Onafhankelijke digitale krant voor Zuid-West-Vlaanderen

Zoeken

Uw reclame op deze site
voor slechts 0,70 per dag
Alle info: klik hier

Welkom

Gratis plaatsen wij uw foto('s) op deze site met de daarbijhorende tekst,voor verenigingen, sportclubs, diverse bijeenkomsten, familie gebeurtenissen, optredens, stads activiteiten enz...

Iedereen kan ook zelf één of meerdere foto's in hoge resolutie met een daarbij horende tekst van zijn of haar vereniging sportclub enz... zoals hierboven vermeld opsturen naar : zuid.west.vlaamsemedia@gmail.com.

Contact Redactie verantwoordelijke Bernard Decock GSM - 0495 254 547
Voor een verslaggeving + foto bijdrage : Ives Devos - 0495 164 930

Textival bij Sint Jan

Nu zondag 22 april vormt de Kortrijkse Vetex-site opnieuw de thuishaven voor het gratis ontdekkingsfestival TEXtival.

Heel wat muzikaal en creatief talent komt naar hartje Kortrijk afgezakt. Op het programma staan niet minder dan 13 (inter)nationale optredens, een speeldorp met een gevarieerd en uiterst rijk scala aan activiteiten, het kunstenparcours ARTopia dat deze keer de Sint-Janswijk induikt en uiteraard ook de grote en succesvolle rommelmarkt.

De brede focus op zowel muzikale fijnproevers, buurtbewoners, gezinnen, kunstliefhebbers en sfeerzoekers allerhande lokte de voorbij jaren steeds 3.000 festivalgangers die van de intussen haast legendarische TEXtivalleske gezelligheid komen proeven. TEXtival is dan ook het startschot van de Kortrijkse festivalzomer. Denk aan een gigantisch zonneterras, veel sfeer, keigoede muziek, speelse drukte, experimentele kunst, lekkere drankjes en home made burgers en falafel.

Meer uitgebreide informatie over de bands, het programma van het speeldorp en korte bio’s van de kunstenaars vind je op www.textival.be of in de persmap in bijlage. (Nog in bijlage: de affiche, het programma en een pdf van dit persbericht.)

De opbrengst van TEXtival gaat naar de schoolwerking van Buurtschool V-TEXBuurtwerk Kortrijk en een sociale non-profitorganisatie uit de buurt: vzw De Vaart, die zich via voedselbedeling richt op Kortrijkse kansarmen.

Wanneer: zondag 22 april, vanaf 10u30 Waar: oude VETEX-site, Sint-Jan, Kortrijk

Gratis! - tvv Buurtschool V-TEX, Wijkteam Centrum - V-TEX en vzw De Vaart


Voor de redactie  : Bernard Decock  - Bron  : Rutger Davidts Textival

Geplaatst op 17.04.2018

Sint-Jan klaar voor topeditie rommelmarkt

zondag, 22 april, wordt weer een hoogdag voor de Sint-Jansbuurt. Voor de achtste keer al gaat er een rommelmarkt door, dit jaar met een recordaantal standhouders. Ook wordt voor de zesde keer Textival georganiseerd.
 
 
Met 520 standhouders langs een parcours van 2.700 meter wordt deze editie van de rommelmarkt de grootste ooit. Ter vergelijking: vorig jaar waren er ‘slechts’ 390 standhouders. Door het parcours in de buurt en de medewerking van veel buurtbewoners blijft de rommelmarkt op Sint-Jan zijn gemoedelijke karakter behouden. Bezoekers noemen het wel eens de gezelligste rommelmarkt van Vlaanderen, en wij zullen hen zeker niet tegenspreken.
 
De rommelmarkt wordt jaarlijks georganiseerd door buurtwerk VTEX. Het aanvankelijke idee, om op deze manier buurtbewoners dichter bij elkaar te brengen, blijft de inspiratiebron voor deze rommelmarkt. Ongeveer een derde van de standhouders zijn buurtbewoners die voor hun eigen deur staan. De resterende standhouders komen van over het hele land.
 
De rommelmarkt begint om 8 uur en eindigt om 16 uur. Langs het parcours kan je op verschillende plaatsen genieten van hamburgers, oliebollen en ijsjes, en het team van wijkcentrum De Zonnewijzer zorgt voor vers belegde broodjes tegen democratische prijzen. Je vindt standhouders in de Stasegemsestraat, een stukje van de Vaartstraat, de Schaekenstraat, Pieter De Conincklaan, Jan Breydellaan, Graaf Gwijde van Namenstraat, op het Sint-Jansplein en het Prinses Marie-Joséplein.
 
Op dezelfde dag kan je ook genieten van de zesde editie van Textival, op de weide naast het Poortgebouw in de Pieter De Conincklaan. Meer informatie over dit unieke festival kan je vinden op www.textival.be.
 
 

 
 
Voor de redactie  : Bernard Decock  - Bron : Valerie Deprey  - Buurwerker VTEX 
 

Geplaatst op 17.04.2018

Kasselrijbeekpad vol plastic afval

Op 7 mei 2017 werd het kasselrijbeekpad in Vichte (Anzegem) officieel geopend. Het is een nieuwe voetweg die loopt langs de randen van de akkers . Het gaat om een stiltegebied en wellicht het mooiste stukje open ruimte dat Vichte nog heeft.
Met grote verontwaardiging stelt N-VA Anzegem vast dat voor de tweede maal op rij de door IMOG geleverde schors vol met klein plastic afval zit.
Frederik Cardon van N-VA Anzegem vertelt: “Vorig weekend maakte ik een wandeling met mijn kinderen en wou ik ze kennis laten maken met het kasselrijbeekpad. Mijn ontsteltenis was groot toen ik de vaststelling deed dat de schors van het pad boordevol klein plastic afval zit. We streven allemaal steeds meer naar een wereld met minder plastic en strijden tegen zwerfvuil. Dat er schors geleverd wordt dat vol plastic afval zit is bijgevolg ontoelaatbaar. Blijkbaar levert IMOG reeds voor de tweede maal deze schors vol plastic afval. Vanuit N-VA Anzegem zullen we dit dan ook op hoger niveau tillen, want uiteraard kan het niet dat dit soort schors aan eender wie geleverd wordt.”
N-VA Anzegem pleit eveneens voor een doorgedreven kwaliteitscontrole van de levering van schors door IMOG in de toekomst vooraleer ze op de paden en andere plaatsen wordt uitgestrooid door de gemeentelijke diensten.


Voor de redactie  : Bernard Decock Bron  :  Frederick Cardoen-  N-VA Anzegem

Geplaatst op 17.04.2018

Fairtrade Picknick verhuist dit jaar naar de verlaagde leieboorden

Oxfam-Wereldwinkel Kortrijk organiseert op zondag 20 mei opnieuw een reuze Fairtrade picknick. De aanwezige lekkernijen zijn niet alleen fairtrade, maar ook biologisch en vegetarisch. De lunch vindt dit jaar plaats op de Verlaagde Leieboorden (Broelkaai), het epicentrum van de Sinksen Feesten!
Iedereen kan tussen 11u30 en 14u30 zijn picknickzakje ophalen. Dit bevat producten van eerlijke handel aangevuld met groenten, fruit, kaas, yoghurt en andere soorten beleg van lokale boeren en organisaties. We sluiten af met een fair trade ijsje. Tijdens de lunch kan je bovendien genieten van (h)eerlijke drankjes aan onze bar.
Blijf zeker kuieren in de zon want om 14u30 kan je aansluitend deelnemen aan ons Kubbtoernooi (meer info via facebook: Kubbtoernooi Sinksen 2018, inschrijvingen zijn beperkt).
Meer info en inschrijven?
Lotte Pareit - Oxfam-Wereldwinkel Kortrijk - Groeningelaan 12, 8500 Kortrijk -kortrijk@oww.be - 056/22.32.44 (Volw: €12, Kind: €10)

Voor de redactie  : Bernard Decock - Bron Oxfam kortrrijk

Geplaatst op 17.04.2018

Kippenactie

Het is ondertussen al een echte traditie, de jaarlijkse kippenactie van de gemeente Lendelede. Dit jaar zijn we al aan onze 15de editie toe! Het opzet van de actie is de burgers stimuleren om hun keukenrestjes bij de kippen te gooien. Op die manier kunnen ze tot 50 kg per jaar/per kip aan afval besparen in de afvalzak! De mensen kunnen tot maximaal 3 kippen per gezin aanvragen (om de drie jaar) en hoeven slechts de helft van de prijs te betalen. De andere helft wordt gesubsidieerd door het gemeentebestuur.
 
Speciaal dit jaar is dat we onze 2000ste kip hebben verkocht. Tweeduizend kippen hebben er de voorbije jaren voor gezorgd dat er maar liefst 100 ton keukenrestjes en groeten- en fruitafval niet in de vuilniszak belande. Dat komt overeen met een besparing van ongeveer 6667 restafvalzakken van 60 liter. Indrukwekkend!
 
Op zaterdag 21 april bedelen we 176 kippen onder de aanvragers. De bedeling gaat door van 9.30 uur tot 11.30 uur in de AVEVE vanLendelede.
 
De inwoner die de 2000ste kip (onwetend) heeft aangekocht zal we in de bloemetjes zetten om 11.15 uur.

Voor de redactie  : Bernard Decock  :Bron  :  Elvire Vanysacker communicatie Lendelede

Geplaatst op 17.04.2018

TECHPEDITIE, de interactieve pop-up expo van Imec komt naar Kortrijk!

Sta oog in oog met jouw toekomst

Van donderdag 19 april tot zaterdag 21 april houdt de Techpeditie halt in Kortrijk: een gratis, interactieve pop-up expo over slimme technologieën die ons leven leuker, gezonder en duurzamer maken. 
De Techpeditie is een reizende pop-up expo die je via een avontuurlijk parcours meeneemt langs 16 nieuw ontwikkelde technologieën. Bewonder onzichtbare zonnecellen. Hou je hoofd koel in de digitale stress test. Analyseer de luchtkwaliteit in jouw stad. Werk samen met een robotcollega. Kook met slimme verpakkingen. Of meet je emoties met sensoren op je hoofd. Een blikverruimende expeditie naar een toekomst niet ver van hier.

Organisator is Imec, het grootste onderzoekscentrum van Europa op gebied van nano-elektronica en digitale technologieën. Imec’s Techpeditie is voor jong en oud, en wil door middel van nieuwe prototypes aantonen hoe technologie in de toekomst allesbepalend zal zijn voor ons dagelijkse leven. De reizende installatie is dit jaar in 13 Vlaamse centrumsteden te bezoeken, in Kortrijk op het Nelson Mandelaplein op Kortrijk Weide, bij de gloednieuwe co-creatiehub Hangar K.

De Techpeditie werd mede mogelijk gemaakt door sterke West-Vlaamse spelers. Ocularuit Zwevezele heeft de installatie ontworpen en ontwikkeld en ontworpen in opdracht van Imec. De schermen zijn afkomstig van wereldspeler Barco uit Kortrijk. Howest levert met zijn opleidingen Digital Arts & Entertainment, Digital Design & Development, Industrieel Productontwerpen en New Media & Communication Technology heel wat talent aan aan bedrijven als Ocular. NMCT is de Internet of Things opleiding gespecialiseerd in toegepaste innovatie van Deep Learning t.e.m. Augmented reality. Met o.a. actieve samenwerking met Facebook, Intel & IBM hebben ze de voorbije 10 jaar heel wat innovatie binnen gebracht in de Vlaamse bedrijven.

In de hal van Hangar K kan je meer ontdekken over deze partners. De Open Makerspace BUDA::lab wil met zijn On Tour programma STEM (Science Technology Engineering Mathematics) tot bij de scholen brengen en brengt een 3D-print booth mee. Ocular toont de making-off van de Techpeditie en je ontdekt er boeiende projecten van NMCT met oa Proximus en Touring.

Dit initiatief toont opnieuw dat samenwerking en kruisbestuiving de sterktes zijn van deze regio en bevestigen de bekroning van regio Kortrijk als UNESCO Creative City of Design.

Techpeditie is gratis te bezoeken, van donderdag 19 tot zaterdag 21 april, telkens van 10u tot 18u. Nelson Mandelaplein 2A Kortrijk


Voor de redactie  : Bernard Decock - Bron  : Lisa Declercq - Organisatie  Designregio Kortrijk

Geplaatst op 17.04.2018

Op zondag 22 april, Erfgoeddag 2018, zetten heel wat musea, archieven, verenigingen én TREZOOR – het erfgoeddepot voor Zuid-

De gemeente Wevelgem denkt aan het comfort van fietsers en liet daarom in 2015 inwoners kiezen uit verschillende modellen fietsrekken. De stemmen gingen massaal naar de beugel met dwarsverbinding, het zogeheten ‘nietje’. Je kan je gewone fiets of bakfiets makkelijk vastmaken aan dit model. Het scoort zowel op het vlak van ergonomie en veiligheid (anti-diefstal) zeer goed, want je kan je fiets er makkelijk aan vastmaken.
In 2016 zijn we gestart met het plaatsen van deze fietsbeugels, in totaal staan er op het grondgebied nu zo’n 354: 127 in Gullegem, 79 in Moorsele en 148 in Wevelgem (voor een overzicht, zie plannen in bijlage). Het gaat zowel over bijkomende fietsbeugels, als het vervangen van onze oude fietsrekken.
 
Mobiele fietsenstalling populair
 
Daarnaast investeerde Wevelgem in 2017 in een mobiele fietsenstalling. Het gaat over een modulair systeem met een maximumcapaciteit van 300 fietsen. Organisatoren kunnen deze stalling makkelijk reserveren voor hun evenement en maken daar ook gretig gebruik van. Vorig jaar werd de stalling tien keer uitgeleend, dit jaar al vijf keer.
 
Voor de redactie  : Bernard Decock - Bron  : Communicatie wevelgem

Geplaatst op 17.04.2018

KIEZEN OP ERFGOEDDAG – TREZOOR opent de deuren met erfgoed-lichtfestival

Op zondag 22 april, Erfgoeddag 2018, zetten heel wat musea, archieven, verenigingen én TREZOOR – het erfgoeddepot voor Zuid-
West-Vlaanderen – de deuren open. Samen kiezen ze er voor erfgoed te bewaren en te tonen. In Zuid-West-Vlaanderen heb je de
keuze uit 21 gratis activiteiten.
TREZOOR opent de deuren met ERFGOED-LICHTFESTIVAL!
Erfgoeddag betekent voor Zuid-West-Vlaanderen de publieksopening van het nieuwe erfgoeddepot voor Zuid-West-Vlaanderen. De
reusachtige – nu nog lege – depotruimtes bieden op Erfgoeddag plaats voor een heus erfgoed-lichtfestival. Met projecties ontdek je
welke eeuwenoude stukken binnenkort naar TREZOOR verhuizen. Van metershoge theaterdecors tot kwetsbaar textiel. De
lichtkunstwerken vertellen je over het bewaren van erfgoedobjecten en de stijd tegen licht, vuil, vochtigheidsschommelingen en
indringers – hoe klein ook.
KIESPIJN! De leerlingen van het 6de jaar haarzorg (Kappersschool RHIZO Kortrijk) werkten de voorbije maanden samen met
kunstenaar Thomas Jacques rond erfgoed. Op Erfgoeddag ruilen ze de klaslokalen voor het laboratorium van het Erfgoeddepot. In
de ateliers onderzoeken ze erfgoedobjecten en vertellen je welk erfgoed zij willen bewaren voor toekomstige generaties.
 
Erfgoeddag Zuid-West-Vlaanderen focust op de geschiedenis van (lokale) verkiezingen. Maar ook op de keuzes achter de schermen
van het museum. Enkele warmmakers!
• HET MUSEUM VOOR 1 DAG VAN DE BARAKKEN – De inwoners van de Barakken in #Menen openen op Erfgoeddag hun
eigen museum. Een museum-voor-één-dag vol verhalen over het heden en verleden van de wijk en haar inwoners. Een
museum over dromen, herinneringen, een verleden van douaniers (en smokkel), van herkomst en aankomst!
• GEKOZEN DOOR DE VERENIGING – In #Wevelgem kiezen de verenigingen zelf welke erfgoedstukken ze willen tonen. Oude
vlaggen en uniformen vertellen veel over de aard en werking van een organisatie. Tijdens een gezellig erfgoedfeest in de
Sint-Hilariuskerk ontdek je meer over hun keuzes.
• KIES JE ERFGOEDSTUK – Vervroegde verkiezingen in #Deerlijk. Zondag kan je er in hof ’t Clijtien terecht voor een
erfgoedverkiezing. Kies jouw favoriete stuk en bezoek ondertussen de tentoonstellingen over verkiezingen door de jaren
heen en de wandschilderijen in den Belgiek.
• RELIGIEUZE KEUZES – Ontdek in het Begijnhof #Kortrijk welke keuzes het leven van een begijn bepaalden. Vier begijnen
gaan er de strijd met elkaar aan, laat je overtuigen door hun programma en kies de nieuwe grootjuffrouw! Ook in het
Klooster Sint-Niklaas vertellen zusters over hun keuze voor het kloosterleven.
• KIEZEN VOOR DIALECT – Streuvels koos voor streektaal in zijn boeken. Neem in Het Lijsternest #Ingooigem deel aan een
groot dictee der Nederlandse talen in verschillende streektalen. Van Aalsters, tot Oostrozebeeks, van Frans-Vlaams tot
Gronings!
KEUZESTRESS! – Ontdek ook de activiteiten in het Rijksarchief Kortrijk, Museum Texture, de Noordelijke Broeltoren (GidsenPlus),
het Baggaertshof, het Oud Gemeentehuis van Kuurne (vzw Kuurns Erfgoed/Cuerna), HIPPO.WAR Waregem, Erfgoedsite de
Briekenmolen (Wervik) en de bibliotheek van Zwevegem. Ontdek het volledige programma op www.erfgoedzuidwest.be of pik een
efrgoeddagkrant mee op je eerste erfgoeddag-locatie!
Erfgoeddag in Zuid-West-Vlaanderen is een organisatie van de lokale besturen, erfgoedorganisaties en de intergemeentelijke
erfgoedcel zuidwest.
Erfgoeddag is een initiatief van FARO, Vlaams steunpunt voor cultureel erfgoed. – www.erfgoedzuidwest.be

Voor de redactie  : bernard Decock - Vlaams steunpunt voor cultureel erfgoed

Geplaatst op 17.04.2018

Elfde Buitenspeeldag belooft succes te worden

Op woensdagnamiddag 18 april zal het heel stil zijn in heel wat Vlaamse en Brusselse huiskamers. Minister Gatz hoopt samen met de Vlaamse kinderzenders dat opnieuw meer dan honderdduizend kinderen gevolg zullen geven aan de oproep om die namiddag buiten te gaan ravotten. Zowel Nickelodeon, Nick Jr., Ketnet, VTMKZOOM, KADET als Studio 100 TV zetten die dag hun schermen op zwart tussen 13u en 17u.
De 11de editie op rij wordt opnieuw een recordeditie met maar liefst 435 activiteiten georganiseerd in 257 Vlaamse en Brusselse gemeenten en steden (in 2017 ging het om respectievelijk 411 en 243). Kinderen krijgen een uitgebreid en divers aanbod aan activiteiten voorgeschoteld. Naast de klassieke evenementen op de markt, het park of in het speelbos wordt steeds meer ingezet op kleinschalige speel- en sportinitiatieven in de eigen buurt. Zo legt Buitenspeeldag de nadruk op de nood aan spelen in de directe woonomgeving.
Gemeente- en stadsbesturen nemen het voortouw en organiseren de Buitenspeeldag. Ze werken samen met jeugdbewegingen, sportverenigingen, scholen, buurtcomités… Dankzij de inzet van talloze vrijwilligers worden alle activiteiten gratis aangeboden, waardoor de Buitenspeeldag toegankelijk is voor alle kinderen en jongeren.
Minister van Jeugd Sven Gatz: “De Buitenspeeldag is de jaarlijkse feestdag van het buiten spelen en sporten. Met de steun van maar liefst zes kinderzenders en tal van steden en gemeenten worden kinderen gestimuleerd om de televisie een namiddag aan de kant te schuiven en naar buiten te trekken om te ravotten. In tijden waar schermen alomtegenwoordig zijn, verdient buiten spelen extra aandacht. Het weer zit alvast mee. Ik weet zeker dat het voor zowel ouders, kinderen, oma’s en opa’s, meters en peters een fijne dag wordt!”
Minister Gatz geeft zelf het goede voorbeeld door op woensdag 18 april mee te komen spelen in deAdolphe WiIlemynsstraat in Anderlecht om 13u.
De Buitenspeeldag is een initiatief van Nickelodeon, Nick Jr., Ketnet, VTMKZOOM, KADET, Studio 100 TV, VVJ vzw (Vereniging Vlaamse Jeugddiensten), ISB vzw (Vlaams Instituut voor Sportbeheer en Recreatiebeleid) en de Vlaamse overheid.
Meer info: www.buitenspeeldag.be


Voor de redactie  & fotografie  : Bernard Decock - Bron  : Eva Vanhengel - Woordvoerder Sven Gatz

Geplaatst op 17.04.2018

Stimulans viert 20e editie

De Biënnale Stimulans is aan haar twintigste editie toe. Er schreven 53 deelnemers in voor deze wedstrijd voor
jonge plastische kunstenaars die kunstonderwijs gevolgd hebben en een band hebben met West-Vlaanderen. De
jury selecteerde het werk van 28 jonge talenten en had daarbij vooral oog voor hun groeipotentieel. Meer dan ooit
betekent Stimulans voor hen net dat duwtje in de rug. Het oordeel van de jury is een wegwijzer voor de weg die ze
kunnen volgen.
De tentoonstellingsmogelijkheden voor jonge kunstenaars liggen niet voor het grijpen. Stimulans biedt hen een podium en
een waardering. De laatste jaren groeit de interesse bij de deelnemers en stijgt ook het aantal inschrijvingen. In vergelijking
met de voorbije vijf edities verdubbelt de interesse, in vergelijking met editie 2016 zien we een stijging van 70 %! Stimulans
bereikt de nieuwe, jonge generatie studenten uit het hoger kunstonderwijs uit Gent, Brussel en Antwerpen. 85% van hen
schreef zich voor de allereerste keer in. Alle kunstdisciplines zijn toegelaten ook de meest recente zoals multimedia, mixed
media en nieuwe media. Toch zien we nog altijd de meeste inzendingen voor: schilderen (13), fotografie (11) en grafiek (7)
Innovatieve en artistieke kwaliteiten.
 
De jury selecteerde na een grondige evaluatie achtentwintig kunstenaars met achtenveertig werken. Ze duidde drie
laureaten aan en reikte drie eervolle vermeldingen uit.
Tekenkunst - laureate
M.R.Ecke - KASK Antwerpen, Master Beeldende Kunsten, Theatervormgeving
Zij ontving tevens de Prijs van de stad Kortrijk voor haar inzending ‘ Serie van zeven’.
Schilderkunst - laureaat
Vanwijnsberghe Wannes - LUCA School of Arts Gent, Master Beeldende Kunsten, Schilderkunst
Grafiek - laureate
De Meerleer Sylvie - LUCA School of Arts Gent, Bachelor en Master Beeldende Kunsten, Vrije Kunsten en Grafische
Vormgeving.
De eervolle vermeldingen waren voor : Coorevits Rien (nieuwe media) ; Deproost Ann-Sophie (fotografie) en Van de
Casteele Merel (beeldhouwkunst).
Samenstelling van de jury:
Frank Maes, curator Emergent Veurne
Julie Espeel-Vandenbroucke, directeur arteconomy
Patrick Ronse, artistiek leider Be-Part
Isabel Devriendt, raad van bestuur vzw stedelijke musea Kortrijk
Catherine Baelde, secretaris. Meer informatie over de selectie en de kunstenaars kunt u bij haar vragen - 0498 909 101.
Tentoonstelling tot 21 mei
De geselecteerde werken zijn te zien in de gelijknamige tentoonstelling in de Paardenstallen, Korte Kapucijnenstraat te
Kortrijk. Open van donderdag tot en met zondag van 14u tot 18u + uitzonderlijk op Sinksenmaandag 21 mei.
www.stimulanskortrijk.be
Een initiatief Tentoonstelling tot 21 mei
De geselecteerde werken zijn te zien in de gelijknamige tentoonstelling in de Paardenstallen, Korte Kapucijnenstraat te
Kortrijk. Open van donderdag tot en met zondag van 14u tot 18u + uitzonderlijk op Sinksenmaandag 21 mei.
www.stimulanskortrijk.be
Een initiatief van de vzw Stimulans met medewerking van de stad Kortrijk en Bubox
 
Voor de redactie  : Bernard Decock - Bron  : Seel Seynhaeve -,  Persverantwoordelijke stad kortrijk
 

Geplaatst op 17.04.2018
3090 artikelspagina's: 1 2 3 4 5 <<< 6 >>> 7 8 9 10 11 ... 310