Onafhankelijke digitale krant voor Zuid-West-Vlaanderen

Zoeken

Uw reclame op deze site
voor slechts 0,70 per dag
Alle info: klik hier

Welkom

Gratis plaatsen wij uw foto('s) op deze site met de daarbijhorende tekst,voor verenigingen, sportclubs, diverse bijeenkomsten, familie gebeurtenissen, optredens, stads activiteiten enz...

Iedereen kan ook zelf n of meerdere foto's in hoge resolutie met een daarbij horende tekst van zijn of haar vereniging sportclub enz... zoals hierboven vermeld opsturen naar : zuid.west.vlaamsemedia@gmail.com.

Contact Redactie & Verantwoordelijke uitgever: Bernard Decock
E-mail: zuid.west.vlaamsemedia@gmail.com
Gsm: 0495 25 45 47

Driemaal zeventien in Oostende

Op zaterdag de zeventiende januari (17) behaalde KV Kortrijk buitenshuis de spectaculaire één zeven cijfers (1-7) op het score bord tegen KV Oostende. Het was reporter zeventien (17) die samen met de honderden aanwezige KVK supporters de wedstrijd volgde en met zijn Nikon camera de wedstrijd
vereeuwigde .

De redactie / Foto's : Reporter Zeventien

» Klik hier voor de foto's

Geplaatst op 20.01.2015

25 ste wintertocht

W.S.K. Marke v.z.w.(012) te Sint-Denijs organiseert op Zondag 8 februari 2015 zijn25ste Wintertocht**4-9-12-18-24 km
Start & inschrijving: van 8 tot 15 uur O.C. Ter Streye, Rodewilgenstraat 6, 8554 Sint-Denijs .
Om en rond Sint-Denijs.
Door velden en open vlakten.Verzorgde rustposten. Leie-Scheldevriendentrofee, vraag je spaarkaart. Eindcontrole om 18 uur. -12 jarigen gratis. Deelneming: € 1,50 - € 0,40 korting mits voorlegging lidkaart erkende wandelfederatie.
Inlichtingen: 0486/75 04 71

Voor de redactie Bernard Decock

Geplaatst op 23.01.2015

Goud voor Yal Vergauwe (Vaste Vuist Lauwe) op provinciaal kampioenschap gymnastiek

Op 17 en 18 januari 2015 stond voor de meisjes Artistieke Gymnastiek Dames B-niveau van Vaste Vuist Lauwe het provinciaal kampioenschap in Kortrijk gepland. Op zaterdag kwamen Lune Van Belleghem en Yaël Vergauwe in actie (B10). Beiden turnden een mooie wedstrijd met hier en daar nog wat foutjes. Yaël haalde een gouden medaille en Lune pakte ondanks een knieblessure toch nog zilver.
Op zondag zagen we Tine Depickere, Penelope Herpoel en Julie Verbauwhede op de mat (B13). Dit was een zeer spannende wedstrijd. Tine nam uiteindelijk de zilveren medaille mee naar huis. Julie werd 6e en Penelope 7e. Anke Dejonghe (B14-15) toonde een stabiele wedstrijd met zeer mooie balkoefening. Zij behaalde de 9e plaats.
Grote afwezigen waren Tatjana Decaesteker en Nieke Ortibus (B16+) die gedwongen thuis bleven met een blessure.

Auteur: Dries Defossez

Geplaatst op 22.01.2015

Iliaz Pyncket (Vaste Vuist Lauwe) in preselectie Jeugd Olympische Spelen

De Koninklijke Belgische Turnbond (KBT) heeft zijn preselectie bekend gemaakt om deel uit te maken van de Belgische delegatie die zal deelnemen aan de Jeugd Olympische Spelen in de discipline “gymnastiek”. Het EYOF (European Youth Olympic Festival) zal doorgaan van 25 juli tot en met 1 augustus 2015 in Tbilisi (Georgië). Iliaz Pyncket (Sportgroep Vaste Vuist Lauwe) zit in de preselectie voor het EYOF.
Het EYOF is een tweejaarlijks sportevenement voor jonge sporters uit heel Europa. In negen verschillende Olympische disciplines gaan jonge sporters voor het goud. Het EYOF is een voorproefje voor de ‘echte’ Olympische Spelen. Zo worden de sporters net als op de Spelen gehuisvest in een Olympisch dorp, is er een openings- en sluitingsceremonie en natuurlijk een Olympische Vlam en een officiële vlag.
De negen Olympische sporten die samen het EYOF vormen zijn: atletiek, basketbal, handbal, judo, tennis, turnen, volleybal, wielrennen en zwemmen. Voor alle sporten gelden de regels en eisen zoals die zijn vastgesteld door de internationale bonden.
Deelnemers aan het EYOF zijn maximaal 18 jaar. Het gaat om talentvolle topsporters, die worden begeleid naar de top. Voor deze sporters is internationale ervaring opdoen van groot belang. Die ervaring biedt het EYOF door in alles te lijken op de grote Spelen.
Eén van de geselecteerde gymnasten is topsporter Iliaz Pyncket, afkomstig uit Rekkem. Iliaz is nationaal Belgisch turner (juniores) en is lid van Sportgroep Vaste Vuist Lauwe. Iliaz heeft al heel wat wedstrijdervaring op nationaal en internationaal niveau. Iliaz traint 28u per week in het Topsportcentrum Gymnastiek te Gent en werd onlangs verkozen tot sportman van Stad Menen. De selectie voor deze Jeugd Olympische Spelen is een waardering voor uitzonderlijk talent. De volledige preselectie bestaat uit Frédéric de Camps (FfGym), Lukas Fickers (FfGym), Noah Kuavita (Silok Deurne), Takumi Onoshima (FfGym) en Iliaz Pyncket (Vaste Vuist Lauwe).
Na het selectietraject worden 3 gymnasten geselecteerd. Het is de ambitie van het Belgische mannenteam om te eindigen in de top-8 van het landenklassement.
Foto: Topsporter Iliaz Pyncket in de preselectie voor de Jeugd Olympische Spelen

Auteur: Dries Defossez

Geplaatst op 22.01.2015

Gemeente Anzegem roept Thiemen Valcke uit tot beloftevolle jongere

Topsportgymnast Thiemen Valcke (13 jaar) werd door het stadsbestuur van Anzegem verkozen tot beloftevolle jongere van het jaar 2014. Nadat Iliaz Pyncket ook de trofee “sportman van het jaar” in Stad Menen mocht in de wacht slepen, is dit de tweede grote erkenning voor een gymnast van sportgroep Vaste Vuist Lauwe. Het gemeentebestuur van Anzegem zorgde voor een gevulde en zeer aangename avond.
Op vrijdag 16 januari werden alle Anzegemse sporters, die op minstens provinciaal niveau in 2014 verdienstelijk waren, gehuldigd. Een avond vol unieke prestaties, memorabele sportbeelden, een aandenken voor iedere laureaat en natuurlijk hun handtekening in het Gulden Boek van de gemeente Anzegem.
Na een schitterend seizoen met onder meer een 3de plaats op het VK Gymnastiek en zijn schitterende prestaties op de internationale wedstrijd Wase Gymcup kon Thiemen Valcke de titel “beloftevolle jongere 2014″ in de wacht slepen. Meteen een mooie kers op de spreekwoordelijke taart en een opsteker voor het volgend seizoen.
Foto: Thiemen Valcke sportbelofte 2014 gemeente Anzegem

Auteur: Dries Defossez

Geplaatst op 22.01.2015

Eerste wedstrijd voor jonge competitiegymnasten Lauwe heel succesvol

Op zondag 11 januari 2015 trokken de jongste competitiegymnasten meisjes van sportgroep Vaste Vuist Lauwe naar Hoogstraten. Daar vond hun eerste wedstrijd van het seizoen plaats op alle 4 de toestellen: sprong, brug, balk en grond. Iedereen kon de week voordien al wat extra zelfvertrouwen opdoen tijdens een kleinere wedstrijd in Vlamertinge. Dit zorgde voor heel wat minder zenuwen en dus een betere wedstrijd voor praktisch iedereen. We zagen een nog betere afwerking, nog minder fouten en vooral genietende gymnasten. Sommige meisjes konden werkelijk de jury imponeren, ook altijd mooi meegenomen.

Op deze I-niveau wedstrijden wordt geen ranking gemaakt en gaat iedereen naar huis met ofwel een bronzen, zilveren of gouden medaille, afhankelijk van de behaalde puntennorm.
In de categorie I 8-jaar haalden Louise Derycke, Sien Sabbe, Laure Vanoverschelde en Noa Vantomme een zilveren medaille.
Bij de meisjes I 9-jaar turnden Suze-Anne Becquart, Yanne Cottyn, Tiany Labarque en Luna Ovaere een wedstrijd goed voor brons. Lara en Laïs Vanackere gingen naar huis met een zilveren plak. Alice Francoy en Lise Verhaeghe maakten een grote indruk en veroverden de gouden medaille.
Foto 1 : Boven vlnr: Luna Ovaere, Yanne Cottyn, Suze-Anne Becquart, Tiany Labarque, Laïs Vanackere en Lara Vanackere. Onder vlnr: Lise Verhaeghe, Alice Francoy, Laure Vanoverschelde, Louise Derycke, Noa Vantomme en Sien Sabbe.
Foto 2: vlnr Laure Vanoverschelde, Louise Derycke, Noa Vantomme en Sien Sabbe.

Auteur: Dries Defossez

» Klik hier voor de foto's

Geplaatst op 22.01.2015

Bekende koppen in 'Uit in Oostende' van februari

Hoog BV-gehalte in de UiTkalender van februari! We laten niet alleen Johan Verminnen aan het woord, ook Martin Heylen doet zijn zegje! Verder is er ook Geert Tavernier over Liefde tussen de Lijnen, Douglas Firs, fotograaf Stijn Staelens en veel meer!
Lees ons magazine alvast digitaal!
Een gedrukt exemplaar van de kalender krijg je gratis aan -onder meer- de infobalie van het Stadhuis, bij Toerisme Oostende, in CC De Grote Post of in Bibliotheek Kris Lambert, maar wordt ook op tal van andere locaties in Oostende verdeeld.
Jouw activiteit in ‘Uit in Oostende’? Voer via de UiTdatabank zelf een activiteit in!
Op www.uitinoostende.be kun je de volledige kalender raadplegen. Voor meer info kun je terecht bij het UiTloket. 

Voor de redactie:Bernard Decock

Geplaatst op 22.01.2015

VTI levert bloeddonors

Het VTI in Kortrijk heeft een lange traditie in bloed geven. Al jarenlang komen medewerkers van het Rode Kruis twee keer per jaar op school langs voor een bloedinzameling. Alle leerlingen van het zesde en zevende jaar worden uitgenodigd om hieraan deel te nemen. Elke leerling beslist dan zelf of hij of zij deelneemt. Deze keer trotseerden 67 leerlingen het prikje en brachten een kwartiertje op de bank door om wat bloed af te staan. Het is een kleine moeite, maar het doet deugd te zien dat zo veel jongeren nog warm gemaakt kunnen worden om belangeloos iets voor een ander te doen, want dit bloed kan levens redden.

Wim Cottenier / Foto : VTI

Geplaatst op 22.01.2015

Oostelijke strekdam even afgesloten

Op maandag 26 en dinsdag 27 januari 2015 wordt een camerainspectie uitgevoerd op de Oostelijke strekdam. Om alles vlot en veilig te laten verlopen, wordt de strekdam afgesloten voor het publiek.
Op maandag 26 en dinsdag 27 januari 2015 wordt een camerainspectie uitgevoerd in de wachtbuizen van de Oostelijke strekdam. Tijdens deze werken worden ook de 'trekputten' opengelegd. De dam wordt twee dagen afgesloten voor het publiek.
De situatie wordt ter plaatse duidelijk gesignaleerd. Er worden nadarhekkens voorzien rond de opengelegde putten en aan het begin van de dam worden extra slagbomen geplaatst.
Afhankelijk van de weersomstandigheden, wordt vrijdag beslist of de werkzaamheden kunnen doorgaan.

Voor de redactie: Bernard Decock

Geplaatst op 22.01.2015

Provinciedomein Raversyde (Oostende) haalt ruim 20 % meer bezoekers in 2014

Provinciedomein Raversyde in Oostende kreeg afgelopen jaar een recordaantal bezoekers over de vloer. Voor de drie musea samen, ‘Memoriaal Prins Karel’, ‘Atlantikwall’ en ‘ANNO 1465’ werden in totaal 136.293 bezoekers geteld.
Dit is ruim 20 % meer dan in 2013 (112.749 bezoekers) en bijna 40 % meer dan in 2012 (97.926 bezoekers).Vooral Atlantikwall heeft er dankzij de tentoonstellingen ‘Atlantic Wall’ van Stephan Vanfleteren en ‘Private Shelter’, een samenwerking met kunstencentrum Vrijstaat O., met 90.436 unieke bezoekers een uitstekend jaar op zitten.ANNO 1465 ontving vorig jaar 25.472 unieke bezoekers. Memoriaal Prins Karel telde 20.385 bezoekers.[ www.raversyde.be ]

Geplaatst op 22.01.2015
4668 artikelspagina's: 1 ... 457 458 459 460 461 <<< 462 >>> 463 464 465 466 467