Onafhankelijke digitale krant voor Zuid-West-Vlaanderen

Zoeken

Uw reclame op deze site
voor slechts 0,70 per dag
Alle info: klik hier

Welkom

Gratis plaatsen wij uw foto('s) op deze site met de daarbijhorende tekst,voor verenigingen, sportclubs, diverse bijeenkomsten, familie gebeurtenissen, optredens, stads activiteiten enz...

Iedereen kan ook zelf n of meerdere foto's in hoge resolutie met een daarbij horende tekst van zijn of haar vereniging sportclub enz... zoals hierboven vermeld opsturen naar : zuid.west.vlaamsemedia@gmail.com.

Contact Redactie & Verantwoordelijke uitgever: Bernard Decock
E-mail: zuid.west.vlaamsemedia@gmail.com
Gsm: 0495 25 45 47

Illegale sigaretten in West-Vlaanderen

Uit een internationale studie van het consultancybedrijf KMPG blijkt dat er in ons land 790 miljoen illegale sigaretten verkocht werden. Als we de meest recente cijfers van 2013 vergelijken met die van de voorbije jaren, zien we dat de verkoop van illegale sigaretten gelijk gebleven is, terwijl de verkoop van reguliere sigaretten vorig jaar met meer dan 10 procent daalde.
“Het probleem met de illegale sigaretten is tweeledig. Enerzijds weten we uit een studie van 2011 van de FOD Volksgezondheid dat de illegale sigaretten twee keer zo schadelijk zijn voor de gezondheid dan sigaretten uit het reguliere circuit. Anderzijds stellen we in de studie van KPMG vast dat, door de verkoop van illegale sigaretten, de schatkist in 2013 zo’n 140 miljoen euro aan accijnzen, btw en vennootschapsbelastingen misliep.”, zegt Kamerlid Brecht Vermeulen
Minister van Volksgezondheid Maggie De Block (Open vld) erkende het verhoogde gezondheidsrisico van de illegale sigaretten. Toch zijn er sinds 2011 geen bijkomende analyses uitgevoerd naar de gezondheidsrisico’s van illegale sigaretten. “Het is jammer dat de vorige minister van Volksgezondheid geen bijkomende onderzoeken heeft gedaan. De analyses worden uitsluitend gehouden op sigaretten in het legale circuit en negeren de illegale. Ik hoop dat ik de huidige minister van Volksgezondheid kan overtuigen van het belang van controles op illegale sigaretten.”
Daarnaast blijkt uit cijfers van minister van Financiën Johan Van Overtveldt (N-VA) dat het aantal onderschepte illegale sigaretten pover is. In 2013 zijn er 2 illegale sigarettenfabrieken ontdekt, goed voor zo’n 2 150 000 sigaretten. Ook werden er zo’n 49 000 000 illegale sigaretten gevonden in opslagplaatsen. Dit is amper 6% van het totaal aantal illegaal verkochte sigaretten. Voor 2014 zien we vergelijkbare cijfers.
Als we de cijfers voor West-Vlaanderen bekijken zien we dat er in 2013 meer dan 10 miljoen illegale sigaretten gevonden zijn in Bredene. Dit is meer dan 20% van alle onderschepte sigaretten in België. Voor 2014 zijn er 3 250 000 illegale sigaretten gevonden in Brugge, samen met verwaarloosbare hoeveelheden in Oostende en Jabbeke. “Na de grote vangst in Jabbeke van 2013 werden er vorig jaar in 3 verschillende opslagplaatsen illegale sigaretten gevonden in de provincie. Dit toont aan dat het probleem overal opduikt en dat criminelen na verlies van goederen op de ene plaats gewoon doorgaan op een andere locatie. Toch blijft het aantal onderschepte sigaretten slechts een factie van wat er vermoedelijk verkocht wordt in onze provincie. We moeten zowel de groothandelaars als verkopers op markten of nachtwinkels duidelijk maken dat dit niet getolereerd kan worden”, aldus Vermeulen. Meer info : Brecht Vermeulen 0475 24 61 20, brecht.vermeulen@n-va.be
Karel Merckx 0477 39 28 88, karel.merckx@n-va.be

De redactie / Front foto Bernard Decock

» Klik hier voor de foto's

Geplaatst op 03.02.2015

Groen vraagt voorrang voor fietsers in de Budastraat

Na meer dan vier jaar wachten gaat de Bud-brug eindelijk open.de" brug verbindt Overleie opnieuw met het centrum van de stad.. Voor Groen Kortrijk is de opening van de Budabrug een hoogdag voor de wandelaars en fietsers die op een aangename en veilige manier de verplaatsing willen maken tussen het Noorden evan de stad en het centrum. Om aan het ruime pyubliek zich voor te stellen deden ze met twee gigantische verkeersborden en door het flyeren bij de aanwezigen op de opening.
Fietsers mogen er over de hele breedte van de straat fietsten en auto’s mogen hen niet inhalen. Groen benadrukt nog dat ze van de Budastraat geen autovrije straat willen maken. “We willen dit de handelaars niet aandoen. De Budastraat is een straat van doorgaand verkeer en dat mag zo blijven, maar liefst met een prioriteit voor fietsers.” 

De redactie/Foto's : Bernard Decock

» Klik hier voor de foto's

Geplaatst op 03.02.2015

Feest in 't Straotje

Na jaarlijkse traditie was er terug feest in Staotje op donderdagavond 29 januari. Het gratis vat van stad kortrijk werd gesmaakt . Waarschijnlijk door de slechte weersomstandigheden waren er slechts een twintigtal jongeren in het staotje aanwezig voor de optredens van Rudi Winters en Paul Severs.

De redactie/Foto's : Bernard Decock

» Klik hier voor de foto's

Geplaatst op 03.02.2015

Nieuwe onderneming in Kortrijk !

Hendrik Tanghe uit Kortrijk, voormalig bestuurder van Dewaele vastgoed en advies, richt een nieuwe onderneming op: Vinta.
Vinta is er voor iedereen die op zoek gaat naar een nieuwe woning en daar goed voorbereid wil mee omgaan.
Enerzijds biedt Vinta een totaal nieuw concept, nl. een online platform waarop je zelf als zoeker mee aan de slag gaat: men kan er zijn potentiële woningen, gevonden op immosites van vastgoedkantoren of op immoweb, zimmo, enz..., gaan bundelen en onderling gaan vergelijken aangezien elke woning een score krijgt dankzij een persoonlijk woonprofiel. Dit puur om de zoektocht als koper wat overzichtelijker te maken.
Anderzijds biedt Vinta voor de zoekers in West-Vlaanderen ook diensten aan als aankoopmakelaar, iets wat in onze streek nog niet zo goed gekend is. Alle vastgoedkantoren hebben immers de verkoper als klant, en Vinta trekt volledig de kaart van de koper. We kiezen ervoor de koper met raad en daad bij te staan, zodat die een nieuwe woning kan aankopen zonder achteraf voor verrassingen te komen staan. Zodra de koper denkt zijn ideale woning gevonden te hebben, staat Vinta klaar om die optimaal te begeleiden en dit op verschillende vlakken.
Meer info op www.vinta.be / Email: hendrik@vinta.be Telefoon: 0495569087 / Hendrik Tange

Geplaatst op 02.02.2015

Langverwachte Budabrug in Kortrijk geopend voor verkeer

De nieuwe Budabrug over de Leie in Kortrijk is opvrijdag namiddag 30 januari geopend voor het verkeer. Door de komst van deze beweegbare brug kunnen grotere schepen door de binnenstad varen. Waterwegbeheerder Waterwegen en Zeekanaal NV sluit met de bouw van deze brug de vijfde fase van de Leiewerken af. De verouderde, vaste Budabrug werd in het najaar van 2010 afgebroken. Tijdens de bouw van de nieuwe, beweegbare brug werd Waterwegen en Zeekanaal NV geconfronteerd met diverse onvoorziene omstandigheden. Zo werden er onder andere harde objecten in de ondergrond gevonden. Bij het verwijderen daarvan liepen enkele gebouwen in de onmiddellijke omgeving van de brug schade op. De waterwegbeheerder zocht en vond steeds technische oplossingen voor deze onverwachte problemen, maar kon helaas niet voorkomen dat de bouw van de brug daardoor twee jaar vertraging opliep.
Op en neer De bouw van de nieuwe Budabrug maakt deel uit van de vijfde fase van de Leiewerken. Door de uitvoering van deze werken kunnen er vandaag schepen tot 1.350 ton (dat zijn meer dan 60 vrachtwagens) in twee richtingen door het centrum van de stad varen. De nieuwe brug heeft een vrije doorvaarthoogte van bijna 5 meter. Dat wil zeggen dat vrij grote, geladen schepen die dieper in het water liggen onder de brug kunnen varen zonder dat ze daarvoor geopend moet worden. Wanneer de brug op haar hoogste punt openstaat, bedraagt de doorvaarthoogte 7 meter. Op dat moment kunnen er schepen met maximaal drie lagen containers passeren. De nieuwe Budabrug is een beweegbare tafelbrug. Dat wil zeggen dat de brug op de 4 hoekpunten tegelijkertijd en dus horizontaal wordt opgetild. Wanneer er een schip aankomt dat niet onder de brug door kan, zal de brug vanop afstand bediend worden door de binnenvaartbegeleiders van de waterwegbeheerder. Een belsignaal, lichtsignalisatie en slagbomen waarschuwen de weggebruikers. Aangezien er 24u op 24u scheepvaart op de Leie mogelijk is (uitgezonderd in de nacht van zaterdag op zondag en in de nacht van zondag op maandag), zal de brug de klok rond bediend worden.
Futuristisch Het ontwerp van de nieuwe brug is spectaculair. De zachte, zuivere booglijnen van het brugdek en de opvallende leuningen in inox geven het geheel een welhaast futuristische aanblik. Tijdloze schoonheid die mooi aansluit bij het lijnenspel van de indrukwekkende Noordbrug en de sierlijke Collegebrug. De nieuwe brug is 32,5 meter lang en is ongeveer, afhankelijk van de leuningen, 14 meter breed. Er is aan beide kanten een afgescheiden voetpad.
Feest voor geduldige buurtbewoners In de loop van maart organiseert Waterwegen en Zeekanaal NV, in samenwerking met Stad Kortrijk, nog een officieel inhuldigingsfeest. De waterwegbeheerder wil hiermee de bewoners en handelaars uit de buurt uitdrukkelijk bedanken voor het begrip en geduld tijdens deze werken. Zij krijgen hiervoor binnenkort nog een persoonlijke uitnodiging in de bus.

Claudia Van Vooren / Foto's : Bernard Decock

» Klik hier voor de foto's

Geplaatst op 02.02.2015

Nieuwjaarsreceptie voor spelers en vrienden

In de kantine van Oostrozebeke organiseerde burgemeester en voorzitter Jean-Marie Bonte voor de spelers en hun familie een nieuwjaarsreceptie met de nodige hapjes en drank.
De redactie / Foto's : Bernard Decock

» Klik hier voor de foto's

Geplaatst op 02.02.2015

Les Sacs Sacs in caf De Ster

Voor de tiende keer organiseerde uitbater van Café De Sterre, Stefaan Vansteenkiste, een nieuwjaarsreceptie voor zijn klanten en dit met het optreden van Les Sacs à Sacs.

De redactie/Foto's : Bernard Decock

» Klik hier voor de foto's

Geplaatst op 02.02.2015

Verkenningswedstrijd trampoline wordt succesverhaal voor Vaste Vuist Lauwe

Na twee seizoenen wedstrijdervaring in het Belgisch Open Trampolinekampioenschap nam Vaste Vuist Lauwe voor het eerst deel aan een trampolinewedstrijd binnen de Vlaamse Gymnastiek Federatie (C-niveau). En met succes, want Jitske Lavaert won overtuigend in de leeftijdscategorie tot 11 jaar. Haar zus Silke Lavaert sprong zichzelf naar de vierde plek.
In de leeftijdscategorie 13-14 behaalde Ornella Silva een verdienstelijke 5de plaats. Dit is een sterke prestatie aangezien ze nog bezig is aan een herstart en voorlopig nog een opgelegd deel mist waardoor ze drie strafpunten krijgt. Zonder die strafpunten zou ze derde geëindigd zijn.
Deze drie gymnasten zijn voorlopig al geselecteerd voor het Vlaams Kampioenschap in Beveren-Waas op 9 mei 2015. Emma Vandendorpe was sterk gestart, maar in haar tweede reeks ging het even mis. Zij heeft nog twee voorrondes om zich ook te plaatsen.
Foto: vlnr Jistke Lavaert, Ornella Silva, Emma Vandendorpe, Silke Lavaert en trainer Adriaan Coossemans.

Auteur: Dries Defossez

Geplaatst op 01.02.2015

Gouden oogst voor Vaste Vuist Lauwe

Afgelopen weekend vond in Denderleeuw de eerste provinciale voorronde artistieke gymnastiek dames en heren plaats op het niveau recre@ toestelturnen. Vaste Vuist Lauwe kwam naar huis met maar liefst 17 gouden medailles en dit ondanks de afwezigheid van een aantal gymnasten.
Bij de pupillen heren was Emiel Haydon trots met een knappe 3de plaats. Bij de miniemen heren nam Kiani Fermaut goud, Louis Dupont werd derde.
Ook de pupillen, benjamins en miniemen meisjes deden het schitterend, waarbij reeds 14 gymnasten zich plaatsten voor de provinciale finale. Bij de benjamins meisjes werd 1 Lauwse kampioene gekroond. Alix Windels triomfeerde op de 1ste plaats in een heel druk bezette reeks. De beloften, juniores en senioren meisjes turnden eveneens een goede wedstrijd.
Na pas 1 voorrondewedstrijd zijn op enkele gymnasten na alle gymnasten van Sportgroep Vaste Vuist Lauwe recre@ toestelturnen D-niveau reeds geselecteerd voor de provinciale finale op pinkstermaandag 25 mei in de topturnhal te Izegem.
Foto: Een selectie gymnasten van Vaste Vuist Lauwe met vlnr Emma Cooke, Emmely Vanlerberghe, Mirthe Verhulst, Babette Callebert, Zoë Gheysens, Marthe De Leeuw, Mona Deschepper, Alix Gheysen, Ilona Masselis, Kaylee Vandenbussche en Alix Windels (1ste plaats) in het gezelschap van Gymba (mascotte Gymfed).

Auteur: Dries Defossez

Geplaatst op 29.01.2015

Goud voor Yal Vergauwe en Yurianne Demuysere op Provinciale voorronde gymnastiek

Amper een week na het West-Vlaams Kampioenschap trokken de meisjes gymnastiek A en B-niveau van Vaste Vuist Lauwe naar de volgende Provinciale Voorronde in Leuven. Voorzitter Defossez Dries: “De helft van onze AB-ploeg bleef echter ziek thuis, nl. Muka Amerlinck (A10), Julie Verbauwhede en Tine Depickere (B13).”
In de categorie B10 konden zowel Yaël Vergauwe als Lune Van Belleghem hun scores verbeteren en behaalden opnieuw respectievelijk goud en zilver.
Penelope Herpoel (B13) turnde een zeer mooie wedstrijd en behaalde hiermee een knappe 6e plaats.
Anke Dejonghe (B14-15) kende een mindere wedstrijd en eindigde 24e.
Bij de meisjes A12 zagen we Inty Amerlinck in actie. Zij behaalde de 14e plaats.
Yuriane Demuysere (Turnkring Geluwe) turnt sinds dit jaar mee in de basisschoolclub voor Topsportbeloften in Lauwe en wist een gouden medaille in te pikken in de categorie A10.
Foto: Gymnaste Anke Dejonghe (B14-15) aan de balk

Auteur: Dries Defossez

Geplaatst op 29.01.2015
4558 artikelspagina's: 1 ... 442 443 444 445 446 <<< 447 >>> 448 449 450 451 452 ... 456