Onafhankelijke digitale krant voor Zuid-West-Vlaanderen

Zoeken

Uw reclame op deze site
voor slechts 0,70 per dag
Alle info: klik hier

Welkom

Gratis plaatsen wij uw foto('s) op deze site met de daarbijhorende tekst,voor verenigingen, sportclubs, diverse bijeenkomsten, familie gebeurtenissen, optredens, stads activiteiten enz...

Iedereen kan ook zelf één of meerdere foto's in hoge resolutie met een daarbij horende tekst van zijn of haar vereniging sportclub enz... zoals hierboven vermeld opsturen naar : zuid.west.vlaamsemedia@gmail.com.

Contact Redactie & Verantwoordelijke uitgever: Bernard Decock
E-mail: zuid.west.vlaamsemedia@gmail.com
Gsm: 0495 25 45 47

Recreatief turnen Lauwe wordt “Gym n Play”

Volgend sportseizoen start sportgroep Vaste Vuist Lauwe met een nieuw aanbod. Zo start de grootste club van de gymnastiekfederatie met een extra sessie yoga en een volledig aanbod klassiek ballet en clipdance. Maar ook de recreatieve gymnastiek krijgt een nieuwe look. Het klassieke recreatieve turnen wordt omgevormd tot “Gym n Play”.
Recreatieve gymnastiek wordt vanaf dit seizoen vervangen door GYM N PLAY.
De bedoeling daarvan is om kinderen tot zeker 12 jaar een breder aanbod te geven dan enkel gymnastiek. Gymnastiek zal nog altijd het hoofdbestanddeel zijn van elke les, maar er wordt ook aandacht geschonken aan balvaardigheid, spel, coördinatie (oog-voet en oog-hand). Voorzitter Dries Defossez: “Bedoeling is alles breder aan te pakken. We zijn tenslotte een sportvereniging en niet louter een turnclub. Gym N PLAY wordt dus een volledig SPORTplaatje voor jongens en meisjes. Bedoeling is om op die manier het recreatief turnen aantrekkelijker te maken.”

Wie wil dansen op de populairste nummers van het moment of er van houdt om verschillende dansstijlen te combineren zal zich geen moment vervelen in clipdance. Voorzitter Defossez Dries: “Verschillende dansinvloeden vind je in deze les terug. De jongsten leren alle basics en coole moves van verschillende stijlen. Bij de oudere leeftijden worden de laatste hits gebruikt om zo tot een coole dans te komen. Elke les is anders, de ene keer staan de jongeren te shaken, de andere keer doen ze een sexy choreografie van Rihanna na. Nog een andere keer brengen ze een gevoelige choreo met lyrical hiphop in verwerkt.“ Clipdance gaat door elke zaterdag van 14u tot 15u of 15u tot 16u in de danszaal van sporthal Ter Leie.
Danstheater Arte gaat eveneens de klassieke toer op met de opstart van klassiek ballet voor ALLE leeftijden van jeugd tot en met volwassenen. Verantwoordelijke dans Dorine Vanhulle: „We willen onze kwaliteitsvolle werking als dansschool verder uitbouwen en bieden jullie vanaf dit nieuwe seizoen, naast de wekelijkse training jazzdans, KLASSIEK BALLET aan.“ Klassiek ballet vormt een stevige basis voor elke dansvorm. Het is uitstekend voor de technische ontwikkelijk van de danser en de bewustwording van de lichaamshouding. Voor alle disciplines zijn proeflessen toegestaan. Meer info op www.vastevuist.be.

Meer info op www.vaste vuist.be of secretariaatvastevuist@skynet.be
Foto: Voorstelling nieuw programma sportgroep Vaste Vuist Lauwe met onderaan vlnr schepen Tom Vlaeminck, Peter Becquart, Lien Holvoet, Thomas Isebaert, Dorine Vanhulle, burgemeester Martine Fournier, voorzitter Dries Defossez, gedeputeerde Carl Vereecke, schepen Laurent Coppens, schepen Eddy Lust en provincieraadslid Martine Vanryckeghem. Bovenaan vlnr schepen Berenice Bogaert, Patrick Isebaert.

Auteur: Dries Defossez

Geplaatst op 01.09.2015

Proefkunstenbad Slingeratelier en erkende Hogere Graad Beeldende Kunst

Vanaf 1 september 2015 start de Stedelijke Kunstacademie Waregem met twee grote vernieuwingen: enerzijds is de Hogere Graad Beeldende Kunst officieel erkend door de Vlaamse Regering, anderzijds is er het nieuwe proefkunstenbad 'Slingeratelier' voor 7-jarigen die op een laagdrempelige manier Muziek, Woord, Dans en Beeldende Kunst kunnen ontdekken. Met beide vernieuwingen wil de kunstacademie een nieuw publiek laten kennismaken met het deeltijds kunstonderwijs (DKO). Bovendien is het het streven van het huidige directieteam om binnen de kunstacademie, zowel in de hoofdschool als in de afdelingen, nog meer in te zetten op een vernieuwend en geïntegreerd DKO-verhaal waarbij leerlingen op een creatieve en dynamische manier over de studierichtingen heen leren samenwerken. Die kruisbestuiving is, en wordt nog veel meer de grote sterkte van de officieel geïntegreerde kunstacademie, met afdelingen/filialen in de verschillende deelgemeenten van Waregem, Anzegem en Dentergem.

Vernieuwingen kort samengevat
7-jarigen kunnen via het Slingeratelier proeven van Muziek, Woord, Dans en Beeldende Kunst. Vier enthousiaste leerkrachten (één uit elke discipline) laten de verschillende DKO-studierichtingen samensmelten vanuit een thema, verhaal of eigen ervaringen. Kinderen combineren in het Slingeratelier verschillende expressievormen en ontdekken dat Muziek, Woord, Dans en Beeldende Kunst elkaar aanvullen, versterken en inspireren. Elke vrijdagnamiddag tussen 15.30 en 17.30 uur gaan twee groepen van maximaal 20 leerlingen aan de slag in het Slingeratelier. Snel inschrijven is de boodschap, want het aantal plaatsen is beperkt. Voor de twijfelaars organiseert de kunstacademie op vrijdag 4 september een gratis proefles, van 15.30 tot 17.30 uur in de hoofdschool in de Olmstraat in Waregem.
Het Slingeratelier is een samenwerking tussen de Stedelijke Kunstacademie Waregem, Stad Waregem en OVSG (Onderwijskoepel van Steden en Gemeenten).

De Hogere Graad Beeldende Kunst werd op vrijdag 26 juni eindelijk officieel erkend door de Vlaamse Regering. Dit gebeurde dankzij de vele inspanningen van oprichter en oud-directeur Jos Barbe en het huidige directieteam met algemeen directeur Luc Dumoulin, stafcoördinator Bert De Smet en beleidsondersteuner Patriek Roelens. Vanaf 1 september is de Stedelijke Kunstacademie Waregem aldus volledig erkend voor alle vier studierichtingen (Muziek, Woord, Dans en Beeldende Kunst). Specifiek kan een leerling nu in de Hogere Graad Beeldende Kunst volgende vakken volgen: Glaskunst, Schilderkunst, Monumentale Kunst en Digitale Kunst. De erkenning betekent een hernieuwde start voor de afdeling Beeldende Kunst nadat die jaren door Stad Waregem werd gefinancierd. Iedereen vanaf 18 jaar - met of zonder voorkennis - is vanaf 1 september meer dan welkom om een opleiding Beeldende Kunst te beginnen in één van de vier erkende opties. 

Auteur: Bert De Smet, stafcoördinator

Geplaatst op 01.09.2015

ZOMERSLUiTER - eerste keer UiT met UiTPAS

Vanaf maandag 14 september is de vrijetijdspas UiTPAS zuidwest beschikbaar in 11 gemeenten van de regio Zuid-West-Vlaanderen.
Om dit te vieren én de zomer feestelijk af te sluiten nodigen wij u graag uit op de ZOMERSLUiTER op donderdag 17 september in het Provinciaal Domein De Gavers in Harelbeke. 

Auteur: Marie Desimpelaere

Geplaatst op 31.08.2015

El rastro en Veggie BBQ op 06/09 in Bissegem

Retromarktje op de boerderij (tientjesstraat 60 te Bissegem): mooie (vintage) tweedehandsspullen en kleertjes en leuke handgemaakte spulletjes (juweeltjes, kledij, interieurdingskes...) op de Kort-bij boerderij.
Er is koffie en taart en de bar is open!
Stinstage dj's Geert en Stijn zorgen voor heerlijk zomerse muziekjes en de zon zal er ook zijn.
Er is ook veggie BBQ om 12u door Fanny (Food 2 Love) en Marijke (Stadsboerderij Kortrijk). Prijs: €10 / kinderen €5. 
Inschrijven voor de BBQ kan tot 03/09:
marijke@stadsboerderijkortrijk.be 

Organisatie: Stadsboerderij Kortrijk met medewerking van Den Draad - Stinstage - Food 2 Love 

Auteur: Stadsboerderij Kortrijk vzw

Geplaatst op 31.08.2015

Vaste Vuist Lauwe zoekt gymnastiektalent via testlessen

Sportgroep Vaste Vuist Lauwe is op zoek naar nieuw aanstormend talent in de gymnastiek. Daarom organiseert de grootste club van de Gymfederatie proeflessen waarop coördinatie, durf, kracht en lenigheid getest worden. Afhankelijk van de resultaten, wordt beslist in welke lesgroep het kind volgend schooljaar kan starten.
Sportgroep Vaste Vuist Lauwe is op zoek naar meisjes geboren in 2009 en 2010 en jongens geboren in 2009, 2010 en 2011. De testlessen gaan door in de turnzaal van sporthal Ter Leie, Hospitaalstraat te Lauwe. Dit op woensdag 2 september van 16u-17u of op zaterdag 5 september van 11u-12u. Graag vooraf inschrijven via shanadezwarte@hotmail.com of peterbecquart@gmail.com met vermelding van volledige naam, adres, geboortedatum, telefoonnummer en emailadres. Info: 0476/99.23.67.

Auteur: Dries Defossez

Geplaatst op 31.08.2015

Teambuilding competitieturnen meisjes Vaste Vuist Lauwe

De competitiegroep Artistieke Gymnastiek Dames A-B en C-niveau van Sportgroep Vaste Vuist Lauwe heeft de jaarlijkse gewoonte om op teambuilding te trekken. Dit jaar gingen de competitiegymnasten samen naar het pretpark “Walibi “ op teambuildingstage”. Een 20-tal leden tekenden present.
Foto: Groepsfoto AGD Vaste Vuist Lauwe in Walibi

Auteur: Dries Defossez

Geplaatst op 31.08.2015

Gavers Bike Fest

Het 'Gavers Bike Fest' is ondertussen een vaste waarde op de mountainbikekalender.
Dit jaar gaat dit event door op vrijdag, zaterdag en zondag 18-20/9 op domein 'De Gavers' in Harelbeke (Eikenstraat 131 t.h.v. provinciegebouwen).
Er staat terug heel wat op het programma:
Vrijdag: avondtoertocht
Zaterdag: teamchallenge 5u (spectaculaire estafettewedstrijd in teams van 2 tot 4 of solo)
Zondag: Omer-classic en NoDrugs KidsSeries (officiële MTB-wedstrijd voor jongeren i.s.m. W.B.V. die bovendien geldt als provinciaal kampioenschap)
Voor meer info kan je terecht op www.guadalbikers.be. 

Auteur: Planckaert Brecht

Geplaatst op 28.08.2015

Henk Vandenbroucke (Groen) vervangen in Wevelgemse gemeenteraad

Groen-gemeenteraadslid Henk Vandenbroucke gaat professioneel aan de slag als projectmedewerker voor het MO2-project in Moorsele bij het Wevelgemse OCMW. Spijtig genoeg is sinds het gemeentedecreet een job bij het OCMW wettelijk niet combineerbaar met het mandaat van gemeenteraadslid. Henk neemt dus noodgedwongen ontslag uit de Wevelgemse gemeenteraad.
Henk was raadslid sinds 2010, eveneens door een wissel. Sindsdien zorgt hij trouw dat Groen zowat elke maand een voorstel op de gemeenteraad brengt, vanaf 2013 samen met zijn compagnon Jasper Stragier. Steeds in de stijl van Groen: constructief en positief. Mee denken om het beleid in Wevelgem beter te maken. En dat werkte. In 2012 zette Groen immers bij de gemeenteraads-verkiezingen met Henk als kopman met 9,9% een heel sterk resultaat neer: de 3e beste score voor Groen in West-Vlaanderen. Goed voor net geen 3 zetels. Het programma van Groen voor die verkiezingen is voor een groot deel terug te vinden in het beleidsplan voor Wevelgem. Henk gaf dit beleidsplan een score van 7/10: zoveel van de 10 prioriteiten van Groen waren in het plan terug te vinden, een signaal dat de groene ideeën opgepikt worden door de CD&V-meerderheid. Ook van de maandelijkse voorstellen zijn er heel wat die ondertussen realiteit zijn of op de planning staan. Denk maar aan de succesvolle campagne die Groen in het voorjaar voerde om een speelfontein te krijgen in de toekomstige heraanleg van de gemeentelijke Hovingen.
Henk wordt vervangen door Carlo De Winter. Carlo is 43 jaar, werkt als ICT-coördinator in een middelbare school en is vader van 4 tienerkinderen actief in diverse Wevelgemse sport- en jeugdverenigingen. Hij was reeds gemeenteraadslid voor Groen tussen 1995 en 2006. Daarna was hij ook heel wat jaren voorzitter. Hij zorgt ervoor dat de Wevelgemse Groen-fractie garant blijft staan voor een combinatie van ervaring en nieuw talent, van beslagenheid en jeugdig enthousiasme. Carlo staat bekend om zijn gedegen inhoudelijk werk, en zal in dezelfde stijl verder de groene opbouwende oppositie mee vorm geven.
Henk verlaat weliswaar noodgedwongen de gemeenteraad, maar vertrekt niet bij Groen. Henk wordt de nieuwe voorzitter van de lokale groep en zal zo mee een gezicht van Groen Wevelgem blijven. 

Contact:
Henk Vandenbroucke, 0470/621999
Carlo De Winter, 0497/263226

Geplaatst op 28.08.2015

Bridgeclub voor deelnemers met basiskennis onder leiding van Karel Vandamme, VBL bridgedocent

Bridge is een afstammeling van het oeroude "whist" dat ongeveer vier eeuwen geleden in Engeland ontstond. Whist is in Vlaanderen bekend onder namen als “wiezen”, “boom wies”, “kleuren wies” enz... Bridge wordt gespeeld met vier spelers die paarsgewijs aan mekaar gekoppeld zijn. In essentie komt het er op aan om per paar zoveel mogelijk slagen te maken. Er wordt een gewoon spel van 52 kaarten gebruikt waarin het aas de hoogste kaart is. In bridge is er een veel grotere verfijning mogelijk dan in alle andere kaartspelen. Bridge evolueerde tot een denksport. Vandaar dat oefensessies nodig zijn om het spel volledig onder de knie te krijgen.
Gratis kennismaking op woensdag 16 september 2015.
De oefensessies gaan door op woensdag 23 en 30 september, 7, 14, 21 en 28 oktober, 18 en 25 november, 9 en 16 december 2015.
Telkens van 19 tot 22 uur in Cafetaria OC Marke, Hellestraat 6 te Marke.
Prijs: € 50
Inschrijven op voorhand, telefonisch of via mail en via betaling op het rekeningnummer van LBV West-Vlaanderen vzw BE25 3800 8087 9782 met mededeling: 747 000 50 Actief Kortrijk – Bridge 160915.
IEDEREEN VAN HARTE WELKOM!

Info en inschrijven?
50 Actief Kortrijk | Tel. 056 25 72 61 | info@lbvwest.be | www.lbvwest.be/50Actief/Kortrijk

Geplaatst op 28.08.2015

Concert Kort-Bij op het Armengoed te Bissegem

Kort-Bij presenteert op 4 september vanaf 18h00.
Vrij podium en de countryblues tonen van the Crippled Kings op het Armengoed te Bissegem, Tientjesstraat 60. Gratis optredens in een prachtig, uniek kader!

Auteur: Olivier Marescaux

Geplaatst op 28.08.2015
5084 artikelspagina's: 1 ... 452 453 454 455 456 <<< 457 >>> 458 459 460 461 462 ... 509