Onafhankelijke digitale krant voor Zuid-West-Vlaanderen

Zoeken

Uw reclame op deze site
voor slechts 0,70 per dag
Alle info: klik hier

Welkom

Gratis plaatsen wij uw foto('s) op deze site met de daarbijhorende tekst,voor verenigingen, sportclubs, diverse bijeenkomsten, familie gebeurtenissen, optredens, stads activiteiten enz...

Iedereen kan ook zelf één of meerdere foto's in hoge resolutie met een daarbij horende tekst van zijn of haar vereniging sportclub enz... zoals hierboven vermeld opsturen naar : zuid.west.vlaamsemedia@gmail.com.

Contact Redactie & Verantwoordelijke uitgever: Bernard Decock
E-mail: zuid.west.vlaamsemedia@gmail.com
Gsm: 0495 25 45 47

Overleie-zomerbar zoekt creatieve uitbater

Voor de uitbating van de tijdelijke zomerbar op Overleie zoekt de stad Kortrijk een nieuwe uitbater in een
buurt in volle beweging. De zomerbar komt er in de ‘cottage’ (hoekvilla) op de hoek van de Sint-
Amandslaan met de Kollegestraat (kaart). Het wordt, gezien de vele geplande activiteiten i.k.v. de Grote
Verleieding en de Midzomermatinees, een zomerse toplocatie!
De hoekvilla is een prachtig gebouw dat in de traditie van de Engelse cottage-architectuur werd ontworpen
door Jozef De Coene. Het ligt op een unieke toplocatie, aan de linkeroever van de Leie en beschikt over een
interessante rustige buitenruimte (tuin en koer). Het gebouw zelf beschikt over diverse kamers en een grote
living. Diverse inbouwmeubelen refereren naar de typische De Coene-stijl.
De hoekvilla op Overleie biedt enkele troeven: uniek kader - mooie tuin en buitenkoer - fietstoerisme - dichtbij de Leie - in een buurt in volle beweging
Interesse? Contacteer overleie@kortrijk.be om de voorwaarden en stel daarna je zomerproject voor.
Jouw project/kandidatuur moet ten laatste op vrijdag 10 april 2015 worden ingediend. Begin mei maakt de
Stad Kortrijk, na advies van de jury, de selectie bekend.
Duur van de invulling: mei 2015 tot eind september 2015
Info: Rudolf Scherpereel, schepen van wijkwerking, 056 27 71 60, 0498 90 91 44, rudolf.scherpereel@kortrijk.be
Buurtwerker Tim Hautekeete 056 27 72 24 – overleie@kortrijk.be – www.facebook.

Geplaatst op 13.03.2015

Awarduitreiking vriendelijkste handelaar

Op woensdag 11 maart werden de vriendelijkste handelaars van de gemeenten Deerlijk, Harelbeke, Izegem, Kortrijk, Roeselare en Zwevegem bekend gemaakt en gehuldigd in het Sandton hotel Broel te Kortrijk door de zaakvoerder van de handelsgids .be uit Diest in het gezelschap van Schepen van economie Rudolf Scherpereel. Buiten de 3 hoofdwinnaars waren er nog 1.000 mensen die een prijs wonnen, gaande van diverse activiteiten zoals een ballonvaart, een gastronomisch diner, een welnessbezoek tot lucky cadeaubons van € 10 tot € 100. Zo waren er in Deerlijk 3 winnaars, Harelbeke 55 winnaars, Izegem 35 winnaars, Kortrijk 3 winnaars, Meulebeke 9 winnaars, Roeselare 11 winnaars en Zwevegem 30 winnaars. In het totaal goed voor 146 winnaars. Martine Mommens uit Boutersem won de prijzenpot van de eindejaarsactie en de tweede en de derde prijs van de eindejarsactie was voor JP Frederix uit Genk en juwelier Anbesem uit Roeselare. De titel vriendelijkste handelaars uit de bedrijfsector was voor : The Comix uit Harelbeke, Eurospar uit Kachtem, bezinestation Toon Degrauwe uit Izegem, Bakkerij Clarysse uit Zwevegem en Oase travel uit Zwevegem. De prijs voor de vriendelijkste handelaar van de omliggende gemeenten was voor: The Comix uit Harelbeke, Eurospar Kachtem, Slagerij Chris & Micheline uit Bissegem-kortrijk , Breiboetiek Marielijne uit Meulebeke en Lingerie Nefis uit Roeselare. Op de groepsfoto allemaal gehuldigde laureaten van de awarduitreiking . 

De redactie / Foto's Bernard Decock-handelsgids.be

» Klik hier voor de foto's

Geplaatst op 13.03.2015

Nationale inzamelactie van oude elektro van 20 tot 28 maart

Net als vorig jaar organiseert Recupel van 20 tot 28 maart, in nauwe samenwerking jouw gemeente, de afvalintercommunale, de kringwinkels en de elektrohandels een grootscheepse nationale inzamelcampagne van afgedankte elektroapparaten. Ter ondersteuning en stimulans van deze actie wordt er een competitie tussen gemeenten georganiseerd. De gemeente die in de actieweek het meeste kilo’s AEEA per inwoner inzamelt, wint een reuze ontbijtpicknick die deze zomer gratis aan de inwoners wordt aangeboden. Peter Sabbe, algemeen directeur van Recupel legt het ‘WAAROM’ van deze actie uit:
“Afgedankte Elektrische en Elektronische Apparaten worden door de overheid (OVAM = Openbare Afvalstoffenmaatschappij voor het Vlaamse Gewest) bestempeld als gevaarlijk afval, en dat zijn ze ook. Ze bevatten immers vaak stoffen die zeer schadelijk zijn voor het milieu indien ze niet correct verwerkt worden. Ze bevatten tevens een aantal waardevolle grondstoffen die kunnen gerecycleerd worden voor hergebruik, en dus niet opnieuw aan moeder aarde moeten onttrokken worden om nieuwe toestellen te produceren.”
Eenvoudige keuze voor een duurzame oplossing
Analyses tonen aan dat er nog al te veel elektroapparaten op een verkeerde wijze worden afgedankt. Zo worden er soms nog elektroapparaten in de huisvuilzak aangetroffen. Op deze wijze kunnen er zwaar verontreinigende componenten in het milieu terechtkomen, en gaan kostbare herbruikbare grondstoffen definitief verloren. Thuis laten liggen is evenmin een goede oplossing. De aanwezige grondstoffen raken niet tot bij de industrie die ze nodig heeft om nieuwe apparaten te produceren, en die bijgevolg richting klassieke ontginning gedreven wordt. Kiezen voor het Recupelcircuit is een eenvoudige keuze voor een duurzame oplossing.
Recupel garandeert maximale recyclage
Wist je dat Recupel in 2014 meer dan 110.000 ton (=750.000 m3) afgedankte elektro- apparaten inzamelde en verwerkte?Recupel zorgt er niet alleen voor dat de schadelijke stoffen die in dit afval aanwezig zijn op een deskundige en milieuvriendelijke wijze worden verwijderd en onschadelijk worden gemaakt. Recupel zorgt er tevens voor dat er door toepassing van de meest doorgedreven recyclagetechnieken zoveel mogelijk herbruikbare grondstoffen worden herwonnen uit dit afval. Op die manier worden zoveel mogelijk natuurlijke rijkdommen bewaard voor de volgende generaties. De toepaste recyclagemethodes leveren een recuperatie aan grondstoffen op van meer dan 90% van het gewicht van het elektroafval. De gigantische afvalberg aan de oorsprong wordt dus herleid tot een kleine restfractie van minder dan 10%.
Hoe participeren aan een duurzaam milieubeleid?
Breng je afgedankte elektroapparaten (toestellen waarvan de grootste afmeting max. 25 cm bedraagt) naar één van de talloze Recupel ophaalpunten.Je kan er, indien het apparaat nog werkt, mee terecht in een Kringwinkel of hergebruikcentrum.Werkt het apparaat niet meer, dan kan je het gratis kwijt in het containerpark of in jouw elektrowinkel. Je vindt een overzicht van de Recupel afdankpunten in jouw buurt op de campagne-website www.samenrecycleren.be en via de ‘Recycle!’-app die gratis beschikbaar is voor Apple-iOS en Android-toestellen.Dienst communicatie Blankenberge  / Front foto Bernard Decock

Geplaatst op 12.03.2015

E-bike rijschool: iets voor jou?

De elektrische fiets is in opmars. Ook heel wat senioren overwegen de aankoop van een elektrische fiets. Maar dat roept ook vragen op: Wat is eigen aan een elektrische fiets? Kan ik er veilig mee rijden? Waar moet ik op letten bij aankoop?
Het Stadbestuur organiseert daarom samen met de provincie West-Vlaanderen en OKRA-trefpunt Oostende een ‘e-bike rijschool voor senioren’. De elektrische fiets is immers handig, maar vereist een ander gebruik dan de klassieke fiets. Deze cursus kan dus ongevallen voorkomen. Het lesprogramma bevat volgende lesonderdelen: technische kenmerken en gebruik, onderhoud, tips voor de aankoop, praktische vragen en een testrit.
Er is een cursus op woensdag 25 maart 2015 van 09.30 uur tot 12.00 uur in de Mr. V-Arena, Sportpark De Schorre, Sportparklaan 6. Inschrijven via www.west-Vlaanderen.be/evites of 050/40.31.11.
Daarnaast zijn er cursussen op donderdag 26 maart 2015 van 9.30 uur tot 12.00 uur in Sportcentrum De Spuikom, Dr. Eduard Moreauxlaan 1A en op vrijdag 27 maart 2015 van 9.30 uur tot 12.00 uur in de Mr. V-Arena, Sportparklaan 6. Hiervoor schrijf je in via bogaert.julien@scarlet.be met vermelding van je naam en adres en de datum van de cursus. Vermeld ook of je reeds over een elektrische fiets beschikt.  Voor de redactie : Bernard Decock

Geplaatst op 12.03.2015

YFU zoekt wereldgezinnen

Youth For Understanding (YFU) is een wereldwijde organisatie die internationale uitwisselingen organiseert voor jongeren vanaf 15 jaar. De vereniging is op zoek naar gastgezinnen.
YFU biedt niet alleen aan Vlaamse jongeren de mogelijkheid om een jaar naar het buitenland te gaan, ook Vlaamse gezinnen kunnen via YFU internationale ervaring opdoen door vanaf midden augustus voor een schooljaar of een semester een van de buitenlandse jongeren in huis te nemen.
Deze jongeren wonen bij gastgezinnen en gaan naar de middelbare school om zo onze cultuur van binnenuit te leren kennen. Worden jullie wereldgezin, dan worden jullie ook een ervaring rijker omdat je van je nieuwe zoon of dochter, broer of zus heel veel kan leren over een ander deel van de wereld. Ook jullie kunnen op een persoonlijke basis geconfronteerd worden met culturele verschillen en, net zoals de uitwisselingsstudent, ook je eigen waarden en normen herontdekken. Veel van deze internationale jongeren en hun gastfamilies hebben culturele verschillen en taalbarrières overbrugd en vriendschappen gesmeed die tijd en afstand overleven.
Meer informatie krijg je bij YFU vzw, T 015/69.00.85 of kijk op www.yfu.be.

Geplaatst op 12.03.2015

Op 21 maart voert Oostende actie tegen racisme en discriminatie

Wie op 20 maart met de fiets is, krijgt misschien wel een hoes over zijn zadel met daarop een aantal uitspraken die uitnodigen om niet voorbij te fietsen aan racisme en discriminatie.
21 maart is namelijk de Internationale Dag tegen Racisme en Discriminatie. Samen met de West-Vlaamse centrumsteden en het Interfederaal Gelijkekansencentrum grijpt Oostende die dag aan om het thema discriminatie in de kijker te zetten. We doen dat door, samen met de twee grote vakbonden, fietszadelhoezen te verspreiden onder meer in de fietsparkings van de NMBS, in de velodroom, op straat, bij hogeschool Vives en bij het personeel van de stad en het Sociaal Huis.
De boodschap is duidelijk: ‘’t Maakt niet uit! Maak komaf met discriminatie.’ Nog al te vaak discrimineren we mensen vanwege hun leeftijd, hun seksuele geaardheid, hun herkomst, handicap, vermogen, geloof of een andere van de 19 erkende discriminatiegronden. Met de campagne roepen we op een ludieke wijze op tot verdraagzaamheid.
Ook na 21 maart blijft Oostende inzetten op de strijd tegen discriminatie, met jullie als belangrijke ambassadeurs! Het is ons gezamenlijk engagement om van Oostende een stad te maken waarin iedereen gelijke kansen krijgt.
Heb je hier nog vragen over? Ben je slachtoffer van discriminatie? Heb je een sterk verhaal van iemand anders? Of wil je weten hoe je moet omgaan met bepaalde knelpunten? Neem dan contact op met het Meldpunt Discriminatie via meldpuntdiscriminatie@sociaalhuisoostende.be of 059 59 20 03.
Meer info vind je alvast op www.diversiteit.be.
Heb je geen fietszadelhoes ontvangen en wil je er graag eentje? Stuur dan een mail naar katia.hoorne@cntr.be.

Geplaatst op 12.03.2015

Provincie op zoek naar genomineerden voor West-Vlaamse Erfgoedprijs

Tot en met vrijdag 3 april 2015 kan het ruime publiek projecten via de website www.west-vlaanderen.be/erfgoedprijs nomineren voor de derde Erfgoedprijs van de Provincie West-Vlaanderen.
Publieksgerichte initiatieven uit de periode 2013-2015 die werden gerealiseerd binnen de Provincie West-Vlaanderen en betrekking hebben op West-Vlaams erfgoed kunnen genomineerd worden. De initiatieven kunnen van allerlei aard zijn, een website, een museum, een activiteit, een route, een opengesteld monument of andere.
Wie een project nomineert, maakt kans op een geschenkenpakket van de Provincie West-Vlaanderen.
Derde editie van de ‘West-Vlaamse Erfgoedprijs’
Op 28 november 2015 reikt de Provincie West-Vlaanderen deze prijs voor de derde keer uit. In 2011 ging de prijs naar de openbare vervoersmaatschappij De Lijn voor hun project ‘125 jaar Kusttram’, een project over het boeiende verleden van de tram langsheen de Kust. In 2013 was de prijs bestemd voor de Erfgoedcel Brugge voor haar project ‘Snapshot’. Verloop van de wedstrijd
Nomineren kan tot en met 3 april via www.west-vlaanderen.be/erfgoedprijs. Daarna kiest een jury uit de lijst van genomineerden een shortlist van drie erfgoedinitiatieven. Eén van die drie ontvangt op 28 november de Erfgoedprijs van de Provincie West-Vlaanderen, de andere twee ontvangen een premie.
Roerend en onroerend erfgoed
Erfgoed is een vlag die vele ladingen dekt, onder erfgoed wordt zowel het onroerend erfgoed (monumenten, landschappen, archeologische sites), het roerend erfgoed (tentoonstellingen, schilderijen, boeken, beelden, foto’s, films, documenten, …), als het immaterieel erfgoed (geschiedenis, feesten, dialecten, stoeten en processies, volksspelen, erfgoedroutes…) begrepen.

[www.west-vlaanderen.be/erfgoedprijs Dienst communicatie, Fanny Depijpere

Geplaatst op 11.03.2015

Dan toch een dame bij de West-Vlaamse Jonge Ondernemer 2015

Begin februari werden de 4 finalisten van de West-Vlaamse Jonge Ondernemer 2015 bekend gemaakt: Ward Demyttenaere (Construx), Miguel Garcia-Miranda (LiquidFloors), Mike Matheeussen (TEN) en Patrick Reyntjens (GEOxyz). Sterke ondernemers én allemaal mannen. Omdat de organisatie evenveel belang hecht aan ondernemende vrouwen, trokken zij een vrouwelijke juryvoorzitter aan. Niemand minder dan Bea Caenepeel, vennoot bij Executive Search-kantoor Altior, zal de 6-koppige jury leiden die de uiteindelijke winnaar kiest.
Ervaren HR expert
Bea Caenepeel is reeds 25 jaar actief in de HR wereld. Sinds 2006 leidt ze haar eigen kantoor dat vandaag 14 medewerkers telt. Caenepeel laat zich omringen door 5 mannelijke juryleden om uiteindelijk de knoop door te hakken. Het gaat over Dirk Clarysse (vennoot Bright Advocaten), Francis De Nolf (bestuurder Roularta Media Group en VKW jury afgevaardigde), Hans Maertens (directeur Voka West-Vlaanderen), Frederik Serruys (directeur Unizo West-Vlaanderen) en tenslotte David Houthoofd (general manager Aquality Protect en winnaar 2014).
Een gedreven charismatische leider vol passie
Elk jurylid heeft zijn eigen visie op de belangrijkste eigenschap van de West-Vlaamse Jonge Ondernemer 2015.
• Dirk Clarysse: “JCI heeft als missie ‘groeikansen aanbieden die jonge mensen aanzetten tot het creëren van positieve veranderingen’. Als vertegenwoordiger van JCI zal ik vooral nagaan in welke mate de genomineerde ondernemers daar oog voor hebben in hun eigen onderneming. Worden er kansen gecreëerd voor het personeel om zich te vormen en bij te scholen? Heeft men aandacht voor de omgeving en de gemeenschap? Worden bevoegdheden gedelegeerd? …”
• Francis De Nolf: “Hij moet ‘waarden gedreven’ ondernemen met ‘passie’ voor het vak en met een ‘bijzondere open geest’.”
• Hans Maertens: “Naast passie en lef, strategisch baanbrekend en technologisch innovatief zijn in zijn bedrijf of sector.”
• Frederik Serruys: “Ik wil vooral nagaan of de finalisten oog hebben voor positieve vooruitgang, kansen geven en getuigen van ondernemerschap en creativiteit. Ze moeten ook trouw zijn aan de JCI-waarden.”
• David Houthoofd: “Naast ondernemerschap moet hij ook een charismatische leider zijn.”
“Een goede jonge ondernemer moet kunnen aantonen dat hij een passie heeft voor zijn vak, inzicht in de marktsituatie en getuigen van doorzettingsvermogen. Een commerciële ingesteldheid en financieel inzicht zijn sterke voordelen om succesvol te zijn.” licht Caenepeel toe als we haar naar de belangrijkste karakteristiek vragen.
Dé uitdaging van een jonge ondernemer anno 2015?
Volgens Caenepeel gaat het vooral om het behouden van de juiste focus en het onderscheidend vermogen tegenover concurrenten.”
“Oog hebben voor de medewerkers. The war for talent wordt meer dan ooit gevoerd. Een goeie ondernemer weet zijn medewerkers naar waarde te schatten, durft hen bij het ondernemen te betrekken en weet hen voldoende te motiveren zodat ze blijven.” aldus Clarysse. “Daarnaast is het een uitdaging om stand te houden in dit minder evidente economisch klimaat. Ook de mate waarin een ondernemer zich door creativiteit en innovatie onderscheidt, speelt een rol.”
Serruys volgt de mening van Clarysse en benadrukt daarnaast ook de aandacht voor de financiële realiteit.
De Nolf beklemtoont de durf om alles in vraag te stellen: “Een ondernemer moet luisteren naar de behoefte van de klant en durven vernieuwen. Zo blijft voor de klant een rendabele én concurrentiële prijszetting gewaarborgd voor een product of dienst met een effectieve meerwaarde.” Maertens is benieuwd naar volgende elementen: Hoe speelt een jonge ondernemer in op de 4de industriële revolutie? Hoe gaat een jonge ondernemer in zijn bedrijf om met de revolutionaire technologieën, nieuwe businessmodellen en nieuwe wensen van de klant?
Volgens Houthoofd ligt de grootste uitdaging in het fit en gezond houden van de organisatiestructuur.
De winnaar
Enkele dagen voor de awardshow gebeurt de jurering op basis van het ingediende dossier en persoonlijke toelichting door de ondernemer aan de jury.
De verkiezing van de West-Vlaamse Jonge Ondernemer 2015 gaat door in Schiervelde te Roeselare. Na de bekendmaking is er een netwerkreceptie met walking dinner. Inschrijven kan via www.wvljo.be
JCI is een wereldwijde organisatie van jonge, ondernemende mensen tussen 18 en 40 jaar, gedreven door een gezond idealisme met leden die groeien door engagement in creatieve projecten en gaandeweg leiderschap en ondernemerszin ontwikkelen. JCI Vlaanderen telt ongeveer 850 leden, verdeeld over 40 lokale afdelingen waarvan 14 West-Vlaamse afdelingen die goed zijn voor 420 leden. 

Lien Desmet  / Front foto : Bernard Decock

» Klik hier voor de foto's

Geplaatst op 11.03.2015

Trofee Gent -Wevelgem

Paris-roubaix heeft een kassei,de ronde van Frankrijk een pluchen leeuw en gele trui. Vanaf dit jaar zal ook Gent -Wevelgem een herkenbare trofee hebben. Het gemeentebestuur en vzw Vliegend Wiel lieten de koerstrofee in een nieuw jasje steken. Kunstenaar Nick Ervinck werd gevraagd om in opdracht een kunstwerk te maken die kan dienen als trofee. De trofee in 3D print werd voorgesteld in de oude stationloods van Wevelgem in aanwezigheid van burgemeester en schepenen en afgevaardigden van vzw het Vliegend Wiel. 

De redactie / Foto's : Bernard Decock

» Klik hier voor de foto's

Geplaatst op 11.03.2015

Supporterclub K.V.K.

KVK supportersclub Centrum organiseert op 13 MAART van 18u30 tot 23u30 : KAARTING IN “MENENPOORT” ”. 
Tal van prijzen : confituur – chocolades – conserven en een ganse winkel diversen. DE SUPPORTERSCLUB STEUNt K.V.K.
 WE VERWACHTEN U VRIJDAG AANSTAANDE in BRASSERIE “MENENPOORT”. 
Alle KVK supporters op post .  
Bernard Decock

Geplaatst op 09.03.2015
4757 artikelspagina's: 1 ... 453 454 455 456 457 <<< 458 >>> 459 460 461 462 463 ... 476