Onafhankelijke digitale krant voor Zuid-West-Vlaanderen

Zoeken

Uw reclame op deze site
voor slechts 0,70 per dag
Alle info: klik hier

Welkom

Gratis plaatsen wij uw foto('s) op deze site met de daarbijhorende tekst,voor verenigingen, sportclubs, diverse bijeenkomsten, familie gebeurtenissen, optredens, stads activiteiten enz...

Iedereen kan ook zelf één of meerdere foto's in hoge resolutie met een daarbij horende tekst van zijn of haar vereniging sportclub enz... zoals hierboven vermeld opsturen naar : zuid.west.vlaamsemedia@gmail.com.

Contact Redactie & Verantwoordelijke uitgever: Bernard Decock
E-mail: zuid.west.vlaamsemedia@gmail.com
Gsm: 0495 25 45 47

Sunweg persconferentie Ronde Van Vlaanderen

Maandagnamiddag was Team Sunweb te gast bij Renson (als partner van de ploeg) Team Sunweb blikte er vooruit op de komende voorjaarsklassiekers. Ook de leerlingen van het 5de leerjaar VBS Don Bosco Biest waren er te gast en mochten de renners zelf ook vragen stellen. Ze werden beloond met een petje van het team Sunweb. De reden waarom de leerlingen bij Renson te gast waren, was ook om het familie event ‘Ride The Future’ toe te lichten, het gezamenlijke initiatief van Renson en Team Sunweb om sport te promoten onder de eigen jeugd. “We hopen zo niet alleen een steentje bij te dragen aan een gezonde en sportieve jeugd, maar zijn er meer nog van overtuigd dat we jongeren zo ook kunnen steunen in hun ontwikkeling, zowel educatief als professioneel”, klinkt het in koor. Op een familie-event op zondag 5 mei draait in ieder geval alles rond de fiets … en de jeugd …

 
FVW / Foto FVW

Geplaatst op 02.04.2019

CWGC herdenkingsgidsen opnieuw aan de slag op Tyne Cot Cemetery & Memorial

“CWGC Centenary Interns”, onze CWGC-herdenkingsgidsen aangeworven in het kader van de honderdjarige herdenking van de Eerste Wereldoorlog staan het derde jaar op een rij paraat om ook na de eeuwherdenking bezoekers te verwelkomen op de meest iconische CWGC sites ter wereld.
De CWGC-herdenkingsgidsen vertellen het verhaal van de Commonwealth War Graves Commission op CWGC Tyne Cot Cemetery & Memorial en op CWGC Thiepval Memorial (Somme, Frankrijk).
Interviews met de CWGC-herdenkingsgidsen zijn mogelijk op aanvraag.
https://www.cwgc.org/…/news…/interns/centenary-interns.ashx…

De CWGC-herdenkingsgidsen verwelkomen bezoekers op CWGC Tyne Cot Cemetery & Memorial ©CWGC

Tijdens de 14-18 herdenkingsperiode piekte het aantal bezoekers op het iconische CWGC Tyne Cot Cemetery & Memorial tot bijna 2,2 miljoen bezoekers (Bron: Westtoer) - hét signaal dat de herdenking van de Eerste Wereldoorlog nog steeds leeft in de Westhoek. Sinds 2016 mochten reeds 48 gidsen duizenden bezoekers verwelkomen op Tyne Cot Cemetery & Memorial (België) en Thiepval Memorial in de Somme (Frankrijk). De eerste shift van 12 start op 19 april 2019.

Honderden kandidaten meldden zich opnieuw aan voor het CWGC-stageprogramma. Na een selectieprocedure in het Verenigd Koninkrijk werden 1 Ierse en 23 Britse kandidaten gekozen. Gespreid over twee periodes van vier maanden (april tot augustus en augustus tot november) zullen er telkens groepen van 6 gidsen ingezet worden op Tyne Cot Cemetery & Memorial (België) en Thiepval Memorial in de Somme (Frankrijk). Ze zullen bezoekers op de sites verwelkomen en rondgidsen, onderzoek uitvoeren, helpen een context en breder begrip te verspreiden rond zowel de CWGC als organisatie en de Eerste Wereldoorlog en dit vanuit hun eigen perspectief; mensen die niet veel jonger zijn dan degenen die er gestorven zijn.

Het CWGC-stageprogramma wordt gefinancierd door de CWGC-liefdadigheidsinstelling de Commonwealth War Graves Foundation (CWGF). Iedereen kan zich bij de Foundation aansluiten en deze ondersteunen via onze website www.cwgc.org. De CWGC werd speciaal opgericht met als doel de betrokkenheid van het publiek met oorlogsherdenking te vergroten, zodat de herinnering en de verhalen van diegenen die in de twee wereldoorlogen stierven nog generaties lang levend worden gehouden.

Matthew Evans (24), één van de nieuwe CWGC-herdenkingsgidsen zegt: "Ik voel me ongelooflijk bevoorrecht dat ik kan werken voor een organisatie met een zeer significante rol: Het is enorm belangrijk om de levens te herdenken van de Gemenebest-soldaten die zichzelf hebben opgeofferd tijdens de oorlog.” Matthew zal van 19 april tot 3 augustus op CWGC Tyne Cot Cemetery & Memorial aanwezig zijn om met passie het verhaal van de oorlogsslachtoffers te vertellen.

 

FVW / Bron: CWGC

 

Geplaatst op 02.04.2019

Kandidaten gezocht voor de Groene Pluim

Groen en Positief Project roepen nogmaals op om kandidaten te nomineren voor de Positieve Groene Pluim.

Onderbouwde voorstellen te sturen naar Rob Wark, Kruisekestraat 17 in Wervik of per mail naar rpwark@telenet.be.
De datum van de uitreiking, met receptie, is verplaatst naar vrijdag 5 april, in ‘t Kapittel, aanvang 19.00uur.

 

FVW / Bron: Groen - Positief Project Wervik

Geplaatst op 02.04.2019

Bevraging in Ieper is een groot succes: meer dan 4000 Ieperlingen deden mee

Zondag werd Kvraagetaan.. de Ieperlingen, de grootschalige bevraging die de Ieperse bestuursploeg organiseerde, afgesloten. In totaal vulden meer dan 4059 inwoners de vragenlijst in. Dat is bijna 14% van de Ieperlingen ouder dan 16 jaar. Opvallend is het succes van zowel de papieren als digitale versie: 2058 inwoners deden online mee, 2000 anderen deponeerden hun formulier in de voorziene brievenbussen. Een derde van de deelnemers woont in één van de Ieperse deelgemeenten.

De stadsadministratie is volop bezig met het digitaliseren van alle antwoorden en start daarna met de verwerking. Vooral de analyse van de open vragen belooft een flinke klus te worden gezien de grote respons. Daarnaast zal er een grondige controle zijn op eventuele dubbele antwoorden.

Als dit is afgerond, zal het schepencollege communiceren over de resultaten van de bevraging.

Burgemeester Emmily Talpe: ‘Dat er zoveel Ieperlingen onze bevraging zouden invullen, had ik niet durven hopen. We zijn bijzonder dankbaar voor de grote betrokkenheid, het is een aanmoediging om ook in de toekomst volop de kaart van participatie te trekken. Na de verwerking van alle antwoorden zullen wij als stadsbestuur aan de slag gaan met de resultaten. De antwoorden en ideeën van de Ieperlingen zullen mee de basis vormen voor onze beleidsdoelstellingen. Die worden op hun beurt vertaald in concrete actieplannen.”

 
FVW / Bron: Stad Ieper

Geplaatst op 02.04.2019

Demoteam danstheater Arte Lauwe VICE-BELGISCH kampioen!

Het demoteam "dreamteam" van danstheater ARTE, de dansafdeling van sportgroep Vaste Vuist Lauwe, werd 2de op het Belgisch kampioenschap van DanceStars in Antwerpen.

De dansers dansen vanaf september in dit team en deden zondag mee aan hun tweede wedstrijd bij DanceStars. In de eerste voorrondewedstrijd konden ze zich als 1ste plaatsen voor dit BK. De jongste danser is 14 en de oudste is 23 jaar. 17 dames en 1 heer deden hun uiterste best om de titel binnen te halen! Het team werd deze keer uitgebreid met 3 extra dansers. Opnieuw deden ze mee in de categorie 'open level over 18 jaar'. 
De tegenstanders waren hiphopteams en een musicalteam. Het musicalteam kroonde zich uiteindelijk tot Belgisch kampioen.
Het “Dreamteam” van Ladies at Danstheater Arte/Vaste Vuist Lauwe maakte weinig tot geen fouten, ze dansten krachtig, waren 1 geheel en de jury was tevreden. Toch was het net niet mogelijk om zich te kronen tot Belgisch kampioen... "Nog wat werken aan details, expressie en misschien kunnen we de volgende keer een trapje hoger staan. Toch is het uiterst goed wat ze presteerden en bereikt hebben in zo'n korte tijd." luid het bij de docent Hannelore De Baets.

 

FVW / Bron: Vaste Vuist Lauwe

Geplaatst op 02.04.2019

Vormelingen op bezoek bij Somival

De campagne die Somival vzw ieder jaar voert als bijdrage aan de voorbereiding van de jongeren naar het vormsel , werd vorige

Zaterdag 30 maart afgesloten met een bezoek van de vormelingen van de Biest.

Er waren 16 vormelingen die actief deelnamen aan de zwemactiviteit met onze mensen met beperking en aansluitend konden zij luisteren naar en vragen stellen aan enkele somivalleden.

We hopen dat enkele geinteresseerde vormelingen zich zullen melden als “aspirant-begeleider”. Samen met een begeleider kunnnen zij tijdens het recreatieve zwemuurtje helpen bij de begeleiding.

Zij kunnen zich vrijblijvend melden iedere zaterdagmorgen (09.00 – 10.00 uur) en kennis maken met onze doelgroep en genieten van de familiale sfeer en vooral van gelukkige mensen.

 

FVW / Bron: Somival

Geplaatst op 02.04.2019

Wandeltochten dwars door de frontstreek op zondag 7 april

Op zondag 7 april organiseert de Boezingse wandelclub Nooit Moe vzw wandeltochten van 6-8-13-17-22-24 of 29 kilometer dwars door de frontstreek. Vrij starten kan van 7 tot 15 uur in het VTI, Augustijnenstraat te Ieper. Er worden opnieuw verkennende, rustige parcours voorgeschoteld door de frontstreek. Je komt er langs verschillende historische bezienswaardigheden en begraafplaatsen en onderweg kan je in de rustposten terecht voor een hapje of een drankje. De kleine afstanden verkennen de vogel- en bloemenwijk en omgeving. De grotere afstanden stappen verder zuidwestwaarts langs rustige wegen naar Dikkebusvijver.

Deelname 1,50 euro, leden betalen slechts 0,50 euro, info : Marvin Verbeke, 0471 92 43 68

 

FVW / Bron: Wandelclub Nooit Moe

Geplaatst op 02.04.2019

Kijk! Ik fiets!

Op woensdag 3 april 2019 kunnen kinderen van 4 tot 7 jaar via het project Kijk! Ik fiets! leren fietsen op twee wielen. En dat in een halve dag! De enige voorwaarde is dat deelnemers al vlot kunnen rijden met steunwieltjes.

Eén van de ouders begeleidt zijn/haar kind. Een ervaren monitor staat in voor het goed verloop van de les en geeft nuttige tips aan de kinderen en ouders. Bedoeling is om op het einde van de sessie alle kinderen fietsend op twee wielen naar huis te zien gaan, met hun fietsdiploma op zak!
Kijk! Ik fiets! vindt plaats in zaal Iseland op de eerste verdieping van de stedelijke Vismijn Nieuwpoort.

 

FVW / Bron: Stad Nieuwpoort

Geplaatst op 01.04.2019

Week van de markt Diksmuide

Week van de markt - maandag 8 tot zondag 14 april

Kom op 8 april op de maandagmarkt of op 13 april op de boerenmarkt langs en ontvang bij aankoop een deelnemingsbon. Deponeer de bon in de urne die tijdens de markten in de promostand staat. Wie weet win je wel de hoofdprijs, een waardebon van 300 euro voor een weekendje weg in West-Vlaanderen of een van de andere mooie prijzen.

De actie wordt gerealiseerd met steun van Europa, provincie West-Vlaanderen, de Onafhankelijke Orde van West-Vlaamse Marktkramers en stad Diksmuide.

 

FVW / Bron: Stad Diksmuide

Geplaatst op 01.04.2019

Cinema City: Bohemian Rhapsody

Op donderdag 4 april 2019 wordt de film Bohemian Rhapsody om 14.00 u. en 20.00 u. vertoond in de City, Valkestraat 18.

Bohemian Rhapsody is een cineastische ode aan de Britse
muziekgroep Queen en hun excentrieke frontzanger Freddie Mercury. De band wist door te breken met nummers als We Will Rock You en Radio Ga Ga.
Op 13 juli 1985 trad Queen op tijdens het internationaal Live Aid benefietconcert. Het geldt nog altijd als één van de meest legendarische optredens uit de geschiedenis van de rockmuziek.

Een ticket kost € 4 of € 2 met de jeugdvoordeelpas.
Meer info: Dienst Cultuur (Valkestraat 18)
Tel. 058 79 50 00 – cultuur@nieuwpoort.be – www.cultuurnieuwpoort.be

 

FVW / Bron: Stad Nieuwpoort

Geplaatst op 31.03.2019
4354 artikelspagina's: 1 ... 4 5 6 7 8 <<< 9 >>> 10 11 12 13 14 ... 436