Onafhankelijke digitale krant voor Zuid-West-Vlaanderen

Zoeken

Uw reclame op deze site
voor slechts 0,70 per dag
Alle info: klik hier

Welkom

Gratis plaatsen wij uw foto('s) op deze site met de daarbijhorende tekst,voor verenigingen, sportclubs, diverse bijeenkomsten, familie gebeurtenissen, optredens, stads activiteiten enz...

Iedereen kan ook zelf één of meerdere foto's in hoge resolutie met een daarbij horende tekst van zijn of haar vereniging sportclub enz... zoals hierboven vermeld opsturen naar : zuid.west.vlaamsemedia@gmail.com.

Contact Redactie & Verantwoordelijke uitgever: Bernard Decock
E-mail: zuid.west.vlaamsemedia@gmail.com
Gsm: 0495 25 45 47

De 9de editie van Velofollies is voltreffer van formaat!

Na 3 dagen fietsgekte zijn er maar liefst 34.889 bezoekers langsheen de 293 standen gewandeld. De 9de editie van dé fietsbeurs in de Benelux eindigt hiermee op een zucht van 35.000 bezoekers! Een stijging van iets meer dan 5% ten opzichte van het aantal van 33.415 bezoekers tijdens de voorgaande editie. Fietsen zit dus nog steeds in de lift. “In de afgelopen jaren is Velofollies uitgegroeid tot een zeer complete internationale beurs die door de exposanten ervaren wordt als dé locatie om hun nieuwigheden te lanceren naar de eindconsument.” Velofollies bevestigt hiermee zijn rol als eerste fietsklassieker van het jaar en biedt een uitstekend overzicht van de mondiale fietsinnovaties aan. Deze primeurs zijn ondertussen algemeen bekend bij onze bezoekers en dit zien we dus duidelijk in de bezoekersaantallen van deze editie. Door de vele productpresentaties krijgen bezoekers de gelegenheid om sommige modellen ook echt in de praktijk te ervaren. Een mooi voorbeeld hiervan is het zeer druk bezochte e-bike parcours, dat naar de komende edities zeker wordt behouden. Het is dan ook aangenaam om zien dat de presentatie en de mix van sportfietsen en dagdagelijkse modellen perfect hand in hand gaat. Veel van de exposanten maken hier trouwens dankbaar gebruik van en leveren extra grote inspanningen om hun standruimte zo aantrekkelijk mogelijk te maken voor de actieve en iets meer passieve fietser. Race, mountainbike en BMX staan zij aan zij met de stadsfiets, e-bike of kinderfiets. Vervolledig dit met een groot aantal standruimtes uitgerust met de allernieuwste collecties kleding, helmen, schoenen en andere fietsaccessoires en dan kan je als bezoeker niet anders dan enkele uren de tijd nemen om alles rustig te bekijken, voelen en uitproberen. Positieve geluiden ook uit de zijde van de diverse teams die op Velofollies hun ploegvoorstelling organiseerden. Ook hier is sprake van een toenemende belangstelling van geïnteresseerden, wat een hart onder de riem is van de ploegleiders en hun sponsors. De wielersport is en blijft in België een certitude. De omvangrijke stijging bij de vrouwelijk en jeugdige bezoekers bewijst tenslotte eveneens dat Velofollies een echt familiegebeuren is en dat de fiets in al zijn vormen een rooskleurige toekomst voor zich heeft.
“Met zeer trouwe, tevreden exposanten en bezoekers kijken we alvast uit naar onze feestelijke jubileumeditie van volgend jaar”, aldus Pieter Desmet, organisator van Velofollies. Afspraak van 15 t.e.m. 17 januari 2016 in Kortrijk Xpo voor de eerstkomende uitgave van Velofollies. 

Linda De Geest

» Klik hier voor de foto's

Geplaatst op 20.01.2015

Oplichting via internet

Oplichters bieden via het internet goederen aan voor een euro. Er hangt wel een abonnement aan vast. Het blijkt pure oplichting.
B.V. uit Kortrijk is geld kwijt en kreeg er geen goederen voor in de plaats. ‘Het leek aantrekkelijk’, zegt V. ‘Maandelijks goederen krijgen waarvoor je amper een euro betaalt. Daarvoor moest je echter een abonnement nemen van 24,90 euro per maand. Dat was ongeveer de waarde van die goederen min een korting. Zonder veel na te denken, vond ik dat een goed idee en gaf via het internet mijn gegevens vrij en het nummer van mijn Visa-kaart. Toen er een vierde keer werd gedebiteerd en nog altijd geen goederen ontving, ben ik naar de bank gestapt. Ik was erin geluisd op een slinkse manier.’
V. tekende te vlug in en zag amper in kleine lettertjes dat het abonnement onbeperkt doorliep en niet kon opgezegd worden. ‘Terwijl er ook duidelijk stond dat je je kon uitschrijven’, zegt V. ‘Maar dat zal voor de nieuwsbrief geweest zijn waar de producten worden aangeprezen. Het is allemaal slim uitgekiend. Uiteindelijk heb ik mijn Visa-kaart laten vernietigen. Sindsdien krijg ik geen meldingen meer dat er geld van mijn rekening is. Ik heb nooit een product gezien. Dat ging van een hoeveelheid frisdrank tot kledij van bekende winkelketens en meer. Die grote merken weten het wellicht zelf niet. Pure oplichting dus waar iedereen moet voor oppassen. Ik ben erin getuimeld, maar kon het beperken tot een verlies van 150 euro. De mails worden verstuurd vanuit een Nederlandse firma met een zetel in Barcelona. Alle berichten zijn in perfect Nederlands opgesteld. Een juridische procedure opstarten zie ik echter niet zitten. Mensen waarschuwen wel.’

Geplaatst op 15.01.2015

Geprinte fiets op velofollies

De tentoongestelde geprinte fiets was een van de blikvangers op de velofollies beurs in Kortrijk Xpo. Mogelijk zal Menno Vankeirsbilck (8) uit Zwevegem de uitgeprinte fiets in het legendarische Roubaix uittesten. Hij zal er mee het wereldkwartuurrecord mee betwisten .

De redactie / Foto Bernard Decock

Geplaatst op 20.01.2015

Guido Dehaemers promoveert tot directeur

Tijdens de nieuwjaarsreceptie van Gemeenteschool De Toekomst Avelgem werd er nog eens op
nagedrukt dat iedereen, dus ook de scholen, lijden onder de besparingen. Niettegenstaande deze
overheidsbeslissing investeert de Campus Avelgem in kwaliteitsbevordering, digitalisering en
infrastructuur. Alle lokalen van het lager onderwijs werden voorzien van digitale borden. Geen krijt
meer op de grond, wel een hedendaagse, noodzakelijke en moderne investering. Bovendien wordt er
in BS De Toekomst gewerkt aan een onderwijspakket voor taalinitiatie frans om vanaf volgend
schooljaar dit pakket te kunnen gebruiken. En niet alleen de borden werden vervangen.
Het CVO (Centrum Volwassenen Onderwijs) Campus Avelgem heeft een nieuwe directeur. Reeds als
leerkracht informatica had Guido Dehaemers een vlotte samenwerking en werd dan ook zijn nieuwe
functie toegewezen. Guido is leerkracht geweest in Sint-Genesius-Rode. Hij werd persoonlijk
gefeliciteerd door Paul Mat ex-directeur CVO Sint-Genesius-Rode. Op de plechtigheid
vertegenwoordigden schepen Lut Deseyn, schepen Tom Beunens en schepen Annick Verschueure
het Gemeentebestuur Avelgem om de kersverse directeur te verwelkomen.
Bij een benoeming hoort meestal ook een vertrek. Dit jaar verlieten 5 personeelsleden de campus.
CVO-direkteur Jean-Claude Villijn; leerkracht geschiedenis Dirk Troffaes; leerkracht wiskunde Martine
Vanovervelt; leerkracht Frans Katrien Vandemeulebroecke en leerkracht LO Katrien Meuret.
Op de foto Guido Dehaemers - Directeur COV, Siska Philips - Pedagogisch direkteur Middenschool,
Luc Boel - Directeur Middenschool, Katrien Meuret gehuldigd leerkracht LO, Anne De Pourcq
Directeur Atheneum en Steven Verplancke Directeur BS De Toekomst.

Geplaatst op 17.01.2015

Vaste Vuist Lauwe scheert hoge toppen in Vlamertinge

Het Vlamertingse Westhoektornooi toestelturnen recre@ D-niveau was een succes voor Sportgroep Vaste Vuist Lauwe! De gymnasten behaalden er maar liefst 29 medailles!
In alle categorieën turnden de meisjes en jongens van Sportgroep Vaste Vuist Lauwe zich in de kijker. Aangezien het om een toesteltornooi gaat, kreeg elke gymnast(e) de kans om 3 keer het schavotje te betreden. En met succes! Vaste Vuist mocht 29 maal het schavotje betreden, waarvan 9 gouden medailles, 11 zilveren medailles en 9 bronzen medailles. De trainersploeg was uiterst tevreden met de medailleoogst van hun gymnasten. Het komende wedstrijdseizoen ziet er rooskleurig uit voor Sportgroep Vaste Vuist Lauwe!
Foto: Enkele medaillewinnaars van Sportgroep Vaste Vuist Lauwe op het Westhoektornooi te Vlamertinge met staand vlnr Alix Gheysen, Alix Windels, Nena Malysse, Babette Callebert, Emma Coock, Kaylee Vandenbussche, Louis Dupont, Marthe De Leeuw, Warre Dooms, Mona Deschepper, Kiani Fermaut, Igor Vander Wiele en Mathieu Vanden Abeele. Zittend vlnr Emmely Vanlerberghe en Zoë Gheysens.

Auteur: Dries Defossez

Geplaatst op 17.01.2015

Gratis WIFI 2.0 in Kortrijk én deelgemeenten

Vanaf de zomer 2015 kunnen bewoners en bezoekers op de meest bezochte pleinen en straten gratis op het internet via WIFI. De 150 reeds bestaande hotspots worden verbeterd en de dekking in het stadscentrum breidt sterk uit. Ook de marktpleinen in alle zeven deelgemeenten en de evenementensporthal Lange Munte worden een WIFI-zone. In een latere fase komen de Leieboorden, campus Kortrijk Weide en Heulepark aan de beurt. Ook "K in Kortrijk" past zich in.
Waaruit bestaat de uitbreiding van het netwerk? een upgrade van de bestaande WiFi hotspots - de dekking in het stadscentrum zal uitbreiden naar het stationsplein, het volledige winkel- en wandelgebied, de Houtmarkt, Veemarkt, Vlasmarkt, het Plein en Buda Beach - de gratis WIFI beperkt zich niet alleen tot het centrum maar wordt ook op de marktpleinen van alle zeven deelgemeentes (Aalbeke, Bellegem, Bissegem, Heule, Kooigem, Marke, Rollegem) en in de evenementensporthal van de Lange Munte aangeboden - in een latere fase is nog verdere uitbreiding voorzien, o.a. naar de Leieboorden, campus Kortrijk Weide en Heulepark. Ook K in Kortrijk zal zich inpassen in de WiFi zone van Telenet. De stad zet in op een bijzonder perfomant "WIFI 2.0" aanbod voor bewoners, studenten en bezoekers die met hun laptop, smartphone of tablet toegang willen tot het internet: - per dag krijgt iedereen binnen het bereik van een WIFI-zone 2u gratis toegang tot 'full speed' internet. Ook streaming video bekijken zal dus mogelijk zijn. Daarna kan men verder surfen aan een normale snelheid. Voor Telenetklanten blijf de snelheid even hoog - de gebruiker krijgt toegang via een portaal van de stad kortrijk, waarop korte nieuwsberichten zullen verschijnen - WIFI-zones worden aangeduid via duidelijke signalisatie en met het logo "@llemaal digaal"
Internetkiosken en wifi - Gratis wifi Hotspots
De stad Kortrijk heeft zo'n 150 gratis wifi hotspots in gebruik verspreid over alle belangrijke stadsgebouwen en op enkele open ruimtes. Via deze hotspots kan je gratis op internet met je eigen laptop, tablet of smartphone. Je vindt deze dankzij het hotspotlogo in de balies van de stadsgebouwen (de Schouwburg, het stadhuis, de bibliotheek). De stad werkt ook aan een gratis wifi-plan voor Kortrijkse pleinen en parken.
Hoe ga je te werk?
maak, via je laptop, tablet of smartphone, verbinding met de draadloze netwerken "Gratis Wifi Stad Kortrijk" of "Wifi Bib Kortrijk" (in de Kortrijkse bibliotheken) start je internetbrowser (Internet Explorer, Firefox, Chrome, Safari, ...) op klik op "ik ga akkoord" 

Bron : Stad Kortrijk / @llemaal Digitaal

Geplaatst op 15.01.2015

VIDEOCLIP 'BILLEN TRILLEN' VAN TRISHA NU OP YOUTUBE !

Een paar weken geleden bracht Trisha haar nieuwe single 'Billen Trillen' op de markt.
Hiermee speelde ze in op de hippe dancemove 'twerken' waarbij Miley Cyrus het goede voorbeeld gaf toen ze twerkte tijdens de MTV Video Awards.
Sindsdien is dit een nieuwe rage en mediatrend geworden. Het woord 'twerken' haalde zelfs het Van Daele-woordenboek.
Deze dans accentueert de bewegingen van je achterwerk en billen.
De Nederlandse zanger Franky Boy maakte hieromtrent het liedje 'Kontebonke' en dit werd een echte carnavalskraker.
Trisha coverde het nummer, maar met een aangepaste tekst en 'Billen Trillen' als titel.
Tijdens de voorbije feestdagen en met de carnavalsperiode in 't verschiet werd deze single overal goed onthaald. Tijdens haar optredens gaat het publiek uit de bol, vorig weekend ook nog in Nederland tijdens de opnames van TV-Oranje. Diverse carnavalsverenigingen zullen het lied gebruiken tijdens hun carnavalsstoet.
De videoclip hieronder onderstreept het ambiance- en dansgehalte van dit leuke lied.
Voor boekingen en meer info : Theaterbureau Animô-Ignace Crombé - info@animobvba.be - 0475 71 50 24

Videoclip: https://www.youtube.com/watch?v=tD5SfqiVHfA&feature=youtu.be

Foto : Rudesign Waarschoot / Voor de redactie Bernard Decock

Geplaatst op 15.01.2015

De zoete KVK–CentrumVrienden

Op 10 januari was er een receptie, aangeboden door de uitbaters van ‘De Zoeten Inval’ JP en Greetje, voor de KVK-supporters.
Tal van aanwezigen, waaronder het bestuur van kvk-centrum, konden de huldiging van Geert Scheldeman (beter gekend als Skelle) aanschouwen. Hij, een echte fanatiekeling voor z’n ploegske, bracht immers een 30-tal nieuwe leden aan, op een totaal van 182 leden.

geert Scheldeman / Foto's : Bernard Decock

» Klik hier voor de foto's

Geplaatst op 15.01.2015

QUINDO ERKEND ALS GEMEENSCHAPSRADIO

Vlaams minister van Media Sven Gatz heeft Quindo als eerste webradio in Vlaanderen erkend als gemeenschapsradio. Een grote waardering voor het communitywerk dat de jonge vrijwilligers uit Kortrijk verrichten door media te maken. De minister kwam zaterdag op bezoek bij Quindo.Sinds de start van het medialab op 1 maart 2012 is Quindo door de Vlaamse overheid erkend als ‘andere radioomroep-organisatie’. Nu komt daar een statuut bij: ‘andere gemeenschapsradio-omroeporganisatie’, kortweg gemeenschapsradio of community medialab.Quindo krijgt dat statuut omdat het voldoet aan de basisvoorwaarden van het mediadecreet. Zo is Quindo een non-profitorganisatie die vooral met vrijwilligers werkt, aan gemeenschapsvorming doet en primair tot doel heeft media te maken zonder commerciële belangen. Bovendien wordt minstens de helft van de zendtijd besteed aan programma’s die betrekking hebben op informatie, cultuur, educatie en burgerparticipatie.
Werkbezoek Minister Gatz kwam op zaterdag 11 januari naar Quindo om van de vrijwilligers te horen hoe jongeren tegenwoordig radio en media maken op een innovatieve manier en daarbij aan gemeenschapsvorming doen door samen te werken met hoger onderwijs en tal van sociale organisaties, jeugd- en cultuurspelers in de stad en streek.
Lokale content Bij Quindo wordt straffe radio en andere mediacontent gemaakt voor en door jonge Kortrijkse vrijwilligers. Ze zijn de megafoon van de lokale jeugdcultuur. De website www.quindo.be doet dienst als platform voor Kortrijkse vrijetijdsinformatie.
Educatieve radio Quindo verschilt grondig van andere (jongeren)radio’s. Het is geen commerciële of openbare radiozender, maar een educatief medialab waarvan radio de kern vormt. Overdag wordt bij Quindo les gegeven aan studenten van Howest, buiten de schooluren is het medialab de speeltuin van meer liefst 120 vrijwilligers. Zij kunnen er het hele jaar door leren en experimenteren met alle vormen van media via allerhande infosessies, workshops en kampen. Als kweekvijver van jong mediatalent is Quindo ook een broedplaats voor innovatieve mediatoepassingen. Er worden technologische innovaties ontworpen en nieuwe mediatoepassingen getest. Quindo is tenslotte een medialaboratorium.
Community en sociale inclusie Quindo staat al van bij de start bekend als community medialab of gemeenschapsradio. Want gemeenschapsvorming zit in het DNA. De Quindisten profileren zich als bruggenbouwers tussen diverse jongerencommunity’s. Elke jongere is welkom om mee te werken, ongeacht voorkennis, afkomst of ambitie. Want Quindo wil een laagdrempelige plek zijn voor alle soorten jongeren. Onder de naam ‘Radio Respect’ probeert Quindo maatschappelijk kwetsbare jongeren sociale vaardigheden aan te leren via ‘mediawijze’ projecten. Door hen zelf media te laten maken krijgen stemlozen een stem. Empowerment, sociale inclusie en maatschappelijke activering zijn hierbij de sleutelwoorden.
Grote erkenning Quindo is de eerste webradio in Vlaanderen die zich officieel gemeenschapsradio mag noemen. Aan het bijkomend statuut hangt voorlopig geen financiële vergoeding vast. Op termijn hoopt Quindo samen met REC Radiocentrum kortingen te bekomen op de facturen van auteursrechten en meer kansen te creëren voor jongeren die aan de slag willen gaan met radio. Vandaag betekent het bijkomend statuut voor de vrijwilligers van Quindo vooral een waardering voor het communityverhaal dat zij schrijven als mediamakers. Quindo is de jongerenradio van Kortrijk, gerund door vrijwilligers met een passie voor muziek en media. Straffe muziek, originele informatie uit K-town en aandacht voor lokaal talent vormen het DNA. Quindo vormt de kern van een gelijknamig medialab waar jongeren aan de slag kunnen met allerhande media. Quindo is een organisatie van Howest en Muziekcentrum Track* en is te beluisteren op www.quindo.be.
Meer info : Tom Christiaens 0474/266.170 tom.christiaens@quindo.be www.quindo.be

Voor de redactie Bernard Decock

Geplaatst op 15.01.2015

Oostendse senioren gratis naar KVO - KV Kortrijk

Goed nieuws voor alle Oostendse senioren (60+)! Ze kunnen gratis de streekderby KVO - KV Kortrijk bijwonen op zaterdag 17 januari 2015 om 20.00 uur.
Alle Oostendse senioren kunnen -zolang de voorraad strekt (!)- een ticket afhalen in de Oostendse ontmoetingscentra of aan het UiTloket vanaf woensdag 14 januari 2015.
Meer info over KVO op www.kvo.be.

Geplaatst op 15.01.2015
4668 artikelspagina's: 1 ... 457 458 459 460 461 462 463 <<< 464 >>> 465 466 467