Onafhankelijke digitale krant voor Zuid-West-Vlaanderen

Zoeken

Uw reclame op deze site
voor slechts 0,70 per dag
Alle info: klik hier

Welkom

Gratis plaatsen wij uw foto('s) op deze site met de daarbijhorende tekst,voor verenigingen, sportclubs, diverse bijeenkomsten, familie gebeurtenissen, optredens, stads activiteiten enz...

Iedereen kan ook zelf één of meerdere foto's in hoge resolutie met een daarbij horende tekst van zijn of haar vereniging sportclub enz... zoals hierboven vermeld opsturen naar : zuid.west.vlaamsemedia@gmail.com.

Contact Redactie & Verantwoordelijke uitgever: Bernard Decock
E-mail: zuid.west.vlaamsemedia@gmail.com
Gsm: 0495 25 45 47

QUINDO ERKEND ALS GEMEENSCHAPSRADIO

Vlaams minister van Media Sven Gatz heeft Quindo als eerste webradio in Vlaanderen erkend als gemeenschapsradio. Een grote waardering voor het communitywerk dat de jonge vrijwilligers uit Kortrijk verrichten door media te maken. De minister kwam zaterdag op bezoek bij Quindo.Sinds de start van het medialab op 1 maart 2012 is Quindo door de Vlaamse overheid erkend als ‘andere radioomroep-organisatie’. Nu komt daar een statuut bij: ‘andere gemeenschapsradio-omroeporganisatie’, kortweg gemeenschapsradio of community medialab.Quindo krijgt dat statuut omdat het voldoet aan de basisvoorwaarden van het mediadecreet. Zo is Quindo een non-profitorganisatie die vooral met vrijwilligers werkt, aan gemeenschapsvorming doet en primair tot doel heeft media te maken zonder commerciële belangen. Bovendien wordt minstens de helft van de zendtijd besteed aan programma’s die betrekking hebben op informatie, cultuur, educatie en burgerparticipatie.
Werkbezoek Minister Gatz kwam op zaterdag 11 januari naar Quindo om van de vrijwilligers te horen hoe jongeren tegenwoordig radio en media maken op een innovatieve manier en daarbij aan gemeenschapsvorming doen door samen te werken met hoger onderwijs en tal van sociale organisaties, jeugd- en cultuurspelers in de stad en streek.
Lokale content Bij Quindo wordt straffe radio en andere mediacontent gemaakt voor en door jonge Kortrijkse vrijwilligers. Ze zijn de megafoon van de lokale jeugdcultuur. De website www.quindo.be doet dienst als platform voor Kortrijkse vrijetijdsinformatie.
Educatieve radio Quindo verschilt grondig van andere (jongeren)radio’s. Het is geen commerciële of openbare radiozender, maar een educatief medialab waarvan radio de kern vormt. Overdag wordt bij Quindo les gegeven aan studenten van Howest, buiten de schooluren is het medialab de speeltuin van meer liefst 120 vrijwilligers. Zij kunnen er het hele jaar door leren en experimenteren met alle vormen van media via allerhande infosessies, workshops en kampen. Als kweekvijver van jong mediatalent is Quindo ook een broedplaats voor innovatieve mediatoepassingen. Er worden technologische innovaties ontworpen en nieuwe mediatoepassingen getest. Quindo is tenslotte een medialaboratorium.
Community en sociale inclusie Quindo staat al van bij de start bekend als community medialab of gemeenschapsradio. Want gemeenschapsvorming zit in het DNA. De Quindisten profileren zich als bruggenbouwers tussen diverse jongerencommunity’s. Elke jongere is welkom om mee te werken, ongeacht voorkennis, afkomst of ambitie. Want Quindo wil een laagdrempelige plek zijn voor alle soorten jongeren. Onder de naam ‘Radio Respect’ probeert Quindo maatschappelijk kwetsbare jongeren sociale vaardigheden aan te leren via ‘mediawijze’ projecten. Door hen zelf media te laten maken krijgen stemlozen een stem. Empowerment, sociale inclusie en maatschappelijke activering zijn hierbij de sleutelwoorden.
Grote erkenning Quindo is de eerste webradio in Vlaanderen die zich officieel gemeenschapsradio mag noemen. Aan het bijkomend statuut hangt voorlopig geen financiële vergoeding vast. Op termijn hoopt Quindo samen met REC Radiocentrum kortingen te bekomen op de facturen van auteursrechten en meer kansen te creëren voor jongeren die aan de slag willen gaan met radio. Vandaag betekent het bijkomend statuut voor de vrijwilligers van Quindo vooral een waardering voor het communityverhaal dat zij schrijven als mediamakers. Quindo is de jongerenradio van Kortrijk, gerund door vrijwilligers met een passie voor muziek en media. Straffe muziek, originele informatie uit K-town en aandacht voor lokaal talent vormen het DNA. Quindo vormt de kern van een gelijknamig medialab waar jongeren aan de slag kunnen met allerhande media. Quindo is een organisatie van Howest en Muziekcentrum Track* en is te beluisteren op www.quindo.be.
Meer info : Tom Christiaens 0474/266.170 tom.christiaens@quindo.be www.quindo.be

Voor de redactie Bernard Decock

Geplaatst op 15.01.2015

Oostendse senioren gratis naar KVO - KV Kortrijk

Goed nieuws voor alle Oostendse senioren (60+)! Ze kunnen gratis de streekderby KVO - KV Kortrijk bijwonen op zaterdag 17 januari 2015 om 20.00 uur.
Alle Oostendse senioren kunnen -zolang de voorraad strekt (!)- een ticket afhalen in de Oostendse ontmoetingscentra of aan het UiTloket vanaf woensdag 14 januari 2015.
Meer info over KVO op www.kvo.be.

Geplaatst op 15.01.2015

Blankenberge ontvangt €90.342 co- financiering voor de aanleg van de ontsluitingsweg naar de ambachtelijke zone ”De Riethoek”

Burgemeester Patrick De Klerck:” In het kader van de mobiliteitsconvenant (module 14) kende de Vlaamse overheid de som van €90.342 toe voor het uitvoeren van de ontsluitingsweg van de N371 naar de ambachtelijke zone “De Riethoek”. Door de realisatie van de ontsluitingsweg vanaf het rond punt op de N 371 zal de ambachtelijke zone vlotter en veiliger ontsloten kunnen worden.”
Schepen van Openbare Werken Ivan De Clerck bevestigt dat de werken starten op 23 februari 2015: “Deze werken kaderen in de aanpak van de Zwarte Punten en moet het kruispunt Ambachtstraat/Brugse Steenweg ontlasten. De nieuwe toegangsweg zal tussen de rotonde en de Schaapstraat liggen. Er wordt gekozen om langs beide zijden van de weg een groene buffer te voorzien, het fietspad wordt voorzien van lage verlichtingspalen. De werken zullen in totaal 325.356 euro kosten.“

Geplaatst op 15.01.2015

Ontbijtwandeling

De 13e Ontbijtwandeling gaat door op zondag 22 februari 2015 .Ontbijt en start : Buurthuis “ De Statie “ Sint-Jozefweg – 8540 Deerlijk (De statie)
Heerlijk ontbijtbuffet tussen 8.00 en 10.00 uur Start vrije wandeling na het ontbijtbuffet Er is keuze uit 3 wandelparcours
- 6 Km : Deze wandeling is voor iedereen toegankelijk, ook voor rolstoelen en kinderwagens. - 8 en 10 Km : Voor deze wandeling is aangepast schoeisel aanbevolen
Deelnameprijs Keuze 1 : Ontbijt + Wandeling + één Apéritief Leden ; € 8,0 Niet-leden ; € 10,0 Kind lid –12jaar ; € 4,0 Kind Niet Lid ; € 5,0 Kinderen –3jaar gratis Vooraf inschrijven verplicht,
Voor 16 februari 2015 Deelnameprijs Keuze 2 : Wandeling + één apéritief
Leden ;€ 3.0 Niet-leden ;€ 4,0 Kind lid –12jaar ; € 1.5 Kind Niet Lid ; € 2.0 Kinderen –3jaar gratis Niet nodig vooraf in te schrijven
Inschrijven en info bij de bestuursleden Pasar Deerlijk & Sint-Lodewijk
- Patrick Merlier : 056 / 77 57 39
- Johan Putman : 056 / 77 53 10
Ook info op : www.pasar.be/deerlijk of mail pasardeerlijk.patrick@telenet.be Inschrijving is pas geldig na betaling op onze rekening : BE82 7795 9284 8068 

Voor de redactie Bernard Decock

Geplaatst op 15.01.2015

Helse race, hemelse finish - Kuurne-Brussel-Kuurne 2015 gaat van start op Velofollies

De Koninklijke Sportingclub Kuurne start vrijdag aanstaande 16 januari op de fietsbeurs Velofollies de campagne voor Kuurne-Brussel-Kuurne 2015. De 67ste editie van Kuurne-Brussel-Kuurne gaat door tijdens het openingsweekend van de Vlaamse koersen, op zondag 1 maart 2015. Gaat Tom Boonen voor zijn 4de ezeltje? Wordt het een koninklijke sprint op de Brugsesteenweg? Of misschien weer een helse editie zoals die in 2010, toen Bobbie Traksel zich de sterkste overlever toonde? De nieuwe wind in de organisatie zet zich ook door in de wedstrijdleiding. Peter Debaveye wordt de koersdirecteur voor Kuurne- Brussel- Kuurne voor Elite. Peter Debaveye: 'In Kuurne wordt steeds snel gestart gezien de gretigheid van ploegen om zich vroeg op het seizoen te kunnen tonen op Vlaamse wegen. Ons parcours leent zich perfect om er een harde wedstrijd van te maken, maar kan ook uitdraaien op de eerste grote test voor de sprintersploegen.' De wedstrijd voor Juniores wordt geleid door de 27-jarige Maarten Clochet uit Gent. Maarten was jaren zelf renner en neemt nu de directie op zich van de eerste UCI Junioreswedstrijd van het seizoen. Daarmee heeft Kuurne-Brussel-Kuurne ook voor Juniores een internationaal deelnemersveld.
Op 28 februari 2015 gaan de wielertoeristen van start voor hun Kuurne-Brussel-Kuurne en de Vlaamse openingsklassieker voor wielertoeristen.
De lancering van de nieuwe KBK affiche gaat door op de stand van Kuurne-Brussel-Kuurne in hall 2, vanaf 14u30. (Stand 221) De pers wordt uitgenodigd.
Alle info over Kuurne-Brussel-Kuurne voor Elite, Juniores en Wielertoeristen is te bekomen op de stand.
Voor meer info : Bram Schietgat, PR verantwoordelijke, bram.schietgat@kuurne-brussel-kuurne.be 0474 961272 Peter Debaveye, koersdirecteur Elite, peter.debaveye@kuurne-brussel-kuurne.be
Maarten Clochet, koersdirecteur Juniores, maarten.clochet@kuurne-brussel-kuurne.be Organisatie: Kon. Sportingclub Kuurne vzw - Kuurne-Brussel-Kuurne 

Bram Schietgat / Foto's D. Vanhauwere

Geplaatst op 15.01.2015

Verlichting Kortrijkse bruggen weldra terug in orde

De verlichtingsproblemen bij de Westelijke Ringbrug en de Collegebrug zullen binnenkort van de baan zijn. Dit vernam Vlaams volksvertegenwoordiger Bert Maertens (N-VA) in antwoord op zijn parlementaire vraag aan minister van mobiliteit en openbare werken Ben Weyts (N-VA).
De Kortrijkse Collegebrug, die een veilige fietsverbinding verzekert tussen de Diksmuidekaai en IJzerkaai over de Leie, kampt reeds sinds de ingebruikname in 2009 met verlichtingsproblemen. Ook de Westelijke Ringbrug kampt met dergelijke problemen. Zo’n 30 % van de lichten is er defect, en bij zo’n 10 % van de armaturen is het glas gebroken. Dit zorgt voor onveilige situaties voor fietsers, voetgangers en auto’s. Deze problemen zouden binnenkort verleden tijd zijn. Na de overdracht van de Westelijke Ringbrug zal het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) de verlichting herstellen. Momenteel dienen de elektriciteitsaansluitingen nog aan AWV te worden overgedragen om het onderhoud in veilige omstandigheden te kunnen laten gebeuren. Deze overdracht en herstelling kan op korte termijn gebeuren.
Uitgebreid technisch onderzoek identificeerde de hoge vochtigheidsgraad in de brugkoker als de oorzaak van de problemen met de verlichting van de Collegebrug. Deze hoge vochtigheidsgraad zorgt voor condensvorming in de verlichtingstoestellen die in de brugdekplaat zijn ingebouwd. ‘Vandaag is er niet veel ervaring met de problematiek van hoge vochtigheidsgraad in brugconstructies, waardoor geen standaardoplossing kon worden toegepast. De oplossing is dan ook tot stand gekomen na onderzoek en na meermaals overleg met technische experten’, aldus Bert Maertens. Er zullen nu luchtdrogers worden ingebouwd in de brugconstructie. In combinatie met led-verlichting met hoge isolatiegraad zal dit ertoe leiden dat de problemen met de verlichting van de Collegebrug achter de rug zijn. 

Jorgen Deman

Geplaatst op 15.01.2015

Bissegem vuurt

Ook in 2015 slaan OC De Troubadour, heel wat Bissegemse verenigingen, Unizo en culturele werkgroep de handen in elkaar om Bissegem Vuurt voor de vierde keer te organiseren. Zowel verenigingen uit Bissegem, alle Bissegemnaren als heel wat andere genodigden kregen de kans om bij een glaasje en een hapje het nieuwe jaar in te zetten. Muziek, kinderanimatie, tombola, veel vuur en culinaire verwennerij waren de centrale ingrediënten van dit Bissegemse feest. Het vurig treffen kon men bijwonen rond het OC De Troubadour aan het Vlaswaagplein. Bij deze gelegenheid werd de concertharmonie Crescendo gelauwerd als de persoonlijkheid van het jaar 2014 . Voorzitter Philip Wittouck mocht bij deze gelegenheid een bloementuil en een aandenken ontvangen. 

De Redactie / Foto's Bernard Decock

Geplaatst op 15.01.2015

RED BULL BEDROOM JAM 2015: GROTER, BREDER, GRONDIGER

Nieuw interactief muziekplatform geeft jong muziektalent professionele begeleiding over een periode van 12 maanden
Straf nieuws voor jonge, ambitieuze muziekbands in alle genres! Rock, pop, metal, indie, hiphop: vanaf 7 januari kan elke jonge band of artiest zich inschrijven voor een nieuwe editie van Red Bull Bedroom Jam. Nieuw, want Red Bull Bedroom Jam is geëvolueerd naar een interactief platform dat Belgische bands de kans geeft met de deskundige hulp van een team door de wol geverfde muziekprofessionals op korte tijd een gigantische sprong voorwaarts te nemen richting muzikale roem. Workshops, PR en social media-clinics, studiosessies, fotoshoots, PA-repetities, livesets op Graspop Metal Meeting en Les Ardentes, aftershows in stomende rockclubs, volledige toursupport… You name it: het zit allemaal in het pakket van de nieuwe editie van 2015! Red Bull Bedroom Jam pakt het dit jaar groter, breder en grondiger dan ooit aan. Dit is geen muziekwedstrijd waar op het einde van de korte rit een lucky bastard tot zijn eigen verbazing een prijs in de handen gedrukt krijgt en vervolgens aan zijn lot overgelaten wordt. Integendeel. Dit jaar trekt Red Bull Bedroom Jam de kaart van de totaalbeleving en biedt het een uitgebreid en interactief begeleidingsprogramma dat jong talent een duidelijke kwaliteitsinjectie moet geven. Lokaal muziektalent wordt gedurende een uitvoerig en boeiend traject door een team van professionals uit de muziekwereld begeleid zodat het aan het einde van de rit sterker en rijper de jacht naar hun ultieme muziekdromen kan voortzetten. Bigger, better en vetter. Hoe gaat dat in z'n werk? Om te beginnen krijgen bands die zich online inschrijven meteen de kans om naast hun bio en bandfoto's een eigen videoclip én een soundcloud-track te uploaden. Genoeg materiaal dus om de interesse van onze achtkoppige jury te wekken. Door middel van online buzz is het dan zaak in de wekelijkse top tien te geraken, want elke week zal diezelfde jury uit de top tien een winnaar kiezen en dat gedurende acht weken. Je hoeft dus niet zoals andere jaren op nummer één te staan om te winnen – een plaats in de top tien is voldoende, waaruit de jury dan een winnaar kiest. Alle acht weekwinnaars, aangevuld met twee winnaars van een door de jury uitgereikte wildcard, worden vervolgens uitgenodigd om een live set te spelen in de Floyd Studios in Heverlee. Ook aanwezig: een professionele rockfotograaf en leden van de jury die met tips en tricks zullen strooien. Hoeveel ze van al die tips hebben opgestoken, zal blijken wanneer de tien geselecteerde bands op 4 april een try-out spelen in KERK in Gent in samenwerking met Democrazy, waar ze elk drie songs mogen brengen voor publiek, fans en – hier zijn ze weer – de juryleden. Deze try-out geldt voor de jury als ijkpunt, want daarna volgen de Artist Development Days – een begeleidingsprogramma om de groepen beter te maken bestaande uit onder meer PR- en social media workshops, live-clinics, een dag studiotijd, en cluboptredens in roemrijke zalen als Democrazy, Trix, De Kreun en Reflektor... Altijd weer bijgestaan en opgevolgd door professionals uit de muziekindustrie, gaande van producers en platenbazen tot rockjournalisten, concertorganisatoren, talent scouts en zelfs een heuse rockster in de persoon van Channel Zero-zanger Franky De Smet-Van Damme. Dat die ongeziene begeleiding door muziekprofessionals voor een kwaliteitsboost zal zorgen, staat buiten kijf. Hoe groot de progressie is die de tien Red Bull Bedroom Jam-finalisten gemaakt hebben, mogen ze zelf bewijzen op de grote
festivalfinale op 10 mei in Trix, want daar zullen maar liefst vijf bands door de juryleden en de festivalorganisatoren van Graspop Metal Meeting en Les Ardentes uitverkoren worden om op de podia van die laatste twee wereldberoemde festivals een onvergetelijke podiumervaring mee te maken, live tussen wereldsterren als Kiss, Slipknot, Slash, Placebo, Massive Attack en vele andere grootheden! En nog is het niet gedaan, want uit de vijf finalewinnaars die een plek krijgen op bovenstaande festivals, kiest de jury tot slot nog één ultieme winnaar die later op het jaar op tournee mag en een volledig album mag opnemen in de gerenommeerde Red Bull Studios in Londen. Bigger, better en vetter wordt het écht niet.
Inschrijvingen en info op www.redbullbedroomjam.be Volg Red Bull Bedroom Jam op Facebook en Twitter (#RBBJBE)
www.facebook.com/redbullbedroomjam Frederik Schateman / Voor de redactie : Bernard Decock

Geplaatst op 15.01.2015

Axel Weydts legt eed af

De 32 jarige Axel Weydts (SPA) legde maandagavond 12 januari tijdens de gemeenteraad in Kortrijk de eed af als schepen van openbare werken en mobiliteit. Hij volgt Marc Lemaitre op die terug naar het parlement verhuist. Laatstgenoemde mocht tal van dankbetuigingen en felicitatie's ontvangen van de diverse aanwezige politieke partijen.

de redactie / Foto's Bernard Decock

» Klik hier voor de foto's

Geplaatst op 15.01.2015

KVK Avelgem speelt gelijk spel tegen RC Bissegem

Bissegem speelt een zeer georganiseerde eerste helft. Avelgem gaat hierin mee en de kansen zijn evenredig. In de 26ste minuut maakt Bissegem een fout in het strafschopgebied op Avelgemspits Martijn die de eerste strafschop mag geven. Hiermee komt Avelgem op voorsprong 1-0. Tweederde van de speelhelft zijn verstreken en Bissegem doet een krachtige counter. De bal komt terecht op de voet van een Avelgemse verdediger en gaat binnen. Deze own-goal brengt de stand op 1-1. Bissegem probeert een tweede tegenaanval en komt met solospel voor het doel. De bal gaat echter 3 meter teveel naar links om op voorsprong te komen. We gaan de rust in met 1-1.
De tweede helft was een waar gevecht voor de overwinning. We zijn pas vijf minuten bezig, Bissegem creëert een aanval die hen de kans geeft op voorsprong te komen. De bal gaat rechts naast. Geen twee minuten na deze actie gaat Avelgem in de aanval, Martijn komt binnen de 16 doch heeft balverlies en Bissegem reageert met een tegenoffensief. Ook bij deze kans blijft het 1-1. In de 65ste minuut begaat Bissegem een fout op Avelgem die een vrijschop krijgt net buiten het strafschopgebied. Ook deze bal gaat naast. Drie minuten later schopt Bissegem rechtstreeks op het doel maar Jorgen Rogiers redt zijn ploeg van een tegendoelpunt. Een tweede poging wordt tevens goed gered door de Avelgemse keeper. Zo gaat het spel op en neer. Tot twintig minuten voor het einde Robin Douven de kans maakt een doelpunt te scoren maar nu is de keeper van Bissegem alert en stopt de bal. Bij de tweede poging gaat de bal over de deklat. In de 74ste minuut krijgt Bissegem een strafschop die Jorgen Rogiers in de vlucht uit het doel redt. Vijf minuten voor het einde krijgt KVK Avelgem een hoekschop. Martijn trapt voor doel en de bal wordt buiten gekop. De tweede kans voor KVK brengt geen vruchten op. Net voor het eindsignaal krijgt RC Bissegem nog een strafschop maar deze wordt opgevangen door keeper Jorgen. Eindstand 1-1.

IDVA / ©Foto MDK

Geplaatst op 15.01.2015
4600 artikelspagina's: 1 ... 451 452 453 454 455 456 457 <<< 458 >>> 459 460 461