Onafhankelijke digitale krant voor Zuid-West-Vlaanderen

Zoeken

Uw reclame op deze site
voor slechts 0,70 per dag
Alle info: klik hier

Welkom

Gratis plaatsen wij uw foto('s) op deze site met de daarbijhorende tekst,voor verenigingen, sportclubs, diverse bijeenkomsten, familie gebeurtenissen, optredens, stads activiteiten enz...

Iedereen kan ook zelf één of meerdere foto's in hoge resolutie met een daarbij horende tekst van zijn of haar vereniging sportclub enz... zoals hierboven vermeld opsturen naar : zuid.west.vlaamsemedia@gmail.com.

Contact Redactie & Verantwoordelijke uitgever: Bernard Decock
E-mail: zuid.west.vlaamsemedia@gmail.com
Gsm: 0495 25 45 47

Bekerfinale -15 Jong CBL Kortrijk-AZ77 Maldegem

Van bij de start nam Kortrijk de touwtjes in handen en ging voluit voor het eerste doelpunt. Az Maldagem wachtte rustig af op een foute pas van Kortrijk om daarop snel te kunnen toeslaan, met vaak corners als gevolg. In het eerste kwartier kon Kortrijk voorkomen met een mooi uitgespeelde kans (1-0).
Het tweede kwartier zelfde scenario, Maldegem bleef op eigen helft staan en loerde op de counter. Resulteerde in nog meer corners waarop ze zo gelijk konden komen (1-1). Ook het derde kwartier bleef de druk van Kortrijk hoog en konden ze dan ook de scoren (2-1), maar kort daarop scoorde Maldegem tegen met een schepcorner (2-2), maar ook Kortrijk kon een 4de corner afdwingen en scoorde die ook (3-2). In het 4de kwartier kwam er meer open spel en Maldegem kon tegen scoren (3-3). 5 minuten voor affluiten maakte Kortrijk er 4-3 van en stond op 3 corners. Maar in de allerlaatste minuten kreeg Maldegem een rechtstreekse schepcorner voor een fout(?) in de rechthoek (4-4) en scheids floot onmiddellijk af. Een reeks schepcorners kwamen eraan en na een 2de spannende reeks van 3 corners trok Maldegem aan het langste eind. Teleurgesteld, maar met opgeven hoofd, terug richting Kortrijk.

Redactie en Foto's : JongCBL Kortrijk

» Klik hier voor de foto's

Geplaatst op 29.05.2015

Geslaagde Kortrijkse Sinksenfeesten en de Grote Verleieding

Tijdens Sinksenfeesten van Kortrijk namen allerhande artiesten de binnenstad in voor een spetterend feest.
Het publiek kon op 4 dagen tijd van honderden acts genieten.

Foto's Bernard Decock

» Klik hier voor de foto's

Geplaatst op 27.05.2015

Einde van de Leiewerken in Kortrijk – uniek binnenvaartproject in schoonheid afgerond

Op zaterdag 23 mei 2015 sluiten waterwegbeheerder Waterwegen en Zeekanaal NV en de stad Kortrijk, samen met Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Ben Weyts, de Leiewerken in Kortrijk officieel af. Na 18 jaar van ingrijpende werken, komt er zo een einde aan één van de grootste binnenvaartprojecten in Vlaanderen van de afgelopen decennia. Maar het verhaal is nog niet ten einde. In de komende jaren wordt de Leie ingeschakeld in de Seine-Scheldeverbinding en krijgt Kortrijk een nieuwe brug en nieuwe Leieboorden.
Schepen tot 2.000 ton kunnen nu door de binnenstad varen. De volledige drie kilometer van het tracé van de rivier door Kortrijk werd vernieuwd en was de aanleiding tot een ambitieus stadsvernieuwingsproject. “Dit project is uniek in Vlaanderen en zelfs voor Europa uitzonderlijk. De doortocht van een rivier door een centrumstad werd over de volledige lengte aangepakt en dat zie je niet vaak”, aldus Vlaams minister Ben Weyts. “Maar het verhaal stopt hier niet. De komende jaren blijven we investeren in Kortrijk en in de Vlaamse binnenvaart.”
18 jaar
In september 1997 gingen de Leiewerken officieel van start. Dit grootschalige binnenvaartproject vormt het sluitstuk van de aanpassing van de Leie voor grotere binnenvaartschepen. Het plan was om de noordelijke arm van de rivier, beter bekend als ‘de Nieuwe Leie’, op bepaalde plekken recht te trekken en te verbreden. De breedte van de vaarweg werd vergroot van 20 tot 32 meter, er kwamen 4 bochtafsnijdingen en de doorvaarthoogte van de zes nieuwe bruggen werd opgetrokken naar 7 meter. Hiermee is de vaarweg klaar om schepen met drie lagen containers in Kortrijk te laten passeren.
Maar bouwheer Waterwegen en Zeekanaal NV investeerde niet alleen in een betere binnenvaartverbinding, de volledige ruimere omgeving rond de Leie werd mee bekeken. In nauw overleg met de stad Kortrijk en de intercommunale Leiedal werd er steeds naar win-winsituaties gezocht. Het resultaat is verbluffend: de indrukwekkende Noordbrug, de prachtige wandel- en fietspaden op de kades, het zonnige Budapark, de futuristische Budabrug, de bijna poëtische Collegebrug, … De rivier is opnieuw de bron van glans voor Kortrijk en haar inwoners.
Het verhaal gaat verder … met het project Seine-Schelde
De doortocht van de Leie door Kortrijk is ook erg belangrijk binnen de Seine-Scheldeverbinding. In 2006 besliste de Vlaamse overheid immers om de Leie in te schakelen in het Europese Seine-Scheldeproject, één van de prioritaire projecten van het Trans Europees Netwerk voor goederenvervoer. Door de uitvoering van de Leiewerken kunnen er vandaag schepen tot 2.000 ton door het centrum van Kortrijk varen. Tezelfdertijd is de vaarweg reeds klaar om, mits een verdieping van 1 meter, in de toekomst binnenvaartschepen tot 4.500 ton te laten passeren zoals voorzien binnen het Seine-Scheldeproject. Vlaanderen wil de slimme logistieke draaischijf van Europa zijn. Om dat te worden, is een volwaardige vaarweg tussen de belangrijke industriële regio’s van Parijs en het Schelde- en Rijnbekken broodnodig. De Seine-Scheldeverbinding zal container- en duwvaart tussen Vlaanderen en de regio rond Parijs mogelijk maken voor schepen tot 4.500 ton.
“We maken ons sterk dat - met Europese steun - alle aanpassingswerken in Vlaanderen tegen 2020 klaar zullen zijn. We willen binnen het project verder kijken dan de nieuwe hoofdverbinding. We onderzoeken meteen ook de toekomstmogelijkheden van vaarwegen die erop aansluiten zoals het kanaal Bossuit-Kortrijk en het kanaal Roeselare-Leie”, zegt minister Weyts. “De opwaardering van deze waterwegen kan ervoor zorgen dat de Seine-Scheldeverbinding nog belangrijker wordt voor de binnenvaart in Vlaanderen.”
De zevende brug
Naast de opwaardering van het kanaal Bossuit-Kortrijk plant Waterwegen en Zeekanaal NV, in samenwerking met de stad, ook nog andere investeringen in Kortrijk. Zo is de voorbereiding voor de bouw van een nieuwe voetgangersbrug over de Leie “de Reepbrug” volop bezig. De brug verbindt de Reepkaai met de Fabriekskaai en zou in 2018 kunnen klaar zijn.

Daarnaast worden ook de boorden van de oude Leiearm heraangelegd. Op de Verzetskaai en de Broelkaai worden de kades verlaagd en krijgen ze een trapvorm. Het Leiewater wordt hier opnieuw letterlijk aanraakbaar, wat het contact tussen de bevolking en de rivier versterkt. De samenwerkingsovereenkomst hierover wordt zaterdag ondertekend door Waterwegen en Zeekanaal NV, de stad Kortrijk en Vlaams minister Ben Weyts.

Foto's Decock Bernard 

» Klik hier voor de foto's

Geplaatst op 27.05.2015

Cindy Vandenhole neemt komend weekend deel aan Flanders International Team Challenge Gent

Komend weekend 30-31 mei organiseert de Gymnastiekfederatie Vlaanderen in de Gentse Topsporthal een nieuw topevenement: de ‘Flanders International Team Challenge!’. Het wordt een internationale teamcompetitie voor de artistieke turnsters volledig in het kader van het voorbereidingsprogramma voor de Olympische Spelen 2016 in Rio. Eén van de deelnemers is Belgisch kampioene Cindy Vandenhole, aangesloten bij sportgroep Vaste Vuist Lauwe.
Heel wat landen zagen potentieel in deze competitie: Australië, Oostenrijk, Azerbeidzjan, Brazilië, Frankrijk, Duitsland, Groot-Brittannië, Ierland, Italië, Nederland, Nieuw Zeeland, Noorwegen, Spanje, Zweden, Turkije en natuurlijk is het nationaal Delhaize TOP-team ook van de partij! Het Delhaize TOP-team is de Belgische nationale damesploeg gymnastiek.
De competities van de FIT-Challenge verlopen over twee dagen. Op zaterdag 30 mei vindt de kwalificatiewedstrijd senioren/junioren plaats en zondag 31 mei kan je ‘s morgens komen kijken naar de jongerencompetitie (met deelname van onze jongste topsporters), in de namiddag staat de finale op het programma waar je een mix kan zien van de beste junior- en seniorgymnasten per land.
Cindy Vandenhole uit Lauwe is één van de gymnastes die ongelooflijk hard haar best gaat doen om de eer van België hoog te houden!
Cindy (Vaste Vuist Lauwe) is 16 jaar en zit in het 4de middelbaar op het Koninklijk Atheneum Voskenslaan in Gent. Ze liet zich dit jaar opmerken door op het BK in Malmedy de Belgische titel in de wacht te slepen en haar trainingsvriendinnen Gaelle en Lisa achter zich te houden. Haar grootste wens is om deel te nemen met een team aan de Olympische Spelen van 2016 en 2020 en hierbij topprestaties neer te zetten. De FIT-Challenge maakt dus deel uit van het traject om deze droom waar te maken!
Foto: Cindy Vandenhole neemt deel aan de Flanders International Team Challenge te Gent

Auteur: Dries Defossez

Geplaatst op 27.05.2015

Goudkoorts bij trampolinegymnasten Vaste Vuist Lauwe

Slechts enkele dagen na het Vlaams Kampioenschap Trampoline namen de trampolinegymnasten van Vaste Vuist Lauwe ook deel aan de tweede voorronde van het Belgisch Open Trampolinekampioenschap. Ze presteerden opnieuw sterk. De voltallige ploeg is alvast geselecteerd voor de finale.
Bij de lagere schoolgymnasten categorie Zilver behaalden Marthe Buls (11) en Silke Lavaert (10) respectievelijk het brons en het goud. In categorie Goud werd Jitske Lavaert (10) tweede.
Bij de oudere gymnasten werd Kayla Vinquier (12) ondanks een val toch nog eerste, wat getuigt van een perfecte algemene uitvoering. Lieuwe Maes (12) lijdt blijkbaar aan goudkoorts. Hij steeg een categorie en haalt desalniettemin zijn 5de goude medaille op rij. In dezelfde categorie, bij de meisjes, behaalde Ornella Silva (12) de vierde plek met een minimale achterstand van een podiumplaats.
Foto met vlnr Ornella Silva, Lieuwe Maes en Kayla Vinquier

Auteur: Dries Defossez

Geplaatst op 27.05.2015

Ring Shopping Kortrijk Noord ontvingen De Strangers

De Strangers trekken het land in om hun boek De Strangers Compleet te signeren!
Dit evenement is voor de lokale fans wellicht een van de laatste mogelijkheden om Alex, Bob, John en Nest live te ontmoeten.
De signeersessie vond plaats op 23 mei 2015 van 15 tot 17 uur in de Standaard Boekhandel van het Ring Shopping Kortrijk Noord.

Foto: Bernard decock

Geplaatst op 27.05.2015

Leerlingen en leraars concerteren bij muziek Verschelde te Harelbeke

Op vrijdag 22 mei namen de leerlingen van de muziekschool nog maar eens het podium in en lieten ze allemaal horen wat ze in hun mars hebben, zowel instrumentaal als aan zangtalent.
Alle leraars waren aanwezig en samen met hun pupillen bezorgden ze het talrijk opgekomen publiek een gezellige avond.

Sfeerbeelden op :
https://www.youtube.com/
onder titel
bij verschelde 2015

De redactie/foto’s Decock Bernard

» Klik hier voor de foto's

Geplaatst op 24.05.2015

Guldensporencomité staat klaar voor de Sinksenfeesten

De weersvoorspellingen voor zondag a.s. ogen goed. Onze stad staat weer klaar voor een nieuwe editie spetterende Sinksenfeesten! En van beide… krijg je dorst!
Steun daarbij het Guldensporencomité Kortrijk! Dit jaar, i.s.m. FIK/stad Kortrijk, pakken we uit met een vernieuwend programma op 10 en 11 juli. Om er een spetterend feest van te maken, zouden we graag nog wat geld in kassa krijgen. Maak daarom van uw dorstgevoel gebruik, om ons te helpen!Je vindt ons met een Vlaamse streekbierenstand op de Broelkaai t.h.v. Brasserie ’t Eiland / Budascoop. Iedereen welkom tussen 11u en 18u. Tevens een ideale gelegenheid om uw cinematicket te kopen voor onze filmvoorstelling ‘Ventoux’ op woensdag 3 juni om 20u15 in Budascoop. Slechts 10€ voor film, ingeleid door Wim Opbrouck en een receptie nadien! 

Dirk Devoldere

Geplaatst op 22.05.2015

Geslaagd programma op Kokopelli

Vrijdag,zaterdag & zondag 15,16 & 17 mei had het negende kokopelli festival plaats in en rond "Goed te Wynckele" te Gullegem. Tijdens deze driedaagse kon men
genieten van de diverse optreden s op het terrein en in de schuur.

De redactie / Foto's : Bernard Decock

» Klik hier voor de foto's

Geplaatst op 21.05.2015

65ste Havenfeesten lokken meer dan 100.000 Bezoekers

Tijdens de vierdaagse Havenfeesten in Blankenberge van donderdag 14- tot en met 17 mei lokte deze jubileumeditie meer dan 100.000 bezoekers . De Havenfeesten openden met de evocatie Sterken Dries en de diverse optredens, met o.a. het 6 de Nort Sea Folk en Shanty festival. De tentoonstellingen,rommelmarkt, de mooie schepen en de diverse demonstraties en de Visserstoet zorgden voor de succesrijkste editie 2015.

de redactie / Foto's : Bernard Decock

» Klik hier voor de foto's

Geplaatst op 21.05.2015
4818 artikelspagina's: 1 ... 445 446 447 448 449 <<< 450 >>> 451 452 453 454 455 ... 482