Onafhankelijke digitale krant voor Zuid-West-Vlaanderen

Zoeken

Uw reclame op deze site
voor slechts 0,70 per dag
Alle info: klik hier

Welkom

Gratis plaatsen wij uw foto('s) op deze site met de daarbijhorende tekst,voor verenigingen, sportclubs, diverse bijeenkomsten, familie gebeurtenissen, optredens, stads activiteiten enz...

Iedereen kan ook zelf één of meerdere foto's in hoge resolutie met een daarbij horende tekst van zijn of haar vereniging sportclub enz... zoals hierboven vermeld opsturen naar : zuid.west.vlaamsemedia@gmail.com.

Contact Redactie & Verantwoordelijke uitgever: Bernard Decock
E-mail: zuid.west.vlaamsemedia@gmail.com
Gsm: 0495 25 45 47

Footfestival bij stade Kortrijk

Zaterdag 20 juni organiseert het Kortrijks damesvoetbal DV Kortrijk een footfestival
(opendeurdag)
BEN JE TUSSEN 8 EN 16 JAAR EN IS VOETBAL JE PASSIE?
SCHRIJF JE SNEL IN OP: danny@dvkortrijk.be
VOOR 06 JUNI 2015 voor de footfestival voor meisjes op ZATERDAG 20 JUNI
2015 van 14.00 tot 17.30 u. op het terrein van Stade Kortrijk Weverstraat - 8500 meer info: www.footfestival.be
www.dvkortrijk.be
Wil je het voetbal al spelend ontdekken of je voetbalkunsten laten zien? Kom dan op
zaterdag 20 juni 2015 naar DV KORTRIJK! In een super coole sfeer kun je deelnemen aan technische
circuits, penaltyshoot, ludieke spelletjes en wedstrijdjes tussen meisjes. 

Danny Schaerlaeckens

Geplaatst op 08.04.2015

Provinciegouverneur Decaluwé licht ‘Fietstoerisme in harmonie’ toe op voorstelling 'West-Vlaanderens Mooiste' in Roeselare

Na het startschot van de provinciale verkeersveiligheidcampagne ‘Fietstoerisme in harmonie’ op de beurs Velofollies op vrijdag 16 januari zet West-Vlaams provinciegouverneur Carl Decaluwé de promotie van de campagne verder.
Zo zet hij de campagne verder in de kijker op de voorstelling van de fietsvierdaagse ‘West-Vlaanderens Mooiste’ in Roeselare op donderdag 2 april. Hij deed dit vorige maand ook reeds op de voorstelling van het Noyellepad in Ieper en bij de start van de 75ste Kattekoers.
Campagne ‘Fietstoerisme in harmonie’
De preventiecampagne, met handhavingsluik, werd op initiatief van de gouverneur uitgewerkt in samenwerking met de politie, de wielerbonden en de wielertoeristen en wil de fietstoerist een veilige plaats bezorgen op de West-Vlaamse wegen.
Dit jaar, bij de vijfde editie van de campagne, is er voor het eerst een peter van de campagne, wielerlegende Johan Museeuw.
De campagne beoogt naast de zorg voor de veiligheid van het fiets- en wielertoerisme op de West-Vlaamse wegen (door de kennis en het respecteren van de verkeersregels, door met een reglementair uitgeruste fiets te rijden en door goed aangelegde fietspaden te gebruiken), het verhogen van de onderlinge verstandhouding tussen fietsers en andere weggebruikers.
De campagne richt zich daarom niet alleen naar de wielertoerist zelf, maar ook naar de andere weggebruikers die geconfronteerd worden met fietstoeristen. De campagne loopt tot en met dinsdag 29 september.
Wedstrijd voor het ruime publiek via de website
Ook via de website www.west-vlaanderen.be/fietstoerisme kunnen West-Vlamingen hun kennis van het verkeersreglement testen en zo kans maken om twee Venturelli-fietsen te winnen. De wedstrijd loopt tot en met dinsdag 29 september 2015.
Reportages met tips
Op de website www.west-vlaanderen.be/fietstoerisme zijn er reportages en powerpointvoorstellingen met tips over het thema terug te vinden. Ze laten de fietstoerist en andere weggebruikers zien hoe voorrangsregels dienen geïnterpreteerd te worden en geven tips mee in verband met het rijden in groep en de zichtbaarheid van de fietser.
Fietsongevallen in West-Vlaanderen
Uit een detailstudie van de fietsongevallen binnen onze provincie blijkt dat er zich in 2014 1.733 fietsongevallen voordeden met lichamelijke letsels voor de fietsers tot gevolg. Dit cijfer is te vergelijken met voorgaande jaren. Elke dag raken er in West-Vlaanderen vijf medeburgers gewond bij een ongeval met de fiets en om de vier weken valt een dodelijk fietsslachtoffer te betreuren. De analyse leert ook dat de voorrangsregels niet respecteren nog steeds de grootste oorzaak zijn van deze letselongevallen.
Meer info: kabinet provinciegouverneur Carl Decaluwé

Geplaatst op 08.04.2015

NATIONALE AFFICHECAMPAGNE ‘STOP DE WAANZIN’ GEEFT DE RONDE VAN VLAANDEREN EXTRA KLEUR IN KORTRIJK

Duizenden toekomstgerichte Vlaamse land- en tuinbouwbedrijven worden vandaag meer dan ooit geconfronteerd met allerlei maatregelen en plannen die hun bedrijfszekerheid onder druk zetten. Zo zijn er de moeilijk toepasbare erosiemaatregelen, een reeks nieuwe vergroeningsmaatregelen opgelegd door het Europees Landbouwbeleid, een blijvende onzekerheid over het gebruik van landbouwgrond … Al die onzekerheid weegt steeds zwaarder door op onze bedrijven, die bovendien geconfronteerd worden met aanhoudend lage prijzen voor hun producten.
Voor Boerenbond is de maat vol. Onder het motto ‘Stop de waanzin - Boeren eisen volwaardige toekomst’, startte de organisatie een nationale affichecampagne die op een sprekende en kleurrijke manier de vinger op de wonde legt. We willen de burger alarmeren over de gevolgen van de vergroeningspolitiek die vandaag over het platteland raast. Een politiek die zonder onderscheid van grootte of aard honderden bedrijven elke toekomst dreigt te ontnemen.
Deze affiches zullen de komende dagen en weken in heel Vlaanderen opduiken. Op deze manier versterkt deze affichecampagne de acties die nu al lopen tijdens de voorjaarsklassiekers. Ook nu zondag 5 april tijdens de Ronde Van Vlaanderen zullen boeren hun bezorgdheid en ongenoegen uiten. Daar zullen onze affiches: ’Stop de waanzin- Boeren eisen volwaardige toekomst’ ook te zien zijn.
De wielrenners zullen op zondag 5 april langs meerdere boerderijen fietsen waarvan het voortbestaan bedreigd wordt. Naast een grootse tractorenbijeenkomst in Oostkamp, komen de landbouwers uit Zuid-West Vlaanderen ook samen in KORTRIJK. Ze willen hiermee hun collega’s steunen en vragen ook aandacht voor onze streek. Want ook in de regio Kortrijk worden vele bedrijven bedreigd. Hierbij denken we aan het rivierherstel langs de Leie, industrieterreinen Blauwpoort en LAR-Zuid, uitbreiding banhoutbos, …
Op zondag 5 april waren er een tiental tractoren verzamelt langs de doornikserijksweg en langs het parcours. We was ook een affichecampagne.

Tom Destoop – regioconsulent Boerenbond / Foto's Bernard Decock

» Klik hier voor de foto's

Geplaatst op 08.04.2015

Vlaams kampioenschap gymnastiek komt naar Lauwe

Volgend jaar organiseert Sportgroep Vaste Vuist Lauwe in samenwerking met de Gymnastiekfederatie het Vlaams kampioenschap Artistieke Gymnastiek Dames. Dit grote evenement zal doorgaan in de sporthal van Lauwe op 23 en 24 april 2016. Het resultaat van de mooie samenwerking tussen topsport Lauwe en de Gymnastiekfederatie.
In 2014 organiseerde sportgroep Vaste Vuist Lauwe het Belgisch kampioenschap Artistieke Gymnastiek Heren. De Gymfederatie was vol lof over deze organisatie. De grootste club, aangesloten bij de Gymnastiekfederatie Sportgroep Vaste Vuist Lauwe, kreeg het Vlaams Kampioenschap dames 2016 toegewezen.
Voorzitter Defossez Dries: “Sportgroep Vaste Vuist Lauwe stelde zich reeds meermaals kandidaat om het VK naar Lauwe te halen, maar deze keer is het dan toch gelukt. Na een uiterst geslaagd Belgisch kampioenschap Heren vorig jaar, hebben we volgend jaar de eer de beste Vlaamse vrouwelijke gymnasten te verwelkomen”. Een hele opsteker voor de Lauwse topsporters Cindy Vandenhole, Inty Amerlinck, Muka Amerlinck en Yuriane Demuysere.
Foto: Enkele gymnastes van Vaste Vuist Lauwe blij met het VK te Lauwe in 2016. Met vlnr Tine Depickere, Cindy Vandenhole, Inty Amerlinck en Julie Verbauwhede.

Auteur: Dries Defossez

Geplaatst op 07.04.2015

Begrafenissfeer paasfoor

Woordvoerder van de foorkramers betreurde dat de paasfoor 2016 zal moeten inkrimpen met niet minder dan 50 foorkramers. De meeste foorkramers zijn altijd tevreden als ze naar de guldensporenstad Kortrijk mogen komen. Onder de muzikale noten van een live fanfareband werd de paasfoor geopend.

Foto's : Bernard Decock

» Klik hier voor de foto's

Geplaatst op 04.04.2015

105 jarige blikvanger bij opening paasfoor te Kortrijk

Donderdagnamiddag had naar jaarlijkse traditie de opening van de kortrijkse paasfoor plaats in het stadhuis van kortrijk. Bij deze gelegenheid werd de bijna 105 jarig Genoveva "Viéveke" bedacht met een traktaat van een zak met oliebollen door schepen Rudolf Scherpereel. De zesjarige prinsjes en prinsesje, Victor, Tibo , Lauren, Samy en Jamaika werden in de Gravin Beatrijszaal bedacht met diverse leuke geschenken en diverse ritten op de paasfoor.

Foto's : Bernard Decock

» Klik hier voor de foto's

Geplaatst op 04.04.2015

Heropening Jeugdherberg

Vanaf begin april kan men opnieuw terecht in het gloednieuw Jeugdherberg in de Passionistenlaan te Kortrijk. Het complex beschikt over 123 bedden van 1 t/m 6 personen met allemaal een eigen badkamer, daarnaast is er een restaurant, een bar en 2 polyvalente zalen. Burgemeester Vincent Van Quickenborne mocht op zaterdag 28 maart de jeugdherberg voor open verklaren.

Foto's : Bernard Decock

» Klik hier voor de foto's

Geplaatst op 04.04.2015

Luca Paolini wint 38 ste Gent Wevelgem

De vierde editie van Gent-Wevelgem voor vrouwen werd gewonnen door de 19 jarige Nederlandse Floortje Mackaij. Met een ruime voorsprong won Luca Paoline in bar slechte weersomstandigheden de 38 ste Gent-Wevelgem. Net zoals vorige editie's van de E 3 prijs ( Cancellara ) verbleef de renner van Katusha in het Parkhotel van Kortrijk. Na de wedstrijd werden de vip's ontvangen met een walking dinner in de Porseleinhallen van Wevelgem.

Foto's : Bernard Decock

» Klik hier voor de foto's

Geplaatst op 04.04.2015

Erfgoeddag 2015

Jouw erfstuk in de picture - het verhaal achter het beeld
"Toen ik de oproep zag om gezicht te worden van Erfgoeddag met een eigen erfstuk dacht ik meteen aan de pop van mijn moeder, Lieveke."
"Mijn mama is geboren in Maria's Voorzienigheid in de Loofstraat in Kortrijk in 1945. Ze was een prematuurtje van amper 1,5 kg. In die tijd waren er geen couveuses in Kortrijk, dus werd ze meegestuurd naar huis. Daarnaast had ze ook nog eens melkintolerantie, waardoor ze eigenlijk weinig overlevingskans had. Mijn grootmoeder deed alles om haar baby te redden en voedde haar met groentenpapjes. De volharding van mijn oma werkte, want het onooglijk kleine "zevenmaandertje" groeide op."
"Toen mijn mama's tweede verjaardag naderde, wilde mijn grootmoeder een uitzonderlijk cadeau voor haar kopen. Mijn oma was helemaal weg van de grootste, en dus ook de duurste Schilkrötpop die in de etalage van Au Bon Marché stond -­- Deckmyntjes in de volksmond. Het gezin woonde in die tijd boven het kruidenierswinkeltje van mijn overgrootmoeder in de Wijngaardstraat. De speelgoedwinkel lag op de hoek van de straat en mijn oma kwam dagelijks de etalage voorbij. Mijn grootvader drong aan op een kleinere pop, maar mijn oma was vastberaden om haar dochter de grootste pop van de winkel cadeau te geven. Ze mobiliseerde de hele familie: grootouders, oudtantes... Iedereen betaalde mee voor het verjaardagsgeschenk."
"De pop is 64 cm groot en mijn moeders neus kwam amper boven haar hoofd uit. Ze zeulde de pop overal mee en heette ze later 'Lieveke'."
"Eind de jaren '50, begin '60, is de pop terug naar de winkel gegaan om de elastieken van armen en benen te vernieuwen. De kostprijs van deze herstelling is altijd op de rug blijven staan in potlood: 522 bfr. Voor die tijd was dat een heel bedrag, maar de pop was ter herstelling terug gestuurd naar de fabriek van herkomst in Duitsland."
"Ik heb Lieveke altijd gekend, ze is dan ook 23 jaar ouder dan mij. Als kind vond ik ze lelijk, Ik speelde liever met mijn eigen zachte vinylpoppen. Toen ik een jaar of 10 was en mijn grootmoeder mij vertelde hoeveel (sentimentele) waarde haar dochters pop voor haar had, ben ik Lieveke met andere ogen gaan bekijken. Toen ik trouwde, heb ik ze dan ook meegenomen naar mijn eigen huis. Nu wacht ze om ooit mee te verhuizen met mijn eigen dochter." 

Katia D. -­- Bavikhove

Geplaatst op 04.04.2015

BFTP te gast in Kortrijk

Zaterdag 28 maart bezocht de Belgian Federation of Tourist Press de stad Kortrijk. De Federatie is een groep van journalisten uit de toeristische sector, aangevuld met docenten uit de hogescholen en universiteiten afdeling toerisme.
Een delegatie van 29 personen uit alle streken van ons land werdt onthaald door schepen Rudolf Scherpereel bij Toerisme Kortrijk. Naast de visie op toerisme ontvouwt deze de plannen en initiatieven op korte en middellange termijn voor de stad. Nadien vertrokt het gezelschap voor een stadswandeling rond markante punten in de stad die eindigde bij museum Texture. Na het bezoek aan de 'kamers' en de projectie van de nieuwe film, vondt de jaarlijkse Algemene Vergadering plaats. We onthouden hieruit dat de persbond nog bezoeken plant in Utrecht, Charleroi en Diest. In 2016 bestaat BFTP een kwarteeuw en zal er een feestviering plaatsvinden. Het bezoek aan Kortrijk werdt afgerond met een traktatie van streekbier in Damast. Dagverantwoordelijke Jempi Welkenhuyzen zegde aangenaam verrast te zijn:
"Kortrijk is een inspirerende en dynamische stad, waar naast design, architectuur en erfgoed ook het groen ruim aan bod komt. Een meerdaags verblijf is dan ook aangeraden."

Foto's : Bernard Decock

» Klik hier voor de foto's

Geplaatst op 04.04.2015
4818 artikelspagina's: 1 ... 455 456 457 458 459 <<< 460 >>> 461 462 463 464 465 ... 482