Onafhankelijke digitale krant voor Zuid-West-Vlaanderen

Zoeken

Uw reclame op deze site
voor slechts 0,70 per dag
Alle info: klik hier

Welkom

Gratis plaatsen wij uw foto('s) op deze site met de daarbijhorende tekst,voor verenigingen, sportclubs, diverse bijeenkomsten, familie gebeurtenissen, optredens, stads activiteiten enz...

Iedereen kan ook zelf één of meerdere foto's in hoge resolutie met een daarbij horende tekst van zijn of haar vereniging sportclub enz... zoals hierboven vermeld opsturen naar : zuid.west.vlaamsemedia@gmail.com.

Contact Redactie & Verantwoordelijke uitgever: Bernard Decock
E-mail: zuid.west.vlaamsemedia@gmail.com
Gsm: 0495 25 45 47

50 JAAR BUITENGEWOON ONDERWIJS IN ZWEVEGEM

De Klim-op is de Zwevegemse gemeenteschool voor buitengewoon lager onderwijs. In 2015 bestaat de school 50 jaar.
Dit is een jubileum dat ze niet onopgemerkt wilden laten voorbijgaan. Het schoolteam is bijzonder trots op hun school en wilden ze dit ook laten zien.
Daarom werdt er een feestelijk weekend georganiseerd op zaterdag 6 en zondag 7 juni 2015.
In dit weekend werden tal van activiteiten georganiseerd in het centrum van de gemeente en dit voor alle leerlingen, familie, begeleiders, sympathisanten en inwoners van Zwevegem en ruime omgeving. De doelstelling was ‘integratie’ van kinderen uit het buitengewoon onderwijs bevorderen en vooral ‘samen genieten’…
Op zaterdag 6 juni was er ’s avonds een muziekfeest met optredens van ‘les sacs-à-sacs’ en ‘no age’ dit zijn 2 coverbands uit de regio. Tussenin zorgde de school zelf voor een heuse primeur door met een eigen ‘Klim-op-band’ een muzikaal intermezzo te voorzien. Maar de meeste aandacht was voor Yevgueni die met een volledige bezetting en een volwaardig programma voor het eerst naar Zwevegem afzakte
Op zondag 7 juni starte de dag met een tourtocht waarbij de wielerfanaten met meer keuze uit verschillende afstanden. Op de middag was er een aperitiefconcert en kon je op het Toyeplein terecht bij verschillende eetgelegenheden. Na de middag stond alles in het teken van de kinderen. Het Toyeplein wordt omgetoverd tot een heus kinderparadijs met tal van animaties die volledig gratis worden aangeboden. Zo was er een jumborun met medewerking van 3 motoclubs uit de regio. Er waren voorstellingen van ‘De kip van Troje’ , ‘De Letter geletterden’, ….maar met tal van workshops voor kinderen met dansen, muziek, circustechnieken, knutselen, gekke fietsen, enz… De namiddag wordt stijlvol afgesloten met een optreden van Steef Coorevits.
Dit jubileumprogramma werd mogelijk dankzij de inzet van velen en de bijzonder gewaardeerde samenwerking met verschillende verenigingen uit de omgeving. Belangrijkste partners om gezamenlijk de schouders onder dit project te zetten zijn het gemeentebestuur van Zwevegem, Lions Club, Unizo Zwevegem en Markant.

De redactie / Foto's : Bernard Decock

» Klik hier voor de foto's

Geplaatst op 08.06.2015

Grote belangstelling voor de 2de Grote Truckrun

Voor de tweede maal organiseerde het team van café Het Streuvelke te Heule een truckrun. Dit event werd ingericht ten v oordele van het MPI Pottelberg Kortrijk.
Op vrijdagavond 5 juni mocht DJ Jurgen instaan voor het openingsmoment en waren er optredens van Tamara en Tom Davys in de feesttent. De eerste truckrun ving aan op zaterdag 6 juni om 10u30, vervolgens een barbeceu van 12u tot 14u voor 170-tal aanwezigen. In aanwezigheid van Koning Filip, Tineke van Heule en
ere-dame vertrok om 14u30 de tweede truckrun. Na koffie met gebak waren er diverse optredens met o.a. Axel Lane en Leah Bien met tussendoor een traverstieshow.

De redactie / Foto's : Bernard Decock

» Klik hier voor de foto's

Geplaatst op 08.06.2015

MEER DAN EEN HALVE EEUW RALLY VAN IEPER

Wat begon met een tijdscontrole van de Rally van Monte-Carlo op de Grote Markt in Ieper, groeide jaar na jaar, onder impuls van Franz Thévelin en zijn team, uit tot een van de topwedstrijden op de kalender van het Europees rallykampioenschap.
De uitstraling van de Ypres Rally reikt tot ver buiten onze landsgrenzen en elk jaar opnieuw staan de beste Europese teams en piloten aan de start van de West-Vlaamse klassieker. De bewoners van de Westhoek kijken gretig uit naar dit jaarlijks terugkerend feest.
De Ypres Rally vierde in 2014 zijn 50ste editie. De unieke tentoonstelling en het prachtige boek “Ypres Rally – 50 Years” dat maar liefst 254 pagina’s omvat, vereeuwigden de historische momenten. 2014 was een superspannende jubileumeditie die gewonnen werd door Freddy Loix die 9 zeges haalde en genoemd wordt als de Koning van Ieper.
Meer dan 1200 vrijwilligers steken elk jaar hun handen uit de mouwen om “Ypres Rally” uit te bouwen tot een internationaal topevenement. Onze vereniging Superstage telt nu meer dan 100 actieve leden, die intensief bezig zijn om nieuwe ideeën te creëren en problemen stap voor stap op te lossen.
De Ypres Rally wordt bij velen met de paplepel ingegeven. West-Vlaanderen en de regio rond Ieper is daarom uitgegroeid tot het mekka van de Belgische rallysport.
Zoals elk jaar worden terug duizenden toeschouwers verwacht. Ook voor de jongeren het rally-gebeuren een ideale ontspanning na de veeleisende examenperiode. De fascinatie voor de snelle bolides en de unieke ambiance op de Grote Markt tijdens de “24 Uren”, zoals de Ypres Rally in de volksmond gekend is, zorgt voor een welgekomen afleiding. 

http://www.ypresrally.com - Foto-affiche Rally

Geplaatst op 08.06.2015

Sandton Hotel Broel schenkt hotelbedden aan OCMW Kortrijk

Sandton Hotel Broel investeert momenteel in nieuwe bedden en schenkt de bedden die nu de hotelkamers bemeubelen aan het OCMW Kortrijk. Het gaat om in totaal 60 bedden. De overdracht van de bedden gebeurde op dinsdag 2 juni.
Via de dienst economie van de Stad kwam Sandton Hotel Broel terecht bij het team wonen van het OCMW. Zij zagen onmiddellijk een drietal nuttige toepassingen voor de bedden in de werking van het OCMW. In de acht crisiskamers van het OCMW, waar tijdelijke opvang georganiseerd wordt, zullen de bedden gebruikt worden om de huidige bedden van mindere kwaliteit te vervangen. Daarnaast zullen de bedden gebruikt worden om mensen te helpen die in één van de doorgangswoningen, sociale woningen of logementskamers van het OCMW trekken en om de één of andere reden geen eigen meubilair kunnen meebrengen.
Philippe De Coene: “Naast de inzet in de reguliere werking, zullen ook een tiental bedden ingezet worden voor een uitwisselingsproject tussen woonzorgcentrum De Weister in Aalbeke en een Italiaans woonzorgcentrum. In het kader van ‘Aalbeke, dementievriendelijke gemeente’ komen een aantal bewoners van het Italiaanse woonzorgcentrum op vakantie in De Weister, en vice-versa. Het gaat om een project met middelen van het European Foundation’s Initiative on Dementia (EFID). Dankzij deze samenwerking kunnen we de tijdelijke bezoekers voorzien van een degelijk uitgeruste accommodatie.”
Rudolf Scherpereel: “Mede dankzij de inspanningen van onze horecamanager is deze win-winsituatie tot stand gekomen. Ondernemers die duurzaamheid én zin voor maatschappelijk engagement hoog in het vaandel dragen, moeten we koesteren, uiteraard verdienen zij ook de nodige aandacht en weerklank hiervoor. Kortom, dergelijke initiatieven kan ik enkel toejuichen.” op de foto : Nikolaas De Boodt & Jelle Landman van Sandton Hotel Broel bij één bed dat gechonken werdt aan het OCMW.

Foto Bernard Decock

Geplaatst op 05.06.2015

KVK 2 - Anderlecht 2

RSCA gaf de wedstrijd uit handen en maakte geen kans meer op de titel. . 0-2 voorstaan en dan twee tegengoals is onbegrijpelijk.

De redactie / Foto's : BDK & IDV

» Klik hier voor de foto's

Geplaatst op 04.06.2015

Eerste insectenavond op vrijdagavond 5 juni vanaf 18.00 op de gavers Harelbeke

We vragen ons soms af hoe insecten leven. Wat eten ze? Hoe groeien ze? De ene zijn schadelijk andere dan weer heel nuttig. Op onze eerste insectenavond gaan we op ontdekking in boeiende wereld van de kriebelbeestjes. Er is voor jong en oud een aangepast programma. Kom gerust af en geniet mee van de vele activiteiten.
18:00 Ontvangst deelnemers en start van de doorlopende activiteiten
19:00 Start natuurkriebeltocht voor kinderen tot 10 jaar (inschrijven vooraf)
19:00 Start insecten/wantsenwandeling voor volwassenen
19:00 Start film Microkosmos in 'the lounge' 20.30 Lezing over insecten in de picknickruimte
22:00 Start wandeling naar nachtvallen voor nachtvlinders
doorlopende activiteiten
Springkasteel/klimtoren met insectenspel
Schminkstand (2 personen) voor kinderen
Knutselen/tekenen rond insecten met gadget
Voortdurend determineren van insecten die gevonden zijn door de deelnemers
Bezoek aan de imker
Fotoshoot
Bistro met insectenburgers, insectennuggets en vegetarische burgers
Kijkkasten met fragmenten uit de animatiereeks 'minuscule' Groot of klein, iedereen welkom.
Meer info : Email: gavers@west-vlaanderen.be Organisatie: PSNC De Gavers Telefoon: 0560234010 

Auteur : Tom Linster

Geplaatst op 04.06.2015

Opnieuw boeiend aanbod grabbelpas-, swap- en speelpleinactiviteiten tijdens zomervakantie 2015

Het stadsbestuur van Blankenberge zorgt er opnieuw voor dat kinderen en jongeren van vijf tot en met zestien jaar (= geboortejaren 1999 tot en met 2010) zich tijdens de zomervakantie niet hoeven te vervelen. De vakantie staat volgeboekt met verfrissende en onvergetelijke speelpleindagen in Speelberge en tal van ontspannende en uitdagende grabbelpas- en swapactiviteiten.
Zo staan er toffe workshops zoals armbreien, het land van instrumensjes, … op het programma, alsook leuke uitstappen zoals dagje Bellewaerde, Plopsaland, Paintball, Kid-Rock, Island Games, … zorgen voor de nodige (ont)spanning.
Wil je dus genieten van de activiteiten? Spring dan binnen in de jeugddienst en de medewerkers doen het nodige. Snel zijn is de boodschap! De plaatsen voor de grabbelpas- en swapactiviteiten zijn beperkt.
Meer info over hoe inschrijven en het aanbod aan activiteiten vind je terug in de brochure ‘Zomerleute’ te verkrijgen op de jeugddienst of via de website jeugd.blankenberge.be.
Speelpleinwerking Blankenberge nu ook voor kleinkinderen
Tijdens alle schoolvakanties organiseert het stadsbestuur een speelpleinwerking, waar kinderen van ouders die wonen of werken in Blankenberge kunnen spelen en deelnemen aan georganiseerde activiteiten. Ook kinderen die schoollopen in Blankenberge kunnen er terecht.
Schepen van Jeugd, Daphné Dumery: “De vergrijzing aan de kust heeft zijn opportuniteiten en heel veel grootouders zorgen tijdens de vakanties voor hun kleinkinderen. Tot voor kort werden de kleinkinderen van wie de ouders niet woonachtig zijn of in Blankenberge of er niet werken niet toegelaten tot onze speelpleinwerking. Hier komt nu verandering in. En dit op vraag van de grootouders zelf.”
Vanaf de zomervakantie van 2015 zullen de voorwaarden om te kunnen deelnemen aan de Blankenbergse speelpleinwerking verruimd worden en zullen kinderen waarvan één van de grootouders woont of werkt in Blankenberge ook toegelaten worden.
Het reglement over de speelpleinwerking zal in deze zin aangepast ter stemming voorgelegd worden op de gemeenteraad van juni zodat deze wijziging nog voor deze zomer geldt.

Geplaatst op 04.06.2015

Kunstacademie voor kids

Vanaf volgend schooljaar kunnen kleuters en jongeren in Blankenberge hun creatieve talenten komen ontdekken en verder ontwikkelen in de Kunstacademie. Het aanbod van de bestaande cursussen kleuter- en jeugdateljee van de Winteracademie wordt vanaf dan gebundeld aangeboden met de opleidingen muziek en woord van de Muziekacademie.
De Kunstacademie voor kids bundelt drie kunstrichtingen: muziek, woord, en beeld. Vanaf het tweede en derde kleuter kunnen de jongste kinderen al aan de slag met beeldende kunst. Vanaf het eerste leerjaar kunnen ze dat ook aanvullen met de opleidingen muziek en woord.
Schepen voor Cultuur, Philip Konings: “Het bundelen van het aanbod zorgt ervoor dat het een stuk eenvoudiger wordt om cursussen te combineren. De uurroosters van de drie richtingen zijn volledig op elkaar afgestemd, zodat kinderen niet hoeven te kiezen tussen muziek, woord of beeld, maar de opleidingen voortaan ook kunnen combineren. Bovendien zijn er prijsreducties voorzien voor wie cursussen uit het pakket combineert.”
De Kunstacademie is een samenwerkingsverband tussen het cultuurcentrum en de muziekacademie van Blankenberge. Schepen Philip Konings noemt de opstart ervan in september een belangrijke stap vooruit naar een geïntegreerd kunstenaanbod in de badstad.
Wie volgend jaar zijn of haar creativiteit de vrije loop wil geven, kan vanaf nu inschrijven bij het cultuurcentrum of de muziekacademie. Haal er de folder ‘De kunstige kidskalender’ met alle uurroosters gratis af.
Meer info:
Schepen van Cultuur, Philip Konings
stadhuis@blankenberge.be
CC Blankenberge - Hoogstraat 2 - 8370 Blankenberge
050 43 20 43 - cultuur@blankenberge.be –cultuur.blankenberge.be
Stedelijke Academie voor Muziek en Woord – de Smet de Naeyerlaan 141
050 41 33 27 - muziekacademie@blankenberge.be - muziekacademie.blankenberge.be
Foto academie Blankenberge.be

Geplaatst op 04.06.2015

Open Kerken ‘by night’

In het weekend van 6 en 7 juni nemen de Blankenbergse kerken voor de vierde keer deel aan de Open Kerkendagen. De grote opkomst bij de vorige edities was de aanleiding om de kerkdeuren opnieuw wijd open te zetten voor het grote publiek. Dit jaar is het thema clair-obscur of spelen met licht.
Bezoekers kunnen er het hele weekend gratis terecht voor een blik achter de schermen van deze opvallende historische gebouwen. Ook de kerktorens zijn open voor het publiek. Speciaal aan deze editie is dat alle drie de kerken uitzonderlijk ook op zaterdagavond tot middernacht geopend zijn.
Schepen voor Cultuur & Erfgoed Philip Konings: “Vanaf 21 uur zullen speciale belichting van de glasramen en het kerkinterieur, kaarsen en vuurkorven, een mysterieuze sfeer creëren in en rond de kerken. In de Sint-Amanduskerk en de Sint-Antoniuskerk zal het mogelijk zijn om met een gids de toren te bezoeken. Een unieke kans om de skyline van Blankenberge en Uitkerke te zien ‘by night’.”
Overdag kan je in de Sint-Antoniuskerk met een gids een boeiende tentoonstelling bekijken over de geschiedenis van deze aloude visserskerk en aansluitend een bezoek brengen aan de toren. Wie meer wil weten over het rijke verleden van de Uitkerkse Sint-Amanduskerk, moet beslist ook één van de gratis gidsbeurten met torenbezoek bijwonen. Ervaren gidsen leiden je ook door geschiedenis van de Sint-Rochuskerk, waar het gloednieuwe lapidarium te bezichtigen is. Deze expositie van funeraire relicten afkomstig van de stedelijke begraafplaats en de kunstcollectie van de Sint-Rochuskerk is een must voor al diegenen die geboeid zijn door lokale funeraire tradities en erfgoed.
Praktisch
De Sint-Rochuskerk opent zowel op zaterdag (10 > 18 u. en 21 > 24 u.) als op zondag (10 > 18 u.) de deuren voor het publiek. Ook de Sint-Antoniuskerk zal op beide dagen open zijn (zaterdag van 9.30 > 17.30 u. en 21 > 24 u. én zondag van 9.30 > 17.30 u.). De Sint-Amanduskerk zal enkel op zaterdag open zijn en dit van 10 tot 18 uur en van 21 tot 24 uur.
Vooraf inschrijven is niet nodig. Deelname is gratis. Alle informatie over de Open Kerkendagen 2015 is te vinden op de website cultuur.blankenberge.be en op www.openkerken.be. Een infoflyer is beschikbaar aan de cultuur- en toerismebalie.
Meer info:
Schepen voor Toerisme & Erfgoed, Philip Konings
stadhuis@blankenberge.be
Stadsarchief, J.F. Kennedyplein 1, 8370 Blankenberge
Contact: Pieter Deschoolmeester
050 43 57 35 - archief@blankenberge.be / Foto : Panoramio .com

Geplaatst op 04.06.2015

GIDSTOCHTEN LEIE

De West-Vlaamse Gidsenkring biedt geleide wandelingen en fietstochten aan rond architectuur en de Leie met extra aandacht voor de vernieuwingen in de stad. Kies tussen tochten als ‘Beleef de Leie in beweging’ (fietstocht), ‘Metamorfose van een stad’ of ‘Als gevels spreken op Overleie’ (wandelingen). Tijdens het parcours krijg je duiding bij de afgewerkte stadsprojecten én projecten die op stapel staan. De gidsbeurten zijn beschikbaar voor zowel individuele deelnemers als groepen. Daarnaast kan je rondleidingen aanvragen in Texture, Museum over Leie en Vlas.
Za 23 mei tot za 25 juli
Kortrijk | startlocatie afhankelijk van de gekozen tocht
€ 55 voor 2u | max. 25 personen
Info: Caroline De Vreese – c_devreese@hotmail.com – 0479 28 77 18 Reservatie: Freddy Packet – freddy.packet@telenet.be - 056 44 60 36
www.gidsenkringkortrijk.be

Jan Balcaen

Geplaatst op 04.06.2015
4818 artikelspagina's: 1 ... 443 444 445 446 447 <<< 448 >>> 449 450 451 452 453 ... 482