Onafhankelijke digitale krant voor Zuid-West-Vlaanderen

Zoeken

Uw reclame op deze site
voor slechts 0,70 per dag
Alle info: klik hier

Welkom

Gratis plaatsen wij uw foto('s) op deze site met de daarbijhorende tekst,voor verenigingen, sportclubs, diverse bijeenkomsten, familie gebeurtenissen, optredens, stads activiteiten enz...

Iedereen kan ook zelf één of meerdere foto's in hoge resolutie met een daarbij horende tekst van zijn of haar vereniging sportclub enz... zoals hierboven vermeld opsturen naar : zuid.west.vlaamsemedia@gmail.com.

Contact Redactie & Verantwoordelijke uitgever: Bernard Decock
E-mail: zuid.west.vlaamsemedia@gmail.com
Gsm: 0495 25 45 47

Provincie investeert mee in nieuw overnachtingsgebouw Zeescouts Harelbeke

De Provincie West-Vlaanderen investeert mee in het nieuwe overnachtingsgebouw met polyvalente ruimte van de Zeescouts ‘Jan Bart’ in Harelbeke door 50.000 euro subsidie toe te kennen.
De deputatie van de Provincie West-Vlaanderen besliste dit tijdens haar zitting van donderdag 12 maart. Ze kende de steun toe in het kader van de ontwikkeling van het Kanaal Bossuit-Kortrijk als sportief-recreatieve regio.
Overnachtingsmogelijkheden vlakbij provinciedomein De Gavers in Harelbeke
Het gebouw, de ‘Nieuwe Keet’ wordt een low-budget overnachtingsmogelijkheid voor 32 personen met polyvalente ruimte, in de Stasegemsesteenweg, aan het Forestierstadion, vlakbij het Provinciaal Sport- en Natuurcentrum De Gavers in Harelbeke.
Hierdoor wordt het mogelijk om op termijn internaatsport-, natuur- en milieukampen en -klassen te organiseren zonder dat de deelnemers het provinciedomein De Gavers hoeven te verlaten. Een meerwaarde voor de Provincie en de partners op het domein.
Avonturen- en watersportregio
De Provincie West-Vlaanderen wil de Zuid-West-Vlaamse regio als regio voor avonturen- en watersport ontwikkelen. Hoogtepunten daarbij zijn de Transfosite in Zwevegem en provinciedomein De Gavers in Harelbeke.
Ook de jeugdherberg Groeninghe in Kortrijk en het overnachtingsgebouw met polyvalente ruimte ‘Nieuwe Keet’ van de Zeescouts in Harelbeke kunnen hierin een belangrijke rol spelen.
Termijn en kostprijs van de ‘Nieuwe Keet’
De totale investering van het gebouw bedraagt ongeveer 200.000 euro. In het najaar van 2015 wordt gestart met de werken. Het project is een combinatie van een nieuwbouw en containers. Deze combinatie moet de link met de nautische wereld van de zeescouts in de verf zetten. Tegen de aanvang van het scoutsjaar 2016-2017 zouden de werken afgerond moeten zijn. 

Dienst communicatie, Fanny Depijpere

» Klik hier voor de foto's

Geplaatst op 16.03.2015

7 maal Gent Wevelgem

Tijdens de persconferentie op vrijdag 13 maart in C.C. Het Peron werd duidelijk gemaakt dat er vanaf volgend jaar de wielerwedstrijd Gent-Wevelgem niet langer zal bestaan uit één wedstrijd op zondag, maar uit zeven koersen op één en dezelfde dag. De organisatie zal dan in totaal liefst 1000 wielrenners aan de start krijgen, verdeelt over de zeven wedstrijden. In het centrum van Ieper wordt er liefst drie starts, twee aankomsten en twee passages georganiseert. Om de zeven wedstrijden op één dag te organiseren werden de Kattekoers Ieper (beloften) en de Grote Prijs Andre Noyelle (juniores) bereid gevonden om van datum te veranderen. Dat geldt ook voor de wedstrijden die in Boezinge worden georganiseerd. Gent-Wevelgem voor profs vindt dit jaar op zondag 29 maart plaats, met o.m. Cavendish, Cancellera, Sagan, Vanmarcke, Degenkolb, Kristoff, Kittel, Van Avermaet, Greipel, Terpstra en Stybar aan de start. 

De redactie / Foto's Bernard Decock

» Klik hier voor de foto's

Geplaatst op 16.03.2015

5 JAAR K IN KORTRIJK

OLGA EN HARRY, BEKEND UIT HET VIER-PROGRAMMA "THE SKY IS THE LIMIT" KWAMEN SAMEN MET DE LEIE AMBASSADRICES OM DE 5DE VAN" K " IN KORTRIJK VERJAARDAG TE VIEREN.. HEEL WAT FANS KWAMEN LANGS OM OP DE FOTO TE KUNNEN MET OLGA EN/OF HARRY. VOOR EEN VIP TICKET MEGA MINDY HOPELIJK MOETEN ER OP ZATERDAG 21 MAART GEEN BOEVEN OPGESPOORD WORDEN OF BESLIST TOBY UITGEREKEND DAN NIET OM MIEKE VOOR HET EERST TE KUSSEN WANT IN DE NAMIDDAG IS DE ENIGE ECHTE MEGA MINDY TE GAST BIJ SCHOENEN VERDUYN. TUSSEN 15 EN 16.30 UUR KAN IEDEREEN DIE ZIJN VIP TICKET HEEFT GEDOWNLOAD OP DE FOTO MET DE ROZE SUPERHELDIN UIT HET SNOEPWINKELTJE VAN OPA EN OMA FONKEL. JE KRIJGT DE FOTO METEEN MEE NAAR HUIS. WIE WIL MAG OOK EEN TEKENING AFGEVEN.

DE REDACTIE / FOTO'S BERNARD DECOCK

» Klik hier voor de foto's

Geplaatst op 16.03.2015

Zes rodots in Menen

De twee 5de klassen (klas 5A en 5B) van Basischool De Kleine Prins in Menen waren dinsdag 10 maart volop in de weer met het bouwen van niet één maar wel zes robots voor hun deelname aan de wedstrijd Metaal Is Mega 2015 (www.metaalismega.be).
Met hulp van ouders en grootouders werden zowel de polyvalente ruimte van de school als de kleine speelplaats omgebouwd tot een heus atelier. Er werd zelfs gelakt en gelast!
Meester Kurt van klas 5A is de voortrekker van niet alleen de deelname aan deze wedstrijd maar tevens werd vorig schooljaar een volledige technische week georganiseerd op initiatief van de school zelf, daarin kwamen verschillende technieken aan bod.
Voor hun deelname aan Metaal Is Mega 2015 maakten de leerlingen zelf eerst een ontwerp in kleine groepjes, daarvan werden 6 ontwerpen uitgekozen en deze robots worden nu in groep klaargestoomd voor de inschrijving aan Metaal Is Mega tegen 31 maart.

Evelyn Grymonprez

» Klik hier voor de foto's

Geplaatst op 16.03.2015

Overleie-zomerbar zoekt creatieve uitbater

Voor de uitbating van de tijdelijke zomerbar op Overleie zoekt de stad Kortrijk een nieuwe uitbater in een
buurt in volle beweging. De zomerbar komt er in de ‘cottage’ (hoekvilla) op de hoek van de Sint-
Amandslaan met de Kollegestraat (kaart). Het wordt, gezien de vele geplande activiteiten i.k.v. de Grote
Verleieding en de Midzomermatinees, een zomerse toplocatie!
De hoekvilla is een prachtig gebouw dat in de traditie van de Engelse cottage-architectuur werd ontworpen
door Jozef De Coene. Het ligt op een unieke toplocatie, aan de linkeroever van de Leie en beschikt over een
interessante rustige buitenruimte (tuin en koer). Het gebouw zelf beschikt over diverse kamers en een grote
living. Diverse inbouwmeubelen refereren naar de typische De Coene-stijl.
De hoekvilla op Overleie biedt enkele troeven: uniek kader - mooie tuin en buitenkoer - fietstoerisme - dichtbij de Leie - in een buurt in volle beweging
Interesse? Contacteer overleie@kortrijk.be om de voorwaarden en stel daarna je zomerproject voor.
Jouw project/kandidatuur moet ten laatste op vrijdag 10 april 2015 worden ingediend. Begin mei maakt de
Stad Kortrijk, na advies van de jury, de selectie bekend.
Duur van de invulling: mei 2015 tot eind september 2015
Info: Rudolf Scherpereel, schepen van wijkwerking, 056 27 71 60, 0498 90 91 44, rudolf.scherpereel@kortrijk.be
Buurtwerker Tim Hautekeete 056 27 72 24 – overleie@kortrijk.be – www.facebook.

Geplaatst op 13.03.2015

Awarduitreiking vriendelijkste handelaar

Op woensdag 11 maart werden de vriendelijkste handelaars van de gemeenten Deerlijk, Harelbeke, Izegem, Kortrijk, Roeselare en Zwevegem bekend gemaakt en gehuldigd in het Sandton hotel Broel te Kortrijk door de zaakvoerder van de handelsgids .be uit Diest in het gezelschap van Schepen van economie Rudolf Scherpereel. Buiten de 3 hoofdwinnaars waren er nog 1.000 mensen die een prijs wonnen, gaande van diverse activiteiten zoals een ballonvaart, een gastronomisch diner, een welnessbezoek tot lucky cadeaubons van € 10 tot € 100. Zo waren er in Deerlijk 3 winnaars, Harelbeke 55 winnaars, Izegem 35 winnaars, Kortrijk 3 winnaars, Meulebeke 9 winnaars, Roeselare 11 winnaars en Zwevegem 30 winnaars. In het totaal goed voor 146 winnaars. Martine Mommens uit Boutersem won de prijzenpot van de eindejaarsactie en de tweede en de derde prijs van de eindejarsactie was voor JP Frederix uit Genk en juwelier Anbesem uit Roeselare. De titel vriendelijkste handelaars uit de bedrijfsector was voor : The Comix uit Harelbeke, Eurospar uit Kachtem, bezinestation Toon Degrauwe uit Izegem, Bakkerij Clarysse uit Zwevegem en Oase travel uit Zwevegem. De prijs voor de vriendelijkste handelaar van de omliggende gemeenten was voor: The Comix uit Harelbeke, Eurospar Kachtem, Slagerij Chris & Micheline uit Bissegem-kortrijk , Breiboetiek Marielijne uit Meulebeke en Lingerie Nefis uit Roeselare. Op de groepsfoto allemaal gehuldigde laureaten van de awarduitreiking . 

De redactie / Foto's Bernard Decock-handelsgids.be

» Klik hier voor de foto's

Geplaatst op 13.03.2015

Nationale inzamelactie van oude elektro van 20 tot 28 maart

Net als vorig jaar organiseert Recupel van 20 tot 28 maart, in nauwe samenwerking jouw gemeente, de afvalintercommunale, de kringwinkels en de elektrohandels een grootscheepse nationale inzamelcampagne van afgedankte elektroapparaten. Ter ondersteuning en stimulans van deze actie wordt er een competitie tussen gemeenten georganiseerd. De gemeente die in de actieweek het meeste kilo’s AEEA per inwoner inzamelt, wint een reuze ontbijtpicknick die deze zomer gratis aan de inwoners wordt aangeboden. Peter Sabbe, algemeen directeur van Recupel legt het ‘WAAROM’ van deze actie uit:
“Afgedankte Elektrische en Elektronische Apparaten worden door de overheid (OVAM = Openbare Afvalstoffenmaatschappij voor het Vlaamse Gewest) bestempeld als gevaarlijk afval, en dat zijn ze ook. Ze bevatten immers vaak stoffen die zeer schadelijk zijn voor het milieu indien ze niet correct verwerkt worden. Ze bevatten tevens een aantal waardevolle grondstoffen die kunnen gerecycleerd worden voor hergebruik, en dus niet opnieuw aan moeder aarde moeten onttrokken worden om nieuwe toestellen te produceren.”
Eenvoudige keuze voor een duurzame oplossing
Analyses tonen aan dat er nog al te veel elektroapparaten op een verkeerde wijze worden afgedankt. Zo worden er soms nog elektroapparaten in de huisvuilzak aangetroffen. Op deze wijze kunnen er zwaar verontreinigende componenten in het milieu terechtkomen, en gaan kostbare herbruikbare grondstoffen definitief verloren. Thuis laten liggen is evenmin een goede oplossing. De aanwezige grondstoffen raken niet tot bij de industrie die ze nodig heeft om nieuwe apparaten te produceren, en die bijgevolg richting klassieke ontginning gedreven wordt. Kiezen voor het Recupelcircuit is een eenvoudige keuze voor een duurzame oplossing.
Recupel garandeert maximale recyclage
Wist je dat Recupel in 2014 meer dan 110.000 ton (=750.000 m3) afgedankte elektro- apparaten inzamelde en verwerkte?Recupel zorgt er niet alleen voor dat de schadelijke stoffen die in dit afval aanwezig zijn op een deskundige en milieuvriendelijke wijze worden verwijderd en onschadelijk worden gemaakt. Recupel zorgt er tevens voor dat er door toepassing van de meest doorgedreven recyclagetechnieken zoveel mogelijk herbruikbare grondstoffen worden herwonnen uit dit afval. Op die manier worden zoveel mogelijk natuurlijke rijkdommen bewaard voor de volgende generaties. De toepaste recyclagemethodes leveren een recuperatie aan grondstoffen op van meer dan 90% van het gewicht van het elektroafval. De gigantische afvalberg aan de oorsprong wordt dus herleid tot een kleine restfractie van minder dan 10%.
Hoe participeren aan een duurzaam milieubeleid?
Breng je afgedankte elektroapparaten (toestellen waarvan de grootste afmeting max. 25 cm bedraagt) naar één van de talloze Recupel ophaalpunten.Je kan er, indien het apparaat nog werkt, mee terecht in een Kringwinkel of hergebruikcentrum.Werkt het apparaat niet meer, dan kan je het gratis kwijt in het containerpark of in jouw elektrowinkel. Je vindt een overzicht van de Recupel afdankpunten in jouw buurt op de campagne-website www.samenrecycleren.be en via de ‘Recycle!’-app die gratis beschikbaar is voor Apple-iOS en Android-toestellen.Dienst communicatie Blankenberge  / Front foto Bernard Decock

Geplaatst op 12.03.2015

E-bike rijschool: iets voor jou?

De elektrische fiets is in opmars. Ook heel wat senioren overwegen de aankoop van een elektrische fiets. Maar dat roept ook vragen op: Wat is eigen aan een elektrische fiets? Kan ik er veilig mee rijden? Waar moet ik op letten bij aankoop?
Het Stadbestuur organiseert daarom samen met de provincie West-Vlaanderen en OKRA-trefpunt Oostende een ‘e-bike rijschool voor senioren’. De elektrische fiets is immers handig, maar vereist een ander gebruik dan de klassieke fiets. Deze cursus kan dus ongevallen voorkomen. Het lesprogramma bevat volgende lesonderdelen: technische kenmerken en gebruik, onderhoud, tips voor de aankoop, praktische vragen en een testrit.
Er is een cursus op woensdag 25 maart 2015 van 09.30 uur tot 12.00 uur in de Mr. V-Arena, Sportpark De Schorre, Sportparklaan 6. Inschrijven via www.west-Vlaanderen.be/evites of 050/40.31.11.
Daarnaast zijn er cursussen op donderdag 26 maart 2015 van 9.30 uur tot 12.00 uur in Sportcentrum De Spuikom, Dr. Eduard Moreauxlaan 1A en op vrijdag 27 maart 2015 van 9.30 uur tot 12.00 uur in de Mr. V-Arena, Sportparklaan 6. Hiervoor schrijf je in via bogaert.julien@scarlet.be met vermelding van je naam en adres en de datum van de cursus. Vermeld ook of je reeds over een elektrische fiets beschikt.  Voor de redactie : Bernard Decock

Geplaatst op 12.03.2015

YFU zoekt wereldgezinnen

Youth For Understanding (YFU) is een wereldwijde organisatie die internationale uitwisselingen organiseert voor jongeren vanaf 15 jaar. De vereniging is op zoek naar gastgezinnen.
YFU biedt niet alleen aan Vlaamse jongeren de mogelijkheid om een jaar naar het buitenland te gaan, ook Vlaamse gezinnen kunnen via YFU internationale ervaring opdoen door vanaf midden augustus voor een schooljaar of een semester een van de buitenlandse jongeren in huis te nemen.
Deze jongeren wonen bij gastgezinnen en gaan naar de middelbare school om zo onze cultuur van binnenuit te leren kennen. Worden jullie wereldgezin, dan worden jullie ook een ervaring rijker omdat je van je nieuwe zoon of dochter, broer of zus heel veel kan leren over een ander deel van de wereld. Ook jullie kunnen op een persoonlijke basis geconfronteerd worden met culturele verschillen en, net zoals de uitwisselingsstudent, ook je eigen waarden en normen herontdekken. Veel van deze internationale jongeren en hun gastfamilies hebben culturele verschillen en taalbarrières overbrugd en vriendschappen gesmeed die tijd en afstand overleven.
Meer informatie krijg je bij YFU vzw, T 015/69.00.85 of kijk op www.yfu.be.

Geplaatst op 12.03.2015

Op 21 maart voert Oostende actie tegen racisme en discriminatie

Wie op 20 maart met de fiets is, krijgt misschien wel een hoes over zijn zadel met daarop een aantal uitspraken die uitnodigen om niet voorbij te fietsen aan racisme en discriminatie.
21 maart is namelijk de Internationale Dag tegen Racisme en Discriminatie. Samen met de West-Vlaamse centrumsteden en het Interfederaal Gelijkekansencentrum grijpt Oostende die dag aan om het thema discriminatie in de kijker te zetten. We doen dat door, samen met de twee grote vakbonden, fietszadelhoezen te verspreiden onder meer in de fietsparkings van de NMBS, in de velodroom, op straat, bij hogeschool Vives en bij het personeel van de stad en het Sociaal Huis.
De boodschap is duidelijk: ‘’t Maakt niet uit! Maak komaf met discriminatie.’ Nog al te vaak discrimineren we mensen vanwege hun leeftijd, hun seksuele geaardheid, hun herkomst, handicap, vermogen, geloof of een andere van de 19 erkende discriminatiegronden. Met de campagne roepen we op een ludieke wijze op tot verdraagzaamheid.
Ook na 21 maart blijft Oostende inzetten op de strijd tegen discriminatie, met jullie als belangrijke ambassadeurs! Het is ons gezamenlijk engagement om van Oostende een stad te maken waarin iedereen gelijke kansen krijgt.
Heb je hier nog vragen over? Ben je slachtoffer van discriminatie? Heb je een sterk verhaal van iemand anders? Of wil je weten hoe je moet omgaan met bepaalde knelpunten? Neem dan contact op met het Meldpunt Discriminatie via meldpuntdiscriminatie@sociaalhuisoostende.be of 059 59 20 03.
Meer info vind je alvast op www.diversiteit.be.
Heb je geen fietszadelhoes ontvangen en wil je er graag eentje? Stuur dan een mail naar katia.hoorne@cntr.be.

Geplaatst op 12.03.2015
4531 artikelspagina's: 1 ... 430 431 432 433 434 <<< 435 >>> 436 437 438 439 440 ... 454