Onafhankelijke digitale krant voor Zuid-West-Vlaanderen

Zoeken

Uw reclame op deze site
voor slechts 0,70 per dag
Alle info: klik hier

Welkom

Gratis plaatsen wij uw foto('s) op deze site met de daarbijhorende tekst,voor verenigingen, sportclubs, diverse bijeenkomsten, familie gebeurtenissen, optredens, stads activiteiten enz...

Iedereen kan ook zelf één of meerdere foto's in hoge resolutie met een daarbij horende tekst van zijn of haar vereniging sportclub enz... zoals hierboven vermeld opsturen naar : zuid.west.vlaamsemedia@gmail.com.

Contact Redactie & Verantwoordelijke uitgever: Bernard Decock
E-mail: zuid.west.vlaamsemedia@gmail.com
Gsm: 0495 25 45 47

Sportdag en gymshow voor jongeren met een beperking te Lauwe

Op zondag 28 juni organiseert sportgroep Vaste Vuist Lauwe voor de 4de maal een gymshow voor jongeren met een beperking. Deze show gaat door in de danszaal van sporthal ‘Ter Leie’ te Lauwe en is volledig gratis. De voorstelling start om 14u30. Op zaterdag 26 september organiseert de club een sportdag voor jongeren met een beperking.
Sportgroep Vaste Vuist Lauwe mag de G-Gymwerking een succes noemen. Voorzitter Dries Defossez:
“Nog nooit waren er zoveel kinderen en jongeren met een beperking die iedere week het beste van zich zelf geven tijdens de G-Gymwerking van Sportgroep Vaste Vuist. Momenteel zijn er 5 club die G-Gym aanbieden in West-Vlaanderen. En daar is Sportgroep Vaste Vuist één van.”

De sportdag “G-Holderdebolder” richt zich vooral op jongeren met een verstandelijke, gedrags- en emotionele of licht motorische beperking. Er worden 3 disciplines aangeboden: G-gym, G-dans en G-omnibal. Om de drempel zo laag mogelijk te houden is deelname aan de G-sportdag volledig gratis. Inschrijven en info op dries.defossez@gmail.com.

Groepsfoto vlnr Voorzitter Dries Defossez, lesgeefster Joseline Snauwaert, Secretaris Thomas Isebaert, lesgeefsters Nathalie Vandenberghe en Martine Kennes, Schepen Renaat Vandenbulcke, lesgeefster Bernadette Maerten, Ambassadeur Joris Lauwers, Patrick Isebaert, Schepen Laurent Coppens, Pierre Vandenputte (firma Galloo) en Burgemeester Martine Fournier.

Foto met lesgeefsters vlnr Joseline Snauwaert, Nathalie Vandenberghe, voorzitter Dries Defossez, Martine Kennes en Bernadette Maerten.

Foto's: Bernard Decock

» Klik hier voor de foto's

Geplaatst op 18.06.2015

Geen finale voor gymnaste Cindy Vandenhole op European Games door val

De Belgische toestelturnsters hebben op de European Games te Baku hun kwalificaties achter de rug. Na twee dagen kon het Belgische meisjesteam met Lisa Verschueren, Cindy Vandenhole (Vaste Vuist Lauwe) en Gaelle Mys zich als 10de plaatsen in het landenklassement met een puntentotaal van 106.798 punten. Dit op een totaal van 25 landen.

Individueel slaagden Jimmy Verbaeys ( Blauwput Omnisport) en Gaelle Mys (O.T.V. Nazareth vzw) er in zich te plaatsen voor de allroundfinales. Lisa Verschueren (Sportiva Sint-Gillis-Waas vzw) sleept een toestelfinale op de vloer binnen. Belgisch kampioene Cindy Vandenhole, zondag na de brug met ongelijke leggers en de sprong nog beste Belgische, verloor op de 2de kwalificatiedag alle kansen toen ze 2 keer van de balk viel. De 16-jarige Vandenhole werd allround 25ste, niet genoeg voor een plaats in de allroundfinale.

Foto: Cindy Vandenhole met trainster Shana Dezwarte

Auteur: Dries Defossez

Geplaatst op 18.06.2015

Wevelgem voor ondergrondse glasbollen

Het gemeentebestuur kreeg van Mirom Menen de vraag of ze 3 bovengrondse glasbollen wil inruilen voor ondergrondse. De bollen worden 50% betaald door Mirom en voor 50% door Fost Plus.

Redenen om het wel/niet te doen: Bovengrondse glasbollen kunnen geur- en geluidshinder veroorzaken en kunnen visueel storen. Een ondergrondse bol is esthetischer, zorgt voor minder geluids-en geurhinder en draagt bij tot de verfraaiing van de centra, waaraan in het meerjarenplan bijzondere aandacht besteed wordt.

Voor Gullegem en Moorsele zouden de glasbollen op de centrumparkings (Sint-Maartensplein/Kerkstraat) vervangen worden. In het centrum van Wevelgem wordt ook een bovengrondse vervangen door een ondergrondse. Het model moet nog gekozen worden. 

Meer info: Stijn Tant Schepen van leefmilieu stijn.tant@wevelgem.be tel. 0494/80 39 10

Geplaatst op 18.06.2015

Vlaamse Leeuwbier

Zin in een lekker "Vlaamse Leeuwbier"? Kom dan ZONDAG 21 JUNI vanaf 11 uur tijdens de Centrumbraderie en Kunstenmarkt op Buda-eiland naar de hoek van de Broelkaai en de Kapucijnenstraat. Aan Brasserie 't Eiland en in de schaduw van de Broeltorens serveert het "Guldensporencomite" deze en andere lekkere bieren....
voor levensgenieters


Geplaatst op 18.06.2015

Summer@Lauwe

Net zoals vorig jaar zal Summer@Lauwe terug een echt volksfeest worden en dit met de medewerking van Stad Menen en de vele sponsors zal er dit jaar op 21 juli maar liefst 18 acts aangeboden worden voor alle leeftijden.
Voor de kinderen zal er een gek kapsalon zijn door Kip van Troje, reuze zeepbellen blazen met Lélé, gratis ( tijdelijke !) tattoo’s laten zetten, een ritje op een pony met VZW jutje peirdje en natuurlijk de nederlandse Léjo die met zijn vingerpopjes drie keer een prachtige show zal geven en die ook de papa’s, mama’s, opa’s en oma’s… zal bekoren !
Er is ook muziek met de lauwse harmonie die het festival zal openen en een luchtig programma zal brengen met een knipoog naar Willem Vermandere die dit jaar zijn 75ste verjaardag viert , the blues vision, die een stevige portie blues brengt, the reunion band uit Wevelgem spelen bekende “airelkes” en een streekproductje… Marino Punk .
Voor de liefhebbers van de vlaamse schlager komt niemand minder dan Yves Segers het publiek van Summer@Lauwe warm maken om het van de daken te schreeuwen …
Daarnaast zijn er ook enkele walking-acts met Kartje Kilo die uitpakken met getunede grasmachines , ût hünebed (NL) twee figuren uit de oertijd die verdwalen in het centrum van Lauwe , Bruid en bruidegom een ietwat confronterende act over het huwelijk, the re-cyclists , tonen hoe men met afval kan omgaan !, The smokettes, twee meiden die “zot zijn” of “zot zijn van dansmuziek “uit lang vervlogen tijden, Les figurettes fénoménales brengen hun oude en nieuwe act en blikvanger Cie gigant die de bevolking zal mobiliseren om deel te nemen aan een rouwstoet om een reus ten grave te brengen.. Of kunnen de bezoekers van Summer@Lauwe helpen om de gigant terug tot leven te brengen…. ?
Op de site Sporthal brengt de Vaste Vuist terug animatie met acrogym
De mensen die willen kunnen terug Summer@Lauwe bewonderen op 20 meter hoogte ! De bijdrage (2 Euro) wordt geschonken aan het goed doel 2015 met name aan het rusthuis Sint –Gerardus van Lauwe !
Er wordt uiteraard terug afgesloten met een spetterend vuurwerk.
Hongerige magen zullen zeker aan hun trekken komen met een mooi aanbod aan snacks die op de avondmarkt te vinden zullen zijn.
Dorstige zielen kunnen dan weer terecht op de vele terrassen van de lauwse horeca.
Wie met de fiets naar Summer@Lauwe komt kan zijn fiets kwijt in een van de twee bewaakte fietsenstallingen en maakt bovendien kans op een van de vele prachtige prijzen met als hoofdprijs een weekend Limburg voor 2 personen met Wellness in Hotel De Maretak in Dilsen-Stokkem .Meer info : www.summeratlauwe.com
De website www.summeratlauwe.be wordt niet meer gebruikt !!!!!!! 

Steven Holvoet

Geplaatst op 18.06.2015

Parkies met klinkende namen

In juli en augustus wordt Park De Craene weer het feeërieke decor voor zeven Parkconcerten. Het stemmige parkje in Uitkerke wordt deze zomer opnieuw elke woensdagavond dé ontmoetingsplek voor inwoners en toeristen. 

De Parkiesconcerten op de zomerse woensdagavonden zijn een vaste waarde geworden in de badstad. Blankenbergenaars komen er voor de muziek, maar ook om wat bij te praten, samen wat te eten en te drinken. Het initiatief loopt al sinds 2005, eerst in het Koning Albert I-park, en vanaf 2009 in Park De Craene. 

Schepen van Cultuur, Philip Konings: “Deze week werden de namen van de artiesten definitief bekend gemaakt. Er zijn zowel bekende publiekstrekkers bij, als verrassende nieuwkomers. We bieden een gevarieerd programma aan dat ook dit jaar weer garant staat voor een onvergetelijke zomer vol muziek in een gezellige sfeer!” 

Achtereenvolgens zijn er optredens van De Post, Niels Destadsbader, Paul Michiels, De Corsari’s, Dr. Fred & The Medicine Men, Level 6 en Crystal & Runnin’ Wild.
De Parkiesconcerten vinden elke woensdagavond van 8 juli tot 19 augustus plaats in Park De Craene. Bezoekers zijn welkom in het gezellige Parkiesdorp tussen 19 en 23 uur. De optredens starten om 20 uur en duren tot 22.30 uur. 

Meer info:
Schepen voor Toerisme & Cultuur, Philip Konings 050 43 20 43 – stadhuis@blankenberge.be
Cultuurcentrum Blankenberge, Hoogstraat 2, 8370 Blankenberge Contact: Herlinde Decroos - 050 43 20 43 – cultuur@blankenberge.be 

Redactie : Communicatie Blankenberge / Foto's : Fioranna Truwant

» Klik hier voor de foto's

Geplaatst op 18.06.2015

Hotel Broel heeft terug Kortrijkzaan als uitbater

Vanaf 2010 werd het hotel BROEL door de Nederlandse hotelgroep Sandton uitgebaat en kreeg de Hollandse heer Landman als manager. Op vandaag heeft de groep Sandton Hotel besoten terug een Kortrijkzaan aan het roer te zetten. De werknemers van hotel Broel mochten op maandag 8 juni de nieuwe manager, Nikolaas De Boodt verwelkomen die meer dan 25 jaar ervaring heeft in het vak. 

Vier sterren in Kortrijk 

“Vier sterren zijn een troef die we zeker willen behouden. Het hotel aan de vernieuwde Leieboorden is een meerwaarde voor Kortrijk die in het hoogste vaandel wordt gedragen. Daarom gaan we het hotel verder aanpassen aan de behoeften van de klant. Onze gasten worden verwend met nieuwe bedden en het WIFI- netwerk wordt uitgebreid. Op korte termijn worden ook het dak en de ramen vervangen. ”: laat Nikolaas ons weten. 

Service blijft prioriteit 

Het personeel is ook opgetogen met de beslissing. Nikolaas is een Kortrijkzaan die de noden kent van gasten en personeel. Alle werknemers blijven dan ook op hun post en alles wordt weer een beetje zoals vroeger. Met Nikolaas De Boodt (48) staat straks weer een Kortrijkzaan aan het roer die weet wat Kortrijk en hotel Broel voor elkaar betekenen. 

IDVA / ©Foto-BDK

» Klik hier voor de foto's

Geplaatst op 17.06.2015

39ste Jaarmarkt te Bissegem

De jaarmarkt te Bissegem startte op vrijdag 13 juni met optredens van Paul Severs, The Expendables en Isabelle A. dit in OC De Troubadour waar ambiance enorm was.

Straatanimatie zorgde voor de nodige sfeer

Marino Punk, For Freedom Pipes and Drums en het straatorkest De Thierry’s zorgden voor de nodige sfeer. De reuzenstoet met reuzin "Minneke" werd door het talrijk opgekomen publiek gesmaakt op zondagnamiddag.

De redactie/Foto's Bernard Decock

» Klik hier voor de foto's

Geplaatst op 17.06.2015

Veel bezoekers voor Blankenberge bruist

Op de Grote Markt van Blankenberge konden tussen de 1800 en 2000 bezoekers, op zaterdag 13 juni, van diverse gerechten proeven voor slechts 6 € in de tent ter gelegenheid van “Blankenberge Bruist... Culinair – Gin en Kok”.

Bij deze gelegenheid werd ook de winnaar bekendgemaakt van de wedstrijd 'Koken met vergeten vis’. Dertien Blankenbergse restaurants namen daar in de voorbije maanden deel aan. De jury duidde restaurant 'De Tijd' aan als winnaar, de publieksprijs ging naar Bistro Seasons en Brasserie Oosterstaketsel.

“Blankenberge Bruist Culinair” georganiseerd door kantoor MB Bouche, mocht Verdonk Birgit een verzekeringsscheque ter waarde van 500 € in ontvangst nemen. De winnaars van een restaurantbon t.w.v. 50 € en van een fles Champagne mogen hun prijs afhalen in het kantoor, gelegen in de Kerkstraat 448.
De lijst van winnaars kan men raadplegen op de website : www.bouche .be

Eveneens zaterdag werd de Blankenbergse Gin B1863 voorgesteld. Deze gin werd in opdracht van HoReCa Blankenberge gemaakt en is nu al een groot succes. 20 handelszaken zullen de gin ook blijvend aanbieden.

De redactie Foto's : Bernard Decock

» Klik hier voor de foto's

Geplaatst op 16.06.2015

European Games: Cindy Vandenhole 9de na eerste kwalificatie dag

De Belgische meisjes kwamen zondag 14 juni aan de beurt op de eerste European Games in Baku (Azerbeidzjan). Tijdens deze eerste kwalificatie dag turnden Gaelle Mys (O.T.V. Nazareth), Cindy Vandenhole (Vaste Vuist Lauwe) en Lisa Verschueren (Sportiva Sint-Gillis-Waas) aan sprong en brug.

De meisjes starten aan de sprong en weten met hun vertrouwde Yurchenko schroef een mooie score bij elkaar te turnen. Lisa beet de spits af met 13.700, Cindy: 13.833 en Gaelle: 13.866. Aan de brug was het Cindy Vandenhole die als eerste in actie kwam, knappe oefening, goed voor 13,666 punten. Lisa ging met 13.400 punten aan de haal. Gaelle ging helaas van de brug, kon zich daarna goed herpakken, maar dit kostte haar wel de nodige punten: 12.100.

De meisjes staan na deze eerste kwalificatie dag op de 9 de plaats met 54.465 punten, we zien hen morgen opnieuw op blak en vloer!

De organisatie sleutelde een beetje aan de formule. De kwalificaties zijn verdeeld over 2 dagen. De vrouwen turnden er twee van de vier toestellen - ’s anderendaags komen de andere toestellen: balk en grond.

Per land komen 3 gymnasten aan bod, waarvan de 2 beste scores tellen voor het team klassement. De kwalificaties tellen eveneens als teamfinale. Later is er nog de allround finale met de beste 18 gymnasten en de toestelfinales voor de 6 beste gymnasten per toestel. Per finale kan maximaal 1 gymnast per land deelnemen.

Foto: Cindy Vandenhole met trainster Shana Dezwarte

Auteur: Dries Defossez

Geplaatst op 15.06.2015
4818 artikelspagina's: 1 ... 441 442 443 444 445 <<< 446 >>> 447 448 449 450 451 ... 482