Onafhankelijke digitale krant voor Zuid-West-Vlaanderen

Zoeken

Uw reclame op deze site
voor slechts 0,70 per dag
Alle info: klik hier

Welkom

Gratis plaatsen wij uw foto('s) op deze site met de daarbijhorende tekst,voor verenigingen, sportclubs, diverse bijeenkomsten, familie gebeurtenissen, optredens, stads activiteiten enz...

Iedereen kan ook zelf één of meerdere foto's in hoge resolutie met een daarbij horende tekst van zijn of haar vereniging sportclub enz... zoals hierboven vermeld opsturen naar : zuid.west.vlaamsemedia@gmail.com.

Contact Redactie & Verantwoordelijke uitgever: Bernard Decock
E-mail: zuid.west.vlaamsemedia@gmail.com
Gsm: 0495 25 45 47

Veel belangstelling voor levensloop 2018

Tijdens de voorbije weekend van 22 en 23 september had in en rond de Diksmuidekaai  te kortrijk , de 5 de Levensloop plaats .Na de vier sucses edities van levensloppp op de langemunte Verhuisde   levenloop dit jaar naar de verlaagde leieboorden. De lopers vertrokken via de Budabrug  ,Ijzerkaai en de Groeningebrug waaar men enkele kilometers kon wandelen of lopen.

Voor de redactie & fotografie  : Bernard Decock

Geplaatst op 23.09.2018

Provincie zoekt klas voor internationale uitwisselingsweek rond Atlantikwall

De Provincie West-Vlaanderen organiseert samen met verschillende partners ‘Off the Wall’, een internationale uitwisselingsweek waarin jongeren werken rond identiteit, migratie, vervreemding en het bouwen van muren en grenzen.
Daarvoor is ze op zoek naar een groep leerlingen uit het tweede of derde middelbaar die samen met andere Europese leerlingen wil deelnemen aan dit project.
De jongeren zullen van maandag 5 tot zondag 11 november verblijven in Oostende. In de Atlantikwall oorlogssites van provinciedomein Raversyde (Oostende) en Vloethemveld (Zedelgem) gaan ze op stap met kunstenaars en historici. Aan de hand van artistieke workshops, verhalen, getuigenissen en een theatervoorstelling duiken ze in de geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog en maken ze de brug met de actualiteit. Het uitgangspunt is de tentoonstelling Un|Settled in provinciedomein Raversyde.
Hoe deelnemen
Klasgroepen kunnen deelnemen door hun motivatiebrief vóór zondag 30 september door te mailen naar info@raversyde.be.
Alle info over ‘Off the Wall’ en hoe deelnemen is op de website www.raversyde.be terug te vinden.
De winnende groep wordt bekendgemaakt op vrijdag 5 oktober.
Samenwerking met verschillende partners
‘Off the Wall’ is een organisatie van de Provincie West-Vlaanderen, in samenwerking met de Vlaamse Landmaatschappij (VLM), KAAP, Stichting Europees Erfgoed Atlantikwall (NL) en La Fabrique de Patrimoines en Normandie (FR).
Het initiatief kadert in het Europees Creative Europe-project ‘Atlantikwall Europe’ dat ernaar streeft om musea, herdenkingsplaatsen en andere Atlantikwall sites te linken aan elkaar.

Voor de redactie  : Bernard Decock - Bron : Dienst communicatie provincie West-Vlaanderen : Fanny Depijpere


Geplaatst op 23.09.2018

2 nieuwe personeelsleden van de politiezone Grensleie legden donderdagmorgen de eed af op het stadhuis van Menen.

Hoofdinspecteur Maarten Lust, verantwoordelijk wijk Wevelgem/Ledegem, afdeling leefbaarheid binnen de directie operaties. Afkomstig van PZ Grensleie, eerder motoragent.

Inspecteur Ellen Tytgat, inspecteur binnen de dienst onthaal/steun binnen de directie operaties. Afkomstig van PZ Deinze-Zulte
 
Voor de redactie  : Bernard Decock - Bron & fotografie  : Filip Van Loo

Geplaatst op 23.09.2018

Schrijf je in voor de Junior Techniekacademie!

Zit je in het 3de of 4de leerjaar? Ben je graag creatief bezig? Schrijf je dan in voor de Junior Techniekacademie!
In groep maak je onder begeleiding van 2 techniekmentoren 5 technische projecten: een project rond 'hout', een toverstaf met LED, een kermismolen met LEGO, bouw je een brug en mag je robot Milo programmeren.
Inschrijven kan vanaf 15 september via www.techniekacademie-menen.be en kost € 60 (€ 50 voor een tweede kind uit eenzelfde gezin). Er is UiTPAS-korting mogelijk. Aan het eind van de reeks workshops wordt er een fiscaal attest kinderopvang bezorgd, waarmee 45% van het inschrijvingsgeld kan gerecupereerd worden.
De eerste workshop start op woensdag 26 september.
Inschrijven voor de Junior Techniekacademie kan momenteel nog niet. Op 15 september om 00u01 zal de inschrijvingspagina bijgewerkt zijn en zal er kunnen ingeschreven worden via www.techniekacademie-menen.be
De 10 workshops zullen doorgaan op:
26/09- 03/10 -10/10 - 17/10 - 24/10- 07/11- 14/11 - 21/11 -  28/11 - 05/12
De volledige reeks bestaat dus uit 10 workshops op woensdagnamiddag en gaat door in Jeugdcentrum Park Ter Walle (J&M Sabbestraat 163A) van 13u30 - 15u00 of van 15u30 - 17u00.
Voor de Junior Techniekacademie is geen bedrijfsbezoek voorzien. Alle workshops gaan dus door in het lokaal.

Voor de redactie  : Bernard Decock - Bron  : Stad Menen
 

Geplaatst op 23.09.2018

Leman Cake Decorations start met Studio 100 licentie.

Leman Cake Decorations biedt een creatief en uitgebreid gamma aan van taartdecoraties in chocolade, suiker, marsepein, plastiek en hostie voor elke professionele gebruiker.

Leman Cake Decorations doet zichzelf alle eer aan om steeds uit te pakken met vernieuwende , up to date producten.

De samenwerking met Studio 100 is voor Leman Cake Decorations een stuwende kracht om als marktleider in taartversieringen zijn positie te verstevigen.

Plop, Buma en K3 kaarsen zullen uw feesttaarten versieren.

De officiële lancering van dit gamma is voorzien tijdens de beurs Broodway te Kortrijk Xpo van 30 september tot en met 3 oktober.

Tijdens deze beurs lanceren wij eveneens onze ‘donuttoppers’. Een top innovatie voor de steeds populairder wordende donut.

Zich onderscheiden van de anderen is de basis van continue groei van Leman Cake Decorations.
 
Voor de redactie  : Bernard Deock - Bron  : Leman Cake  Decorations
 

Geplaatst op 23.09.2018

Buren bij kunstenaars 2018 Ontdek de kunstenaar in je buur(t)!

Wist jij dat er een kunstenaar in je buurt woont? Buren bij kunstenaars laat zien dat beeldende kunst springlevend is. Ontdek beeldend werk waar je het niet had verwacht. Trek erop uit tijdens het weekend van 19, 20 en 21 oktober in West-Vlaanderen en laat je verrassen door het grote aanbod. Meer dan 2700  beeldhouwers, schilders, keramiekkunstenaars, tekenaars, glaskunstenaars, fotografen en andere beeldend kunstenaars nemen deel. Heel wat van deze kunstenaars tonen niet alleen hun werk maar zetten ook hun ateliers open voor bezoek. Ook heel wat collectieven, zoals academies, kunstkringen, verenigingen en woonzorgcentra laten hun atelierwerking zien.
 
Een dagje Buren bij kunstenaars
Zo kan je langsgaan bij BIBLAB in Waregem. De oude bib werd er omgevormd tot een experimenteel stadslabo waar 5 kunstenaars samen tentoonstellen, waaronder ook Steffi Marreel. Zij tekent met een delicate verfijndheid composities waarin suggestie en verdwijning de hoofdrollen spelen. Meer into schilderen of keramiek? Dan kan je bij Ilja Vanhoutte langsgaan, een jonge schilder die zijn werken toont bij zijn ouders in Gistel, en bij Tine Deweerdt in haar atelier in Brugge. Zij maakt kleisculpturen die bestaan uit kleine porseleinen stukjes. Meer interesse in groter werk dat in een ruig atelier wordt gecreëerd? Dan kan je langsgaan bij Marc Vanhecke in Pittem, die metaalsculpturen maakt, of een kijkje nemen bij Martine Vyvey in Langemark. Zij maakt grote, bewegende beelden uit cortenstaal.
 
Je snapt het: er is voor ieder wat wils! Je vindt alle deelnemers van Buren bij kunstenaars terug op www.burenbijkunstenaars.be. Op de website vind je alle adressen, openingsuren en contactgegevens. Zo kan je makkelijk je eigen route uitstippelen. Of bestel er de handige, gratis brochure waarin alle deelnemende kunstenaars terug te vinden zijn.
 
Buren bij kunstenaars is een project van Kunstwerkt. Kunstwerkt wil beoefenaars van beeldende kunst ondersteunen met een pittig aanbod aan vormingen, projecten en publicaties. Maar ook wie niet vertrouwd is met beeldende kunst is meer dan welkom. We organiseren sinds enkele jaren festivals rond beeldende kunstdisciplines. Zo zette het tekenfestival Drawing Days al vijf jaar op rij duizenden mensen aan het tekenen en staat tijdens drukdrukdruk grafiek volop in de kijker. Je vindt ons volledige aanbod op www.kunstwerkt.be.
 
Voor de redactie  : Bernard Decock - Els & Magalie  - Buren bij kunstenaars 

Geplaatst op 23.09.2018

Eenmanspartij ONAFHANKELIJK ALTER.natief als eenmanslijst naar verkiezingen

Eenmanspartij ONAFHANKELIJK ALTER.natief als eenmanslijst naar verkiezingen 

Yvan Callens uit Ooigem zal met een eenmanslijst opkomen bij de gemeenteraadsverkiezingen volgende maand. Dat is een unicum in de Wielsbeekse politieke geschiedenis. 

Geen doel op zich maar het gevolg van. Om aan te sluiten bij een bestaande politieke partij, zijn er immers partijkaarten nodig en waren de postjes op de Wielsbeekse lijsten blijkbaar al verdeeld, aldus Yvan Callens. 

“Zes jaar geleden stond ik al op het punt om aan de verkiezingen deel te nemen, maar toen was er echter de zorg voor mijn bejaarde ouders die ik niet in de steek wilde laten.” 
“Als onafhankelijke partij wil ik het verschil maken in een aantal beslissingen en lopende dossiers en meehelpen om oplossingen te zoeken voor een aantal problemen in groot-Wielsbeke.” 
“ONAFHANKELIJK ALTER.natief wil iets doen aan het onzichtbare maar dodelijke fijn stof. Blijkbaar ligt geen enkele andere Wielsbeekse politieke partij daar wakker van. Groene buffers langs drukke wegen, bedrijvenzones en woonkernen kunnen daartoe bijdragen.” 
“Evenals is deze beweging tegen de privatisering van de ouderenzorg in Wielsbeke en voor de bouw van een nieuw rusthuis.” 
De eenmanslijst pleit ook voor een nieuwe fuifzaal, die aan alle voorwaarden voldoet. Voor de jongsten onder ons moeten dan weer alle speelpleinen worden opgeknapt. 
ONAFHANKELIJK ALTER;natief wil geen nieuwe fusie met een andere gemeente om welke (drog)-reden dan ook. Een nieuwe fusie zou de afstand immers nog vergroten tussen de burger en de beleidsmaker. 
Ook het oprichten van een buurtnetwerk, opgezet vanuit de centrale diensten van het OCMW of vanuit de gemeente zelf is er dringend nodig. Dit ten behoeve van langdurig zieken, hoog bejaarden, alleenstaanden, nieuwkomers enz… Het kan bijv. niet dat mensen soms dagenlang in huis overleden zijn en/of een zware val gedaan hebben en door niemand worden gemist. Voortaan telt iedereen mee in Groot-Wielsbeke. 
En wat betreft dat meetellen….Deze partij staat voor meer inspraak van de burger op alle niveaus. 
Het volledige programma wordt eerstdaags verdeeld in alle brievenbussen. 
ONAFHANKELIJK ALTER.natief noemt zich sociaal, democratisch met een groen accent.
 
Voor de redactie  : Bernard Decock - Bron  : Filip Van Loo
 
 

Geplaatst op 23.09.2018

Stad Kortrijk organiseert lessen Berbers voor kinderen

“Na halalvoeding in de kinderopvang en gratis lessen Arabisch is dit een zoveelste stap achteruit. Kortrijk moet zowat de eerste stad wereldwijd zijn die het Berbers erkent als ‘wereldtaal’”, aldus een verontwaardigde Wouter Vermeersch, lijsttrekker van Vlaams Belang in Kortrijk. Vlaams Belang is niet te spreken over de lessen Berbers die de stad Kortrijk gisteren organiseerde.
In de Kortrijkse buurtbibliotheken worden regelmatig ‘workshops’ en activiteiten georganiseerd. Afgelopen woensdag werd zo bijvoorbeeld een sessie ‘taaldraad’ gegeven. “Taaldraad is een voorleesuurtje en komt telkens in 2 talen: het Nederlands en een wereldtaal”klinkt het op de website van de stad Kortrijk. Kinderen tussen 3 en 8 jaar zijn er welkom. De wereldtaal die werd onderwezen woensdag? Berbers. Kan niet, vindt Vlaams Belang.

Wereldtaal?

Het Nederlands moet in onze Guldensporenstad niet alleen de bestuurs-, onderwijs- en cultuurtaal zijn, maar moet ook de omgangstaal blijven. De Kortrijkzanen moeten zich thuis blijven voelen in hun eigen buurt. Wie hier komt wonen, moet zich aanpassen aan onze normen en waarden en zich vlot leren uitdrukken in het Nederlands. Het is dus absoluut niet de taak van de Stad om voorleessessies in het Noord-Afrikaans te organiseren”klinkt het op de website van Vlaams Belang.
ADVERTENTIE
Bovendien is het Berbers helemaal geen wereldtaal, vindt Vlaams Belang. De taal wordt voornamelijk gesproken in Marokko, Algerije, Libië en Niger. Toch werd het Berbers in Marokko pas in 2011 als officiële taal erkend. In Algerije gebeurde dat zelfs pas in 2016. “Kortrijk moet dus één van de eerste niet-Afrikaanse steden zijn die het Berbers de status van ‘wereldtaal’ toedicht”, stelt Vlaams Belang.
Bevoegd schepen voor het voorleesuur Berbers is An Vandersteene van N-VA. Voor Vlaams Belang legt dit opnieuw het verschil tussen de woorden en daden van de partij pijnlijk bloot. “Bart De Wever nam het afgelopen weekend op de gezinsdag van N-VA duidelijk op voor het Nederlands met de woorden ‘blijf af van het Nederlands’. In de praktijk zien we echter dat de Kortrijkse N-VA-ers net het tegenoverstelde doen. Opnieuw wordt duidelijk: ‘luister naar onze woorden, maar kijk niet naar onze daden!’”

Voor de redactie  : Bernard Decock - Bron : Mark.Vandenberghe
 
  

Geplaatst op 23.09.2018

Op bezoek in de Avelgemse Scheldemeersen

Heb je zin in een frisse ochtendwandeling op Zondagvoormiddag, 23 september om 9:00u? Kom dan naar coupure Deweer, Meersstraat 45 in Avelgem. Dirk Libbrecht toont ons de trots van natuurpunt Avelgem, de Avelgemse Scheldemeersen. Zeker de moeite waard en echt wel "natuur van bie oes". Stevig schoeisel of rubberlaarzen zijn ten sterkste aangeraden.


Voor de redactie  : bernard Decock - Bron  : Griet Couvreur - Natuurpunt Krekel Anzegem

Geplaatst op 23.09.2018

Studentenclub Gavergild viert 15-jarig (her)bestaan

Op vrijdagavond 21 september om 18u werdt Gavergild ontvangen in het Stadhuis van Waregem ter ere van hun lustrumjaar. Op zondag 23 september vertrekken de studenten om 7u30 te voet van de Markt te Waregem tot aan hun stamcafé in Gent.

De studentenclub voor jongeren uit de regio Waregem, die studeren of studeerden in Gent, bestaat 15 jaar na de heroprichting. In 1950 ontstond WUK Gavergild met Seppen Amez als oprichter. De club bleef bestaan tot 1974. In 2003-2004 richtte Vincent ‘Stokkie’ Lisson de club opnieuw op als Gavergild.

Gavergild telt zo’n 200 leden en oud-leden. Michiel Kindt is de huidige praeses.
Graag nodigen we alle persmedewerkers uit naar :
-Lustrumviering had op  vrijdag 21 september om 18uplaats  in het Waregemse stadhuis -Start van de wandeltocht “Waregem – Gent” op zondag 23 september om 7u30 op de Markt van Waregem.

Voor de redactie  : Bernard Decock  - Bron  :Michiel Kindt


Geplaatst op 23.09.2018
3647 artikelspagina's: 1 ... 2 3 4 5 6 <<< 7 >>> 8 9 10 11 12 ... 365