Onafhankelijke digitale krant voor Zuid-West-Vlaanderen

Zoeken

Uw reclame op deze site
voor slechts 0,70 per dag
Alle info: klik hier

Welkom

Gratis plaatsen wij uw foto('s) op deze site met de daarbijhorende tekst,voor verenigingen, sportclubs, diverse bijeenkomsten, familie gebeurtenissen, optredens, stads activiteiten enz...

Iedereen kan ook zelf één of meerdere foto's in hoge resolutie met een daarbij horende tekst van zijn of haar vereniging sportclub enz... zoals hierboven vermeld opsturen naar : zuid.west.vlaamsemedia@gmail.com.

Contact Redactie & Verantwoordelijke uitgever: Bernard Decock
E-mail: zuid.west.vlaamsemedia@gmail.com
Gsm: 0495 25 45 47

Frédéric Depypere opnieuw vekozen tot CD&V voorzitter van Wielsbeke

Bijna 200 inwoners toastten op vrijdag 18 januari samen met het bestuur van CD&V Wielsbeke en Vlaams viceminister-president Hilde Crevits op 2019. Plaats van het gebeuren was een sfeervol OC Leieland.

Zoals vorige jaren werden alle inwoners van de gemeente uitgenodigd naar de nieuwjaarsreceptie van CD&V. Bijna 200 inwoners gingen op die uitnodiging in. De zaal was aardig gevuld.

Crevits looft CD&V-team
De minister had lovende woorden voor de ploeg van CD&V Wielsbeke, toen ze het over de gemeenteraadsverkiezingen had. “Al jaren bestuurt een sterke CD&V-ploeg en ook op 14 oktober stond CD&V er in Wielsbeke, een knap resultaat.”
Burgemeester Jan Stevens kon dat uiteraard alleen maar bevestigen.

Voorzittersverkiezingen
Aan de vooravond van de nieuwjaarsreceptie was er ook de driejaarlijkse voorzittersverkiezing. Frédéric Depypere (40) was de enige kandidaat en werd – na zes jaar – nog eens voor drie jaar herverkozen. De 45 leden die kwamen stemmen kleurden immers allemaal zijn bolletje.

“Waarom ik opnieuw kandidaat was? Wel, omdat het werk niet af is. Niet alleen gaan we aan de slag met een sterk vernieuwd team van geëngageerde politiekers, er kondigt zich ook een bijzonder interessante tijd aan. Een legislatuur waarbij we samen met de inwoners onze plannen kunnen realiseren.”

FVW / Bron: CD&V Wielsbeke

Geplaatst op 21.01.2019

De Verenigde Rokers uit Geluwe vieren kampioen

De Verenigde Rokers, een vereniging die reeds bestaat sedert 1904, vierde afgelopen weekend zijn kampioen in hun clublokaal 'De Vier Winden' te Geluwe. Voorzitter Johan Vanneste maakte de winnaars bekend. Hanssens Stefaan die voor 2017 zilver behaalde, werd in 2018 tot kampioen bekroond met 8:34:25u rooktijd. Tweede werd Dorme Hans met 8:24:55u en op de derde plaats eindigde Vandenbulcke Peter met 5:49:07u.

De recordtijd was eveneens voor kampioen Hanssens Stefaan. Zijn pijp doofde pas na 01:51:24u. De eerstvolgende smoring is op 16 februari om 19.00u in hun clublokaal De Vier Winden te Geluwe.

FVW / Foto FVW

Geplaatst op 21.01.2019

Toelatingsproef diergeneeskunde op 1 juli en 31 augustus 2019

De Vlaamse Regering heeft donderdag haar definitieve goedkeuring gegeven aan de verplichte niet-bindende toelatingsproef voor de opleiding diergeneeskunde. De proef gaat door op 1 juli 2019 aan de Universiteit Antwerpen en de Universiteit Gent. Wie op 1 juli niet kan deelnemen heeft ook op 31 augustus 2019 nog een kans. De proef bestaat uit meerkeuzevragen over wiskunde, chemie en fysica.

Op dit moment moeten studenten die willen starten aan een lerarenopleiding of een opleiding burgerlijk ingenieur of burgerlijke ingenieur-architect al een verplichte niet-bindende toelatingsproef afleggen. Vanaf volgend academiejaar komt daar ook de opleiding diergeneeskunde bij. Met de toelatingsproef wil Vlaams minister van Onderwijs Hilde Crevits de instroom in de opleiding kwalitatiever maken en vooral de slaagkansen verhogen. De toelatingsproef is verplicht, iedereen die wil starten aan de opleiding moet de proef afleggen, maar is niet-bindend. De universiteit kan een inschrijving niet weigeren op basis van het resultaat op de proef.

Er zijn twee momenten waarop studenten de proef kunnen afleggen. Op 1 juli 2019, waarvoor studenten kunnen inschrijven tot 7 juni, en op 31 augustus 2019, waarvoor je pas kan inschrijven na de eerste proef. De proef zal bestaan uit meerkeuzevragen over wiskunde (redeneren, begrippen, rekenvaardigheden), chemie (atoombouw, bindingen, zuur-basereactie, … ) en fysica (kinematica, krachten, arbeid, energie, optica, … ). Op de website www.ijkingstoets.be/diergeneeskunde staan verschillende vragen en een voorbeeldproef online om te oefenen.

Het aantal studenten dat start met de opleiding diergeneeskunde is de laatste jaren in stijgende lijn. In het academiejaar 2015-2016 waren dat er 376, dit academiejaar zijn dat er 509. De voorbije jaren viel op dat het aandeel studenten dat na één jaar stopt met de opleiding stijgt tot bijna een derde van de starters. Daarnaast haalt nog geen kwart van de starters het bachelordiploma in drie jaar. Daarmee ligt het studierendement lager dan bij gelijkaardige opleidingen zoals bio-ingenieurswetenschappen en biologie.

Aantal inschrijvingen Academisch gerichte bachelor diergeneeskunde
2015-2016: 376
2016-2017: 418
2017-2018: 498
2018-2019: 509

Niet enkel de instroom naar de opleiding stijgt, ook het aantal afgestudeerden is lichtjes stijgend, maar veel minder snel dan de instroom. In academiejaar 2014-2015 waren er 217 afgestudeerden, in academiejaar 2016-2017 waren dat er 230. Daarnaast tonen de schoolverlatersstudies van de VDAB aan dat slechts 2,5% van de afgestudeerden diergeneeskunde na één jaar nog werkzoekend is. Bij bio-ingenieurswetenschappen is dat 3,8% en bij biologie is dat 9%. Om ervoor te zorgen dat er minder uitval is en nog meer studenten hun diploma halen wordt vanaf volgend academiejaar met een verplichte niet-bindende toelatingsproef gewerkt. Zo hebben studenten vooraf een beeld van wat van hen verwacht wordt tijdens de opleiding en kunnen ze bijscholen indien nodig.

Vlaams minister van Onderwijs Hilde Crevits: “Het is belangrijk dat studenten weten wat op hen wacht als ze een bepaalde opleiding willen volgen. Voor de lerarenopleiding en de opleiding burgerlijk ingenieur(-architect) werken we al langer met een verplichte niet-bindende toelatingsproef. Vanaf volgend academiejaar komt daar nu ook diergeneeskunde bij. De uitval na één jaar is bijna een derde. Dat moet beter. Op 1 juli 2019 wordt de proef voor het eerst georganiseerd. Wie op dat moment niet kan, heeft op 31 augustus 2019 nog een kans.”

 

FVW / Bron: Vlaams minister van Onderwijs Hilde Crevits

Geplaatst op 19.01.2019

Op zaterdag 16 maart 2019 organiseert KWB Desselgem een Etapas-tocht

In een culinaire tocht over 4 etappes. In die 4 stopplaatsen (telkens bij iemand in de huiskamer) wordt verwacht dat er 2 verschillende tapas per persoon worden aangeboden + een drankje.

Elk deelnemend koppel (of individu) heeft 1 stopplaats bij zich thuis, waar 3 andere koppels langskomen en kan dus zelf in 3 andere stopplaatsen langsgaan.

Waar en wanneer de deelnemers ergens moeten zijn, gebeurt via loting. Iedere deelnemer krijgt vooraf de eerste etappe door. Daar wordt gestart om 18.00u. Ieder koppel of individu maakt dus een verschillende (verassende) tocht. Bij het vertrek op de locatie kom je pas te weten naar welke andere plaats je wordt gestuurd. De verplaatsingen kunnen ofwel met de wagen, ofwel met de fiets gebeuren..

Iedereen moet zich strikt aan de timingafspraken houden. Er wordt 45 min per plaats voorzien en 15 min voor de verplaatsing.

Achteraf worden alle deelnemers in het Sportkaffee verwacht om de activiteit af te sluiten met een koffie en enkele dessert-tapas + een drankje.

FVW / Bron: KWB Desselgem

Geplaatst op 19.01.2019

Parkeer plus Zorg (P+Z) Nieuwpoort

Huisartsen, thuisverpleging, kinesisten of andere zorgverstrekkers die bij de patiënt aan huis gaan, verliezen vaak kostbare tijd in de zoektocht naar een parkeerplaats. Via het project Parkeer plus Zorg (P+Z) kun jij hen hierbij een handje helpen!

Hoe werkt het?
- Vraag een P+Z-sticker aan en maak zo duidelijk dat
zorgverstrekkers tijdens een huisbezoek voor jouw garagepoort of inrit mogen parkeren.
- De zorgverstrekker maakt zich kenbaar met een P+Z-kaart achter de voorruit. Daarop staat ook een gsm-nummer, waarnaar de eigenaar van de garage kan bellen als hij/zij zelf dringend weg moet.

Wie kan gebruik maken van P+Z?
De gratis P+Z-kaart kan enkel aangevraagd worden door zorgverstrekkers die beschikken over een RIZIV-nummer of erkenning als zorgkundige door de Vlaamse overheid en een geldige stedelijke parkeerkaart voor zorgverstrekkers.

Meer info: Inwoners kunnen de sticker aanvragen bij het Infopunt Welzijn in Het Sociaal Huis, Astridlaan 103: tel. 058 22 38 75 – sociaalhuis@nieuwpoort.be.
De kaart voor zorgverstrekkers is verkrijgbaar bij het parkeerbedrijf Parking Partners, Dienstweg Havengeul 12a (ondergronds): tel. 058 24 04 79.

FVW / Bron: Stad Nieuwpoort

Geplaatst op 19.01.2019

Comedy Brunch KWB Desselgem met Han Solo op zondag 3 februari 2019

KWB Desselgem brengt in 2019 zijn 11de editie van ontbijt en humor. Hiervoor kunnen we weer terecht in het nieuwe OC De Coorenaar, Georges Coornaertdreef 7, te Desselgem.

We starten op zondag 3 februari 2019 v.a. 8.30u met een uitgebreid ontbijt. Eerst gezellig samen ontbijten met partner en/of gezin en dan om 10.00u de plaats ruimen voor Han Solo, een stand-up uit de buurt. Na afloop is er uiteraard nog mogelijkheid voor een leuk zondags aperitiefje.

Wie dit alles wil meemaken moet zich vooraf een all-in-kaartje (ontbijt en voorstelling) aanschaffen bij één van de bestuursleden. De toegangsprijs bedraagt 20,00 €. Kinderen (geb.2004-2012) betalen 10,00 €, kleuters (geb. 2013 en later) zijn gratis. Er is kinderopvang voorzien.

Enkel de voorstelling bijwonen kan natuurlijk ook. Toegang hiervoor bedraagt ook €20,00 (incl. consumptiebon van 5,00 €). KWB-leden ontvangen zowiezo bij hun toegangskaart een consumptiebon van 5,00 €

FVW / Bron: KWB Desselgem

Geplaatst op 19.01.2019

De Koninklijke toneelvereniging VZW Ernst en Leute uit Blankenbergebrengt De Grönholm-methode

De Gro¨nholm-methode is een toneelwerk van de Catalaanse auteur Jordi Galcera´n. Hij won verschillende prijzen voor zijn toneelstukken. In 2003 werd hij internationaal bekend met dit stuk. Twee jaar later volgde de verfilming als “The Method” door Marcelo Pin~eyro. De Nederlandse vertaling is van Johan Depaepe.
Het is een psychologische satire. Het is zo interessant dat het zelfs een ongetraind theaterpubliek van begin tot einde weet te boeien.

Waarover gaat het stuk?

De Grönholm-methode speelt zich af in een kantoorruimte van een multinational Dekia, het op e´e´n na grootste meubelconcern ter wereld. Vier kandidaten bieden zich aan voor een sollicitatiegesprek. Ze worden ondergebracht in een vergaderzaal waar ze niet uit mogen tot de bizarre selectieprocedure is afgelopen.
Wat volgt is geen individueel gesprek maar een groepsgesprek. De beoordeling gebeurt volgens de zogenaamde Grönholm-methode.
Niet Dekia maar de sollicitanten bepalen wie de job in de wacht sleept. De laatste ‘wint’ de selectie en krijgt de goedbetaalde managementfunctie... dus ongerustheid, wrevel, spanning en manipulatie alom. Het slechtste komt in iedereen naar boven.
Perverse spelletjes psychologische oorlogsvoering beginnen. Alle kandidaten plannen allerlei valkuilen om de concurrentie uit te schakelen...
Interview met Gerlinde Floryn, regisseur

Vanwaar de keuze voor het stuk?

De keuze voor het stuk is makkelijk uit te leggen. Het is een modern stuk met een brandend actueel thema: een aanklacht tegen de huidige managementcultuur van (sommige) multinationals.
Het is boeiend om in tijden van economische crisis(sen) met toenemende armoede, faillissementen, sociale onrust, gele hesjes aan de ene kant en de gigantische verloningen van topmanagers, extra-legale voordelen aan de andere kant de Grönholm-methode te kunnen brengen.
In deze satire staat de vraag centraal: hoe ver kan en mag een bedrijf gaan om de geschikte kandidaat te vinden?
Vanaf de eerste repetities was het al heel snel duidelijk dat het stuk niet enkel een parodie is maar vooral over echte mensen gaat. Vier intelligente, gedreven mensen komen in een bizarre situatie terecht. Hoe ver willen ze gaan in de psychologische oorlogsvoering om die droomjob te krijgen? Hoe laag wil een mens vallen om zo hoog mogelijk te klimmen?

Brengen jullie alleen “Ernst” dit jaar? Of is er ook wat “Leute”? 

Het is gewoon een schitterend stuk met veel verrassende plotwendingen, spanning, soms venijnige dialogen en psychologische gevechten. Je gaat op het topje van je stoel zitten om te weten hoe het nu afloopt.
Het is een satire, dus ja er zal wel eens gelachen worden.
Ernst & Leute is ondertussen ‘83’ jaar oud. Zijn jullie nog op zoek naar nieuw acteertalent? En lukt dat? 
Ja, we blijven zoeken naar nieuw talent want we willen graag meer dan 100 jaar oud worden.
Ik ben dan ook heel erg blij dat Bjorn Goethals dit jaar debuteert bij Ernst&Leute. Het is altijd fantastisch om mensen op de planken te zien groeien. De wisselwerking tussen het nieuw enthousiast talent en de gedreven ervaring is grandioos.
Geïnteresseerden om te spelen mogen dus altijd mailen naar ernstenleutevzw@gmail.com of ons contacteren via Facebook https://www.facebook.com/VZW-Ernst-en-Leute-1687070968213399.

Speeldata
• Zaterdag 2 februari: 20u
• Zondag 3 februari 2019: 15u
• Vrijdag 8 februari 2019: 20u
• Zaterdag 9 februari 2019: 20u
• Vrijdag 15 februari 2019: 20u
• Zaterdag 16 februari 2019: 20u
Locatie
Khnopff-theater, Weststraat 86 te Blankenberge

Kaarten
• Optiek Delrue: kerkstraat 384 Blankenberge
• Drukkerij Callier: weststraat 96-100 Blankenberge
• Online tickets: https://events.toneeltickets.be/events/ernstenleute
Voorverkoop: 8 EUR
Aan de deur: 10 EUR
 

Geplaatst op 19.01.2019

Boerderijstraat krijgt terug bomen zoals vroeger

De bewoners van de Boerderijstraat krijgen binnenkort een vernieuwde straat. Dat is nodig want de rijweg is er slecht aan toe en ook de trottoirs zijn niet meer comfortabel.

De straat zal smaller ogen door de aanleg van parkeerstroken met bomen. Dat zorgt voor een snelheidsremmend effect. Fietsers krijgen dan weer meer ruimte om het kruispunt Boerderijstraat/Doorniksewijk op te rijden. De stad en nutsmaatschappijen maken van de gelegenheid gebruik om de nutsleidingen te vernieuwen en energiezuinige LED verlichting te plaatsen. De nutsmaatschappijen starten op 11 februari. De aannemer van de stad start aansluitend om de werken af te ronden tegen het zomerverlof van 2019.

Parkeerstrook in kasseien met bomen

Tot 1964 was de Boerderijstraat een kasseiweg met veel grote bomen.  Bij de heraanleg in 1965 werden alle bomen gerooid en de straat in asfalt aangelegd. Het nieuwe ontwerp gaat een beetje terug in de tijd door de parkeerstroken in kasseien te voorzien met daartussen 9 bomen. Voor de onderbeplanting kiezen we bewust voor een bijenvriendelijke en kleurrijke soort. De stad zal ook actief de bewoners aansporen om zelf zoveel als mogelijk geveltuintjes aan te leggen. Dat zal de stad vanaf nu trouwens bij elke heraanleg van een straat doen. Een goed uitgegroeide gevelstruik is, net zoals een boom in de straat, ook effectief op vlak van luchtzuivering.

Plaats voor 42 fietsen

Het aantal parkeerplaatsen voor wagens blijft quasi gelijk (van de huidige 49 behouden we er 47). Maar het aantal parkeerplaatsen voor fietsen in deze woonstraat wordt gevoelig opgedreven. In de parkeerstrook komen immers 21 fietsbeugels, goed om 42 fietsen te stallen. Tenslotte komt er in de Boerderijstraat ook een langere aanloopstrook onder de vorm van een fietspad naar de opstelstrook voor fietsers aan de lichten ter hoogte van de Doorniksewijk. Zo worden fietsers niet meer opgehouden door wagens die in de file staan.
Axel Weydts, schepen van Mobiliteit en Openbare Werken: "Het openbaar domein zal niet alleen terug in goede staat zijn. Door de combinatie met de parkeerstroken in kasseien, de aanplanting van bomen en de maatregelen voor de fietsers krijgt de Boerderijstraat de uitstraling van een echte woonstraat in het stadscentrum."
 
FVW / Foto FVW

Geplaatst op 19.01.2019

Buurten op den Buiten: nieuwe oproep aan buurtprojecten loopt!


Bij een bezoek aan leefboerderij De Kanteling in Herzele, waar volwassenen met een zorgnood een zinvolle dagbesteding vinden, lanceerden de Koning Boudewijnstichting en de Vlaamse Landmaatschappij de nieuwe oproep van ‘Buurten op den Buiten’.

Initiatieven die de sociale cohesie in landelijke buurten en wijken versterken, kunnen hun kandidatuur indienen voor financiële steun. Minister Joke Schauvliege bezocht de samentuin van De Kanteling, die vorig jaar steun ontving van Buurten op den Buiten.
Noot aan de regionale redacties: ook in uw regio werden projecten ondersteund door Buurten op den Buiten. Contacteer ons voor een voorbeeld uit eigen streek.
Asperges planten, de wei van paarden netjes maken, samen koken met de oogst en zoveel meer klusjes: al doende leert men… mekaar kennen. Op leefboerderij De Kanteling komen dagelijks volwassenen met een zorgnood de handen uit de mouwen steken voor de verzorging van dieren en planten. In het voorjaar van 2018 werd daar de samentuin aan toegevoegd: daar kweken buurtbewoners, vrijwilligers en lagereschoolkinderen uit de buurt groenten, fruit en kruiden, bijgestaan door de deelnemers van De Kanteling en ondersteund door de experts van VELT vzw.
Op woensdag 16 januari ontvingen zij de KBS en Joke Schauvliege, Vlaams minister van Omgeving, Natuur en Landbouw, voor een rondleiding. In 2018 kreeg De Kanteling een financieel duwtje in de rug voor de opstart van de samentuin via Buurten op den Buiten, een initiatief van de KBS, in samenwerking met de VLM en met steun van de minister.
Voor 2019 heeft de minister opnieuw middelen vrijgemaakt, omdat dergelijke projecten aansluiten bij het dorpenbeleid dat door de minister en de Vlaamse Landmaatschappij werd ontwikkeld.
“Het project Buurten op den Buiten van de Koning Boudewijnstichting is belangrijk voor het bevorderen van de kwaliteit van het samenleven op het platteland en in randstedelijke gebieden met een landelijk karakter”, zegt minister Schauvliege. “Het feit dat buurtbewoners, lokale verenigingen en organisaties projecten kunnen indienen, draagt bij tot een belangrijk maatschappelijk draagvlak. Op die manier worden de mensen uit het gebied in staat gesteld om de zaken die zijzelf belangrijk vinden, aan te pakken via concrete projecten.”
Tot 1 april 2019 zijn kandidaturen welkom van alle soorten initiatieven die de sociale contacten in een landelijk dorp of buurt versterken. De aanleg van een speelplein, de inrichting van een ontmoetingsplek, een sportief evenement, een winters festival of een zomerse burenwandeling… de mogelijkheden zijn legio. De steun beloopt maximaal 5.000 euro per project.
De KBS, initiatiefnemer van de oproep, werkt sinds 2012 samen met de VLM voor Buurten op den Buiten. Beide dragen 100.000 euro bij voor het verbeteren van de levenskwaliteit in landelijke buurten en dorpen. In 2018 werd 175.000 euro steun verdeeld over 46 initiatieven.
Alle informatie is te vinden op de websites van de KBS en de VLM. De oproep wordt ook verspreid via nieuwsbrieven en sociale media.

FVW / bron: Koning Boudewijnstichting

Geplaatst op 19.01.2019

N-VA West-Vlaanderen kiest volop voor vernieuwing en inhoud

Donderdagavond vergaderde het N-VA Nationaal Kiescollege om de ontwerp-lijsten op te stellen voor de verkiezingen van 26 mei. Dinsdagavond worden deze lijsten verder besproken op het West-Vlaams Provinciaal Kiescollege.

Het Nationaal Kiescollege stelt als lijsttrekkers voor: Sander Loones (Kamer van Volksvertegenwoordigers) en Bert Maertens (Vlaams Parlement).

Op plaatsen twee verschijnen twee nieuwe namen: Maaike De Vreese uit Brugge (Vlaams Parlement) en Yngvild Ingels uit Menen (Kamer van Volksvertegenwoordigers), top-medewerkers op de gewezen kabinetten van respectievelijk Theo Francken en Jan Jambon.


Maaike De Vreese:

Sinds 2008 werkt Maaike De Vreese bij de federale Dienst Vreemdelingenzaken. Ze ondersteunde als expert de politie en inspectiediensten op het terrein bij operationele acties rond illegale tewerkstelling, mensenhandel en –smokkel.

In 2014 startte Maaike op het kabinet van voormalig staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken als veiligheidsadviseur. Ze volgde er onder andere de gedwongen terugkeer van personen in illegaal verblijf op en de dossiers die een link hebben met Justitie: Het verhogen van de repatriëringen van criminele illegalen, het intrekken van de verblijfsstatus van personen die strafbare feiten pleegden en de opvolging van incidenten openbare orde en nationale veiligheid waarbij vreemdelingen betrokken waren, behoorden tot haar prioriteiten.

Verder was ze op het kabinet ook bevoegd voor de aanpak van transitmigranten en zette hiervoor een integrale en multidisciplinaire aanpak op met alle betrokken actoren zoals lokale en federale politie, referentiemagistraten, de Dienst Vreemdelingenzaken… Ook bereidde ze voor de Staatssecretaris ontradings- en informeringsmissies voor.

Maaike is criminologe van opleiding en studeerde aan de Universiteit van Gent waar ze bijkomend een lerarenopleiding volgde. Ze is geboren in Brugge en als zus van twee broers heeft ze steeds haar mannetje moeten staan. Ze heeft twee kindjes. Haar warm gezin en familie is voor haar het allerbelangrijkst. Sinds haar kindertijd is dansen haar passie. ‘Mens sana in corpore sano’, daarom gaat ze regelmatig lopen.

“Het is met grote trots en heel veel enthousiasme dat ik kandidaat-parlementslid ben voor N-VA. Ik ben bijzonder dankbaar voor de mooie kans die ik krijg om de partij te vertegenwoordigen bij de komende verkiezingen”, zo zegt Maaike.

Haar goede voornemen was om in 2019 een marathon te lopen, gezien de nieuwe uitdaging zal dit een politieke marathon worden.


Yngvild Ingels:

is een jonge mama van twee uit Lauwe (Menen). Ze studeerde sociologie aan de universiteit van Gent. Na een eerste werkervaring in een Rode Kruis-opvangcentrum, ging ze aan de slag bij het federaal Crisiscentrum als projectleider noodplanning en crisisbeheer.

Veiligheid in de ruime zin van het woord en de samenwerking tussen de verschillende disciplines werden haar stokpaardjes. Van overstromingen tot nucleaire noodsituaties, de Mexicaanse griep, terrorisme, etc. De diversiteit van onderwerpen zorgden ervoor dat ze een brede kennis en bijhorend netwerk kon opbouwen binnen het veiligheidsapparaat.

In 2014 waagde ze de sprong naar het kabinet van voormalig Minister van Veiligheid en Binnenlandse Zaken, Jan Jambon. Eerst als adviseur crisismanagement, later als directeur Binnenlandse Zaken. Yngvild is een expert in de domeinen van private veiligheid, identiteitsfraude, bestuurlijke handhaving en werkte mee aan de ontwikkeling van tools zoals de app 112 en Be Alert. Ze is ook Regeringscommissaris voor de NV ASTRID, die verantwoordelijk is voor de communicatie tussen de hulp- en veiligheidsdiensten.

Met deze jonge, dynamische vrouw kiest West-Vlaanderen volop voor vernieuwing en inhoud.

 

FVW / Bron: N-VA West-Vlaanderen

Geplaatst op 18.01.2019
3878 artikelspagina's: 1 <<< 2 >>> 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ... 388