Onafhankelijke digitale krant voor Zuid-West-Vlaanderen

Zoeken

Uw reclame op deze site
voor slechts 0,70 per dag
Alle info: klik hier

Welkom

Gratis plaatsen wij uw foto('s) op deze site met de daarbijhorende tekst,voor verenigingen, sportclubs, diverse bijeenkomsten, familie gebeurtenissen, optredens, stads activiteiten enz...

Iedereen kan ook zelf één of meerdere foto's in hoge resolutie met een daarbij horende tekst van zijn of haar vereniging sportclub enz... zoals hierboven vermeld opsturen naar : zuid.west.vlaamsemedia@gmail.com.

Contact Redactie & Verantwoordelijke uitgever: Bernard Decock
E-mail: zuid.west.vlaamsemedia@gmail.com
Gsm: 0495 25 45 47

Elke Sleurs en Axel Ronse steunen actie Rode Neuzen Dag

Federaal Staatsecretaris Elke Sleurs (N-VA) en Vlaams volksvertegenwoordiger Axel Ronse (N-VA) springen samen op de kar van de Rode Neuzen Dag van VTM, Q-Music en Belfius. Die drie partners organiseren op zaterdag 5 december voor het eerst een Rode Neuzen Dag. "Samen met heel Vlaanderen geld inzamelen voor een betere opvang van jongeren met psychische problemen, dat is het opzet", zeggen Elke Sleurs en Axel Ronse.

“Eén op de vijf Vlaamse jongeren tussen 6 en 30 jaar kampt met psychische problemen. Door te lachen en samen gek te doen willen wij dit taboe doorbreken en de ziekte bespreekbaar maken”, aldus Sleurs. “Want ook hier is het motto 'lachen moet'. Verenigingen, clubs, buurtcomités, we roepen iedereen op om zich van zijn of haar creatiefste kant te laten zien. Zet een actie op, daag ons uit en zamel op die manier geld in voor Rode Neuzen Dag. Lachen werkt. Onder andere az groeninge organiseerde reeds een leuke actie: wie een neus koopt, kan zijn #neusfie posten op de facebookgroep ‘az groeninge goes rode neuzen’", zegt Axel Ronse.

Een rode neus kost 3 euro en 100 verkochte neuzen staat gelijk aan een therapie van zes uur voor één jongere.

Auteur: johan De Poorter

Geplaatst op 20.09.2015

Infoavond over vrijwilligerswerk bij Oxfam Wereldwinkel Kortrijk

Oxfam Wereldwinkel Kortrijk?

Oxfam-Wereldwinkels vzw is een democratische vrijwilligersbeweging die door haar strijd voor een rechtvaardige wereldhandel opkomt voor ieders recht op een menswaardig leven.
Oxfam Fair Trade cvba is het ethisch bedrijf van eerlijke handel met een voedingsmerk gericht op de eindconsument (b2c) en de professional (b2b). Samen hebben we één doel: de consument bewustmaken van de oneerlijke machtsverhoudingen die ons handelsmodel beheersen.

Jij kan hier aan bijdragen.
Heb je zin om je een paar uur per maand in te zetten voor eerlijke handel en onze partners in het Zuiden? Dan is er de wereldwinkel van Kortrijk waar je aan de slag kan!

Wat bieden wij?
De Oxfam-Wereldwinkels zijn vooral bekend van de meer dan 200 wereldwinkels. Vrijwilligers zijn onmisbaar om die te doen draaien. Maar de vrijwilligers doen zoveel meer dan ‘winkeltje spelen’.

Bij de wereldwinkel zijn er 1001 soorten vrijwilligers, die elk op hun manier een steentje bijdragen aan een eerlijkere wereldhandel. We bieden een grote keuze aan taken: een winkelbeurt doen, scholenwerker, persverantwoordelijke, etalagist(e), onderhoud verzorgen, bestellingen doen, boekhouder, winkelrekken aanvullen, vorming geven aan externe geïnteresseerden, actief deelnemen in een werkgroep, opzetten van een geschenkenbeurs, …

Extra’s: leuke ontmoetingen, een fijne medewerkersgroep, een jaarlijkse uitstap, een interessant fairtrademagazine, een nieuwe uitdaging, verdieping door vorming, een feestje, …
Wat verwachten wij?
We kijken uit naar je enthousiaste inzet, sociale houding en je engagement.
De wereldwinkel zorgt voor een goede opvang en begeleiding. Je krijgt de kans om vormingen te volgen en je onze visie en missie eigen te maken.

Wil je meer weten?
Kom vrijblijvend naar de info- avond voor nieuwe vrijwilligers op woensdag 23 september, om 19u in de Kortrijkse wereldwinkel (Groeningelaan 12). Graag een seintje indien je er bij wil zijn: kortrijk@oww.be of 056/22.32.44.

Auteur: Lieven Stock

Geplaatst op 17.09.2015

Designers in Residence Kortrijk nemen intrek in Broelkaai 6

Dankzij Stad Kortrijk, Stal13 en bolwerk kunnen de nieuwe Designers in Residence Kortrijk vanaf midden september hun intrek nemen in Broelkaai 6. Broelkaai 6 wordt het nieuwe uithangbord voor het Buda eiland waar in het voorjaar van 2016 meerdere creatieve organisaties hun intrek zullen nemen.

Broelkaai 6 als nieuw uithangbord Buda-eiland neemt vanaf vandaag een vliegende start: de Designers in Residence Kortrijk nemen tijdelijk hun intrek in de voormalige conciërgewoning. Stad Kortrijk zorgde voor een goede basis door het uitvoeren van een aantal noodzakelijke renovatiewerken. Voor de vernieuwde inrichting van hun verblijfplaats startte Designregio Kortrijk een fijne samenwerking met Stal13 & het textielatelier van bolwerk.

Het resultaat mag er zijn! Samen zorgden ze niet alleen voor een laagje verf & het nodige huisraad, maar slaagden er tegelijkertijd in om een knus en gezellige omgeving te creëren. Het textielatelier zette zijn schouders onder het project door uniek maatwerk van prachtige gordijnen.

De designers SILVIA NERETTI uit Bologna, MICHELE ARMELLINI uit Kopenhagen, WILLIAM SHUM & MOMOE NARAZAKI uit New York blijven 3 maanden in Kortrijk en er wacht hen een boordevol programma met o.a. VOKA roadshow naar interessante regionale bedrijven, MEET & GREET met boeiende partners en dagdagelijks werken in open makerspace BUDALAB rond Open Design. Wil je Michele, Silvia, William & Momoe wel eens ontmoeten, of wil je meer informatie? Laat iets weten via info@designregio-kortrijk.be.

Stal13 is een opknapperij van meubel en mens. Een werkplaats waar afgeschreven meubilair getransformeerd wordt tot betaalbaar design met een twist. De meubelen zijn kleurrijk, uniek, en vaak voorzien van een creatieve-toets-met-knipoog. Ze worden omgetoverd tot unieke hebbedingen. Een laagje verf erover en klaar. Elk meubel wordt weloverwogen aangepakt en krijgt een tweede leven. Net als de gasten die er werken dus. Voor iedereen is er een aanpak op maat. Wie naar Stal 13 wordt doorverwezen, geven ze een doel om naartoe te werken. Ze komen naar Stal 13 om te schuren, te verven, te monteren, samen te werken, sociaal vaardiger te worden, aan attitudes te werken met als doel vanuit positief empowerment te starten aan een herinschakeling richting opleiding of werk.

Het textielatelier van bolwerk is een plek waar het métier van textielbewerking -en verwerking centraal staat. Het textielatelier ontwikkelt niet alleen kleine, eigen producties maar is ook het kostuumatelier van bolwerk. Daarnaast voert het atelier tal van creatieve opdrachten uit voor externe organisaties.

www.designregio-kortrijk.be
www.stal13.be
www.bolwerk.be

Auteur: Lisa Declercq

Geplaatst op 17.09.2015

Muzikale animo op Bissegem kermis

Op zondag 27 september om 16u sluit concertharmonie Crescendo traditionaal het Bissegems kermisweekend af met een openluchtconcert. Op de binnenkoer van het Oud Gemeentehuis wordt het opnieuw genieten van uitdagende hafabra-muziek.
Programma : Ronkende namen als Gershwin, Rimsky-Korsakov, Shostakovitch, Reed, Vergauwen,... prijken op het programmablaadje.
Alain Verhoeven leidt het harmonieorkest.
De toegang is gratis, drankjes en gebak maken een gezellige muzikale namiddag compleet. 

Meer info : VAN BAELEN Lieven Email: lieven.van.baelen@gmail.com Tel.: 0479952183

Geplaatst op 17.09.2015

Tablets verschijnen tegenwoordig overal. Zelfs in de sauna!

In april dit jaar kondigde de regering met veel enthousiasme het nieuwe regeerakkoord aan met als voornaamste prioriteit: meer jobs creëren. Als het van premier Michel afhangt, zullen die jobs er vooral komen door meer koopkracht te realiseren voor de modale burger, maar ook een sterke positie voor de kmo’s en het vergroten van de concurrentiekracht van Belgische bedrijven op het vlak van e-commerce krijgen opvallend veel aandacht.

De wellness sector is een van de branches die doorgaans niet met digitale marketing en e-commerce geassocieerd wordt, maar ook daar komt vanaf nu verandering in. Wellness bezoekers uit de x-generatie (geboren tussen ruwweg 1956 en 1980 nvdr) durven zich nauwelijks tablets en smart phones in een rustgevende plek zoals een sauna of wellness center voorstellen. De jongste millennium of Y-generatie (geboren tussen 1982 en 2001, nvdr) daarentegen verwacht haast niets anders. Voor hen zijn smart phones, permanente internettoegang en sociale reviewsites nu eenmaal onmisbaar. Ook de wellness sector wordt dus niet gespaard van de digitale revolutie.

“Als uitbaters van wellness complexen de klanten van nu én van morgen willen aanspreken, kunnen ze niet anders dan meegaan met de tijd. Inzetten op persoonlijke én digitale beleving is daarbij cruciaal, want de huidige generatie klanten wil alles zowel offline als online beleven en de klok rond in verbinding staan met het wereldwijde web. Om die reden hebben we speciaal voor de wellness sector een aangepast review platform gecreëerd.
Op LeukeSauna.be kunnen saunaliefhebbers ervaringen van anderen lezen en ze ook zelf tijdens het saunabezoek op slechts 30 seconden tijd een review posten via een tablet in de zaak.
In het begin merkten we nog wat argwaan bij de sauna uitbaters over digitalisering in hun zaak, maar nu ze de kracht van online marketing en de vele promotiemogelijkheden hebben ontdekt, kunnen we de vraag nauwelijks nog bijhouden.” Aldus Heino Schietecatte, zaakvoerder van SB Company

De social review website LeukeSauna.be werd ontwikkeld door het West-Vlaamse SB Company uit Desselgem en krijgt ook vanuit het buitenland al heel wat aandacht.

Meer info over het concept, de mogelijkheden en de tarieven: https://www.leukesauna.be 

Auteur: Heino Schietecatte

Geplaatst op 17.09.2015

Maak het groener in Zuid-West-Vlaanderen!

Wist je dat de totale oppervlakte aan privé tuinen in Vlaanderen, veel groter is dan alle natuurgebieden samen? Tuinen, boerenerven en bedrijfsgroenschermen spelen een belangrijke rol in natuurbehoud want ze bevorderen de migratie van soorten via woongebieden, wegen en industriegebieden.

Onder de noemer ‘Maak het groener in Zuid-West-Vlaanderen’ wil Natuur.koepel vzw in samenwerking met de Provincie West-Vlaanderen en de steden en gemeenten uit de regio, iedereen aanmoedigen om streekeigen bomen en struiken aan te planten. Er werden verschillende plantpakketten samengesteld volgens het type haag, bosje of houtkant dat je wenst. Wil je een bijen- of vogelvriendelijke tuin of heb je een boontje voor klimplanten? Het assortiment werd verder verfijnd en bevat nu ook heel wat met soorten die per stuk kunnen besteld worden.

Nieuw dit jaar is ook het assortiment streekeigen kleinfruit en fruitbomen. Dit geeft extra structuur aan je tuin en oude fruitrassen hebben bovendien een belangrijke cultuurhistorische waarde. Er is keuze uit diverse ziekteresistente en zelfbestuivende soorten in hoogstam en laagstam. Steunpalen en bindband kan je meebestellen. In het sneukelhoekjespakket bieden we dit jaar niet minder dan zeven verschillende bessensoorten aan.

Alle pakketten en soorten kan je aanplanten op een beperkte oppervlakte, je hoeft dus zeker geen grote tuin te hebben. We verkopen de pakketten aan een zeer voordelige prijs en de opbrengst van de actie gaat naar de aankoop van waardevolle natuurgebieden in jouw omgeving. Dubbele winst voor de natuur! Vorig jaar werd zo meer dan 1000 meter hagen en houtkanten en 2000 m² ander groen aangeplant in de tuinen van Zuid-West-Vlaanderen. Doen we dit jaar beter?

Bestellen
Op www.maakhetgroener.be vind je alle info over de aangeboden planten en de inhoud van de verschillende pakketten. Je kan je bestelling en contactgegevens online doorgeven.
Fruitbomen en kleinfruit bestellen kan ten laatste tot vrijdag 25 september 2015. Alle andere soorten kan je bestellen tot uiterlijk vrijdag 6 november 2015. Je bestelling kan je ophalen op zaterdag 28 november 2015 op een locatie in je buurt.

Organisatie
Natuur.koepel vzw met de lokale afdelingen van Natuurpunt en Velt, de Provinciale Tuinbouwschool Kortrijk, de provincie West-Vlaanderen en de gemeentebesturen.

Auteur: Hans Vermeersch

Geplaatst op 17.09.2015

Gratis proeflessen bij Vaste Vuist tijdens “week van de sportclub”

Van 12 tot en met 20 september 2015 vindt de zesde editie plaats van de ‘Week van de Sportclub’. Tijdens deze dynamische sportweek zetten honderden Vlaamse sportclubs hun werking en hun activiteiten extra in de kijker. Zo ook Sportgroep Vaste Vuist Lauwe waar je nog 1 week gratis kunt proeven van alle sportactiviteiten die de grootste club van de Gymfed aanbiedt. Dit jaar biedt de club 3 nieuwigheden aan: klassiek ballet van jeugd tot volwassenen, clipdance en een extra reeks yoga voor volwassenen.
Om hun sportieve ambitie waar te kunnen maken, rekent Sportgroep Vaste Vuist ook voor deze editie op de enthousiaste medewerking van alle sportliefhebbers. ‘Wij willen jou erbij!’ is dan ook niet voor niets de slogan van de Sportweek, zegt voorzitter Defossez Dries. De uitnodigende slagzin benadrukt het sociaal aspect en de diversiteit van ‘de sportclub’: dé plaats bij uitstek waar vriendschappen ontstaan en waar teamspirit, respect en verantwoordelijkheidszin spelenderwijs worden doorgegeven. Daarom mag iedereen tot en met 19 september gratis komen sporten bij Sportgroep Vaste Vuist Lauwe zodat iedereen zijn favoriete sport kan ontdekken.
Het project van sportgroep Vaste Vuist kadert in de hoofddoelstelling om sport aan te bieden voor iedereen. Het mooiste voorbeeld daarvan was de opstart van gymnastiek voor kinderen en jongeren met een beperking. 0ok dit jaar probeert de sportgroep te voldoen aan de vragen van de sportievelingen. Daar niet elke kandidaat sporter dezelfde interesses heeft, beschikt Vaste Vuist over een breed gamma qua sporten. Maar liefst 73 verschillende groepen staan dit sportjaar geprogrammeerd. Dat gaat van competitieturnen, maxitrampoline, recreatieve en conditiegym, dansen, stijldansen, wandelen, fietsen, balsporten en body challenge tot tai-chi en yoga. Voor elk wat wils dus. Nieuw in het gamma van Sportgroep Vaste Vuist is klassiek ballet van jeugd tot volwassenen, clipdance en een extra reeks yoga voor volwassenen.
Inschrijven voor een volledig sportjaar kan op zaterdag 19 september van 9 tot 12 uur in sporthal Ter Leie. Bij inschrijving voor deelname aan een tweede discipline krijg je nog eens 10 euro korting. Vanaf maandag 21 september kan men enkel nog inschrijven, zonder korting, bij Audio-video-foto Joost Verriest, Wevelgemstraat 10 te Lauwe. Men kan ook steeds inschrijven tijdens de openingsuren van het secretariaat boven de turnzaal.

Foto: Bestuur Vaste Vuist Lauwe

Auteur: Dries Defossez

Geplaatst op 17.09.2015

Topsportgymnast Cindy Vandenhole wint voorbereidende interland voor WK Glasgow

Zondag 13 september turnde het Delhaize TOP-team meisjes gymnastiek met de nationale teams uit Oostenrijk en Zweden een interland. De wedstrijd was een eerste test in de laatste rechte lijn naar het wereldkampioenschap in Glasgow eind oktober. Daar is het de bedoeling dat het team zich weet te plaatsen bij de 16 beste teams om zo een selectie voor de Olympische Spelen in Rio af te dwingen. De weg naar Rio is hiermee goed begonnen. Het nationale team met Cindy Vandenhole (Vaste Vuist Lauwe) won deze internationale wedstrijd. Zweden werd 2de, Oostenrijk 3de.
Er werd geturnd volgens dezelfde formule en volgorde als op het wereldkampioenschap. 6 gymnasten zitten in het team (+1 reserve), waarvan 5 gymnasten op elk toestel aantreden. De beste 4 scores tellen mee voor de teamscore. De loting heeft bepaald dat het Belgische team in Glasgow aan de vloer start. Ook vandaag mochten onze meisjes aan dit toestel de aftrap geven.
Het team moest het vandaag stellen zonder Laura Waem (Sportiva Sint-Gillis-Waas), ze liep afgelopen week een lichte kwetsuur op aan de voet, het trainers- en medisch team beslisten om geen risico's te nemen en haar niet op te stellen. Ze turnde enkel aan de brug een aangepaste oefening.
Wedstrijdverslag
Team België begint overtuigend aan vloer. Cindy Vandenhole (Vaste Vuist Lauwe) opent met een goed afgewerkte oefening, enkel een paar pasjes bij de laatste landing. Gaelle Mys (OTV Nazareth) lukt voor de eerste keer haar nieuwe openingsreeks: overslag dubbel schroef en salto hurk. Lisa Verschueren (Sportiva Sint-Gillis-Waas) brengt emoties op de vloer, danst sierlijk tussen haar gymnastische sprongen en maakt het af met een goede dubbele hoeksalto. Rune Hermans (Gym Haacht) heeft het talent om haar vloer zo licht en gemakkelijk te maken. Met een erg sierlijke oefening behaalt zij de hoogste score. Julie Croket (GymMAX vzw) treedt in haar eerste wedstrijd sinds lang als laatste turnster aan. Ze maakt indruk met een dubbele salto met hele schroef als openingsreeks, ze zet wel even de handen aan de grond bij haar laatste reeks (dubbel hoek). 53,550 aan vloer is een goede score na het 1ste toestel.
Behaalden punten: Cindy 12.900, Gaelle 13.500, Lisa 13.250, Rune 13.600, Julie 13.200 (Jelle 11,850) Het Belgische team neemt de leiding van het klassement en zal deze ook niet meer afgegeven!
Aan sprong houdt iedereen tijdens de opwarming even de adem in. Julie Croket grijpt naar haar enkel na de landing van haar Yurchenko met hele schroef. Ze zet voor alle zekerheid haar wedstrijd niet verder! De andere meisjes brengen prachtige sprongen, Lisa maakte indruk met een erg hoge versie van Yurchenko met hele schroef. Rune, Lisa en Gaelle staan quasi perfect de landing van hun dezelfde sprong. Met 54,399 is sprong hier ook een puntenpakker.
Behaalde punten: Rune 13,433, Gaelle 13,600, Cindy 13,566, Lisa 13,800

Door het uitvallen van Julie Croket komen slechts vier gymnasten aan de beurt, waarvan alle scores van het de overige 4 gymnasten sowieso meetellen voor de teamscore. Gaelle Mys opent voor België op brug. Ze brengt een zekere en stabiele oefening met twee vluchtelementen. Lisa gaat verder met een goed uitgevoerde oefening met een hoge Jäger-salto. Rune kende als derde enkele problemen, plooit de benen met paksalto en hapert bij reus hele draai. Ze landt correct met haar dubbele salto afsprong met hele schroef. Cindy brengt ongeveer dezelfde oefening als Rune, maar met iets meer afwerking en haalt verdiend de best score. Met een score 53,450 gaan onze meisjes goed door op hun elan.
Behaalde punten: Gaelle 13.100, Lisa 13,600, Rune 13.050, Cindy 13,700 (Laura 13.100)

De meisjes beginnen met volle moed aan het laatste toestel, balk. Toch voelen ze heel wat druk, zonder Julie valt immers een sterke balkscore weg. Jelle valt in en weet een score te halen die meetelt voor het team. Knap gedaan Jelle! Lisa start en verlaat twee keer het toestel… Rune gaat stabiel verder, behoudt haar concentratie, maar komt eveneens van het toestel met zijwaartse salto. Ook Cindy heeft het hier wat moeilijk, komt er af met haar eerste element, losse overslag maar weet zich te herpakken. Zij zet erg stabiel verder met een perfecte landing bij haar afsprong (dubbel hurk). Gaelle laat haar ervaring spreken en brengt een quasi foutloze oefening. Balk is echter met 50.150 het zwakste toestel.
Behaalde punten: Lisa 10.450, Rune 12.700, Cindy 10.600, Gaelle 14.200, Jelle 12.650

Voor Zweden en Oostenrijk is het eveneens hun eerste voorbereidingswedstrijd voor Glasgow. Oostenrijk kwam vandaag om wedstrijdervaring op te doen en te kijken waar ze staan. Vloer was duidelijk hun best toestel, ook aan sprong tankten ze duidelijk vertrouwen. Het Zweedse team wilde de wedstrijd doorstaan zonder blessures en kijken of de prestaties op wedstrijd overeenkomen met de trainingen. De Zweedse meisjes kenden slechts twee vallen aan balk, brachten stabiele grondoefeningen en sprongen. Hun passage aan brug kende echter vele grote fouten en vallen.

De einduitslag van deze vriendschappelijke interland.
1. België 211,549
2. Zweden 202,466
3. Oostenrijk 191,581

Met deze wedstrijd achter de kiezen hebben de gymnasten en de trainers een duidelijk beeld over de sterke en zwakke punten van het team. Balk als laatste toestel is alvast geen cadeau voor het Delhaize TOP-team. In deze laatste weken voor het WK komt het er op aan de foutjes weg te werken en gezond aan de start te komen. Als dit lukt kijken we ongetwijfeld neer op een knalprestatie in Glasgow!
Foto met vlnr ambassadeur Vaste Vuist Joris Lauwers, Greet Folens, voorzitter Vaste Vuist Dries Defossez, Cindy Vandenhole, Headcoach AGH Peter Becquart en headcoach AGD Shana Dezwarte.

Auteur: Dries Defossez

Geplaatst op 17.09.2015

Sportgroep Vaste Vuist Lauwe huldigt zijn kampioenen

Sportgroep Vaste Vuist, de grootste sportgroep van Vlaanderen, huldigde al haar turners en turnsters die in het voorbije sportjaar een bronzen, zilveren of gouden medaille behaalden op de West-Vlaamse, Vlaamse en Belgische kampioenschappen. Maar liefst 40 gymnasten kregen uit handen van voorzitter Dries Defossez een attentie. Een nieuw record in de clubgeschiedenis. De club telt met Cindy Vandenhole, Iliaz Pyncket ook enkele buitengewone gymnasten. Cindy was Belgisch kampioene bij de seniores A (het hoogst haalbare in België). Iliaz werd knap 5de in de toestelfinale aan de rekstok tijdens de Jeugd Olympische Spelen. Bestuur en trainers zijn fier op dat jong talent.
Foto: De kampioenen van Vaste Vuist Lauwe gehuldigd door het Stadbestuur Menen.

Auteur: Dries Defossez

Geplaatst op 13.09.2015

RHIZO neemt massaal deel aan levensloop

Maar liefst 640 leerlingen en personeelsleden en hun partners, kinderen, ouders en bekenden van de Katholieke Scholengroep RHIZO namen tijdens het weekend van 12 september deel aan Levensloop in Kortrijk. Al sinds vorig schooljaar trok een team van teamkapiteins op de verschillende scholen en binnen de ondersteunende diensten activiteiten op gang om collega’s aan te moedigen om mee te wandelen of lopen en om geld in te zamelen. De teamkapiteins zelf zullen de volledige 24 uren aanwezig zijn.
“Er heerst een grote dynamiek onder al het personeel. Het thema, de strijd tegen kanker, grijpt iedereen aan en is vaak erg nabij”, vertelt Nancy Dedeurwaerder, algemeen directeur. De betrokkenheid blijkt uit de grote som geld die ingezameld werd: op vandaag reeds 11.628 euro. “Dit is de opbrengst van de lopende en wandelende deelnemers, de verkoop van kaarsenzakjes en polsbandjes en een wijn- en pannenkoekenverkoop”, aldus Nancy Dedeuwaerder. “Tot 15 oktober blijft de teller lopen, dus dit is zeker niet het eindbedrag.”
Ook op Levensloop zelf was RHIZO erg aanwezig . De leerlingen van de Hotelschool verwenden de deelnemers en supporters met hun granolabar en home made ice tea. Maar niet enkel de innerlijke mens wordt versterkt, ook de leerlingen en leerkrachten van de Esthetiekschool dragen hun steentje bij. Zij gaven de lopers en wandelaars voetmassages. Van pijnlijke voeten was er dus geen sprake . De leerlingen en leerkrachten van de Kappersschool dachten ook aan de allerkleinste deelnemers en supporters: zij verzorgen kinderkapsels.
“Levensloop is iets waarvoor het hele RHIZO-groep met plezier zich inzette. Het werdt een echt familiegebeuren waarbij het team zich van zijn sportiefste kant liet zien om geld in te zamelen voor de vele mensen die vochten of vechten tegen kanker.”

op de foto's Het team van vrijwilligers dat de activiteiten van RHIZO op Levensloop coördineert.; en enkel sfeer foto's tijdens levensloop . Foto's Gregoir - Rhizo en Bernard Decock

» Klik hier voor de foto's

Geplaatst op 13.09.2015
5084 artikelspagina's: 1 ... 447 448 449 450 451 <<< 452 >>> 453 454 455 456 457 ... 509