Onafhankelijke digitale krant voor Zuid-West-Vlaanderen

Zoeken

Uw reclame op deze site
voor slechts 0,70 per dag
Alle info: klik hier

Welkom

Gratis plaatsen wij uw foto('s) op deze site met de daarbijhorende tekst,voor verenigingen, sportclubs, diverse bijeenkomsten, familie gebeurtenissen, optredens, stads activiteiten enz...

Iedereen kan ook zelf één of meerdere foto's in hoge resolutie met een daarbij horende tekst van zijn of haar vereniging sportclub enz... zoals hierboven vermeld opsturen naar : zuid.west.vlaamsemedia@gmail.com.

Contact Redactie & Verantwoordelijke uitgever: Bernard Decock
E-mail: zuid.west.vlaamsemedia@gmail.com
Gsm: 0495 25 45 47

Vaste Vuist Lauwe houdt blessures over aan Belgisch Kampioenschap gymnastiek te Moeskroen

Op zaterdag 25 april trok sportgroep Vaste Vuist Lauwe met 3 meisjes B13 naar de Coupe KBT, beter bekend als het Belgisch Kampioenschap voor B-niveau.
Tine Depickere moest echter tijdens de opwarming forfait geven wegens een voetblessure.
Julie Verbauwhede kende wat pech aan grond en balk. Toch kon zij dankzij haar mooie afwerking de 13e plaats veroveren. Ze won hier toch enkele plaatsen t.o.v. het Vlaams kampioenschap vorige maand.
Penelope Herpoel turnde ondanks een zware val op haar nek in de opwarming een zeer mooie wedstrijd. Op grond (waar ze viel) turnde ze een iets vereenvoudigde oefening, maar de andere toestellen kon ze afwerken zoals gepland. Ze werd knap 6e.
Dit was voor deze meisjes de laatste wedstrijd van dit seizoen. Ze kunnen nu volop beginnen trainen op nieuwe elementen.
Foto vlnr: Tine Depickere, Julie Verbauwhede en Penelope Herpoel

Auteur: Dries Defossez

Geplaatst op 28.04.2015

Topsportgymnast Iliaz Pyncket wint interland NED-BEL-SWE

Op zaterdag 25 april werd de interland NED-BEL-SWE geturnd in Twello (Nederland). Voor deze interland Artistieke Gymnastiek Heren trok een delegatie van zes topsporters naar Nederland om onze nationale driekleur te verdedigen. Eén van hen was topsportgymnast Iliaz Pyncket, aangesloten bij sportgroep Vaste Vuist Lauwe. Het team won de ploegenwedstrijd, Pyncket behaalde individueel allround heel knapzilver.
Het team samengesteld uit Fréderic De Camps (FfG), Lukas Fickers (FfG), Jonas Delvael (Gym Izegem), Noah Kuavita (Silok Deurne), Takumi Onoshima (FfG) en Iliaz Pyncket (Vaste Vuist Lauwe) behaalde hier mooie resultaten. Met een teamtotaal van 238.50 punten komen de Belgische gymnasten naar huis met het goud en ook individueel kleurde het podium volledig zwart-geel-rood!
Voor de Iliaz Pyncket vormde dit ook de derde en laatste selectietest voor het EYOF (Jeugd Olympische Spelen). Begin mei wordt de definitieve selectie voor het EYOF, conform de door de Koninklijke Belgische Turnbond goedgekeurde selectienota, bekend gemaakt.
Teamresultaat:
1. België 238.50
2. Nederland 226.25
3. Zweden 221.90
Individueel Allround (totaal van 18 gymnasten):
1. GOUD Noah Kuavita 78.45
2. ZILVER Iliaz Pyncket (Vaste Vuist Lauwe)78.20 
3. BRONS Jonas Delvael 76.75
Foto: Teamwinst en individueel zilver allround voor Iliaz Pyncket (Lauwe)

Auteur: Dries Defossez

Geplaatst op 28.04.2015

Belgische kampioene Cindy Vandenhole op Flanders International Team Challenge

Op 30 en 31 mei 2015 organiseert de GymnastiekFederatie Vlaanderen een nieuwe internationale teamcompetitie Artistieke Gymnastiek Dames in de Gentse Topsporthal:
“de Flanders International Team Challenge”! Uiteraard zal topsportgymnaste en Belgische kampioene Cindy Vandenhole uit Lauwe (Vaste Vuist Lauwe) niet ontbreken op deze nieuwe internationale wedstrijd in eigen land.
Tijdens deze competitie komen de juniores en seniores uit 15 verschillende landen in actie, toplanden zoals Groot-Brittannië, Duitsland, Australië, Frankrijk en Italië zijn alvast present. Uiteraard zijn ook de beste Belgische gymnasten van de partij op deze competitie. Daarnaast vindt er ook een internationaal jongerentornooi plaats voor beloftevolle gymnasten.
Foto: Belgisch kampioene gymnastiek Cindy Vandenhole

Auteur: Dries Defossez

Geplaatst op 28.04.2015

Knokkeboem vzw schenk opbrengsten aan goede doelen

Knokkeboem vzw, de vereniging achter de Cultuur-Kerstmarkt te Zwevegem-Knokke, heeft zijn opbrengsten geschonken aan aan goede doelen. De VZW mocht maar liefst 1500 euro uitdelen. Hun keuze ging uit om Food4all en Dierenasiel De Leiestreek hiermee te plezieren. Elke vereniging kreeg 750 euro. FOOD4ALL bezorgt de minderbedeelden in groot Zwevegem en Avelgem voedselpakketten. Het dierenassiel DE LEIESTREEK zet zich hoofdzakelijk in als opvangcentrum voor verwaarloosde dieren.

Rudy Deschynck is voorzitter van Knokkeboem en mocht de twee cheques overhandigen. Daarbij was zijn boodschap: “Beide verenigingen zetten zich in voor ons schenkingsdoel ‘MENS & DIER’. Deze initiatieven zijn belangrijke ondernemingen in onze regio. Alle hulp is voor hen een noodzaak en zeer welkom. Het is belangrijk dat de bevolking de waarde van hun bestaan kent.”

MDK / © Foto MDK

Geplaatst op 25.04.2015

Clubkampioenschap gymnastiek bij Vaste Vuist Lauwe

Op zondag 19 april 2015 vond in de turnzaal van Vaste Vuist Lauwe de 2e editie van het clubkampioenschap voor de starters en talenten plaats. Jongens en meisjes van het geboortejaar 2007-2008 en 2009 behoren tot deze twee categorieën. Bedoeling is dat zij allen doorstromen naar de hoogste competitiegroepen.
Elke gymnast(e) had een programma van 8 proeven, bestaande uit kracht, lenigheid en coördinatieoefeningen.
Hieronder de podiumplaatsen :
Meisjes starters:
1e plaats : Loor Calebaut
2e plaats : Nena Bourgois
3e plaats : Lana Debard
Meisjes talenten :
1e plaats : Nona Vansteenkiste
2e plaats : Marmer vandenbroick-Montserrat 3e plaats  
Julie Stragier Jongens starters :
1e plaats : Arthur Delahaye
2e plaats : Oscar Tournicourt
3e plaats : Mathis Deturck
Jongens talenten :
1e plaats : Marlon Vandenbrande
2e plaats : Charlot Becquart
3e plaats : Mathis Herreman

Foto: Talenten meisjes Vaste Vuist Lauwe

Auteur: Dries Defossez

Geplaatst op 22.04.2015

Lentedegustatie

Wijnen De Clerck organiseert op donderdag 7 en vrijdag 8 mei een lentedegustatie van 17u tot 22 u met 14 verschillende wijndomeinen in hun degustatiezalen gelegen in de Bissegemstraat 65 te kortrijk (Heule).
Wijnen De Clerck is een familiale wijnhandel uit Kortrijk die in 1972 werd opgericht door Paul De Clerck. Intussen is ook de tweede generatie actief in het bedrijf. Bert en Emanuelle genoten allebei verschillende wijnopleidingen in binnen en buitenland.
Kwalitatief - selectief is hun motto.
Met hun uitgebreide maar streng geselecteerde gamma wijnen trachten ze hun klanten een totaalpakket aan te bieden. Zowel particulieren, horeca als bedrijven kunnen bij wijnhandel De Clerck terecht voor originele en kwalitatieve wijnen uit de hele wereld en elke prijsklasse. Doorheen de jaren verwierven ze enkele exclusiviteiten die worden aanzien als dé referentie in hun land en wijnregio.
In de ultramoderne en perfect geklimatiseerde gebouwen bewaren ze de wijnen in ideale condities. De vaste medewerkers met sommelieropleiding zorgen voor service en ondersteuning.
Voor een uitnodiging van de lentedegustatie moet men zich inschrijven voor 5 mei via email:degustatie@wijnendeclerck.be Meer info : www.wijnendeclerck.be / 056 35 6511

De redactie en fronffoto : Bernard Decock

» Klik hier voor de foto's

Geplaatst op 22.04.2015

Week van de Amateurkunst 2015: 'De kleine artiest'

Van vrijdag 24 april t.e.m. zondag 3 mei staat de Week van de Amateurkunsten in teken van ‘De kleine artiest’. Als vzw van kinderdagverblijven zit dat thema het als gegoten. Over kinderen en kunst, over creatieve jongeren, over de kleine man in de straat, over kleine kunst, over de invloed van jong op oud en omgekeerd, over stimulerende plekken, over experimenteren, proberen en proeven, over nieuw en durven,over (her)ontdekken en doen!
In het kinderdagverblijf De Speelberg vinden we het uitermate belangrijk dat kinderen gestimuleerd en geprikkeld worden op alle gebied (grove motoriek, fijne motoriek, zintuigen, ontdekken van de wereld, taalontwikkeling, zelfredzaamheid, …).
Ieder mens, hoe klein ook heeft talenten en vaardigheden en moet de mogelijkheid krijgen om deze te ontdekken en verder te ontplooien.
In het kader van de week van de week van de amateurkunsten vond de kleine artiest dat dan ook de ideale gelegenheid om hun kleine artiesten eens in de schijnwerpers te zetten. In iedere leefgroep zal in die week gewerkt worden rond kunst, men zal dingen creëren, knutselen, misschien ook een liedje aanleren, dansjes doen, verhalen vertellen, rollenspelletjes bij de peuters….
De bedoeling is dat kinderen zich amuseren, experimenteren, exploreren, proberen en vooral doen ! Dit in een aangename, veilige en speelse omgeving.
Er zullen ook heel wat foto’s en filmpjes genomen worden. Beeldmateriaal zegt soms veel meer dan het kunstwerk op zich. Hoe hebben de kinderen zich geamuseerd, hoe reageren kinderen op de materialen, hoe kwamen dingen tot stand.
Deze vzw biedt kinderopvang aan kinderen van 0 tot 3 jaar in Kortrijk, Roeselare en Wakken. De Speelberg Kortrijk vangt 96 kindjes op in 8 leefgroepen. In Roeselare hebben we een capaciteit van 36 kinderen en wordt samengewerkt met het AZ Delta Ziekenhuis. In Wakken bestaat er een samenwerking met het WZC O.L.Vr. Van Lourdes. Hier kunnen 32 kindjes terecht.
Al de kunstwerken van hun kleine artiesten worden vanaf 24 april tentoongesteld op 3 locaties:
- In de polyvalente zaal van De Speelberg Kortrijk: Pater Damiaanstraat 6, 8500 Kortrijk
- In de inkomhal van AZ Delta Ziekenhuis, campus wilgenstraat te Roeselare
- In het Woonzorgcentrum O.L.Vr van Lourdes te wakken .
Iedereen is welkom om deze kleine tentoonstelling te komen bezichtigen.

Carine Forrez

Geplaatst op 22.04.2015

Rock Kappaert wordt een keiharde vierde editie

Zwevegem kwam dit jaar met veel belovend Rock-nieuws. Rock Kappaert brengt dit jaar een HEAVY programma om de vingers van af te likken. Om 18u30 gaan de deuren van de concertzaal open.
Voor de eerste keer in het Rock Kappaert bestaan is er een DJ om de ruimte tussen de optredens in te vullen en nodige info te brengen naar het publiek. Deze premiere met DJ Danny Copperwire maakt van Rock Kappaert een volmaakt festival. Het gratis evenement belooft een stevige brok Metal.
20u30 DESERT DRONES komt het podium opgevlogen. De Harelbeekse band bestaat uit vier metal gezinde muziekanten die al vier jaar het zwaardere werk van de Rock Metal laten horen. In 2014 werd hun eerste cd voorgesteld in De Kreun.
Rock Kappaert ontvangt om 23u de Brugse LOCUS CONTROL. Zes jaar lang speelt de band Instumental Rock & Metal, van Rush tot Metalica tot ... Dit jaar staat de band voor de tweede keer op de planken van Rock Kappaert.
Om 19u15 laat ENCHANTRESS de eerste gitaarklanken horen. De 5 koppige Kortrijkse groep werd in 2011 opgericht door gitaristen Frédéric Kidey en Tim Naessens. De band werd vervolgens vervolledigd met Elizabeth Gjurova (drums) , Sven Baelen (bas) en Jochen Mouton (vocalen). Een stevig potje van Hard-Rock tot Heavy Metal. Ze brengen enkel eigen nummers en ondertussen heeft de band een 4-track demo/ep opgenomen en bereiden ze hun release voor. De demo komt in het najaar uit. Look out ! Take care ! Beware the Enchantress !
In the middle of the race komt de Zwevegemse allom bekende LOOSE LICENSE met hun spectaculaire show. Pater Buik en Tette mogen terug de bel luiden. De band is gestart in 2010 en heeft de Zwevegemse podia al meer dan veroverd. Al vier jaar draaien ze mee op Rock Kappaert en zijn er een gevestigde waarde. Op Rock Kappaert wordt hun CD ‘4Years of Death’ definitief. Naast de CD kan je aan hun stand ook T-shirt verkrijgen. Lees hier de biografie van Loose license.(engels)
Rock Kappaert sluit af met NO NONSENS. De coverband is een samenstelling van muziekanten van verschillende groepen. Leeftijdsverschillen van 25 jaar brengen een hedendaagse stevige compositie van het metal genre. De bandleden hebben elk hun eigen invloed op de meer Stu-Bru rock-Metal covers waardoor je haar gaat rijzen.

IDVA /Foto's MDK

» Klik hier voor de foto's

Geplaatst op 22.04.2015

50 gezinnen in armoede krijgen dakisolatie en/of energiezuinige verwarmingsketel dankzij uniek financieringssysteem

Project West-Vlaamse lokale entiteiten ontvangt impulssubsidie van de Provincie West-Vlaanderen
50 West- Vlaamse gezinnen worden begeleid bij het energiezuiniger maken van hun woning. Er wordt een gratis energiescan uitgevoerd, dakisolatie geplaatst en/of een nieuwe verwarmingsketel geplaatst. Dankzij deze ingrepen kunnen de gezinnen heel wat geld besparen. Het geheel wordt gefinancierd met de energiewinsten en weegt op geen enkel moment door op het maandelijks gezinsbudget. Na 5 tot 10 jaar is de renovatie volledig terug betaald en blijven de energiewinsten behouden.
Uniek is de samenwerking met alle West- Vlaamse lokale entiteiten. Dankzij de subsidie van de Provincie kan het financieringssysteem ‘opbrengstgarantie’ uitgetest worden. Na deze testfase wil men het project uitbreiden naar gans Vlaanderen en daarbuiten.
Korte omschrijving project
De provincie West-Vlaanderen heeft een subsidie van 186.874 € goedgekeurd voor een gemeenschappelijk project van alle West- Vlaamse lokale entiteiten van het VEA (Vlaams Energie Agentschap).
De provincie West-Vlaanderen wil hiermee een belangrijke impuls geven aan initiatieven binnen de provinciale beleidsdomeinen Welzijn en de sociale impact ervan versterken.
De lokale entiteiten ontvangen deze projectsubsidie voor hun begeleidingsaanbod aan gezinnen in armoede die hun energieverbruik (en dus CO2-uitstoot) drastisch willen verlagen en hun wooncomfort verhogen.
Het project omvat een grondige doorlichting van het energieverbruik van de woning, het plaatsen van dakisolatie of van een condensatieketel en energieadvies op maat om de energiekosten zo laag mogelijk te houden.
Innovatief aan dit project is de financiering van de werken. Men spreekt in dit verband over een opbrengstgarantie. Het houdt in dat de investering op geen enkel moment weegt op het maandelijks gezinsbudget. De gezinnen betalen de investering terug met effectief gerealiseerde energiewinsten. Vijf jaar later beschikken de bewoners over een energiezuiniger huis en gaat de winst die ze realiseren op de energiefactuur niet langer naar de terugbetaling, maar kunnen ze daar zelf over beschikken.
Het financieringssysteem is innovatief, aangezien er geen begininvestering noodzakelijk is. Op die manier krijgen kansarme gezinnen de mogelijkheid om hun woning gezond en energiezuinig te maken.
In 2015 startte een driejarig project met als doelstelling om het concept te optimaliseren en toe te passen in 50 West-Vlaamse woningen. Dit project kan enkel gerealiseerd worden dankzij de subsidie van het impulsreglement van de provincie West- Vlaanderen.
Uniek is de samenwerking tussen alle West- Vlaamse lokale entiteiten en de aandacht die besteed wordt aan het wegwerken van potentiële barrières in het werkveld. Zo kan dit concept vervolgens eenvoudig verspreid worden over gans Vlaanderen.

Elke Cuvelier / OCMW Kortrijk - Montage front foto : Bernard Decock

» Klik hier voor de foto's

Geplaatst op 22.04.2015

Wijk Kappaert viert zijn 43ste Meifeesten

De kermiskrant voor de Meifeesten Kappaert is ter beschikking. De zesduizend exemplaren worden in de bus bezorgd. Het feestkomitee Kappaert organiseert de 43ste editie van de Mei, zeg maar Kappaertfeesten. Een jaarlijkse belevenis in een wijk vol evolutie. Het feest is ook dit jaar een drie-daagse met tal van activiteiten. Vrijdag 1 mei wordt de start gegeven om 14u30 met de seniorenfeest. Paul Bruna die al langer bekend en geliefd is in Zwevegem komt de show inkleden. Vanaf 16 uur wordt de Kappaert een groot verkoopsplein met de jaarlijkse rommelmarkt en braderie-avond. De eerste mei wordt voor de stevige feesters afgesloten met de vierde editie van Rock-Kappaert. De namen van de groepen zijn bekend gemaakt. 

MDK / aff Kappaert IDVA

Geplaatst op 21.04.2015
4668 artikelspagina's: 1 ... 436 437 438 439 440 <<< 441 >>> 442 443 444 445 446 ... 467