Onafhankelijke digitale krant voor Zuid-West-Vlaanderen

Zoeken

Uw reclame op deze site
voor slechts 0,70 per dag
Alle info: klik hier

Welkom

Gratis plaatsen wij uw foto('s) op deze site met de daarbijhorende tekst,voor verenigingen, sportclubs, diverse bijeenkomsten, familie gebeurtenissen, optredens, stads activiteiten enz...

Iedereen kan ook zelf één of meerdere foto's in hoge resolutie met een daarbij horende tekst van zijn of haar vereniging sportclub enz... zoals hierboven vermeld opsturen naar : zuid.west.vlaamsemedia@gmail.com.

Contact Redactie verantwoordelijke Bernard Decock GSM - 0495 254 547
Voor een verslaggeving + foto bijdrage : Ives Devos - 0495 164 930

Bezoek Momentum18 met de curatoren

Op in initiatief van Vrienden van de Sint-Maartenskathedraal Ieper, loopt van midden juni tot 30 september 2018 in de Sint-Maartenskathedraal, Sint-Pieterskerk en Sint-Jacobskerk in Ieper de artistieke tentoonstelling Momentum18. Op zaterdag 11 augustus krijg je de unieke kans om de tentoonstelling te bezoeken met deskundige uitleg door beide curatoren Oswald Fieuw en Jan Yperman.

Het bezoek start om 14.00 uur in de Sint-Pieterskerk. Het einde is voorzien rond 16.30 uur in de Sint-Maartenskathedraal. De curatoren nemen jullie mee langs het kunstparcours en geven een boeiend inzicht in de tentoonstelling met werken van John Bulteel, Bart De Zutter, Oswald Fieuw, Paul Gees, Walter Green (D), Stéphanie Leblon, Thomas Lerooy, Tom Liekens, Tinka Pittoors, Sven Verhaeghe, Willem Vermandere en Elodie Wysocki (F).

Dit gegidst bezoek is gratis voor iedereen.
Inschrijven is niet verplicht maar wel aan te raden en kan via inschrijving@vriendenkathedraalieper.be.

FVW / Bron Stad Ieper

Geplaatst op 29.07.2018

Freerunners Vaste Vuist Lauwe op stage naar Lille

Als afsluiter van het sportjaar trekken de freerunners van Vaste Vuist Lauwe ieder jaar op uitstap. Vorige jaren trokken de freerunners naar Freerun IT Charleroi, 010trickz te Rotterdam en Jumpksky Catalpa te Lochristi. Dit jaar trok de groep naar Jump XL te Lille. 
Ook interesse om te freerunnen? Dit kan op zaterdag van 17.00 tot 18.15 u (8 tot 12 jaar) en woensdag 19.15 tot 20.30 u (12+).

 
FVW / Foto Vaste Vuist Lauwe

Geplaatst op 29.07.2018

Stad Wervik gaat in zee met BUUR en Ingenieursbureau Provoost voor de heraanleg van Steenakker en de Gassite

De centrumparking Steenakker heeft een belangrijke functie binnen het (handels-)centrum van Wervik.

Het stadsbestuur wil Steenakker herinrichten. Men wil het multifunctioneel gebruik (wekelijkse vrijdagmarkt, jaarlijkse kermissen, circussen, parkeermogelijkheden, …) in balans brengen met de intimiteit die noodzakelijk is om het plein attractief en gezellig te maken, ook op momenten dat er geen evenementen plaats vinden.

In de Gasstraat bevindt zich een braakliggend terrein, eigendom van het stadsbestuur. De bedoeling is om er een maximum aantal parkeerplaatsen te realiseren (lang parkeren). Deze voormalige gassite moet evenwel eerst nog worden gesaneerd. De stad werkt hiervoor samen met de Openbare Afvalmaatschappij (Ovam).

De parkeermogelijkheden in de Gasstraat kunnen nog worden uitgebreid, aangezien het leegstaande stadsgebouw (vroeger gebruikt door de stedelijke academie voor muziek en woord) binnenkort wordt afgebroken.

Verderop (richting Duivenstraat) ligt de dienstensite Sint-Pol met hierop onder meer de bibliotheek en het politiekantoor.

Het stadsbestuur wil voor fietsers en voetgangers (eventueel ook voor voertuigen) een doorsteek maken van Sint-Pol naar de gassite.

Het is dus de bedoeling om een (visuele) link te realiseren tussen de drie sites : Steenakker, Gasstraat en Sint-Pol.

Het college van burgemeester en schepenen is op zoek gegaan naar een ontwerper die Steenakker, de vroegere Gassite én de linken tussen de sites kan herontwerpen.

Heel belangrijk om te melden is dat het stadsbestuur op zoek is gegaan naar een ontwerper en nog niet naar een ontwerp. Daarom kunnen er in deze fase ook nog geen beelden worden getoond.

Na een uitgebreide procedure met een selectie- en een gunningsfase besloot het college van burgemeester en schepenen op 9 juli om in zee te gaan met het samenwerkingsverband BUUR en Ingenieursbureau Provoost.
BUUR bestaat uit een mulitidisciplinair team van gepassioneerde stedenbouwkundigen, (ir) architecten, landschapsarchitecten, ruimtelijk planners en mobiliteitsexperten. 
BUUR is een acroniem voor ‘bureau voor urbanisme’ en is tegelijk de uitdrukking van het geloof in de stad als sociaal netwerk.

Net als het stadsbestuur hechten zij veel belang aan communicatie en inspraak.
Na de zomervakantie wordt hiermee aan de slag gegaan.

 

FVW / Foto FVW

Geplaatst op 29.07.2018

Vlaanderen Zingt uit volle borst in Stad Blankenberge

Op vrijdag 3 augustus is het Koning Leopold-III plein in Blankenberge opnieuw het toneel voor het meezingfeest Vlaanderen Zingt. Laat je meeslepen door het enthousiasme van het publiek en zing uit volle borst mee.

Schepen voor Evenementen & Toerisme Philip Konings: “We willen zoveel mogelijk Blankenbergenaars en toeristen samenbrengen op het vernieuwde stationsplein en hen het plezier van samen zingen laten (her)ontdekken.

Om 19.30 uur openen Wim Leys en @fundum het meezingspektakel. Vanaf 20.30 uur zingt het publiek uit volle borst samen populaire liedjes die tot het collectieve geheugen behoren. Het repertoire bestaat uit veel Nederlandstalige liedjes, maar ook Engelse en Franse succesnummers.

Dit meezingfeest is gratis en ter plaatse krijgt iedereen een krantje met de liedjesteksten, zodat meezingen makkelijker wordt. Noteer 3 augustus met stip in je agenda en breng familie, buren en vrienden mee.

FVW / foto Vlaanderen Zingt

Geplaatst op 26.07.2018

BMXen (z)onder maanlicht

BMX troef tijdens de langste maansverduistering van de eeuw:

Red Bull Full Moon, nu vrijdag 27 juli aan de Bowl in Kortrijk!

 

Nu vrijdagavond 27 juli 2018 maakt de wereld zich op voor de langste maansverduistering van de 21ste eeuw. Een speciaal moment, nog unieker gemaakt door Red Bull. Aan de Bowl in Kortrijk flitst er immers af en toe een BMX voorbij de maan, net zoals in E.T.! Vrijdag vindt daar een nieuwe editie van Red Bull Full Moon plaats, deze keer met focus op BMX. Onze Red Bull Big Bob event car zorgt voor beats, verlichting, een jury en ijskoude blikjes Red Bull. De deelnemers voor vette tricks en massa’s sfeer. En ze kunnen in de prijzen vallen: cold cash voor de beste all round runs (jam format) én de beste tricks.

“Het is een fantastische sport,” zegt pro-BMX’er Kenneth Tancré, die er vrijdagavond natuurlijk bij zal zijn. “Zeker nu freestyle BMX in Tokio een Olympische discipline wordt, zijn steeds meer jongeren nieuwsgierig naar de sport en zie je ze in en rond de bowls en parken hun eerste lijnen rijden. En de meer ervaren atleten steken hen maar wat graag een handje toe. Red Bull Full Moon is een cool  concept: simpel maar echt. En de Bowl in Kortrijk is de perfecte locatie: je kan er blijven rijden, want  het aantal lijnen is eindeloos. Ik train er vaak.”

Place to be:

Bowl - IJzerkaai, 8500 Kortrijk

Timing:

19.00u - Warming up

20.00u - Jam Amateur (cash prize for top 3)

20.30u - Jam Street (cash prize + vouchers Grounded for top 3)

21.00u - Jam Pro (cash prize + vouchers Grounded for top 3)

21.30u - Best Trick (cash prize for top 5)

Inschrijven:

Gewoon opdagen, mét je fiets natuurlijk. Tot dan!

 Wat is Red Bull Full Moon?

Simpel: een reeks verrassende events die onder een volle maan verschillende actiesporten letterlijk in de spotlight zetten. BMX, skate, wakeboarding, basketbal… Naast de volle maan zijn de enige vereisten coole beats en de juiste verlichting. En atleten die wanneer de avond valt tot het uiterste gaan!

Geplaatst op 26.07.2018

Budabrug Kortrijk moet gekoeld worden

Budabrug kortrijk heeft last van de hitte en moet gekoeld worden door brandweer. Post Heule en Zwevegem ter plaatse om brug af te koelen.

 
FVW / Foto FVW

Geplaatst op 26.07.2018

Veel animo tijdens KVK Fandag

Met honderden waren ze aanwezig op de KVK fandag.Tijdens dit evenement  waren er verschillende  randanimaties voor jong en oud. Na de spelersvoorstelling war er  de galawedstrijd KV kortrijk tegen  FC Metz die eindigde op 1 -2 na het strafschoop van Dossevi  .Na de fotosessie met de spelers op het kouterplein was er de afterparty met Gunther D van studio Brussel.

Voor de redactie en fotografie  : Bernard Decock
 

Geplaatst op 22.07.2018

VTI WAREGEM ONTVANGEN DOOR KONING EN KONINGIN OP DE VOORAVOND VAN NATIONALE FEESTDAGAls winnaar van de “Pitch and Playwedstrijd” enige tijd geleden kregen zes leerlingen van het 6de jaar Industriële Wetenschappen de kans om hun zelfontworpen opstelling voor te stellen aan de koning en de koningin tijdens de opening van het Koninklijk Paleis op 20/07/2018. 
Technopolis presenteerde daar namelijk hun volledig nieuwe tentoonstelling, waaronder de exhibit van Slowmotion. Ook zullen alle teamleden aanwezig zijn op de nocturne in Laken. Het uiteindelijke resultaat zal vanaf 26 juni in Technopolis te zien zijn. 
Behoorlijk onder de indruk maar zelfverzekerd gaven de zes leerlingen en hun leerkracht de koning en de koningin de hand en gaven zij de nodige uitleg over het technische aspect van het project.  Koning Filip en koningin Mathilde waren zeer geïnteresseerd en onder de indruk van de technische competentie van onze leerlingen.
Begin dit schooljaar kondigde Technopolis aan dat ze een wedstrijd organiseerden voor leerlingen uit de laatste graad van het middelbaar uit Vlaanderen en Nederland. Eén van de leerlingen uit 6IW merkte dit op en stelde het voor aan de leerkrachten van de les engineering. Na klassikaal overleg werd beslist om voluit deel te nemen. Ze verdeelden zich in drie groepen: Lighting Music, Aqualectix en Slowmotion. De wedstrijd bestond eruit om een nieuwe tentoonstelling of exhibit te ontwerpen die een van deze thema’s aansnijdt: wiskunde, licht&donker of sport. Hierbij werden de leerlingen ondersteund met een onlineplatform waarop ze hun ontwerp moesten uitwerken. Het VTI slaagde erin om door te stoten met het team “Slowmotion”. In een spannende finale op 30 maart stelde men dan het concept en prototype voor én werd het team “Slowmotio”n uitgeroepen tot de winnaar én tevens de publiekslieveling. 
De winnende exhibit bestaat uit ronddraaiende voorwerpen waar er een knipperend licht op schijnt. Door de frequentie zo in te stellen, lijkt het alsof de voorwerpen trager draaien, terugdraaien of zelfs stil staan.
Na de opstelling tijdens de opendeurdagen van het Koninklijk Paleis verhuist de opstelling dan definitief naar Technopolis Mechelen waar iedereen dit unieke project van VTIW zal kunnen bewonderen én uitproberen.
 
Voor de redactie  : Bernard Decock - Bron en fotografie  : Filip Vanhouwaert - VTI Waregem

Geplaatst op 22.07.2018

Ontdek de belle époque met het hele gezin

In het Belle Epoque Centrum in Blankenberge kunnen kinderen deze zomer op een speelse manier het verleden van de badstad ontdekken. Via een gevarieerd spelletjesparcours wordt het hele gezin op sleeptouw genomen doorheen het unieke en sfeervolle stadsmuseum.
 
Het Belle Epoque Centrum is een must see geworden voor wie het verleden van de badstad wil ontdekken. Toegankelijkheid voor iedereen, gastvrijheid en kennisoverdracht voor jong en oud zijn troeven die hoog in het vaandel worden gedragen. Vorig jaar reikte TripAdvisor een ‘certificaat van uitmuntendheid’ uit aan het Belle Epoque Centrum.
 
Schepen voor Erfgoed & Cultuur Philip Konings: “Het Zomerpretpakket is opnieuw een bijkomend element dat het centrum toegankelijker maakt voor iedereen. Door de speelse aanpak wordt geschiedenis voor kinderen plots een boeiende ontdekkingstocht.”
 
Het Pretpakket voor kinderen is een nieuwe troef. Het fictieve personage architect Hendrik neemt de kinderen mee op sleeptouw doorheen de belle époque in Blankenberge. Aan de hand van een gevarieerd spelletjesparcours ontdekken ze samen met het hele gezin deze bruisende periode. Gaandeweg krijgen ze antwoorden op vragen als ‘Hoe leefden de chique dames en heren van toen?’, ‘Hoe zagen hun huizen eruit?’, ‘Wat deden ze in hun vrije tijd?’ De speurtocht doorheen het stadsmuseum is ideaal om er samen met de kinderen een leuke namiddag van te maken!
 
Het Pretpakket is een mooie aanvulling op de bestaande permanente expo én de tijdelijke zomertentoonstelling, die ook kindvriendelijk zijn opgesteld. De interactieve tentoonstelling bevat affiches, foto’s, postkaarten, kledingstukken, … maar ook geluids- en filmfragmenten. Er is een educatieve speelkoffer en zelfs een heuse Legomaquette van een negentiende-eeuwse kustvilla. In het Belle Epoque Centrum wordt jong én oud écht ondergedompeld in de feestelijke sfeer van toen!
 
Vraag je pretpakket aan de balie, het is gratis inbegrepen in de toegangsprijs
 
Voor de redactie  : Bernard Decock - Bron en fotografie  : Belle Epoque Centrum Blankenberge

Geplaatst op 22.07.2018

[THE] LIQUID STATE @VLASPARK KUURNE

Sinds deze zomer kan iedereen proeven van het Vlaspark in Kuurne. Dit ongerept stukje groen van 14.000 m² zit verstopt tussen het containerpark, de pastorij en taverne De Leiemeersen. De Heulebeek kronkelt doorheen het domein. Kuurne ontwikkelt dit uniek plekje aan de Leie met aandacht voor toerisme, recreatie, ecologie en het vlaserfgoed.
Er zijn paden, speelelementen en binnenkort komt er ook een brug over de Heulebeek. Het Vlaspark geeft zo een nieuw elan aan de Leieboorden in Kuurne. Kuurne is van oudsher al verbonden met het water. Het Vlaspark moet de Leie opnieuw voelbaar en zichtbaar maken tot in het centrum.

Designregio Kortrijk is het platform voor creativiteit, innovatie en ondernemerschap van de regio Kortrijk en ontvangt jaarlijks internationale ontwerpers voor het Designers in Residence Kortrijk programma. Gedurende 3 maand krijgen de geselecteerde ontwerpers de unieke kans om een experimenteel concept te ontwikkelen. Hun uitdaging is sociale transformatie teweeg brengen door confrontatie tussen burgers, society, ondernemers en onderwijs in de regio.

In het Vlaspark in de kortrijksestraat  te  Kuurne zijn nu 2 installaties van de Designers in Residence Kortrijk 2017 te zien.
De designers Maria Pita Guerreiro uit PORTUGAL, Sahil Thappa uit INDIA en Déborah Janssens uit FRANKRIJK noemen zichzelf [the] Liquid State.

"Het is een traditie om kunst te plaatsen in de zomer aan de Leieboorden. Na Jonas Verhamme (2015), Nesten (2016), David Duits (2017) kozen we om samen te werken met Designregio Kortrijk. Vandaar zijn hun installaties te gast in ons prachtige Vlaspark. Natuur en cultuur samen geven een prachtige combinatie. Bovendien zitten we met Vlaspark dicht bij de Leieboorden en roterijen. Onze regio was gekend om zijn Vlas en golden river. De troef van onze regio is design-productontwikkeling. De verbindende Leie blijft creativiteit stromen. Kuurne is blij gastlocatie te zijn van deze installaties van jonge ontwerpers. Een zomerse aanrader." Francis Benoit, burgemeester Kuurne

Installatie 1
RESOURCE BOUNDARY
RAINY PARASOL is een open schuilplaats die trechtervormig is, die de regen verzamelt en leidt het naar een reservoir aan in de centrale paal. Het verzamelde water zal een lichtsysteem activeren naar gelang de hoeveelheid. Een poging om de perceptie van mensen van een buitenactiviteit tijdens slechte weersomstandigheden te veranderen.

Installatie 2
INDIVIDUAL BOUNDARY
TALKING BRIDGE is een installatie bestaande uit 2 spiegels die mensen uitnodigen om met elkaar te praten door middel van een communicatieve brug. De akoestische parabolen werken als reflectoren van geluid. Om het te gebruiken, moet je er juist voor staan en spreken tegen het centrale punt. Door akoestische fysieke wetten gaat het geluid naar de andere spiegel.

Voor de redactie  en fotografie  : Filip Van Loo

Geplaatst op 19.07.2018
3472 artikelspagina's: 1 ... 3 4 5 6 7 <<< 8 >>> 9 10 11 12 13 ... 348