Onafhankelijke digitale krant voor Zuid-West-Vlaanderen

Zoeken

Uw reclame op deze site
voor slechts 0,70 per dag
Alle info: klik hier

Welkom

Gratis plaatsen wij uw foto('s) op deze site met de daarbijhorende tekst,voor verenigingen, sportclubs, diverse bijeenkomsten, familie gebeurtenissen, optredens, stads activiteiten enz...

Iedereen kan ook zelf één of meerdere foto's in hoge resolutie met een daarbij horende tekst van zijn of haar vereniging sportclub enz... zoals hierboven vermeld opsturen naar : zuid.west.vlaamsemedia@gmail.com.

Contact Redactie & Verantwoordelijke uitgever: Bernard Decock
E-mail: zuid.west.vlaamsemedia@gmail.com
Gsm: 0495 25 45 47

Ward Claeys en Thiemen Valcke beste jongeren op de Austrian Team Open gymnastiek te Linz

Op 26 februari 2015 trok een delegatie van zes Belgische topsportgymnasten richting Oostenrijk voor de zesde editie van de Austrian Team Open, een open competitie voor juniors en seniors. Het Belgische jongensteam nam er op zaterdag deel aan de wedstrijd met 4 jonge juniors van geboortejaren 2001-2000 (Ward Claeys, Thiemen Valcke, Wouter Delanghe en Jonas Delvael) en ook onze 2 transit-seniors Luka Van den Keybus en Aaron Blomme.
Ward (Vaste Vuist Lauwe) liet zich als jongste deelnemer opmerken met beloftevol werk. In het bijzonder zijn paard- en brugoefening waren van uitmuntende kwaliteit. Met onder andere een knappe stut naar handstand en tippelt toonde hij zijn klasse aan de brug. Finaal wist hij met een totaalscore van 75.850 punten een nagenoeg foutloos wedstrijdparcours af te werken.
Thiemen (Vaste Vuist Lauwe), leeftijdsgenoot van Ward, zette met zijn openingsreeks aan de grond, bestaande uit streksalto voorwaarts met dubbele schroef gecombineerd met salto halve schroef, meteen de toon. Ook turnde hij voor het eerst een perfecte pirouette in de brug. Hij behaalde een prima totaalscore van 74.150 punten.
Foto vlnr: Ward Claeys en Thiemen Valcke

Auteur: Dries Defossez

Geplaatst op 04.03.2015

Meisjes gymnastiek Vaste Vuist Lauwe plaatsen zich voor Vlaams Kampioenschap

Het weekend van 21-22 februari 2015 beloofde druk te worden voor Vaste Vuist Lauwe. Niet alleen was er op zaterdag het jaarlijkse gymgala, voor de grote meisjes B en alle meisjes A stond ook de laatste Provinciale Voorronde in Oud-Turnhout op het programma. Geen leuke kostuums of vrolijke groepsnummertjes voor deze meisjes, maar een laatste kans op selectie voor het Vlaams Kampioenschap AGD AB-niveau. Pure ernst dus. Maar o wat konden sommigen show geven in hun eentje.
In de categorie B13 behaalde Penelope Herpoel knap de 6e plaats. Julie kon met wat tegenslag aan brug toch de 10e plaats bemachtigen. Beide meisjes hebben hun selectie voor het Vlaams op zak. Tine Depickere moest afhaken wegens ziekte. Ook Anke Dejonghe (B14-15) turnde de wedstrijd van haar leven. Ze kon enkele nieuwe delen laten zijn en was goed voor de 15e plaats.
Trainster Shaïn Van Belle: "De meisjes hebben me verrast dit weekend. Ik ben trots op wat ze getoond hebben. Nu nog 2 weken werken op schoonheidsfoutjes en we kunnen iedereen op het VK tonen wat we waard zijn."
Ook Muka Amerlinck en Yuriane Demuysere (A10) wisten hun selectie voor het Vlaams Kampioenschap af te dwingen. Beiden turnden een mooie wedstrijd en werden respectievelijk 7e en 11e. Knap werk na een weekje stage en een dag gymshow. Inty Amerlinck (A12) had last van een voetblessure en kon niet voluit gaan. Zij werd 17e.
Foto met vlnr Inty Amerlinck, Yurianne Demuysere en Muka Amerlinck

Auteur: Dries Defossez

Geplaatst op 26.02.2015

40 jarige huldigd zijn kampioenen

In het Gildenhof in Harelbeke werden tijdens de nieuwjaarsreceptie de kampioenen gehuldigd van de reeds 40 jarige kortrijkse vzw Bills Gym ,in aanwezigheid van de kortrijkse schepen van sport An Vandersteene en de kortrijkse sportfunctionaris Ann Defloo . Op de foto : De gehuldigde laureaten met het volltallig bestuur, Huyse Elliot, Debussere Levy, Bertyn Pedro, Decock Eugene, Vanhaverbeke Kenny, Goethals Dries, en Callemeun Jnonny. Roge Johan mocht een aandenken ontvangen voor zijn trouwe medewerking aan de vzw. 

Voor meer info : Vandoorne Billy  0495 423 306 / Foto Bernard Decock

Geplaatst op 24.02.2015

Provincie maakt thermografische luchtopnames van Poperinge, Veurne en Diksmuide

In de nacht van woensdag 18 op donderdag 19 februari, tussen 20u30 en 02u30, maakte de Provincie West-Vlaanderen thermografische luchtopnames van Poperinge, Veurne en Diksmuide. Via een dergelijke luchtopname wil de Provincie de warmteverliezen via de daken in kaart brengen. Zo vraagt ze aandacht voor het energieverlies van elke woning en wil ze burgers ertoe aansporen om een eigen bijdrage te leveren aan de verbetering van de bestaande woningkwaliteit, met een prioritaire focus op dakisolatie. Er gaat namelijk veel energie, en dus ook geld, verloren door slecht geïsoleerde woningen. Uit elk gebouw ontsnapt warmte. 30 % gaat via het dak verloren. Naast luchtopnames, ook metingen door 200 personen
De opnames worden gemaakt met een klein tweemotorig vliegtuig dat uitgerust is met een digitale thermische camera. Tijdens de vlucht worden alle daken van de gebouwen in kaart gebracht. Enkel het centrum en de industriezones van de gemeentes worden gefotografeerd. Het uitvoeren van luchtthermografie is namelijk enkel rendabel in gebieden met een hoge bevolkingsdichtheid. Het vliegtuig zal een vijftiental keren in evenwijdige banen over het gebied vliegen. Daarnaast staan ook meer dan 200 vrijwilligers paraat om de temperatuur in hun woning één of meerdere keren te meten tijdens de nacht van de vlucht. Deze temperatuurmetingen zijn nodig om de resultaten van de foto op een correcte manier te interpreteren. De vrijwilligers zullen ook een vragenlijst invullen die avond. Na de opnames worden de foto’s verwerkt worden tot een thermografische kaart. Zo krijgen de bewoners een reëel beeld van de warmteverliezen via het dak van hun woning. Ideale weersomstandigheden
Het effectief plaatsvinden van de luchtopname liet een tijdje op zich wachten. De vlucht moet gebeuren op een koude en onbewolkte nacht waarin de daken niet bedekt zijn met sneeuw. Alleen dan zijn de warmteverliezen duidelijk te fotograferen. Die ideale omstandigheden deden zich de voorbije winterperiode tot nu nog niet voor. Resultaten beschikbaar vanaf zomer 2015
De thermografische kaarten worden tegen de zomer van 2015 opgemaakt en komen in het najaar op de website.
De resultaten worden in september 2015 voorgesteld worden aan de bevolking. Een warmtefoto is namelijk niet zo gemakkelijk te begrijpen als een gewone luchtfoto: om een oordeel te kunnen vellen over de isolatiekwaliteit van een dakpartij, is het belangrijk om de kleuren op de warmtefoto correct te interpreteren. Hiervoor wordt er gebruik gemaakt van een interpretatiesleutel. Deze interpretatiesleutel en de bijhorende legendes worden opgemaakt op basis van de informatie die de vrijwilligers tijdens de nacht verzamelen. Kaart als hulp bij isoleren van woning
De thermografische kaart die zal ontwikkeld worden, is bedoeld als hulpmiddel voor het nemen van beslissingen met het oog op het isoleren van uw woning. Via de thermografische kaart krijgen de inwoners een reëel beeld van de warmteverliezen via het dak van hun woning. Zo kan elke bewoner zien of er via het dak van de woning ook veel geld verloren gaat. In elk van de drie gemeenten zal een thermoloket opgericht worden. Elke burger kan er info krijgen bij het interpreteren van de luchtfoto van zijn/haar woning. Ook tips en adviezen om het energieverlies aan te pakken worden meegegeven. Thermografische luchtopnames binnen Europees project
Het project Luchtthermografie geeft uitvoering aan een Europees project rond rationeel energieverbruik in de Westhoek. Het project is een samenwerking tussen de Provincie West-Vlaanderen, het Fonds ter Reductie van de Globale Energiekost (FRGE) Westhoek en Samenlevingsopbouw West-Vlaanderen. Voor de Provincie West-Vlaanderen heeft het uitvoeren van een thermografische luchtfoto verschillende aanknopingspunten met haar beleid. Via de vluchtplannen op de website kunnen bewoners ontdekken of hun woning of bedrijf binnen het projectgebied valt. 

Dienst communicatie, Fanny Depijpere
fanny.depijpere@west-vlaanderen.be of 050 40 35 17 of 0497 05 18 15

Geplaatst op 19.02.2015

TUINXPO 2015

Minder dan 2 weken scheiden ons van de particuliere beurs TUINXPO, sinds
jaar en dag een vaste waarde in Kortrijk Xpo en is tevens de eerste indoor
tuinbeurs van het land en het nieuwe jaar. Meer dan 11.000 tuinliefhebbers
en liefhebbers van het goede buitenleven ontdekken er 13.000m²
groenbeleving.
Grillige en natuurlijke vormen of strak en nagelnieuw design, van vierkante
metertuin naar lekker terras tot grote moestuin. Dit is slechts een greep uit
de tuintrends van 2015 die je kan ontdekken op TUINXPO van 27 februari tot en met 2 maart 2015 in Kortrijk Xpo.
Tuininrichting is een solide en blijvende trend geworden. De buitenruimte wordt steeds vaker gebruikt als een plaats
om te ontspannen, te spelen, vrienden te ontvangen, te feesten, groenten te verbouwen,… Wie de trends op de voet
wil volgen, kan niet anders dan een bezoekje brengen aan TUINXPO, de eerste indoor tuinbeurs van het jaar.
TUINXPO speelt gretig in op de steeds evoluerende tuintrends. Naast een compleet aanbod van alle mogelijke
materialen, producten, advies en ideeën voor de tuin, ontdekt u er ook inspirerende groenzones en demotuinen in
samenwerking met o.a. PTI Tuinbouwschool Kortrijk en de directie Ruimte en Economische Stadsontwikkeling stad
Kortrijk en de Koninklijke beroepsmaatschappij voor tuinaanleg en sierteelt West-Vlaanderen Sint-Fiacre.
Officiële opening
TUINXPO 2015 wordt op vrijdag 27 februari om 12u30 officieel geopend in aanwezigheid van de burgemeester van
Kortrijk Vincent Van Quickenborne en de gedeputeerde van de provincie West-Vlaanderen Carl Vereecke. De ludieke
opening vindt plaats in de vorm van een praktische les over ‘de basiskennis van dieren’ op de groenzone van de
Provinciale Tuinbouwschool PTI Kortrijk in hal 1.
De Hofhelden
Els de Schepper en Angelo Dorny slaan hun tenten – pardon, hun serre - bij TuinXpo op!
DE HOFHELDEN (aka Els en Angelo) komen met hun unieke “ludieke lezing” alles vertellen
wat je nog niet wist over het kweken van je eigen groenten. Deze 60 minuten durende
ludieke lezing geeft een gedegen maar verfrissende blik op de wereld van de moestuinier. Els de Schepper zou namelijk
Els de Schepper niet zijn als ze haar jarenlange ervaring in het theater niet zou aanwenden om hier een unieke ervaring
van te maken. En uiteraard deelt Angelo Dorny graag zijn zorgvuldig opgebouwde kennis en jarenlange ervaring over de
moestuin, zodat je opgewekt en gewapend vol kennis aan de slag kunt in eigen tuin!
Samen vormen ze een prima tandem om TuinXpo in Kortrijk op een originele manier op te luisteren. Mis deze kans niet
en kom kijken naar deze exclusieve en hilarische lezing van de hofhelden: Els de Schepper en Angelo Dorny!
Locatie: TuinXpo Babbelt - hal 1 Tijdstip: Zaterdag 28 februari - 13u00 Zondag 1 maart - 11u00 & 14u00
De Tuinkampioen 2015! Voor alle groene kadees tussen 8 en 12 jaar die dol zijn op wroeten in de
aarde of misschien zelf al een eigen moestuin hebben, is er de Tuinkampioen 2015 met als hoofdprijs een eigen
sprookjesachtig tuinhuisje.
Nog zoveel meer op TUINXPO… Belevingstuinen Doorheen de hallen worden er naast de tientallen demotuinen van de exposanten ook kleine belevingstuinen
aangelegd. Deze tuinen worden ingekleed van houten sculpturen tot een fruittuin waar bezoekers even
kunnen verpozen onder enkele authentieke fruitbomen. Tuinhier – hal 1 stand 109 Tuinhier is met haar 25.000 leden de grootste vereniging van tuinliefhebbers van Vlaanderen.
De bezoeker komt er meer weten over de moestuin, fruittuin, kruidentuin of siertuin. Beestig Geestig
Tijdens TUINXPO wordt in Hal 1 een ruimte van 700m² ingericht door het PTI – de Provinciale tuinbouwschool
van Kortrijk- met als thema ‘Beestig Geestig” Elke beursdag om 14u00 vindt er een les plaats voor de leerlingen van het 5de en 6de jaar Dier over ‘de
dieren…’Na een korte uiteenzetting volgt een praktijkles in de stand van de Provinciale tuinbouwschool Kortrijk
in Hal 1. Alle aanwezigen kunnen deze lessen volgen… Ook is er iedere namiddag kinderbloemschikken met de afdeling
groendecoratie – bloemsierkunst.
Praktische gegevens
Wanneer: van vrijdag 27 februari tot en met
maandag 02 maart 2015
Locatie:
Kortrijk Xpo – Hallen 1, 2 & 3 Doorniksesteenweg 216 8500 Kortrijk
Openingsuren: Vrijdag 27 februari van 13u tot 20u Zaterdag 28 februari, zondag 1 maart van 10u tot
18u Maandag 2 maart 13u tot 18u Info en tickets: www.tuinxpo.be
Contact: Kortrijk Xpo Samie Boudry – Jr. Exhibition Manager T: +32 (0)56 24 11 11
F: +32 (0)56 20 44 33 Web: www.tuinxpo.be Mai: tuinxpo@kortrijkxpo.com . Samie Boudry / front foto montage Bernard Decock

Geplaatst op 19.02.2015

22ste zakfuif in Marke

Op zaterdag 28 februari vanaf 20 u organiseert de KSA van Marke hun 22 ste zakfuif / fluo Edition in het OC van Marke . Kaarten zijn in voorverkoop te verkrijgen bij alle KSA leden. In Voorverkoop € 4 en aan de deur € 6 of via e-mail:leiders@ksa-marke.be Op de foto de wergroep van KSA Marke ,resp. Tom Vandommele, Sies Lamoral, Valerie Bostijn, Pieter Derammelaere en gelegenheids vertegenwoordigster van het Streuvelke uit Heule ,Nadine Sabbe .

frontfoto Bernard Decock

Geplaatst op 19.02.2015

Freddy De Vadder en Raf Coppens komen naar Wevelgem

Freddy?
Twijfelen?
Hij toch niet? De gedachte dat onze favoriete zelfzekere überopportunist sentimenteel wordt, doet ons huiveren. Maar wat is er hier dan aan de hand? Heeft hij gewoon een dipje? Toch geen depressie? Nee, dat lijkt te sterk voor de keizer van het plat relativeren. Misschien gewoon een kleine midlifecrisis of een beetje miserie met een 'prente' of een kleine kanttekening bij zijn ongezonde levensstijl? Hij wil er toch niet mee stoppen…?Deze vragen worden beantwoord in een gloednieuwe show die het vijftienjarige jubileum moet inluiden van Vlaanderens meest vuilgebekte en meest beruchte comedypersonage:"The least hardest working man in show business. Here is ...Mister Freddy De Vadder!"
Praktische informatie
Freddy devadder komt op vrijdag 3 april in CC Guldenberg te Wevelgem om 20 uur. Tickets zijn te koop voor €14 via www.comedyshows.be , aan de balie van CC Guldenberg of telefonisch op het nummer 056 43 34 95
Raf Coppens is terug waar hij begon: tussen de mensen. Grappen over de actualiteit en het dagelijkse leven. Kort op de bal en licht bijtend. Geen poëtisch taalgebruik, eerder rechttoe, rechtaan. Het leven zoals het is, recht in uw gezicht gegooid. Opgejaagd door de moderne tijd. Om de tien seconden een pointe. Geen andere komiek doet beter. Uitverkochte theaters, eindejaarsshows op VTM, Museeuwmoppen, veel te kleine pyjama, Dominee, Gala van de Gouden schoen, 15 volavondtournees, 2 verkiezings- shows, winnaar Humo’s comedy Cup 99, >2000 optredens, Humorologie ’96, enigste Belg ooit in The Comedy?Store, Humo’s Rock rally ’92, Koning Voetbal, leraar wiskunde, tekstschrijver Jacques Vermeire, Bonjour Micro, 150 imitaties, sneltreincabaretier, columns in Het Nieuwsblad, Comedy Casino, De Raadkamer, cursiefjesschrijver op site Eendracht Aalst, komiek bij Sportstories, enigste komiek zonder eigen DVD, pedofielenmedley. Verdient dat een feestje of niet op 16 mei omstreeks 20u
Praktische informatie
Tickets zijn te koop voor €12 via www.comedyshows.be 056 43 34 95 balie CC Guldenberg, Acaciastraat 1, Wevelgem cultuurcentrum@wevelgem.be 

Voor de redactie :Bernard Decock / Foto's Tom Verbruggen

Geplaatst op 19.02.2015

Hobby en Cratief Salons in Kortrijk Xpo

D.I.Y. mode en -accessoires maken is populairder dan ooit…
Nooit werden er zoveel naaimachines verkocht als dezer dagen,
het aanbod hippe stofjes is eveneens gevarieerder en uitgebrei-
der dan tevoren. Daarvoor is slechts 1 verklaring: Meer en meer
gaat men naar eigen smaak zelf kleding & accessoires maken en
er staat geen leeftijd meer op, modemaaksters worden jonger en
jonger. Tijdens de komende Hobby Creatief Salons, de meest
toonaangevende crea-beurzen van het land, in Antwerp Expo en
Kortrijk Xpo, zal niemand minder dan Karolien Verbanck, van het
populaire programma Rok En Rol op Vitaya gratis workshops rond D.I.Y. fashion organiseren.
Samen met Vlaanderens bekendste creatieveling, kan je tijdens de beurzen, een trendy draagtas
maken. Bovendien zijn er op de Hobby Creatief Salons ook trendy D.I.Y. modestoffen, fournituren en
mercerie terug te vinden om thuis zelf aan de slag te gaan.
Ontdek alle creatieve trends onder 1 dak
Ruim 150 exposanten uit binnen- en buitenland bieden de nodige
artikelen aan voor zowat alle creatieve vaardigheden, met als klas-
siekers o.a. sieraden maken, breien, papierhobby’s als Scrapbooking,
diverse schildertechnieken en verder ook nog: vilten, mozaïeken, home
decoration en nog veel meer…
De beurs telt bovendien ook een 50-tal verschillende workshops,
waar je zelf creatief aan de slag kan gaan, we pikken er enkele uit:
seizoensfiguren maken uit vilt, Venetiaanse maskers versieren,
schilderen op doek & keramiek, Paasbloemstukken samenstellen, (deco)voorwerpen bekleden met
mozaïek, cupcakes versieren, etc… Kinderen kunnen bovendien gratis een puzzel beschilderen.
Traditiegetrouw kondigen er zich opnieuw diverse primeurs aan, zoals o.a. “creatief met tape” en
creatieve toepassingen met 3D-printing.
Praktisch
Hobby Creatief Salon: van donderdag 19 t/m zondag 22 februari a.s. in Antwerp Expo en van vrijdag
27 februari t/m zondag 1 maart a.s. in Kortrijk Xpo (dagelijks geopend van 10 tot 18u).
Meer info en kortingsbon is terug te vinden op www.hobbysalon.be
GRATIS creatief geschenkenpakket (t.w.v. ± € 12)
voor iedere bezoeker ! ! ! Zolang de voorraad strekt. 

Organisatie: BEO-Beurzen bvba – T 03.543.90.90 – info@hobbysalon.be

Geplaatst op 17.02.2015

PEUGEOT CLASSICS VANDECASTEELE STEUNT HET GOEDE DOEL

De PEUGEOT CLASSICS 2014 was spijts het miezerig weer een schot in de roos.
1.500 deelnemers kwamen hun opwachting maken en genoten met volle teugen van de uitgestippelde ,al dan niet vlakke routes.
Ook de aanwezigheid van "Mijnheer Kannibaal" EDDY MERCKX werd ten zeerste geapprecieerd.
Dank zij de steun van onze sponsors, de deelname van de wielertoeristen samen met de grote schare families die de familietocht tot een goed einde brachten werden wij in het de mogelijkheid gesteld om het voorop gestelde doelen te behalen.
Ook dank aan de onbaatzuchtige medewerkers, die hun weekend aan het evenement spenderen.
In de toonzaal van GARAGE PEUGEOT VANDECASTEELE werd dan ook door het volledige bestuur van het team met fierheid overgegaan tot de overhandigen van de cheques
aan "DE RIJZENDE STER" 3.000,00 € EN "DE ENGELENHOEVE" 1.500,00 € Op 11 en 12/07/2015 word de "6e PEUGEOT CLASSICS" georganiseerd en dit weer ten gunste van het goed doel. 

VANDEMEULEBROEKE

Geplaatst op 17.02.2015

KOM EEN VLASLICHTJE MAKEN IN TEXTURE

In Texture, museum over Leie en vlas, kan zowel oud als jong op zondag 29 maart een leuke activiteit meepikken. Handig of niet, je maakt je in een handomdraai een origineel decoratief Vlaslichtje. Inspiratie vind je zeker bij de mooie stukken damast en kant.
Een damasten tafellaken onthult bij subtiel kaarslicht de mooie tekening. Bewonder in de schatkamer van Texture de speling van het licht in het oude witlinnen tafelgoed. Laat je inspireren door de ragfijne transparantie van kant en ga dan zelf aan de slag in ons atelier. In een uurtje tijd verwerk je textiel, kant en een geschreven herinnering aan het museum in een setje Vlaslichtjes. Je gaat naar huis met een uniek souvenir én een sfeervolle tafeldecoratie. Made in Texture! Concept en uitvoering Textielatelier vzw Bolwerk. Praktisch Voor 8 tot 99 jaar Zondag 29 maart 14u tot 15u OF 15u tot 16u Texture, Noordstraat 28 te Kortrijk. Inschrijven tegen uiterlijk vrijdag 20 maart bij texture@kortrijk.be of 056 27 74 70 Prijs: workshop: € 5 - combinatie workshop + museumbezoek: € 10 / € 8 (voor <26j en 65+).
PS: Breng zelf een plastic zakje en glazen wegwerppotjes of bekertjes mee.

Falepin Lucrece

Geplaatst op 17.02.2015
4531 artikelspagina's: 1 ... 434 435 436 437 438 <<< 439 >>> 440 441 442 443 444 ... 454