Onafhankelijke digitale krant voor Zuid-West-Vlaanderen

Zoeken

Uw reclame op deze site
voor slechts 0,70 per dag
Alle info: klik hier

Welkom

Gratis plaatsen wij uw foto('s) op deze site met de daarbijhorende tekst,voor verenigingen, sportclubs, diverse bijeenkomsten, familie gebeurtenissen, optredens, stads activiteiten enz...

Iedereen kan ook zelf één of meerdere foto's in hoge resolutie met een daarbij horende tekst van zijn of haar vereniging sportclub enz... zoals hierboven vermeld opsturen naar : zuid.west.vlaamsemedia@gmail.com.

Contact Redactie & Verantwoordelijke uitgever: Bernard Decock
E-mail: zuid.west.vlaamsemedia@gmail.com
Gsm: 0495 25 45 47

Rebus zoekt ambassadeurs voor de klas!

Wil jij een lokale REBUS-ambassadeur worden in West-Vlaanderen? Is voor een klas staan jouw roeping? En heb je voeling met het holebi/transgender thema? Neem dan snel contact op met REBUS!
Regenbooghuis REBUS is op zoek naar ambassadeurs voor in de klas.
Aanbod:
• Een motiverende plek om samen kennis te maken tussen pot en pint
• Een professionele basisvorming ter introductie met leuke trivia en harde feiten
• Bijscholingen en intervisiemomenten
• Coaching door gedreven ervaringsdeskundigen
• Superhandig uitgewerkt educatief materiaal
• Ervaring in het onderwijslandschap met het oog op je CV
• Een vrijwilligersverzekering en terugbetaling van vervoersonkosten
• Leuke, avontuurlijke, happy, crazy,… momenten zoals een teambuilding,…
Wat is jouw profiel?
• Je bent een loyale ambassadeur, ‘the face’!
• Je hebt voeling met dé provincie West-Vlaanderen
• Je bent verantwoordelijk, punctueel, leergierig, kritisch,…
• Maar je staat zeker ook open voor feedback
• Een groep boeien van begin tot einde is echt jouw ding
• Netwerking zit in je natuur
• Jezelf op regelmatige basis engageren is voor jou vrijwillig maar niet vrijblijvend
Geïnteresseerd? Kom dan zeker eens langs bij REBUS, het regenbooghuis West-Vlaanderen, mail naar lozano@rebuswvl.be of bel op het nummer 0473/13.04.29.

Voor de redactie: Bernard Decock

Geplaatst op 22.01.2015

FEESTPLANNEN? Welkom op Wij trouwen ! Wij feesten 2015!

Sinds jaar en dag is het huwelijksevent WIJ TROUWEN dé absolute referentie voor alle verliefde/verloofde koppeltjes die samen met familie en vrienden inspiratie wensen op te doen voor hun mooiste dag.
Van vrijdag 23 tot en met zondag 25 januari 2015 vindt in Kortrijk Xpo de 20ste editie van deze hoogmis voor de huwelijksbranche plaats. Een beter moment voor een doorgedreven vernieuwingsoperatie had de organisatie niet kunnen kiezen.
Welkom op WIJ TROUWEN I WIJ FEESTEN 2015!
WAAR IS DA FEESTJE?!
De beste elementen uit de vroegere beursformule blijven uiteraard behouden. Dat bewijst het eerste gedeelte van de nieuwe naam – WIJ TROUWEN. Het event bundelt immers nog steeds de belangrijkste aanbieders/specialisten uit de huwelijksbranche onder één dak: van feestlocaties, fotografen en bruidskledij tot DJ’s, ceremonievervoer en groendecoratie.
Wat daarna komt – WIJ FEESTEN – verwijst naar de uitbreiding/vernieuwing langs zowel exposanten- als bezoekerszijde.
Laten we eerlijk zijn: wie houdt er nu niet van een goed feestje? Denken we maar – naast een huwelijksfeest – aan een communie- of lentefeest, een babyborrel, een jubileum, een verjaardagsfeest, .. Ook hier komt heel wat bij kijken maar hoe begin ik daaraan? Wat dien ik allemaal te regelen? Welke leveranciers spreek ik aan?
WIJ TROUWEN I WIJ FEESTEN 2015 biedt een antwoord op al deze vragen. Gedurende uw bezoek maakt u kennis met het uitgebreid aanbod van meer dan 100 feestpartners die van ieder feest – wat de gelegenheid ook moge zijn – een onvergetelijke gebeurtenis maken.
ZO VEEL MEER
Heeft u dus iets te vieren? Breng dan zeker een bezoek aan WIJ TROUWEN I WIJ FEESTEN 2015 in Hal 5 van Kortrijk Xpo. Naast het aanbod van de aanwezige aanbieders/specialisten is er op zaterdag en zondag (telkens om 16u45) een professionele modeshow met de nieuwste trends in bruids-, suite-, ceremonie- en communiekledij. Daarnaast kunnen toekomstige bruidjes en communicantjes doorlopend terecht op het kapperspodium en kan iedereen zich aan een dansje wagen tijdens de gratis danscursussen. Kinderopvang op de beursvloer is voorzien.
PRAKTISCH
WIJ TROUWEN I WIJ FEESTEN 2015 vindt plaats van vrijdag 23 tot en met zondag 25 januari 2015 in Hal 5 van Kortrijk Xpo – ingang via IN/OUT XPO NOORD. De beurs is iedere dag geopend van 13u tot 18u, op vrijdag van 18u tot 22u.
Toegang is gratis voor kinderen jonger dan 12 jaar, volwassen betalen €10/persoon.
Info en tickets: www.wij-trouwen.be en www.wij-feesten.be. 

Barbara Demeulemeester

Geplaatst op 22.01.2015

Nieuwbakken festivalreporters trekken de zomer op gang

Jongeren die dromen van een carrière als reporter, concertfotograaf of recensent kunnen op Kokopelli Festival in mei met hun pen of camera aan de slag. Kokopelli en medialab Quindo leiden jongeren op tot concertfotograaf, radio- en videoreporter of recensent. Jongeren leren de knepen van het vak in 3 sessies. Ze leren er hoe ze een interview afnemen, hoe ze een verhaal vertellen en krijgen zicht op de techniek.
Op het Kokopelli Festival op 15-16-17 mei 2015 in Gullegem kunnen ze meteen aan de slag. Samen maken de jongeren een verslag met video’s, foto’s en recensies. Deze worden gedeeld op de website en op sociale media (Facebook, YouTube, Twitter, …).
Wanneer? • De workshop bestaat uit 3 sessies. • Op 3 zaterdagvoormiddagen: 25 april, 2 en 9 mei 2015
Telkens van 9u30 tot 12u Waar? In Kortrijk Medialab Quindo 2de verdieping Muziekcentrum Track Conservatoriumplein 1 8500 Kortrijk
Inschrijven ? Via een mail naar info@kokopelli.be: • Onderwerp ‘inschrijving workshop’ + vermelding naam, rijksregisternummer, adres en telefoonnummer.
vanaf 15 jaar kunnen deelnemen. kan tot en met 1 februari 2015
http://www.kokopelli.be/nl/artikel/word-jij-festivalreporter-op-kokopelli
Andere data om te onthouden:
21/03/2015: Kokopelli Fiesta @ Dudu Heule
30/04/2015: Kokopelli Preparty @ Den Osse Gullegem 15-16-17/05/2015.

Foto's : Kokopelli / De redactie Bernard Decock

» Klik hier voor de foto's

Geplaatst op 21.01.2015

Fietskoeriers winnen Groene Pluim 2015 Groen West-Vlaanderen

Naar jaarlijkse gewoonte reikt Groen West-Vlaanderen op haar nieuwjaarsreceptie een groene pluim uit aan een organisatie, bedrijf of initiatief dat een groen duwtje in de rug verdient.
Dit jaar lieten we ons inspireren door de rede van de gouverneur over ‘Ondernemen’ en zetten de groene pluim in het thema van de (groene) economie. Want de ‘droomwerven’ die de gouverneur voor de toekomst ziet, zijn die de onze. Groen droomt niet van een cargoluchthaven in de Noordzee, maar van steden waar fietsen de norm wordt. Groen droomt niet van het winnen land op de zee, maar van zuinig en milieuvriendelijk omspringen met onze beperkte ruimte en grondstoffen. Groen mikt niet op export van tonnen varkensvlees, maar kiest voor lokale productie op maat van de bewoners.
Er werden 3 (groepen van) bedrijven genomineerd die in onze groene dromen passen:
1. Beauvent cvba
Noem Beauvent gerust de ‘West-Vlaamse Ecopower’. Wat kleiner en zelf geen stroomleverancier naar particulieren, maar met dezelfde filosofie. En die is om lokaal duurzame energie te produceren. Een fijnmazig netwerk van kleinschalige en milieuvriendelijke energieproductie, zo dicht mogelijk bij de plaats van verbruik, is de groene visie op duurzame stroomvoorziening. En ze doen dat bovendien in de vorm van een coöperatieve onderneming, waarbij iedereen die een aandeel heeft met gelijk stemrecht mee kan beslissen over de richting die de onderneming moet ingaan.
2. Fietskoeriers
Fietskoeriers in onze provincie bestaan ondertussen in Brugge, Kortrijk, Roeselare en Oostende. Ze vormen een goed alternatief voor het rondbrengen van allerhande pakjes en poststukken in de steden. Het is een milieuvriendelijke vorm van transport, neemt veel minder ruimte in dan de wagen en de fietskoeriers zijn in een stedelijke omgeving bovendien een stuk sneller dan de wagen. Deze relatief nieuwe vorm van logistiek willen we dan als Groen ook alle kansen geven.
3. Peter Steen & Co en Wonen en Natuur
Deze 2 bedrijven uit respectievelijk Heuvelland en Ruiselede verkopen bio-ecologische bouwmaterialen. Duurzaam bouwen zit de laatste jaren erg in de lift, maar wordt vooral benaderd vanuit het energie-aspect en minder op materiaalkeuze. Bio-ecologisch bouwen en wonen wil het gebruik van milieuvriendelijke en zoveel mogelijk minerale of hernieuwbare materialen promoten. Bouwen kan immers ook met hout in plaats van beton, isoleren met hennep in plaats van polyurethaanschuim, schilderen met leemverf in plaats van petrochemische producten,… De ligging van de bedrijven bewijst trouwens ook dat je niet in de stad hoeft te zijn om voortrekkers te vinden.
De leden van Groen West-Vlaanderen konden hun stem uitbrengen en kozen voor de verschillende West-Vlaamse fietskoeriers als winnaar van de groene pluim 2015! / Herman Lodewijckx, provincieraadslid, 0496540270 Annick Willemans, provinciaal voorzitter. 

Foto's : Groen West Vlaanderen

» Klik hier voor de foto's

Geplaatst op 21.01.2015

Poëziepingpong

Het dichterskoppel David Troch en Sylvie Marie voert een woordenstrijd. Het lot bepaalt wie met een gedicht begint en de ander pikt hierop in met een poëtischereactie. Ze vuren de gedichten als pingpongballen op elkaar af en creëren zo een verhaal dat alle kanten opspringt.
Kom op 28 januari zeker eens kijken naar deze prikkelende en verrassende voorstelling!
Praktisch:
Graag vooraf inschrijven. De ‘battle’ start om 15.30 in de Literatuurkamer.
Info en inschrijvingen:
Bibliotheek Blankenberge – Onderwijsstraat 17 - 8370 Blankenberge
050 41 59 78 – blankenberge@bibliotheek.be 
Voor de redactie Bernard Decock

Geplaatst op 21.01.2015

Poëziewedstrijd ‘Word jij onze stadsdichter?’

Schrijf, blog, vlog, rap of dicht je graag? Zoek je een podium voor deze teksten? Waag dan je kans en neem deel aan deze wedstrijd.
Als stadsdichter vertel je op geheel eigen poëtische wijze over jouw leven in en rondom Blankenberge. Reserveer de avond van 23 april 2015 in je agenda: dit kan het moment zijn van jouw grote doorbraak! Deze avond treed je mogelijk op voor publiek in onze Aula. De winnaar ontvangt 200 euro, een geschenk en mag voor een periode van twee jaar verschillende Blankenbergse evenementen opfleuren met een poëtisch intermezzo.
Praktisch
Wedstrijdvoorwaarden: je bent 15 jaar of ouder én hebt een link met Blankenberge en haar couleur locale. je bent bereid om vanaf het voorjaar van 2015 (gedurende twee jaar) stadsdichter van Blankenberge te zijn. Hoe deelnemen Schrijf één gedicht/song- of raptekst over Blankenberge (max. 30 regels) en één naar keuze. Onderteken deze telkens met een pseudoniem Noteer jouw pseudoniem, familienaam, voornaam, contactgegevens (adres, e-mail, gsm-nummer), geboortedatum in een apart document. E-mail deze drie documenten met jouw motivatie vóór 20 maart 2015 naar judith.vergauwe@blankenberge.be Het wedstrijdreglement is te vinden op de website bibliotheek.blankenberge.be, op onze Facebookpagina en aan de infobalie in de Lobby van de bibliotheek.

Geplaatst op 21.01.2015

Blankenberge ontvangt 90.342 euro co-financiering voor aanleg ontsluitingsweg naar de ambachtelijke zone ‘De Riethoek’

Burgemeester Patrick De Klerck: ”In het kader van de mobiliteitsconvenant (module 14) kende de Vlaamse overheid de som van 90.342 euro toe voor het uitvoeren van de ontsluitingsweg van de N 371 naar de ambachtelijke zone ‘De Riethoek’. Door de realisatie van de ontsluitingsweg vanaf het rond punt op de N 371 zal de ambachtelijke zone vlotter en veiliger ontsloten kunnen worden.”
Schepen van Openbare Werken, Ivan De Clerck bevestigt dat de werken starten op 23 februari 2015: “Deze werken kaderen in de aanpak van de ‘Zwarte Punten’ en moet het kruispunt Ambachtstraat/Brugse Steenweg ontlasten. De nieuwe toegangsweg zal tussen de rotonde en de Schaapstraat liggen. Er wordt gekozen om langs beide zijden van de weg een groene buffer te voorzien, het fietspad wordt voorzien van lage verlichtingspalen. De werken zullen in totaal 325.356 euro kosten.
foto : Blankenberge - Online

Geplaatst op 21.01.2015

Bissegem vuurt

Ook in 2015 slaan OC De Troubadour, heel wat Bissegemse verenigingen, Unizo en culturele werkgroep de handen in elkaar om Bissegem Vuurt voor de vierde keer te organiseren. Zowel verenigingen uit Bissegem, alle Bissegemnaren als heel wat andere genodigden kregen de kans om bij een glaasje en een hapje het nieuwe jaar in te zetten. Muziek, kinderanimatie, tombola, veel vuur en culinaire verwennerij waren de centrale ingrediënten van dit Bissegemse feest. Het vurig treffen kon men bijwonen rond het OC De Troubadour aan het Vlaswaagplein. Bij deze gelegenheid werd de concertharmonie Crescendo gelauwerd als de persoonlijkheid van het jaar 2014 . Voorzitter Philip Wittouck mocht bij deze gelegenheid een bloementuil en een aandenken ontvangen.

De Redactie / Foto's Bernard Decock

» Klik hier voor de foto's

Geplaatst op 21.01.2015

Arte del Sueño schenkt opbrengst extra voorstelling 'Belle en het Beest' aan goed doel

De productie 'Belle en het Beest' zit er jammergenoeg al weer op.
De 22 voorstellingen liepen als een trein, alles liep gesmeerd. In totaal mocht de voorstelling Belle en het beest er iets minder dan 7000(!) bezoekers ontvangen in Het Spoor in Harelbeke.
daar alle tickets in een mum van tijd volledig uitverkocht.werden , werd er besloten nog ergens een extra voorstelling bij het -al erg krappe schema- konden bij proppen.
Er kozen voor vrijdag 26 december, daar konden ze nog een namiddagvoorstelling voor de avondvoorstelling plaatsen.
Om verder te gaan op het elan hield de 'extra voorstelling wegens succes' het amper een paar uurtjes vol alvorens te worden vergezeld van het label 'volzet'.Met de Raad van Bestuur speelden ze met het idee om de opbrengst van deze voorstelling aan een goed doel te schenken. Toen ze de berichtgeving van 'Zambians' op social media zagen voorbijkomen was de keuze al snel gemaakt.'Zambians' wordt vertegenwoordigd door Tijs Naert en Tine Buysens, zij werken voor GCMF 'Give the Children of Mpongwe a Future' http://mpongwe.nl/
Een team van o.a. Harelbeekse vrijwilligers bouwt aan een technische school in Mpongwe, Zambia.
De som van €3000 zal overmaakt worden aan hun organisatie. Met deze is toneelkring er ook van overtuig dat die centen goed besteed zullen worden.

Hannes Otté / voor de redactie Bernard Decock

» Klik hier voor de foto's

Geplaatst op 20.01.2015

Burgelijke medaille voor 25 jaar dienst

 

Januari is traditioneel een maand met heel wat nieuwjaarsrecepties. In VTI Kortrijk wordt de receptie elk jaar door een andere afdeling verzorgd. Dit jaar zorgden de collega’s van de afdeling Elektriciteit voor een fijne omkadering rond het toepasselijke thema “Blackout”. Bovendien worden er elk jaar een aantal verdienstelijke collega’s gedecoreerd. Deze keer kregen leerkrachten Nadine Deschijnck , Dominique Decock en Veerle Coucke de burgerlijke medaille voor 25 jaar dienst in het VTI opgespeld door Carl Vereecke, gedeputeerde van de provincie West-Vlaanderen die bevoegd is voor onderwijs.
Op de foto: boven v.l.n.r.: Serge Huyghe (voorzitter Inrichtende Macht), Myriam Devriendt (algemeen directeur), Carl Vereecke (gedeputeerde provincie). 
Onder v.l.n.r.: Nadine Deschijnck, Dominique Decock, Veerle Coucke.

De redactie / Bernard Decock

Geplaatst op 20.01.2015
4668 artikelspagina's: 1 ... 457 458 459 460 461 462 <<< 463 >>> 464 465 466 467