Onafhankelijke digitale krant voor Zuid-West-Vlaanderen

Zoeken

Uw reclame op deze site
voor slechts 0,70 per dag
Alle info: klik hier

Welkom

Gratis plaatsen wij uw foto('s) op deze site met de daarbijhorende tekst,voor verenigingen, sportclubs, diverse bijeenkomsten, familie gebeurtenissen, optredens, stads activiteiten enz...

Iedereen kan ook zelf één of meerdere foto's in hoge resolutie met een daarbij horende tekst van zijn of haar vereniging sportclub enz... zoals hierboven vermeld opsturen naar : zuid.west.vlaamsemedia@gmail.com.

Contact Redactie & Verantwoordelijke uitgever: Bernard Decock
E-mail: zuid.west.vlaamsemedia@gmail.com
Gsm: 0495 25 45 47

Eerste spadesteek Z Offices Zwevegem

Gisteren vond het officiële startschot plaats van fase 2 voor Z Offices, het kantorencomplex naast het Gemeentepunt in Zwevegem. Bij deze sturen we u in bijlage het persbericht van het lanceringsevenement van Z Offices.
Na een woordje van de CEO van Steenoven, Bart Vanderdonckt, was burgemeester Doutreluingne aan het woord. "Als burgemeester van Zwevegem ben ik zeer tevreden dat er investeerders zijn die mensen laten ondernemen in onze gemeente". Ook schepen Defoor bevestigde dit in zijn toespraak. "Zwevegem steunt de lokale ondernemerswereld”. Vitori, het sportmedisch centrum van de gebroeders Vermote en Egwin Ponette, is de eerste koper van de tweede fase. "Z Offices is perfect gelegen en straalt klasse en energie uit, hier hoort Vitori thuis en zullen we samen met andere ondernemers kunnen groeien" aldus, Alphonse en Julien Vermote.
Een ideaal fotomoment was de eerste spadesteek met (v.l.n.r.) CEO van Steenoven Bart Vanderdonckt, Egwin Ponette, Alphonse Vermote, Julien Vermote, schepen Defoor en CEO van Alheembouw, Johan Heemeryck. In bijlage vindt u foto's terug van de eerste spadesteek en een beeld van de site.
Voor meer informatie kan u terecht bij uw persoonlijk contact Nadine Mestdagh: nadine.mestdagh@steenoven.be of 0473 72 72 97. www.z-offices.be
 

 Voor de redactie  : Bernard Decock - Bron :   Arno Buyse - Z offices
 

Geplaatst op 23.09.2018

Gerichte acties tegen verkeersonveilig rijgedrag op weekendnachten in Kortrijk leveren opmerkelijke resultaten Bijna 1 op 5 rijdt te snel in de centrumstraten

In de nacht van zaterdag 15 op zondag 16 september 2018 controleerde de verkeerspolitie van de PZ Vlas op verschillende locaties in het centrum van Kortrijk op overdreven snelheid, alcoholmisbruik en andere verkeersinbreuken. De controles werden uitgevoerd in onder meer de Gentsesteenweg, Rijselsestraat, Koning Albertstraat, Hendrik Consciencestraat en Groeningelaan. Ook fietsers werden gecontroleerd.
 
Resultaten snelheidscontroles:
 
de snelheidscontroles vonden plaats van 20.00 uur tot 03.00 uur
in totaal reden 768 voertuigen voorbij de flitsauto
129 bestuurders reden te snel, wat overeenkomt met 16,7 %. Opmerkelijk was dat ook heel wat taxichauffeurs in overtreding waren.
4 van die hardrijders haalden in de Rijselsestraat en Koning Albertstraat, waar zone 30 geldt, snelheden van meer dan 80 km/u. Zij zullen hun rijgedrag moeten verantwoorden op  de rechtbank en riskeren een intrekking van hun rijbewijs voor 15 dagen.
 
In de Groeningelaan reed meer dan de helft van de bestuurders te snel
Resultaten verkeers- en alcoholcontroles:
50 bestuurders legden een alcoholtest af, 4 hadden te veel gedronken (= 8%)
2 moesten hun rijbewijs onmiddellijk voor 15 dagen inleveren
2 moesten hun rijbewijs onmiddellijk 6 uur inleveren
7 bestuurders, waaronder 1 taxichauffeur, negeerden een verkeersbord C1 (= aanduiding van éénrichtingsverkeer)
2 autobestuurders werden gestopt voor verkeersonveilig gedrag
1 voertuig stopte niet voor overstekende voetgangers
2 voertuigen waren niet verzekerd en niet ingeschreven, zij werden in beslag genomen  
 
2 bestuurders konden geen geldig rijbewijs voorleggen
1 bestuurder droeg zijn veiligheidsgordel niet
5 voertuigen hadden een defect licht en 1 voertuig reed zonder de lichten aan
19 fietsers reden zonder fietsverlichting
 
Burgemeester Vincent VAN QUICKENBORNE:
 
“Ik wil uitdrukkelijk de politiemensen bedanken voor het sterke werk dat zij leveren. De verkeerscowboys in onze stad worden effectief aangepakt. Het is onaanvaardbaar dat auto’s aan meer dan 80 km/u door het centrum scheuren. Samen met de politie ga ik ervan uit dat justitie nu streng optreedt tegen die verkeerscowboys. Als burgemeester heb ik de politie gevraagd om nog dergelijke controles uit te voeren zodat iedereen gewaarschuwd is.”
 
Voor de redactie  : Bernard Decock - Bron  : Thomas DETAVERNIER | adviseur | pers- en communicatieverantwoordelijke - Politiezone Vlas | Kortrijk-Kuurne-Lendelede

Geplaatst op 17.09.2018

39ste Brandingrun op zondag

Op zondag 16 september 2018 organiseerde ‘de branding’ hun 39ste Brandingrun. Deze run met zijspannen, trikes, Goldwings en gewone moto’s is één van de hoogtepunten van het jaar voor mensen met beperking.
Voor vele gebruikers is het een telkens een blij weerzien met de 60-tal vrijwillige motards, die vaak jaarlijks terugkeren omwille van het enthousiasme van hun passagier en de aangename ontmoeting met de andere motorrijders. In ruil voor hun deelname aan de Brandingrun,werden   de motorrijders met een lekker aperitief aangeboden en een verzorgd middagmaal en als afsluiter van de dag  een avondmaal .
 
 De Brandingrun starte en eindigde  aan het  brandinghuis
 
 
Voor de redactie & fotografie - Bron  : Annemie Delberghe, medewerker communicatie

Geplaatst op 17.09.2018

VOLLEDIGE LIJST: VERNIEUWING, VERVROUWELIJKING ÉN VERSTERKING


Vlaams Belang zal in Kortrijk op 14 oktober met een volledige lijst deelnemen aan de gemeenteraadsverkiezingen. Kernwoorden van de lijstvorming zijn vernieuwing, vervrouwelijking en versterking. Campagne slogan: KORTRIJK blijft van ONS - eerst ONZE mensen.

Vernieuwing
De helft van de kandidaten zijn nieuwe mensen (20 van 41) die voorheen niet op de lijst van Vlaams Belang stonden. Er werd een harmonie gevonden tussen continuïteit en vernieuwing. De jongste kandidaat (Arno Manderick, Rollegem, 7de plaats) is 21 jaar en student. De oudste kandidaat is Roel De Brock (89, 35ste plaats) die zeer actief is als vrijwilliger bij vzw Den Achtkanter. Maar liefst 14 kandidaten, waarvan 8 vrouwen, stonden nog op de ‘reservelijst’ en moesten dus ontgoocheld worden omdat ze niet kunnen deelnemen aan de verkiezingen.

Vervrouwelijking
De lijst van Vlaams Belang telt meer vrouwen dan mannen. Om de vervrouwelijking ook in de gemeenteraad door te zetten werd bovendien een rits man-vrouw toegepast. Het signaal is duidelijk: vrouwen worden steeds vaker slachtoffer van verbaal en fysiek geweld in onze stad, bovendien staat de gelijkheid van man en vrouw onder druk in Kortrijk door de invoering van het gescheiden sporten en de hoofddoekdracht in de stadsdiensten en bij het onderhoudspersoneel. 

Versterking
Sterke kandidaten die in een vorig politiek leven lid waren van partijen als LDD, Open VLD, Vivant en N-VA vonden hun weg naar het Kortrijkse Vlaams Belang. Samen komen ze tot de conclusie dat de stadscoalitie van Van Quickenborne, N-VA en sp.a de hoge verwachtingen niet heeft ingelost. Integendeel, op belangrijke thema’s als bereikbaarheid, straatgeweld en vervreemding ging Kortrijk er zelfs sterk op achteruit!
Ook zelfstandigen vonden hun weg naar Vlaams Belang (Kessy Kesteloot, 6de plaats en voorheen Wouter Vermeersch), net als horeca-uitbaters (Linda Verstraete, 12de plaats en Julien De Block, 13de plaats), verenigingen zoals het comité tegen de megamoskee (Vercaemst Liesbet, 8ste plaats), supportersfederatie van de KVK (Kris Lignel, 9de plaats) en seniorenforum Leie-Schelde (Voorzitter Mark Vandenberghe, 17de plaats).

Programma- en kandidatenfolder
In de bijgevoegde programma- en kandidatenfolder worden vijf speerpunten naar voor geschoven: de megamoskee, een propere stad én deelgemeenten, mobiliteit, veiligheid en vervreemding. 

Campagnefolder - KORTRIJK blijft van ONS - eerst ONZE mensen.
Onze mensen op de eerste plaats zetten. Dat is de ambitie van het Vlaams Belang voor 14 oktober. In bijgevoegde folder worden, naast drie nationale thema’s (vestigingsstop, armoede en identiteit) ook drie lokale aandachtspunten naar voor geschoven: inspraak, dierenwelzijn en sociale huisvesting.

Voor de volledigheid werd ook nog het integrale verkiezingsprogramma voor de lokale en provincieraadsverkiezingen toegevoegd aan dit bericht. Carmen Ryheul en Wouter Vermeersch nemen immers ook deel aan de provincieraadsverkiezingen als respectievelijk 2de kandidate en lijstduwer.
Op de foto  : Alle 41 kandidaten van het vlaams belang kortrijk  
1. VERMEERSCH Wouter Pottelberg 2. RYHEUL Carmen Doorniksewijk 3. DEMEERSSEMAN Jacques Heule-Watermolen
4. VANNIEUWENHUYZE Chris Bissegem 5. COTTENIER Marc Sint-Elisabeth 6. KESTELOOT Kessy Blauwe Poort
7. MANDERICK Arno Rollegem 8. VERCAEMST Lieske Heule-Watermolen 9. LIGNEL Kris Kortrijk-Centrum
10. TIMPERMAN Saskia Kortrijk Weide 11. DEVOS Henki Kooigem 12. VERSTRAETE Linda Sint-Jan 13. DE BLOCK Julien Bissegem
14. DENDAUW Melissa Rollegem 15. WYCKAERT Eric Rollegem 16. LAENEN Florence Kortrijk-Centrum
17. VANDENBERGHE Mark Hoog Kortrijk 18. DE CLIPPELEIRE Stephanie Aalbeke 19. DEPAUW Wilfried Venning
20. VANDEN BROUCKE Tine Kortrijk-Centrum 21. MERLEVEDE Steven Bissegem 22. KERKHOVE Linda Rollegem
23. DE CLERCQ Francis Kortrijk Weide  24. TURPYN Marleen Venning 25. COURTENS Alain Sint-Elisabeth
26. MESSIAEN Kathy Sint-Jan 27. VERSCHAEVE Steven Bissegem 28. KETELS Monique Sint-Rochus
29. HUYSENTRUYT Joris Kooigem 30. WERBROUCK Nausika Sint-Jan 31. DEMETS Geert Kortrijk-Centrum
32. AERTS Helena Lange Munte 33. VANDERHEEREN Marnix Marke 34. DEVAERE Hilda Kortrijk-Centrum 35. DE BROCK Roel Leopold III-wijk
36. SINNAEVE Rita Venning 37. VANDEKERKHOVE Martin Heule 38. DEMEYERE Monique Kortrijk-Centrum
39. SOMERS Sonja Kortrijk-Centrum 40. DE BROCK-HEUVELMANN Roos Leopold III-wijk;  en op de 41.plaats lijstduwer DEWEER Jan Overleie

Voor de redactie & fotografie  : Bernard Decock - Bron  Wouter Vermeersch -Vlaams Belang kortrijk

Geplaatst op 16.09.2018

55 ste Tineke Van Heule en haar ere dames aangesteld

Zaterdag 15 september werd onder ruime belangstelling in OC De Vonke Tineke van Heule , Zara D'Haene en haar ere dames Marjolien de Vlaminck en Kaat  Verhenne aangesteld . Voor alle aanwezigen was er menige drankjes en belegde broodjes voorzien.
 
Voor de redactie  en fotografoe  : Bernard Decock

Geplaatst op 16.09.2018

Familie en vrienden van Dieter De Cauderlier richten fonds op en steunen met € 21.000 het onderzoek naar hersentumoren

Op 25 augustus 2017 overleed Dieter De Cauderlier aan de gevolgen van een hersentumor. Hij werd slechts 32 jaar. Al tijdens zijn ziekte zetten zijn familie en vrienden zich in voor het onderzoek naar hersentumoren. Dieter was daar zeer fier op. Na zijn dood blijft hun engagement even sterk, meer nog: om Dieter te eren en lotgenoten betere kansen te kunnen bieden, richten zijn naasten een fonds op aan de KU Leuven, het ‘Dieter De Cauderlier Fonds voor hersentumoren’.
We blijven vooruitgang boeken in de strijd tegen kanker. Voor bepaalde vormen van kanker blijft het echter zoeken naar gerichte therapieën, met minder neveneffecten of blijvende gevolgen. ‘Dieters Fonds’ wil het onderzoek naar hersentumoren ondersteunen en de ontwikkeling van nieuwe therapieën bevorderen. Even belangrijk voor de initiatiefnemers is de steun aan projecten die de opvang van patiënten en hun naasten willen verbeteren, ook na de behandeling. De oprichtingsakte van het fonds werd donderdag 6 september ondertekend in de Universiteitshal van de KU Leuven, door rector Luc Sels en de bestuurders van het fonds.
Professor Johan Swinnen, kankeronderzoeker aan de KU Leuven en vicevoorzitter van het Leuvens kankerinstituut (LKI), wordt voorzitter van het fonds. Hij is zelf vader van een zoon die de gevolgen van een kankerbehandeling moet dragen. "Hersentumoren blijven vaak moeilijk te behandelen en de gevolgen voor de patiënt en zijn omgeving zijn ingrijpend. Met de steun van het fonds willen we hier verandering in brengen. Ik heb Dieter zelf gekend als lotgenoot van mijn eigen zoon en had een briefje voor hem mee op mijn tocht naar Compostela. Ik ben dankbaar en trots dat ik de moedige strijd van Dieter kan verderzetten".
Phyline De Cauderlier, zus van Dieter: "In maart 2015 kregen we het harde nieuws te horen dat Dieter een hersentumor had. We vochten met hem mee, maar voelden ons vooral heel machteloos. Daarom organiseerden we in 2016 een fiets- en wandelevenement ten voordele van het onderzoek naar hersentumoren: BeneFIETS. Op 1 juli 2018 vond de tweede editie plaats, jammer genoeg zonder Dieter. De opbrengst van BeneFIETS vormt het startkapitaal voor het fonds. Met heel veel trots hebben we op die manier een cheque van € 21.000 kunnen overhandigen aan prof. Swinnen, voorzitter van Dieters fonds. We willen iedereen die een steentje heeft bijgedragen aan deze mooie som, van harte bedanken. Binnen twee jaar staat er een nieuwe BeneFIETS-editie op de agenda. En in tussentijd zullen we proberen het fonds zoveel mogelijk naambekendheid te geven.Ook al kunnen we Dieter niet meer helpen, we hopen hiermee zijn lotgenoten meer kansen te geven. Mijn broer stond altijd klaar voor iedereen, nu is het aan ons."
Medebestuurders van het nieuwe fonds zijn professor Johan Menten en professor Gabriele Bergers. Ook dr. Jeroen Ceuppens is mede-oprichter, hij behandelde Dieter in AZ Groeninge. Griet Van der Perre, fundraiser voor het LKI, is secretaris van het fonds.

Voor de redactie : Bernard Decock - Bron en fotografie : Phyline De Cauderlier (hoofdorganisator) & het voltallige BeneFIETS-team
 
 

Geplaatst op 16.09.2018

Nieuwe sluis te Sint -Baas-Vijve

Chris Danckaerts van De Vlaamse Waterweg en burgemeester Jan Stevens (CD&V) van Wielsbeke hebben deze morgen de eerste paal voor de nieuwe sluis te Sint-Baafs-Vijve in de grond getrild. De paal werd gemerkt met het logo van De Vlaamse Waterweg en de gemeente Wielsbeke.

De werken zullen 2,5 jaar duren en maken deel uit van het Europese binnenvaartproject Seine Schelde Vlaanderen.

Een nieuwe, grotere sluis
“De bouw van de nieuwe sluis maakt deel uit van het project Seine Schelde Vlaanderen, een grootscheeps binnenvaartproject dat steun geniet van de Europese Unie” kadert Chris Danckaerts, gedelegeerd bestuurder van De Vlaamse Waterweg nv. “Met Seine Schelde Vlaanderen willen we van de binnenvaart een nog sterker alternatief maken voor het goederenvervoer op de weg. De Leie wordt uitgebouwd tot een waterweg die schepen met een laadvermogen tot 4.500 ton een vlotte doorgang zal verlenen tussen Gent en Noord-Frankrijk. De voorbije jaren investeerde Vlaanderen onder andere al in de bouw van een nieuwe sluis in Harelbeke, in de bouw van verhoogde bruggen en in een verruimde doortocht in Kortrijk. Nu is de bouw van de sluis in Sint-Baafs-Vijve aan de beurt, aangezien de huidige sluis niet lang genoeg is voor schepen met een lengte tot 190 meter.”

“Vlaanderen investeert 50 miljoen euro in een belangrijke schakel van de nieuwe watersnelweg, die het Scheldebekken zal verbinden met het hart van Frankrijk”, zegt Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Ben Weyts. “De hele Leie wordt klaargestoomd voor schepen die evenveel kunnen vervoeren als wel 200 vrachtwagens. Zo halen we vrachtwagens van de weg en zetten we ze op het water.”

Wat met de bestaande sluis?
De nieuwe sluis komt niet op dezelfde plaats als de oude sluis, maar wel in de onmiddellijke omgeving, zodat de bestaande sluis in gebruik kan blijven tot de nieuwe gebruiksklaar is. Het scheepvaartverkeer zal dus nauwelijks hinder ondervinden. De bestaande sluis is 16 meter breed en laat uitzonderlijke transporten toe. De nieuwe sluis wordt langer, namelijk 280m. maar blijft even breed zodat alle schepen die nu door de sluis kunnen varen ook in de toekomst door de nieuwe sluis kunnen varen. De huidige sluis wordt volledig afgebroken en er komen nieuwe kaaimuren en een insteekdok.

Hoe verlopen de werken?
Sinds februari wordt de omgeving voorbereid op de komst van de nieuwe sluis. De eerste voorhaven, opwaarts richting Harelbeke, is reeds klaar. De tweede voorhaven, afwaarts richting Zulte, zal tegen eind dit jaar afgewerkt worden. Sinds juni is er ook al activiteit op de werf van de nieuwe sluis. Daar is de aannemer gestart met het plaatsen van buispalen en damplanken voor de bouwkuip van de nieuwe sluis. Daarna worden de wanden voor de aansluiting met de voorhavens geïnstalleerd. Vervolgens wordt gestart met de stabilisatie van de bestaande sluis en wordt de bouwkuip van de nieuwe sluis verder afgewerkt. Eens de bouwkuip klaar is, starten de werken voor de betonconstructie van de sluis. Daarna worden de deuren en alle elektromechanica geïnstalleerd. Pas na de ingebruikname van de nieuwe sluis wordt de oude sluis afgebroken en omgevormd tot een insteekdok.

Midden september starten ook de grond- en baggerwerken voor de verbreding van de Leie.

Aanleg van de omgeving
Door de verbreding van de waterweg ter hoogte van de nieuwe sluis, zullen het jaagpad en de beek enkele meters moeten opschuiven. Naast de gracht komt een groenstrook met bomen. Verder komt er ook een nieuw gebouw om de sluis vanop afstand te bedienen en om reserveonderdelen te stockeren.

Verdieping van de Leie en nieuwe kaaimuren
De Leie in Sint-Baafs-Vijve is momenteel 3,50 meter diep, wat onvoldoende is om grotere schepen vlot te laten varen. Om dit mogelijk te maken worden de bestaande oevers en kaaimuren aangepast. Op het eiland D’Hooie werd daar het afgelopen jaar al volop aan gewerkt. Er komt een nieuwe kaaimuur die de toegang tot de huidige sluis verbreedt. Deze nieuwe kaaimuur is bijna afgewerkt en zal ervoor zorgen dat de huidige sluis steeds toegankelijk blijft tijdens de werken.

De kaaimuur ter hoogte van het bedrijf Leievoeders is reeds afgewerkt. Eind september starten de werken voor de kaaimuren en de oevers die op deze kaaimuur aansluiten.

Omleiding voor fietsers en voetgangers
Tijdens de werken wordt er heel wat materiaal aan- en afgevoerd. Om de hinder te beperken, verloopt dit transport zoveel mogelijk via het water. Maar werfverkeer op de weg is onvermijdelijk. Deze aan- en afvoer zal hoofdzakelijk via het jaagpad op linkeroever (kant Wielsbeke) verlopen. Om de veiligheid van fietsers en voetgangers te garanderen, wordt het jaagpad voor de volledige duur van de werken afgesloten vanaf de 13de Liniestraat in Wielsbeke tot aan de Zultebrug. Er wordt een plaatselijke omleiding voorzien. Tijdens periodes met veel werfverkeer is het mogelijk dat ook het jaagpad op rechteroever (kant Zulte) gebruikt wordt, dit om de wegen in de buurt niet te overbelasten. Dit jaagpad, tussen de Zultebrug en de N43, wordt dan ook volledig afgesloten om de veiligheid van fietsers en voetgangers te garanderen. Als het jaagpad wordt afgesloten, zal er tijdig signalisatie geplaatst worden.
Voor de redactie  : Bernard Decock  : Bron en fotografie  : Filip van Loo

Geplaatst op 15.09.2018

40 jaar persfotografie en kaligrafie en tal van andere kunstwerken in De Patria van kortrijk

In een organisatie van bestuurslid  Kris Vanhee van de kortrijkse Perskring  organiseerde  hij een  tentoonstelling met fotowerken van Patrick Holderbeke en bronzen beelden van  Mie Bogaerts en recyclage kunst van Joke Maes;Deze tentoonstelling is nog te bezichtigen op vrijdag 21 september van 18 tot 21 uur en op zaterdag 22 september van 14 tot 18 uur en op zondag  23 september van 11 tot 18 u.
 
Voor de redactie & fotografie  : Bernard Decock

Geplaatst op 15.09.2018

Kermisconcert Bissegem

Geen kermis zonder live muziek, dus sluiten Jong Crescendo en de concertharmonie Crescendo Bissegem kermis met stijl af op zondag 30 september om 16u op het rustige verkeersvrije binnenplein van het Oud Gemeentehuis. 
Op een gezellig, zonnig terrasje brengt dirigent Alain Verhoeven met de twee orkesten een aangenaam, verzorgd en pretentieloos concertprogramma. Een passend natje en droogje vullen de hemelse orkestklanken lekker aan. 
De toegang is gratis, dus iedereen op post. 


Voor de redactie  : Bernard Decock -Bron : : Lieven van Baelen - Concertharmonie Crescendo Bissegem

Geplaatst op 15.09.2018

T PLEIN KORTRIJK zondag 16 september 2018

LITERATUUR IN BEWEGING | In het park krijg je drie uur lang woordkunst voor de kiezen. De Letterzetter van Kortrijk brengt samen met zijn collectief een ode aan Kortrijks auteur Joris Denoo.  Eerst is er 'Letter Tid' (14 tot 15 uur) waarbij Siebrand Craeynest een open podium optrekt voor dappere woordkunstenaars die een performance willen brengen. Daarna brengen enkele jonge kunstenaars uit het project Letterzetter een ode aan Joris Denoo (15 tot 16 uur) en tot slot laten we de meester zelf aan het woord over zijn nieuwste werk 'Upperdog' (16 tot 17 uur). Deze roman van Joris Denoo speelt zich af in Kortrijk, Torhout en Heule, Italië, Zuid-Afrika en de Himalaya. Het is een trilogie over mens, stadsdorp en tijd. Pittig, picaresk, pruimig, puntig. De presentatie van deze roman gebeurt in een bijzonder pittoresk kader. Een tweede voorstelling, waarbij de auteur een voordracht geeft, begeleid door Flo Rice & Beans (acoustic blues & roots music), vindt plaats in De Heerlijkheid Heule (aan het vintage station) op donderdag 27 september 2018 klokslag 20 u. 
‘Ik heb een boek geschreven. Het gaat over mijn leven, mijn stad, mijn deelgemeente en mijn anderik. Het is een biotrilogie die de genres dooreen hutselt en een foto morgana biedt die tot buiten zijn vermeende kader reikt. Het boek paaldanst met feiten en fictie, biografie en fantasie. Het is een kegelspel waar een greyhound in verschijnt. Om te beletten dat de staart met zijn hond kwispelt, doet de hond dat met zijn staart. Hij kegelt een en ander omver; een strike is het gevolg. De upper class van de underdog die een uppercut lanceert. En incasseert.’
De roman bestaat uit drie delen. Driewerf up!
Upperdog: een verhalende man op een plek in een tijd.
Upper Class: een hilarische ode aan een stadsdorp.
Uppercut: een thrillende inkijk in een anderik.
Uitgeverij Bibliodroom publiceert dit boek t.g.v. de 65 jaren die de schrijver op deze blauwe plek in het heelal doorbracht. De kans is groot dat ook u in deze roman voorkomt. Misschien moet u dat even checken. U kan naar een van de presentaties komen (of beide – ze zullen anders zijn). U kan ook het boek bestellen via de uitgeverij info@bibliodroom.be (051486694 – 0475485078) of via Standaard Boekhandel en bol.com. Het losgeld bedraagt 22,95 euro.
 
Voor de redactie & fotografie  : Bernard Decock - Bron : Joris Denoo 

Geplaatst op 15.09.2018
3647 artikelspagina's: 1 ... 3 4 5 6 7 <<< 8 >>> 9 10 11 12 13 ... 365