Onafhankelijke digitale krant voor Zuid-West-Vlaanderen

Zoeken

Uw reclame op deze site
voor slechts 0,70 per dag
Alle info: klik hier

Welkom

Gratis plaatsen wij uw foto('s) op deze site met de daarbijhorende tekst,voor verenigingen, sportclubs, diverse bijeenkomsten, familie gebeurtenissen, optredens, stads activiteiten enz...

Iedereen kan ook zelf ťťn of meerdere foto's in hoge resolutie met een daarbij horende tekst van zijn of haar vereniging sportclub enz... zoals hierboven vermeld opsturen naar : zuid.west.vlaamsemedia@gmail.com.

Contact Redactie & Verantwoordelijke uitgever: Bernard Decock
E-mail: zuid.west.vlaamsemedia@gmail.com
Gsm: 0495 25 45 47

Er werd veel gelachen, gegierd en gebruld voor de Warmste Week bij woonzorghuizen van Senior Living Group

Speciaal voor de Warmste Week verzamelde Senior Living Group reeds in april de beste grappen uit 122 huizen en bracht die samen in een eigen Druivelaar die verkocht werd voor het goede doel. Dat leverde een mooi bedrag op.
 
Lachen vermindert stress en versterkt het immuunsysteem. Naast de fysieke voordelen van lachen, zorgt het ook voor een ontspannen sfeer en verbondenheid met anderen.
 
Senior Living Group bracht alle huizen, bewoners, families, vrienden en vrijwilligers samen voor hun warme project.
 
De woonzorgcampussen ontwikkelden een eigen speciale scheurkalender met elke dag de beste moppen van eigen makelij. De kalender werd gevuld met grappen van de beste moppentappers in de huizen, wat de kalender net dat tikkeltje unieker maakt. Ze werden verkocht in elke woonzorgcampus. Voor slechts 5 euro kon je een exemplaar aan de muur hangen. Per kalender werd er 2,14 euro geschonken aan het goede doel Demiclowns.
 
 Het eindbedrag werd bekendgemaakt bij de Warmste Week in Kortrijk. Senior Living Group bracht, naast enkele enthousiaste residenten, een cheque van maar liefst 13.589 euro mee.
 
Over Senior Living Group:
 
Senior Living Group is actief in de residentiële ouderenzorg en de thuiszorg. Zo staat  Senior Living Group o.a. elke dag in voor de zorg van meer dan 12500 bewoners in meer dan 120 voorzieningen verspreid over gans België. Daarvoor zet het dagelijks meer dan 7500 medewerkers in.
Senior Living Group zet in op veel meer dan enkel zorg en streeft naar een totaalbeleving waarbij uit gegaan wordt van kansen en waar de kwaliteit van leven centraal staat. ‘Positive Care: Kwaliteit van Leven’, dat is waar het om draait.
 
Voor de redactie  : Bernard Decock / Bron : Senior Living Group
 
  

Geplaatst op 21.12.2019

Hoeve de Blauwpoorte vergroot zijn capaciteit en creŽert unieke beleving met sailcloth silhouette tent

Dat Hoeve De Blauwpoorte sinds zijn opening in september 2018 een gevestigde waarde is geworden als evenlocatie in Kortrijk, hoeven we u niet meer te vertellen. En tóch blijft het gepassioneerd team, Tania Huys en Sarah Kemseke ambitieus: vanaf april 2020 vergroten ze hun capaciteit met een sailcloth silhouette tent dat maar liefst 364 m² groot is.
 
Met een capaciteit van 250 personen (zittend) of 350 personen (rechtstaand, zoals voor een walking diner) is Hoeve De Blauwpoorte de uitgelezen locatie voor allerlei soorten feesten: communies, trouwfeesten, babyborrels/babybrunches, recepties, personeelsfeesten, seminaries, … noem maar op.
 
De historische hoeve dateert uit de 15e eeuw en bestaat uit de Grote Schuur, de Stalvleugel, het Wagenhuis, het Poortgebouw met knechtenverblijf en de Binnenkoer. Midden het groen wordt nu ook plaats gemaakt voor een exclusieve, moderne sailcloth silhouette tent van 14m op 26m. Tania en Sarah kozen voor een ivoren tent, een verfrissende keuze die het warme en magische karakter van de hoeve bewaart.
 
De sailcloth tent zorgt niet alleen voor méér capaciteit, het brengt ook een extra touch aan de hoeve die een uitgelaten sfeer brengt met uitzicht op de omwalling. Bovendien kan de tent helemaal afgesloten worden met behulp van transparante zijzeilen. Een logische keuze voor Tania en Sarah om te blijven innoveren en aan de noden en wensen van hun klanten te voldoen. “Steeds meer huwelijken vinden plaats in een intieme en persoonlijke sfeer. Met deze tent kan het koppel een volledige dag spenderen op de hoeve en de tent aankleden naar eigen smaak.” Kortom: met deze exclusieve optie biedt de hoeve meer mogelijkheden om hun klanten een unieke beleving en vooral een onvergetelijke dag te bezorgen. 

Voor info & reservatie's  : info@hoevedeblauwpoorte.be  -  0472 93 31 95 


Voor de redacctie  : Bernard Decock  / Bron  : Sarah Kemseke  - Joeve Blauwepoorte

Geplaatst op 19.12.2019

Zwevegem ontvangt de Sportersbelevenmeer-Award en de hoofdprijs voor beste project in de categorie Sporten op het Werk

Op 17 december 2019 werd Sportdienst Zwevegem gelauwerd voor het behalen van de Sportersbelevenmeer Award.
De gemeenten en steden die erin slaagden om vijf van de zeven uitdagingen van Sport Vlaanderen tot een goed einde te brengen, mogen zich een jaar lang #sportersbelevenmeer-gemeente noemen.
Zwevegem ging de 7 uitdagingen aan en sleepte de Award in de wacht.
Méér nog: in de categorie Sporten op het Werk werden we eerste laureaat van West-Vlaanderen en zijn we dus de beste leerling van de klas. Met grote trots ontvingen we de trofee en de leuke waardebon waarmee we in 2020 het Sporten op het Werk project een extra boost kunnen geven.
De beweegstunt@gemeentepunt zal in het voorjaar 2020 uitgebreid worden met de beweegstunt@sportpunt: een sport-bevorderend initiatief ten voordele van alle bedrijven van Zwevegem. Binnenkort horen jullie meer over de “Zwevegemse dag van de beweging”.
Bedrijfsleiders en -werknemers: hou je klaar voor een sportief nieuw jaar!!!
 
Ook het G-sportplatform viel in de smaak
Onze gemeente scoorde ook voortreffelijk in de categorie G-sport dankzij de oprichting van het G-sportplatform. Dit is een overlegorgaan dat zich buigt over de gehandicaptensport in Zwevegem. Dit platform wenst enerzijds een leerplatform te zijn voor sportclubs die een G-werking willen oprichten en anderzijds een focus/adviesgroep voor mensen met een beperking. Na een eerste bijeenkomst werden met spontaan engagement van de aanwezige ervaringsdeskundigen (mensen met een beperking of hun begeleiders/ouders), professionelen en vrijwillige meedenkers 7 powerteams opgericht die elk een specifiek thema zullen behartigen. Wie de gehandicaptensport genegen is en ons wilt helpen het Zwevegems aanbod uit te breiden en/of te optimaliseren, neem graag vrijblijvend contact met de gemeentelijke sportdienst (sport@zwevegem.be, tel. 056 76 58 00).
We pakken op 6 maart 2020 tevens uit met een extra categorie tijdens de sportlaureatenviering. Voortaan wordt ook een G-sporter met een uitzonderlijk verdienstelijke prestatie anno 2019 in de bloemetjes gezet. Kandidaturen kunnen ingediend worden bij sportdienst Zwevegem, Blokkestraat 29, 8550 Zwevegem tegen uiterlijk 15 januari 2020 (of sport@zwevegem.be, 056 76 58 00).
 
Voor de redactie  : Bernard Decock / Bron  : Mieke Depoortere - Diensthoofd sport
  

Geplaatst op 19.12.2019

SPEELPUNT VIER ZIJN 1-JARIG BESTAAN!

Op zondag 22 december viert Speelpunt zijn 1-jarig bestaan. Na een succesvolle opening vorig jaar mocht Speelpunt ondertussen 100.267 bezoekers verwelkomen!

Eerste succesjaar

Vele Zwevegemnaars zullen zich Speelpunt nog herinneren als het oude zwembad waar je tot juni 2018 nog baantjes kon trekken. Enkele maanden later, op 22 december 2018, opende
S&R Group, beter bekend als LAGO, het speelparadijs in de oude badkuip, met meer dan 16 avonturen verspreid over 2500 m2.

Centrummanager Elewin Werbrouck: “Na de opening één jaar geleden blikken we nu terug op een succesvol jaar. Speelpunt biedt
meer beleving en diversiteit aan dan een klassieke indoorspeelplein, waardoor we ons gemakkelijk kunnen onderscheiden.”

De cijfers spreken voor zich! Tijdens het openingsjaar gingen er meer dan 100.000 kaartjes over de toonbank en er waren maar liefst 13.989 kinderen aanwezig op een origineel verjaardagsfeestje.

Meet & Greet met Lemmie

Op zondag 22 december krijgen alle bezoekers een gratis geschenkje van de mascotte Lemmie! Kinderen die altijd al eens op de foto wilden met Lemmie of hem een dikke knuffel willen geven, krijgen daartoe ook de kans tijdens
de Meet & Greet om 14u30.

 

 

De leukste uitstap tijdens de kerstvakantie

Dankzij het uniek en veelzijdig aanbod is Speelpunt de favoriete bestemming voor een knallend verjaardagsfeestje, een gezellig ontbijt met vrienden, maar vooral
voor een leuke gezinsuitstap. Elk bezoek aan de avontuurlijke speelbeleving is een onvergetelijk feestje voor kinderen tot en met 14 jaar. Echte avonturiers leven zich
uit op de 7 adembenemende klimmuren met verschillende


moeilijkheidsgraden en wagen zich aan een tochtje speleologie in het grottendoolhof of een uitdagende race in het spannende laserlabyrinth.

Breakdancers tonen hun coolste danspasjes in de disco en prima ballerina’s draaien sierlijke pirouettes op de schaatsbaan. Verder is er een gigantische speelkooi met
indrukwekkende glijbanen, een leuke LEGO- en blokkenhoek en een gezellige leeshoek. De allerkleinsten ervaren gekke speelkriebels in de kleurrijke Mini Jungle, luisteren naar
wonderlijke verhaaltjes in de boomhut of spelen eindeloos met Playmobil.

 

Tijdens de kerstvakantie kunnen kinderen zich elke dag uitleven in Speelpunt vanaf 10u00 tot 19u00. Op 24, 25, 31 december en 1 januari is Speelpunt gesloten. Lemmie, de
mascotte, komt elke dag wel eens langs om de kinderen persoonlijk te begroeten. Na de vakantie gelden de reguliere openingsuren tijdens alle schoolweken. De indoor
speelbeleving is dan geopend op woensdag en vrijdag na de schooluren en in het weekend van 10u00 tot 19u00.

 

Enkele leuke weetjes:

• 2500 m² speelplezier.
• Tijdens schoolvakanties 7/7 geopend.
• Vrije toegang voor ouders en begeleiders vanaf 16 jaar. Kinderen betalen slechts € 9,90.
• Uitstekende wifi.
• Uitgebreide eet- en drankgelegenheid in een gezellig kader.
• Specialiteit: verse huisbereide pannenkoeken.
• 16 unieke speelavonturen.
• Unieke samenwerking met Playmobil®.

Voor de redactie  : Bernard Decock  / Bron  :  Elewin Werbrouck, Centrummanager LAGO Kortrijk Weide – LAGO CLUB Zwevegem FIT.

 

 


 

Geplaatst op 19.12.2019

Gemengde gevoelens bij uitspraak in slachthuis tegen Tielt

Donderdag  19 december viel de uitspraak in de zaak tegen het slachthuis van Tielt. Zowel de zaakvoerder Thomas De Roover De Brauwer als het slachthuis zelf worden elk door de correctionele rechtbank van Ieper veroordeeld tot een boete van 16.000 euro waarvan de helft met uitstel. De undercoverbeelden, gemaakt door Animal Rights, werden verworpen als bewijsmateriaal. De burgerlijke partijstelling van GAIA en Animal Rights werd ontvankelijk verklaard. Beide burgerlijke partijen krijgen 1 euro morele schadevergoeding. “Gemengde gevoelens overheersen”, erkent GAIA-voorzitter Michel Vandenbosch.
Het waren undercoverbeelden van Animal Rights die de wantoestanden in het slachthuis aan het licht brachten. Op die beelden is te zien hoe varkens geslagen en geschopt worden, met kettingen rond de poten uit een vrachtwagen worden gesleept, … .  26 april 2017 diende GAIA samen met Animal Rights een strafklacht in. Vandaag viel in Ieper de uitspraak.

Ernstig en onaanvaardbaar
De undercoverbeelden werden door de rechter als onbetrouwbaar gekwalificeerd en konden niet als bewijsmateriaal dienen. Maar het is wel op basis van die beelden dat de Vlaamse inspectie Dierenwelzijn het slachthuis inspecteerde en gelijkaardige inbreuken vaststelde. Op basis van die vaststellingen worden zaakvoerder Thomas De Roover De Brauwer en het slachthuis veroordeeld tot strenge geldboetes. “De feiten zijn onaanvaardbaar en ernstig”, sprak de rechter. “Zeker voor een slachthuis van die omvang. De bedrijfsleider en het bedrijf zelf zijn zwaar te kort geschoten.”

GAIA-voorzitter Michel Vandenbosch: “De zaakvoerder en het slachthuis werden hoe dan ook veroordeeld omwille van zware tekortkomingen en ernstige fouten waardoor de dieren niet correct behandeld konden worden, erkende de rechtbank. De geldboetes lijken licht maar zijn wettelijk gezien de maximale boetes. Daarom ook dringen wij er bij minister van Dierenwelzijn Ben Weyts (N-VA) op aan dringend maatregelen te nemen om de strafbepalingen te verhogen. Ook belangrijk: onze burgerlijke partijstelling wordt erkend. De rechtbank erkent dus dat wij de belangen van weerloze dieren, die uiteraard voor zichzelf niet kunnen opkomen, mogen behartigen in de rechtbank. Uiteraard ben ik wel ontgoocheld dat de man die de wreedheden vastlegde met vele zonden van Job wordt beladen. Het zich toch wel behoorlijk scheef als de privacy van dierenbeulen belangrijker geacht wordt dan de verschrikkingen die weerloze dieren ondergaan.”
Meester Anthony Godfroid, advocaat van GAIA: “Ik ben tevreden met de uitgesproken straffen. Zowel het slachthuis als de zaakvoerder/ceo zijn veroordeeld tot de maximumstraf onder de dierenwelzijnswet. De realiteit is dat zonder de beelden het nooit tot een veroordeling was gekomen. Deze zaak moet een signaal zijn voor de Vlaamse inspectie Dierenwelzijn om slachthuizen veel grondiger en regelmatiger te controleren.

Voor de redactie  : Bernard Decock / Bron : Michel Vandenbosch, voorzitter van GAIA - Foto :  Animal Rights 

Geplaatst op 19.12.2019

Jumpsquare Group opent 4de vestiging in Kortrijk op site Finlandia van meer dan 3.500 m2 - En wordt daarmee marktleider in BelgiŽ

Op 18 december opende Jumpsquare Group een nieuwe vestiging in Gullegem, op de Finlandia site. Met daarnaast ook een vestiging in Hasselt en Brugge en Sambreville staat de teller dan op vier. Het nieuwe park komt op de plek waar momenteel de Finlandia ijsschaatsbaan gevestigd is. Zaakvoerders Christophe Tassenon en Caroline Mertens willen met de nieuwe vestiging een positief en sportief vervolg breien aan het stopzetten van de schaatsbaan. Jumpsquare Kortrijk zal namelijk 8 fulltimejobs creëren met daarnaast ook tal van studentenjobs. En zo blijft de ruimte voorbehouden voor sportieve activiteiten.
Nieuwe plek voor sport en ontspanning
Jumpsquare-zaakvoerders Christophe Tassenon en Caroline Mertens zijn met hun trampolineparken aan een stevige opmars bezig. Met Kortrijk voegden ze dit jaar nog een vierde vestiging aan het Belgische rijtje toe. Het park is er in de plaats van de Finlandia ijsschaatsbaan. Deze legde, omwille van de verouderde infrastructuur en de kosten die een vernieuwing met zich mee zou brengen, de boeken neer.
“We willen er met Jumpsquare in Gullegem voor zorgen dat er in de omgeving ruimte blijft voor sport en ontspanning. En hiermee een waardige opvolger zijn voor de schaatsbaan. Zo blijft de locatie een plek waar mensen kunnen sporten, maar ook gezellig samenkomen. En, niet onbelangrijk, we zorgen met de nieuwe vestiging voor 8 fulltimebanen en stellen het hele jaar door tal van jobstudenten tewerk”, aldus zaakvoerder Christophe.   
De nieuwe vestiging biedt 18 verschillende attracties verdeeld over vijf area’s: MaincourtSports Zone, Pro Zone, Challenge Zone, Extreme Zone en daarnaast de gebruikelijke voorzieningen zoals kleedkamers, douches en gezellige Food & Beverage Zone.
Extreme Air Sports
Het park is uitgerust met bijzondere attracties zoals een Ninja Course, een High Performance Zone, een wipe-outachtige twistermachine met trampolines en de VALO Jump waarmee je op een groot scherm kan springen in een computergame. Maar ook in dit park pakt Jumpsquare uit met een splinternieuwe attractie, uniek in de Benelux-regio. Meer informatie volgt bij de opening.
Uiteraard zijn er ook de gebruikelijke attracties zoals een Maincourt van geschakelde trampolines en een TumblelaneDodgeball (trefbal) en Basketbal-trampolines, de BigAirbag en de Foampit met een Battle Beam. Een veelvoud aan attracties op gebied van extreme air sports.
Doelgroepen
Jumpsquare is er voor iedereen. Of je nu op zoek bent naar een leuk en actief uitje met de kids, een dagje weg met het hele gezin, een gezellige activiteit met een groep vrienden of vriendinnen of misschien zelfs een originele date.
Naast het vrij jumpen, is Jumpsquare ook dé plek om een origineel verjaardagsfeestje te organiseren. Wat dacht je van een vette Disco Jump Party? Jumpsquare biedt ook aangepaste formules voor groepen zoals scholen, sportverenigingen of bedrijven.
Ook zijn er speciale lesprogramma’s zoals JumpScool waarbij je onder professionele begeleiding alle stunts en tricks aanleert. Of JumpFitness, de ideale fatburner.
Jumpen is vanaf 7 jaar en ouder, voor de allerkleinsten van 2 tot en met 6 jaar zijn er speciale MiniJump-openingsuren en kinderfeestjes.
Snelle groei
De organisatie omvat momenteel twee merken: Jumpsquare en JumpXL. En heeft 40 hoogwaardige indoor trampolineparken in Nederland, België, Duitsland, Frankrijk en Polen. Met de nieuwe vestiging is Jumpsquare op weg om één van de snelst groeiende bedrijven in de leisure sector te worden.
“De markt voor trampolineparken groeit enorm hard. Jumpsquare heeft kwalitatief het beste concept in die markt en is daarmee uitstekend gepositioneerd om van deze groei te profiteren, zowel binnen als buiten België. We verwachten de komende jaren nog nieuwe parken te openen, maar gaan daarnaast ook actief op zoek naar overnames”, aldus Tassenon.

OVER JUMPSQUARE
Jumpsquare Group is één van de snelst groeiende bedrijven in de leisure sector met de ambitie ‘jumpen de nummer één vrijetijdsbesteding van Europa te laten worden. Jumpsquare Group bestaat uit de merken Jumpsquare en JumpXL en exploiteert 40 hoogwaardige indoor trampolineparken in Nederland, België, Duitsland, Frankrijk en Polen. Bij Jumpsquare Group werken ongeveer 500 medewerkers. 
 
Voor de redactie & fotografie  : Bernard Decock / Bron  : Renee Rutten -  Communication
  

Geplaatst op 19.12.2019

De Vlaamse Journalisten Vereniging bracht een Winters bezoek aan Oudenaarde

De leden van de Vlaamse journalisten vereniging  werden  ontvangen in het charmante herenhuis Steenhuyse met, zoals later zou blijken, fotogenieke pui. Daar ging ook de winter  vergadering door. Die werd grotendeels ingenomen door de uiteenzetting van Kris Seyen van deJuristen over auteursrecht en aanverwanten. Hij is erin geslaagd om dit complexe thema op een heldere manier aan de VJV  leden voor te stellen. Getuige hiervan de talrijke vragen die op voorhand en tijdens de sessie gesteld werden. Op creatieve producten, en op foto’s in het bijzonder, heersen tal van rechten: auteursrecht, eigendomsrecht, maar ook het portretrecht speelt een rol.
In de loop van het gesprek bleek dat mensen een verkeerd beeld hebben van wat ze mogen doen op Facebook. Dit medium lijkt vrij van rechten, maar niets is minder waar. Ook daar blijven auteursrecht en portretrecht van kracht. Dus niet onbezorgd en onbezonnen alles overnemen van een Facebook-account!
De enige conclusie die de VJV leden konden trekken, was dat de tijd veel te kort was voor zo’n thema dat ons allemaal, ongeacht hun journalistieke activiteit, aanbelangt.
Rond 12u werd  het geanimeerde gesprek moeten afgerond , maar het was voor een goed doel: de heer Marnic De Meulemeester, burgemeester van Oudenaarde, kwam het VJV Team  vereren met zijn bezoek. De liefde voor zijn stad bleek overduidelijk uit zijn speech, ondersteund door een korte maar heel enthousiaste bijdrage van zijn schepen van Cultuur.
Na de lustige receptie met netwerkmoment en groepsfoto door Bernard Decock op de pui van het Steenhuyse, werden we voor de lunch in het aanpalende hoofdhuis van Comte de Flandre verwacht. Een bezoek aan het MOU-museum of het Centrum Ronde van Vlaanderen sloot de dag af.

Voor de redactie & fotografie  : Bernard Decock  / Bron  : Kristin Spiesens  - VJV bestuurslid  

Geplaatst op 18.12.2019

ZOUTMAN ORGANISEERT JOBDAGEN VOOR TECHNISCH OPERATOREN

ZOUTMAN, het Roeselaars familiebedrijf gespecialiseerd in productie en verwerking van zeezout, organiseert op maandag 20 en 27 januari een unieke jobdag voor technisch operatoren. MARSEL, het eigen merk zeezout van ZOUTMAN, is wereldwijd erg in trek en duwt de groei van het bedrijf. “Werken met een fascinerend product zoals zeezout, dat ecologisch geoogst wordt, is één van de sterkste troeven van ons bedrijf”, zegt COO Bert Lamote.
 
Op zoek naar technisch operatoren
 
Door de sterke groei investeerde ZOUTMAN de afgelopen jaren fors in diverse uitbreidingen zoals een nieuwe productietoren en een modern, duurzaam hoofdkantoor. Door deze investeringen is het personeelsbestand de afgelopen 5 jaar sterk gegroeid. Voor de productievestiging in Roeselare, die veel mensen kennen als de toren langs de E403, is ZOUTMAN op zoek naar een aantal technisch operatoren.
 
Sollicitanten trekken grote ogen wanneer ze onze fabriek bezoeken”, zegt COO Bert Lamote, die de dagelijkse werking van het bedrijf coördineert. “Ons zeezout wordt gebruikt in ontelbaar veel producten, dus is het belangrijk dat we steeds werken met de meest moderne machines en in een veilige, nette productieomgeving”. Om twijfelaars de kans te geven eerst de fabriek te bezoeken, organiseert het bedrijf twee jobdagen in januari. “Een bezoek is geheel vrijblijvend. We geven een uitgebreide rondleiding doorheen onze fabriek en tonen wat het inhoudt om als technisch operator bij ZOUTMAN te werken”, vervolgt Bert Lamote. “Bovendien voorzien we een frietkraam zodat je meteen ons zeezout kan proeven”.
 
Wereldspeler met familiaal karakter
 
Ondanks de internationale groei van ZOUTMAN slaagt het bedrijf erin om het familiale karakter te behouden. Als technisch operator werk je er in kleine, hechte teams en heb je veel inspraak in verbeteringen in het productieproces. “Bij ZOUTMAN kan je genieten van het beste van beide werelden: de goede voorzieningen van een internationaal groeibedrijf en tegelijkertijd de intimiteit van een familiebedrijf. Hier kan je zonder schroom iedereen aanspreken, ook het management. Je bent hier geen nummer, zoals in vergelijking met veel andere groeibedrijven”, benadrukt Lamote.
 
ZOUTMAN, geleid door de broers Bart en Peter Sobry, heeft zich de voorbije 30 jaar gespecialiseerd in zeezout en verwerkt nu jaarlijks 300.000 ton zout voor diverse toepassingen. Het levert zowel voedingszout als zout voor waterbehandeling, veevoeders en landbouwtoepassingen, strooizout en technische zouten. ZOUTMAN beschikt in de haven van Gent over de grootste zoutterminal van alle Europese zeehavens. Ze biedt een overdekte capaciteit voor meer dan 300.000 ton zeezout.
 
Voor de redactie  : Bernard Decock / Bron  : zoutman
  

Geplaatst op 17.12.2019

Vlaamse belasting planbaten - Gemeente roept betrokkenen op om zich te informeren

Een honderdtal inwoners van Moorsele ontvingen vrijdag 13 december en vanaf 16 december  een aanslagbiljet voor planbatenheffing van de Vlaamse Overheid.  Een honderdtal inwoners van Moorsele ontvingen vrijdag en begin deze week een aanslagbiljet voor planbatenheffing van de Vlaamse Overheid. Dit komt door het RUP Moorsele, van kracht sinds september 2018.
Gemeente roept betrokkenen op om zich te informeren
Op een aantal percelen wordt een deel van de eigendom omgezet van landbouw naar wonen. De Vlaamse Overheid wil nu de veronderstelde meerwaarde van deze percelen belasten. De meeste van deze percelen zijn echter vrijgesteld, omdat ze al bebouwd waren of een vergunning konden krijgen op het moment van omzetting.
Snel en makkelijk bezwaar aantekenen
De eigenaars die een aanslagbiljet kregen, kunnen bezwaar indienen. Bij de gemeente kan je de nodige info krijgen om aan te tonen dat je perceel al bebouwd was voor het RUP van kracht werd. Dit kan bij de dienst Stedenbouw, Ruimtelijke Ordening en Wonen:

  • Kom daarvoor naar de dienst in het gemeenteloket
  • Of vraag de nodige info snel op via het webformulier hieronder
 
Een aanvraag kan ook via de website: www.wevelgem.be/planbatenheffing-moorsele
 
Voor de redactie  : Bernard Decock / Bron  : Wevelgem Spreekt Je AAN 
  

Geplaatst op 17.12.2019

VOLTAGE kondigt plannen voor 2020 aan

Veel beweging vanuit West-Vlaanderen waar Voltage Festival zijn plannen voor 2020 uit de doeken doet. Voortaan zal de crew achter het festival opereren onder de overkoepelende naam VOLTAGE.
Deze nieuwe naam moet de lading beter dekken gezien het festival een aantal nieuwe projecten start in 2020.

 
Zo kondigen ze de volgende twee releases aan van Voltage Imprint, de naam waaronder het label zal opereren. De eerste twee releases zijn van de hand van Phara en Kafim.
Kafim, resident van de Brusselse club C12, brengt met deze EP zijn debuut plaat uit nadat hij al enkele losse tracks op compilaties heeft uitgebracht. Phara heeft al heel wat ervaring in het uitbrengen van releases. Hij verwierf wereldwijd faam met zijn album en EP’s die hij uitbracht op de gerenommeerde labels Planet Rhythm, PRJKTS en Stockholm LTD. De releases op Voltage Imprint worden verwacht voor de zomer, een exacte releasedatum werd voorlopig nog niet vrijgegeven.

 
Daarnaast kondigt het festival ook de start van VOLTAGE Agency aan, wie goed oplet ziet dat het agency heel wat artiesten van Form and Function herbergt. De aankondiging van Voltage Imprint en Voltage Agency betekent dan ook het einde van het Form and Function project dat twee jaar geleden van start ging. Het agency is volledig Belgisch en vertegenwoordigt volgende artiesten: Altinbas, Atis, Border One, Phara, PTTRN, Kafim, 6SISS, Parallel Circuit en SIWEI.
Meer info hierover kan men op de website terugvinden: 
www.voltageagency.com .
Tot slot worden er binnenkort twee showcases aangekondigd, de eerste vindt plaats op 25 januari in Barcelona waarna ze op 15 maart richting Brussel trekken.
 
Tickets voor Voltage Festival 2020, dat plaatsvindt op 8 en 9 augustus, gingen op 10 december in verkoop. In minder dan 5u. was de eerste wave volledig uitverkocht. De organisatie dropt zoals steeds de volledige line-up in maart, maar gaf alvast mee heel wat in petto te hebben.

Voor de redactie  : Bernard Decock /  Bron  : Mathilde Van Vaerenbergh 

Geplaatst op 17.12.2019
4922 artikelspagina's: 1 ... 3 4 5 6 7 <<< 8 >>> 9 10 11 12 13 ... 493