Onafhankelijke digitale krant voor Zuid-West-Vlaanderen

Zoeken

Uw reclame op deze site
voor slechts 0,70 per dag
Alle info: klik hier

Welkom

Gratis plaatsen wij uw foto('s) op deze site met de daarbijhorende tekst,voor verenigingen, sportclubs, diverse bijeenkomsten, familie gebeurtenissen, optredens, stads activiteiten enz...

Iedereen kan ook zelf één of meerdere foto's in hoge resolutie met een daarbij horende tekst van zijn of haar vereniging sportclub enz... zoals hierboven vermeld opsturen naar : zuid.west.vlaamsemedia@gmail.com.

Contact Redactie & Verantwoordelijke uitgever: Bernard Decock
E-mail: zuid.west.vlaamsemedia@gmail.com
Gsm: 0495 25 45 47

Provincie op zoek naar genomineerden voor West-Vlaamse Erfgoedprijs

Tot en met vrijdag 3 april 2015 kan het ruime publiek projecten via de website www.west-vlaanderen.be/erfgoedprijs nomineren voor de derde Erfgoedprijs van de Provincie West-Vlaanderen.
Publieksgerichte initiatieven uit de periode 2013-2015 die werden gerealiseerd binnen de Provincie West-Vlaanderen en betrekking hebben op West-Vlaams erfgoed kunnen genomineerd worden. De initiatieven kunnen van allerlei aard zijn, een website, een museum, een activiteit, een route, een opengesteld monument of andere.
Wie een project nomineert, maakt kans op een geschenkenpakket van de Provincie West-Vlaanderen.
Derde editie van de ‘West-Vlaamse Erfgoedprijs’
Op 28 november 2015 reikt de Provincie West-Vlaanderen deze prijs voor de derde keer uit. In 2011 ging de prijs naar de openbare vervoersmaatschappij De Lijn voor hun project ‘125 jaar Kusttram’, een project over het boeiende verleden van de tram langsheen de Kust. In 2013 was de prijs bestemd voor de Erfgoedcel Brugge voor haar project ‘Snapshot’. Verloop van de wedstrijd
Nomineren kan tot en met 3 april via www.west-vlaanderen.be/erfgoedprijs. Daarna kiest een jury uit de lijst van genomineerden een shortlist van drie erfgoedinitiatieven. Eén van die drie ontvangt op 28 november de Erfgoedprijs van de Provincie West-Vlaanderen, de andere twee ontvangen een premie.
Roerend en onroerend erfgoed
Erfgoed is een vlag die vele ladingen dekt, onder erfgoed wordt zowel het onroerend erfgoed (monumenten, landschappen, archeologische sites), het roerend erfgoed (tentoonstellingen, schilderijen, boeken, beelden, foto’s, films, documenten, …), als het immaterieel erfgoed (geschiedenis, feesten, dialecten, stoeten en processies, volksspelen, erfgoedroutes…) begrepen.

[www.west-vlaanderen.be/erfgoedprijs Dienst communicatie, Fanny Depijpere

Geplaatst op 11.03.2015

Dan toch een dame bij de West-Vlaamse Jonge Ondernemer 2015

Begin februari werden de 4 finalisten van de West-Vlaamse Jonge Ondernemer 2015 bekend gemaakt: Ward Demyttenaere (Construx), Miguel Garcia-Miranda (LiquidFloors), Mike Matheeussen (TEN) en Patrick Reyntjens (GEOxyz). Sterke ondernemers én allemaal mannen. Omdat de organisatie evenveel belang hecht aan ondernemende vrouwen, trokken zij een vrouwelijke juryvoorzitter aan. Niemand minder dan Bea Caenepeel, vennoot bij Executive Search-kantoor Altior, zal de 6-koppige jury leiden die de uiteindelijke winnaar kiest.
Ervaren HR expert
Bea Caenepeel is reeds 25 jaar actief in de HR wereld. Sinds 2006 leidt ze haar eigen kantoor dat vandaag 14 medewerkers telt. Caenepeel laat zich omringen door 5 mannelijke juryleden om uiteindelijk de knoop door te hakken. Het gaat over Dirk Clarysse (vennoot Bright Advocaten), Francis De Nolf (bestuurder Roularta Media Group en VKW jury afgevaardigde), Hans Maertens (directeur Voka West-Vlaanderen), Frederik Serruys (directeur Unizo West-Vlaanderen) en tenslotte David Houthoofd (general manager Aquality Protect en winnaar 2014).
Een gedreven charismatische leider vol passie
Elk jurylid heeft zijn eigen visie op de belangrijkste eigenschap van de West-Vlaamse Jonge Ondernemer 2015.
• Dirk Clarysse: “JCI heeft als missie ‘groeikansen aanbieden die jonge mensen aanzetten tot het creëren van positieve veranderingen’. Als vertegenwoordiger van JCI zal ik vooral nagaan in welke mate de genomineerde ondernemers daar oog voor hebben in hun eigen onderneming. Worden er kansen gecreëerd voor het personeel om zich te vormen en bij te scholen? Heeft men aandacht voor de omgeving en de gemeenschap? Worden bevoegdheden gedelegeerd? …”
• Francis De Nolf: “Hij moet ‘waarden gedreven’ ondernemen met ‘passie’ voor het vak en met een ‘bijzondere open geest’.”
• Hans Maertens: “Naast passie en lef, strategisch baanbrekend en technologisch innovatief zijn in zijn bedrijf of sector.”
• Frederik Serruys: “Ik wil vooral nagaan of de finalisten oog hebben voor positieve vooruitgang, kansen geven en getuigen van ondernemerschap en creativiteit. Ze moeten ook trouw zijn aan de JCI-waarden.”
• David Houthoofd: “Naast ondernemerschap moet hij ook een charismatische leider zijn.”
“Een goede jonge ondernemer moet kunnen aantonen dat hij een passie heeft voor zijn vak, inzicht in de marktsituatie en getuigen van doorzettingsvermogen. Een commerciële ingesteldheid en financieel inzicht zijn sterke voordelen om succesvol te zijn.” licht Caenepeel toe als we haar naar de belangrijkste karakteristiek vragen.
Dé uitdaging van een jonge ondernemer anno 2015?
Volgens Caenepeel gaat het vooral om het behouden van de juiste focus en het onderscheidend vermogen tegenover concurrenten.”
“Oog hebben voor de medewerkers. The war for talent wordt meer dan ooit gevoerd. Een goeie ondernemer weet zijn medewerkers naar waarde te schatten, durft hen bij het ondernemen te betrekken en weet hen voldoende te motiveren zodat ze blijven.” aldus Clarysse. “Daarnaast is het een uitdaging om stand te houden in dit minder evidente economisch klimaat. Ook de mate waarin een ondernemer zich door creativiteit en innovatie onderscheidt, speelt een rol.”
Serruys volgt de mening van Clarysse en benadrukt daarnaast ook de aandacht voor de financiële realiteit.
De Nolf beklemtoont de durf om alles in vraag te stellen: “Een ondernemer moet luisteren naar de behoefte van de klant en durven vernieuwen. Zo blijft voor de klant een rendabele én concurrentiële prijszetting gewaarborgd voor een product of dienst met een effectieve meerwaarde.” Maertens is benieuwd naar volgende elementen: Hoe speelt een jonge ondernemer in op de 4de industriële revolutie? Hoe gaat een jonge ondernemer in zijn bedrijf om met de revolutionaire technologieën, nieuwe businessmodellen en nieuwe wensen van de klant?
Volgens Houthoofd ligt de grootste uitdaging in het fit en gezond houden van de organisatiestructuur.
De winnaar
Enkele dagen voor de awardshow gebeurt de jurering op basis van het ingediende dossier en persoonlijke toelichting door de ondernemer aan de jury.
De verkiezing van de West-Vlaamse Jonge Ondernemer 2015 gaat door in Schiervelde te Roeselare. Na de bekendmaking is er een netwerkreceptie met walking dinner. Inschrijven kan via www.wvljo.be
JCI is een wereldwijde organisatie van jonge, ondernemende mensen tussen 18 en 40 jaar, gedreven door een gezond idealisme met leden die groeien door engagement in creatieve projecten en gaandeweg leiderschap en ondernemerszin ontwikkelen. JCI Vlaanderen telt ongeveer 850 leden, verdeeld over 40 lokale afdelingen waarvan 14 West-Vlaamse afdelingen die goed zijn voor 420 leden. 

Lien Desmet  / Front foto : Bernard Decock

» Klik hier voor de foto's

Geplaatst op 11.03.2015

Trofee Gent -Wevelgem

Paris-roubaix heeft een kassei,de ronde van Frankrijk een pluchen leeuw en gele trui. Vanaf dit jaar zal ook Gent -Wevelgem een herkenbare trofee hebben. Het gemeentebestuur en vzw Vliegend Wiel lieten de koerstrofee in een nieuw jasje steken. Kunstenaar Nick Ervinck werd gevraagd om in opdracht een kunstwerk te maken die kan dienen als trofee. De trofee in 3D print werd voorgesteld in de oude stationloods van Wevelgem in aanwezigheid van burgemeester en schepenen en afgevaardigden van vzw het Vliegend Wiel. 

De redactie / Foto's : Bernard Decock

» Klik hier voor de foto's

Geplaatst op 11.03.2015

Supporterclub K.V.K.

KVK supportersclub Centrum organiseert op 13 MAART van 18u30 tot 23u30 : KAARTING IN “MENENPOORT” ”. 
Tal van prijzen : confituur – chocolades – conserven en een ganse winkel diversen. DE SUPPORTERSCLUB STEUNt K.V.K.
 WE VERWACHTEN U VRIJDAG AANSTAANDE in BRASSERIE “MENENPOORT”. 
Alle KVK supporters op post .  
Bernard Decock

Geplaatst op 09.03.2015

KV Kortrijk en zijn supporters in één powerpoint presentatie

Café 't Streuvelke organiseert voor al zijn klanten en KVK voetbal supporters één powerpoint presentatie op 20 maart vanaf 18u met gratis KVK gadgets en één frisse pint geschonken door Brouwerij De Brabandere (BAVIK) voor alle aanwezigen. Om praktische redenen best vooraf uw aanwezigheid met het aantal personen bevestigen .

curd.pessemier@live.be of telefonisch 0468 332 645

Geplaatst op 09.03.2015

Ontmoeting verbeeld(t)

“Als je mensen toelaat in je leven, kunnen ze verbazend geweldig zijn”
Cliënten van het OCMW en maatschappelijk werkers van de sociale dienst van het OCMW komen vaak met elkaar in contact. Ze hebben een eigen perspectief op deze ontmoeting, met vooroordelen en oordelen, maar delen ook veel waardevols. Deze complexe ontmoeting vormt de basis van het sociaal-artistieke project ‘Ontmoeting verbeeld(t)’.
In dit project gaan beide groepen – afkomstig uit Harelbeke en Waregem - samen aan de slag. Sinds november 2014 werken ze in één gemengde groep, om vorm te geven aan deze ontmoeting die dagelijks plaats vindt in veel sociale diensten van het OCMW. Met dit project wordt het spanningsveld tussen autonomie en ‘beschermwaardigheid’ duidelijk en tegelijk verbeeld.
Bij het resultaat van dit artistiek proces ligt de klemtoon op het aspect luisteren en praten, maar ook op het non-verbale van de handen die op hun eigen manier met elkaar communiceren.
Vormingplus MZW stond in voor de coördinatie en begeleiding van het traject. Twee kunstenaars, verbonden aan de sociaal-artistieke werkplek Wit.h, begeleidden het artistieke proces.
Het project mondt uit in een tentoonstelling. Die was te zien in Harelbeke en momenteel in de foyer van CC De Schakel in Waregem (bezoeken kan van 10 t.e.m. 15 maart). Later dit jaar verschijnt nog een publicatie.
‘Ontmoeting verbeeld(t)’ is een project van Vormingplus MZW, OCMW Waregem en OCMW Harelbeke. Voor het artistieke luik wordt samen gewerkt met vzw Wit'h. Het project krijgt steun van de Provincie West-Vlaanderen.

Maarten Vanhee / Foto's Bernard Decock

» Klik hier voor de foto's

Geplaatst op 11.03.2015

Leerlingen Atheneum Pottelberg verbroederen met Athénée Royal de Mons

De leerlingen van het tweede jaar Moderne Talen kregen hun Waalse collega’s over de vloer. Tijdens een toffe teambuilding ontwikkeld door de leerkrachten leerden ze razendsnel elkaar kennen. De Atheneumleerlingen oefenden hun Frans, de leerlingen uit Mons hun Nederlands. En daar blijft het niet bij: de leerlingen van 3ASO Moderne Talen gidsen hun Waalse evenknieën door Kortrijk, die van 4ASO Moderne Talen worden op hun beurt ondergedompeld in Mons. De vijfdes Moderne Talen genieten dan weer van een meerdaags verblijf in de Culturele Hoofdstad van Europa! 

S. Cagnie en F. Vinck Directieteam Atheneum Pottelberg

Geplaatst op 10.03.2015

Kortrijks Stadspersoneel fietste tijdens wintermaanden 6905,2 km bij elkaar

In september 2014 kocht de stad Kortrijk 9 nieuwe elektrische dienstfietsen en een
elektrische bakfiets aan voor haar personeel.
De aankoop kadert binnen het nieuwe bedrijfsvervoerplan van de stad. De elektrische
fietsen dienen immers als alternatief voor de korte autoverplaatsingen door de
stadsmedewerkers, tijdens de diensturen, geeft Koen Byttebier, schepen, mee.
Tot 100kg
Met de elektrische bakfiets kan je zelfs tot 100kg bagage meenemen. Door de aankoop
kon de stad ook 1 dienstwagen inleveren. In plaats van 10 poolwagens zijn er nu nog 9.
1.567 ton CO² uitgespaard
Na 6 maanden in gebruik blijkt de aankoop van de fietsen een schot in de roos. Ons
stadspersoneel fietste sinds september al 6905,2 duurzame kilometers bij elkaar! Dit is het
equivalent van 1.567 ton CO². Met de warmere lente- en zomermaanden voor de boeg zal
het gebruik van deze E-bikes alleen maar stijgen.
De stad trok voor deze aankoop 22239,8 € uit.

Meer informatie: Koen Byttebier, schepen facility en personeel, 056 277 110,
0475 23 76 71, koen.byttebier@kortrijk.be 
 

Geplaatst op 10.03.2015

Gezocht….kaartkampioen van “Groot Kortrijk”

Iedere kaartersclub of vriendengroep is in de mogelijkheid om hieraan deel te nemen.
Er dienen 5 spelers per ploeg aan te treden en een kaartersclub kan meerdere ploegen afvaardigen.
Alle spelers dienen slechts één namiddag vrij te maken en wel op zondag 28 juni 2015. De tafels van 4 spelers worden uitgeloot en iedereen dient aan de tafel met mekaar gespeeld te hebben. In het “jargon” van het manillen dus 3 “bomen” tot minimum 101 punten.
Wisselbeker.
Het hele gebeuren gaat door met de medewerking van de Schepen van sport van de Stad Kortrijk, An Vandersteene, die haar naam verbindt aan de wisselbeker. Het geheel zal de naam “Kaartkampioenschap Groot Kortrijk, wisselbeker Schepen An Vandersteeene” dragen. Met vanzelfsprekend het jaar 2015 erbij. Het is de bedoeling van de organisatoren om dit evenement jaarlijks te herhalen.
Gegevens
Café-Feestzaal Casino, Kooigemplaats 4, 8510 Kortrijk-Kooigem is de plaats van het gebeuren op 28 juni 2015 om 14u30 stipt. Deelnameprijs per ploeg van 5 personen is 20 euro. Hierin is al zeker één consumptie per speler inbegrepen.
De ploeg is ingeschreven als de bijdrage van 20 euro gestort is op rekening BE24 0634 5062 3538 van Dirk Devoldere met vermelding “Kaartkampioenschap Groot Kortrijk” en naam van de ploeg.
Inschrijving en betaling dienen te gebeuren VOOR 15 juni 2015. Een bijeenkomst met alle ploegen die tot dan ingeschreven zijn zal plaatsvinden op 27 mei 2015 om 18u30 in de Casino in Kooigem.
Alle inlichtingen en doorgeven samenstelling van de ploeg(en) kan bij Dirk Devoldere, 0471 23 49 35 of per mail op dirk.devoldere1@telenet.be . 
Op de foto : Bovenste rij, van links naar rechts, Geert Maroy, Rudy Buyssens, Dirk Devoldere, Walter Deleu, Donald Vanneste. Onderaan Dominique Herie en Martine Wittendaele.

Geplaatst op 09.03.2015

Derde West-Vlaamse Plantendag op 21 maart in Roeselare

Op zaterdag 21 maart vindt in het Vrij Agro- en Biotechnisch Instituut (VABI) op de site van het Klein Seminarie in Roeselare de derde West-Vlaamse Plantendag plaats.
De toegang is gratis.
De slogan van de West-Vlaamse Plantendag luidt net als de vorige jaren ‘Meer bloemen voor bijen!’. Omdat naast de planten ook de bijen centraal staan, willen heel wat organisaties, plantenkwekers, overheden enz. tijdens deze dag de bezoekers tonen hoe ze in hun eigen tuin of daarbuiten kunnen werken aan een bijenvriendelijke leefomgeving.
Van 10 tot 17 uur kunnen bezoekers er een uitgebreid aanbod van streekeigen planten en verschillende natuurverenigingen terugvinden. De talrijke workshops, demonstraties en kinderanimatie maken er bovendien een echt familiegebeuren van. Er is zelfs een tentoonstelling van 80 bijenkasten die beschilderd werden door de plaatselijke scholen.
De West-Vlaamse Plantendag wordt georganiseerd door de Provincie West-Vlaanderen in samenwerking met de Koninklijke West-Vlaamse imkersbond, de imkervereniging De Mandelbie, het Vrij Agro- en Biotechnisch instituut (VABI), het praktijkcentrum voor land- en tuinbouw (PCLT), het departement leefmilieu, natuur en energie van de Vlaamse overheid, het Stad-Land-schap ’t West-Vlaamse hart en de stad Roeselare.
Praktisch
Datum: zaterdag 21 maart van 10 tot 17 uur
Plaats: Klein Seminarie-VABI (campus Zuid), Zuidstraat 27 in Roeselare
De toegang is gratis.
[ www.west-vlaanderen.be/plantendag ]
Meer info: voor interviews, quotes, beleidsvragen:
gedeputeerde voor leefmilieu, natuur en landschappen, Guido Decorte
guido.decorte@west-vlaanderen.be of 050 40 31 52 of 0474 53 21 82
voor andere vragen:
dienst communicatie, Fanny Depijpere
fanny.depijpere@west-vlaanderen.be of 050 40 35 17 of 0497 05 18 15

Geplaatst op 09.03.2015
4531 artikelspagina's: 1 ... 431 432 433 434 435 <<< 436 >>> 437 438 439 440 441 ... 454