Onafhankelijke digitale krant voor Zuid-West-Vlaanderen

Zoeken

Uw reclame op deze site
voor slechts 0,70 per dag
Alle info: klik hier

Welkom

Gratis plaatsen wij uw foto('s) op deze site met de daarbijhorende tekst,voor verenigingen, sportclubs, diverse bijeenkomsten, familie gebeurtenissen, optredens, stads activiteiten enz...

Iedereen kan ook zelf één of meerdere foto's in hoge resolutie met een daarbij horende tekst van zijn of haar vereniging sportclub enz... zoals hierboven vermeld opsturen naar : zuid.west.vlaamsemedia@gmail.com.

Contact Redactie & Verantwoordelijke uitgever: Bernard Decock
E-mail: zuid.west.vlaamsemedia@gmail.com
Gsm: 0495 25 45 47

Iliaz Pyncket (Vaste Vuist Lauwe) in preselectie Jeugd Olympische Spelen

De Koninklijke Belgische Turnbond (KBT) heeft zijn preselectie bekend gemaakt om deel uit te maken van de Belgische delegatie die zal deelnemen aan de Jeugd Olympische Spelen in de discipline “gymnastiek”. Het EYOF (European Youth Olympic Festival) zal doorgaan van 25 juli tot en met 1 augustus 2015 in Tbilisi (Georgië). Iliaz Pyncket (Sportgroep Vaste Vuist Lauwe) zit in de preselectie voor het EYOF.
Het EYOF is een tweejaarlijks sportevenement voor jonge sporters uit heel Europa. In negen verschillende Olympische disciplines gaan jonge sporters voor het goud. Het EYOF is een voorproefje voor de ‘echte’ Olympische Spelen. Zo worden de sporters net als op de Spelen gehuisvest in een Olympisch dorp, is er een openings- en sluitingsceremonie en natuurlijk een Olympische Vlam en een officiële vlag.
De negen Olympische sporten die samen het EYOF vormen zijn: atletiek, basketbal, handbal, judo, tennis, turnen, volleybal, wielrennen en zwemmen. Voor alle sporten gelden de regels en eisen zoals die zijn vastgesteld door de internationale bonden.
Deelnemers aan het EYOF zijn maximaal 18 jaar. Het gaat om talentvolle topsporters, die worden begeleid naar de top. Voor deze sporters is internationale ervaring opdoen van groot belang. Die ervaring biedt het EYOF door in alles te lijken op de grote Spelen.
Eén van de geselecteerde gymnasten is topsporter Iliaz Pyncket, afkomstig uit Rekkem. Iliaz is nationaal Belgisch turner (juniores) en is lid van Sportgroep Vaste Vuist Lauwe. Iliaz heeft al heel wat wedstrijdervaring op nationaal en internationaal niveau. Iliaz traint 28u per week in het Topsportcentrum Gymnastiek te Gent en werd onlangs verkozen tot sportman van Stad Menen. De selectie voor deze Jeugd Olympische Spelen is een waardering voor uitzonderlijk talent. De volledige preselectie bestaat uit Frédéric de Camps (FfGym), Lukas Fickers (FfGym), Noah Kuavita (Silok Deurne), Takumi Onoshima (FfGym) en Iliaz Pyncket (Vaste Vuist Lauwe).
Na het selectietraject worden 3 gymnasten geselecteerd. Het is de ambitie van het Belgische mannenteam om te eindigen in de top-8 van het landenklassement.
Foto: Topsporter Iliaz Pyncket in de preselectie voor de Jeugd Olympische Spelen

Auteur: Dries Defossez

Geplaatst op 22.01.2015

Gemeente Anzegem roept Thiemen Valcke uit tot beloftevolle jongere

Topsportgymnast Thiemen Valcke (13 jaar) werd door het stadsbestuur van Anzegem verkozen tot beloftevolle jongere van het jaar 2014. Nadat Iliaz Pyncket ook de trofee “sportman van het jaar” in Stad Menen mocht in de wacht slepen, is dit de tweede grote erkenning voor een gymnast van sportgroep Vaste Vuist Lauwe. Het gemeentebestuur van Anzegem zorgde voor een gevulde en zeer aangename avond.
Op vrijdag 16 januari werden alle Anzegemse sporters, die op minstens provinciaal niveau in 2014 verdienstelijk waren, gehuldigd. Een avond vol unieke prestaties, memorabele sportbeelden, een aandenken voor iedere laureaat en natuurlijk hun handtekening in het Gulden Boek van de gemeente Anzegem.
Na een schitterend seizoen met onder meer een 3de plaats op het VK Gymnastiek en zijn schitterende prestaties op de internationale wedstrijd Wase Gymcup kon Thiemen Valcke de titel “beloftevolle jongere 2014″ in de wacht slepen. Meteen een mooie kers op de spreekwoordelijke taart en een opsteker voor het volgend seizoen.
Foto: Thiemen Valcke sportbelofte 2014 gemeente Anzegem

Auteur: Dries Defossez

Geplaatst op 22.01.2015

Eerste wedstrijd voor jonge competitiegymnasten Lauwe heel succesvol

Op zondag 11 januari 2015 trokken de jongste competitiegymnasten meisjes van sportgroep Vaste Vuist Lauwe naar Hoogstraten. Daar vond hun eerste wedstrijd van het seizoen plaats op alle 4 de toestellen: sprong, brug, balk en grond. Iedereen kon de week voordien al wat extra zelfvertrouwen opdoen tijdens een kleinere wedstrijd in Vlamertinge. Dit zorgde voor heel wat minder zenuwen en dus een betere wedstrijd voor praktisch iedereen. We zagen een nog betere afwerking, nog minder fouten en vooral genietende gymnasten. Sommige meisjes konden werkelijk de jury imponeren, ook altijd mooi meegenomen.

Op deze I-niveau wedstrijden wordt geen ranking gemaakt en gaat iedereen naar huis met ofwel een bronzen, zilveren of gouden medaille, afhankelijk van de behaalde puntennorm.
In de categorie I 8-jaar haalden Louise Derycke, Sien Sabbe, Laure Vanoverschelde en Noa Vantomme een zilveren medaille.
Bij de meisjes I 9-jaar turnden Suze-Anne Becquart, Yanne Cottyn, Tiany Labarque en Luna Ovaere een wedstrijd goed voor brons. Lara en Laïs Vanackere gingen naar huis met een zilveren plak. Alice Francoy en Lise Verhaeghe maakten een grote indruk en veroverden de gouden medaille.
Foto 1 : Boven vlnr: Luna Ovaere, Yanne Cottyn, Suze-Anne Becquart, Tiany Labarque, Laïs Vanackere en Lara Vanackere. Onder vlnr: Lise Verhaeghe, Alice Francoy, Laure Vanoverschelde, Louise Derycke, Noa Vantomme en Sien Sabbe.
Foto 2: vlnr Laure Vanoverschelde, Louise Derycke, Noa Vantomme en Sien Sabbe.

Auteur: Dries Defossez

» Klik hier voor de foto's

Geplaatst op 22.01.2015

Bekende koppen in 'Uit in Oostende' van februari

Hoog BV-gehalte in de UiTkalender van februari! We laten niet alleen Johan Verminnen aan het woord, ook Martin Heylen doet zijn zegje! Verder is er ook Geert Tavernier over Liefde tussen de Lijnen, Douglas Firs, fotograaf Stijn Staelens en veel meer!
Lees ons magazine alvast digitaal!
Een gedrukt exemplaar van de kalender krijg je gratis aan -onder meer- de infobalie van het Stadhuis, bij Toerisme Oostende, in CC De Grote Post of in Bibliotheek Kris Lambert, maar wordt ook op tal van andere locaties in Oostende verdeeld.
Jouw activiteit in ‘Uit in Oostende’? Voer via de UiTdatabank zelf een activiteit in!
Op www.uitinoostende.be kun je de volledige kalender raadplegen. Voor meer info kun je terecht bij het UiTloket. 

Voor de redactie:Bernard Decock

Geplaatst op 22.01.2015

VTI levert bloeddonors

Het VTI in Kortrijk heeft een lange traditie in bloed geven. Al jarenlang komen medewerkers van het Rode Kruis twee keer per jaar op school langs voor een bloedinzameling. Alle leerlingen van het zesde en zevende jaar worden uitgenodigd om hieraan deel te nemen. Elke leerling beslist dan zelf of hij of zij deelneemt. Deze keer trotseerden 67 leerlingen het prikje en brachten een kwartiertje op de bank door om wat bloed af te staan. Het is een kleine moeite, maar het doet deugd te zien dat zo veel jongeren nog warm gemaakt kunnen worden om belangeloos iets voor een ander te doen, want dit bloed kan levens redden.

Wim Cottenier / Foto : VTI

Geplaatst op 22.01.2015

Oostelijke strekdam even afgesloten

Op maandag 26 en dinsdag 27 januari 2015 wordt een camerainspectie uitgevoerd op de Oostelijke strekdam. Om alles vlot en veilig te laten verlopen, wordt de strekdam afgesloten voor het publiek.
Op maandag 26 en dinsdag 27 januari 2015 wordt een camerainspectie uitgevoerd in de wachtbuizen van de Oostelijke strekdam. Tijdens deze werken worden ook de 'trekputten' opengelegd. De dam wordt twee dagen afgesloten voor het publiek.
De situatie wordt ter plaatse duidelijk gesignaleerd. Er worden nadarhekkens voorzien rond de opengelegde putten en aan het begin van de dam worden extra slagbomen geplaatst.
Afhankelijk van de weersomstandigheden, wordt vrijdag beslist of de werkzaamheden kunnen doorgaan.

Voor de redactie: Bernard Decock

Geplaatst op 22.01.2015

Provinciedomein Raversyde (Oostende) haalt ruim 20 % meer bezoekers in 2014

Provinciedomein Raversyde in Oostende kreeg afgelopen jaar een recordaantal bezoekers over de vloer. Voor de drie musea samen, ‘Memoriaal Prins Karel’, ‘Atlantikwall’ en ‘ANNO 1465’ werden in totaal 136.293 bezoekers geteld.
Dit is ruim 20 % meer dan in 2013 (112.749 bezoekers) en bijna 40 % meer dan in 2012 (97.926 bezoekers).Vooral Atlantikwall heeft er dankzij de tentoonstellingen ‘Atlantic Wall’ van Stephan Vanfleteren en ‘Private Shelter’, een samenwerking met kunstencentrum Vrijstaat O., met 90.436 unieke bezoekers een uitstekend jaar op zitten.ANNO 1465 ontving vorig jaar 25.472 unieke bezoekers. Memoriaal Prins Karel telde 20.385 bezoekers.[ www.raversyde.be ]

Geplaatst op 22.01.2015

Rebus zoekt ambassadeurs voor de klas!

Wil jij een lokale REBUS-ambassadeur worden in West-Vlaanderen? Is voor een klas staan jouw roeping? En heb je voeling met het holebi/transgender thema? Neem dan snel contact op met REBUS!
Regenbooghuis REBUS is op zoek naar ambassadeurs voor in de klas.
Aanbod:
• Een motiverende plek om samen kennis te maken tussen pot en pint
• Een professionele basisvorming ter introductie met leuke trivia en harde feiten
• Bijscholingen en intervisiemomenten
• Coaching door gedreven ervaringsdeskundigen
• Superhandig uitgewerkt educatief materiaal
• Ervaring in het onderwijslandschap met het oog op je CV
• Een vrijwilligersverzekering en terugbetaling van vervoersonkosten
• Leuke, avontuurlijke, happy, crazy,… momenten zoals een teambuilding,…
Wat is jouw profiel?
• Je bent een loyale ambassadeur, ‘the face’!
• Je hebt voeling met dé provincie West-Vlaanderen
• Je bent verantwoordelijk, punctueel, leergierig, kritisch,…
• Maar je staat zeker ook open voor feedback
• Een groep boeien van begin tot einde is echt jouw ding
• Netwerking zit in je natuur
• Jezelf op regelmatige basis engageren is voor jou vrijwillig maar niet vrijblijvend
Geïnteresseerd? Kom dan zeker eens langs bij REBUS, het regenbooghuis West-Vlaanderen, mail naar lozano@rebuswvl.be of bel op het nummer 0473/13.04.29.

Voor de redactie: Bernard Decock

Geplaatst op 22.01.2015

FEESTPLANNEN? Welkom op Wij trouwen ! Wij feesten 2015!

Sinds jaar en dag is het huwelijksevent WIJ TROUWEN dé absolute referentie voor alle verliefde/verloofde koppeltjes die samen met familie en vrienden inspiratie wensen op te doen voor hun mooiste dag.
Van vrijdag 23 tot en met zondag 25 januari 2015 vindt in Kortrijk Xpo de 20ste editie van deze hoogmis voor de huwelijksbranche plaats. Een beter moment voor een doorgedreven vernieuwingsoperatie had de organisatie niet kunnen kiezen.
Welkom op WIJ TROUWEN I WIJ FEESTEN 2015!
WAAR IS DA FEESTJE?!
De beste elementen uit de vroegere beursformule blijven uiteraard behouden. Dat bewijst het eerste gedeelte van de nieuwe naam – WIJ TROUWEN. Het event bundelt immers nog steeds de belangrijkste aanbieders/specialisten uit de huwelijksbranche onder één dak: van feestlocaties, fotografen en bruidskledij tot DJ’s, ceremonievervoer en groendecoratie.
Wat daarna komt – WIJ FEESTEN – verwijst naar de uitbreiding/vernieuwing langs zowel exposanten- als bezoekerszijde.
Laten we eerlijk zijn: wie houdt er nu niet van een goed feestje? Denken we maar – naast een huwelijksfeest – aan een communie- of lentefeest, een babyborrel, een jubileum, een verjaardagsfeest, .. Ook hier komt heel wat bij kijken maar hoe begin ik daaraan? Wat dien ik allemaal te regelen? Welke leveranciers spreek ik aan?
WIJ TROUWEN I WIJ FEESTEN 2015 biedt een antwoord op al deze vragen. Gedurende uw bezoek maakt u kennis met het uitgebreid aanbod van meer dan 100 feestpartners die van ieder feest – wat de gelegenheid ook moge zijn – een onvergetelijke gebeurtenis maken.
ZO VEEL MEER
Heeft u dus iets te vieren? Breng dan zeker een bezoek aan WIJ TROUWEN I WIJ FEESTEN 2015 in Hal 5 van Kortrijk Xpo. Naast het aanbod van de aanwezige aanbieders/specialisten is er op zaterdag en zondag (telkens om 16u45) een professionele modeshow met de nieuwste trends in bruids-, suite-, ceremonie- en communiekledij. Daarnaast kunnen toekomstige bruidjes en communicantjes doorlopend terecht op het kapperspodium en kan iedereen zich aan een dansje wagen tijdens de gratis danscursussen. Kinderopvang op de beursvloer is voorzien.
PRAKTISCH
WIJ TROUWEN I WIJ FEESTEN 2015 vindt plaats van vrijdag 23 tot en met zondag 25 januari 2015 in Hal 5 van Kortrijk Xpo – ingang via IN/OUT XPO NOORD. De beurs is iedere dag geopend van 13u tot 18u, op vrijdag van 18u tot 22u.
Toegang is gratis voor kinderen jonger dan 12 jaar, volwassen betalen €10/persoon.
Info en tickets: www.wij-trouwen.be en www.wij-feesten.be. 

Barbara Demeulemeester

Geplaatst op 22.01.2015

Nieuwbakken festivalreporters trekken de zomer op gang

Jongeren die dromen van een carrière als reporter, concertfotograaf of recensent kunnen op Kokopelli Festival in mei met hun pen of camera aan de slag. Kokopelli en medialab Quindo leiden jongeren op tot concertfotograaf, radio- en videoreporter of recensent. Jongeren leren de knepen van het vak in 3 sessies. Ze leren er hoe ze een interview afnemen, hoe ze een verhaal vertellen en krijgen zicht op de techniek.
Op het Kokopelli Festival op 15-16-17 mei 2015 in Gullegem kunnen ze meteen aan de slag. Samen maken de jongeren een verslag met video’s, foto’s en recensies. Deze worden gedeeld op de website en op sociale media (Facebook, YouTube, Twitter, …).
Wanneer? • De workshop bestaat uit 3 sessies. • Op 3 zaterdagvoormiddagen: 25 april, 2 en 9 mei 2015
Telkens van 9u30 tot 12u Waar? In Kortrijk Medialab Quindo 2de verdieping Muziekcentrum Track Conservatoriumplein 1 8500 Kortrijk
Inschrijven ? Via een mail naar info@kokopelli.be: • Onderwerp ‘inschrijving workshop’ + vermelding naam, rijksregisternummer, adres en telefoonnummer.
vanaf 15 jaar kunnen deelnemen. kan tot en met 1 februari 2015
http://www.kokopelli.be/nl/artikel/word-jij-festivalreporter-op-kokopelli
Andere data om te onthouden:
21/03/2015: Kokopelli Fiesta @ Dudu Heule
30/04/2015: Kokopelli Preparty @ Den Osse Gullegem 15-16-17/05/2015.

Foto's : Kokopelli / De redactie Bernard Decock

» Klik hier voor de foto's

Geplaatst op 21.01.2015
5015 artikelspagina's: 1 ... 492 493 494 495 496 <<< 497 >>> 498 499 500 501 502