Onafhankelijke digitale krant voor Zuid-West-Vlaanderen

Zoeken

Uw reclame op deze site
voor slechts 0,70 per dag
Alle info: klik hier

Welkom

Gratis plaatsen wij uw foto('s) op deze site met de daarbijhorende tekst,voor verenigingen, sportclubs, diverse bijeenkomsten, familie gebeurtenissen, optredens, stads activiteiten enz...

Iedereen kan ook zelf één of meerdere foto's in hoge resolutie met een daarbij horende tekst van zijn of haar vereniging sportclub enz... zoals hierboven vermeld opsturen naar : zuid.west.vlaamsemedia@gmail.com.

Contact Redactie & Verantwoordelijke uitgever: Bernard Decock
E-mail: zuid.west.vlaamsemedia@gmail.com
Gsm: 0495 25 45 47

Bekende koppen in 'Uit in Oostende' van februari

Hoog BV-gehalte in de UiTkalender van februari! We laten niet alleen Johan Verminnen aan het woord, ook Martin Heylen doet zijn zegje! Verder is er ook Geert Tavernier over Liefde tussen de Lijnen, Douglas Firs, fotograaf Stijn Staelens en veel meer!
Lees ons magazine alvast digitaal!
Een gedrukt exemplaar van de kalender krijg je gratis aan -onder meer- de infobalie van het Stadhuis, bij Toerisme Oostende, in CC De Grote Post of in Bibliotheek Kris Lambert, maar wordt ook op tal van andere locaties in Oostende verdeeld.
Jouw activiteit in ‘Uit in Oostende’? Voer via de UiTdatabank zelf een activiteit in!
Op www.uitinoostende.be kun je de volledige kalender raadplegen. Voor meer info kun je terecht bij het UiTloket. 

Voor de redactie:Bernard Decock

Geplaatst op 22.01.2015

VTI levert bloeddonors

Het VTI in Kortrijk heeft een lange traditie in bloed geven. Al jarenlang komen medewerkers van het Rode Kruis twee keer per jaar op school langs voor een bloedinzameling. Alle leerlingen van het zesde en zevende jaar worden uitgenodigd om hieraan deel te nemen. Elke leerling beslist dan zelf of hij of zij deelneemt. Deze keer trotseerden 67 leerlingen het prikje en brachten een kwartiertje op de bank door om wat bloed af te staan. Het is een kleine moeite, maar het doet deugd te zien dat zo veel jongeren nog warm gemaakt kunnen worden om belangeloos iets voor een ander te doen, want dit bloed kan levens redden.

Wim Cottenier / Foto : VTI

Geplaatst op 22.01.2015

Oostelijke strekdam even afgesloten

Op maandag 26 en dinsdag 27 januari 2015 wordt een camerainspectie uitgevoerd op de Oostelijke strekdam. Om alles vlot en veilig te laten verlopen, wordt de strekdam afgesloten voor het publiek.
Op maandag 26 en dinsdag 27 januari 2015 wordt een camerainspectie uitgevoerd in de wachtbuizen van de Oostelijke strekdam. Tijdens deze werken worden ook de 'trekputten' opengelegd. De dam wordt twee dagen afgesloten voor het publiek.
De situatie wordt ter plaatse duidelijk gesignaleerd. Er worden nadarhekkens voorzien rond de opengelegde putten en aan het begin van de dam worden extra slagbomen geplaatst.
Afhankelijk van de weersomstandigheden, wordt vrijdag beslist of de werkzaamheden kunnen doorgaan.

Voor de redactie: Bernard Decock

Geplaatst op 22.01.2015

Provinciedomein Raversyde (Oostende) haalt ruim 20 % meer bezoekers in 2014

Provinciedomein Raversyde in Oostende kreeg afgelopen jaar een recordaantal bezoekers over de vloer. Voor de drie musea samen, ‘Memoriaal Prins Karel’, ‘Atlantikwall’ en ‘ANNO 1465’ werden in totaal 136.293 bezoekers geteld.
Dit is ruim 20 % meer dan in 2013 (112.749 bezoekers) en bijna 40 % meer dan in 2012 (97.926 bezoekers).Vooral Atlantikwall heeft er dankzij de tentoonstellingen ‘Atlantic Wall’ van Stephan Vanfleteren en ‘Private Shelter’, een samenwerking met kunstencentrum Vrijstaat O., met 90.436 unieke bezoekers een uitstekend jaar op zitten.ANNO 1465 ontving vorig jaar 25.472 unieke bezoekers. Memoriaal Prins Karel telde 20.385 bezoekers.[ www.raversyde.be ]

Geplaatst op 22.01.2015

Rebus zoekt ambassadeurs voor de klas!

Wil jij een lokale REBUS-ambassadeur worden in West-Vlaanderen? Is voor een klas staan jouw roeping? En heb je voeling met het holebi/transgender thema? Neem dan snel contact op met REBUS!
Regenbooghuis REBUS is op zoek naar ambassadeurs voor in de klas.
Aanbod:
• Een motiverende plek om samen kennis te maken tussen pot en pint
• Een professionele basisvorming ter introductie met leuke trivia en harde feiten
• Bijscholingen en intervisiemomenten
• Coaching door gedreven ervaringsdeskundigen
• Superhandig uitgewerkt educatief materiaal
• Ervaring in het onderwijslandschap met het oog op je CV
• Een vrijwilligersverzekering en terugbetaling van vervoersonkosten
• Leuke, avontuurlijke, happy, crazy,… momenten zoals een teambuilding,…
Wat is jouw profiel?
• Je bent een loyale ambassadeur, ‘the face’!
• Je hebt voeling met dé provincie West-Vlaanderen
• Je bent verantwoordelijk, punctueel, leergierig, kritisch,…
• Maar je staat zeker ook open voor feedback
• Een groep boeien van begin tot einde is echt jouw ding
• Netwerking zit in je natuur
• Jezelf op regelmatige basis engageren is voor jou vrijwillig maar niet vrijblijvend
Geïnteresseerd? Kom dan zeker eens langs bij REBUS, het regenbooghuis West-Vlaanderen, mail naar lozano@rebuswvl.be of bel op het nummer 0473/13.04.29.

Voor de redactie: Bernard Decock

Geplaatst op 22.01.2015

FEESTPLANNEN? Welkom op Wij trouwen ! Wij feesten 2015!

Sinds jaar en dag is het huwelijksevent WIJ TROUWEN dé absolute referentie voor alle verliefde/verloofde koppeltjes die samen met familie en vrienden inspiratie wensen op te doen voor hun mooiste dag.
Van vrijdag 23 tot en met zondag 25 januari 2015 vindt in Kortrijk Xpo de 20ste editie van deze hoogmis voor de huwelijksbranche plaats. Een beter moment voor een doorgedreven vernieuwingsoperatie had de organisatie niet kunnen kiezen.
Welkom op WIJ TROUWEN I WIJ FEESTEN 2015!
WAAR IS DA FEESTJE?!
De beste elementen uit de vroegere beursformule blijven uiteraard behouden. Dat bewijst het eerste gedeelte van de nieuwe naam – WIJ TROUWEN. Het event bundelt immers nog steeds de belangrijkste aanbieders/specialisten uit de huwelijksbranche onder één dak: van feestlocaties, fotografen en bruidskledij tot DJ’s, ceremonievervoer en groendecoratie.
Wat daarna komt – WIJ FEESTEN – verwijst naar de uitbreiding/vernieuwing langs zowel exposanten- als bezoekerszijde.
Laten we eerlijk zijn: wie houdt er nu niet van een goed feestje? Denken we maar – naast een huwelijksfeest – aan een communie- of lentefeest, een babyborrel, een jubileum, een verjaardagsfeest, .. Ook hier komt heel wat bij kijken maar hoe begin ik daaraan? Wat dien ik allemaal te regelen? Welke leveranciers spreek ik aan?
WIJ TROUWEN I WIJ FEESTEN 2015 biedt een antwoord op al deze vragen. Gedurende uw bezoek maakt u kennis met het uitgebreid aanbod van meer dan 100 feestpartners die van ieder feest – wat de gelegenheid ook moge zijn – een onvergetelijke gebeurtenis maken.
ZO VEEL MEER
Heeft u dus iets te vieren? Breng dan zeker een bezoek aan WIJ TROUWEN I WIJ FEESTEN 2015 in Hal 5 van Kortrijk Xpo. Naast het aanbod van de aanwezige aanbieders/specialisten is er op zaterdag en zondag (telkens om 16u45) een professionele modeshow met de nieuwste trends in bruids-, suite-, ceremonie- en communiekledij. Daarnaast kunnen toekomstige bruidjes en communicantjes doorlopend terecht op het kapperspodium en kan iedereen zich aan een dansje wagen tijdens de gratis danscursussen. Kinderopvang op de beursvloer is voorzien.
PRAKTISCH
WIJ TROUWEN I WIJ FEESTEN 2015 vindt plaats van vrijdag 23 tot en met zondag 25 januari 2015 in Hal 5 van Kortrijk Xpo – ingang via IN/OUT XPO NOORD. De beurs is iedere dag geopend van 13u tot 18u, op vrijdag van 18u tot 22u.
Toegang is gratis voor kinderen jonger dan 12 jaar, volwassen betalen €10/persoon.
Info en tickets: www.wij-trouwen.be en www.wij-feesten.be. 

Barbara Demeulemeester

Geplaatst op 22.01.2015

Nieuwbakken festivalreporters trekken de zomer op gang

Jongeren die dromen van een carrière als reporter, concertfotograaf of recensent kunnen op Kokopelli Festival in mei met hun pen of camera aan de slag. Kokopelli en medialab Quindo leiden jongeren op tot concertfotograaf, radio- en videoreporter of recensent. Jongeren leren de knepen van het vak in 3 sessies. Ze leren er hoe ze een interview afnemen, hoe ze een verhaal vertellen en krijgen zicht op de techniek.
Op het Kokopelli Festival op 15-16-17 mei 2015 in Gullegem kunnen ze meteen aan de slag. Samen maken de jongeren een verslag met video’s, foto’s en recensies. Deze worden gedeeld op de website en op sociale media (Facebook, YouTube, Twitter, …).
Wanneer? • De workshop bestaat uit 3 sessies. • Op 3 zaterdagvoormiddagen: 25 april, 2 en 9 mei 2015
Telkens van 9u30 tot 12u Waar? In Kortrijk Medialab Quindo 2de verdieping Muziekcentrum Track Conservatoriumplein 1 8500 Kortrijk
Inschrijven ? Via een mail naar info@kokopelli.be: • Onderwerp ‘inschrijving workshop’ + vermelding naam, rijksregisternummer, adres en telefoonnummer.
vanaf 15 jaar kunnen deelnemen. kan tot en met 1 februari 2015
http://www.kokopelli.be/nl/artikel/word-jij-festivalreporter-op-kokopelli
Andere data om te onthouden:
21/03/2015: Kokopelli Fiesta @ Dudu Heule
30/04/2015: Kokopelli Preparty @ Den Osse Gullegem 15-16-17/05/2015.

Foto's : Kokopelli / De redactie Bernard Decock

» Klik hier voor de foto's

Geplaatst op 21.01.2015

Fietskoeriers winnen Groene Pluim 2015 Groen West-Vlaanderen

Naar jaarlijkse gewoonte reikt Groen West-Vlaanderen op haar nieuwjaarsreceptie een groene pluim uit aan een organisatie, bedrijf of initiatief dat een groen duwtje in de rug verdient.
Dit jaar lieten we ons inspireren door de rede van de gouverneur over ‘Ondernemen’ en zetten de groene pluim in het thema van de (groene) economie. Want de ‘droomwerven’ die de gouverneur voor de toekomst ziet, zijn die de onze. Groen droomt niet van een cargoluchthaven in de Noordzee, maar van steden waar fietsen de norm wordt. Groen droomt niet van het winnen land op de zee, maar van zuinig en milieuvriendelijk omspringen met onze beperkte ruimte en grondstoffen. Groen mikt niet op export van tonnen varkensvlees, maar kiest voor lokale productie op maat van de bewoners.
Er werden 3 (groepen van) bedrijven genomineerd die in onze groene dromen passen:
1. Beauvent cvba
Noem Beauvent gerust de ‘West-Vlaamse Ecopower’. Wat kleiner en zelf geen stroomleverancier naar particulieren, maar met dezelfde filosofie. En die is om lokaal duurzame energie te produceren. Een fijnmazig netwerk van kleinschalige en milieuvriendelijke energieproductie, zo dicht mogelijk bij de plaats van verbruik, is de groene visie op duurzame stroomvoorziening. En ze doen dat bovendien in de vorm van een coöperatieve onderneming, waarbij iedereen die een aandeel heeft met gelijk stemrecht mee kan beslissen over de richting die de onderneming moet ingaan.
2. Fietskoeriers
Fietskoeriers in onze provincie bestaan ondertussen in Brugge, Kortrijk, Roeselare en Oostende. Ze vormen een goed alternatief voor het rondbrengen van allerhande pakjes en poststukken in de steden. Het is een milieuvriendelijke vorm van transport, neemt veel minder ruimte in dan de wagen en de fietskoeriers zijn in een stedelijke omgeving bovendien een stuk sneller dan de wagen. Deze relatief nieuwe vorm van logistiek willen we dan als Groen ook alle kansen geven.
3. Peter Steen & Co en Wonen en Natuur
Deze 2 bedrijven uit respectievelijk Heuvelland en Ruiselede verkopen bio-ecologische bouwmaterialen. Duurzaam bouwen zit de laatste jaren erg in de lift, maar wordt vooral benaderd vanuit het energie-aspect en minder op materiaalkeuze. Bio-ecologisch bouwen en wonen wil het gebruik van milieuvriendelijke en zoveel mogelijk minerale of hernieuwbare materialen promoten. Bouwen kan immers ook met hout in plaats van beton, isoleren met hennep in plaats van polyurethaanschuim, schilderen met leemverf in plaats van petrochemische producten,… De ligging van de bedrijven bewijst trouwens ook dat je niet in de stad hoeft te zijn om voortrekkers te vinden.
De leden van Groen West-Vlaanderen konden hun stem uitbrengen en kozen voor de verschillende West-Vlaamse fietskoeriers als winnaar van de groene pluim 2015! / Herman Lodewijckx, provincieraadslid, 0496540270 Annick Willemans, provinciaal voorzitter. 

Foto's : Groen West Vlaanderen

» Klik hier voor de foto's

Geplaatst op 21.01.2015

Poëziepingpong

Het dichterskoppel David Troch en Sylvie Marie voert een woordenstrijd. Het lot bepaalt wie met een gedicht begint en de ander pikt hierop in met een poëtischereactie. Ze vuren de gedichten als pingpongballen op elkaar af en creëren zo een verhaal dat alle kanten opspringt.
Kom op 28 januari zeker eens kijken naar deze prikkelende en verrassende voorstelling!
Praktisch:
Graag vooraf inschrijven. De ‘battle’ start om 15.30 in de Literatuurkamer.
Info en inschrijvingen:
Bibliotheek Blankenberge – Onderwijsstraat 17 - 8370 Blankenberge
050 41 59 78 – blankenberge@bibliotheek.be 
Voor de redactie Bernard Decock

Geplaatst op 21.01.2015

Poëziewedstrijd ‘Word jij onze stadsdichter?’

Schrijf, blog, vlog, rap of dicht je graag? Zoek je een podium voor deze teksten? Waag dan je kans en neem deel aan deze wedstrijd.
Als stadsdichter vertel je op geheel eigen poëtische wijze over jouw leven in en rondom Blankenberge. Reserveer de avond van 23 april 2015 in je agenda: dit kan het moment zijn van jouw grote doorbraak! Deze avond treed je mogelijk op voor publiek in onze Aula. De winnaar ontvangt 200 euro, een geschenk en mag voor een periode van twee jaar verschillende Blankenbergse evenementen opfleuren met een poëtisch intermezzo.
Praktisch
Wedstrijdvoorwaarden: je bent 15 jaar of ouder én hebt een link met Blankenberge en haar couleur locale. je bent bereid om vanaf het voorjaar van 2015 (gedurende twee jaar) stadsdichter van Blankenberge te zijn. Hoe deelnemen Schrijf één gedicht/song- of raptekst over Blankenberge (max. 30 regels) en één naar keuze. Onderteken deze telkens met een pseudoniem Noteer jouw pseudoniem, familienaam, voornaam, contactgegevens (adres, e-mail, gsm-nummer), geboortedatum in een apart document. E-mail deze drie documenten met jouw motivatie vóór 20 maart 2015 naar judith.vergauwe@blankenberge.be Het wedstrijdreglement is te vinden op de website bibliotheek.blankenberge.be, op onze Facebookpagina en aan de infobalie in de Lobby van de bibliotheek.

Geplaatst op 21.01.2015
4922 artikelspagina's: 1 ... 483 484 485 486 487 <<< 488 >>> 489 490 491 492 493