Onafhankelijke digitale krant voor Zuid-West-Vlaanderen

Zoeken

Uw reclame op deze site
voor slechts 0,70 per dag
Alle info: klik hier

Welkom

Gratis plaatsen wij uw foto('s) op deze site met de daarbijhorende tekst,voor verenigingen, sportclubs, diverse bijeenkomsten, familie gebeurtenissen, optredens, stads activiteiten enz...

Iedereen kan ook zelf één of meerdere foto's in hoge resolutie met een daarbij horende tekst van zijn of haar vereniging sportclub enz... zoals hierboven vermeld opsturen naar : zuid.west.vlaamsemedia@gmail.com.

Contact Redactie verantwoordelijke Bernard Decock GSM - 0495 254 547
Voor een verslaggeving + foto bijdrage : Ives Devos - 0495 164 930

Tambour Magique

De dagelijkse sleur is niet altijd eenvoudig. De wekker drilt ons wakker; nog half slapend wandelen we naar de badkamer. Aroma’s van verse koffie geven ons de eerste krachten en nog voor de zon de velden goed verlicht, snellen we al naar het werk… En dit elke dag opnieuw.
“Hoog tijd,” dacht onze drumband, “om die dagelijkse sleur met wat magie te doorbreken!”
U kent ons ondertussen wel. De drumband van Moorsele, die bende slagwerkers die elke zondag het beste van zichzelf geven. Na enkele succesvolle deelnames aan percussiewedstrijden, de jaarlijkse concerten met de Koninklijke Harmonie Moorsele en onze eigen percussieconcerten Big Bang (2013) en Fiesta de Percussion (2014), wordt het weer hoogtijd voor een hoogsteigen concert. Afspraak, zondag 5 november 2017 om 18u00 in O.C. De Stekke te Moorsele. Bijna twee uur zal u kunnen genieten van bekende en minder bekende nummers. Deze nummers, omgedoopt in een boeiend percussiejasje, worden u gebracht door onze getalenteerde drumbandleden.  
 
Deze keer kozen wij als thema voor ons concert “magie”. Daarom slaan we de handen in elkaar met TV-gezicht Kobe Van Herwegen. Hij is naast Ketnet-ster, Vlaanderen Vakantieland presentator en deelnemer aan Expeditie Robinson, ook een begenadigd goochelaar. Tijdens het concert zullen zijn beste trucs afgewisseld worden met de meest magische muziek, uitgevoerd door drumband Moorsele. Denk aan filmmuziek als Mombasa uit de Amerikaanse blockbuster Inception en Rain Man uit het gelijknamige drama, maar ook aan het welbekende Danse du Sabre, het swingende El Chumbanchero en typische slagwerkmuziek als The Ice Dance van het collectief The Bachelors of Science.
 
Hou je van Magie, percussiemuziek, entertainment of van de combinatie van dit allemaal? Dan mag je dit concert absoluut niet missen!
Kaarten kosten 12 euro voor volwassenen en 6 euro voor kinderen tussen de 6 en 12 jaar.
Ze zijn beschikbaar bij alle drumbandleden, bij apotheek Beele of via  tambourmagique@gmail.com .
 
Voor de redactie : Bernard Decock  - Bron  : Wannes Defraye
 

 

 

Geplaatst op 25.10.2017

Steven Decraene (VRT) 'Het jaar van verwarring'

Het afgelopen jaar bracht tv-reporter Steven Decraene verslag uit vanuit verschillende brandhaarden. Sinds de gruwel van Charlie Hebdo brachten terreuraanslagen hem in Tunesië, Egypte, Turkije, Frankrijk en onze eigen hoofdstad. Deze intense ervaringen roepen veel vragen op. "In wat voor een tijd leven wij? Is dit nog normaal?" Hij schreef die neer in "Het jaar van de verwarring". afgelopen jaar bracht tv-reporter Steven Decraene verslag uit vanuit verschillende brandhaarden. Sinds de gruwel van Charlie Hebdo brachten terreuraanslagen hem in Tunesië, Egypte, Turkije, Frankrijk en onze eigen hoofdstad. Deze intense ervaringen roepen veel vragen op. "In wat voor een tijd leven wij? Is dit nog normaal?" Hij schreef die neer in "Het jaar van de verwarring".

woensdag 8 november om 20:00
Hoeve Vandewalle Kuurne
Toegang: 3 Euro


Voor de redactie  : Bernard Decock - Bron  : Wilfried Dujardin / Gemeentelijk Leieslagcomité Kuurne

Geplaatst op 25.10.2017

ZONDAG 5 NOVEMBER - GROTE PLATENBEURS - MET FOTOGRAFIE EN COMPUTERBEURS

Zondag 5 november 2017 worden verzamelaars en koopjesjagers van muziek verwacht in het Thermae Palace te Oostende.  Muziekdealers uit België, Nederland, Duitsland, Frankrijk en Engeland staan dan paraat voor de GROTE PLATENBEURS van OOSTENDE.  Vinyl, cd's, en allerhande muziekmemorabilia worden uitgestald over ruim 300 lopende meter! De nadruk ligt op verzamelobjecten, maar ook de gewone muziekliefhebber kan er zijn slag slaan door het enorme aanbod aan goedkope elpees, singels en cd’s... Na de bijzonder geslaagde Platenbeurs van het begin van dit jaar is het aanbod bijna verdubbeld.
 
Je kan er natuurlijk ook terecht voor de COMPUTERBEURS: computers (hardware, software en toebehoren) - audio - games - films - elektronisch speelgoed - elektronische gadgets - tablets - smartphones. Op de FOTOBEURS vind je digitale en analoge fotografie, lenzen, fototoestellen, projectoren, doka's, statieven, antieke toestellen, oude foto's, materiaal uit falingen, magazines, boeken, ... nieuw en occasie. Opnieuw standhouders uit België en buitenland.
 
De beurs loopt van 10u00 tot 17u00.  De inkom bedraagt €6. Het neusje van de zalm is de VIP-kaart aan € 10: rondneuzen mag dan reeds om 9u00.
 
Voor de redactie  : Bernard Decock - Bon  : Dipro Events

Geplaatst op 25.10.2017

MULTIMEDIA- EN FOTOGRAFIEBEURS op 29 OKTOBER in KORTRIJK XPO

Fotografie, een kunstvorm die iedereen aanspreekt. En op de fotografiebeurs te Kortrijk vindt men zeker wat men zoekt. Naast toestellen voor digitale en analoge fotografie kan je er dollen in honderden lenzen van micro- naar enorme telelenzen, maar ook met projectoren, doka's en statieven.
Ook liefhebbers van antieke toestellen vinden zeker iets wat nog in hun verzameling past.
Kortrijk Expo op 29 oktober voor al wie met plezier en trots "Cheese" wil roepen! www.dipro.be
 
 
De Multimediabeurs van Dipro is de enige in zijn soort. Een beurs voor de computerfanaten met allerlei componenten is uitgegroeid tot een evenement waar iedereen (en vaak super goedkoop) kan vinden wat hij wil. Van traditionele desktops, laptops, de nieuwste IPhone tot micro-luidsprekers en batterijladers. Van elektronisch speelgoed, toebehoren tot super ledverlichting. Alles en nog veel meer. Verkopers geven steeds garantie.
De Multimediabeurs in Kortrijk, meer dan computers alleen! www.dipro.be
 
De twee beurzen zijn geopend tussen 10 en 17 uur. Vroege vogels zijn welkom vanaf 9 uur.
Bezoekers van de Multimedia-en Fotografiebeurs mogen bovendien gratis de Platenbeurs bezoeken die op dezelfde dag plaatsvindt in het Kortrijk XPO .
 
Visit the Computer Fair on facebook -  Visit the Photography Fair on facebook
 
Voor de redactie  : Bernard Decock - Bron  : Thomas Hoebus - Dipro

Geplaatst op 25.10.2017

Fakkeltocht 11 november herdenking

Het gemeentebestuur van Kuurne en het gemeentelijk Leieslagcomité Kuurne nodigen alle belangstellenden uit om op vrijdag 10 november 2017 deel te nemen aan de vredestocht en herdenkingsplechtigheid n.a.v. 11 november
•       19.00 uur - start op hoeve Vandewalle Kuurne
•       19.30 uur - herdenking op de begraafplaats aan de graven van de oud-strijders.
•       20.00 uur - soep voor alle aanwezigen
Met de medewerking van: Pastorale Eenheid Kuurne, Vrijzinnig Centrum Mozaïek vzw, Moskee Atakwa Kortrijk, Evangelische Kerk Kuurne


Voor de redactie  : Bernard Decock - Bron  : Wilfried Dujardin / Gemeentelijk Leieslagcomité Kuurne

Geplaatst op 25.10.2017

Boogo brengt alcohol infused ice cream!

U leest het goed : 2 jonge ondernemers/2 student-ondernemers  (die studeren in Gent) uit Waregem lanceren een nieuw product
met hun zaak Boogo om een unieke smaak en ervaring aan te
bieden. De onderneming combineert de 2 guilty pleasures  ijscrème en alcoholische dranken tot één kwalitatief product.
Fantastische smaken gecombineerd met een vleugje alcohol is  dus de ideale mix ter ontspanning. Boogo maakt gebruik van
verse lokale producten. Daarnaast bevatten hun ijsjes Stevia om  het suikergehalte te verlagen. Zo kan iedereen zonder
schuldgevoel alle smaken eens uitproberen.

 

Aldus Jorgo Struyve : “We zijn 2 jonge ondernemers die  gepassioneerd zijn door alles wat met food te maken
heeft. Ijscrème en sorbets zijn dan ook onze favoriete  desserts. Met Boogo willen we er voor zorgen dat de
smaakpapillen van iedereen steeds geprikkeld en  uitgedaagd blijven. De toevoeging van alcohol verbeterd
niet alleen de smaak van onze ijsjes maar zorgt ook voor  een nieuwe ervaring die nog nooit op deze
manier aan deze desserts werd gekoppeld. Met Boogo  willen we ons doel bereiken om iedereen in België te laten
kennismaken met onze lekkernijen.”

Momenteel heeft de start-up 5 smaken in de aanbieding. De strawberry daiquiri is hierboven te zien
met heerlijke witte rum en verse aarbeien. Vanilla bourbon met stukjes chocolade, cookie dough met
bruine rum, gin tonic sorbet met limoen zeste en coffee amaretto met stukjes speculoos die een
aangename crunch in de mond verzorgen, staan ook allemaal op hun kaart.

Doordat er een effectieve hoeveelheid alcohol van ongeveer 5%  vol. alc. in de ijsjes zit, wordt de ijscrème iets zachter en direct klaar
om te smelten in de mond. Dit zorgt ervoor dat de unieke  smaakcombinaties nog beter tot hun recht komen. Naast
regelmatige evenementen in de regio zijn deze lekkernijen
verkrijgbaar via hun webshop www.boogo.be en via  cateraars/evenementen. Vanaf vandaag kunnen de mensen het ijs
bestellen en wordt dit gekoeld geleverd aan huis.

Meer info zie  website: www.boogo.be

 

 Voor de redactie  : Bernard Decock - Bron : Jorgo Struyve


 

Geplaatst op 25.10.2017

Halloween in Blankenberge

Deze herfstvakantie pakt de werkgroep van Halloween in Blankenberge traditiegetrouw uit met een bloederig programma vol gruwelijk spektakel en huiveringwekkende avonturen. Hoogtepunten zijn het prachtige vuurwerk aan de Pier op zaterdag 28 oktober om 19.30 uur en de halloweenparade die op zondag 29 oktober vanaf 18.30 uur door onze Blankenbergse straten trekt. 

Ook voor de kids zijn er opnieuw tal van activiteiten voorzien, zoals onder meer de kinderhalloweenstoet en de pompoencarving. En uiteraard mag een bezoek aan de halloweenkermis op de markt niet ontbreken!
Deze dertiende editie van Halloween zou normaal op zondag 22 oktober door de heksenstoet ingeluid worden, maar regen en wind gooiden roet in het eten. 
Onze Blankenbergse heksenreus Stientje Bogaert en onze stadreuzen bleven dit weekend dan wel op stal, maar de halloweenfans onder ons hoeven zeker niet te wanhopen en kunnen nog op heel wat halloweenvertier rekenen!
Wim Aneca, voorzitter van de werkgroep Halloween en van de Middenstandsraad, legt uit: “Ook dit jaar kwam dit programma tot stand door een nauwe samenwerking tussen de Middenstandsraad, de verschillende stadsdiensten en de vele enthousiaste vrijwilligers. Wij zijn dan ook heel trots om opnieuw een gevarieerd aanbod voor zowel jong als oud te kunnen bieden.”
Daphné Dumery, schepen van Middenstand en lid van de werkgroep Halloween, vult aan: “Als stadsbestuur is het voor ons uitermate belangrijk dat wij ook inzetten op evenementen tijdens de winter. Halloween is hier een mooi voorbeeld van. Elk jaar trekt ons halloweenprogramma dan ook heel wat volk naar Blankenberge. Het toont nog maar eens aan dat Blankenberge zoveel meer is dan zon, strand en zee!”
Praktisch: 
Voor het volledige programma kan je terecht bij het Infopunt Blankenberge, Hoogstraat 2. Of surf naar www.blankenberge.be of www.uitinblankenberge.be
 
Voor de redactie  : Bernard Decock  - Bron  : Dienst communicatie Blankenberge

Geplaatst op 25.10.2017

Afsluit 100 patronen op 4 november

Als aflsuit van de tentoonstelling '1000 Patronen' staat een happening gepland op 4 november  om 20.00u met drie live acts:in Texture  (Noordstraat ) in Kortrijk
  ax Mr. F. 
Vijf muzikanten gaan in dialoog met elkaar.
Kris Deprey, Pol Isaac, Lien Anckaert, Martin Mahieu en Lieven Lecompte brengen live een herwerking van het muziekstuk 'Why Patterns' van de Amerikaanse componist Morton Feldman.
Vanuit de grenzen van de schaarste dompelen ze de luisteraar onder in een rijk en raadselachtige klankwereld.
 
 Gedachtengangen 
Praktisch filosoof Jan Knops in gesprek met zeven kunstenaars: Isabelle Lecluyse, Mieke Vanhessche, Thomas Baert, Laurence Demets, Geert Dons, Lindsy Mervylde en André Wostijn. 
We volgen ze niet live maar beleven fragmenten uit de audio opname verstrooid in de Kroonzaal van Texture.
 
 Dress Poems 
Ntiense Eno Ammoqaye brengt live twee gedichten: 'The Model' over het beeld van het mode-model. 
En 'Flax like an ocean' over de vlas- en linnennijverheid en de figuur van Mathilde van Vlaanderen.
Ntiense is lid van het Londense 'Intoart' kollektief.
 
Na de live acts kan de tentoonstelling '1000 Patronen' een laatste maal bezocht worden met gids.
 
Inkom gratis maar reserveren noodzakelijk via email: inschrijvingen@vzwwith.org of telefonisch 0479 911 671


Voor de redactie  : Bernard Decock  -Bron Luc Vandierendonck  / With.h

Geplaatst op 25.10.2017

kortrijkse begraafplaats kost 1,6 miljoen euro

Omvormen van bestaande begraafplaatsen
In de 20ste eeuw werden begraafplaatsen zonder aandacht voor ruimtelijk groen aangelegd. Soms werd een dreef of enkele bomen en heesters voorzien, maar vooral het privégroen op de graven zorgde voor enkele schaarse groenelementen.De bodem werd al dan niet bedekt met grind of dolomiet. Dit zorgt voor een onderhoud met een uitdaging. Vooral als je geen onkruidbestrijdingsmiddelen meer mag gebruiken. Technieken als branden of stomen zijn mogelijk, maar vallen duurder uit.
Stad Kortrijk vormt klassieke begraafplaatsen om naar duurzame groene begraafplaatsen waardoor pesticiden overbodig worden en het onderhoud goedkoper. Op deze manier wordt de begraafplaats geïntegreerd in het typische landschapskader en ingebed in een natuurlijk decor.
Aanleggen van nieuwe begraafplaatsen
Bij de ontwikkeling van nieuwe begraafplaatsen is een kentering aan de gang. Naast bloemenkransen en –potten worden eveneens bomen, heesters, hagen en allerlei kruidenvegetaties aangeplant. Hierdoor worden de zerken rijkelijk geïntegreerd in het groen. Er wordt nog steeds te weinig aandacht besteed aan een pesticidenvrij en minder arbeidsintensief beheer.Door meerdere crematies is er meer plaats voor groen  weet schepen Bert Herrewyn ons te vertellen .
Stad kortrijk gaat een stap verder en start bij de aanleg van nieuwe begraafplaatsen met een duidelijk uitgangspunt. Begraafplaatsen worden bij ons onderhoudsvriendelijke gebieden die uitnodigen tot wandelen in een rustgevende omgeving. Een pesticidenvrij en budgetvriendelijk beheer zitten steeds in ons achterhoofd.
Dichter bij de natuur
Bij het omvormen van hedendaagse of het ontwikkelen van nieuwe begraafplaatsen is het niet alleen belangrijk oog te hebben voor de specifieke noden en behoeftes van vandaag. Evenzeer is er een noodzaak om begraafplaatsen in te richten als een groene entiteit. Een groene oase van rust waar mens, plant en dier zich thuis voelen.


Voor de redactie en fotografie   Bernard Decock :  Bron  : Stad kortrijk  / Schepen  Bert Herrewyn

Geplaatst op 25.10.2017

Definitivos in Den Trap

Het kan niet punker en niet Kortrijkser dan met de Definitivos. Leuk is wel dat daarmee Frank Holvoet op het podium staat, de oprichter van zowel Mayday Mayday als de Definitivos. Hij is trouwens ook de man achter het Zomercarnaval in Kortrijk.
Frank Holvoet zijn, is de peetvader van vele mezikskes in Kortrijk, van jazz over punk tot Braziliaanse samba. 1 mei 2012 staat met stip in zijn agenda. Dan speelt hij met de band die hij zelf oprichtte, Definitivos - zeg maar de peetvaders van de Kortrijkse punk - op Maday-Mayday, het festival dat hij nota bene 20 jaar geleden ook zelf uit de grond stampte. Meer dan 5.000 muziekliefhebbers vinden daarvoor de weg naar het gezellige, groene Begijnhofpark.
Frank Holvoet: "En dan te weten dat sommige socialistische afdelingen, bij de eerste editie van het festival, verkondigden: ‘Ga niet naar Mayday, blijf in uw lokaal!' Ik mag rustig zeggen dat het bloed, zweet en tranen gekost heeft om aan dat 1 meifeest een nieuw elan te geven. Want tot dan was het de geijkte formule op de Dag van de Arbeid: een accordeonist en een pistolee mee gekap in de lokale afdelingen. Voor die allereerste Mayday Mayday was het met Raymond en Khadja Nin meteen er op of er onder. Slecht weer betekende dat het de eerste en de laatste editie zou zijn. Gelukkig liep het goed af. En na vele vergaderingen, ruzie soms ook en nadat wij ons dikwijls mochten driedubbel leggen, geeft het zeker een apart gevoel om daar nu met Definitivos te spelen."
Het organiseren zit Frank Holvoet al van jongsaf in de genen. Veel heeft te maken met de muzikale traditie van de braderie in de zestiger jaren in Kortrijk.
Moeder runde de kousenwinkel Du Parc in de Voorstraat, vader kwam uit het vlas en was voorzitter van het handelscomité. Vanaf 1960 organiseerde het comité tijdens de septemberbraderie het Golden River City Jazz Festival. Dit jaarlijks jazzfestival vond plaats in de binnenstad. In 1970 werd naar aanleiding van het festival ook de Golden River City Jazz Band opgericht. Het festival bood dit orkest om samen te werken met internationale muzikanten. De zonen van José, Pierre en Frank, groeiden op in het swinging hart van het gebeuren. Beiden staan nu in het onderwijs, Pierre als sportleraar en Frank als onderwijzer in Drie Hofsteden.
"Mijn broer werd niet gebeten door de muzikale microbe, ik des te meer," aldus Frank. "Ik speel al gitaar vanaf zijn 16de. En ik ken nog altijd geen noot muziek. Ik kocht toen een basgitaar en een oud versterkerke met 500 fr. voorschot die ik kreeg van mijn lief. Van dan af was het alle vrije namiddagen en avonden repeteren in achterafzaaltjes en met veel wisselende bezettingen. Mensen denken soms dat het allemaal vanzelf ging, maar niets is minder waar. Het heeft echt wel veel doorzettingsvermogen gekost. Ik was weliswaar muziekliefhebber, kocht heel wat lp's, probeerde die na te spelen op mijn kamertje, trok ook naar concerten, tot in Engeland toe. In België was dat Bilzen en Rock Torhout, waar ik de eerste 14 edities op rij meemaakte."
Eerst doen, dan denken
"Omtreeks de jaren '80,  was Frank  toen 19, werd Definitivos opgericht. Wij kenden elkaar van in de Shake (kroeg Shakespeare n.v.d.r.) naast het politiecommissariaat in de Persijnstraat, waar omzeggens alle muzikanten aanspoelden. Rik, onze drummer, kwam over van de P.I.G.Z. Die groep had net de Punk Contest gewonnen. Lucien was in de Shake de plaatselijke kleurrijke figuur. De Shake is verdwenen, maar Lucien blijft kleurrijk. Vaak was zijn zang niet om aan te horen. Maar af en toe verschoten wij wel en moesten wij toegeven: hij kan het toch. Hij is dan een vijftal jaar uit geweest en wij traden een tijd lang op met Philippe De Coene als zanger. Feitelijk zijn Rik en ik de enigen die van bij de start onafgebroken deel uitmaken van de Definitivos. "
"Wij hebben ook altijd het motto van de punk gevolgd: eerst doen, dan denken. Gelukkig was er voor ons Johan Clarysse. Dat is de vijfde Definitivo, altijd in de schaduw, maar zonder hem was er van de groep geen sprake. Hij was het die ons zei: ‘Je moet met een PA (public address) spelen. Wij zeiden allemaal dat dit niet nodig was, maar iets later speelden wij telkens met een PA. Hij heeft ons ook onze eerste single doen opnemen, wat voor ons het verste van ons gedacht was. Hij stippelde de koers uit en zei ‘wijdoen dit' of ‘wij doen dat'. En wij deden dat, zonder daar al te veel over na te denken. Of hij er rijk van geworden is? Tja, kijk, onlangs kwam uit dat er nog een factuur van 18.000 oude Belgische frank moest vereffend worden van 20 jaar geleden, een bedrag dat zijn moeder ons had voorgeschoten."
Hoe dan ook, de eerste single van de Definitivos, Modern dance, was meteen een schot in de roos. En korte tijd later verscheen Courtrai Tonight, dat een wereldhit werd in eh... Courtrai.

"Wij pakten inderdaad meteen met eigen werk uit. Daar was een goede reden voor. Wij moésten wel eigen werk spelen, omdat wij geen herkenbare covers konden spelen. Met Modern dance speelden wij veel in Frankrijk. Zeg maar Noord-Frankrijk en Nederland. Wij moesten toen zelf nog flyeren en naar de vrije radio's trekken. Leuk was wel dat wij Franse punkers in Kortrijk zagen arriveren met onze naam op de achterkant van hun vest. En vaak was ik blij dat ik bij die punkoptredens op het podium stond en niet in de zaal. 't Was een pittig publiek!"
Op camion of onder een luifel
"Leuk was wel dat iedereen toen gewoon ‘iets' deed. Er was nog geen overreglementering, er kon nog met iets uitgepakt worden. Tijdens de Sinksenfeesten was een camion op de Kring ons podium. Sinksen Rock was geboren! Of in de Voorstraat, aan de mandenwinkel de luifel naar beneden en wij hadden weer een festival. Mocht je dat nu doen, dan word je opgepakt en regent het boetes. Al blijven wij toch wat in de ban van de zotte ideeën. Twee jaar geleden reden wij met een camion door de Sinksenfeesten naar Den Bras, waar 800 mensen op de uitkijk stonden. Alleen grote bands als U2 en AC/DC hebben ons dat voorgedaan. Wij zeggen dat tegen Johan en hij zorgt dat alles in orde komt. Wie interesse heeft, kan dit filmke nog zien op You Tube."
"De doorbraak zat er echt aan te komen, wij hadden op dat moment ons beste materiaal ooit, maar helaas kwam er door verschillende omstandigheden een kink in de kabel. En op het moment dat wij er weer klaar voor waren, lag de muziekindustrie op zijn gat. Toch een gemiste kans want wij speelden ooit op grote concerten. Zoals bijvoorbeeld in De Melkweg in Amsterdam, dat nota bene rechtstreeks uitgezonden werd op de VPRO-radio. Ook op de grote rakettenbetoging in Brussel waren wij van de partij. De grootste afknapper was het einde van de Belgische rock. Wij herinneren ons nog het voorprogramma van The Scabs in Tilburg. Achteraf vonden de Scabs dit het dieptepunt van de Belgische rockhistorie. Zij hadden een punt en een carrière zat er dus niet in voor ons."
Kotjesmuziek
Het verschil met nu? De meeste muzikanten genoten allemaal een muzikale opleiding. Wij gebruikten ons eigen jargon, dat bestaat uit één woord: kotje. En wij spelen nog altijd kotjesmuziek. Wij spreken immers niet over noten maar over ‘het derde kotje op de zesde snaar'. Rik, onze drummer, die repeteert nooit hé. Hij wacht tot wij beginnen en dan... vlam, vooruit. Wij namen deel aan de eerste Rock Rally en speelden drie nummers in zes minuten! Dat had men nog nooit gezien of gehoord. Helaas haalden wij net de finale niet. Maar 't was een legendarische tijd. Onze eerste single namen wij op in de koeienstal van Vuile Mong, waar ook Red Zebra trouwens een schijf volspeelde. Courtrai Tonight werd dan weer opgenomen in ICP in Brussel, toen dé studio. De Stranglers waren net buiten toen wij binnenstapten voor die single. Wij hadden er Serge Feys (toen bij TC-Matic!) als producer. Hij heeft trouwens onze ‘best of' helemaal digitaal geremastered."
Wie nog eens de Kortrijkse oerpunk wil horen, die mag dus niet ontbreken op 31 oktober in den Trap in kortrijk ( Burgemeester Reynaertstraat )

Voor de redactie & fotografie  : Bernard Decock - Bron  : Dienst communicatie stad kortrijk 
 

Geplaatst op 23.10.2017
2526 artikelspagina's: 1 ... 3 4 5 6 7 <<< 8 >>> 9 10 11 12 13 ... 253