Onafhankelijke digitale krant voor Zuid-West-Vlaanderen

Zoeken

Uw reclame op deze site
voor slechts 0,70 per dag
Alle info: klik hier

Welkom

Gratis plaatsen wij uw foto('s) op deze site met de daarbijhorende tekst,voor verenigingen, sportclubs, diverse bijeenkomsten, familie gebeurtenissen, optredens, stads activiteiten enz...

Iedereen kan ook zelf één of meerdere foto's in hoge resolutie met een daarbij horende tekst van zijn of haar vereniging sportclub enz... zoals hierboven vermeld opsturen naar : zuid.west.vlaamsemedia@gmail.com.

Contact Redactie verantwoordelijke Bernard Decock GSM - 0495 254 547
Voor een verslaggeving + foto bijdrage : Ives Devos - 0495 164 930

OPEN BRIEFAAN DE BREDE VLAAMSE BEWEGINGIN KORTRIJK

Namens mijn lokaal afdelingsbestuur wens ik mij met een bijzondere bezorgdheid te richten tot de vele mensen die in en rond Kortrijk van dichtbij of veraf actief zijn in de Vlaamse Beweging. Wouter Vermeersch
 
De kersverse lijsttrekker van N-VA liet het volgende optekenen in de pers:
 
“We praten met iedereen, met uitzondering van Vlaams Belang en PVDA.”
 
Deze uitspraak druist fundamenteel in tegen de politieke traditie in onze regio. Als lijsttrekker voor Vlaams Belang en jonge dertiger ben ik ondertussen toch al meer dan 10 jaar actief in de Vlaamse Beweging en nooit werd mij een gesprek geweigerd en zeker niet onder Vlaamsgezinden. Als zelfs praten en overleg niet meer kunnen, staan we natuurlijk mijlen ver van de beginselen van onze Beweging met vele kamers en gezichten. Deze boude stelling gaat dan ook in tegen 100 jaar Vlaamse traditie. 'Godsvrede', weet u wel, het overstijgen van de traditionele politieke breuklijnen voor ‘de Vlaamse zaak’.
 
Net vandaag staat Kortrijk immers voor enorme uitdagingen.
De vijand bevindt zich natuurlijk niet in eigen rangen, maar aan de overzijde van het politieke spectrum: Kortrijk stemt massaal rechts en centrumrechts, maar wordt door de socialisten bestuurd. Progressief-links geeft de toon aan in het beleid.
De vervreemding en de grootste moskee van Vlaanderen aan de Brugsesteenweg bedreigen de identiteit van de Guldensporenstad die ons zo nauw aan het hart ligt.
Wij willen alvast wél het gesprek aangaan met iedereen, zelfs met de communisten van de PVDA. Waarom ook niet? Overleg en debat bevrijden.
 
Wij herhalen dan ook graag ons pleidooi voor Vlaamse samenwerking. Ook in Kortrijk willen wij minstens komen tot informeel overleg tussen de V-partijen en zelfs maximaal tot strategische samenwerking. Dit is een uitgestoken hand, een open deur. Dit is wat Kortrijk en bij uitstek Vlaanderen uiteindelijk ten goede komt.  Mogen wij u vragen om de N-VA mandatarissen,leden en militanten hierover aan te spreken?
 
Rest ons nog te besluiten met de historische (maar nog steeds brandend actuele) woorden van Remi Piryns (1920-2004):
Heer, laat het Prinsenvolk der oude Nederlanden
Niet ondergaan in haat, in broedertwist en schande.
 
Voor de redactie en fotografie  : Wouter Vermeersch Lijsttrekker Vlaams Belang Kortrijk

Geplaatst op 30.01.2018

Carnaval Menen 2018

Carnaval minnend Menen maakt zich op voor een dol carnavalsweekend op vrijdag 23, zaterdag 24 en zondag 25 februari. Hoogtepunt? De 42ste carnavalsstoet natuurlijk op zondag 25 februari in het centrum van de stad!

Maar op 3 februari staat de Showavond met de Prinses Carnaval 2018 Sandrine II al op de feestagenda. Met daarvoor in de namiddag voor het eerst een heus Kindercarnaval.

Nieuw! Kindercarnaval op 3 februari
Dit jaar organiseert de stad Menen op zaterdag 3 februari voor het eerst een echt Kindercarnaval met ook de verkiezing van een Junior Prins en Prinses Carnaval Stad Menen én kinderanimatie met Christoons Tovershow. De inkom is gratis en er is een geschenkje voor elk verkleed kind. De kids en hun (groot)ouders zijn vanaf 14.33 u welkom in zaal Park Ter Walle.

De kinderprinses gaat naar huis met een kroontje in scepter, de kinderprins krijgt een steekje en scepter, daarnaast staat er ook nog een geschenkje van het stadsbestuur voor hen klaar. Kinderen die willen deelnemen kunnen bij de ingang van het carnavalsfeest een deelnamenummer aanvragen.
’s Avonds is er in dezelfde zaal om 19.33 u de Showavond van onze Prinses Carnaval 2018 Sandrine II met onder meer een optreden van de MG Brothers. Kaarten kosten 6 euro in voorverkoop (via Dienst Evenementen) en 8 euro aan de deur.

Carnavalsstoet op 25 februari
De start van de stoet vindt dit jaar opnieuw plaats ter hoogte van het kruispunt Ieperstraat-Zandputstraat. Het vertrek is voorzien om 14.45 u, het einde van de stoet op de Grote Markt omstreeks 17.00 u. De omloop ziet er als volgt uit: Ieperstraat, Koningstraat, Weststraat, Bruggestraat, Kortrijkstraat tot rond punt Leopoldplein, Fabiolalaan, Rijselstraat en Grote Markt.

In totaal nemen een 20-tal groepen deel. De 42ste carnavalsstoet wordt geopend door de Prinsenwagen met daarop Prinses Carnaval Stad Menen 2018 Sandrine II, Keizer Carnaval Stad Menen Geert I alsook Ambassadrice Laura en haar Eredames Angel en Kimberly. Tekenen ook present: groepen uit Roeselare, Koekelare en Gullegem. Blikvangers worden zeker de nieuwe praalwagen van de orde van d’Akkerleuzen uit Maldegem en de mooie kostuums van carnavalsvereniging De Confetti’s uit Zottegem. Daarnaast zullen ook diverse verenigingen uit onze stad van de partij zijn.
Confetti is enkel toegelaten aan het begin en einde van de stoet. Dit is in de Zandputstraat en in de Ieperstraat, tussen de Zandputstraat en de Sint-Franciscuskerk, en vanaf de Grote Markt tot aan de eretribune.

Alle carnavalsactiviteiten op een rijtje
Zaterdag 3 februari 14.33 u Kindercarnaval Park Ter Walle
Zaterdag 3 februari 19.33 u Showavond Prinses Carnaval 2018 Sandrine II Park ter Walle
Vrijdag 23 februari 20.33 u Carnavalsavond Café De Witte Koe
Zaterdag 24 februari 15.11 u Officiële aanstelling Prinses Carnaval 2018 Stadhuis Menen
Opening van de Carnavalskermis Grote Markt en Groentemarkt
Zaterdag 24 februari 20.33 u Boemel Centrum Menen
Zondag 25 februari 14.45 u 42ste Carnavalstoet Centrum Menen
Carnavalskermis Grote Markt en Groentemarkt
Maandag 26 februari 16.00 u Carnavalskermis Grote Markt en Groentemarkt
Woensdag 28 februari 14.00 u Carnavalskermis Grote Markt en Groentemarkt
 
FVW / Foto FVW

Geplaatst op 30.01.2018

Winnaars Groene Pluim 2018 bekendgemaakt

De Milieuraad van Ieper reikte maandagavond de Groene Pluimen uit.

Een Groene Pluim is een symbolische prijs voor een duurzaam initiatief in Ieper. Dat kan gaan om duurzaam bouwen, leven, consumeren, verplaatsen, ondernemen of binnen de thema’s natuur, milieu, klimaat, ecologie, technologie of economie. De winnaars van de pluimen mogen zich vanaf nu een jaar lang duurzame ambassadeur van Ieper noemen.

De Groene Pluim is een individuele persoon, voor een vereniging en voor een bedrijf. De Milieuraad koos in haar reglement voor 3 prijzen omdat je de inspanningen van één persoon moeilijk kunt vergelijken met een groep of bedrijf.
In het najaar van 2017 deed de Milieuraad een oproep naar kandidaten. Daaruit kwamen volgende genomineerden:

Individu: Ronny Bryon.
Vereniging: Fietsersbond Ieper, EVA Westhoek, Jong Ieper DROOMT DE STAD en Vestingproject stad Ieper.
Bedrijf: Melexis en Optiek Porteman.

Winnaars 2018

Individueel person:Ronny Bryon.
Ronny is secretaris en bezieler van de hengelvereniging Zillebeekse Palingvissers. Hij pakt de dingen graag consequent en resultaatgericht aan. Ronny staat steeds paraat bij zwerfvuilacties, bij sensibilisering van de clubleden voor natuurvriendelijk hengelgedrag, bv. de keuze van het aas. Hij werkt nauw samen met de stad bij de uitvoering en beheer van projecten voor het herstel van oevervegetaties en hengelvrije natuurontwikkelingszone in de vijver, ecologische aanpak van de visbepotingen. Daarnaast is hij een goede hulp bij overzetacties amfibieën.

Bedrijf
Optiek Porteman (Jeroen Porteman en Gudrun Blontrock)
Optiek Porteman is een bedrijf dat het natuurbehoud in de regio consequent financeel ondersteunt, al 2 generaties lang, van vader op zoon. Al 25 jaar steunt ze Natuurpunt De Bron. Leden van Natuurpunt en JNM krijgen 10% korting op optisch materiaal, verrekijkers en telescopen. 10% van wat je als klant spendeert, gaat naar  natuurbehoud. Daarnaast kom je de medewerkers ook tegen op evenementen waar ze haar verrekijkers en telescopen ter beschikking stelt op vogelkijkdagen. Dit bedrijf heeft een hart voor natuurschoon en laat elke bezoeker daar mee van genieten met het beste optisch materiaal.

Vereniging/Organisatie (non profit): Jong Ieper DROOMT DE STAD (Theo Vantomme)
Jong Ieper DROOMT DE STAD is een denkoefening, opgemaakt door 10 jonge Ieperlingen, over de duurzame ontwikkeling van de stad Ieper in 2040. Ze deden dit op uitnodiging van de Gecoro, gemeentelijke commissie ruimtelijke ordening. Deze oefening werd voorgelegd aan het stadsbestuur, de Gecoro en het schoolbestuur van de Sint Maartensscholen Ieper. Daarbij kwam het ook tot interessante debatten. Men trok naar een ruimer publiek tijdens een expositie eind oktober en op 30 januari is er in Auris een debatavond met de Vlaamse Bouwmeester. Jong Ieper DROOMT DE STAD is een uitnodiging tot debat omtrent een duurzame (ruimtelijke) ontwikkeling van de stad, die het aansnijden van open ruimte ontziet en die stedelijkheid versterkt, dit over de politieke grenzen heen.

De Groene Pluimen zijn wisselbekers, kunstwerken ontworpen door EVA Buyse, Patsy Mahieu en Marieke Degryse, 3 leerlingen van het 4e jaar toegepaste beeldende kunsten van de Heilige Familie in Ieper. De winnaars van 2017 keren dus terug om hun prijs aan de volgende winnaars door te geven.

FVW / Foto FVW


Geplaatst op 29.01.2018

Kortrijkse Superdry en Jupiler 0.0% gaan samen voor verantwoord alcoholverbruik

Etalage kledingketen in januari en februari in teken van Jupiler 0.0%

Vanaf vandaag  29 januari staat de etalage van de Superdry winkel in de Steenpoort 2 in Kortrijk in het teken van het alcoholvrije bier Jupiler 0.0%. “Het is de eerste keer dat we samenwerken om zo aandacht te vragen voor verantwoord alcoholgebruik,” zeggen Laurence Doucet van het Britse kledingmerk Superdry en Maurane Temot van het biermerk Jupiler 0.0%. Januari en februari zijn traditioneel de maand van goede voornemens en minder alcoholconsumpties. “We willen dat 0,0% een echte keuze is en niet gewoon een alternatief in die maanden. Daarom organiseren we campagnes zoals deze die 0.0% een heel jaar door attractiever maken voor bierliefhebbers,” vult Temot van Jupiler 0.0% aan. Tijdens januari en februari loopt de actie afwisselend in 24 Superdry winkels in België. In Kortrijk loopt ze nog tot en met 10 februari.
Voor Jupiler 0.0% past deze samenwerking binnen de AB InBev doelstelling om wereldwijd tegen 2025 een vijfde van het totale wereldwijde biervolume uit alcoholvrije en –arme bieren te laten bestaan. “Een verantwoorde keuze van de consument start met een groot aanbod aan alcoholarme of –vrije bieren. Wij zijn er immers van overtuigd dat er voor alles een gepast moment is. Door bieren aan te bieden voor verschillende belevenissen, bezorgen we de mensen én een fijne tijd  én zorgen we ervoor dat ze deze op een verantwoorde manier kunnen beleven. Het is alvast hoopvol te merken dat vooral jong volwassenen meer open staan voor de laag- en non-alcoholhoudende bieren. Als leider in de biersector zien we het dan ook als onze morele rol om een voortrekkersrol te spelen om deze bieren groot te maken in België,” vult Maurane Temot van Jupiler 0.0% aan.
Woordspel
Wist je dat Superdry haar naam ontleent aan een Japanse bierstijl? Het Britse kledingmerk wil haar consumenten informeren over verantwoord drinken.  Ze spelen ook op het woordspel tussen Superdry en “Dry January”, een maand waarin in Angelsaksische landen traditioneel minder alcohol gedronken wordt. Ook in februari zullen enkele vitrines gedecoreerd blijven met Jupiler 0.0%. “We grijpen dit aan om onze visie op verantwoord drinken mee te geven. Samen engageren we ons voor verantwoord alcoholgebruik," klinkt het gezamenlijk. De actie, die gepaard gaat met het uitdelen van degustatieblikjes Jupiler 0.0%, vindt in 24 Belgische Superdry winkels plaats.        
                                     
Voor de redactie  : Bernard Decock - Bron : Laure Stuyck - Manager external communication BeLux AB Inbev  

 
 
 
 
 

Geplaatst op 29.01.2018

Succesvolle nieuwjaarsreceptie lokaal overleg kinderopvang 1128 pampers

Het Lokaal Overleg Kinderopvang Harelbeke bood voor het vijfde jaar op rij een nieuwjaarsreceptie aan aan alle Harelbeekse kinderopvanginitiatieven. Traditiegetrouw werd één thema in de kijker gezet. Dit jaar leerden alle kindbegeleiders in een korte workshop een aantal figuurtjes plooien met ballonnen. Elke deelnemer ontving een pakketje ballonnen om er zelf mee aan de slag te gaan.
 
Naar goede gewoonte zamelden de initiatieven pampers in voor de Pamperbank. Pamperoverschotjes worden ingezameld en tegen heel democratische prijzen verkocht bij de sociale kruidenier in de Gentsestraat 9. Er werden 1128 pampers ingezameld. Kinderdagverblijf ’t Gaversloeberke sleepte de hoofdprijs in de wacht. Zij zamelden 629 pampers in, gevolgd door TI-TA Tovenaar die 290 pampers meebracht. Heidi Ralou schonk 60 pampers. Deze drie initiatieven ontvingen een Harelbeekse cadeaubon.
 
Nieuw meldpunt
Er werd van de gelegenheid gebruikt gemaakt om een nieuw meldpunt kinderopvang aan te kondigen. Dat meldpunt maakt het zowel voor de ouder als voor de kinderopvanginitiatieven makkelijker om kinderopvang te zoeken en zich te registreren in Harelbeke.
 
Voor de redactie  : Bernard Decock - Bron  : Mieke Decabooter dienst communicatie Stad Harelbeke 
 

Geplaatst op 29.01.2018

VTI zet verdienstelijke personeelsleden in de kijker

Januari is traditioneel een maand met heel wat nieuwjaarsrecepties. In VTI Kortrijk wordt de receptie elk jaar door een andere afdeling verzorgd. Dit jaar zorgden de collega’s van de afdeling Bouw en Schilderen & Decoratie voor een fijne omkadering met een heerlijke kaasschotel. Bovendien worden er elk jaar een aantal verdienstelijke collega’s gedecoreerd.  Deze keer kregen Chris Debacker, Andy Desmet, Barbara Heyde, Bart Lampaert en Serge Moreel de burgerlijke medaille voor 25 jaar dienst in het VTI opgespeld door Kelly Detavernier, schepen van onderwijs in Kortrijk. Pol Claeys, Karin Huyghebaert, Alex Vande Walle en Ronny Tant werden gedecoreerd voor 35 jaar dienst in het VTI.
 
Op de foto: boven v.l.n.r.: Chris Debacker, Karin Huyghebaert, Andy Desmet, Bart Lampaert, Serge Moreel.
Onder v.l.n.r.: Myriam Devriendt (algemeen directeur), Pol Claeys, Barbara Heyde, Ronny Tant, Alex Vande Walle, Kelly Detavernier (schepen van onderwijs).

Voor de redactie  : Bernard Decock - Bron  : Wim Cottenier  / VTI

Geplaatst op 29.01.2018

Word het gezicht van de “Ik koop lokaal”-campagne!

Mensen stimuleren om te winkelen bij lokale ondernemers, dat is de bedoeling van de campagne “Ik koop lokaal bij een winkelier van hier”. Om lokale handelaars een gezicht te geven bij het grote publiek, lanceren we in 10 West-Vlaamse steden en gemeenten een grote communicatiecampagne.

Ben jij trots op je kwalitatieve producten, je vakkennis en je persoonlijke service? En heb je zin om ambassadeur te worden van de campagne? Schrijf je dan snel in op www.ikkooplokaal.be

Schrijf je in en doe mee!
Je winkel (incl. foto) komt op de website
Je ontvangt promomateriaal, zo weten de klanten dat je meedoet
Klanten kunnen stemmen en stoefen met jouw zaak; anderen worden zo warm gemaakt om lokaal te kopen.

Infovergadering: 5 februari om 20.00 u in CC De Steiger – zaal 3

FVW / Bron: Stad Menen

Geplaatst op 28.01.2018

Erfgoed in Ieper en de dorpen?

Inventarisatie- en waarderingstraject inventaris Bouwkundig Erfgoed Ieper

Vanaf januari 2018 start Delphine Vanoverberghe met het updaten van de Inventaris Bouwkundig Erfgoed voor Ieper en deelgemeenten. Dat wil zeggen dat ze gaat rondkijken wat er in Ieper en de deelgemeenten mooi en waardevol is. Delphine is consulent bouwkundig erfgoed bij de Onroerend Erfgoeddienst van CO7. De huidige inventaris is oud en aan een update toe. Je kan de lijst raadplegen via https://inventaris.onroerenderfgoed.be/. Bedoeling is dat de bestaande gegevens geactualiseerd worden met het oog op een behoud van bouwkundig erfgoed in de toekomst. Delphine zal hiervoor regelmatig in Ieper aanwezig zijn. Voor meer info kan je Delphine gerust aanspreken of contact opnemen met CO7:  057 34 66 94 of delphine.vanoverberghe@co7.be.

FVW / Bron: Stad Ieper
 

Geplaatst op 28.01.2018

Uniek keramiek in Belle Epoque Centrum

Het Belle Epoque Centrum in Blankenberge toont naast haar permanente eigen collectie ook talrijke authentieke voorwerpen van schenkers en bruikleengevers. Nog tot midden mei worden bruikleenstukken uit de collectie van stadsgenoot Daniël Lamote in de kijker gezet.

Sinds enkele jaren is het een traditie om tijdens de wintermaanden een mini-expo op te zetten met objecten uit de verzameling van één of meer bruikleengevers. Dit jaar is uniek keramiek uit de belle époque periode te bewonderen.
Schepen voor Erfgoed & Toerisme Philip Konings (Open Vld): “De stukken die het Belle Epoque Centrum in bruikleen krijgt zijn een bijzonder waardevolle aanvulling op onze permanente collectie. Deze objecten zorgen ervoor dat we continu vernieuwing in het aanbod kunnen brengen, waardoor elk bezoek aan het centrum telkens weer verrassend is.”

Daniël Lamote is een verzamelaar in hart en nieren. Zijn collectie bestaat in hoofdzaak uit een 80-tal vazen in Vlaams sieraardewerk uit de periode 1895-1914. Het is het werk van meer dan 20 jaar verzamelen, elimineren en verbeteren met liefde voor deze prachtige kunststroming en nostalgie naar de wonderlijke belle-époqueperiode.

De mini-expo bestaat voornamelijk uit siertegels ter illustratie dat deze toen minstens even belangrijk waren in de decoratie als vazen en andere ornamenten. Als extra blikvanger voor de mini-expo gaf Daniël ook nog een uiterst interessante en zeldzame Laigneil-kunstkruik in bruikleen.
De mini-expo loopt van dinsdag 30 januari tot 13 mei en is te bezoeken tijdens de openingsuren van het Belle Epoque Centrum (14.00 – 17.00 u). De toegang is inbegrepen in de inkomprijs van het Centrum.

FVW / Bron: Stad Blankenberge
 

Geplaatst op 28.01.2018

N-VA Kortrijk lanceert #fierfermfris-topkandidaten tijdens druk bijgewoonde nieuwjaarsreceptie

Vorige donderdag lanceerde N-VA Kortrijk de 'Fier. Ferm. Fris.'-campagne met lijsttrekker Axel Ronse, kopvrouw Kelly Detavernier en lijstduwer Rudolf Scherpereel. Vandaag stelde het bestuur een volgende reeks bijzondere kandidaten voor. Ook de nieuwe afdelingsvoorzitter en secretaris - resp. Jorgen Deman en Gilles Verriest - werden aan het aanwezige publiek voorgesteld.

Bekendmaking plaatsen 3 t.e.m. 8 en plaats 40

Plaats 3: wordt ingevuld door gemeenteraadsvoorzitter Piet Lombaerts (55 jaar). Piet is advocaat en vader van drie. Hij is voorzitter van de vzw Musea. Vanuit zijn dagelijkse contacten met ondernemers kent hij hun bezorgdheden door en door. Piet wil Kortrijk promoten als stad waar iedereen fier op is zodat we nog meer frisse mensen aantrekken en tezelfdertijd een sterke positie op de Vlaamse kaart inpalmen. Piet Lombaerts: "Ik ben fier op mijn stad en ik wil er een nog beter ondernemersklimaat stimuleren. We moeten mensen en bedrijven aantrekken, rechtstreeks met onze inwoners en studenten dialogeren en co-creëren, en Kortrijk cultureel op een topniveau brengen. Onze stad en onze partij hebben alles in huis om dit waar te maken."
Plaats 4: Gemeenteraadslid Maarten Seynaeve (41 jaar) is licentiaat in de criminologie, ambtenaar en zetelt sinds 2007 in zowel de Kortrijkse gemeenteraad als in de politieraad. Hij is sinds jongs af aan door de politiek en de Vlaamse Beweging begeesterd. Maarten Seynaeve: "Als fiere Vlaming wil ik aandacht voor onze taal en het Vlaamse karakter van onze mooie stad. Als papa vind ik dat onze kinderen moeten opgroeien in een aangename, veilige en groene leefomgeving, met een ruim en kwalitatief aanbod aan recreatie, cultuur en onderwijs. We kunnen onze inwoners nog meer betrekken, ook in de deelgemeenten, door hen nog meer inspraak te geven."
Plaats 5: Fractieleidster Liesbet Maddens (51 jaar) is voorzitter van de Kortrijkse Schouwburg die ze een bijzonder warm hart toedraagt. Ze is nauw betrokken in de 'verfrissing' van de Schouwburg met onder andere de aanwerving van een nieuwe directeur. Ook de organisatie van Spinrag volgt ze nauwgezet op. Liesbet Maddens: "Met drie ferme dochters die weten wat ze willen, voel ik zeer goed aan wat er leeft en beweegt in Kortrijk. En vanuit mijn job als apothekeres heb ik talrijke contacten met een divers cliënteel waardoor ik heel goed aanvoel wat we nog beter kunnen doen in onze stad en voor onze inwoners."
Plaats 6: Organisatieverantwoordelijke en campagneleidster TRUI STEENHOUDT (40 jaar) is bestuurslid van Feest in Kortrijk en voorzitster van Kortrijk Gordelt. Trui is een 'ferme madame', een doorzetster. Ze heeft een hart voor de deelgemeenten. Evenementieel ziet ze veel potentieel om de stad nog bruisender te maken. Trui Steenhoudt: "We willen de stad verjongen met een aantal gedurfde en creatieve initiatieven. Potentiële pareltjes in onze stad - zoals onze parken - moeten we opwaarderen zodat we ze kunnen uitspelen als frisse groene troeven. Ik zou de deelgemeenten van Kortrijk nog meer inspraak geven en hen nauwer verbinden met de stadskern."
Plaats 7: Ondervoorzitter van de afdeling Peter Sustronck (58 jaar) is jurist en sinds 1983 advocaat aan de balie te Kortrijk. Peter is actief bij de Marnixring, Wikings, Vrienden van de Musea, Schouwburg en Antigone. Hij houdt van fietsen, opera en reizen.
Peter Sustronck: "We hebben de voorbije legislatuur ferme projecten gerealiseerd die onze stad een nieuw elan hebben gegeven. Op het gebied van cultuur ben ik ervan overtuigd dat we alle troeven in huis hebben om hoge toppen te scheren. Onder meer Texture, de Schouwburg, en het nieuwe stadsmuseum willen we volgende legislatuur uitspelen en op een frisse manier vermarkten, om nog meer inwoners en bezoekers aan te trekken."
Plaats 8: Schepen An Vandersteene (58 jaar) is bevoegd voor sport, cultuur en archief. An heeft talrijke indrukwekkende projecten in gang gezet die reeds uitgevoerd werden of volop in uitvoering zijn: Texture, erfgoeddepot, muziekcentrum, Buda, een nagelnieuw zwemcomplex en de vele andere investeringen in sport en sportinfrastructuur, die uiteindelijk resulteerden in het binnenhalen van de erkenning van Kortrijk als 'Europese Sportstad' in 2018. An Vandersteene: "Tot aan de verkiezingen werk ik uiteraard hard verder aan het afwerken van de vele projecten die we in gang gezet hebben. Het nagelnieuwe zwemcomplex op Kortrijk Weide wordt een parel voor de stad en voor de streek. In de volgende legislatuur heb ik nog meer ferme projecten in petto die Kortrijk als cultuur- en sportstad zullen versterken."
Plaats 40: Kabinetschef Christian Verdin (57 jaar) is Kortrijkzaan in hart en nieren. Christian heeft ruime ervaring in de bedrijfswereld en kan bogen op een uitgebreid netwerk in ondernemerskringen. Hij trekt een aantal belangrijke dossiers zoals Hangar K op Kortrijk Weide en is bestuurder bij Parko en Wonen Regio Kortrijk. Hij is sterk sociaal geëngageerd en samen met schepen Rudolf Scherpereel duwt hij de lijst. Christian Verdin: "Ik voel me thuis in dit Kortrijk. De stad bruist als nooit tevoren en daar ben ik fier op. Het is hier goed om te wonen, winkelen, studeren, werken en ondernemen. We moeten onze inspanningen verderzetten en creatief uitpakken met gedurfde en frisse initiatieven rond ondernemerschap, mobiliteit, ruimte, milieu en onderwijs, zodat we de herwonnen dynamiek nog kunnen versterken."

Provincieraadsverkiezingen West-Vlaanderen
Leraar technologie en wetenschappen Jan Declercq(61 jaar) zal Kortrijk vertegenwoordigen op de West-Vlaamse lijst voor de provincieraadsverkiezingen. Jan is lid van het beheerscomité van OC Marke en gepassioneerd kunstfotograaf. Hij is echtgenoot van schepen An Vandersteene en vader van Dieter, Hanne en Matias. Jan Declercq: "Na een mooie carrière aan het Provinciaal Technisch Instituut, wil ik mijn expertise naar het beleidsniveau van de provincie tillen. Mijn aandacht gaat vooral naar veiligheid, milieu en streekontwikkeling. Ik volg de technologische evolutie en de effecten ervan op arbeid en tewerkstelling op de voet."

Voor de redactie  : Filip Van Loo - Bron Steven Lecluyse / NVA Kortrijk  Fotografie  : Bernard Decock
 

Geplaatst op 28.01.2018
2860 artikelspagina's: 1 ... 3 4 5 6 7 <<< 8 >>> 9 10 11 12 13 ... 287