Onafhankelijke digitale krant voor Zuid-West-Vlaanderen

Zoeken

Uw reclame op deze site
voor slechts 0,70 per dag
Alle info: klik hier

Welkom

Gratis plaatsen wij uw foto('s) op deze site met de daarbijhorende tekst,voor verenigingen, sportclubs, diverse bijeenkomsten, familie gebeurtenissen, optredens, stads activiteiten enz...

Iedereen kan ook zelf één of meerdere foto's in hoge resolutie met een daarbij horende tekst van zijn of haar vereniging sportclub enz... zoals hierboven vermeld opsturen naar : zuid.west.vlaamsemedia@gmail.com.

Contact Redactie & Verantwoordelijke uitgever: Bernard Decock
E-mail: zuid.west.vlaamsemedia@gmail.com
Gsm: 0495 25 45 47

Teater Kotee Koer brengt de tragikomedie "De Zetel" van Paul Coppens in een regie van Geert Mortier.

Teater Kotee Koer brengt "De Zetel" op vrijdag 13 en zaterdag 14 maart om 20u in OC De Voncke in Heule.
De thematiek van deze tragikomedie is universeel en van alle tijden: het individu neemt het op tegen de maatschappij en delft het onderspit. 
Paul Coppens is erin geslaagd om deze ‘aanklacht tegen ongelijkheid’ door middel van milde, fijne humor verteerbaar en aanvaardbaar te maken.
‘De Zetel’ – met zijn lach en zijn traan – is zo uit het leven gegrepen en is daarenboven gebaseerd op waargebeurde feiten.   


Voor de redactie  : Bernard Decock  / Brron : Joost Bossuyt - Teater Kotee Koer 

Geplaatst op 25.02.2020

André Demedtshuis - Een uur cultuur

In het voorjaar van 2020 brengt  het André Demedtshuis onder de noemer ‘Een uur cultuur' opnieuw een aantal culturele aperitiefgesprekken op zondagmorgen. Op een ongedwongen manier kunnen de aanwezigen genieten van een boeiende babbel over literatuur en andere thema's met een spraakmakende gast. Het dieptegesprek wordt steeds in goede banen geleid door een ervaren moderator.
Deze lezingen gaan door in Bibibliotheek BIBOX, Markt 1 te Wielsbeke, steeds op zondagmorgen van 11u tot 12u.
De auteurs die nu hun opwachting maken, zijn :  Erik Vlaminck (1 maart) &  Louis Van Dievel (3 mei)
Beide gesprekken worden gemodereerd door Carlos Alleene, auteur, publicist en literair journalist met een jarenlange ervaring en kennis van alles wat in de literaire wereld reilt en zeilt.
Kostprijs: € 5.
Na afloop wordt gratis een aperitief aangeboden en kan men wat napraten. Er is normaal ook een signeersessie met de auteur voorzien.
Contactpersoon : Dominiek Wemel – 0475 70 46 84 – dominiek.wemel@telenet.be


Een uur cultuur met Erik Vlaminck - zondag 1 maart van 11u tot 12u

Erik Vlaminck
 is één van de meest gelezen en belangrijkste Vlaamse auteurs van het ogenblik. Na enkele vorige romans oogstte hij vooral succes met ‘Brandlucht'. Het boek verscheen intussen in het Engels en stond op de longlist van de Libris- en AKO-literatuurprijs. In Nederland scoorde hij met ‘De zwarte brug' dat in het tv-programma ‘De Wereld Draait Door' (DWDD) als boek van de maand werd genomineerd.
Met zijn ‘Brieven van Dikke Freddy', die hij inmiddels een kwarteeuw schrijft, is hij erin geslaagd als schrijver het grote publiek te bereiken. Een selectie hiervan verscheen onlangs in ‘Dikke Freddy in het zilver'.
Carlos Alleene gaat met hem hierover alsook over zijn nieuwe roman ‘Een berg mens onder witte lakens' uitgebreid in gesprek . Foto  1

Een uur cultuur met Louis Van Dievel - zondag 3 mei van 11u tot 12u

Na korte passages bij de Universiteit Antwerpen en de krant De Morgen begon Louis Van Dievel (1953) aan een professionele carrière als journalist bij de vroegere BRT, nu VRT.
Als auteur werd hij bekend met ‘De Pruimelaarstraat'. Een boek over de zaak Staf Van Eyken - bekend als de vampier van Muizen - die in de jaren zeventig drie vrouwen verkrachtte en vermoordde. In 2012 won hij met ‘Hof van Assisen', een misdaadroman, de Hercule Poirotprijs. In ‘De laatste ronde' portretteert hij facteur Ludo, die terugblikt op de voorbije jaren en zich afvraagt wat hem nog te wachten staat. ‘De onderpastoor' ten slotte brengt het verhaal van Gilbert Verhaeghen, een progressieve priester, die het opneemt tegen een conservatieve bisschop.
Over dit alles en nog meer gaat literair criticus en journalist Carlos Alleene met Louis Van Dievel in gesprek. Foto  2

Voor de redactie  : Bernard Decock / Bron  : Andre Demedtshuis
 
 
 
  

Geplaatst op 25.02.2020

Identiteitsdocumenten gestolen of verloren? Aangifte doen kan voortaan op het gemeentehuis/stadhuis

Vanaf 2 maart 2020 hoef je als inwoner van de politiezone Grensleie (Wevelgem, Ledegem en Menen) niet langer naar het politiecommissariaat bij verlies of diefstal van je rijbewijs, identiteitsdocumenten of reispaspoort. Je kan voor de volledige aangifteprocedure terecht op ons gemeentehuis/stadhuis. Dankzij deze vereenvoudiging hoef je je maar één keer te verplaatsen, moet je maar één aangifte doen, en kan je terecht op één aanspreekpunt.
 
Bij verlies of diefstal van dergelijke documenten bel je eerst naar DOCSTOP voor je naar het gemeentehuis/stadhuis trekt, op het nummer 00800 2123 2123. Dat kan 24 uur op 24. Op die manier zorg je ervoor dat er geen frauduleus gebruik meer mogelijk is van je ID-kaart en reispaspoort.
 
Opgelet, bovenstaande geldt enkel voor je identiteitskaart (eID en Kids-ID), rijbewijs en reispaspoot. Verblijfskaarten vallen daar niet onder. Bij verlies of diefstal van verblijfskaarten moet je nog steeds op afspraak naar de politie gaan.
 
Je kan steeds de openingsuren van het gemeentehuis/stadhuis online vinden. Buiten de openingsuren van het gemeentehuis/stadhuis, kan je nog steeds terecht bij het politiecommissariaat.
 
Voor de redactie  : Bernard Decock  / Bron  : Joyce Mesdag - stafmedewerker communicatie · Communicatie - ICT 

Geplaatst op 25.02.2020

Meer dan 50.000 euro per jaar besparen dankzij nieuw printerpark

De stad Menen vernieuwt én optimaliseert het printerpark. Het schrapt daarbij fors in het aantal toestellen. “Dankzij deze oefening én de grootte van het huurcontract met de leverancier besparen we ongeveer 50% op onze maandelijkse printkosten”, zegt een tevreden schepen van ICT Patrick Roose.
 
De huurcontracten van onze print- en kopieerapparaten voor de OCMW- en stadsdiensten liepen af. Dat was meteen het ideale moment voor de dienst ICT om de bestaande situatie grondig te onderzoeken.
Schepen Roose: “Zijn alle 167 printers wel even nuttig? Is het niet wenselijk om hier en daar bij te sturen? Samen met de afdelingshoofden schrapten we heel wat apparaten en installeerden in de plaats op bepaalde locaties enkele meer uit de kluiten gewassen exemplaren. Ook wij, de schepenen, gaven het goede voorbeeld en schrapten onze individuele kantoorprinters. In totaal houden we nog 96 toestellen over voor alle stadsdiensten en nevenorganisaties (gemeentescholen, woonzorgcentra, academies…) samen. Omdat we via een raamcontract een relatief groot printerpark huren, hebben we een mooie korting kunnen bekomen bij de winnende leverancier, zijnde Canon. Vroeger betaalden we zo’n 9.000 euro/maand aan huur- en gebruikskosten. Nu halveren we die kosten dus. De oude toestellen werden door de leverancier teruggenomen.”
 
Patrick Roose is ook bevoegd voor Klimaat: “Ik wil met de verdere digitalisatie van onze diensten tevens de doelstelling voorop stellen om 40% minder prints en dus minder papierverbruik te realiseren tijdens dit nieuwe contract, dat 5 jaar loopt.”
 
Eerder kocht de Stad Menen ook al 185 nieuwe laptops aan en maakt het volop werk van de vernieuwing van het interne IP-netwerk. “Dit jaar staat dan nog de vernieuwing van ons telefoonsysteem op de agenda om hierna overal in onze stad een vernieuwd, breed onthaal te kunnen organiseren”, rondt schepen Roose af.
 
 Op de foto :  diensthoofd ICT Jeroen Lannoo en schepen Patrick Roose bij een nieuw kopieertoestel
 

Voor de redactie  : Bernard Decock / Bron  : Bjorn Grouwet - Dienst communicatie Stad Menen 

Geplaatst op 25.02.2020

Bijna 4% meer exposanten op Batibouw

Dankzij de vele vernieuwingen aan Batibouw, steeg het aantal exposanten dit jaar met 3.6%. De beurs werd in een nieuw jasje gestoken en heeft heel wat nieuwigheden in petto. Afspraak van zaterdag 29 februari tot en met zondag 8 maart in de Paleizen van Brussels Expo.

Nieuwe formule voor professionals

De voorgaande jaren gaf Batibouw de mogelijkheid aan de professionelen om deel te nemen aan twee dagen die alleen aan hen gewijd waren. Dit jaar zijn deze dagen geschrapt om plaats te maken voor drie professionele beurzen die tijdens Batibouw plaatsvinden. Dankzij deze nieuwe formule zijn er 3,6%  exposanten bijgekomen. Heel wat exposanten die niet meer op de beurs stonden, zijn dankzij deze professionele beurzen teruggekeerd. Het gaat om grote namen zoals Grohe, Villeroy & Boch, Duravit, Buderus, Bosch, …
De drie professionele beurzen die plaatsvinden in Paleis 1 van Brussels Expo zijn: FINISHING, de beurs voor afwerkingsmogelijkheden die plaatsvindt op woensdag 4 maart, PROBUILD, met als thema ruwbouw, daken en ramen & deuren, dat eveneens plaatsvindt op woensdag 4 maart en INSTALLPRO, de beurs voor HVAC-, sanitair- en elektriciteitsinstallateurs, die gepland staat op vrijdag 6 maart.  Deze beurzen voor professionals vormen het ideale kader voor matchmaking: professionele bezoekers en exposanten kunnen er de laatste innovaties bespreken en commerciële contacten leggen. De nieuwe formule maakt het mogelijk voor exposanten om zowel aanwezig te zijn op de negen BATIBOUW-dagen voor particulieren als op één of meer professionele beurzen.  Deze beurzen zijn enkel toegankelijk op uitnodiging, en vooraf registreren is verplicht.

Projecten voor een interactiever bezoek

FISA luistert naar de professionele en particuliere bezoekers en zet volop in op vernieuwing. Interactieve zones zullen zorgen voor nog meer bezoekersbeleving. Zo wordt Paleis 4 omgedoopt tot ‘Inspiration Zone’. De bezoekers kunnen vier woonstijlen, in de vorm van een collectief woonproject, bezoeken en zich hierdoor met behulp van een interieurarchitect laten inspireren: een studio, een appartement met één slaapkamer, een appartement met twee slaapkamers en een eengezinswoning.
FISA voorziet een advieszone, gelegen aan de voorkant van Paleis 5. Bezoekers kunnen een kwartier lang vragen stellen aan professionelen uit de sector, zoals notarissen of architecten, om zo hun renovatieplannen vorm te geven. De grote spelers in de sleutel-op-de-deur sector tekenen dit jaar eveneens present in Paleis 5, maar de particulier is er ook op het juiste adres voor advies bij zijn keuze in bakstenen, betegeling of wandbekleding.
In twee conferentiezones (in Paleis 5 en 12) geven merken, exposanten en partners uiteenzettingen over verschillende specifieke thema’s. Het doel is telkens de bezoeker nog beter te informeren over interessante nieuwigheden of vernieuwde regelgeving en normering.
Paleis 12 wordt dan weer omgetoverd tot ‘Experience Plaza’ waar onder meer de warmtepomp in de schijnwerpers staat, als onderdeel van een ecologisch en economisch alternatief voor fossiele brandstoffen.
FISA heeft in samenwerking met SANOMA voor de beursbezoekers een “eco parcours” en een “innovatieparcours” uitgewerkt dat ze doorheen de hele beurs kunnen volgen. Dankzij dit parcours krijgen exposanten extra zichtbaarheid voor hun nieuwigheden.
Een andere te ontdekken zone op de beurs is de ‘Do It Yourself Zone’. Deze is te vinden in Paleis 3 waar workshops, demonstraties of wedstrijden worden georganiseerd, in samenwerking met Brico. Bezoekers kunnen er ook terecht voor uitgebreid advies over verhuizingen.

Thema's sluiten naadloos aan op de actualiteit

BATIBOUW speelt in op de milieubewuste trend van het moment (en de toekomst!) door bezoekers verschillende oplossingen te bieden om hun ecologische voetafdruk te verkleinen, onder de noemer "Green Building”. Verschillende ecologische oplossingen bieden zich aan, zoals de kringloopeconomie. Deze streeft ernaar om producten, de onderdelen daarvan en de gebruikte materialen zo lang mogelijk in omloop te houden, met behoud van de vereiste kwaliteit.
Het tweede thema van BATIBOUW is “Smart Heating and Cooling”. Hoe kan men slimme verwarming en koeling mee opnemen in de bouw of renovatie van een woning? Voor zowel een nieuwbouw als een renovatie op grote schaal is een warmtepomp vaak de meest logische keuze.
Tot slot zijn de badkamer- en keukentrends dit jaar gebaseerd op “klein en schattig”, met het thema “Small is beautiful”.

Meerdere kandidaten om een prijs te kapen op de Belgian Build Awards

22 genomineerden maken nog kans op een Belgian Building Award die zal uitgereikt worden op dinsdag 3 maart op BATIBOUW. Een negenkoppige jury heeft de longlist van meer dan 90 inzendingen herleid tot een shortlist van 22 kandidaturen binnen vier categorieën: 3|2|1 Facade Award, Build2Work, Mixed Use en Rookie of the Year. Daarnaast zal de jury ook opnieuw een Pioneer Award uitreiken.

Een beurs volledig op maat van de bezoeker

De openingsuren van de beurs werden aangepast zodat de bezoekers BATIBOUW ook makkelijk na de werkdag kunnen bezoeken, zonder daarom in de file te zitten. De beurs zal dus geopend zijn van 12u tot 20u30 tijdens de week en van 10u tot 18u30 tijdens het weekend. Bovendien kunnen bezoekers gebruik maken van een gratis ticket geldig voor een bezoek tijdens de week vanaf 16u.

Praktische info

< >Data en openingsurenWeekends: 10u – 18u30 Week: 12u tot 20u30 – Gratis toegang vanaf 16u (enkel via online-registratie) Nocturne: donderdag 05/03 – open tot 22u30batibouw.com?  - Kinderen tot 6 jaar kunnen de beurs gratis bezoeken

Afterwork Actie: alle bezoekers kunnen BATIBOUW tijdens de week gratis bezoeken vanaf 16u

Voor de redactie  : Bernard Decock / Bron  : Batibouw 2020
  

Geplaatst op 25.02.2020

Blijf jij cool als het heet wordt ?

Een hart voor hulpverlening? Dan ben je misschien wel meer brandweer dan je denkt en is een job in bijberoep bij de brandweer wel iets voor jou. Want de West-Vlaamse brandweer zoekt jou! Geen uitzonderlijke helden of bovenmenselijke sporters, maar wel gemotiveerde mensen die graag helpen waar ze kunnen. In een team dat voor elkaar door het vuur gaat. 
ZO WORD JE BRANDWEERMAN/-VROUW

1. Voorwaarden 

Kan je onderstaande afvinken? Dan kan je doorgaan naar stap twee: het behalen van het Federaal Geschiktheidsattest. 
EU-burger - Meerderjarig - Rijbewijs B - Je geniet van burgerlijke rechten -  Je dienstplichtwetten zijn in orde - Attest goed gedrag en zeden 

2. Federaal geschiktheidsattest 

Om je kandidaat te stellen als brandweervrijwilliger, behaal je eerst het Federeaal Geschiktheidsattest (FGA). In West-Vlaanderen organiseert brandweerschool Wobra uit Zedelgem deze proeven, die volgende omvatten: 
  1. Cognitieve proef: peiling naar je algemene en parate kennis 
  2. Handvaardigheids- en fysieke proef: indien geslaagd voor de cognitieve proef 
  3. 3. Aan de slag bij de brandweer 
Het FGA-attest behaald? Proficiat! Dan ka je aankloppen bij een hulpverleningszone in je buurt. In Zuid-West-Vlaanderen is dat hulpverleningszone Fluvia. 
Aanwervingsproef
Met een eliminerend medisch onderzoek en vergelijkend mondeling interview polst Fluvia naar je motivatie en inzetbaarheid. 

Infomomenten   :
13 april -  Kazerne Kuurne - Nieuwe Markt 3
20 april -  Kazerne kortrijk - Doorniksesteenweg 214 a
15 juni -  Kazerne Zwevegem  - ommegangstraat 1 bus z 
Interesse? 
Solliciteer
via solliciteren@hvzfluvia.be
Voeg hierbij je motiviatiebrief, C.V. en een kopie van je FGA en attest van goed gedrag en zeden (max. 3 maand oud).   


Voor de redactie  : Bernard Decock / Bron  : Fluvia kortrijk
  

Geplaatst op 25.02.2020

Uniueke coproductie ZWINS - Het succesverhaal krijgt een vervolg

De gemeente Zwevegem was vorig jaar co-producent van de theatervoorstelling Zwins van Het Eenzame Westen.
Op basis van interviews van lokale boeren werd een meesterlijk verhaal neer gezet, hilarisch maar ook schrijnend en heel herkenbaar.
Deze hartverwarmende productie werd een overdonderend succes. Meer dan 2000 mensen zagen Zwins in september op de locatie in Sint-Denijs “Ten Rooden Duifhuize”. Nadien werd getoerd in diverse zalen in Vlaanderen waarbij nog eens bijna 6000 mensen de voorstelling bijwoonden.
De reacties waren overal uitermate lovend. Daarom wordt de voorstelling volgend seizoen hernomen. Bovendien werd de voorstelling ook nog geselecteerd voor Theater aan Zee.
Deze schitterende productie was een totaalconcept: erfgoed – muziek – theater dat mogelijk was dank zij de professionele aanpak van regisseur Tom Ternest en actrices Lien Degraeve en Janne Desmet wiens roots in Zwevegem liggen.
Maar ook de enthousiaste medewerking van heel wat vrijwilligers en verenigingen was een succesfactor voor het geslaagde geheel.
Het initiatief is alleszins een mooi voorbeeld hoe professionelen samen werken met amateurs… een verrijkende ervaring. Als gemeente willen we dit dan ook ten volle ondersteunen.
Zwins heeft dus heel wat troeven… citymarketing, culturele en erfgoedbeleving, toerisme, samenwerkingsverbanden…Voor de redactie  : Bernard Decock / Bron  : Hilde Leman 

Geplaatst op 25.02.2020

Robotkinderen op het ABC-project in Overleie

Op zoek gaan naar diverse talenten van heel wat kinderen. Theater Antigone, Wijkcentrum Noord op Overleie en een heleboel vrijwilligers slaan de handen in elkaar voor de tweede editie van het ABC theaterproject in de Kortrijkse wijk Overleie.

Maar liefst 28 enthousiaste kinderen tussen zes en twaalf jaar komen sinds januari elke woensdag samen om maffe uitvindingen en eigenaardige robots te bedenken. Regisseurs Hannes Reckelbus en Anna Vercammen begeleiden die vrolijk bende in de krokusvakantie. Tijdens de workshops ontwikkelen de deelnemers spreekdurf, leren ze samenwerken of emoties uiten. Rodas (12) amuseert zich alvast rot: “Het is tof om met vele emoties te werken, zo zijn er verdrietige maar ook blije robots. Leuk om te spelen.”. Naast spelen hebben de kinderen ook zelf hun decor gemaakt. 

Een tweede keer toneel spelen

Iedere maandag en dinsdag komen heel wat kinderen uit de buurt naar de huiswerkbegeleiding in Wijkcentrum Overleie. Dat vrijwillige initiatief van trekker Elisabeth De Smidt begeleidt kinderen met een migratieachtergrond die moeite hebben met schoolwerk door de taal. Die groep kinderen stond vorig jaar al eens op de planken bij Theater Antigone, tijdens de eerste editie van het project. “De goesting om het initiatief een tweede keer te laten doorgaan was groot bij zowel de kinderen als bij Theater Antigone en het wijkcentrum,” legt educatief medewerker Hannah Tilquin uit. “Ze kennen de wereld van het theater al een beetje en dat zie je aan hun durf. Er zijn dit jaar ook een aantal kinderen die voor het eerst meedoen en dat is altijd spannend.”

Straffe mama’s en vrijwilligers

Door het project is er ook veel bedrijvigheid in het Wijkcentrum. Zeven mama’s komen elke ochtend koken voor de kinderen en houden een oogje in het zeil tijdens het middaggebeuren. “Door samen te eten en de spontane ontmoetingen tussen de kinderen, ouders, regisseurs, personeel en vrijwilligers, heerst er hier een gezellige sfeer,” zegt Tom Bruneel, projectmedewerker van de Wijkteams. “We werken hier echt met de toekomst en de talenten uit de wijk, en dat maakt het project zo bijzonder. Eens te meer omdat het project is ontstaan vanuit een vraag in de buurt én er heel wat vrijwilligers een handje willen helpen." En dat is ook echt nodig. Zowel vrijwilligers van Theater Antigone als van het Wijkcentrum zetten hun schouders onder het project. 

Voor de redactie  : Bernard Decock / Bron  : Theater antigone - Kortrijk

Geplaatst op 25.02.2020

Voka West-Vlaanderen en Leiedal lanceren Kennedy Kids: bijspelen doe je samen!

Iedere ouder kent het ongetwijfeld wel. De toenemende stress als er vakantie nadert. Waar zal je dit keer met je kind(eren) terecht kunnen? Met de hulp van Cokido maken Voka - Kamer van Koophandel West-Vlaanderen en Intercommunale Leiedal van de nood een deugd. Vanaf de komende krokusvakantie slaan de collega’s van beide organisaties de handen in elkaar om - om de beurt - op de kinderen te passen. Vergeet het woord opvang, bij de Kennedy Kids draait alles om bijspelen!

Een goede balans tussen werk en privé. Het is voor elke organisatie en ouder een constante uitdaging. Een recente studie van de Gezinsbond bevestigt dat: vakantie, en de bijhorende zoektocht naar buitenschoolse opvang, doen de stress bij de gezinnen toenemen.

En dat staat natuurlijk haaks op wat vakantie zou moeten brengen: rust, ontspanning en quality time met de kinderen. Daarom ontwikkelde Cokido een methode waarbij de ouders zelf een deel van de oplossing worden. Een vorm van kinderopvang met beurtrollen, door en voor collega’s en hun kinderen.

De eerste ervaringen zijn alvast veelbelovend. Zo zou het concept van ‘bijspelen’ de betrokkenheid, zelfredzaamheid, het vertrouwen en de solidariteit onder collega’s sterk doen toenemen. Bovendien vergroot het de tevredenheid over de werkgever, wat dan weer een positief effect heeft op de veerkracht van de werknemers.

In Zuid-West-Vlaanderen bijten Voka West-Vlaanderen en Leiedal nu de spits af. Het is de eerste keer dat twee organisaties uit de regio op deze manier samenwerken. Beide organisaties stellen een deel van hun kantoren en het gemeenschappelijke grasveld ter beschikking, en zorgen voor de financiële ondersteuning. De groep kreeg de naam Kennedy Kids, geïnspireerd door het bedrijventerrein waarop beide organisaties werkzaam zijn. De krokusvakantie is de eerste vakantie waarin zo’n ‘bijspeelperiode’ wordt georganiseerd, maar ook in de paas- en zomervakantie zullen de Kennedy Kids naar lieve lust samen kunnen ravotten.


Voor de redactie  : Bernard decock  / Bron  : Jeroen Vanthournout - Intercommunale Leiedal 

Geplaatst op 25.02.2020

STUDENTEN OPENEN POP-UPSTORE MAISON DURABLE

Zestien studenten uit de opleiding Winkelmanagement van VIVES Kortrijk openen op 6 maart 2020 hun eigen pop-upstore “Maison Durable”. In het pand in het Ring Shopping Kortrijk Noord gebruiken de studenten duurzaamheid als leidraad in hun concept. Tijdens deze leerrijke ervaring nemen ze alles zelf in handen. Ze zijn verantwoordelijk voor hun aankoop- en verkoopbeleid, de promotie, de financiële opvolging en de inrichting van de winkel.
 
Na de inspanningen van de voorbije maanden kunnen de studenten met trots de deuren van hun winkel openen. Klanten kunnen de producten leren kennen in een rustige en gezellige sfeer waarbij ze heel wat tips krijgen over duurzamer leven. De studenten organiseren ook verschillende evenementen en acties die de moeite waard zijn om te ontdekken.
 
Met dit concept willen de studenten de klanten inspireren om een duurzamere levensstijl aan te nemen. Ze vertrekken hierbij vanuit de gedachte “ook kleine stapjes maken een groot verschil”. Bij Maison Durable vind je producten voor in de badkamer, keuken en woonkamer waarbij veel aandacht uitgaat naar lokale leveranciers. Daarnaast zullen de studenten plastic zoveel mogelijk vermijden.
 
Ontdek dit duurzaam verhaal in hun pand in het Ring Shopping Kortrijk Noord en op hun webshop. Blijf ook op de hoogte van alle acties via hun Facebookpagina Maison Durable en hun Instagramaccount maisondurable_2020.

Voor de redactie  : Bernard Decock / Bron  : Maison Durable
  

Geplaatst op 25.02.2020
5084 artikelspagina's: 1 ... 4 5 6 7 8 <<< 9 >>> 10 11 12 13 14 ... 509