Onafhankelijke digitale krant voor Zuid-West-Vlaanderen

Zoeken

Uw reclame op deze site
voor slechts 0,70 per dag
Alle info: klik hier

Welkom

Gratis plaatsen wij uw foto('s) op deze site met de daarbijhorende tekst,voor verenigingen, sportclubs, diverse bijeenkomsten, familie gebeurtenissen, optredens, stads activiteiten enz...

Iedereen kan ook zelf één of meerdere foto's in hoge resolutie met een daarbij horende tekst van zijn of haar vereniging sportclub enz... zoals hierboven vermeld opsturen naar : zuid.west.vlaamsemedia@gmail.com.

Contact Redactie & Verantwoordelijke uitgever: Bernard Decock
E-mail: zuid.west.vlaamsemedia@gmail.com
Gsm: 0495 25 45 47

Bebat 20 jaar, dat verdient een boompje

Bebat vzw, de organisatie die instaat voor de inzameling van gebruikte batterijen, bestaat twintig jaar en dat mag gevierd worden. Naar aanleiding van deze ‘verjaardag’ wenst de organisatie, samen met de stedelijke containerparken, een extra actie op touw zetten voor de natuur.
Björn Prasse, schepen van Milieu, Energie en Afval: “In het kader van haar twintigste verjaardag zet Bebat deze actie op touw. Wanneer je lege batterijen naar een Bebat inzamelpunt brengt wordt er voor iedere twintig kilogram ingezamelde lege batterijen een boom geplant. Wij willen graag ons steentje bijdragen en deze actie steunen. Daarom zal het containerpark van Blankenberge deelnemen en roepen we alle burgers op om hun gebruikte batterijen binnen te brengen in het containerpark.”
De actie loopt van 15 augustus tot 15 september 2015. 
Praktische info: Stedelijk containerpark - Scharebrugstraat 30 - T 050 41 37 19

Geplaatst op 10.08.2015

EYOF 2015 Tbilisi: Iliaz Pyncket wordt knap vijfde in finale rekstok

De Jeugd Olympische Spelen (kortweg EYOF) zitten er op voor topsportgymnast Iliaz Pyncket (Vaste Vuist Lauwe). Het Belgische jongensteam plaatste zich voor 4 finales en werd 8ste in het landenklassement. Het team dat werd samengesteld uit: liaz Pyncket (Vaste Vuist Lauwe), Noah Kuavita (Silok Deurne) & Takumi Onoshima (FfG) behaalde, ondanks hun mindere start aan het paard, een mooie 8ste plaats met 160.200 ptn! Hiermee slaagt het team erin het beoogde doel te bereiken, namelijk 160.000 punten behalen! Iliaz Pyncket, aangesloten bij sportgroep Vaste Vuist Lauwe, kwam ook in actie in de vloerfinale en rekstokfinale. Iliaz behoorde 2x tot de 8 beste gymnasten aan rek en grond en mocht ook deelnemen aan de toestelfinales. Hij turnde een goede oefening, wat hem een mooie 5de plaats opleverde.

Het EYOF of European Youth Olympic Festival is een tweejaarlijks sportevenement en een voorproefje op de 'echte' Olympische Spelen. Jonge sporters (13 tot en met 18 jaar), afkomstig uit alle hoeken van Europa, strijden er om het goud in negen verschillende Olympische disciplines, waaronder ook toestelturnen. Net als op de Spelen worden de sporters gehuisvest in een Olympisch dorp, is er een openings- en sluitingsceremonie en natuurlijk een Olympische Vlam en een officiële vlag.

Op het individuele niveau gingen de 24 beste gymnasten door naar de allroundfinale. 8 gymnasten konden bovendien ook een plaatsje veroveren in de toestelfinales. Iliaz Pyncket mocht aantreden in de finale aan de vloer en rekstok.

Foto: Topsportgymnast Iliaz Pyncket behaalde een knappe 5de plaats in de toestelfinale rekstok op het EYOF.

Auteur: Dries Defossez

Geplaatst op 06.08.2015

Vuurwerk in Oostende: magie in de lucht

Vuurwerk is altijd magie, zeker in Oostende, the city that never sleeps. De aah’s en de ooh’s zullen alweer in crescendo weerklinken tijdens het Belgisch Kampioenschap Vuurwerk, dat in 2015 alweer aan zijn zevende editie toe is.
Verschillende professionele teams strijden om de titel van Belgisch Kampioen en wij hebben de niet onprettige taak om toe te kijken.
Van hoog niveau
Ben je een vuurwerkliefhebber? Dan kan je op maandagavonden in juli en augustus op het Groot Strand genieten van shows van een uitzonderlijk hoog niveau.
Op de Zeedijk heerst altijd een gezellige sfeer met leuke muziek op de achtergrond. Wat wij niet zien, is dat achter de schermen een stress en bedrijvigheid van jewelste heersen. Want de lat, die ligt elk jaar hoger en het publiek schreeuwt elk jaar om meer. Welk team zal winnen? Wie knalt met de mooiste kleuren? Welk team drijft het tempo op en wie wordt de publiekslieveling
Belgisch kampioenschap vuurwerk gaat door op het groot strand van maandag 13 jul 2015 tot maandag 17 aug 2015
Opgelet: het vuurwerk van maandag 27.07 wordt wegens slechte weersvoorspelling verplaatst naar vrijdag 31.07 om 23.00 uur.Op 15/08 gaat het vuurwerk door in Mariakerke! 

Redactie & foto's :Visit Oostende

Geplaatst op 06.08.2015

De zomer van 2015

Wat?!”, zegt mijn beminnelijke echtgenote als ze de kalender omslaat van juni naar juli: “Vier keer weg met het vliegtuig, de komende maand! Moet je niet rusten van de dokter?! Beloofde je niet voortaan meer thuis te zijn en eens het gras extra af maaien, en zo meer. Dààr heb je deugd van.”
Maar op 4 juli maak ik in Teuge/EHTE, Nederland, de jaarlijkse bijeenkomst mee van MAF. MAF staat voor Mission Aviation Fellowship. Deze organisatie helpt met vliegtuigen mensen in arme, afgelegen gebieden bereikbaar te maken voor hulp en het evangelie. Om 13 uur is er een gebedsmoment; niet mijn ding maar wel alle respect hiervoor. Ik koop aan de vele standjes lekkere cake en appelsap en er is eerlijk voedsel maar ook friet of patat. Nog onder invloed van de vrolijke sfeer, keer ik huiswaarts in de eerste, echte zomerhitte of zoals gezegd op het weerbericht, vandaag kunnen we het hebben over een hittegolf.
Dromen komen altijd (?!) uit. Zo’n 55 jaar geleden fotografeerde mijn papa (thans 85 jaar oud) zijn piepjonge zoon van nog geen vijf jaar bij een Belgisch ingeschreven Piper Tri-pacer, de OO-CMP. Het is beslist op die plek op het vliegveld van Kikwit/FZCA/KKW, Zaïre, dat mijn liefde voor de vliegerij ontstond. Daar ontstond voor dat kleine jochie ook de droom om ooit ‘s zelf zo’n PA-22-150 te vliegen. Frans Verlaeckt deed me op 10 juli dat huizengroot genoegen. En klimmen dat zijn vinnig ding wel deed! Rapper dan mijn hart in mijn borstkast sloeg. De liefde voor het vliegen werd in de OO-JAK weer ‘s voor eeuwig beklonken.
Omdat ik per 1 augustus definitief met vervroegd pensioen ben en nooit meer neutrale werkkledij moet aantrekken, wil ik wel ’s ’n shirt van en met het logo van de Flying Legends in Engeland. Dat komt goed uit. We vliegen immers op 11 juli naar Duxford/EGSU voor de Flying Legends Air Show. De vlucht erheen is héérlijk. Anderhalf uur één en al zàligheid. Eénmaal geland en de formaliteiten vervuld, kopen we vooreerst het gewenste shirt, verdomd duurder dan aangeboden op het internet. Op de verkeerstoren dollen we wat met de knappe juffrouw die ons vluchtplan voor de terugkeer zal versturen. Dan gaat het met de bus naar Cambridge, een mooi universiteitsstadje vol voetgangers. We keren in een taxi terug naar Duxford en veroveren daar, na de vliegshow, een plekje in de stroom van vertrekkende vliegtuigen zodat we op tijd weg geraken. Zo arriveren we op Wevelgem vóór het avondlijk sluiten van het vliegveld.
De dag van de Nationale Feestdag krijg ik doorgaans een zitje aangeboden in een legervliegtuig dat in parade Brussel over vliegt. Vandaag vliegen we evenwel zelf naar Münchengladbach/EDLN in Duitsland. We moeten baan ruimen voor al dat militair vliegen in de Kempen. Ze vliegen daar massaal holdings voor het uiteindelijke oplijnen via Ursel en Aalter naar de Belgische hoofdstad. Er is geen burgerverkeer te bekennen en onze route brengt ons overheen Antwerpen/EBAW en Budel/EHBD in Nederland, naar onze bestemming. Bij RAS staat een bloedmooie, rood-witte KODIAK 100 te wachten, de kennismaking is uiterst aangenaam. De vlucht in de Questair is dat evenzeer. Het vliegtuig is in maart in Idaho, in de VS van de band gerold en is nog gloednieuw. De headsets voor de passagiers, sublieme Bose’s, zitten nog in beschermende folie. Over deze kist niks dan goed. Dat dit type vliegtuig alhier evenwel ’n plekje in de markt moet veroveren, misschien wel voor de paradrop, is een grote opdracht. Deze Kodiak 100 is vooral de landrover onder de gebruiksvliegtuigen en doet daar het beste werk. Wat niet belet om te besluiten dat deze kist best goed in handen zou liggen van een ervaren privé-vlieger. Die moet dan wel óf laag vliegen zonder zuurstof maar met hoog fuelverbruik, óf hoog vliegen mét zuurstofmaskers voor iedereen en heel wat geringer verbruiken want de kist is (nog) niet beschikbaar in gepressuriseerde uitvoering wegens te duur. De turbinegedreven kist kost in deze luxe uitvoering 2.4 USD. Elke cent waard en dat dubbel en dik. 

( foto’s MAF, JanVanhulle, de auteur)

Geplaatst op 06.08.2015

Bouw appartement in de Marktstraat, inname voetpad/fietspad - beperkte hinder

De firma Vuylsteke bouwt een appartement in de Marktstraat 75-77-79 in Harelbeke. Hierdoor wordt het fietspad/voetpad deels ingenomen. Voor voetgangers/fietsers blijft een doorgang van min. 1,50 meter over palend aan de rijbaan. Uitvoeringsperiode van 17 augustus 2015 tot en met 1 december 2016. 

Mieke Decabooter - Stad Harelbeke

Geplaatst op 06.08.2015

Werken Brugsesteenweg met zware hinder

Op 17 augustus start aannemer Tibergyn in opdracht van het Agentschap Wegen & Verkeer met de herinrichting van het kruispunt Brugsesteenweg/Boomgaardstraat/Kongostraat (Kuurne). kruispunt wordt heringericht met volwaardige verkeerslichten en een linksafslagstrook. De duur van de werken bedraagt vier weken. Tijdens de volledige duur van de werken zal er geen doorgaand verkeer mogelijk zijn. De omleiding voor doorgaand verkeer is als volgt:
Richting Kortrijk: Verkeer wordt omgeleid vanaf de rotonde Brugsesteenweg (N50)/Roeselaarseweg (N36), via de N36 naar de E403/A17 (oprit Rumbeke). Via de R8 wordt de N50 opnieuw bereikt.
Richting Brugge: Verkeer wordt omgeleid vanaf het kruispunt Brugsesteenweg (N50)/Ringlaan (R8), via de R8 naar de E17, via afrit Deerlijk en de N36 wordt de N50 bereikt.
Op zaterdag 29 augustus zal de aannemer het kruispunt Brugsesteenweg/Ringlaan (R8) (kant Kuurne) & het gedeelte tussen de twee baanvakken van de R8 herasfalteren. Doorgaand verkeer op de R8 blijft mogelijk, maar de toegang tot de Brugsesteenweg (kant Kuurne) wordt afgesloten.
De woningen en bedrijven gelegen langs de Brugsesteenweg tussen de R8 en de Boomgaardstraat zullen op die dag enkel bereikbaar zijn via R8/Heirweg/Kongostraat/Ter Ferrants. Het eenrichtingsverkeer in Ter Ferrants wordt tijdelijk opgeheven. Deze werken zullen de nodige hinder met zich meebrengen. In overleg met de aannemer en het Agentschap Wegen & Verkeer wordt de noodzakelijke signalisatie aangebracht. 

Mieke Decabooter - Stad Harelbeke

Geplaatst op 06.08.2015

Veiligheid op zee, een troef aan de kust

Zoals elk jaar had de Vrijwillige Blankenbergse Zeereddingsdienst (VBZR) tijdens de paravangfeesten hun deuren open gezet. Bij een oproep van mensen in nood op zee staat het team van VBZR binnen de 10 minuten vertrekkensklaar. Deze noodzakelijke hulpverlening bestaat 32 jaar en werkt volledig op vrijwilligers. De inkomsten komen van lidgelden en stickerverkoop. Een sticker kopen steunt en je kan hiermee een tocht op zee beleven met een van de reddingsboten. 

Meer informatie hierover vindt je op http://vbzr.net/ 

IDVA/Foto's Bernard Decock

Geplaatst op 06.08.2015

Mossels eten doet drummen

Aan zee bezoek je het strand, lik je een ijsje en eet je mossels. Drum & Showkorps Blankenberge mocht dit jaar terug vele sympathisanten verwelkomen die hun portie mossels kwamen eten tijdens hun jaarlijkse mosselsouper. Deze steunaktie wordt gehouden bij Guy en Pascal in brasserie Les Vedettes waar de tapkraan maar liefst elf bieren laat vloeien. 

IDVA/Foto's Bernard Decock

Geplaatst op 06.08.2015

Liefde Voor Sterren Tegen De Muziek Op

In augustus schiet de temperatuur op het Klein Strand van Oostende de hoogte in. Op woensdag 12, dinsdag 18 en maandag 24 augustus om 20u 30 2015 strijkt de crème de la crème van de muziekwereld er neer voor de opnames van Liefde voor Sterren tegen de Muziek op. Gastvrouw Nathalie ‘Natalia’ Meskens en gastheer Christoff zijn alvast onderweg voor hét muziekfeest van het jaar. Ingang gratis 

Foto:VTM.BE

Geplaatst op 05.08.2015

Reddingsoefening aan de kust

Op het strand van De Panne, ter hoogte van ‘Side Shore Surfers’, werdt op dinsdag 4 augustus, op initiatief van gouverneur Carl Decaluwé, een reddingsoefening aan de kust georganiseerd.
De oefening wil binnen de ‘Afsprakenregeling voor reddingen aan de Belgische kust’ de alarmering van de interventiediensten en de onderlinge communicatie tussen de diensten aan land, op zee en in de lucht testen.
Tijdens deze oefening werden enkele drenkelingen uit zee gered en werden naar vermisten gezocht door de strandreddingsdienst, met de ondersteuning van onder andere de Seaking van de luchtmachtbasis Koksijde, de scheepvaartpolitie en de VLOOT (reder van de Vlaamse Overheid).
Ook de brandweer van De Panne, de lokale politiezone Westkust en de ambulance 100 van De Panne en de MUG van het Sint-Augustinusziekenhuis in Veurne namen deel. De 4 alarmcentrales: het hulpcentrum 112 (HSC112), het Communicatie- en Informatiecentrum (CIC of 101), het Maritiem Reddings- en Coördinatiecentrum (MRCC) en het Maritiem Informatiekruispunt (MIK) speelden een cruciale rol bij de alarmering van de verschillende diensten. 

Depijpere Fanny communicatie West Vlaanderen / Foto's : Noodplanning West-Vlaanderen

» Klik hier voor de foto's

Geplaatst op 05.08.2015
5015 artikelspagina's: 1 ... 450 451 452 453 454 <<< 455 >>> 456 457 458 459 460 ... 502