Onafhankelijke digitale krant voor Zuid-West-Vlaanderen

Zoeken

Uw reclame op deze site
voor slechts 0,70 per dag
Alle info: klik hier

Welkom

Gratis plaatsen wij uw foto('s) op deze site met de daarbijhorende tekst,voor verenigingen, sportclubs, diverse bijeenkomsten, familie gebeurtenissen, optredens, stads activiteiten enz...

Iedereen kan ook zelf één of meerdere foto's in hoge resolutie met een daarbij horende tekst van zijn of haar vereniging sportclub enz... zoals hierboven vermeld opsturen naar : zuid.west.vlaamsemedia@gmail.com.

Contact Redactie & Verantwoordelijke uitgever: Bernard Decock
E-mail: zuid.west.vlaamsemedia@gmail.com
Gsm: 0495 25 45 47

Paravangfeesten aan de haven Blankenberge

Op zondag 2 augustus vinden rondom de Paravang, het windscherm aan de haven, de jaarlijkse Paravangfeesten plaats. De havenbuurt wordt dan opnieuw ondergedompeld in een authentieke maritieme sfeer. De paravang vormt de hele dag het gezellige decor voor visserstradities en -folklore.
Schepen van Toerisme en Erfgoed Philip Konings (Open Vld): “Naast de havenfeesten in het voorjaar, zijn de paravangfeesten een moment waarop we het vissersverleden van Blankenberge in de kijker zetten. Het monument dateert al van 1908 en is één van de visitekaartjes van de badstad.”
In de schaduw van het monument worden de hele dag doorlopend oude ambachten en volksspelen gedemonstreerd, er zijn optredens van volksdansgroepen, en er worden zeemansliederen van over de hele wereld gezongen. Bezoekers kunnen er proeven van versgebakken vis of zelfs leren hoe garnalen te pellen. Een overzichtstentoonstelling toont hoe de havenbuurt er anno 1900 uitzag, en er is de antiek- en brocantemarkt.
De verenigingen die aan het gebeuren deelnemen zijn de volksdansgroepen De Sloepe en De Noordzeedansers, het Shantykoor Blankenberge, de folkloregroepen De Vrye Visscherye, Ebbe en Vloed, De Korre, en de Visbakkers. 

Voor meer info Philip Konings 0475 69 33 75 – philip.konings@blankenberge.be 

Selectie Foto's Paravangfeesten 2014 : Bernard Decock

» Klik hier voor de foto's

Geplaatst op 25.07.2015

Gezond verstand primeert blijkbaar ook bij de ASTB…

Het was de intentie van de treinbestuurdersvakbond Autonoom Syndicaat van Treinbestuurders (ASTB) om voor deze zomer een stakingsaanzegging in te dienen voor zeven zaterdagen (elke zaterdag tussen 18 juli en 29 augustus).

Heel wat instanties vonden dit initiatief ongehoord en een potentiële gijzeling van pendelaars en toeristen. Tezamen met de Provinciegouverneur Carl Decaluwé en de Voorzitter van de organisatie “TreinTramBus” schreven we dan ook een boze brief aan deze treinbestuurdersvakbond…

Burgemeester Patrick De Klerck: ”Het is een hele opluchting voor de Kust dat de aangekondigde staking niet zal plaatsvinden in de drukke zomerperiode. De eerste stakingsdag op zaterdag 18 juli was (gelukkig) geen succes. Ik dank de NMBS en de bevoegde Minister voor de geleverde inspanningen om het treinverkeer quasi normaal te laten functioneren. De (directe) financiële kost voor de Kust van een mogelijke stakingen, werd door Westtoer geschat op 8 miljoen euro en 210 000 minder dagtoeristen… Gelukkig ontvingen we bevestiging dat de zaterdagstakingen worden afgeblazen. Ik ben blij dat het gezond verstand primeert…”

Hopelijk wordt het een prachtige zomer en mogen we vele extra treinen verwelkomen aan de Kust ! 

Patrick De klerck Voorzitter kustburgemeesteroverleg

Geplaatst op 23.07.2015

Een blik achter de schermen van de Leiewerken

De tentoonstelling Metamorfosen. Een klare kijk op de Leie biedt een eigenzinnige kijk op de rivier en op de Leiewerken van de voorbije twintig jaar. In de schaduw van de werken spelen zich tal van gebeurtenissen af die de gang van zaken bepaalden. In augustus en september laten we vijf storytellers op jullie los. Zij brengen aan de hand van de tentoonstelling de verhalen achter de Leiewerken. Allen present op een kijk achter de schermen!

Een storyteller verwelkomt je op volgende zondagen: 2/8 – 16/8 – 30/8 – 13/9 – 27/9.
Telkens van 10u30 tot 11u30. Afspraak aan de balie van Texture (Noordstraat 28, 8500 Kortrijk).
Het verhaal van de storyteller kost je niks! Het zit inbegrepen in de ticketprijs. • € 3 voor Metamorfosen • € 9 voor een combiticket Metamorfosen, Flux en Texture 

Inschrijven via metamorfosen@kortrijk.be of 056 27 74 70 

Meer info op www.metamorfosen.be - Kris vlaminck

Geplaatst op 23.07.2015

Loop niet te koop met je waardevolle voorwerpen!

De federale preventiecampagne ‘Loop niet te koop met je waardevolle voorwerpen’ roept op om waakzaam te zijn voor gauwdieven. Zelf kun je al heel wat doen om te voorkomen dat je het slachtoffer wordt van een gauwdiefstal!
Gauwdieven: je ziet ze niet, maar ze zijn er wel. Drukbezochte plaatsen met veel potentiële doelwitten en waar je gemakkelijk kan opgaan in de massa, zijn gegeerd bij gauwdieven. In winkels, restaurants en cafés, op de trein of in het station, in de bus of de tram… of gewoon op straat, ze slaan hun slag zodra ze daar de kans toe zien. Ze gaan vlug te werk en hun grootste succesfactor is afleiding.
De drukte van het zomerseizoen is een ideale gelegenheid voor gauwdieven. De focus van de campagne ‘Loop niet te koop met je waardevolle voorwerpen’ ligt in Oostende onder meer op het treinstation en de tram- en bushaltes. 

Een diefstal is gauw gebeurd, maar eigenlijk even snel voorkomen. De gelegenheid maakt de dief, geef dus die gelegenheid niet! We geven je alvast enkele tips mee!
• Beperk de hoeveelheid contant geld en gebruik bij voorkeur je bankkaart.
• Draag je rugzak of handtas op drukke plaatsen steeds vooraan tegen het lichaam.
• Laat je waardevolle voorwerpen thuis als je die niet écht nodig hebt.
• Hou je vervoersbewijs of geld voor het openbaar vervoer klaar, zodat je je portefeuille niet moet uithalen wanneer iedereen het ziet. 

Meer info en tips op www.besafe.be.

Geplaatst op 23.07.2015

KV Mechelen aan Zee op 25 juli 2015: verkeersmaatregelen

Naar aanleiding van de voetbalwedstrijd KV Oostende -KV Mechelen op zaterdag 25 jul 2015 organiseert de supportersfederatie van KV Mechelen het event 'KV Mechelen aan Zee op de parking ter hoogte van de Hydro Palace.
Om alles vlot en veilig te laten verlopen, wordt een aantal veiligheidsmaatregelen genomen.
Van donderdag 23 juli 2015 om 10.00 uur tot en met zaterdag 25 augustus 2015, om 22.00 uur, worden volgende verkeersmaatregelen van kracht:
Op de volledige parking ‘Hydro-Palace’, gelegen langs de Zeedijk ter hoogte van het huisnummer 250, geldt parkeerverbod.
Op zaterdag 25 juli 2015, van 15.00 uur tot 23.00 uur worden volgende verkeersmaatregelen van kracht :
Op de volgende wegen geldt parkeerverbod voor iedere bestuurder en/of uitsluitend voorbehouden voor politie- en hulpdiensten:
• Leopold Van Tyghemlaan, tussen de Troonstraat en de Zwitserlandstraat, kruispunten inbegrepen;
• Troonstraat, rijbaan richting centrum, zuidelijke parkeerplaatsen, tussen de Leopold Van Tyghemlaan en de Northlaan;
• Northlaan, tussen de Troonstraat en de toegang tot de parking, kant ex-Media Center.
Op de volgende wegen is voor iedere bestuurder, de toegang in beide richtingen verboden:
Leopold Van Tyghemlaan, tussen de Troonstraat en de Zwitserlandstraat.
In de Wielingenstraat (aan de zijde van de oneven kant huisnummers) is het parkeren uitsluitend toegelaten voor voertuigen gebruikt door personen met een handicap.
Alle maatregelen worden ter plaatse duidelijk gesignaleerd.
Meer info krijg je bij de dienst Coördinatie van de Lokale Politie, T 059/27.09.36 of via coordinatie@politie-oostende.be.

Geplaatst op 23.07.2015

BURGEMEESTER DRUMT TIJDENS ALCATRAZ CONTAINERCONCERT

Zaterdag was de Grote Markt te Kortrijk overspoeld door de Metalfans van ALCATRAZ. Het gratis concert is een voorronde van het festival dat doorgaat op 8 & 9 augustus. Om 19uur mocht de Kortrijkse DYSCORDIA het publiek met hun Metalklanken overspoelen. Sinds 2007 heeft de groep stadig een kernhard publiek opgebouwd waardoor hun eerste cd dan ook een succes was. De zeskoppige groep is begonnen aan een tweede cd maar die is momenteel een EP (demo). Tegen eind 2015 hoopt de groep de nieuwe CD op de markt te brengen.
Na drie kwartier werd het podium herschikt door een tweede drum op te plaatsen. Kortrijks burgemeester Vincent Van Quickenborne nam plaats achter de batterij en drumde mee op Enter Sandman van Metallica. Een promostunt voor het metalfestival Alcatraz op 8 en 9 augustus. “In drie weken kon ik slechts 4 keer oefenen. De podiumstress was enorm maar de ervaring fantastisch”: aldus de burgemeester.
AVATAR, die nog tot 22 september bezig is met hun zomertour, speelde als tweede en tevens laatste groep van de avond. Een kunstwerk van een show met verkleed bal, licht- en vooral goed klankspel. Op 7 augustus komt AVATAR naar Maasmechelen. 

IDVA / ©Foto-IDVA

Geplaatst op 23.07.2015

‘Uit in Oostende’ van augustus zomert onverminderd voort!

Het augustusnummer van 'UiT in Oostende' zomert onverminderd voort! Het magazine is weldra overal gratis verkrijgbaar. Ook nu weer is er aandacht voor muziek, theater, sport, cultuur en nog veel, veel meer!
In het augustusnummer luidt stadsbeiaardier Jean-Pierre Hautekiet speciaal voor ons de feestklokken. Verder voelen we het prettig gestoorde rappersduo Kleine Sanders aan de tand en vertelt Maaike Cafmeyer over haar rol als master op FFO15. Leuke TAZ-tips krijg je er zomaar bovenop! Ook deze keer zorgt Rattenman voor een nagelbijtende afsluiter van het magazine!
Lees ons magazine alvast digitaal!
Een gedrukt exemplaar van de kalender krijg je gratis aan -onder meer- de infobalie van het Stadhuis, bij Toerisme Oostende, in CC De Grote Post of in Bibliotheek Kris Lambert, maar wordt ook op tal van andere locaties in Oostende verdeeld. 

Jouw activiteit in ‘Uit in Oostende’? Voer via de UiTdatabank zelf een activiteit in! 

Op www.uitinoostende.be kun je de volledige kalender raadplegen. Voor meer info kun je terecht bij het UiTloket.

Geplaatst op 23.07.2015

VLAAMS MINISTER-PRESIDENT GEERT BOURGEOIS OP 11-JULIFEESTEN IN KORTRIJK

Vzw Feest in Kortrijk en het Guldensporencomité zetten vol in op festiviteiten rond de Vlaamse feestdag.
Vlaams minister-president Geert Bourgeois (N-VA) kwam op vrijdag 10 juli speechen op de Groeningekouter waar hij de rol die Vlaanderen moet blijven spelen inzake exportpromotie, verwoordde. Daarna was er een optreden van Voice Male, gevolgd Vlaanderen Zingt, het zangfestijn vol meezingers waarvan de aanwezigen de teksten kregen.
Op zaterdag 11 juli vormde de Grote Markt het muzikaal hart. Er waren gratis optredens met als eerste groep ‘Waar is Ken’ gevolgd door ‘De Mens’.
Het Schouwburgplein werd een kindervermaak met springkastelen, leesbank, met de nieuwste albums van gekende stripfiguren en speeltenten met gezelschapsspellen. 

IDVA / ©Foto's :MDK & BDK

» Klik hier voor de foto's

Geplaatst op 23.07.2015

Genieten van Leiepicknick op 9 augustus

In 2015 zijn de Leiewerken in Kortrijk zo goed als voltooid. Onder de titel ‘De Grote VerLEIEding’ focust de ganse Leieregio op de talrijke gedaanteverwisselingen van de ‘Gouden Rivier’. De hele zomer lang tot 27 september 2015 kan je wandelen, fietsen, varen, picknicken of gewoonweg genieten van markante historische plekken en inspirerende toekomstprojecten langs de Leievallei. Als stad aan het water, viert ook Menen mee.
LEIEPICKNICK op 9 augustus
Zondagse picknicks én barbecues zorgen tijdens de zomer voor een feestelijke ontmoetingssfeer in de Leievallei. Op zondag 9 augustus kan je keuvelen en eten met je buren langs de Leieboorden in Menen. Vanaf 11 u. kun je met een zelf mee te brengen picknick terecht op het Leie-eiland voor een picknick met animatie van accordeonist Marino Punk, één van de uithangborden van de Meense culturele scène. Marino treedt op sinds 1992 en heeft op vele (grote) podia gestaan: Vooruit Gent, Festival Dranouter, Gentse Feesten, enz. Hij is bekend van een tournee met Koen Crucke en Willy Claes en een graag geziene TV-gast bij o.m. Marcel Vanthilt, Afrit 9 en Man bijt Hond. Zoals zijn artiestennaam doet vermoeden, is Marino een punker en zo al een opvallende verschijning: punker met accordeon. Hij beheerst vele genres waaronder musette, paso doble, Argentijnse en Franse tango… Bovendien kun je met een boottocht op de Watertaxi op de Leie genieten van het zachtjes voortglijdende groene landschap, met niets rondom jou, behalve hier en daar wat vogelgefluit.
BOOTTOCHT
Op woensdag 19 augustus is er in het kader van de De Grote VerLEIEding een boottocht. Om 9 u. vertrek met de fiets aan het Jukeboxmuseum, Wervikstraat 192 in Menen naar Machelen a.d. Leie. Daarna is de terugkeer met de boot. In de loop van de dag kun je een bezoek brengen aan Texture Kortrijk, een rondleiding in het dorp maken, Kunstzomer 2015 bezoeken en het Roger Raveelmuseum ontdekken. Optioneel kun je tijdens de terugreis een broodje met beenham kopen (€ 3). Boek je boottocht via T 056 532 363. 

Meer info: Stad Menen | Vrijetijdszaken | T 056 529 210 

www.picknicks.degroteverleieding.be | www.groteverleieding.be

Geplaatst op 21.07.2015

MAMMA MIA! KOMT TERUG NAAR KURSAAL OOSTENDE! De ultieme feel-good musical!

Kursaal Oostende maakt zich op voor een fantastische zomer met traditiegetrouw een bekende show. Samen met Fire-Starter en MB Productions halen ze de succesmusical MAMMA MIA!terug naar de Stad aan Zee.
WERELDWIJDE SUCCESMUSICAL!
Kursaal Oostende staat er voor bekend om elke zomer een internationale show te brengen voor het grote publiek. Samen met Fire-Starter brengen ze de succesmusical MAMMA MIA! in de originele Engelstalige versie. Via projectie worden vertalingen voorzien in het Nederlands en het Frans. De musical was al te zien in het Kursaal in 2011 en was gedurende de laatste week volledig uitverkocht. Om iedereen de kans te geven de musical te zien strijkt de internationale cast deze keer drie weken neer in België, van 21 juli tot en met 9 augustus 2015. MAMMA MIA! is een gigantisch succes met wereldwijd bijna meer dan 55 miljoen mensen die de show al gezien hebben in meer dan 440 verschillende steden.
EEN MEESLEPEND VERHAAL ROND DE HITS VAN ABBA
Het verhaal van MAMMA MIA! speelt zich af in en rond een taverna op een Grieks eiland. Op de vooravond van haar huwelijk graaft een jong meisje in het verleden van haar moeder, op zoek naar de identiteit van haar vader. Die zoektocht brengt drie mannen uit haar moeders verleden voor het eerst in 20 jaar terug naar het eiland. De makers weten exact wat ze willen: het in het collectief geheugen geprente repertoire van ABBA een nieuwe, frisse interpretatie geven. De nummers behouden hun popkarakter maar krijgen nu een extra dimensie in het kader van een meeslepend verhaal. De ‘feel-good factor’ van deze musical is ongezien!
INTERNATIONALE CAST
Kursaal Oostende en Fire-Starter presenteren opnieuw de originele versie met de Engelstalige cast. De vertaling wordt zowel in het Nederlands als Frans geprojecteerd. “The International Tour” wordt geproduceerd door Judy Craymer, Richard East en Björn Ulvaeus van Littlestar in samenwerking met Universal, Stage Entertainment en NGM.
DATA
Van dinsdag 21 juli t/m 9 augustus 2015
Van dinsdag tot vrijdag: shows om 20.00 uur
Zaterdag: shows om 15.00 uur en 20.00 uur
Zondag: show om 14.00 uur
Voor meer info surf naar : www.mamamia2015.be

Geplaatst op 21.07.2015
4922 artikelspagina's: 1 ... 444 445 446 447 448 <<< 449 >>> 450 451 452 453 454 ... 493