Onafhankelijke digitale krant voor Zuid-West-Vlaanderen

Zoeken

Uw reclame op deze site
voor slechts 0,70 per dag
Alle info: klik hier

Welkom

Gratis plaatsen wij uw foto('s) op deze site met de daarbijhorende tekst,voor verenigingen, sportclubs, diverse bijeenkomsten, familie gebeurtenissen, optredens, stads activiteiten enz...

Iedereen kan ook zelf één of meerdere foto's in hoge resolutie met een daarbij horende tekst van zijn of haar vereniging sportclub enz... zoals hierboven vermeld opsturen naar : zuid.west.vlaamsemedia@gmail.com.

Contact Redactie & Verantwoordelijke uitgever: Bernard Decock
E-mail: zuid.west.vlaamsemedia@gmail.com
Gsm: 0495 25 45 47

Shokbar in Mozaïek Kortrijk op Erfgoeddag


Zo’n 50 jaar geleden …een S(c)HOK voor de streek
Inderdaad, op 21 september 1968, ging in Harelbeke langs de Kortrijksesteenweg een mooi gewelfde, bakstenen kelder open (waar nu het containerpark gevestigd is). De jeugdclub van de Zandberg (Sand Hill) vond er een onderkomen en die Ondergrondse Klub kreeg de naam SHOK.  Bedoeling was op een vaste stek de zaterdagavond cultuur te brengen, meestal in de vorm van Kleinkunst en de zondagavond dansgelegenheid met onze discobar.  Er werden dat eerste jaar maar liefst 800 lidkaarten verkocht, vooral aan jonge mensen uit de streek, maar ook uit Oost-Vlaanderen en zelfs het noorden van Frankrijk.  Veel ouderen keken toen argwanend naar dat voor hen langharig werkschuw tuig, maar dat veranderde vlug.  Heel wat (toen nog) jonge, beginnende artiesten zochten en vonden er immers gehoor bij een enthousiast publiek.  Iets dergelijks bestond hier toen nog niet.  Johan Verminnen, Wim Decraene, Zjef Vanuytsel, Hugo Raspoet, Jan Dewilde, Roland, Peter Blanker, Dimitri Van Toren en vele anderen
  passeerden er in die late jaren 60 en begin de jaren 70 de revue.  Precies 50 jaar geleden, op 20 februari 1970 trad Willem Vermandere er op. Misschien was je er ook bij op een van die zaterdag- of zondagavonden en zou je graag nog eens wat mensen uit die jaren weerzien.  Dat kan!
Op zaterdag 25 en zondag 26 april is er immers over heel Vlaanderen de jaarlijkse Erfgoeddag. Thema dit jaar is De Nacht.  Op vraag van de Kortrijkse Erfgoedcel organiseert Mozaiek (Overleiestraat 15a) een bruine kroeg met hapjes en drankjes en muziek uit die jaren.  Wij zijn met de Shok blijkbaar ook al erfgoed geworden.  Vanaf 19u30 kan je er terecht en om 21u30 en 22u30 is er een gratis optreden van Koen de Cauter en zijn groep Lamoral.  Zij brengen twee sets jazzy nummers en blues. Je zal er ook kunnen spelen (vogelpik, pietjesbak, poker, enz.). Affiches en foto’s uit die Shokjaren zullen de muren vullen.  Heb jij ook nog wat liggen, foto’s of andere documenten uit die Shokgeschiedenis, scan ze en stuur ze door naar 
lukvermoere@telenet.be of filiep.vandewiele@skynet.be.  Wil je ook nog eens de sfeer van toen opsnuiven, hou dan zeker die datum vrij.  Spreek af met de vrienden van toen.  We hopen je die avond weer te zien en vele herinneringen op te halen. Het moet een
 avond worden, waar de Erfgoedcel over 50 jaar naar zal verwijzen.  Wij zullen er zijn, niet over 50 jaar, maar nu op 25 april 2020.  Jij komt toch ook? Get ready…Voor de redactie  : Bernard Decock / Bron  : Filiep Vande Wiele 

Geplaatst op 25.02.2020

Shop local in de regio

Joshua Geerts heeft onlangs de groep Shop Local regio Wevelgem / Kortrijk gemaakt om de lokale ondernemers een hart onder de riem te steken in deze moeilijke tijd waar alles rond online shops en zo draait. 
Hij  wil ze met deze groep een gratis platform aanbieden waar ze gemakkelijk hun bedrijf kunnen promoten, 
alsook kunnen ze hier hun update’s, actie’s en hun wedstrijden in posten. 
Het doel van deze groep is dat de handelaars op die manier nieuwe klanten aantrekken en dat de lokale economie een extra boost krijgt. 
Joshua probeert met dit een win - win situatie voor zowel de ondernemers als voor de klanten te creëren, 
want ook de klanten kunnen gewoon hun favoriete zaak aanprijzen in de groep! 
Hopelijk helpt deze groep de lokale ondernemers aan meer klanten en kunnen de klanten nieuwe zaken leren kennen, 
en het stopt niet bij de retail handel! 
Iedere zelfstandige in de regio mag zijn bedrijf promoten in de groep, 
ook uw favoriete bakker of dakdekker voor maar een voorbeeld te geven, 
ook deze mogen hun diensten aanbieden! 
Want ook deze mensen behoren tot de lokale economie! 
Joshua hoopt  dat zo veel mogelijk mensen en ondernemers samen op de kar springen en zich lid maken van deze groep want samen staan we sterker! 
 
Voor de redactie  : Bernard Decock / Bron :   Joshua  Geerts 

Geplaatst op 25.02.2020

De spatjes brouwen ' n stikske in Kortrijk

op zondag 15 maart om 16 uur gaat de toneel voorstelling  " Brouwen 'n Stikske " van de spatjes door op Overleie. Deze reveu is ten voordele van zieken en mensenin moeilijkheden  van Overleie. De bijdrage is voor volwassenen € 10  en voor kinderen onder de 12 jaar € 5 Genummerde plaatsen
En de kaarten worden gratis thuisbezorgd voor leden van het seniorenforum zowzel als niet leden .
Voor meer info en inschrijven   bij  :Voorzitter Seniorenforum Leie - Schelde  - Mark Vandenberghe@telenet.be -   0477 216 185 of bij Jan Deweer Secretaris Seniorenforum Leie  -Schelde   jan.deweer@hotmail.com -  0486 229 043
Overschrijven kan op  BE 0017 3891 7481 van Dominique dezyn Minister Tacklaan 35/24 8500 kortrijk  met de mededeling De Spatjes + het aantal personen

Er is een beperkt aantal kaarten ; wees er snelbij en schrijf je zo vlug mogelijk in

Voor de redactie  : Bernard Decock / Bron Seniorenforum Leie Schelde  

Geplaatst op 24.02.2020

Seniorenforem Vlaanderen op bezoek in Antwerpen .

Het Senioreforum Leie-Scheldeorganiseerd in samenwerking met vzw Jan Breydel  op donderdag 2 april één uitstap in Antwerpen ; Een begeleide stadswandeling langs het  vernieuwde  operaplein , vervolgens " Chinatown " , Permeke - bibliotheek en zo naar het Antwerps secretariaat voor spijs & drank. Voor € 30 is de begeleide stadswandeling , aperitief ,middagmaal ,consumptie & bezoek aan " Red Star liné Museum met gids inbegrepen  .    Het tein ticket is niet in deze prijs inbegrepen   ( € 6 ).
Inschrijven kan  via overschrijving voor 20 maart  op rekening nummer BE 36 7350 5376 6781 van het seniorenforum West  -Vlaanderen .
Meer info  : chris.vannieuwenhuyze@gmail.com

Voor de redactie  : Bernard Decock  Bron  : Senioren forum  Leie -Schelde  

Geplaatst op 24.02.2020

Een volle zaal voor het Senioren forum

Zondag  23 februari organiseerde het senioren forum  Leie- Schelde in samenwerking vanVZW Jan Breydel  een feestelijke gezinsmaalttijd voor een 180 tal aanwezigen waaronder een 5 tal gezinsleden van Vlaams Brabant  in Cafe  -feestzaal Casino in Kooigem .  Men kon op deze middag genieten na het aperitief  van chicons met hespe of balletjes in tomatesaus  avolonté met puree met een daar bij passend dessert . Bij deze gelegenheid mocht de secretaris  Jan Deweer van Reporter Zeventien   een Vlaams aandenken in ontvangst nemen. Voorzitter  Mark Vandenberge nodigde iedereen uit om aanwezig te zijn op de toneelvoorstelling van de spatje  " Brouwen ' Stikske " op zondag 15 maart om 16 u  ; en dit ten voordele van zieken en mensen in moeilijkheden van Overleie  (Kortrijk )


Voor de redactie  Bernard Decock &  algemene foto bijdrage & montage  -   Foto reporterke zeventien met Jan Deweer   : Dirk Devolder. 

Geplaatst op 24.02.2020

Vier nieuwe fabrieken van de toekomst zijn bekent

Tijdens de vierde editie van de Factories of the Future Awards in Antwerpen ontvingen Borit uit Geel, Reynaers Aluminium uit Duffel, Dekeyzer-Ossaer uit Koekelare en Lantmännen Unibake uit Londerzeel de titel van Factory of the Future. "Die productiebedrijven hebben stuk voor stuk bewezen dat ze internationale top zijn", zegt Peter Demuynck, algemeen directeur van Agoria Vlaanderen, dat de prijzen uitreikt in samenwerking met Sirris, Fevia Vlaanderen, Fedustria Vlaanderen, Centexbel en Flanders’ FOOD.</P><P>Om uit te groeien tot een Fabriek van de Toekomst moeten de bedrijven zeven transformaties doorlopen. "Met het actieprogramma Made Different bereiden we nu al sinds 2012 de maakindustrie voor op de industrie 4.0", zegt Herman Derache, algemeen directeur van Sirris. Om succesvol te blijven - ondanks of dankzij razendsnelle technologische, economische en maatschappelijke evoluties - moeten onze bedrijven zich telkens opnieuw heruitvinden en transformeren naar fabrieken van de toekomst.”</P><H3>Afgestemd op de toekomst</H3><P>Een fabriek van de toekomst investeert in digitalisering, in slimme processen en producten en in een productie van wereldniveau. Ze kunnen doordacht omgaan met energie en materialen, maar ook een mensgerichte aanpak hanteren. Herman Derache: "Onze vier nieuwe Fabrieken van de Toekomst investeerden de voorbije 5 jaar meer dan 140 miljoen euro in infrastructuurvernieuwing, digitalisatie en automatisering. Bovendien steeg hun tewerkstelling met 25 procent, het bewijs dat robotisering en automatisering niet ten koste van de werkgelegenheid hoeven te gaan, werkgelegenheid hoeven te gaan, wel integendeel."  Meer  dan 300 Vlaamse maakbedrijven zijn ondertussen begonnen aan de transformatie met begeleiding van de partners van het Made Different-programma.
Continental, Provan en Newtec, de bedrijven die de eerste Factory of the Future Awards haalden in 2015, hebben ten slotte met succes een vervolg-assessment doorstaan. Daardoor mogen ze zich ook de komende drie jaar Factory of the Future noemen.
 Met  Borit , Reynaers  Unibake heeft vlaanderen er vier nieuwe fabrieken van de toekomst bij Aluminium ,Dekeyzer - Ossaer en Landmännen Unibake heeft Vlaanderen er vier nieuwe fabrieken van de toelomst bij .In vier jaar tijd hebben in totaal 20 maakbedrijvenhet prestigieuze label behaald  ( zie foto's front montage  )

Voor de redactie  : Bernard Decock / Bron  : Meulewaeter Frederick - External Relations Officer Agoria 

Geplaatst op 21.02.2020

Agoria Vlaanderen: ‘120.000 extra mensen aan de slag alleen voldoende mits omscholing van 60.000 mensen’.

Agoria Vlaanderen reageert tevreden op het voorakkoord dat de Vlaamse regering en de sociale partners vandaag bereikten over het optrekken van de werkzaamheidsgraad naar tachtig procent. De Vlaamse regering wil de volgende jaren minstens 120.000 Vlamingen extra aan een job helpen. Een werkzaamheidsgraad van tachtig procent is het doel. ‘Maar dat is alleen voldoende als we evenveel aandacht hebben om 60.000 mensen te kunnen omscholen’, reageert Peter Demuynck, algemeen directeur van Agoria Vlaanderen.
 
Peter Demuynck: ‘Het is zeer goed dat de regering hier een topprioriteit van maakt en een concreet plan uitwerkt. Het cijfer van 120.000 jobs is het goede cijfer. In Vlaanderen zullen er op basis van de huidige economische groei 238.000 extra banen gecreëerd worden tussen nu en 2025. In diezelfde periode zullen 58.000 jobs ophouden te bestaan. In het beste geval slagen we er in alle 58.000 mensen om te scholen en hebben we dus 180.000 extra mensen nodig die we aan het werk kunnen helpen of van wie we het werk moeten laten uitvoeren via robots, cobots of technologische assistenten. Als we ervan uitgaan dat 60.000 jobs via productiviteitswinsten niet meer nodig zullen zijn, komen we ook uit op die 120.000 personen die in deze legislatuur moeten geactiveerd worden, als we onze economie op volle toeren willen laten draaien.’

Volgens Demuynck is activering naast bijscholing, omscholing en slimme migratie fundamenteel om drie redenen. ‘Ten eerste omwille van de betaalbaarheid van onze welvaarstaat. Ten tweede om de groei van de bedrijven verder mogelijk te maken, zodat onze bedrijven in Vlaanderen internationaal concurrentieel kunnen blijven en zodat bedrijven – en met name technologiebedrijven – verder aan oplossingen kunnen werken voor de grote maatschappelijke uitdagingen rond bijvoorbeeld klimaat, mobiliteit, gezondheid en veiligheid. Want hoe je het ook draait of keert, technologische oplossingen zijn vaak de meest betaalbare, efficiënte en duurzame oplossingen. Ten derde is het in een samenleving cruciaal dat zoveel mogelijk burgers een zinvolle invulling kunnen geven aan hun leven. De doelgroepen die de regering op het oog heeft, zijn de goede, want daar zit het meeste potentieel. Zo steunen wij bijvoorbeeld het idee om aandacht te hebben voor meisjes met een migratieachtergrond.
 
Iedereen digitaal
 
Agoria heeft de voorbije jaren op dit domein reeds veel kennis en ervaring opgebouwd, met name vanuit het onderzoek Be The Change, dat zowel de kwantitatieve als de inhoudelijke evoluties op de arbeidsmarkt sector-overschrijdend in kaart bracht, en dit door in overleg met de bedrijven te bekijken hoe bedrijven zelf hun steentje kunnen bijdragen tot het oplossen van de krapte op de arbeidsmarkt. ‘Iedereen digitaal’, zegt Demuynck. ‘Om dit te helpen waar te maken zal Agoria nog voor de zomer een Digitaal Paspoort op de markt brengen dat zowel door bedrijven als mensen kan gebruikt worden om digitale competenties in te schatten en bij te werken.
 
Ook de bedrijven zelf nemen volgens Agoria al actie: meer dan 70 bedrijven onderschreven reeds de intentie/ambitie van Agoria om zich klaar te maken als ‘werkgever die zich voorbereidt op de toekomst’ door bijvoorbeeld een opleidingscatalogus ter beschikking te hebben waarop elke werknemer kan intekenen om zijn/haar digitale vaardigheden bij te werken, de link met de scholen aan te halen door jongeren/leerkrachten uit te nodigen/te bezoeken, 10% van de medewerkers toe te laten om gedurende 10% van hun tijd een tweede set van vaardigheden op te bouwen, en tot slot het aantal verplaatsingen te beperken.

 
Concreet vraagt Peter Demuynck nu aan de Vlaamse regering om omscholingstrajecten maximaal te ondersteunen, om zonder veel hindernissen zelfstandigheid bij mensen aan te moedigen en vooral het Digital Skills Paspoort van Agoria als de standaard in te voeren.
 
Voor de redactie  : Bernard Decock / Bron  : Frederik Meulewaeter - External Relations Officer Agoria 

Geplaatst op 21.02.2020

G -Voetbal KFC Marke in Vives kortrijk

G-Voetbal marke organiseerde voor de 4 maal een topavond voor het G-voetbal  in vives te kortrijk , met de medewerking van  Sammy Neyrinck  & Charlotte Cattebeke . De gastsprekers waren Gella Vandecaveye , Eli  Iserbyt ,  Davy De Fauw , Hendrick Bogaert , Caaroline vrijens ,  Zehra Sayin ,  Marc van Craen  en   minister Koen Geens . De speciale gast was de ex  topdoelman Jean - Marie Pfaff.

Voor de redactie  Bernard Decock Bron  : Dave Vanhoute Fotofrafie  : Filip Van Loo  

Geplaatst op 21.02.2020

OBSKUR is een underground techno-event dat plaatsvindt op zaterdag 22 februari in Club -1 van de Barsol in Kortrijk.

Vroeger was er nauwelijks interesse in techno-evenementen en was dit een enorme niche. 
Tegenwoordig zijn er in de grootsteden elk weekend verschillende evenementen in die stijl, telkens volledig uitverkocht. 
Ook in Kortrijk wordt dit vast en zeker een succesverhaal!
 
Passie en energie
OBSKUR prefereert een kleinschalig event om het zo persoonlijk mogelijk te houden. 
Nog nergens kwam je zo dicht in contact met onze artiesten. Zo dicht dat je de DJ's bijna zal voelen bewegen.
Dit maakt OBSKUR bijzonder binnen de techno-wereld waarbij vaak massa-events georganiseerd worden. 
Het samenbrengen van techno-liefhebbers en het delen van dezelfde passie staat dan ook centraal. 


Extrema Outdoor
Kristof Claes, voor ‘ravers’ beter gekend als Goldfox is de ultieme headliner van OBSKUR. Al van op zijn 14e is hij achter de draaitafels te vinden. 
Op onder andere Cirque Magique, Tomorrowland en Extreme Outdoor blies hij al de pannen van het dak. 
Voor hem is een feest pas echt geslaagd als de bezoekers met een glimlach naar huis gaan en terugdenken aan een fijne nacht met leuke muziek en vrienden. 
Hou je dus maar klaar voor een onvergetelijke set! 
 
Ondergronds
De locatie waar dit alles in doorgaat, past ook perfect binnen het plaatje. Wanneer je binnen komt, neemt een gepolierde trap je letterlijk mee onder de grond.
Daar kom je in de kelder terecht waar de rave door gaat. Afgesloten van alles daarboven kan je je volledig laten gaan op de muziek. Tot het zweet van de muren drupt.

Tijd om de beentjes los te gooien!
Wil jij graag deze unieke ervaring mee beleven? 
Haast je dan snel naar de ticketpagina en dans de benen van je lijf op OBSKUR. 
https://www.eventbrite.be/e/obskur-tickets-92908833823?aff=ebdssbeac 
 
OBSKUR wordt georganiseerd door laatstejaars Eventmanagement van VIVES Kortrijk. We willen het techno-leven in Kortrijk een extra boost geven. Onze droom bestaat niet alleen uit een succesvol evenement maar ook om een deur te openen naar soortgelijke evenementen in Kortrijk en omgeving. 
 
 Voor de redactie  : Bernard Decock / Bron  : Pieter De Graeve Obkur

       

Geplaatst op 20.02.2020

De smaken en foodtrends van de toekomst ontdekken? Wedstrijd Gouden Tavola bekroont de firma’s De Beauvoorder, Nanuk, Bleuzé Interfood & The Wasabi Company

De wedstrijd Gouden Tavola bekroont tweejaarlijks de meest opmerkelijke culinaire vernieuwingen en bepaalt mee wat er morgen op het bord van de consument ligt.  De wedstrijd wordt georganiseerd naar aanleiding van Tavola, de vakbeurs voor fijne en verse voeding, die sinds 1982 om de 2 jaar foodprofessionals uit retail, groothandel, speciaalzaken en cateringorganisaties uit meer dan 30 landen verzamelt.  Door haar focus op premium food & drinks, de pure productbeleving en haar 500 geselecteerde standhouders uit 20 landen, behoort Tavola tot de mooiste en meest hoogstaande foodbeurzen in Europa.
 
STRENGE SELECTIE met 2 juryrondes
Een professionele jury van ervaren aankopers selecteerde in 2 juryrondes de deelnemende producten om de felbegeerde Gouden Tavola toe te kennen. De 15 koppige jury bestaat uit leidinggevende aankopers, verantwoordelijken uit de gastronomie, product- en merkontwikkeling, de reclamewereld en leden van de vakpers.
 
In een eerste fase beoordeelden minstens 3 aankopers per productgroep en per verkoopkanaal het innovatieve aspect van elk product op basis van een argumentatie en een productstaal.  Na deze eerste screening van 123 producten, mochten 68 producten meedingen naar de prestigieuze Gouden Tavola awards.
 
In de finale ronde met degustatie werden alle facetten van de producten of concepten nauwgezet beoordeeld met als leidraad innovatie, maar ook criteria zoals smaak, verpakking, milieuvriendelijkheid en duurzaamheid.
 
Voor de eindjurering 2020 mocht Tavola een beroep doen op het professionele oordeel en de enthousiaste medewerking van:
Thierry Cattoir - Remarkable, Peter Coucquyt - Foodpairing, Dirk De Schrijver - DM&S, Bob De Waele – Aula, Geert Erard - Rob The Gourmets’ Market, Anne-Françoise Laurent -  Delitraiteur, Patrick Lauret - Koresto, Lukas Lindemans - Belgocatering, Christophe Mauroo - Van Wonterghem Catering, Pieter Meeuwesen - Sligro, Annick Mievis - Colruyt, Jonny Peeters - ISS Catering, Sven Van De Voorde - Delhaize, Katrien Vandezande - De Terrine, Eldrid Vindevogel - Cru

4 CATEGORIEËN
Voeding komt via verschillende kanalen op ons bord terecht. De criteria voor vernieuwing zijn verschillend volgens het kanaal waarbinnen het product verkocht wordt. Een supermarkt hanteert andere criteria dan bijvoorbeeld een delicatessenzaak of een cateringbedrijf. De Gouden Tavola houdt hiermee rekening en daarom zijn er 4 verschillende categorieën.
12 LAUREATEN: 4 winnaars en 8 genomineerden
Binnenkort mag de consument enkele sterke nieuwe producten verwachten. De laureaten zijn stuk voor stuk unieke producten die via verschillende kanalen de consument zullen bereiken.
Afhankelijk van de trofee die ze behaalden, is dat in de delicatessenzaak (Gouden Tavola Delicatessen) of in zelfbediening in de supermarkt (Gouden Tavola Retail). Daarnaast is er ook nog een aanbod van producten die kant-en-klaar verkocht wordt, of nog bereid of verder bewerkt wordt in het foodservice kanaal (Gouden Tavola Foodservice). In de vierde categorie zijn het de producten die in traditionele bediening worden aangeboden, bijvoorbeeld bij de slager, traiteur of aan de koeltoonbank in de supermarkt (Gouden Tavola Traiteur)
Alle producten die de tweede juryronde bereikten, worden tentoongesteld in de centrale Rambla en vormen voor de bezoekers een perfecte uitvalsbasis om de beste nieuwigheden van Tavola te ontdekken. In hal 5 worden alle winnaars voorgesteld en kunnen de bezoekers proeven én hun stem uitbrengen op één van de bekroonde producten. Het product met de hoogste waardering van de bezoekers ontvangt na afloop van Tavola 2020 de Gouden Tavola Publieksprijs.

Op de foto van 1 t/m 5  
1 Winnaars gpuden  Travola 2020
2  genomineerden  2020
3  Retail 2020
4 delicatessen  2020
5  foodservice 2020

Voor de redactie  : Bernard Decock  / Bron  : Delphine Cheneau  - De Gouden Tavola  / Kortrijk Xpo   


Geplaatst op 20.02.2020
5084 artikelspagina's: 1 ... 5 6 7 8 9 <<< 10 >>> 11 12 13 14 15 ... 509