Onafhankelijke digitale krant voor Zuid-West-Vlaanderen

Zoeken

Uw reclame op deze site
voor slechts 0,70 per dag
Alle info: klik hier

Welkom

Gratis plaatsen wij uw foto('s) op deze site met de daarbijhorende tekst,voor verenigingen, sportclubs, diverse bijeenkomsten, familie gebeurtenissen, optredens, stads activiteiten enz...

Iedereen kan ook zelf n of meerdere foto's in hoge resolutie met een daarbij horende tekst van zijn of haar vereniging sportclub enz... zoals hierboven vermeld opsturen naar : zuid.west.vlaamsemedia@gmail.com.

Contact Redactie verantwoordelijke Bernard Decock GSM - 0495 254 547
Voor een verslaggeving + foto bijdrage : Ives Devos - 0495 164 930

Triatlon Duatlon Kortrijk

Op zondag 17 juni organiseert het Aqua Protect 3Team (AP3T) de 14de editie van de Triatlon Duatlon Kortrijk.  Na het gigantisch succes van vorig jaar, blijft het historisch centrum van Kortrijk de uitvalsbasis van één van de grootste en populairste triatlons in België.
Vorig jaar sloegen de stad Kortrijk en het Aqua Protect 3Team de handen in handen in elkaar om de Triatlon Duatlon Kortrijk te laten doorgaan in het historisch centrum van de stad met aankomst op de Grote Markt. “De verhuis naar het centrum van de stad was zeker geen evidentie. Niet alleen qua organisatie maar ook en vooral de massa toeschouwers was overweldigend. Maar mede dankzij de goede samenwerking met alle stads- en politiediensten, werd het een voltreffer. zegt Vincent Servaege, die namens het Aqua Protect 3Team instaat voor de organisatie. “ We kregen na de wedstrijd dan ook heel wat lovende reacties van zowel atleten, toeschouwers als officials.
En dat heeft blijkbaar de nodige weerklank gekregen, want de individuele triatlon was reeds 2 maanden op voorhand uitverkocht. Ook de Springbok Coaching trio- & bedrijventriatlon en de duatlon zijn ondertussen volzet. Dat betekent dat er op 17 juni opnieuw meer dan 1,000 sportievelingen aan de start zullen staan. “Jammer dat we door het opzetten van het WK voetbaldorp op het Schouwburgplein de wisselzone hebben moeten inperken, maar we hebben zoveel mogelijk atleten proberen een startplaats te geven. We hebben echter  nog veel mensen moeten ontgoochelen.”

De duatleten openen om 10:30u met 6 km lopen, 40 km fietsen en 3 km lopen. Naast de Grote Markt doet het loopparcours nog enkele blikvangers aan, zoals de Broeltorens, de jachthaven en de vernieuwde Leieboorden met de Collegebrug.  Na de wissel op het Schouwburgplein wacht een uitdagend fietsparcours richting Hoog-Kortrijk en Bellegem.

Na de middag is het de beurt aan de triatleten. Het zwemgedeelte blijft in het Kanaal Kortrijk-Bossuit. Start om 14:00u aan de Luipaardbrug voor 1000 meter zwemmen richting de Visserskaai waar ter hoogte van de Kortrijkse Kanoclub gewisseld wordt, gevolgd door 44 km fietsen en 10 km lopen.

Enkele minuten na de individuele atleten starten ook de 150 trio’s en bedrijventeams voor hun sportieve uitdaging. Gezond leven en bewegen houdt heel wat mensen en werkgevers bezig en daar pikt de Springbok Coaching Trio-& Bedrijventriatlon reeds enkele jaren op in.  AZ Groeninge is opnieuw met niet minder dan 60 teams vertegenwoordigd. Na de positieve ervaring van vorig jaar werd het STERKK project verder gezet. Daarbij wordt een begeleidingsprogramma voor ex-kankerpatiënten uitgestippeld met als uiteindelijk doel deelname aan de triotriatlon. Ook het ziekenhuispersoneel heeft duidelijk de smaak te pakken. 
Kom de atleten aanmoedigen en geniet mee van de prachtige sfeer van dit hoogstaande triatlon- en duatlongebeuren.
Voor alle info kan u terecht op www.triatlonduatlonkortrijk.be.

Voor de redactie  : Bernard Decock - Bron  : Vincent Servaege - KTDC

Geplaatst op 02.06.2018

Droomdorp op 16 juni in Marke

Droomdorp is een gratis kindernamiddag met workshops zoals grime, 3D-printen, verkeerspark, Bebot/ipads, Smartgames, ukelele, enz... voor kinderen van 0 t.e.m. 12 jaar. op zaterdag 16 juni van 14u-17u  in het OC van Marke, ( Hellestraat 6 )
 
Inschrijven is niet nodig!
Goodiebag voor de eerste 200 kinderen.
 
Een organisatie van GO! BS Het Open Groene Marke
 
 
Voor de redactie  : Bernard Decock - Bron  : Andres Dreelinck
  

Geplaatst op 02.06.2018

Bart De Wever reageert op kritiek Di Rupo

Beste Elio,
Al zijn wij politieke tegenstanders, ik heb als mens u steeds een warm hart toegedragen. Maar blijkbaar is het voor u nu duidelijk hoe verdorven en onmenselijk ikzelf en mijn partij wel niet zijn. 
De dood van Mawda is een onbeschrijfelijke tragedie. Geen enkel mens –in Vlaanderen, Wallonië noch Brussel – blijftdaar onbewogen bij. Er is geen verdriet zo onpeilbaar als de dood van een kind.
Ik wil niemand ontmenselijken. Niet de ouders, die het ergste doorstaan wat een vader en moeder kunnen overkomen, maar evenmin de politieman die zal moeten leren leven met een ondragelijke last. Een politieman die volgens uw aanhangers een ‘assassin’ is, een moordenaar. 
Maar los van de morele karikatuur die u van mij wil maken, denkt u nu zelf dat u goed geplaatst bent om mij hierover te bekritiseren? 
De snel-Belgwet van de PS zorgde er voor dat honderdduizenden mensen de Belgische nationaliteit kregen zonder de minste inspanning. Je hoefde je niet te integreren, je hoefde geen landstaal te spreken, je moest zelfs niet eens een voet op ons grondgebied hebben gezet.  
In 2000-2001 lokte paars-groen een ongeziene asielcrisis uit door iedere asielzoeker 1000 euro steun te beloven. De collectieve regularisatie-campagnes die onder uw auspiciën werden georganiseerd, leidden steevast tot een aanzuigeffect.Gevolg? Gezinnen met kinderen sliepen op straat, dwangsommen werden opgelegd en asielzoekers werden in hotels ondergebracht. 
Ondertussen bleef de passieve instroom via een haast ongelimiteerde gezinshereniging op een hoog niveau. Mensen die dankzij het vreemdelingenstemrecht onmiddellijk alle burgerrechten kregen en dienden als stemmenreservoir voor uw partij. Enkel inzake terugkeer was er terughoudendheid. Alleen al onder uw premierschap, werd de capaciteit in gesloten centra met 18% afgebouwd.
Jarenlang voerde de PS hier de facto een opengrenzenbeleiden het resultaat zien we in onze grootsteden. Er heeft zich een onderklasse gevormd van verpauperde nieuwkomers die de taal en cultuur niet kennen en geen aansluiting vinden met een hoogtechnologische arbeidsmarkt. De gerechtelijke en veiligheidsdiensten mogen daar de gevolgen van dragen.
Veiligheidsdiensten die onder uw bewind besparing na besparing moesten slikken. De terreuractie in Verviers moest uitgevoerd worden met geleende en tweedehandswapens. Hoe kon het ook anders? Schietpartijen met kalashnikovs in Brussel, waren volgens uw eigen burgemeester een fait divers. Ook al pleegde de dader later een dodelijke aanslag op de luchthaven. Maar ja, criminele jongeren waren volgens uw goede vriend Philippe Moureaux “pittige jongens”.
En nog steeds weigert u de desastreuze realiteit van uw mislukt beleid in te zien. De FGTB congresseert in Luik onder de slogan: “No Borders – Pas de Frontières ”. 1 mei vierde u met BXL Refugees dat pleit voor de afschaffing van de Dublinregels en Frontex, collectieve regularisaties en de sluiting van alle gesloten centra. 
Als beleidsmakers hebben we de verantwoordelijkheid om tragedies zoals die van Mawda te voorkomen. En dat kunnen we alleen als we terug de controle heroveren over onze grenzen.  Ons asiel- en migratiebeleid mag geen waagspelzijn. Via illegale weg mag niemand nog in Europa binnenkomen. De opvang van vluchtelingen moet gebeuren in opvangcentra aan de buitengrenzen van Europa. En daar moet beslist worden wie een kans maakt op erkenning als Vluchteling Een persoon die zijn land van herkomst heeft verlaten omdat zijn leven of persoonlijke veiligheid in gevaar is. De juridische definitie van een vluchteling volgens de Conventie van Genève vind je hier. vluchteling en wie een economische Migrant Een persoon die zijn land verlaat om naar een ander land te trekken, met het doel er langdurig of definitief te verblijven. De term maakt geen onderscheid op basis van migratiemotieven: het kan gaan om arbeidsmigranten, maar ook om vluchtelingen e.a. migrant is. Dat is de enige humane en duurzame oplossing. 
Beste Elio, u bent niet de oplossing voor het probleem. U bent het probleem.

Voor de  redactie  : Bernard Decock - Bron : Bart De Wever  - NVA nieuwsbrief
 

Geplaatst op 02.06.2018

Project ergotherapie van 6 studenten

6 studenten aan de Howest Ergotherapie uit Kortrijk deden een project binnen het ’t één & ’t ander in Ieper. Dit is de geschenkenwinkel van het Heilig Hart vol zelfgemaakte producten. Het bestond eruit een hoekje in te richten, gericht naar de toeristen die langskomen in Ieper. Dit project werd verwezenlijkt met de medewerking van B&B’s uit Ieper en in samenwerking met het Heilig Hart.

Voor de redactie  : Bernard Decock  - Bron  & fotografie  : Filip Van Loo

Geplaatst op 02.06.2018

Hoeveel euro zijn de Rode Duivels samen waard?

Met Lukaku, De Bruyne en Hazard in de line-up is de Belgische ploeg er zowel sportief als financieel een van formaat. Maar hoeveel zijn al onze Duivels eigenlijk samen waard?
Grootverdieners Kevin De Bruyne (150 miljoen euro, Manchester City), Eden Hazard (110 miljoen euro, Chelsea FC) en Romelu Lukaku (90 miljoen euro, Manchester United) alleen al zijn samen goed voor 350 miljoen euro. En zelfs de ‘goedkoopste’ spelers tellen mooi op. Zo is Dedryck Boyata (actief bij Celtic Glasgow) 2 miljoen euro waard en mag er voor Laurent Ciman (Los Angeles FC) 1,25 miljoen euro geteld worden.

Meest waardevolle spelers

Schrik niet, maar De Bruyne staat volgens transfermarkt.com op de vierde plaats in de top van meest waardevolle spelers. Hij wordt voorgegaan door Lionel Messi (180 miljoen euro), Neymar (180 miljoen euro), Harry Kane (150 miljoen euro) en wordt gevolgd door Mo Salah (150 miljoen euro). Al kunnen we zeggen dat Kane, Salah en De Bruyne een derde plek delen (of tweede, want Neymar en Messi delen het hoogste trapje).

805 miljoen euro

De Duivels doen het goed op de transfermarkt met 13 geselecteerde Belgen die in de Britse competitie spelen, 3 in de Duitse en 2 in de Belgische. De preselectie van bondscoach Martinez van 28 spelers zou daarom maar liefst op zo’n 805 miljoen euro gewaardeerd zijn. Veel, want ze staan hierdoor op de 6de plaats als ‘zwaarste ploeg’ op het WK.
Met Nainggolan (AS Roma, 45 miljoen euro) erbij hadden we het zelfs tot 850 miljoen kunnen brengen.

Welke 5 ploegen gaan de Rode Duivels voor?

  1. Frankrijk: 1 miljard euro voor 23 spelers
  2. Duitsland: 997 miljoen voor 27 spelers
  3. Spanje: 992 miljoen voor 24 spelers
  4. Brazilië: 904 miljoen voor 23 spelers
  5. Engeland: 874 miljoen euro voor 35 spelers
De uiteindelijke rangschikking zal nog afhangen van de definitieve selectie die Martinez zal maken en welke verrassingen dat nog zal meebrengen. Want op 2 juli zal hij nog 5 spelers achterlaten en maar met 23 richting Rusland trekken.

Voor de redactie  : Bernard Decock - Bron en fotografie  : Transfermarkt.com  & Jobat.be
 

Geplaatst op 01.06.2018

Experiment met peukentegels houdt straten proper

Het experiment waarbij de stad Kortrijk samen met Imog negen peukentegels installeerde om te testen of dit voor minder peuken op de straat zorgt, is succesvol afgerond. Nu het proefproject van Mooimakers succesvol blijkt, zet de stad verder in op deze aanpak. Mooimakers.be, een initiatief van de Vlaamse overheid, OVAM, Fost Plus en de VVSG, lanceerden vorig jaar een oproep waarbij het initiatief de kosten van het proefproject op zich nam.
In Vlaanderen belandt jaarlijks negenduizend ton aan peuken op of langs de weg. Het opruimen van alle zwerfvuil kost de Vlaamse belastingbetaler jaarlijks zo’n 60 miljoen euro. In aantallen uitgedrukt zijn sigarettenpeuken – die pas na jaren vergaan – verantwoordelijk voor ongeveer de helft van het zwerfvuil, zo blijkt uit onderzoek van de Openbare Afvalstoffenmaatschappij OVAM. Eind vorig jaar stapte de stad Kortrijk mee in het proefproject dat door Imog en de Mooimakers werd gelanceerd en installeerde negen peukentegels op strategische plaatsen.
De peukentegels werden geplaatst  op de Veemarkt aan winkelcentrum K, op de Grote Kring, aan de zitbanken in de Lange Steenstraat, de banken op de Vlasmarkt, de ingang van parking Schouwburg, de ingang van het stadhuis, de sporthal Lange Munte en de OC's in Bissegem en Aalbeke.
De evaluatie bestond uit een nulmeting (voor de installatie van de tegels) en twee effectmetingen. Telkens werd gedurende een periode van 14 dagen alle peuken geteld in hetzelfde kader van ongeveer 10m² rond de tegel. Ondertussen blijkt uit de analyse van de cijfers dat de peukentegels een positief effect hebben op het verzamelen van sigarettenpeuken. Alle peuken die in de peukentegel terechtkomen zijn geen zwerfvuil meer. Op alle testlocaties blijken de peukentegels goed te werken, want er was overal een significante daling van het aantal peuken op de grond (binnen de 10m² rond de peukentegel) en op de meeste locaties werden de peukentegels meer gebruikt dan de gangbare alternatieven, zoals een vuilbak of gevelpeukbakje.
Resultaten
Tijdens de nulmeting werden alle peuken geteld die op de grond lagen, voordat de peukentegels geïnstalleerd werden. De peukentegels werden geplaatst op 7 november 2017.
Een eerste meting vond plaats eind maart, vier verschillende dagen. Hieruit wordt duidelijk dat peuken die normaal gezien op de grond belandden, nu in de peukentegels terecht kwamen.
 
 
De tweede meting vond plaats eind april, opnieuw op vier verschillende dagen. De verhouding tussen peuken in de tegel en rond de tegel is vergelijkbaar met de eerste effectmeting. De effectmetingen zijn momentopnames, maar tonen toch al aan dat er meer peuken in de tegel belanden dan op de grond rond de tegel (gemeten in de 10m² rond de peukentegel).
 
Aan de Grote Kring vonden 109 peuken hun weg naar de peukentegel, 34 in de eerste meting en 75 in de tweede meting. Bij de sporthal Lange Munte vonden in totaal 858 peuken hun weg naar de peukentegel, waarbij er tussen de twee meetperioden voor peuken op de grond een daling was van 102 naar 41.
Wanneer alle metingen samengelegd worden, blijkt dat er een grote afname is van peuken die op de grond liggen, alsook een groot gebruik van de peukentegel.
Vervolg van het project
Uiteraard is er nog ruimte voor verbetering na dit proefproject. Aan het OC in Aalbeke blijkt dat de peukentegel gebruikt werd, maar niet zoveel als de gebruikelijke asbak. Hier kan de oplossing zijn om de asbak vlak naast de ingang weg te nemen en de tegel meer onder de aandacht van de rokers te brengen. Doorheen Vlaanderen werden er 34 peukentegels getest. Naast Kortrijk werden ook Harelbeke, Lebbeke, Turnhout, Tongeren, Arendonk, Galmaarden, Oudenburg en Ravels betrokken. Op basis van de resultaten van deze evaluatie zullen de Mooimakers in juni aanbevelingen formuleren voor het gebruik van peukentegels en kijkt de stad alvast vooruit.
Bert Herrewyn, schepen van Leefmilieu: “Kortrijk op zijn properst, daar maken we elke dag werk van. De resultaten van de peukentegels zijn duidelijk positief. Daarom gaan we meer peukentegels installeren op het openbaar domein.”
Vlaanderen Mooi is het Vlaamse initiatief tegen zwerfvuil en sluikstort van de OVAM, Fost Plus en de VVSG. Vlaanderen Mooi geeft uitvoering aan haar beleid onder de naam Mooimakers. 
Mooimakers organiseert campagnes, voert onderzoek, stimuleert kennisuitwisseling, ondersteunt op een proactieve manier alle actoren die zich engageren in de strijd tegen zwerfvuil en zet zelf aanstekelijke acties op. Mooimakers is de motor van een maatschappelijke beweging waar iedereen deel van kan uitmaken.

Voor de redactie  : Bernard Decock - Bron : Seel Seynhaeve Persverantwoordelijke Team Communicatie |
 
 

Geplaatst op 01.06.2018

KAMPING KITSCH CLUB MAAKT EERSTE 100 ARTIESTEN BEKEND !

Vorige week kondigde Kamping Kitsch Club reeds zijn grootste editie aan met 9 verschillede podia. Vandaag worden de eerste 100 namen bekend gemaakt van het grootste verkleedfestival in de BeNeLux ! Het festival mikt deze zomer op 20.000 bezoekers met headliners als Frans Bauer, Jebroer, 2 unlimited en zelf Balthazar Boma is deze zomer van de partij ! Mijn gedacht ?!

Op zondag 25 augustus zullen meer dan 100 bekende en minder bekende namen hun opwachting maken op Kamping Kitsch Club in Kortrijk. De negen verschillende podia bieden verschillende muziekstijlen aan. Op de “mijn” stage prijken headliners als Frans Bauer, Bart Kael, De Confetti’s, Zanger Rinus maar ook 2 unlimited, Jebroer en Sylver en vele anderen… Deze zal gepresenteerd worden door Tanja Dexters en Mc Drummer.

Wie van het hardere retro en trance werk houdt kan terecht in de Spoiler Room met klinkende namen als Yves Deruyter, Disco Dasco, Insider (live), DJ Ghost en vele anderen.

Nieuw dit jaar is de “Patser” stage, genoemd naar de gelijknamige film van Billal en Adil, die plaats maakt voor de R&B liefhebbers onder ons met live optredens van Kaye Styles, Brahim, Rapper Sjors en de Nederlandse sensatie Famke Louise. Daarnaast zijn er ook DJ sets van TLP, Black Frank, Zoey Hasselbank en Makasi & Patser Crew.

Wrestling Champion Bernard Vandamme host de Kamping Catch stage waar internationale wrestling stars zoals Kenzo Richards, Prince Zefy en Xtreme Fury hun opwachting maken. Deze stage wordt ge-co host door cirq die diverse annnimaties brengt tussen de wedstrijden in met stand up comedy door Han Solo, William Bouva en vele anderen

Studio Brussel host samen met Yolotanker de kermis dit jaar met gekende Studio Brussel Djs zoals Gunther D, Discobar A Moeder, Omdat Het Kan Soundsystem, Shizzle Le Sauvage en Double D.

Aalst carnaval komt naar de kamping met enkele brandweerwagens gehost door Oilsjt Mjoeziek waar onder andere de Pitta Boys zullen optreden.

Op het Bolonaise Festival host koning van de Polonaise – Steve Thielens – samen met BAVET een Spaghetti festijn met een ganse dag door live optredens van Marina Wally, Charmezanger Jens, Thierry Seghers en vele anderen…

Wie het schijt krijgt van al deze artiesten kan nog steeds terecht op de WC stage waar René Opsedee de ganse dag de betere schijtmuziek ten derde brengt. Naast al deze optredens zijn er nog tal van surprise acts van onder andere Hot Marijke, Balthasar Boma, Kim Holland en nog vele andere...

Met deze line-up mikt de organisatie deze zomer op een 20000 tal bezoekers. Wie er bij wil zijn deze zomer moet snel zijn, want de ticketverkoop loopt als een hoge snelheidstrein en het ziet er naar uit dat het festival binnen de kortste keren zal uitverkopen…

Tickets voor Kamping Kitsch Club zijn te verkrijgen via de website www.kampingkitschclub.be of via de Kamping Kitsch Club event page.

Wie niet kan wachten tot 25 augustus, kan zichzelf alvast even van zijn foutste kant laten zien op 16 juni, tijdens de eerste editie van Kamping Kitsch Club in Nederland.

Voor de redactie  : Bernard Decock - Bron  : Kamping Kitsch Club
 

Geplaatst op 01.06.2018

Lise Verhaeghe Belgisch kampioen toestelturnen voor Vaste Vuist Lauwe

Het voorbije weekend werd Sportcentrum De Krekel in Izegem even omgetoverd tot een heuse wedstrijdarena waar de jongens en meisjes toestelturnen konden strijden om de Belgische titels. Bij de meisjes werd pakte Vaste Vuist Lauwe de Belgische titel en 2x brons.

Op zaterdag 26 mei mocht Lise Verhaeghe aantreden in de categorie A12. Een lichte blessure kon Lise niet van haar doel afhouden. Ze turnde een zeer mooie brug-, sprong- en vloeroefening. Een val van balk belette haar niet op het hoogste schavotje te mogen staan. Met heel wat voorsprong kroonde ze zich tot Belgisch Kampioene toestelturnen meisjes A12. Alice Francoy die nog brons haalde op het Vlaams Kampioenschap moest jammer genoeg geblesseerd afhaken.
Op zondag 27 mei was het de beurt aan onze B-gymnasten. Noa Vantomme (B11) kon voor de eerste keer deelnemen gezien haar jonge leeftijd. Ze toonde mooie oefeningen, vooral de brug was de moeite om te zien. Ondanks een val bij de balkoefening, werd ze toch beloond met een mooie derde plaats. Tine Depickere (B16+) mocht het wedstrijdweekend afsluiten in een zaal die ondertussen wel iets weghad van een sauna. Ze liet zeer mooie techniek zien, maar had helaas heel wat vallen. Dankzij een knappe sprong eindigde ze op de 11e plaats. Zeer mooi als eerstejaars senior.
Een dikke proficiat aan alle gymnasten en hun trainers, het was een mooi weekend om het wedstrijdseizoen af te sluiten.

Foto: Noa Vantomme, 3e plaats B11
Lise Verhaeghe, 1e plaats A12


Voor de redactie  : Bernard Decock - Bron  : Dries Defossez  - sportgroep Vaste Vuist Lauwe

Geplaatst op 31.05.2018

Cirque Magique Festival kondigt de volledige line-up aan met Sven Vth, Luciano, Ben Sims b2b Truncate, DJ Ghost, DVS1, Oscar Mulero, Nicole Moudaber & meer

Het spectaculaire Cirque Magique keert terug naar Ledegem voor een langverwachte vierde editie op 3, 4 en 5 augustus 2018. Dit unieke festival dompelt je onder in de wereld van magie, circus en muziek. Bereid je voor op de leukste clowns, de imposantste vuurspuwers, de avontuurlijkste acrobaten, de prachtigste wezens én de belangrijkste DJ’s uit de house- en technoscene.
 
Cirque Magique schept een fascinerende wereld die echt tot je verbeelding spreekt en waar je de dagelijkse zorgen kan vergeten. Het Zuid-Afrikaanse ‘Artescape Collective’ zorgt voor de fantastische decoratie en creëert een bovennatuurlijke sprookjeswereld. Denk in de richting van een betoverend pop-up dorp waar alles mogelijk is. Je kan er genieten van het mysterieuze ‘Imaginarium’-podium, op ontdekking gaan in het theatrale ‘Circodrome’ en ervaren hoe het romantische ‘Kaleidoscope’ met je wildste dromen flirt.
 
Ook op muzikaal gebied wordt dit festival een majestueuze beleving. Aan het hoofd van de line-up prijkt Cocoon-labelbaas en ware Ibiza-legende, Sven Väth! Zijn kleurrijke technogeluid wordt ondersteund door de minimalistische sound van de gerenommeerde Zwitser/Chileen Luciano. Meer techno tunes worden voorzien door de Brit, Ben Sims, die een speciale back-to-back set speelt met Truncate.
 
De lijst wordt verder aangevuld met nog meer prominente figuren uit de scene, zoals de label-baas van Misstress Recordings, DVS1, Locked Groove van Afterlife, Mano Le Tough van Maeve, Marek Hemmann die een live show brengt, Mathias Kaden van Vakant, electro pionier Miss Kittin, Oliver Koletzki van Stil vor Talent, label-baas van Terminal M, Monika Kruse, Nicole Moudaber oprichtster van Mood Records, Oscar Mulero van PoleGroup, Paul Ritch van Quartz Recordings, de steeds vernieuwende Duitse Roman Flügel en nog veel meer! Dit wordt hét underground festival van het jaar!
 
Bij Cirque Magique is het publiek niet alleen toeschouwer maar kan men ook zelf een stempel drukken op het festival door deel te nemen aan de interactieve acts en leuke workshops. Dit is écht een event ‘van de mensen, voor de mensen’. Ook dit jaar zet het festival enorm in op animatie. Op het programma staan talloze circusvoorstellingen, vuurspuwers, acrobaten en steltenlopers. Zij gaan gekleed in de meest verbijsterende kostuums, zorgvuldig ontworpen door Circodans.
 
Er worden ook heel wat faciliteiten aangeboden, zoals fietsenstallingen voor fietsers die een dag de festivalsfeer willen komen opsnuiven, een cashless betaalsysteem en authentieke en ambachtelijke gerechten waarbij enkel de meest hoogwaardige producten worden gebruikt. Bovendien kunnen kinderen tussen vijf en twaalf jaar gratis een speciaal ontworpen gebied verkennen. Daarnaast kunnen ze deelnemen aan te gekke animaties, coole workshops en adembenemende acts, tevens verzorgd door Circodans. Circusplezier verzekerd!
 
Cirque Magique wordt wereldwijd erkend als een fantastische, interactieve en meeslepende ervaring met de beste DJ’s uit de house- en technoscene. De volgende editie belooft groter en beter te worden dan ooit tevoren!
 
Event: www.facebook.com/events/328095500950182
Tickets: www.cirquemagique.eu/tickets-shop
 
 
V oor de redactie  : Bernard Decock - Bron  : Mathilde Van Vaerenbergh Communications Assistant
 

Geplaatst op 31.05.2018

Plastic Altack in een organisatie van Groen Zwevegem

Op zaterdag 26 en dinsdag 29 mei organiseerde Groen Zwevegem een unieke Korte Keten actie te  Zwevegem. 
Reeds voor het derde jaar organiseren de Vlaamse provincies met Departement Landbouw en Visserij, VLAM en het Steunpunt Hoeveproducten de Week van de Korte Keten. ,,Ook bij ons in Zwevegem zijn we trots een groot aantal streekproducenten in ons midden te hebben. Groen Zwevegem staat volledig achter de visie van de Korte Keten en organiseert een leuke actie op enkele drukke Zwevegemse plaatsen. Met een volle winkelkar aan streekproducten tonen we aan de Zwevegemnaren wat onze streekproducenten te bieden hebben en zetten we zo de Korte Keten in de kijker. En er is meer! Door het gewicht van de inhoud van de winkelkar te raden, maak je kans op de volledige inhoud!" Aldus Eddy Loosveldt van Groen Zwevegem. 
De Week van de Korte Keten krijgt naast de steun van de provincie West-Vlaanderen ook volle ondersteuning van Minister van Landbouw Joke Schauvliege. Een bewijs dat de actieweek heel wat potentieel heeft. 
 
Volgens Yves De Bosscher is "De korte keten is een manier van verkopen waarbij er een rechtstreekse band bestaat tussen producent en consument.  Op die manier kan de landbouwer zijn prijs, de productiemethode en het aanbod zelf bepalen en groeit er een sociaal contact tussen koper en verkoper-producent.  Als consument krijg je verse en kwaliteitsvolle producten recht van bij de boer.  De voedselkilometers en verpakkingsafval blijven achterwege en bovendien ondersteun je de lokale economie.”
 Ook op zaterdagis er een actie van Plastic Attack.  Groen Zwevegem staat van 9 tot 15 u aan de AD Delhaize in de Kortrijksestraat 59 te Zwevegem.

Voor de redactie  : Bernard Decock - Bron  : Groen Zwevegem


Geplaatst op 31.05.2018
3332 artikelspagina's: 1 ... 3 4 5 6 7 <<< 8 >>> 9 10 11 12 13 ... 334