Onafhankelijke digitale krant voor Zuid-West-Vlaanderen

Zoeken

Uw reclame op deze site
voor slechts 0,70 per dag
Alle info: klik hier

Welkom

Gratis plaatsen wij uw foto('s) op deze site met de daarbijhorende tekst,voor verenigingen, sportclubs, diverse bijeenkomsten, familie gebeurtenissen, optredens, stads activiteiten enz...

Iedereen kan ook zelf één of meerdere foto's in hoge resolutie met een daarbij horende tekst van zijn of haar vereniging sportclub enz... zoals hierboven vermeld opsturen naar : zuid.west.vlaamsemedia@gmail.com.

Contact Redactie & Verantwoordelijke uitgever: Bernard Decock
E-mail: zuid.west.vlaamsemedia@gmail.com
Gsm: 0495 25 45 47

CC het SPOOR viert feest

40 jaar CC het SPOOR.
Op zaterdag 26 september vindt in de feestzaal van CC het SPOOR een verenigingenbeurs plaats naar aanleiding van de veertigste verjaardag van het gemeenschapscentrum. Aangezien de verenigingen al veertig jaar lang het kloppende hart zijn van het gemeenschapsleven in Harelbeke, leek het maar wat logisch om hen te betrekken bij deze verjaardag. Meer dan 25 Harelbeekse verenigingen leggen uit wat zij doen, projecteren beelden van hun evenementen en tonen een deel van hun werking. Van de diensten van CC het SPOOR krijg je een overzicht van alle milieu-, sport-, jeugd- en cultuurverenigingen die Harelbeke rijk is. Op de verenigingenmarkt maak je kennis met het uitgebreide aanbod van het Harelbeekse verenigingsleven en je ontdekt er misschien wel je nieuwe hobby of een andere vrijetijdsactiviteit. Bovendien zorgen we voor animatie. Kinderen fietsen een schilderij (je leest het goed), het Rode Kruis biedt gratis workshops aan, je leert jouw naam in het Arabisch te schrijven, je komt te weten hoe een boek wordt gebonden, je ontdekt het culturele programma van CC het SPOOR en nog zoveel meer. Als dat nog niet voldoende is, bezoek dan zeker taverne CC het SPOOR, het gezelligste cultuurcafé van de regio. We sluiten de dag af met een concert van Raymond van het Groenewoud. Hij viert in 2015 zijn 65ste verjaardag en speciaal daarvoor nodigt hij ook zijn band uit … maar misschien wel voor de laatste keer. Mis zeker deze kans niet om meneer Raymond en z’n muzikanten misschien wel voor de laatste keer samen aan het werk te zien in Harelbeke!
Praktische zaken optreden Raymond van het Groenewoud
• Waar: CC het SPOOR, Aula, Eilandstraat 6, 8530 Harelbeke
• Wanneer: zaterdag 26 september 2015, vanaf 20.00 uur (deuren 19.45 uur)
• Kostprijs: vvk: 16 euro – add: 20 euro
• Organisatie: CC het SPOOR
Tickets via cchetspoor@harelbeke.be, webshop.harelbeke.be, op nummer 056 733 420 en aan de balie van CC het SPOOR
Praktische zaken verenigingenbeurs
• Waar: CC het SPOOR, Feestzaal, Eilandstraat 6, 8530 Harelbeke
• Wanneer: zaterdag 26 september 2015, van 14 tot 18 uur
• Kostprijs: gratis entree
• Organisatie: CC het SPOOR en deelnemende verenigingen
• Wat vind je er allemaal?
Infostands, gratis workshops Rode Kruis, demonstraties van verenigingen, kinderanimatie, cafetaria, praktisch overzicht van alle verenigingen in Harelbeke enz.
Waarom zou je komen?
• Je wilt meer weten over bepaalde verenigingen
• Je hebt zin en tijd om ergens bij te horen of lid te zijn
• Je kijkt uit naar een nieuwe uitdaging
• Je wilt nieuwe mensen leren kennen
• Je wilt je in je vrije tijd bekwamen in één of andere vaardigheid
• Je bent onlangs in Harelbeke komen wonen en je wilt weten wat er allemaal te doen is

Redenen genoeg om een bezoekje te brengen aan de verenigingenbeurs en de Harelbeekse verenigingen te ontdekken … Je zal versteld staan van hun aantal en aanbod! Mieke Decabooter Foto : Wikicommons

Geplaatst op 22.09.2015

Dirk Brossé in Concert op 11 oktober te Zwevegem

Na het succes van Scala in 2013 stelt Unizo Zwevegem, die het concert organiseert, dit keer de componist & dirigent Dirk Brossé voor, samen met het kamerorkest Prima La Musica. Deze zullen een uniek programma brengen van enerzijds boeiende filmmuziek van de hand van Dirk Brossé zelf, alsook bekende filmmuziek uit de grote internationale filmscènes. Anderzijds gaat er voldoende aandacht naar de Nederlandse soliste Ibernice Mac Bean die in het verleden verschillende keren samenwerkte met nationale en internationale artiesten: o.a. Nathalia, Marco Borsato, Spandau Ballet, Kool &The Gang, Level 42 enz.… Zij brengt ondersteund door Prima La Musica gekende songs met een” jazzy” ondertoon. Tevens brengt het kamerorkest ook nummers van de grote klassieke meesters en componisten uit het verleden. Mark Matthys uit Kortrijk zal achter de piano plaatsnemen. Met de steun van het Gemeentebestuur van Zwevegem, dat voor deze uitzonderlijke gelegenheid het gemeentepunt ter beschikking stelt, volgt er achteraf, georganiseerd door Unizo Zwevegem, een actief netwerkmoment voor ondernemers, zelfstandigen en vrije beroepers uit Groot-Zwevegem en omgeving. Tussendoor genieten zij van een verzorgde walking-dinner. Naast de verschillende formules die voor de sponsors werden uitgewerkt, kunnen de concertgangers kiezen uit 4 verschillende formules die toegang bieden tot het concert en dit vanaf 29 Euro. Concert inclusief netwerkmoment komt op 60 Euro. Alle ingrediënten zijn dus aanwezig voor een unieke, boeiende en gevarieerde avond! Mis deze unieke avond niet en bestel tijdig uw kaarten. 

Voor meer info of bestellen van kaarten kan u contact opnemen met : 
Filip Huysentruyt 0475 38 56 92 info@huysentruyt.be of Bart Colson 056 75 45 63 bart@colson.be Bart Colson

Geplaatst op 22.09.2015

Een spirituele beurs

Een uniek uitstapje voor het gezin!
Para-Astro, uitgever van het gelijknamige maandblad, organiseert al meer dan vijfentwintig jaar Parascoopbeurzen, waarop iedereen die met het paranormale en het spirituele begaan is, present is. Op zondag 27 september 2015 strijkt deze publieksbeurs voor de 25ste editie neer in de Kortrijkse evenementenlocatie bij uitstek Kortrijk Xpo, Doorniksesteenweg 216. Weg is het beeld van het gebochelde vrouwtje met een wrat op de neus, dat in een hoekje van een donker kamertje de toekomst voorspelde. Vandaag betekent ‘in de toekomst kijken’ veel meer dan in een glazen bol zitten staren. De parapsychologie heeft en neemt haar verantwoordelijkheid door mensen een leidraad te geven bij de beslissingen die ze dienen te nemen en bij de keuzes die ze moeten maken. 

SPIRITUALITEIT IN ZIJN TOTALITEIT
Vermits de grote wereldproblemen steeds complexer worden en er zich in het persoonlijk leven van ieder van ons steeds grotere uitdagingen voordoen, kunnen we verwachten dat er in de nabije – en wellicht ook de verre – toekomst een grote nood aan reflectie en introspectie zal bestaan. Om het in het astrologische jargon uit te drukken: de doorgang (transit) van dé spirituele planeet bij uitstek Neptunus doorheen hét spirituele teken bij uitstek Vissen belooft in deze context een meer dan boeiende periode te worden, een periode die ons nog twaalf jaar in de ban zal houden. Genoeg redenen dus om ons te laten meevoeren door de natuurlijke stroom der dingen en gebeurtenissen en om ons met ons hele wezen open te stellen voor de kosmische krachten en de energieën die ons leven op aarde danig beïnvloeden.
De Parascoopbeurzen zijn dan ook een uitgelezen platform om zich te laten inwijden in een wereld die – hoe mysterieus en verborgen op het eerste zicht – volledig parallel loopt met alles wat zich in ons leven afspeelt.

PARASCOOP PRAKTISCH
Tijdens deze spirituele happening staat het de bezoeker vrij om al of niet de talrijk geplande voordrachten en demonstraties bij te wonen. De ervaring heeft aangetoond dat het voor veel mensen de uitgelezen manier is om de schroom te overwinnen, vooral omdat er zich tijdens de lezingen en demonstraties momenten van ‘herkenning’ kunnen voordoen die de toeschouwer prikkelen om dieper op bepaalde zaken in te gaan. Op de Parascoopbeurs in Kortrijk wordt de bezoeker een brede waaier aan topics aangeboden, waaronder: ‘Kaartleggen op grootmoeders wijze’, ‘Bewust omgaan met je energie’, ‘Helderziendheid’, ‘Contact met overledenen’, ‘Hypnoseshow’, ‘Genezen op een holistische manier’, ‘Zenmeditatie’ etc. Maar dit is nog niet alles! Wij ontvangen tevens enkele unieke gasten: Erna Droesbeke, internationaal gerenommeerd kaartlegster, astrologe én auteur en Naomi Apachi, medium.
Meer info : Eva Vanooteghem Coördinator Parascoopbeurzen Tel: +32 476 379 322 of surf naar : www.para-astro.be 

auteur : Focus /WTV

Geplaatst op 22.09.2015

Feest in de boomgaard

Op zondag 27 september 2015 organiseert de fruitwerkgroep van Velt Wevelgem Menen van 10 uur tot 17 uur Feest in de boomgaard. Het Feest gaat door in ‘Boomgaard Poelenbos’ in de Reutelstraat ter hoogte van nummer 77 te 8560 Wevelgem.

Het Feest in de Boomgaard wordt tweejaarlijks georganiseerd. Je vindt er alle info omtrent boomgaarden, fruitbomen, het verwerken van vruchten,.... Gespreid over de ganse dag kan je deelnemen aan tal van activiteiten in en rond de boomgaard. Een greep uit het aanbod
- tentoonstelling van meer dan 100 verschillende soorten appelen en peren;
- rondleidingen doorheen de boomgaard;
- fruit proeven;
- aankoop oude rassen appel en peer;
- appelmoes proeven;
- fruitsap proeven;
- boekenstand Velt;
- workshop insectenhotel;
- bar;
- taartenbuffet;
- fruitboomactie: koop via onze afdeling uw groot- of kleinfruit aan;
- demonstratie en uitleg enten fruitbomen;
- infostand;
- determinatiestand;
- film appelpluk;
- bijen- en honingstand;
- boomgaardverteller;
Onze medewerkers helpen je graag met raad en daad.
Alvast tot dan.

Auteur: Dieter Dewitte

Geplaatst op 22.09.2015

Kortrijk en de plantjesactie Kom op tegen Kanker

Kortrijk scoort weer in de plantjesactie van Kom op tegen Kanker 2015.
Het derde weekend van september is sedert 21 jaar hét weekend van de plantjesactie ten voordele van Kom op tegen Kanker. Kortrijk en zijn vrijwilligers staan al die tijd al klaar om die actie te voeren. Ook dit jaar slaagden zij er in om een mooi, fantastisch resultaat neer te zetten. Om en bij de 9.100 Azaleas werden aan de man/vrouw gebracht. Dit betekent dat een som van ruwweg 63.700 € op de rekening van Kom op tegen Kanker wordt geplaatst.
Het coördinatiecentrum vc Mozaïek dankt dan ook met hart en ziel de tientallen vrijwilligers die zich hebben ingezet dit weekend. Niet alleen de rechtstreekse verkopers, maar ook mensen die de logistieke steun uitmaken van de actie krijgen hierbij een extra dank. Zonder hen zou het welslagen van het weekend niet mogelijk zijn. En daarnaast ook de bedrijven, scholen en administraties die ingingen op onze vraag om in hun middens planten te verkopen.
Uiteraard gaat onze dank uit naar de duizenden mensen die een of meerdere plantjes kochten. Hun solidariteit met diegenen die getroffen zijn door de ziekte en hun omgeving verdient ons respect en hoogste appreciatie. Dank u !!!
Doris Verlinde
Coördinator Plantjesactie
Kom op tegen Kanker Kortrijk
0486/20.21.28

Auteur: Doris Verlinde

Geplaatst op 22.09.2015

Boekenbeurs Davidsfonds Lauwe 9-10-11 oktober

Jaarlijkse boekenbeurs van Davidsfonds Lauwe in Hoeve Delaere te Lauwe op 9, 10 en 11 oktober.
Ruim aanbod van boeken aangeboden door Boekhandel De Zondvloed.
De beste kinder- en jeugdboeken, strips
Lectuur voor volwassenen: brede keuze aan romans, boeken rond actualiteit, filosofie, gezondheid en gezin, gastronomie, reisboeken, kunst, interieur, … Gunstkoopjes Toegang gratis.

Performance Pat Donnez: “Kan dat licht niet uit”
Openingsavond boekenbeurs Davidsfonds Lauwe in Hoeve Delaere op vrijdagavond 9 oktober om 20u: “Kan dat licht niet uit” door Pat Donnez Een lezing over boeken, lezen en seks. Pat Donnez is schrijver, dichter, interviewer, performer en radiomaker.
Hij is bekend van onder meer Titaantjes, Bromberen, Piazza en Zot van Elsschot op Radio 1 en Klara.
Recent schreef hij de roman “Lichterlaaie”.
Inkomprijs: DF-leden e 5, niet-leden e 6, jongeren dan 25 jaar e 5 €

Auteur: Annemie Vandenbulcke

Geplaatst op 22.09.2015

Filmfeest in Kortrijk

Budascoop (de vroegere Pentascoop) bestaat precies 40 jaar en zo’n verjaardag laten wij niet zomaar aan ons voorbijgaan! Kunstencentrum BUDA, Kinepolis en JCI Kortrijk slaan de handen in elkaar om dit stukje Belgische filmgeschiedenis een weekend lang in de bloemetjes te zetten!
Hoe doen we dat beter dan door de ‘publiekslievelingen’ van de afgelopen veertig jaar nog eens te tonen en door mensen samen te brengen? Cinema is niet enkel beeld op scherm, maar ook ‘ontmoeting’. Dus openen we tijdelijk 40 stadscinema’s in evenveel huiskamers rond de Leie. Daar worden de lievelingsfilms van 40 jaar Pentascoop/Budascoop opnieuw vertoond.
Kom op zaterdag 3 oktober om 19u30 naar Budascoop, kies je favoriete film, en laat je door je gast-vrouw of –heer op sleeptouw nemen. Kom binnen, zet u. Drinkt ge iets?
Tickets: 6€ (incl. party) – inschrijven via deze site!
40 gekende films en 40 onbekende huiskamers. Inderdaad, je kan zelf kiezen welke film je wil zien. De setting van deze film kan je dan weer niet kiezen. Je komt terecht in een Kortrijkse huiskamer in de buurt van de Budascoop. 40 gasten stellen namelijk die avond hun huis open om een 10-tal gasten te verwelkomen en samen naar de film te kijken. Je kan de film pas de zaterdagavond zelf kiezen bij het betalen van je ticket in de Budascoop.
vr 25.09.15 – 21:00 DRIJF-IN CINEMA langs de Broelkaai (uitverkocht)
Voor het eerst in Kortrijk een drive-in cinema op het water. Drijf-in dus. De aanlegplaatsen zijn al uitverkocht, maar je blijft welkom langs de oevers van de Leie, bij de Broeltorens…
[i.s.m. Sweep] – UITVERKOCHT
za 03.10.15 – 19:30 Het Grote Huiskamerfilmfestival
Info en inschrijvingen via deze website! Tickets: 6€ (incl. party)
za 03.10.2015 – 20:00 Urban Golf
Urban Golf Kortrijk palmt het Buda eiland in voor een speciale nachteditie en een uniek Urban Golf parcours waarbij filmfragmenten het doelwit worden. We spelen met lichtgevende balletjes zodat het geen film noir wordt.
Info en inschrijvingen via http://www.urbangolfkortrijk.be.
za 03.10.15 – 22:00 PARTY met CRISS CROSS
Geen verjaardag zonder stevig feestje. Party-collectief CRISS CROSS belooft ons deBudascoop in geen tijd om te turnen tot een hevige danstent met de nodige beats. Het programma blijft nog even geheim, maar geloof ons; better be there!
Tickets: 5€ aan de deur tot 24u00 / 10€ na middernacht
zo 04.10.15 – hele dag 40²
Om 9:00 zorgt CineMAATJEs voor een Ontbijt en om 10:00 kies je uit 2 kinderfilms en een film voor de (groot)ouders, die ook om 14:00 te zien zijn.
In de namiddag en avond zorgen we voor een fijne keuze klassefilms uit de indrukwekkende collectie van filmdistributeur Cinéart, die dit jaar eveneens 40 kaarsjes uitblaast.
Ontdek nog meer over het volledige programma op de website van Kunstencentrum Buda!

Foto’s Decock Bernard

» Klik hier voor de foto's

Geplaatst op 21.09.2015

AZ Groeninge sensibiliseerde voor orgaandonatie

Naar aanleiding van de dag van de orgaandonatie organiseerde het transplantcoördinatieteam van az groeninge een sensibiliseringactie. Op zondag 20 september kon iedereen zich laten registreren als orgaandonor aan de infostand van az groeninge op het Sint-Amandsplein Kortrijk van 10.30 tot 13.30u en op de Grote Markt Kortrijk van 14 tot 16u.

Auteur: Annelies Feys

Geplaatst op 21.09.2015

Straete Kermis Desselgem

Op zaterdag 26 en zondag 27 september 2015 vindt reeds de 96ste editie van Straete Kermis Desselgem plaats in de Nieuwstraat te Desselgem.

Zaterdag de 26ste is er om 18u zoals vorig jaar terug een kinderstoet, dit keer onder het thema : “Stap mee in de wondere wereld van Straete Kermisland”. Alle verklede kinderen krijgen een gratis hot-dog, er is een ballonnenclown aanwezig en het Desselgems kinderkoor Muzquito zal de leukste kinderliedjes zingen.
Om 21.00u treedt Low Budget op, een covergroep uit Lauwe die de beste rocksongs aller tijden speelt! Volledig gratis en voor niks. Dit in onze feesttent (Straetedorp) in de Nieuwstraat ter hoogte van huisnummer 71. Straetedorp rockt !!

Zondag 27 september is er dan vanaf 14.00u over de volledige Nieuwstraat de traditionele rommelmarkt. Niemand hoeft daarbij om te komen van honger en dorst: er zijn voldoende standjes om de hongerigen te spijzen en de dorstigen te laven. Daarnaast voorziet het bestuur zoals altijd veel gratis leuke straatanimatie en straattheater. Heel wat Desselgemse verenigingen zijn zoals steeds present. Bovendien zullen dit jaar ook de Retro Cruisers Belgium vzw in de Nieuwstraat op zondag hun oldtimers, custom cars… komen showen! Daaronder zitten zeker ongetwijfeld enkele prachtexemplaren.
In de tent van Straetedorp is er om 18.00u nog een optreden van Marnix Veys : live muziek van weleer, ambiance verzekerd. Daar kunnen de wielerliefhebbers tevens het WK 2015 in Richmond USA op groot tv-scherm volgen.

De afwezigen zullen dit jaar andermaal ongelijk hebben! Nu nog enkel hopen op goed weer, en er zullen opnieuw enkele duizenden de gezellige drukte en sfeer in de Nieuwstraat in Desselgem komen opsnuiven!

Auteur: Sally Devoldere

Geplaatst op 20.09.2015

GLITTERTOCHT OP SKATES IN KORTRIJK

Recreatieve skaters worden op vrijdag 25 september verwacht op het Conservatoriumplein van Kortrijk. Vertrek om 20.00. Zowel leden als niet-leden zijn van harte welkom. Fietsers kunnen achteraan meegenieten. Om alles in goede banen te leiden zijn de staffers, fietsbegeleiders en de vrijwilligers van het Rode Kruis van de partij. Dankzij Stad Kortrijk wordt een aangepast drankje en knabbeltje aangeboden.
Deelnemen is gratis. Bij nat wegdek wordt de tocht afgelast.
Meer info www.kangarooz.be 0486 33 50 09.

Auteur: Ingrid Holvoet

Geplaatst op 20.09.2015
5084 artikelspagina's: 1 ... 446 447 448 449 450 <<< 451 >>> 452 453 454 455 456 ... 509