Onafhankelijke digitale krant voor Zuid-West-Vlaanderen

Zoeken

Uw reclame op deze site
voor slechts 0,70 per dag
Alle info: klik hier

Welkom

Gratis plaatsen wij uw foto('s) op deze site met de daarbijhorende tekst,voor verenigingen, sportclubs, diverse bijeenkomsten, familie gebeurtenissen, optredens, stads activiteiten enz...

Iedereen kan ook zelf één of meerdere foto's in hoge resolutie met een daarbij horende tekst van zijn of haar vereniging sportclub enz... zoals hierboven vermeld opsturen naar : zuid.west.vlaamsemedia@gmail.com.

Contact Redactie verantwoordelijke Bernard Decock GSM - 0495 254 547
Voor een verslaggeving + foto bijdrage : Ives Devos - 0495 164 930

WAR herdenkingsweekend te Marke

WAR Marke organiseerde voor de 16de maal een herdenkingsweekend voor alle slachtoffers uit beide Wereldoorlogen.
In aanwezigheid van een Poolse en Canadese delegatie , trokken de vaandeldragers begeleid door de Field Marshal Haig’s Own Pipes & Drums en de Koninklijke Harmonie Sint-Cecilia Rollegem na een plechtigheid aan de obelisk ter hoogte van het O.C. door de centrumstraten van Marke gevolgd door een 5-tal militaire voertuigen. Aan het Oorlogsmonument werd nog een korte herdenking gehouden, waarna bloemen werden neergelegd aan het monument. Tenslotte werden op de gemeentelijke begraafplaats de nieuwe kruisjes van de oorlogsslachtoffers die er begraven liggen ingehuldigd en werd een bloemenkrans neergelegd.

 

FVW / Foto FVW

Geplaatst op 04.06.2018

Nieuw tijdschrift in bib Nieuwpoort

De collectie van de bibliotheek in Nieuwpoort heeft er een nieuw tijdschrift bij: ‘Shrapnel’.

Dit tijdschrift behandelt de gebeurtenissen tijdens de Eerste Wereldoorlog, meer bepaald aan het Westelijk Front en in de Westhoek. Het magazine is een aanrader voor wie geïnteresseerd is in de Groote Oorlog. ‘Shrapnel’ verschijnt vier keer per jaar en kan gratis uitgeleend worden.

 
FVW / Bron: Stad Nieuwpoort

Geplaatst op 04.06.2018

Koester Kunst 2018

De kunsttentoonstelling Koester Kunst, ten voordele van het kinderkankerfonds Koester en georganiseerd door Gilbert Vangampelaere/Beritos, is aan zijn dertiende editie toe.

Ook voor deze tentoonstelling is gekozen voor de oude kerk te Vichte, Kerkdreef 8 met de medewerking van de gemeente Anzegem. 
Volgende disciplines komen aan bod: schilderkunst / keramiek / beelden en teksten. Deuren zijn open elke zaterdag en zondagnamiddag op 16-17-23 en 24 juni vanaf 14.00 tot 18.00 uur.

Deelnemers:

Ronny Vanmaele
Alsof hij in een aanhoudende storm zit, probeert Ronny van hompen klei figuren te maken, maar laat vooral de klei het werk bepalen. Wie beschikt over voldoende abstractievermogen kan goed in zijn werken komen.

Paul Cannie
Oog voor de mens en vooral voor de natuur en alles wat er rond draait, dieren in het bijzonder want we kunnen als mensdom nog enorm veel leren uit het dierenrijk.

Sonja Bulteel
Het keramisch werk van Sonja is hoofdzakelijk figuratief. De beelden, soms verstard, in beweging, doordringend of uitdagend, vormen de invloed van haar eigen gevoelens. De klei wordt als het ware door haar handen bevrijd tot een beeld.

Dirk Bossouw
Het individu is de leidraad in zijn werk. Elke mens met zijn gaven en tekortkomingen bepaalt de wijze waarop we samenleven. Niemand is volmaakt en dat maakt ons boeiend voor elkaar.
Elk werk draagt een eigen verhaal waarin hij het onvolmaakte op een perfecte manier probeer weer te geven.

Marc Desmet
Zijn werken zijn eigenlijk al altijd abstract geweest, vroeger zelfs gecombineerd met textielbanden die hij in verf drenkte en door elkaar weefde om opnieuw met verf te bewerken. Er waren kleurvlakjes te zien die later verdwenen zijn dan kwamen de lyrische abstracte werken waarbij geen enkel herkenbare vorm te zien was. Vandaag is hij teruggekeerd naar de kleurvlakjes die onderaan het doek tot stand komen. Hierdoor krijgt hij een enorme ruimte die aan een licht doen denken. Ook de materie is van groot belang, zijn werk ‘keldermuur met tafeltje’ is een imitatie van decadentie en vergankelijkheid. Bij zijn meeste recente werken staat kleurenevenwicht centraal.

Gilbert Vangampelaere
Zijn werk maakt hij herkenbaar door kleurrijke, abstracte vormen die hun oorsprong vinden in gevoelens en dagelijkse ervaringen. Het is een ongeremde blik op zowel de zichtbare als de onzichtbare werkelijkheid van het leven. Het eindwerk van zijn werken zijn het resultaat van een samenspel van kleuren, vormen en technieken. Elk werk is vergezeld van een tekst.

Dranken die worden verkocht gaan integraal naar Koester alsook een deel van de verkochte werken. Er is ook een collectebus voorzien ten voordele van Koester.

 
FVW / Bron: Koester Kunst 2018

Geplaatst op 04.06.2018

Speelpleinwerking zomervakantie 2018 Wervik

Op maandag 2 juli start de speelpleinwerking opnieuw in Wervik.

In Wervik blijven we op vertrouwd terrein : zaal Oosthove (Speiestraat). In Geluwe is het speelterrein bij het Berkenhof niet beschikbaar door de uitbreidingsweken aan de school. Daarom verhuizen we deze zomer naar de site van basisschool De Vlier (Guido Gezellestraat).

Nieuw : Naar de speelpleinwerking ? Zorg dat je een UITPAS hebt. Vier voordelen op een rij :

1.Geen geld meer meebrengen
Je hebt geen cash geld meer nodig op de speelpleinwerking. Op het einde van de maand krijg je een factuur toegestuurd.

2.Vlot inschrijven
Het inschrijven verloopt veel vlotter : we scannen je UITPAS … en klaar !

3.Punten sparen
De oude beurtenkaart verdwijnt. Je verzamelt automatisch punten op je pas. Heb je 10 punten verzameld ? Dan kan je die omruilen voor een gratis deelname of een ander voordeel.

4.Attesten downloaden en printen
Documenten ziekenfondsen en fiscale attesten kan je eenvoudig via de website downloaden en afdrukken.
Neem je UITPAS elke keer meer naar de speelpleinwerking : we scannen de UITPAS en je inschrijving is in orde.

Registreer vooraf je kind
Om deel te nemen aan de speelpleinwerking moet je vooraf je kind(eren) registreren. Als je nog geen UITPAS hebt, moet je er eenmalig, per kind, één aankopen.
Surf hiervoor naar www.wervik.be/webshop.

FVW / Foto FVW

Geplaatst op 04.06.2018

Anonymous for the voiceless stond zaterdag op het Shouwburgplein in Kortrijk

Onze organisatie wil door middel van straat activisme opkomen voor dierenrechten.
Door beelden te tonen van standaard praktijken in de vee-industrie, proberen wij wat bewustwording te brengen bij de mensen. Op een vredevolle manier gaan wij een dialoog aan met voorbijgangers.
Dieren worden misbruikt en mishandeld voor verschillende doeleinden. Cosmetica, bont, melk, vlees, vis, wol en nog zoveel meer. Zolang mensen deze producten blijven kopen, zolang zullen dergelijke praktijken gebeuren. Het is een kwestie van vraag en aanbod
Wij, als veganisten, bewijzen dat we geen dierlijke producten nodig hebben om gezond te zijn. Tal van recente wetenschappelijke studies geven aan dat het consumeren van dierlijke producten juist heel nefast is voor onze gezondheid. Meer kans op diabetes, dementie, hoge bloeddruk, bepaalde kankers en zo kunnen we het lijstje nog veel langer maken.
Wij willen graag de boodschap meegeven dat een betere wereld begint bij onszelf.
 
BDK / Bron: Anonymous for the Voiceless Kortrijk

Geplaatst op 03.06.2018

N-VA-bus te gast in Kortrijk

De N-VA-campagnebus deed op 2 juni Kortrijk aan. Topstukken Jan Jambon, Theo Francken en Geert Bourgeois maakten samen met kandidaat-burgemeester Axel Ronse, het bestuur van N-VA Kortrijk en vele Kortrijkzanen een tocht door de Guldensporenstad. Ze namen onder meer een kijkje aan de verlaagde Leieboorden, een realisatie die er kwam mede dankzij minister Ben Weyts. Daarna ging het naar de winkelstraten waar de kopstukken uitgebreid de tijd namen voor foto’s. 
 
Voor de redactie & fotografie  : Bernard Decock - Bron : Jorgen Deman 

Geplaatst op 02.06.2018

NVA kroegt in Rollegem en Bellegem

Na geslaagde kroegentochten in o.a. Bissegem en Heule was het op vrijdag 1 juni de beurt aan Rollegem en Bellegem.
Talrijke bestuursleden en sympathisanten kwamen samen met ons een glas drinken op een geslaagde " fierfermfris-campagne  "

Voor de redactie & fotografie  : Bernard Decock - Bron : Jorgen Deman

Geplaatst op 02.06.2018

Meldpunt tegen vereenzaming

Izegem krijgt een centraal meldpunt om eenzaamheid en isolement tegen te gaan. Wakkere burgers kunnen er mogelijke probleemsituaties melden. Het meldpunt kwam er op voorstel van de N-VA-fractie in de OCMW-raad.
N-VA-voorzitter Bart De Wever stelde vorige week een visienota voor rond de aanpak van eenzaamheid en sociaal isolement. “We zijn trots dat we vanuit Izegem inspiratie hiervoor konden bieden. Want we doen al heel wat in onze stad. Denk maar aan de maaltijdpunten en de goed uitgewerkte wijkwerking”, aldus burgemeester Bert Maertens (N-VA). “Maar het kan altijd beter”, zo pikt OCMW-raadslid Hein Depoorter (N-VA) in. “Detectie van personen in eenzaamheid blijft moeilijk. Daarom stelde onze N-VA-fractie vorige maand op de OCMW-raad voor een meldpunt voor senioren in nood op te richten. We zijn blij dat de OCMW-raad dit unaniem goedkeurde.
Het Sociaal Huis ’t Antwoord realiseerde dit meldpunt. “Of het nu buurtbewoners, postbodes, of bakkers op ronde zijn, elke wakkere burger heeft nu een adres waar hij of zij terecht kan. En niet alleen over senioren in problemen. Het gaat breder dan dat: ook andere meldingen, bijvoorbeeld met betrekking tot kinderen, zullen vanzelfsprekend onderzocht worden”, zo verduidelijkt Hein Depoorter. “De melding kan snel en eenvoudig: digitaal via de website, telefonisch of aan de balie. De aanmelder wordt gevraagd zich bekend te maken, maar kan anoniem blijven t.a.v. de persoon in nood. Een maatschappelijk werker zal de melding checken en op een gepaste, professionele manier aanpakken en de nodige zorg aanbieden waar nodig.
Op deze manier maken we van Izegem nog meer een beZORGde stad, met een ZORGzame gemeenschap en diensten”, zo besluit Hein Depoorter.

Voor de redactie  : Bernard Decock - Bron : Parlementair medewerker van Bert Maertens (N-VA)

Geplaatst op 02.06.2018

Weinig animo bij opening openluchtzwembad

Het openluchtzwembad Abdijkaai opende op zaterdag 2 juni Zwemmers konden  er voortaan zelfs een uurtje vroeger terecht.
Donderdag 1 juni stelde het stadsbestuur het zomerprogramma van het openluchtbad en andere zomerse sportevents voor.
Mogelijk door het slechte weer genoten slechts  een tiental zwemmers  onder toezicht van zes redders en twéé bewakings agenten  van de gratis zwembeurt.
 
Voor de redactie & fotografie  : Bernard Decock - Bron : Seel Seynhaeve | Persverantwoordelijke  Team Communicatie Stad kortrijk

Geplaatst op 02.06.2018

BIJNA HELFT WONINGEN AAN MINDER DAN 5% REGISTRATIERECHTEN

 

 

Vanaf 1 juni  gaat de verlaagde koopbelasting voor de enige woning in. Waar je vroeger 10 procent registratierechten moest betalen, is dat voortaan nog maar 7 procent. Voor bescheiden woningen krijg je een extra korting van 5.600 euro, waardoor je minder dan 5 procent betaalt. Op basis van de verkoopcijfers van 2016, blijkt dat bijna de helft van de huizen en appartementen in Vlaanderen in aanmerking komt voor die belastingkorting. Vlaams minister van Financiën Bart Tommelein: ‘Voor bijna de helft van de woningen zal je minder dan 5 procent betalen. Meer alleenstaanden, jonge gezinnen, gepensioneerden,… zullen daardoor een eigen huis of appartement kunnen kopen.
Wie een eigen huis kocht, betaalde vroeger tien procent registratierechten. Tenzij de woning een kadastraal inkomen had van maximum 745 euro, dan betaalde je onder bepaalde voorwaarden vijf procent. Uit de verkoopcijfers van 2016 blijkt echter dat slechts 1 op 5 huizen en appartementen aan ‘klein beschrijf’ verkocht werd.

Vanaf 1 juni betaal je niet langer tien maar zeven procent, op voorwaarde dat het over je eigen woning gaat en je er binnen de twee jaar intrekt.Voor bescheiden woningen – tot 220.000 euro in de kernsteden en de Vlaamse rand en tot 200.000 euro in alle andere gemeenten – betaal je geen registratierechten op de eerste 80.000 euro. Je krijgt met andere woorden een extra korting van 5.600 euro, waardoor je minder dan 5 procent belasting betaalt.
Sociale en eerlijke belastingverlaging:
Bijna de helft van de Vlaamse huizen en appartementen (45%) komt in aanmerking voor die korting, leren de verkoopcijfers van 2016. Dat percentage loopt in de Vlaamse kernsteden zelfs op tot 54 procent, met uitschieters tot 60 procent of meer in Antwerpen, Genk en Turnhout. Ook appartementen zijn veel beter af met de nieuwe regeling. Vroeger werd slechts 8% verkocht aan klein beschrijf, nu kan 54% de belastingkorting genieten.
‘Waar vroeger maar 1 op 5 huizen of appartement aan klein beschrijf verkocht werd, betaal je vandaag voor bijna de helft van de woningen mínder dan 5 procent’ zegt Vlaams minister van Financiën Bart Tommelein. ‘Deze belastingverlaging maakt dus een groot verschil voor heel wat mensen. De registratierechten zijn nu veel rechtvaardiger en socialer. Meer alleenstaanden, jonge gezinnen, gepensioneerden,… zullen een eigen huis of appartement kunnen kopen aan een lager tarief.’

Voor de redactie  Bernard Decock - Bron  :  open VLD -Nieuwsbrief

Geplaatst op 02.06.2018
3332 artikelspagina's: 1 ... 2 3 4 5 6 <<< 7 >>> 8 9 10 11 12 ... 334