Onafhankelijke digitale krant voor Zuid-West-Vlaanderen

Zoeken

Uw reclame op deze site
voor slechts 0,70 per dag
Alle info: klik hier

Welkom

Gratis plaatsen wij uw foto('s) op deze site met de daarbijhorende tekst,voor verenigingen, sportclubs, diverse bijeenkomsten, familie gebeurtenissen, optredens, stads activiteiten enz...

Iedereen kan ook zelf één of meerdere foto's in hoge resolutie met een daarbij horende tekst van zijn of haar vereniging sportclub enz... zoals hierboven vermeld opsturen naar : zuid.west.vlaamsemedia@gmail.com.

Contact Redactie & Verantwoordelijke uitgever: Bernard Decock
E-mail: zuid.west.vlaamsemedia@gmail.com
Gsm: 0495 25 45 47

Info- en ontmoetingsnamiddag voor mensen met epilepsie en hun omgeving

Bij de start van 2020 willen we samen klinken op het nieuwe jaar!
Met een kopje koffie en een stukje taart, zorgen we voor een
ontspannen sfeer waarin ruimte is voor lotgenoten en/of
sympathisanten om elkaar te ontmoeten en ervaringen uit te
wisselen.

 

. wanneer: zaterdag 25 januari 2020 om 14u30
. waar: Stadhuis, Grote Markt 54, Kortrijk (ingang aan de Papenstraat), 4e verdieping
. Deelname is gratis, maar inschrijven op voorhand is wel gewenst.

Meer info en inschrijven bij  : Vincent Storms, info@epilepsiegroep-uranus.be,0471 26 27 56
Lies Coudenys, Epilepsie Liga, 050 34 24 24,  westvlaanderen@epilepsieliga.be, Langestraat 113, Brugge

Iedereen is van harte welkom!

Voor de redactie  : Bernard Decock  / Bron : Uranus - Elipsiegroep 

Geplaatst op 09.01.2020

Kinderdagverblijf “Unikids” sluit aan bij Kindercentrum vzw. Continuïteit en toekomst van kinderdagverblijf gegarandeerd.

Eerder kondigde het zelfstandig kinderdagverblijf “Unikids” aan de opvangwerking voor baby’s en peuters stop te zetten op 31 maart 2020.  Noodgedwongen dienden heel wat Waregemse ouders op zoek te gaan naar een nieuwe opvangplaats voor hun kindje.   Bijna alle ouders klopten aan bij Kindercentrum vzw met de vraag of Kindercentrum hun kindje niet bijkomend kon opvangen vanaf 01 april 2020.

En zo ging de bal aan het rollen… 

Na een maand intens overleg werd deze week beslist om de krachten te bundelen.  “Unikids” zal vanaf 1 april 2020, onder de vleugels van Kindercentrum vzw, geëxploiteerd worden.   De initiële initiatiefneemsters worden medewerkers van Kindercentrum vzw en samen wordt de exploitatie verder gezet, op dezelfde locatie met dezelfde medewerkers.  De opgevangen kinderen zullen geen verschil merken.  Op deze manier wordt een nieuwe kinderopvangnood te Waregem vermeden.

Futureproof, schaalvergroting in kinderopvang is goed!

Kinderopvangorganisatoren dienen op vandaag aan grote uitdagingen het hoofd te bieden.  Er zijn de terecht hoge kwaliteitseisen voor de pedagogische werking en infrastructuur.  De financiële leefbaarheid van kinderopvangorganisatoren staat onder druk en de vraag naar voldoende betaalbare nabije kwaliteitsvolle kinderopvang voor ouders stijgt met de dag.  Het beschikken over voldoende geschoolde en permanent gevormde kindbegeleiders is een continue uitdaging.     
Hierbij zijn samenwerking, het bundelen van expertise, schaalvergroting en het inzetten op management vanuit sociaal ondernemerschap de oplossingen om deze uitdagingen succesvol te realiseren.  Juist hierop wenst Kindercentrum vzw de komende jaren in te zetten.

N.a.v. de aansluiting van Unikids tot Kindercentrum beschikt Kindercentrum nu over 174 kindplaatsen groepsopvang en 62 kindplaatsen gezinsopvang in Waregem.

Met garantie en respect voor eigenheid en cultuur van de opvanglocatie

Het is een duidelijke keuze om de naam, locatie en medewerkers te  behouden, te respecteren en pedagogisch te ondersteunen.  Elk kind is uniek... bijgevolg is en blijft elke opvanglocatie uniek.  Zo voegt Kindercentrum een vestiging toe aan zijn nu al ruim en divers aanbod in Waregem.   Nog enkele vrije kindplaatsen ter beschikking 

Elk kind is welkom.  Met enige blijdschap kunnen we ook aankondigen dat er nog enkele extra vrije kindplaatsen aangeboden kunnen worden vanaf 2020.  Voor meer inlichtingen, bezoek of inschrijven kan u zich, vanaf 06/01/2020, richten tot het Kindercentrum telefonisch: 056 60 73 40 of via planningenselectie@kindercentrum.be.

Praktische gegevens Kinderdagverblijf Unikids:

Kinderdagverblijf ‘Unikids’, Wortegemseweg 82, 8790 Waregem (nabij E17)
Openingsuren: van 07u15 tot 18u15
Dagprijzen:  Verblijf minder dan 5u = 18,5€,  dagverblijf tussen 5 en 10u = 28€ en verblijf langer dan 10u = 30€.

Jaarlijks ontvangt elke ouder een fiscaal attest om toe te voegen aan je personenbelasting.  Daarnaast ontvangt elke ouder, via het groeipakket een kinderopvangtoeslag van 3,23€ per opvangdag van meer dan 5u. 


Voor de redactie  : Bernard Decock / Bron en fotografie  : vzw Kindercentrum 

Geplaatst op 24.12.2019

Jonge ondernemers lanceren HelloFresh voor hondenvoeding

Ingenieurs en Vlerick alumni Mattijs Brandt en Charlotte Coene starten met digitaal voedingsadvies voor honden. Buddybites bereidt kwalitatieve voedingsmixen op maat van jouw huisdier en levert die voeding aan huis.
Zoals HelloFresh ingrediënten en recepten aan huis levert om komaf te maken met stress in de keuken, wil BuddyBites de kopzorgen rond dierenvoeding verminderen. BuddyBites gelooft dat, net zoals bij mensen, voedingsstoffen de basis zijn voor het welzijn van elk huisdier. Toen bij Sky - de hond van Charlottes familie - een allergie werd vastgesteld, begonnen Charlotte en Mattijs samen een zoektocht naar de juiste gezonde oplossing.
“De huidige markt biedt heel wat mogelijkheden voor gezonde dierenvoeding, maar geen enkel merk is uniek en op maat, gericht op de specifieke noden van je huisdier”, vertelt oprichter Mattijs. BuddyBites brengt hier verandering in. Op basis van fysieke parameters van je hond wordt een unieke voedingsmix samengesteld en aan huis geleverd. Zo heb je steeds de juiste voeding in de goede hoeveelheid in huis.
“Via onze slimme tool weten wij exact welke voeding jouw hond nodig heeft. Hondeneigenaars hoeven dus geen keuze meer te maken, ons expertenteam doet dat voor hen”, aldus medeoprichtster Charlotte. “Professioneel advies verkrijgen is niet voor iedereen weggelegd. Het is ons doel om elke dierenliefhebber kennis bij te brengen over zijn huisdier”.
“Via een effectief digitaal paspoort van je hond wordt het voedingsplan berekend. Dankzij de kennis die we hiermee via onze klanten verzamelen, kunnen we onze producten en diensten voortdurend bijsturen en optimaliseren.”, zegt Mattijs. De tool leert en denkt stapsgewijs met je mee. “Wij willen garant staan voor een effectief en langdurig resultaat, alleen zo worden de juiste resultaten geboekt en wordt jouw dier er echt beter van.”
“Vertel ons alles over jouw hond op ons interactief platform en wij bereiden samen met onze nutritionele experten de juiste unieke & gezonde voedingsmix. Zo kan jij samen met je huisdier genieten van een langere en actievere vriendschap!”

 Bestellingen kan men enkel via de website  : www.buddybites.be  -  Meer info  0499 742 169
 

Voor de redactie  : Bernard Decock / Bron  : Mattijs Brandt 

Geplaatst op 23.12.2019

Muren gekend die volgend jaar kunstwerk van Crystal Ship krijgen

Het schepencollege heeft beslist welke muren volgend jaar een kunstwerk krijgen van kunstenaars die aangesteld worden door de organisatie Crystal Ship. In de drie deelgemeenten komt een kunstwerk. De drie muren die dit keer een metamorfose krijgen, zijn de volgende:
Wevelgem: aan het station op de hoek van de Roeselarestraat met de Nieuwe Markt, waar nu het kantoor van AXA gevestigd is
Moorsele: op de hoek van De Witte Molenstraat, Vrijstraat, Oude Tramweg, Sint-Janstraat.
Gullegem: aan slagerij Hans & Stefanie in de Peperstraat.

Er werden heel wat muren spontaan aangeboden, de selectie gebeurde uiteindelijk op basis van technische haalbaarheid en zichtbaarheid. De muren zullen in één weekend ‘bewerkt’ worden, in juni 2020. Er wordt meteen ook een evenement aan gekoppeld. Iedereen zal de kunstenaars ook aan het werk kunnen zien.
The Crystal Ship is een culturele organisatie die gespecialiseerd is in hedendaagse kunst in de openbare ruimte. Vorig jaar werden twee muren in onze gemeente beschilderd met twee kustwerken: De Dromer van Joachim Lambrechts in de Koningin Fabiolastraat in Gullegem en Julie met de rozen in de Rozenstraat in Moorsele. 
Inspraak van betrokkenen is heel belangrijk in dit project: welke stijl hebben ze voor ogen, welke kunstenaar verkiezen ze, …? Voor de verschillende muren werd een burengroep samengesteld en zijn we volop bezig met portfolio’s van kunstenaars te bekijken om zo een keuze te maken naar stijl, thema, … Daarvoor werden brieven verdeeld in de bus. Bewoners die op de hoogte gehouden willen worden, of verder betrokken worden, kunnen een mailtje sturen naar vrijetijd@wevelgem.be.
 

Voor de redactie  : Bernard Decock / Bron  : Communicatie Gemeente Wevelgem 

Geplaatst op 21.12.2019

Ruim 100 000 euro voor renovatie Vrije Basisschool Heilige Familie in Izegem

Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) investeert 101 497,42 euro in de Vrije Basisschool Heilige Familie in Izegem. Het geld wordt gebruikt voor de renovatie van de centrale verwarming en het buitenschrijnwerk. “Deze investering is heel welkom” reageert Hein Depoorter van N-VA Izegem. “Vlak voor de kerstperiode is dit heel goed nieuws voor alle leerlingen en leerkrachten van de basisschool.

CO²-uitstoot daalt met 27 %
Wie wil investeren in onderwijskwaliteit, moet ook investeren in de kwaliteit van de gebouwen van ons onderwijs. Dat is precies wat Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) doet.  In totaal investeert Ben Weyts 105 miljoen euro voor 185 scholenbouwprojecten in heel Vlaanderen. Bijna 81 miljoen euro gaat naar grote werken zoals een volledige nieuwbouw. De overige 24 miljoen betreft kleinere verbouwings- en renovatiewerken zoals de modernisering van bestaande schoolgebouwen. In West-Vlaanderen vallen er 30 scholen in de prijzen. 6 scholen daarvan werken aan een lagere CO²-uitstoot. Basisschool Heilige Familie is 1 van die zes: door de renovatie van de CV en het buitenschrijnwerk zal de CO²-uitstoot dalen met  27 %.
 
Mooi nieuws voor hele gemeente
“Hier is echt nood aan” zegt Hein Depoorter, voorzitter van N-VA Izegem.
 “De school doet fantastisch werk, maar kan deze stevige financiële impuls zeer goed gebruiken. Dit is mooi  nieuws voor de hele gemeente”. In totaal zal minister de komende vijf jaar een half miljard euro investeren in schoolgebouwen. “ N-VA-Izegem is heel blij dat de minister ook denkt aan onze school”  


Voor de redactie  : Bernard Decock / Bron  : Bert Maertens 

Geplaatst op 21.12.2019

Vanaf januari 2020 eerste bijsturingen parkeerbeleid

“Vanaf 1 januari 2020 maken ze in Menen  de omschakeling naar een digitale bewonerskaart. De controleur scant dan de nummerplaat in plaats van telkens de gele bewonerskaart op het dashboard te moeten zoeken. Met behulp van een QR-code op de retributiebon zal men trouwens ook sneller alle info kunnen consulteren en reageren. Twee ingrepen die het parkeren toch een stukje moderniseren”, zegt schepen van Mobiliteit en ICT Patrick Roose. 
 
Er zijn nog een aantal kleine wijzigingen binnen het parkeerbeleid die vanaf 1 januari 2020 worden ingevoerd. Schepen Roose: “We voeren ook het principe van de zorggarage in, waarbij inwoners de kans krijgen om zorgkundigen voor hun garage te laten parkeren. Verder verdwijnen het betalend parkeren in het eerste gedeelte van de Moeskroenstraat (wordt gelijkgesteld met de blauwe zone zoals in rest van de straat) en het bewonersparkeren in de Oostkaai. Kortom, we voeren nu al een aantal vereenvoudigingen door. Volgend jaar kiezen we dan met het ontwerp van een nieuw mobiliteitsplan voor een nieuwe aanpak van het parkeerbeleid. En dat gaan we samen met inwoners en handelaars participatief aanpakken. Ter voorbereiding hierop zijn we alvast het systeem van Shop & Go en bewonersparkeerplaatsen aan het onderzoeken.”
 
Voor de redactie  : Bernard Decock / Bron  : BJÖRN GROUWET -  STAD & OCMW MENEN 

Geplaatst op 21.12.2019

Brouwerij De Brabandere is één van de eerste West-Vlaamse partners van WK veldrijden 2021

In 2021 komt het WK veldrijden na 5 jaar terug naar België. In het weekend van 30 en 31 januari 2021 landt het veldritcircus in Oostende. Organisator Rik Debeaussaert wil de West-Vlaamse sterktes uitspelen en slaat zoveel mogelijk de handen in elkaar met West-Vlaamse ondernemers. De eerste West-Vlaamse partner is Brouwerij De Brabandere uit Bavikhove die de officiële bierpartner van het wereldkampioenschap wordt.
 
Organisator Rik Debeaussaert is geen onbekende in de wereld van het veldrijden. Zo organiseerde hij in 2007 samen met zijn team al het WK veldrijden in Hooglede-Gits, waar Erwin Vervecken won. In 2017 organiseerde hij ook het BK veldrijden in Oostende met een passage over de gekende en veelbesproken brug over de Koningin Astridlaan en de tramsporen. De deskundige kennis van het organiserende team zal ervoor zorgen dat het WK in 2021 een topper wordt.
 
Lokale partners
 
Aangezien het WK plaatsvindt in West-Vlaanderen, wil het team van Rik Debeaussaert de West-Vlaamse sterktes uitspelen om er een topweekend van te maken. Hiervoor gaan ze zoveel mogelijk samenwerken met lokale ondernemers. Een van de eerste partners is Brouwerij De Brabandere uit Bavikhove. Begin deze week werd het contract tussen beide partijen ondertekend waardoor Brouwerij De Brabandere met Bavik Super Pils en Kwaremont de officiële bierpartner wordt voor het wereldkampioenschap 2021 in Oostende.
 
“Het is fantastisch dat een organisatie resoluut kiest om met lokale ondernemers en producenten te werken”, reageren Albert De Brabandere en Stijn Vermoere van Brouwerij De Brabandere enthousiast. “Het geeft ons de mogelijkheid om onze bieren extra in de kijker te zetten. We zitten al jaren mee aan tafel met grote klassiekers zoals de Ronde van Vlaanderen en de E3-prijs Harelbeke, maar een wereldkampioenschap is toch nog van een ander niveau.”
 
Ook Debeaussaert is tevreden: “Laat ons allemaal eens wat trotser zijn op onze West-Vlaamse roots. We beschikken lokaal over de beste producten ter wereld en dat is niet niets. Tijdens de verschillende gesprekken met Brouwerij De Brabandere kwam duidelijk naar voor dat dit een trotse West-Vlaamse onderneming is en dus de perfecte partner om mee te stappen in het verhaal.”
 
West-Vlaamse ambassadeur
 
Brouwerij De Brabandere, die exporteert naar ruim 50 landen, ziet de samenwerking ook als een mooie kans om haar buitenlandse klanten kennis te laten maken met het veldrijden als typisch Vlaamse sport. “Als West-Vlaamse brouwerij vinden we het belangrijk om onze buitenlandse klanten meer mee te geven dan enkel onze biercultuur”, aldus Albert De Brabandere. “Wij nemen onze rol als West-Vlaamse ambassadeur erg serieus en deze samenwerking geeft ons opnieuw de mogelijkheid om ons West-Vlaamse land te tonen aan een breed publiek.”  
 
Op vrijdag 31 januari 2020 wordt de volledige organisatie voorgesteld in het Zwitserse Dübendorf waar op 1 en 2 februari het WK veldrijden 2020 plaatsvindt. Dit gebeurt in het bijzijn van Vlaams minister Ben Weydts, Oostends burgemeester Bart Tommelein, West-Vlaams gedeputeerde Sabien Lahaye-Battheu, de Belgische ambassadeur in Zwitserland en andere notabelen.
 
 
 
Op de foto (v.l.n.r.): marketing directeur Brouwerij De Brabandere Stijn Vermoere, CEO Brouwerij De Brabandere Albert De Brabandere, voorzitter-CEO Rik Debeaussaert en Hieronymus Goudsmet van het Veld-en Wegritcomité Hooglede-Gits


 
Over Brouwerij De Brabandere
Brouwerij De Brabandere, opgericht in 1894, kan terugblikken op een rijke geschiedenis maar kijkt met evenveel vertrouwen naar de toekomst. Brouwen was, is en blijft een kunst bij de brouwerij. Hun rijk assortiment bieren bestaat onder andere uit Bavik Super Pils, Kwaremont, Wieze, Wittekerke en Petrus Sours. Beschouw deze karaktervolle bieren gerust als erfgoed: gemaakt met traditioneel vakmanschap, authentieke ingrediënten en… veel liefde.
 
Voor de redactie  : Bernard Decock / Bron  : Laura Pille - Brouwerij Bavik 
  

Geplaatst op 21.12.2019

Daders van diefstallen uit kleedkamers van Sportcampus Lange Munte zijn gekend

Op maandagvoormiddag 9 december 2019 zijn in de kleedkamers van sportcampus Lange Munte in Kortrijk heel wat scholieren het slachtoffer geworden van diefstal terwijl ze sportles hadden. De daders gingen aan de haal met hun geld, iPhones, AirPods, horloge, dure broeksriem …
De PZ Vlas startte meteen een onderzoek naar de mogelijke daders.
Algauw kwamen de speurders 4 verdachten op het spoor, allen minderjarig. Zij konden opgepakt worden voor verhoor en legden ook bekentenissen af.
Wellicht zal ook bijna de volledige buit gerecupereerd kunnen worden.
 
 Voor de redactie  : Bernard Decock / Bron  : Thomas DETAVERNIER | adviseur | pers- en communicatieverantwoordelijke Politiezone Vlas | Kortrijk-Kuurne-Lendelede 

Geplaatst op 21.12.2019

Kunstenaar Martin Wallaert: terugblik en vooruitblik op het nieuwe jaar 2020

Zoals je al gemerkt hebt, dit jaar is er geen eindejaar tentoonstelling bij kunstenaar Martin Wallaert. 
 
We nemen je nog even mee doorheen enkele sfeerbeelden van de vorige tentoonstellingen met o.a. Minister voor Cultuur Sven Gatz, gouverneur Jan Briers, conservator Mudel Wim Lammertyn en het vriendenbezoek van Z.K.H. Prins Laurent.  En natuurlijk jij!  Meer hiervan ook op onze website.
 
Vol nieuwe energie en inspiratie zijn we bezig met de voorbereidingen voor een volgende grote tentoonstelling in het voorjaar 2020.  De opening van deze tentoonstelling is voorzien in het paasweekend (vrijdag 10 tot zondag 12 april 2020) en zal lopen tot Pinksteren.
Tijdens deze eindejaarsperiode baadt het nieuwe atelier in een gezellige kerstsfeer en kan vrij bezocht worden op zondagen 22, 29 december en 5 januari, telkens van 14.00 tot 18.00 uur. Naast tekeningen en schilderijen van Martin worden ook bronzen beelden van Jan Desmarets en nature art van Pappie D. getoond.
 
Meer info  : E-mail: martin.wallaert@telenet.be  www.martinwallaert.com  Gsm: 0032 (0)496 230 500
 
Voor de redactie  : Bernard Decock / Bron  : Bianca & Martin Wallaert 

Geplaatst op 21.12.2019

344.000 euro subsidie voor betere schoolinfrastructuur in Kortrijk

Er komt opnieuw een stevige investering vanuit de Vlaamse regering voor de Kortrijkse scholen. Schepen van onderwijs Kelly Detavernier is blij dat minister Ben Weyts 344.000 euro investeert in enkele scholenbouwprojecten in Kortrijk
Vlaams Minister van Onderwijs Ben Weyts investeert 105 miljoen euro in scholenbouwprojecten over heel Vlaanderen. Daarvan gaat bijna 81 miljoen euro naar grote werken zoals een volledige nieuwbouw. De overige 24 miljoen euro gaat naar kleinere verbouwings- en renovatiewerken zoals de modernisering van schoolgebouwen. Ook in West-Vlaanderen vallen dertig scholen in de prijzen. In Kortrijk gaat het over drie projecten die steun ontvangen.
 
Rhizo 3 in de Deken Camerlyncklaan in Kortrijk krijgt een subsidie van 33.258 euro toegekend om een defecte stookinstallatie te ontvangen. Daarmee wordt ook een CO2-reducatie voorzien van 11,46 ton.
Het Centrum voor Basiseducatie Midden en Zuid West-Vlaanderen ontvangt maar liefst 264.302 euro. Dit geld dient voor de werken na aankoop van het kantoorgebouw gelegen in de Rekolettenstraat 23 in Kortrijk.
Tot slot ontvangt ook vbs Spes Nostra Heule een subsidie van 46.410 euro. Dit kadert in het dossier van de aangekochte dorpswoning in de Koffiestraat.
 
Kelly Detavernier, schepen van onderwijs: “Wie wil investeren in onderwijskwaliteit moet ook investeren in de kwaliteit van de infrastructuur. De financiële steun van de Vlaamse Overheid is welgekomen. Onze scholen leveren fantastisch werk, maar kunnen een financiële impuls steeds gebruiken.”
 
Voor de redactie  : Bernard Decock / Bron  : Giovanny Saelens | Kabinetsmedewerker van schepenen Kelly Detavernier en Axel Ronse
  

Geplaatst op 21.12.2019
4922 artikelspagina's: 1 ... 2 3 4 5 6 <<< 7 >>> 8 9 10 11 12 ... 493