshoot in een historische setting en een ruilbeurs voor babykleding. Liefhebbers van actie kunnen vanuit TEXTURE meewandelen of fietsen met Gidsenplus. De Geschied- en Oudheidkundige Kring Kortrijk geeft een inkijk in hun onderzoek naar de bedrijfsgeschiedenis van de vlasspinnerij Linière.
Doopkleedjes, fotoshoot en swapevent in Texture.
De prachtige doopkleedjes in de Schatkamer zijn echte familiestukken die als schenking in het museum zijn beland. Overgedragen van generatie op generatie en zorgvuldig gekoesterd: in zuiver wit linnen, zijde of satijn, afgewerkt met fijne borduursels of uitbundige kant, met bijhorend mutsje of manteltje. Met liefde gemaakt én bewaard!
Voor de fotoshoot meten we je baby een majesteitelijk doopkleed aan. De hele familie mag zich verkleden in een verrassende en onvergetelijke historische setting. Wie dat wil, kan advies vragen over hoe je eigen mooie textielstukken het best kan bewaren. De foto’s komen op facebook.com/texturekortrijk. Tag de foto’s en deel ze met je vrienden.
Swappen is het nieuwe shoppen: de ruilbeurs voor babykleding is super handig om kleren die nog niet versleten zijn te ruilen voor een maatje groter of kleiner. Tijd om jouw babykleerkast op te ruimen! We swappen vooral tussen maatje 50cm en 98cm. Bij het afgeven van de kledij die je wil ruilen, krijg je een bonnetje waarmee je kan ‘shoppen’ in het aanbod. In samenwerking met Mama’s voor mama’s.
Vlasspinnerij Linière de Courtrai, een bedrijfsgeschiedenis De geschiedenis van vlasspinnerij Linière de Courtrai is onlosmakelijk verbonden met de familie Goethals. De Geschied- en Oudheidkundige Kring Kortrijk werkt momenteel aan een publicatie over deze boeiende bedrijfsgeschiedenis. Op Erfgoeddag presenteren zij in Texture doorlopend een voorsmaakje van dit onderzoek. Org. GOKK
Wandelen en fietsen vanuit TEXTURE
Burgemeester Reynaert stierf 100 jaar geleden. De wandeling verkent zijn nalatenschap in het stadsbeeld en in openbare instellingen op Overleie. Met de fiets rijden we langs de Ring van Reynaert. Hij was als burgemeester verantwoordelijk voor een grote makeover van de stad, met aanleg van boulevards, bruggen, parken en monumenten. Wat blijft daar van over?
Start aan Texture, Noordstraat 28 om 10u / 14.30u en 15.30u Reserveren bij erfgoedcel@kortrijk.be / 056 27 74 20 Organisatie Gidsenplus
Foto’s:
Foto: c FARO Philippe Debroe (doopkleedje) Historische setting fotoshoot.jpg Foto linière.jpg Campagnebeeld erfgoeddag nationaal
ERF in Kortrijk 1302
Op Erfgoeddag zijn in Kortrijk 1302 heel wat verenigingen te gast.
• Expo en boek ‘De erfenis van WOI: Lief en leed. Prostitutie in de groote Oorlog’
I.s.m. Davidsfonds.
De tentoonstelling geeft een fascinerende inkijk in lust, liefde en erotiek in oorlogstijd. Tijdens WO I zaten honderdduizenden soldaten vier jaar vast in de oorlogsellende, afgesneden van familie en vrienden. De oorlogsmoeheid dreef sommigen in de armen van prostituees. Het boek Lief en leed van Kortrijkzaan en historicus Piet Boncquet beschrijft hoe soldaten op straat, in bordelen en zogenaamde koffiehuizen seksueel genot zochten. Hoe de slechte hygiëne vele militairen en vrouwen in een hospitaal deed belanden. Hoe de legertop maatregelen probeerde te nemen om de uitbreiding van geslachtsziekten, die de troepen verzwakten, tegen te gaan. En hoe vooral vanuit religieuze hoek reactie kwam tegen de zedenverwildering.
Illustratie : prostitutie.pdf
• Archeologische bodemvondsten zijn de materiële bewijzen van de hevige strijd hier in Kortrijk in oktober 1918. De regio tussen Leie en Schelde werd bevrijd ten koste van 6500 doden. I.s.m. Archeologie Zuid-West-Vlaanderen.
• Boeken en expertenbeurs
Wie nog medailles en eretekens heeft in verband met 14-18, kan ze laten taxeren tijdens de boeken- en expertenbeurs. I.s.m De Leiegouw van 14u tot 18u.
• Schilder mee aan de reconstructie van het schilderij ‘Plundering van een dorp’ van R. Savery.
• Het Willemsfonds organiseert die dag een interactieve tentoonstelling: help mee om een collectiestuk te definiëren! Het fonds erfde een aantal collectiestukken waarvan de achtergrond onbekend is : gedenkplaten, medailles, foto’s, vlaggen enz. We nodigen het publiek uit om mee te zoeken naar informatie.
• Tentoonstelling ‘In het spoor van een spion’: doorlopend rondleidingen in deze expo.
ERF in Begijnhof Kortrijk
Lezing: Het begijnhof als erfenis - 15u in St-Annazaal i.s.m. OCMW Kortrijk en de Vrienden en Bewoners van het Begijnhof Kortrijk (VBBK) Sinds 1972 stimuleert de UNESCO de bescherming van erfgoed door het opstellen van een Werelderfgoedlijst. Met sites zoals het begijnhof hebben we in Vlaanderen werelderfgoed in onze achtertuin. Suzanne van Aerschot legt uit hoe het UNESCO-statuut een hedendaagse wijze is om erfgoed te erkennen en te beschermen voor toekomstige generaties, niet alleen in Vlaa nderen maar over de hele wereld.
Theatervoorstelling - Wagenspel: Spring mee op de kar!
Vier voorstellingen tussen 14u en 18u
Het begijnhof was in het verleden het decor voor diverse wagenspelen. De begijntjes stonden vaak centraal in deze theaterstukjes. Het Kortrijkse conservatorium brengt een modern wagenspel op het begijnhoofse ‘erf’ en brengt daarmee een stukje ‘erf’-goed opnieuw tot leven.
Begijnhofstraat 2| 8500 Kortrijk
0473 86 26 88 | begijnhof.bezoekerscentrum@ocmwkortrijk.be |http://www.begijnhofkortrijk.be
ERF in Oxfam Bookshop, Budastraat 21, 8500 Kortrijk
Workshop: ERF met Oxfam Solidariteit - 10.30u tot 12.30u i.s.m. Testament.be - OOK ALS JE ER NIET MEER BENT, KAN JE NOG MEER BETEKENEN DAN JE DENKT.
Oxfam Solidariteit wil de kracht van mensen bundelen tegen armoede. Ook als je er niet meer bent, kan je nog iets bijdragen. We laten een notaris aan het woord over erven en fiscale voordelen bij het opnemen van een goed doel in je testament. Zo erft de Oxfam Bookshop vele bijzondere antiquarische boeken. Speciaal voor Erfgoeddag stellen we ze tentoon in een decor van eigenaardige bladwijzers.
Reserveren bij gildaschaerlaeckens@skynet.be | 0475 351254 | http://www.testament.be De winkel is open tot 18u!
Info 02 501 67 70 | jvh@oxfamsol.be | http://www.oxfamsol.be
EXPO 1914-2015 VERLENGD!
De expo 1914-2015, actuele kunst tussen oorlog en vrede op de locatie Broelkaai 6 is verlengd tot en met zondag 26 april!
REGIONAAL PROGRAMMA ERFGOEDDAG
Alle activiteiten in de regio: www.erfgoeddagzuidwest.be

Auteur: Lucrece Falepin

» Klik hier voor de foto's

Geplaatst op 19.03.2015

NOG EEN NIEUWE UITDAGING IN HET MPI POTTELBERG

De ‘Vrienden der blinden’ in Koksijde is een opleidingscentrum voor blindengeleidehonden.
De dopjesactie is een inzamelactie van plastieken dopjes ten voordele van deze opleiding.
Alhoewel de honden gratis ter beschikking worden gesteld zijn de kosten van de opleiding aanzienlijk, namelijk 25.000 euro per hond.
De helft van de kosten wordt gedragen door het Vlaams Agentschap voor Personen met een Handicap. (VAPH)
De andere helft moet men zelf 'verdienen', o.a. via het verzamelen van dopjes. 1 kg dopjes brengt 30 eurocent op. Er zijn dus heel wat dopjes nodig.
De ‘Vrienden der blinden Koksijde’ zoekt daarom naar vestigingen waar de dopjes kunnen ingezameld worden.
Het MPI Pottelberg te Kortrijk heeft als enige in de regio en in het Gemeenschapsonderwijs in Vlaanderen, een afdeling voor blinden en slechtzienden (type 6-onderwijs), en begeleidt ook kinderen met een visuele beperking in het gewoon onderwijs. Verschillende onder hen zullen dan ook in de toekomst een beroep moeten doen op het centrum. Vandaar dat het MPI Pottelberg zal fungeren als inzamelpunt voor Kortrijk.
Op 25 februari werd de ton voor de dopjes officieel overhandigd aan de school, in aanwezigheid van de heer Axel Weydts, Schepen van Mobiliteit en Openbare Werken van de Stad Kortrijk. De instructeurs van de ‘Vrienden der blinden Koksijde’ hadden een hond in opleiding mee, en gaven de nodige uitleg aan de kinderen van de school. Op de foto ziet u: de instructeurs van 'Vrienden der blinden Koksijde' met een blindengeleidehond in opleiding, de heer Axel Weyds, Schepen van Mobiliteit en Openbare Werken van de Stad Kortrijk, en de directeur MPI Pottelberg Johan Segers, bij de overhandiging van de ton voor de Dopjesaktie. En op de andere foto een groep blinde en slechtziende leerlingen die luisteren naar de uitleg van de instructeur. De Dopjesaktie dient voor de financiering van de opleiding van dergelijke blindengeleide hond.

Rita Callu

Geplaatst op 17.03.2015

Speelschema Play-Off 1 bekend

 
De Pro league maakte vandaag het speelschema voor Play-off 1 bekend. KV Kortrijk neemt het in Play-Off 1 op tegen 
Speeldag 1:
Zondag 5 april 2015 om 20u00: KAA Gent - KV Kortrijk
Speeldag 2:
Zaterdag 11 april 2015 om 18u00: KV Kortrijk – Club Brugge
Speeldag 3:
Zondag 19 april 2015 om 20u30: KV Kortrijk – Sporting Charleroi
Speeldag 4:
Zaterdag 25 april 2015 om 20u30: RSC Anderlecht – KV Kortrijk
Speeldag 5:
Dinsdag 28 april 2015 om 20u30: KV Kortrijk – Standard de Liège
Speeldag 6:
Zondag 3 mei 2015 om 14u30: KV Kortrijk – KAA Gent
Speeldag 7:
Zondag 10 mei 2015 om 18u00: Standard de Liège - KV Kortrijk
Speeldag 8:
Zondag 17 mei 2015 om 20u30: Sporting Charleroi – KV Kortrijk
Speeldag 9:
Donderdag 21 mei 2015 om 20u30: KV Kortrijk – RSC Anderlecht
Speeldag 10:
Zondag 24 mei 2015 om 14u30: Club Brugge - KV Kortrijk

Vanaf woensdag 18 maart start de verkoop van abonnementen voor Play-Off 1. 
Wees er snel bij om verzekerd te zijn van jouw plaats om onze Kerels aan te moedigen in Play-Off 1.

Geplaatst op 17.03.2015

Trampolinemeisjes Vaste Vuist Lauwe versterken positie Vlaams Kampioenschap

Afgelopen weekend vond te Schelle de derde voorronde voor het Vlaams Kampioenschap Trampoline C-niveau plaats. Silke Lavaert (10) behaalde er de eerste plek in het open klassement met een ruime voorsprong op de tweede. Emma Vandendorpe (13) behaalde de vijfde plek. Een grote sprong voorwaarts sinds de vorige wedstrijd.
Samen met de sterke resultaten van Ornella Silva (12) en Jitske Lavaert (10) op eerdere voorrondes scoort Vaste Vuist Lauwe vier op vier. Er staat een sterke delegatie klaar voor het Vlaams kampioenschap op 9 mei!
Foto met vlnr Silke Lavaert, Ornella Silva, Emma Vandendorpe en Jitske Lavaert.

Auteur: Dries Defossez

Geplaatst op 16.03.2015

Wandelaars en fietsers Vaste Vuist Lauwe doen het veilig

Sportgroep Vaste Vuist Lauwe investeert in de veilig van zijn leden. De wandelaars en recreatieve fietsers van Vaste Vuist Lauwe kregen allen een nieuwe fluo en reflecterende outfit.
Het dragen van reflecterende kledij is geen overbodige luxe. Voorzitter Defossez Dries: “Een ongeval gebeurt verraderlijk snel. Elk jaar opnieuw worden er mensen aangereden, vaak omdat de chauffeur van een motorvoertuig de wandelaars of fietsers te laat heeft gezien. Daarom stopten we deze groepen in een nieuwe outfit. Deze vallen beter op, ook overdag. In het donker, bij regen of mist is opvallen nog extra belangrijk.”
Sportgroep Vaste Vuist Lauwe investeert hierdoor mee in een veilige wandel- en fietssport.
De wandelaars en recreatieve fietsers sporten elke zondagmorgen. De wandelaars verzamelen (afhankelijk van de tocht) rond 8u00 op het pleintje in de Kerselarenlaan. De recreatieve fietsers vertrekken telkens om 9u00 aan de parking van de sporthal Ter Leie te Lauwe.
Interesse om aan te sluiten bij de wandelaars of recreatieve fietsers van Vaste Vuist Lauwe, kom gerust langs. Elk nieuw lid heeft recht op 1 gratis wandel- of fietstocht. Meer info: dries.defossez@gmail.com.
Foto: Enkele wandelaars van sportgroep Vaste Vuist Lauwe met vlnr Micheline Werbrouck, Guido Defossez, Lilianne Depaepe, Marie-Paule Dekimpe, Carine Bossuyt, Martine Kennes, Christianne Vanwalleghem, Robert Decruynaere en Annie Seurinck.

Auteur: Dries Defossez

Geplaatst op 16.03.2015

Gymnasten Vaste Vuist Lauwe plaatsen zich massaal voor provinciale finale

Afgelopen weekend vond in sporthal De Valkaart te Oostkamp de tweede provinciale voorronde artistieke gymnastiek dames en heren plaats op het niveau recre@ toestelturnen. Reeds 25 van de 28 deelnemende gymnasten van sportgroep Vaste Vuist Lauwe konden zich plaatsen voor de provinciale finale.
Bij de jongens waren Emiel Haydon (pupillen) en Kiani Fermaut (miniemen) de Lauwse trots met een knappe 1ste plaats.
Ook de meisjes deden het schitterend. Axelle Delvincourt (pupillen), Babette Callebert (benjamins) behaalden een mooie 1ste plaats. Chaïn Fermaut (juniores) werd knap 3de.
Na 2 voorrondewedstrijden zijn op enkele gymnasten na alle gymnasten van Sportgroep Vaste Vuist Lauwe recre@ toestelturnen D-niveau geselecteerd voor de provinciale finale op pinkstermaandag in de topturnhal te Izegem.
Foto met bovenaan vlnr Kaylee Vandenbussche, Emmely Vanlerberghe, Ilona Masselis. Midden vlnr Babette Callebert, Nena Malysse, Alix Gheysen en Mirthe Verhulst. Onder vlnr Marthe De Leeuw, Zoë Gheysens en Emma Cooke.

Auteur: Dries Defossez

Geplaatst op 16.03.2015
4531 artikelspagina's: 1 ... 429 430 431 432 433 <<< 434 >>> 435 436 437 438 439 ... 454