Onafhankelijke digitale krant voor Zuid-West-Vlaanderen

Zoeken

Uw reclame op deze site
voor slechts 0,70 per dag
Alle info: klik hier

Welkom

Gratis plaatsen wij uw foto('s) op deze site met de daarbijhorende tekst,voor verenigingen, sportclubs, diverse bijeenkomsten, familie gebeurtenissen, optredens, stads activiteiten enz...

Iedereen kan ook zelf één of meerdere foto's in hoge resolutie met een daarbij horende tekst van zijn of haar vereniging sportclub enz... zoals hierboven vermeld opsturen naar : zuid.west.vlaamsemedia@gmail.com.

Contact Redactie & Verantwoordelijke uitgever: Bernard Decock
E-mail: zuid.west.vlaamsemedia@gmail.com
Gsm: 0495 25 45 47

Randstad rekruteert voor Ysco

Ysco en Randstad slaan opnieuw de handen in elkaar en organiseren een infoavond rond rekrutering. Ysco, een toonaangevende Europese roomijsproducent is op zoek naar verschillende profielen; zowel inpakkers als machinebedieners, om het seizoen van 2015 te overbruggen.
Jobcafé!
Het Jobcafé is niet nieuw. In voorgaande seizoenen werd dit evenement eveneens georganiseerd om een groot aantal openstaande jobs aan potentiële kandidaten voor te stellen. Geïnteresseerden zijn van harte welkom op donderdag 29/01/2014 van 16u tot 20u. Hiervoor dienen zij zich vooraf in te schrijven op het nr. 057/485171 of via ysco@randstad.be. Het Jobcafé gaat door in Ysco zelf: Melkerijstraat 10 in 8920 Langemark. Randstad geeft meer info over het bedrijf en de vacatures, gekoppeld aan een kort sollicitatiegesprek en eventueel een rondleiding in het bedrijf. Tijdens die avond worden ook ervaringen van huidige medewerkers gedeeld. Gemotiveerde kandidaten kunnen dan ook meteen met een jobaanbieding én een ijsje naar huis!
Verschillende profielen
We kijken vooral uit naar gemotiveerde kandidaten met een goede kennis van het Nederlands, interesse voor ploegenarbeid (2 ploegen) en een gezonde dosis werklust. We zoeken zowel inpakkers als machinebedieners, dit om het seizoen van 2015 te overbruggen (februari – augustus). Ons aanbod: een aangename job in een stabiel bedrijf en een goede verloning.
Donderdagavond
Om de kandidaten die momenteel werken de kans te geven een carrièreswitch te maken, kozen we ervoor het Jobcafé op een donderdagavond te laten doorgaan. Eerdere edities van verschillende jobevenementen bij Ysco waren telkens een groot succes waarbij talrijke vacatures werden ingevuld.
Ysco
Ysco behoort tot de grootste Belgische zuivelgroep Milcobel en is een toonaangevende Europese roomijsproducent. Ysco produceert op jaarbasis 160 miljoen liter roomijs, een taak die ze dankzij hun gemotiveerde medewerkers kunnen klaarspelen. De onderneming in België telt meer dan 450 medewerkers en heeft nog een vestiging in Frankrijk (Argentan) waar 200 medewerkers worden tewerkgesteld.
Randstad Inhouse Services
Randstad Inhouse Services stelt één of meerdere consultants ter beschikking van bedrijven die op grote schaal uitzendkrachten inschakelen. Deze consultants opereren vanuit het bedrijf zelf en werken als verlengstuk van de personeelsdienst. Op die manier wordt de dienstverlening volledig afgestemd op de behoeften van de klant. Momenteel doen 112 bedrijven in België een beroep op de dienstverlening van Randstad Inhouse Services.
Voor meer informatie:
Renaud Dechamps
Manager Public Relations& Public Affairs
Gsm: 0497/471.604
renaud.dechamp@randstadgroup.be
@renauddechamps
@randstadbelgie
Randstad Group Belgium
Randstad Group Belgium bevat drie entiteiten in België: Randstad, Tempo-Team en B-bridge. De groep zet 1 637 personen aan het werk en telt 299 agentschappen en HR centers in België.
Randstad is in België een specialist in human resources: uitzendarbeid, rekrutering en selectie, outplacement, opleidingen, inhouse kantoren, projecten in human resources, projectsourcing, consultancy en dienstencheques. Randstad is de grootste werkgever van het land. Elke week zet Randstad, marktleider op vlak van uitzendarbeid, outplacement en dienstencheques, meer dan 29 000 mensen aan het werk. 
Good to know you

Randstad
PR/PA
T: 0032 2612 21 74
E: pr@randstad.be
W: www.randstad.be

Geplaatst op 09.01.2015

Luchthaven Kortrijk-Wevelgem doet 11% beter in 2014

In 2014 zijn in het totaal 38.065 vliegtuigbewegingen geteld op de luchthaven Kortrijk-Wevelgem, tegen 34.204 een jaar eerder. Dit betekent een groei van 11,3%. Het aantal reizigers steeg met 11,4% naar 79.285.
Zo’n 19% van het verkeer was per helikopter.
Het gedeelte professioneel verkeer (binnen- en buitenland) nam met 9% toe, van 3.754 bewegingen naar 4.095.
Daarvan waren er 2.550 buitenlandse zaken- en passagiersvluchten, tegen 2.317 in 2013 met daarop 10.429 reizigers tegen 9.359 een jaar eerder.
De luchthaven verwelkomde de klassieke doelgroep van de zakenmensen, maar in 2014 kwam er een dimensie bij door de start van 100 jaar herdenking van Wereldoorlog I.
Naast private bezoekers kwam het kruim van de wereldleiders op bezoek naar de voormalige “battlefields”, denk aan Ieper maar ook aan Waregem.
De ultieme Passagier was de Amerikaanse President in maart. De luchthavenuitbater is daar bijzonder fier op!
En tientallen Europese leiders landden eind juni voor de E.U.-top.
In november was de luchthaven het toneel van een grootschalige oefening van Defensie, Koning Filip en de Minister van Defensie en de legertop brachten anderhalf uur op de luchthaven door om dit bij te wonen.
Ruim dertig luchtvaartbedrijven zetten de deuren open op de eerste “Luchtvaartdag”, door de Vlaamse gemeenschap georganiseerd. De luchthaven mocht die dag de Vlaamse Minister-president en de Vlaamse Minister van Mobiliteit en Openbare Werken –per helikopter- ontvangen voor een uitgebreid bezoek.
De luchthaven maakte de specialisatie medische vluchten verder waar, met 71 vluchten.
Het gedeelte niet-zakelijk verkeer, dat voor ongeveer 80% uit op professionele wijze gegeven scholing en training tot piloot bestaat, is er in 2014 met 11,6% op vooruit gegaan tot 33.970 bewegingen.
Dit weersgevoelige segment genoot van goede vliegomstandigheden en dat bijna het ganse jaar door, dus ook tijdens de wintermaanden, wat de voorbije jaren niet het geval was. meer info : Van Eeckhoutte Stefaan Email: airport.kortrijk.directeur@skynet.be: Telefoon: 056 36 20 45
Voor de redactie Bernard Decock

Geplaatst op 09.01.2015

Miss België op MENT TV

 

Op 10 januari 2015 kan u Miss België live volgen op Ment TV. Deze populaire digitale Vlaamse zender vind je terug op kanaal 37 op Telenet. Verder kan je ook kijken op de Waalse zender AB3. Veel kijkplezier ! Aurélie Hendrickx. 
Indien u wilt aanwezig zijn kan u nu uw tickets bestellen via e-mail of telefonischs koop nu je Showtickets! Show + Afterparty (Drinks Incl.) WWW.MISSBELGIUM.BE/TICKETS Nationaal Comité Miss België, Dilbeekstraat 200, 1082 Brussel -Tel: +32 (2) 463 23 21 +32 (2) 463 23 21 info@missbelgium.be - www.missbelgium.be Op de foto's : De kandidaten van 1 t/m 10 Valentina Paesano, Pauline Detroz, Mandy de Saeger, Valentine Cesarone, Aurélie Hendrickx, Carole van Hoye, Cheyenne De Coninck, Ginger Van Eetvelde, Titsia Brabants en tenslotte Helene Gavilan.

De redactie Bernard Decock

» Klik hier voor de foto's

Geplaatst op 09.01.2015

Kunst op het perron in Stekene

Op 04 en 05 juli 2015 organiseert ARTificium vzw kunstenaarsvereniging uit STEKENE voor de vierde keer Haar kunsten evenement ”KUNST OP HET PERRON” een tweedaags kunstevenement
dit evenement vindt plaats in en rond OC DE STATIE Spoorwegwegel 1 , 9190 STEKENE. Kunstenaars die graag willen deelnemen aan deze happening, die zich op een van deze twee data kunnen vrij maken, kunnen altijd contact opnemen met het bestuur van ARTificium vzw. Voor beeldende kunstenaars voorzien wij een staanplaats van 3,2 m op 3,2 m. Een plaats reserveren kan door een eenvoudige mail naar ARTificium vzw. Voor muziek- , woord- en danskunstenaars voorzien wij een podium met een professionele muziekinstallatie en een ervaren technicus.
Deelnemen kost voor beeldende kunstenaars voor een dag € 10,00 en voor twee dagen € 15,00
Voor muziek, woord- en danskunstenaars is de deelname gratis en vormt dit evenement een springplank naar grote podiums.
INSCHRIJVEN of INFO + 32 0 475 26 54 57 E-mail: artificium.stekene@telenet.be website: www.artificium.be/

Foto's : Theo Derboven

» Klik hier voor de foto's

Geplaatst op 09.01.2015

Idee Kids trendrapport 2015

Hoewel we verscheurd worden door tegenstellingen en het nooit eerder zo druk hadden, blijven we investeren in een groeiend samenhorigheidsgevoel en onszelf volslagen ‘happy’ noemen. Dit zijn enkele van de meest opmerkelijke conclusies uit Trendrapport 2015 dat jeugdorganisatie Idee Kids samenstelde met de hulp van Idee Fiks. Dit rapport over toekomsttrends en hun impact op zowel de leefwereld van kinderen als de Idee Kids-werking, is intussen uitgegroeid tot een jaarlijkse traditie. Omdat kinderen sneller van trends wisselen dan volwassenen kunnen volgen. Omdat Idee Kids haar kampaanbod graag afstemt op de noden en verlangens van de kinderen die er nú aan deelnemen. En omdat Idee Kids en Idee Fiks ervan overtuigd zijn dat de keuzes die we op dit moment maken, grote invloed hebben op hoe onze (klein)kinderen later zullen leven. De organisaties hopen dan ook dat dit trendrapport niet alleen henzelf weet te inspireren, maar iedereen die geeft om kinderen en de toekomst.
WAT ZIJN DE TRENDS VOOR 2015 EN HUN IMPACT?
Trendrapport 2015 bestaat uit meer dan louter een opsomming van trends: het geeft ook aan wat je er als ouder mee kan én hoe Idee Kids ze toepast in haar dagelijkse werking. In de praktijk vertaalt zich dat vooral in een continu evoluerend aanbod, waarbij achterhaalde kampthema’s plaats ruimen voor onderwerpen die beter inspelen op wat er leeft bij de kinderen van vandaag. Zo kan je in de gloednieuwe kampen Fun at the Beach en Plaisir à la Plage zowel een verwijzing vinden naar de Happy-trend als een tegemoetkoming aan de Druk3-trend die ons dreigt te overspoelen. Tijdens een verblijf in het nieuwe Idee Kidsdomein in een natuurgebied op 4 km van zee, leren de kinderen moeiteloos en met plezier een andere taal, terwijl ze kampen bouwen, in bomen klimmen, kampvuren aanleggen, haaientanden zoeken en in tenten slapen. Wat ze spelenderwijs leren, wordt nooit meer vergeten!En waar kan je beter inspelen op de Vintage Vibe-trend dan in Bokrijk? Dankzij een opmerkelijke samenwerking met het enige openluchtmuseum in België kunnen Idee Kidskinderen Toveren met tijd of zomaar 100 Jaar terug in de tijd reizen. Maar natuurlijk is het niet een en al vintage wat de klok slaat. Wie zich graag voorbereidt op Het robottijdperk (want dat komt er nu écht aan!), kan zélf leren programmeren tijdens het Technologiekamp.Dit is uiteraard maar een greep uit de boeiende trends, info en kampen uit Trendrapport 2015. Het volledige Trendrapport 2015 kan u doorbladeren via http://trendrapport2015.blogspot.be. WIE ZIJN IDEE KIDS & IDEE FIKS?Idee Kids vzw is een landelijk erkende jeugdvereniging die educatieve en creatieve projectkampen organiseert voor kinderen tussen 3 en 12 jaar, begeleid door monitoren met een pedagogische opleiding. Idee Fiks bedenkt en creëert de coolste creatieve concepten voor dezelfde leeftijdsgroep, met de hulp van een gedreven team van strategen, creatievelingen, pedagogen en marktonderzoekers. Meer info over deze organisaties kan u terugvinden op www.ideekids.be en www.ideefiks.be.

Sylvie Bonne

» Klik hier voor de foto's

Geplaatst op 09.01.2015

Heroos verenigt sportief Oostende

Het concept is simpel: of je nu lid bent van een sportclub, dagelijks gaat fitnessen, sporadisch een fietstocht maakt of wekelijks gaat zwemmen, jij bent een Heroo! De stad wil graag al deze Heroos verenigen in één grote community.
Stad Oostende draagt gezondheid hoog in het vaandel en deed de voorbije jaren al heel wat inspanningen om zo veel mogelijk mensen aan het bewegen en het sporten te krijgen. Daar doet de stad nu nog een schep bovenop met een gloednieuw project: Heroos.
Daarom is elke Oostendenaar nu lid van Heroos, de grootste sportclub van Oostende. En als we zeggen alle Oostendenaars, bedoelen we ook echt álle Oostendenaars, alle leeftijdsgroepen, alle kansengroepen, mensen met en zonder beperking, tweede verblijvers, en ga zo maar door. Uiteindelijk moet Heroos uitgroeien tot een community waarin de leden elkaar motiveren om nog meer te sporten, andere sporten te ontdekken en zelf initiatieven op te zetten.

Geplaatst op 09.01.2015

Fotowedstrijd Carnaval Fotogeniek

In het kader van de erkenning sinds 2012 van het Blankenbergse carnaval als Vlaams Immaterieel Cultureel Erfgoed, organiseert de werkgroep immaterieel cultureel erfgoed carnaval in samenwerking met het stadsbestuur voor de tweede maal de fotowedsstrijd en tentoonstelling Carnaval Fotogeniek. Het is één van de borgingsacties om carnaval als cultureel erfgoed vanuit een andere invalshoek te benaderen en een breed publiek hierbij te betrekken. Fotowedstrijd
De werkgroep en het stadsbestuur gaan op zoek naar de meest artistieke foto van het carnaval 2015 in Blankenberge. Zowel amateur- als beroepsfotografen worden uitgenodigd om tijdens de vier carnavalsdagen, van zaterdag 14 februari tot en met dinsdag 17 februari of op de Carnavalsduik van zaterdag 21 februari, het beeld van carnaval 2015 vast te leggen. Een jury zal de drie beste werken belonen. De eerste prijs is € 150 en een week gratis expositieruimte in het Oud Stadhuis.
Tentoonstelling Carnaval fotogeniek
Een selectie van de beste foto’s wordt vanaf 3 april 2015 tot en met 26 april 2015 tentoongesteld in Cultuurcentrum De Benne voor het grote publiek tijdens de openingsuren van het cultuurcentrum. Naast de prijzen die de jury uitreikt, kan u als bezoeker van de expo zelf meestemmen voor de publieksprijs via de daar beschikbare formulieren. Stemmen voor de publieksprijs moet gebeuren voor vrijdag 24 april 2015.
Info en inschrijving fotowedstrijd : Stadsarchivaris Pieter Deschoolmeester - 050 43 57 35 - archief@blankenberge.be www.blankenberge.be/carnavalfotogeniek Info over de erkenning van het Blankenbergse carnaval als Vlaams Immaterieel Cultureel Erfgoed www.immaterieelerfgoed.be > Carnaval Blankenberge

Voor de redactie & fotografie : Bernard Decock

» Klik hier voor de foto's

Geplaatst op 09.01.2015

Cursus bewegingsanimator 2015 te Blankenberge

WAT
Als bewegingsanimator laat je kinderen, tieners, jongeren, volwassenen of senioren op een veilige manier het plezier van sporten en bewegen ervaren.Op een enthousiaste wijze kan je recreatieve bewegingsactiviteiten animeren en begeleiden. Je kan flexibel en creatief je sportactiviteit aanpassen aan de diversiteit van de deelnemers. Het organiseren en promoten van kleine tot grote organisatievormen zoals tornooien en instuiven kan je toepassen in verschillende contexten o.a. recreatieve sportclub, gemeentelijke sportdienst, buurtsport, speelpleinen, … .
Voor wie?
De cursus is bedoeld voor iedereen die graag met mensen sportief aan de slag wil gaan, als vrijwilliger of vanuit een professioneel kader: sportpromotoren, begeleiders van recreatieve sportverenigingen, redders, sportkampbegeleiders van lokale of provinciale sportdienst, buurtsportmedewerkers, begeleiders van speelpleinwerkingen en jeugdverenigingen.Met het behalen van een diploma ‘bewegingsanimator’ ben je in staat om de sportieve organisatie waarvoor je werkt een kwalitatieve impuls te geven. Een voorwaarde is wel dat je minstens 17 jaar bent.
Wanneer? Van zondag 06/07/2015 t.e.m. vrijdag 11/07/2015
Prijs? 120 euro (+ eventuele internaatskosten) Deze cursus wordt in een internaatsformule aangeboden.
Hoe inschrijven? www.bloso.be/vts >Meld aan > bewegingsanimator > inschrijven
Meer info :Vlaamse Trainersschool - 02 209 47 21 - vts@bloso.be

Geplaatst op 09.01.2015

Dankbaar Vocaal Ensemble

Het Kortrijks Vocaal Ensemble kan met dankbaarheid terugblikken terug op een bijzonder succesvol 2014 met o.a. de unieke samenwerking met het internationaal befaamde barokorkest IL Fondamento o.l.v. Paul Dombrecht bij de creatie van de Lucas Passie van C. PH.E. Bach, de Pinksterconcerten in Kortrijk en Oekene, het optreden in Bozar Brussel naar aanleiding van Singing Brussels, het concert van 18 oktober met muziek van H. Schütz en J.S. Bach, de finale van het Koorfestival Brugge en de concerten van 27 en 28 december met terug Il Fondamento waarbij onze dirigent Wim Verdonck het dirigeerstokje van Paul Dombrecht mocht overnemen voor de 6de cantate uit het Weihnachtsoratorium.
Voor 2015 staan er ook een aantal mooie uitdagingen te wachten. Noteer nu alvast reeds volgende data: Zondag 29 maart: Via Urbis van Kurt Bikkembergs (datum nog onder voorbehoud, locatie te bepalen) Zaterdag 23 mei: Pinksterconcert met o.a. het Magnificat en de Missa in A-dur van J.S. Bach - Oekene Zondag 24 mei: namiddag – Pinksterconcert in Kortrijk Zaterdag 26 december: Messiah van G.F. Händel – Kortrijk Zondag 27 december: Messiah van G.F. Händel in Oekene Volg het Vocaal Ensemble op facebook https://nl-nl.facebook.com/Kortrijksvocaalensemble en via de website www.kortrijksvocaalensemble.be

Lieve wannyn

Geplaatst op 07.01.2015

Geplande snelheids-, alcohol- en drugscontroles door de politiediensten - weekend van 10 en 11 januari

Bijna elk weekend wordt de bevolking wakker geschud met een tragische balans van een resem zware verkeersongevallen. Niet zelden gaat het om auto-inzittenden die vooral in een weekendnacht als bestuurder of passagier zwaar gewond raken of zelfs het leven laten. De statistieken zijn duidelijk: de weekends blijven nog steeds de dodelijkste tol eisen. Op vraag van gouverneur Carl Decaluwé, die sterk begaan is met de verkeersveiligheid, organiseren de politiezones en de federale wegpolitie van West-Vlaanderen samen weekendcontroles tegen onaangepaste en overdreven snelheid en rijden onder invloed van alcohol of drugs. Hierbij gaat ook de nodige aandacht naar de derde prioriteit, namelijk de gordelplicht. Omdat een mix van handhaving en communicatie de beste resultaten oplevert, wordt telkens een deel van de geplande controles via de media aangekondigd. Hoewel de provincie West-Vlaanderen er in 2010 in geslaagd is het aantal dodelijke slachtoffers te halveren ten opzichte van het aantal van 2.000 (van 190 naar 93) is het noodzakelijk te blijven streven naar minder leed op onze wegen.
Voor het weekend van 10 en 11 januari zijn minstens 11 controles voorzien in volgende zones:
WEGPOLITIE WEST-VLAANDEREN
snelheidscontroles zonder onderschepping op zaterdag 10 januari 2015 op de E403 tussen Ardooie en Lichtervelde GRENSLEIE (Ledegem, Menen, Wevelgem)
alcoholcontroles VLAS (Kortrijk, Kuurne, Lendelede) alcohol- en drugscontroles GAVERS (Harelbeke en Deerlijk)
alcohol- en drugscontroles KNOKKE-HEIST/DAMME snelheidscontroles zonder onderschepping alcoholcontroles RIHO (Hooglede, Izegem, Roeselare) alcoholcontroles MIDOW (Dentergem, Ingelmunster, Meulebeke, Oostrozebeke, Wielsbeke) alcohol- en drugscontroles BREDENE/DE HAAN
alcohol- en drugscontroles KOUTER (Gistel, Ichtegem, Jabbeke, Oudenburg, Torhout)
alcoholcontroles OOSTENDE alcohol- en drugscontroles Voor alle duidelijkheid dient aangestipt te worden dat ook op andere plaatsen en in andere politiezones snelheids- en alcoholcontroles kunnen uitgevoerd worden tijdens het komend weekend.

Fanny Depijpere Dienst communicatie West-Vlaanderen

Geplaatst op 07.01.2015
4531 artikelspagina's: 1 ... 444 445 446 447 448 449 450 451 452 <<< 453 >>> 454