Onafhankelijke digitale krant voor Zuid-West-Vlaanderen

Zoeken

Uw reclame op deze site
voor slechts 0,70 per dag
Alle info: klik hier

Welkom

Gratis plaatsen wij uw foto('s) op deze site met de daarbijhorende tekst,voor verenigingen, sportclubs, diverse bijeenkomsten, familie gebeurtenissen, optredens, stads activiteiten enz...

Iedereen kan ook zelf één of meerdere foto's in hoge resolutie met een daarbij horende tekst van zijn of haar vereniging sportclub enz... zoals hierboven vermeld opsturen naar : zuid.west.vlaamsemedia@gmail.com.

Contact Redactie verantwoordelijke Bernard Decock GSM - 0495 254 547
Voor een verslaggeving + foto bijdrage : Ives Devos - 0495 164 930

Great Peace Run & Walk neemt je mee langs de frontlinie van ‘De Groote Oorlog’

Dit jaar is het exact 100 jaar geleden dat er een einde kwam aan de Eerste Wereldoorlog. Om de bijna 10 miljoen slachtoffers te herdenken, wordt op zondag 6 mei de Great Peace Run & Walk georganiseerd.

Een nieuw groots internationaal loop- en wandelevenement. Het parcours volgt de frontlinie met start in de schaduw van de imposante Menenpoort en finish op de Grote Markt van Ieper. Inschrijven kan vanaf 6 februari om 11.00 u!
Op 6 mei krijgen lopers en wandelaars de kans om 10 of 21 km lang te genieten van de prachtige streek rond Ieper én om stil te staan bij de gruwel waar exact honderd jaar geleden een einde aan kwam. Het parcours van deze unieke belevingsloop- en wandeling start aan de Menenpoort, loopt dan door Flanders Fields, langs iconische plaatsen als Hill 60 en Hill 62, om te eindigen op de Grote Markt in Ieper voor het ‘In Flanders Fields’ Museum.
Ieder jaar zakken tienduizenden toeristen uit de hele wereld af naar de Westhoek om de Eerste Wereldoorlog te herdenken. “Naast de vele Belgische deelnemers willen we samen met onze Britse organisatiepartner The Great Run Company ook heel wat deelnemers van de andere kant van het Kanaal aantrekken. Daarnaast zullen ook heel wat Fransen en Nederlanders de weg vinden naar dit unieke loopevenement”, zegt Greg Broekmans van Golazo sports.

Persoonlijk trainingsschema
De inschrijvingen openen exact 3 maanden voor het evenement en dat is meteen een ideale voorbereidingsperiode. Daarom krijgt elke loper krijgt bij zijn inschrijving een gepersonaliseerd trainingsschema aangeboden door Energy Lab. Zo staat iedereen op 6 mei optimaal voorbereid aan de start. Bovendien krijgen deelnemers die zich ten laatste op 22 april inschrijven voor de 21km een gepersonaliseerd borstnummer met naam en vlagje van hun land. Een leuk souvenir!

Bezoek het In Flanders Fields Museum
“Ieper en Flanders Fields zijn indrukwekkende locaties. Dat gevoel willen we ook onze deelnemers meegeven. Daarom kunnen zij die er een weekendje van maken al op zaterdag hun startnummer afhalen. Bedoeling is om nadien in groep de Last Post mee te maken. Bovendien kunnen deelnemers én hun familie zowel op zaterdag 5 als zondag 6 mei het In Flanders Fields Museum bezoeken voor maar 4 euro in plaats van 9 euro”, aldus nog Greg Broekmans.
Het In Flanders Fields Museum toont de bezoeker de gevolgen van de Eerste Wereldoorlog. Levensechte personages en interactieve opstellingen confronteren je met de oorlog van een eeuw geleden. Touchscreens, de interactieve poppy-armband, videoprojectie, geluidsfragmenten… alles staat in het teken van een intense beleving en een authentieke onderdompeling in het leven aan het front.
 
FVW / Bron: Golazo

Geplaatst op 06.02.2018

Berdien Dingt naar het kroontje en titel van Miss Wellness Beauty 2018

Berdien Tollet, 27 jaar is afkomstig van Oudenaarde maar verhuist in maart naar Kortrijk
 Zij is zelfstandig apotheek vervanger en heeft haar 5 jarige studie Farmacie afgerond aan de universiteit van Gent. Naast haar fulltime job als apotheker heeft zij ook haar eigen zaak als sport- en voedingscoach opgebouwd, wat haar echte passie is, namelijk mensen helpen en gelukkiger maken.  
Hierbij werkt zij voornamelijk met het gamma van Herbalife en met gezonde voeding. 
Zij begeleidt mensen naar een gezondere levensstijl bijvoorbeeld afslanken, gezonder ontbijten, bijkomen in vetvrije spiermassa, betere sportprestaties en meer vitaliteit te hebben. 
 
In haar vrije tijd is zij vooral bezig met dingen in de gezondheidssector zoals sport, voeding en gezond koken en natuurlijk brengt zij graag tijd door met haar vrienden.  Voor de rest gaat zij goedlachs door het leven en geniet van de kleinste dingen. Haar grootste troef is dat zij zeer gemotiveerd is en een echte doorzetter. Als zij iets wil, gaat ze er helemaal voor. Haar levensmotto is dan ook “love what you do and do what you love”.
 
Zij heeft het geluk te mogen deel nemen aan Miss Wellness Beauty, een nationale verkiezing waarbij men opzoek gaat naar een ambassadrice die een jaar lang de schoonheids- en welzijnssector gaat vertegenwoordigen. De enige vereiste voor deelname is een duidelijke link hebben met deze sector. De organisatie sprak haar zelf aan om deel te nemen en deze kans wou ze met beide handen grijpen. Er waren 73 inschrijvingen en zij is samen met 19 andere meisjes als finaliste gestrand. De verkiezing bestaat nu reeds 7 jaar en de finale gaat door op zondag 22 april in Hangar58 in Genk. 
 
In het weekend doet ze mee aan heel wat activiteiten georganiseerd door de organisatie zoals de Day of Beauty, een interactieve beurs over de sector die doorgaan op 18 februari in Ter Elst in Edegem, fotoshoots, teambuilding, workshops bij de sponsers, mediatrainingen, en er staat ook nog een reis naar Djerba op het programma. 
 
Er is een zeer uitgebreid prijzenpakket voorzien voor de winnares zoals een prachtig verblijf voor 2 personen op de Seychellen, 7 nachten vol-pension aan boord van een luxueuze zeil catamaran geschonken door Bat-O-blue ter waarde van 8950€. Een prachtige kroon met Swarovski steentjes, Cadeaubonnen, professionele fotoshoots etc. Een jaar lang actes de présence op VIP aanwezigheden op exclusieve feestjes, evenementen, beurzen, openingen van schoolheidssalons, ook  TV opnames en gezicht van enkele belangrijke schoonheidsmerken.  
Deze prijzen worden voorzien door de sponsers van de organisatie (Medik8, Voss, Bat-o-blue, D'azur, Lashes etc). Mijn persoonlijke sponsers zijn Focus Optiek in Eine (opticien) en Petit Loup (een webshop van dameskledij). 
 
Stemmen voor Berdien kan door te sms'en naar 6045 met als tekst "MWB 7" (1€ per verzonden/ontvangen sms).
De mensen kunnen haar ook steunen en volgen via haar facebookpagina 'Finaliste Miss Wellness Beauty 2018 Berdien Tollet'.
 
Voor de redactie & front montage  : Bernard Decock

Geplaatst op 06.02.2018

Top jaar voor de Zoete Crossers

Mx De Zoete Crossers is een team die opgericht werd in ons supporters lokaal cafe de zoeten inval in Heule door Mike en Jp Devos , Diederik Deboosere en nog wat vrienden.
Het begon als een klein clubje met een kleine vriendengroep maar dit is met de jaren uitgegroeid tot een vaste Crew.
We rijden met onze club alle MCLB wedstrijden mee.( Deze zijn meestal in West en Oost Vlaanderen)
En sinds vorig jaar rijden sommige piloten ook Enduro Wedstrijden deze zijn meestal in de Ardennen of Frankrijk.
Bij ons is het belangrijkste dat de teamspirit er in blijft!
We zijn een hechte vriendengroep en daar draait het toch nog altijd om.
Veel plezier maken en natuurlijk goede resultaten halen is altijd leuk meegenomen.
 
 
Dit jaar haalden we met ons Team tal van podium plaatsen. 
Waaronder in verschillende categorieën Podium plaatsen behaalden in het belgisch Kampioenschap.
Een 3de Plaats door Nico De Wilde, een 2de plaats door Thomas Vervondel en onze eerste KAMPIOEN Stijn Goethals.
We kunnen dan ook bevestigen dat dit een top jaar was!
Ik weet voor 2018 dat er terug veel kanshebbers tussen zitten voor de Nationale 3kleur. 
 
 
Ieder jaar voor dat het cross seizoen begint organiseren we voor onze sponsors een sponsoravond.
Waar we  onze nieuwe uitrusting showen  samen met een hapje en een drankje en een pilotenvoorstelling.
Na dit gebeuren gaan we met sponsors en heel het team naar ons supporterslokaal de zoeten inval een dansje doen en een slaapmutsje drinken. 
 
Voor de redactie   Bernard Decock - Bron  : Mike  Devos  Fotografie  :Bernard decock & Katrien Quartier

Geplaatst op 06.02.2018

kortrijk xpo meets den achtkanter

In de lobby van het Meeting Center  van Kortrijk Xpo wordt werk tentoongesteld van kunstenaars van Groep Ubuntu x 8k. Dat is de nieuwe naam van den achtkanter na de fusie met Groep Ubuntu. Kortrijk Xpo heeft een artistieke samenwerking met deze vzw. Er is werk te zien van : Christa Allegaert, Nathalie Defrenne , Veerle De Mets,  Geert Dons, Isabelle Lecluyse,  Leen Lefebvre en Benny Verfaillie.  Het zijn niet zomaar kunstwerken van cliënten van Groep Ubuntu x 8k. Ze hebben inspiratie gezocht en gevonden op verschillende beurzen die ze in Kortrijk Xpo hebben bezocht: Groomania, Eurodogshow, Spirituele Expo, Interieur en Stoffenspektakel. Daarmee gingen ze creatief aan de slag in hun atelier.  Groep Ubuntu x 8k is een Kortrijkse vzw die bijdraagt tot de levenskwaliteit van volwassenen met een verstandelijke beperking of een niet-aangeboren hersenletsel. Door het bezoeken van tentoonstellingen of door een samenwerking met andere kunstenaars maar ook door deel te nemen aan artistieke projecten buiten hun kunstatelier worden de cliënten van Groep Ubuntu x 8K voortdurend geprikkeld en uitgedaagd. Zo kunnen ze hun grenzen verleggen tot ver buiten de muren van het atelier.
De kunstwerken zijn te bekijken en kunnen ook aangekocht worden. De opbrengst gaat integraal naar de vzw.  De tentoonstelling loopt tot 26 oktober 2018.

Meer informatie:  Groep Ubuntu x 8K www.achtkanter.be Contactpersoon Kunstatelier: Inge Vandeputte kunstatelier@achtkanter.be 
– 056 21 71 41

Voor de redactie  : Bernard Decock  - Bron  :Voor kortrijk Xpo   - Irene Wielemaker


Geplaatst op 05.02.2018

DE TUINKIOSK VAN TUINXPO GEEFT JE GOESTING IN DE LENTE!

Van vrijdag 2 maart tot zondag 4 maart kan je in Kortrijk Xpo opnieuw terecht voor de eerste indoor tuinbeurs van 2018: TUINXPO! De Kiosk op de Graanmarkt werd hiervoor omgebouwd tot een levensecht tuinhuis.

TUINXPO is er voor iedereen met een passie voor de tuin en het buitenleven. Naast het uitgebreid aanbod van de deelnemende ondernemingen wordt je ondergedompeld in inspirerende groenzones en demotuinen en kan je zelfs deelnemen aan één van de vele workshops. Ontdekken, inspireren en beleven ... daar staat TUINXPO voor. TUINXPO toont je als eerste de allernieuwste tuintrends en geeft je bovenal goesting in de lente!

En die goesting wordt in februari reeds aangewakkerd op de Graanmarkt in Kortrijk. De glazen Kiosk werd in samenwerking met Wouter Doornaert van Nester volledig omgebouwd tot een tuinhuis met alles erop en eraan. Nester is ontstaan uit een passie van Wouter voor het werken met hout, liefde voor natuur en begeestering voor het ontwerpen van tastbare zaken. Dit toont hij opnieuw met dit creatief project.

TUINXPO is gratis te bezoeken op:
Vrijdag 02 maart 2018 van 10u00 tot 20u00? , Zaterdag 03 maart 2018 van 10u00 tot 18u00? ,Zondag 04 maart 2018 van 10u00 tot 18u00

Meer info  : Kortrijk Xpo – Hal 4 : www.tuinxpo.be : tuinxpo@kortrijkxpo.com 056 24 11 11
NESTER : wouter@nester.be - www.nester.be


Voor de redactie  : Bernard Decock  - Bron : Lise Van Tendeloo


 

Geplaatst op 05.02.2018

44ste VACBL Veldloop te Beveren-Leie

Op zondag 25 februari organiseert Vrije Atletiekclub Beveren-Leie (VACBL) zijn traditionele veldloop, tevens de 3e manche in het 9-delige veldloopcriterium voor Vrije Sporters en niet-aangeslotenen. Op de terreinen rond het gemeentelijk sportstadion in de Leenriestraat wordt opnieuw een uitdagend veldloopparcours in elkaar gestoken: Na het succes van vorig jaar met een spiraal op de akker en een bruggetje waardoor er minder ronden dienden gelopen te worden, willen de parcoursbouwers Filip Vanwijnsberghe en Koen Dendoncker dit behouden, het zorgt voor de nodige spektakel!
Het eerste startschot wordt gegeven om 14u00. Net zoals vorig jaar starten we met 2 reeksen kuikentjes van + 120m voor 3- tot 5- jarigen. Er is ook speciaal een wedstrijd voorzien voor mensen met een beperking en een volkscross over 1500 meter voor zij die het puur recreatief willen houden. Zoals steeds bij iedere reeks ( 28 in totaal) is dat de eerste 3 mannen en vrouwen gehuldigd worden op het podium met een extra prijs. Iedereen kan dus duidelijk zijn gading vinden.

We hopen dat dit jaar het weer ons eens gunstig gezind is! Zodat onze sterk groeiende club talrijk aanwezig kan en zal zijn.

VACBL hoopt opnieuw de kaap van 500 lopers aan de start van de verschillende wedstrijden te krijgen. De deelnemers komen traditiegetrouw uit gans de provincie en omstreken. Voorzitter Sammy Declerck gaat er prat op dat elke deelnemer opnieuw een waardevolle naturaprijs( winkelwaarde 6,2€) zal mogen in ontvangst nemen. De atletiekclub kan blijven rekenen op zijn trouwe sponsors, die het mee mogelijk maken dat elk jaar opnieuw een rijkelijk gevulde prijzentafel kan worden samengesteld. Zo vallen er in de huidige editie meer dan 600€ aan tombolaprijzen te winnen (oa. Een smart running uurwerk). Alle winnaars krijgen een naturaprijs ter waarde van 30€ en een heel speciale prijs voor de andere podiumlopers. Daarmee onderscheiden we ons van de andere veldlopen, iedere loper weet dit te waarderen. We willen dan ook de mooiste prijzentafel hebben van de vrije sporters!

In de eigen rangen van de Beverse atletiekclub wordt vooral uitgekeken naar de talrijke aanwezigheid van de jeugdleden. Het motto van dit hele gebeuren is immers in de eerste plaats : de kinderen laten proeven van een veldloopwedstrijd in eigen regio, waarbij zij kunnen rekenen op de steun van hun grootste supporters zijnde hun mama, papa en andere familieleden. Ook de 7 Beverse jeugdtrainers zullen vanaf de zijlijn hun poulains luidop aanmoedigen. De komende weken worden ze op training klaar gestoomd!
De Beverse atletiekclub heeft in eigen rangen een ganse resem aan podiumkandidaten en daarvoor is het onder meer uitkijken naar Amalia Deschodt, Xander Delmeiren, Lohran Baillievier, Koen Dendoncker, Mia Frère, Vital Aelbrecht, Ruth Van Houdenhove, Desmet Milo en Aiko, Filip Vanwijnsberghe en Veerle Debaets om de blauwwitte kleuren van VACBL hoog te houden.

Kortom, wie zijn veldloopcapaciteiten eens wil uittesten, hetzij competitief hetzij recreatief, of wie als supporter wil genieten van een sfeervol en sportief gebeuren, weet waar de place to be is op zondag 25 februari.


Meer info  : Sammy Declerck :. Tel 0494/448102.

Voor de redactie  : Bernard Decock - Bron  : Declerck Sammy


 

Geplaatst op 05.02.2018

Vanaf nu ook geboorteaangifte mogelijk in AZ Groeninge

Jaarlijks worden om en bij de 1700 kinderen geboren in het Kortrijkse az groeninge. Om de huidige dienstverlening
te optimaliseren slaan de stad Kortrijk en az groeninge de handen in elkaar. Vanaf vandaag kunnen kersverse
ouders ook in het ziekenhuis zelf de geboorteaangifte in orde brengen.
Drie dagen per week
Ouders kunnen drie dagen per week terecht in het ziekenhuis om hun pasgeborene aan te geven, op maandag, woensdag
en vrijdag van 9u tot 12u30. Het geboorteloket bevindt zich op de verpleegeenheid materniteit.
Arne Vandriessche, schepen van Burgerzaken: “Om iedereen zo vlot mogelijk te kunnen helpen, wordt er gewerkt met het stadhuis op
afspraak systeem. Op die manier kunnen we ook snel evalueren en de tijdsblokken aanpassen indien nodig. Flexibiliteit is noodzakelijk in
een goeie dienstverlening.”
De ligduur voor mama’s is minimaal drie dagen. Ouders kunnen dus altijd op één van de beschikbare dagen terecht in het
ziekenhuis voor de aangifte. Op die momenten kan een geboorteaangifte in het stadhuis niet.
Verloop
Er komt al zoveel kijken bij de geboorte van een kind dat een extra verplaatsing naar het stadhuis niet altijd evident is. De
stad dacht daarom al even na om geboorteaangiftes te organiseren in het ziekenhuis. Begin 2017 werd gepolst naar de
bereidheid van az groeninge om daarin mee te gaan. Zij reageerden heel positief en de nodige eerste stappen werden
genomen.
Karin Debrouwer, hoofdvroedvrouw az groeninge: “Het is fijn als dergelijk idee gerealiseerd kan worden. Deze dienstverlening heeft voor
de ouders een grote toegevoegde waarde én stemt tot ieders tevredenheid. Dat is waar we als materniteit voor willen staan”.
Om dit te kunnen organiseren, moest aan een aantal voorwaarden voldaan worden. Zo is een apart lokaal met beveiligde
verbinding nodig, moeten verschillende privacy procedures doorlopen worden, was toestemming nodig van de procureur
des konings en moest er een bijkomend register van de burgerlijke stand gecreëerd worden.
Een jaar later is het zover, zijn alle noodzakelijke procedures doorlopen en kunnen de eerste ouders hun kindje aangeven in
het ziekenhuis.

Charlotte Vanpeteghem en Wouter Scherpereel deden dit als eerste. Hun zoontje Mathis werd op vrijdag 2
februari geboren. ( front foto  )

Arne Vandendriessche, schepen van Burgerzaken: “Dienstverlening staat voorop in ons stadhuis, de geboorteaangifte in het ziekenhuis is
opnieuw een volgende stap om het leven van onze inwoners gemakkelijker te maken. Een volgende stap, want ons werk is nooit af.”
Voor de redactie en fotografie  : Bernard Decock - bron  : Seel Seynhaeve dienst communicatie stad Kortrijk

Geplaatst op 05.02.2018

Vreemdelingengeweld Kortrijk: géén “geïsoleerd incident”

Tientallen messteken en een geperforeerde long. Dat is de trieste balans van een brutale aanval door vreemdelingen zaterdagavond op drie vrienden in het hart van Kortrijk. In een reactie noemt burgemeester Van Quickenborne de feiten een “geïsoleerd incident”. Niets is natuurlijk minder waar: Vlaams Belang wil het geheugen van de burgermeester even opfrissen.

De bijzonder agressieve en laffe aanval door vreemdelingen in Kortrijk staat natuurlijk niet op zich, maar kadert in een onophoudelijke reeks van criminele feiten gepleegd door vreemdelingen in de Kortrijkse binnenstad de voorbije jaren, met als voorlopig triest hoogtepunt de zeer zware migrantenrellen in de Lange Steenstraat. De handelaren, Kortrijkzanen en bezoekers van de binnenstad waren in de zomer van 2016 getuige van een ware veldslag met riemen, baseballknuppels en zelfs een machete. Herinner u krantenkoppen als: "ze sloegen op elkaar om te doden". De handelaren en Vlaams Belang legden in een protestactie voor de gemeenteraad van september ’16 een eisenbundel tot harde aanpak van de criminaliteit en illegaliteit neer bij het stadsbestuur. Het VTM-programma ‘Faroek’ besteedde in november ’16 ook ruime aandacht aan de zoektocht naar één van de daders. 
“Het is een feit, waar we niet omheen kunnen, dat er in Kortrijk steeds vaker geweld wordt gebruikt door jongeren van vreemde origine. Dat ondervond vorige week nog een dappere mama die deed wat onze politici nalaten: de bende aan het station aanpakken. Ze werd in het gezicht geslagen door een allochtoon”, zegt Wouter Vermeersch, lijsttrekker van Vlaams Belang Kortrijk. “Zolang het stadsbestuur weigert de voorstellen van Vlaams Belang door te voeren, blijft het dweilen met de kraan open. Het kan toch niet dat het hart van onze stad het strijdtoneel blijft van allerlei bendes van vreemde afkomst. Het kan toch niet dat bezoekers en inwoners van het centrum met angst de straat op moeten. De maatregelen liggen op tafel, alleen de politieke moed ontbreekt. Moet er écht doden vallen vooraleer men kordaat optreedt?”

“Op de laatste politieraad heb ik het punt van het vreemdelingengeweld in onze stad nog maar eens aangehaald”, zegt Steve Vanneste, politieraadslid voor Vlaams Belang. “Het stadsbestuur praat alleen over kleine criminaliteit en zwijgt over de vreemdelingenproblematiek. Het is niet omdat het aantal fietsdiefstallen daalt, dat de veiligheid is toegenomen in de stad. Het is niet omdat er camera’s staan, dat de feiten ook worden opgemerkt door de structurele onderbezetting van de Kortrijkse politie.”
“Wij betreuren ook dat er geen cijfers worden bijgehouden over de etnische afkomst van de daders”, gaat Vanneste verder. “De relevantie van cijfergegevens op basis van nationaliteit wordt steeds kleiner ten gevolge van de vele ‘nieuwe Belgen’. Marokkanen die over de dubbele nationaliteit beschikken worden in deze statistieken als Belg beschouwd.”

Vlaams Belang beraamt zich momenteel over protestacties naar aanleiding van het recente vreemdelingengeweld.

Meer info:
Wouter Vermeersch, lijsttrekker Vlaams Belang Kortrijk, 0485/66.07.80
Steve Vanneste, gemeente- en politieraadslid Vlaams Belang Kortrijk, 0494/87.73.78

De Kortrijkse handelaren en Vlaams Belang Kortrijk legden volgende eisenbundel neer bij het stadsbestuur voorafgaand aan de gemeenteraad van maandag 12 september ’16:
- Nultolerantie invoeren en afdwingen
- Meer blauw op straat
- Volledige invulling politiekader:
Het Kortrijkse politiekorps kampt met een manifeste onderbezetting. De personeelsformatie van de lokale politie Vlas werd in de politieraad van 23/10/2003 vastgelegd op 271 leden operationeel kader (CorOps). Vandaag zijn daarvan 233 plaatsen ingevuld, dat is maar liefst 14 procent minder! (cijfers op 22 juni 2017)
- Meer anonieme patrouilles
- Meer veiligheidscamera’s onder permanent toezicht
- Actievere inzet hondenbrigades
- Bij overlast onmiddellijk een samenscholingsverbod installeren en afdwingen
- Asielstop voor Kortrijk
- Actieve opsporing van illegalen:
Concreet pleit Vlaams Belang ervoor om illegalen actief op te sporen en op te sluiten in gesloten centra, in afwachting van uitwijzing naar land van herkomst.
- Stoppen en keren van de islamisering in Kortrijk:
De megamoskee aan de Brugsesteenweg, de grootste moskee van Vlaanderen, dreigt een aantrekkingspool te worden voor illegalen, ook vanuit Noord-Frankrijk.


Voor de redactie  : Bernard Decock  - Bron  Wouter Vermeersch - Vlaams belang Regio Kortrijk

Geplaatst op 05.02.2018

De weg vooruit ook in Zwevegem.

De weg vooruit ook in Zwevegem.
Het nationaal “De weg vooruit” verhaal van CD&V wordt ook in Zwevegem waargemaakt. Ook in 2018 neemt CD&V de weg vooruit met als eerste het CD&V Vriendenfeest, dat dit jaar plaatsvond in Heestert.
CD&V staat voor authenticiteit, voor waardigheid, respect en fatsoen. Niet voor polarisatie maar voor 1 sterk team dat achter de lijststrekker Eliane Spincemaillie staat. Eliane die voluit gaat voor Zwevegem als lijsttrekker en als vertegenwoordiger van Zwevegem op de provinciale lijst. Naast het TeamEliane bouwen we ook aan een ijzersterk programma voor en door vele Zwevegemnaren alle info kan je volgen op de nieuwe verkiezingswebsite www.zwevegem2018.be en de vernieuwde lokale website www.zwevegem.cdenv.be
Voor het officiële gedeelte koos onze partij voor een mix van verschillende niveau’s met een panelgesprek waar Sabine De Bethune vanuit het federale niveau stil staat bij het thema van levenskwaliteit, Bart Dochy geeft wat meer uitleg bij het Vlaamse thema als inkanteling ocmw in de gemeente en Eliane Spincemaillie gaat wat dieper in op de nieuwe invulling van provinciale bevoegdheden. Hierdoor krijgt Zwevegem meer info over de federale, de Vlaamse en de provinciale klemtonen van CD&V.
Voor de vijfde keer werd ook het “CD&V Goed Gezind certificaat” uitgereikt. Dit werd overhandigd aan de Zwevegemnaar Geert Vanderhaeghen als voorzitter van de Moense Kinderfeeste een pracht organisatie die nu in 2018 voor de 8e keer zal plaatsvinden. Een organisatie die volledig gratis de kinderen een onvergetelijke dag bezorgt en hier ongelofelijk veel inzet voor levert elke editie opnieuw.
Geert is blij met deze erkenning, maar legt de nadruk op het feit dat dit teamwerk is, en ziet dit als een beloning voor zijn volledig team! Proficiat!
Na dit alles was het tijd om het glas te heffen op 2018 en vooruit te blikken op wat komen zal, en dit onder het motto van: De weg vooruit!
Isabelle Degezelle, voorzitter CD&V, 0494/15.62.41, Isabelle.degezelle@vives.be


Voor de redactie  : Bernard Decock - Bron  : Isabelle Degezelle

Geplaatst op 05.02.2018

Vijfde Harelbeke Schlagert

In 2013 speelde de toenmalige jeugdvoorzitter van RC Harelbeke, Christophe Rommens, met
het idee een extra evenement te organiseren, aansluitend met het gekende jeugdtoernooi.
Na een tijd kwam er een idee uit de bus: een schlagerfestival. Na overleg, ging het
jeugdbestuur in op het voorstel. De tent die geplaatst werd voor het jeugdtoernooi, was de
perfecte locatie om het evenement te laten doorgaan. Op vrijdag 1 mei 2014 werd de eerste
editie een feit en was dan ook meteen een schot in de roos. 1400 aanwezigen beleefden er
een topavond!

 

Na een geslaagde eerste editie was de keuze snel gemaakt, er kwam een tweede editie. Deze
was goed voor 1350 toeschouwers. In 2016 verhuisden we de tent naar de parking van het
Forestierstadion en tikten af op 1300 aanwezigen.

 

Voor de vierde editie werd er bewust gekozen voor een kleinere ruimte.
Deze ging door in het Cultureel Centrum Het Spoor. Door het vertrek
van Christophe Rommens als voorzitter van KRC Harelbeke, stopten ook
een aantal medewerkers van het schlagercomité. De affiche en de
voorbereidingen werden reeds gedaan onder leiding van Rommens,
maar op de avond zelf was hij echter niet aanwezig. De ondertussen ook al ex-voorzitter van
KRC kondigde diezelfde avond aan dat dit de laatste editie was, die KRC Harelbeke zou
organiseren.

 

Na het debacle van de vorige editie kwam Christophe Rommens met het idee er met een
nieuw bestuur toch voor te zorgen dat Harelbeke zijn schlagers bleef behouden. In
samenwerking met Stad Harelbeke, kozen we ervoor de opbrengst van deze avond te
schenken aan een goed doel. Het goede doel moest echter wel gevonden worden in Harelbeke
zelf. De keuze viel al snel op Het Ventiel uit Hulste. Dit is een vzw die zich inzet voor mensen
die te kampen hebben met jongdementie. Gudrun, ondervoorzitster van Het Ventiel, kwam
op een van onze vergaderingen uitleg geven omtrent hun werking. Wij als bestuur waren er
stilletjes van, maar tevens overtuigd dat die mensen de extra steun wel konden gebruiken.

 Het Ventiel

Met Het Ventiel kan je lucht in banden pompen als het rijden lastig wordt, je kan energie
bijpompen zodat het weer wat makkelijker loopt.
Met Het Ventiel kan je ook wat lucht laten ontsnappen als de druk te hoog wordt, je kan even
stoom aflaten.
Het Ventiel staat voor verbondenheid, voor kameraadschap, voor teamspirit, voor warmte,
voor verse lucht, voor nieuwe energie.
Voor elke persoon met jongdementie, een buddy, een kameraad.
Voor elke persoon met jongdementie, dat goed gevoel van nog iets te betekenen.
Voor elke persoon met jongdementie, de voldoening van iets te kunnen.

 Organisatiecomité

Er werd een nieuw bestuur opgericht onder de naam DMS, een bestuur van 7 leden.

Christophe Rommens -  Voorzitter ,Vincent Delatter  - Penningmeester ,  Christ Rommens -  Secretaris
Tom Ottevaere Lid , Jermy Buyck Lid  ,Bram Vandoorne Lid ,Kevin Noyelle Lid  en Joni Somers

Om deze avond in te dompelen in de sfeer van Harelbeke Schlagert, heeft het organiserend comité  gezorgd
voor een surprise act met joni Somers  Een Harelbeekse man, met een ruime vriendenkring ging trouwen.

 Joni  Somers  Hij moest op zijn vrijgezellen dag een act te berde brengen als Vlaamsche
schlagerzanger. En op facebook 2500 likes halen. Alles werd tot in de puntjes uitgewerkt, een
nummer werd geschreven, een naam werd bedacht: Joni Somers!  Als ode aan.... Willy Sommers.

Kijk vlug op YouTube en  klik op Joni.  Met als titel: 't Is tijd voor Joni.

 Kaartenverkoop

De kaartenverkoop loopt als een trein. De VIP-kaarten zijn reeds uitverkocht, waardoor 
het Schlagert festival zich kan  focussen op de kaarten aan 20 euro. Ze gaan voor een volle bezetting.

Kaarten zijn nog steeds te verkrijgen bij:

Innotex  Kortrijksestraat 19, 8530 Harelbeke ,  Taverne De Symfonie  Marktstraat 1, 8530 Harelbeke
en bij Café De Tientjes Tientjesstraat 22; 8530 Harelbeke ,of via het  algemeen nummer 0471/68.57.00

Voor de redactie en fotografie  : Bernard Decock

Geplaatst op 02.02.2018
2860 artikelspagina's: 1 2 3 4 5 <<< 6 >>> 7 8 9 10 11 ... 287