Onafhankelijke digitale krant voor Zuid-West-Vlaanderen

Zoeken

Uw reclame op deze site
voor slechts 0,70 per dag
Alle info: klik hier

Welkom

Gratis plaatsen wij uw foto('s) op deze site met de daarbijhorende tekst,voor verenigingen, sportclubs, diverse bijeenkomsten, familie gebeurtenissen, optredens, stads activiteiten enz...

Iedereen kan ook zelf één of meerdere foto's in hoge resolutie met een daarbij horende tekst van zijn of haar vereniging sportclub enz... zoals hierboven vermeld opsturen naar : zuid.west.vlaamsemedia@gmail.com.

Contact Redactie verantwoordelijke Bernard Decock GSM - 0495 254 547
Voor een verslaggeving + foto bijdrage : Ives Devos - 0495 164 930

Concert ‘Celebration’ door de 4 Desselgemse koren

Op zaterdag 27 januari geven de 4 Desselgemse koren het beste van zichzelf in een feestelijke kooravond om 19u30 in OC Coorenaer.

U hoort het goed: Desselgem is 4 koren rijk: kinderkoor Muzquito, jeugdkoor Sjoklamuze en de volwassenkoren Singhet Vro en Qui-Vive.
Tijdens deze kooravond bundelen we graag ons Desselgems muzikaal enthousiasme en brengen we een gevarieerd programma waarbij de koren zowel individueel als samen aan bod komen. 
Het belooft een luchtig, feestelijk programma te worden!

Wil je er ook graag bij zijn? Reserveer dan je zitje via de website.

FVW / Bron:Qui-Vive
 

Geplaatst op 17.01.2018

Stijn Bastianen wint de 17de Gaverprijs

Voor de 17de keer al biedt CC De Schakel, het stadsbestuur van Waregem en de Waregemse cultuurraad een platform aan jonge kunstenaars om mee te dingen naar één van de belangrijkere prijzen voor schilderkunst in de Benelux: De Gaverprijs.

Bijna 100 kunstenaars uit Vlaanderen en Nederland vonden hun weg naar de stad van het paard en lieten drie van hun werken beoordelen door de vakkundige jury onder leiding van Jo Coucke. 11 kunstenaars werden geselecteerd voor de tentoonstelling in De Schakel, onder wie de 3 laureaten.

De winnaar van deze editie werd de 30-jarige Stijn Bastianen uit Aarschot, die gelauwerd werd voor zijn zeer rijke verbeelding. Hij brengt zijn schilderijen als verhalen vol humor en met een hoog teenage rock&roll-gehalte. Bastianen studeerde aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten van Antwerpen, waar hij Masterdiploma’s behaalde in de schilderkunst en in de vrije grafiek. Hij mocht het prijzengeld van 5000 euro in ontvangst nemen en krijgt een solotentoonstelling in CC De Schakel in het voorjaar van 2018. Het winnende werk ‘Joga Island’ van 2017 wordt bovendien opgenomen in het kunstpatrimonium van stad Waregem.

De 19-jarige Robbe Dedrie werd bekroond met de tweede prijs (2500 euro), is afkomstig uit Kontich en maakte indruk bij de jury met zijn zelfportret en grote volwassen, figuratieve portretten. De Nederlandse Alice Chaplin (°1993) uit Made bij Breda, kaapte de derde prijs (1000 euro) weg met haar 3 totaal verschillende, maar toch héél nauwkeurig geschilderde werken. Illustratieve panelen die de impact van sociale media tonen, imponeerden de jury in die mate, dat ze van de Gentse Joëlle Dubois bedeelden met een Eervolle Vermelding.
Naast het bekroonde werk van de 4 bovenvermelde kunstenaars, vind je er ook nog werk van Dimitar Genchev uit Amsterdam, Pieter Jennes uit Antwerpen, Bart Kok uit Berchem, Pieter-Jan Martyn uit Avelgem, Floris Van Look uit Antwerpen, Eline Vansteenkiste uit Gent en Eva Vermeiren uit Sint-Amandsberg.
De tentoonstelling van de laureaten en de geselecteerde werken loopt nog tot 11 februari in de hal van CC De Schakel en is elke dag geopend van 10u-12u en 14u-17u. Het volledige juryverslag en alle info mbt. tot de werken vind je in de Gaverprijscatalogus 2018.

FVW / Bron: Cc De SchakelGeplaatst op 17.01.2018

La Rue en Rose 2018

La Rue en Rose brengt kleur in de winkelstraten

Op zaterdag 3 maart 2018 is het zover. Dan verwelkomt Kortrijk de lente. Daarom organiseert de stad opnieuw het straatfestival La Rue en Rose. Dit gratis buskersfestival is al aan zijn vierde editie toe. Een buskersfestival verrast voorbijgangers met streetacts vol entertainment. De artiesten spelen in op de bezoekers. En zo kunnen ze hun hoed vullen. De stad Kortrijk wil op deze manier de winkelstraten doen bruisen.
 
Het festival La Rue en Rose is een knipoog naar de Franse uitdrukking ‘La vie en rose’. Wanneer de lente terugkeert, krijgen we zin om naar buiten te gaan, om het leven te vieren, om de wereld opnieuw door een roze bril te bekijken. En zo ontstond het idee om de winkelstraten een roze tint te geven. Met dit initiatief wil de stad shoppers en bezoekers een extra leuke dag aanbieden. Terwijl zij hun favoriete winkels afschuimen, kunnen ze genieten van talloze straatartiesten. Studenten eventmanagement van Hogeschool VIVES staan in voor de organisatie.
 
Pink church
Wie wil shoppen kan dat voor één dag op livemuziek. Van Thijs Amez, een jonge gast die zich laat begeleiden door zijn accordeon tot Teddy Picker, een coverband van Arctic Monkeys die zorgt voor meezingers. Ook Pulsar komt met eigenzinnige en experimentele muziek. Niemand zal met muzikale honger naar huis gaan.
 
Maar ook minder voor de hand liggende acts krijgen een kans. Zo vindt er voor de kleinste bezoekers een workshop ‘instrumenten maken met afval’ plaats. Ze prikkelen op deze manier hun creativiteit. Nadien kunnen deze kleine muzikanten het publiek laten horen wat ze allemaal in hun mars hebben.
 
Het hoogtepunt van de dag beleeft de bezoeker in de roze kerk (bekend van o.a. Pukkelpop) die speciaal voor deze gelegenheid opvalt in Kortrijk. En dit niet zonder goede reden. Jonge artiesten krijgen er een podium voor hun eerste optreden.
 
Verfrissende wind
Opmerkelijk is dat La Rue en Rose niet langer plaatsvindt in februari. Oorspronkelijk draaide het straatfeest rond de liefde en Valentijn. Maar dat is dit jaar anders. La Rue en Rose verwelkomt in 2018 de lente. Een verfrissende wind zorgt voor extra inspiratie en creativiteit in het hart van Kortrijk.
 
Voor meer informatie of om in te schrijven als artiest kan je terecht op de website larueenrose.org of op de Facebookpagina van La Rue en Rose.
FVW / Bron: La Rue en Rose-team

Geplaatst op 17.01.2018

Kortrijkzaanse producent werkt samen met jeugdhelden

"Jetlag of niet, als je de kans krijgt om de oceaan over te vliegen om een album te maken met één van je helden doe je geen oog dicht. "

In 2007 was Chillow, toen nog beginnende producer uit Kortrijk, op zoek naar iets extra op een project waar hij een aantal tracks voor zijn rekening kon nemen. Hij contacteerde El da Sensei, prominente MC van the Artifacts (New Jersey, VS), en stuurde hem een beat via Myspace. Het was een gok.

Een paar dagen later al viel het antwoord in zijn inbox:
”Holy shit. Let’s get to work.”

Dat was het begin van een internationale samenwerking, niet alleen met Sensei maar met een lange lijst van sterke east coast hip-hop artisten zoals Reap, M-Dot, El Gant, Nutso, John Robinson, Shabaam Sahdeeq en anderen. Chillow produceerde verschillende albums met hen doorheen heel wat transcontinentale vluchten in beide richtingen. Uiteindelijk nodigde hij zelfs Belgische artiesten uit om de projecten aan te vullen, zoals oa. Jeffrey Jefferson (Ertebrekers), Flip Kowlier, Peter Lesage, Le Tagarel, Tim Wulleman .
Het resultaat is een albumreeks, opgenomen in zowel New York als Kortrijk, die “grimy" raps verbindt met harde drums, jazz samples, live instrumentatie en soulful zanglijnen. De ambitie is duidelijk om het beste van the golden age en the modern age te combineren.

Op 2 december 2017, na het uitbouwen van Chillow zijn studio en lange vluchten tussen NY en BE, werd het laatste album van de reeks uitgebracht: WE BRING IT LIVE, door Sensei ‘n Chillow. De eerste single en titel drager van het album “We bring it live” werd gefilmd door Beeldhouwer en Poeet-Rapper Brihang en opgepikt door “Life is music” STUBRU. Alsook vind je het nummer terug op hun compilatie cd. Op 1 december ging de release show door in de charlatan, Gent. Eind mei, begin April 2018 staat het bookings Agenda open.

FVW / Bron: Chillowproductions

Geplaatst op 17.01.2018

Ieperse foorkramers tonen hun hart en lanceren een oproep….

De foorkramers op de Ieperse kattenfoor willen een goed doel ondersteunen, en nog het liefste een goed doel dat kinderen helpt.

Omdat de Ieperse kattenfoor op 23 februari 2018 opnieuw zijn tenten en attracties opslaat op de Grote Markt gaan ze op zoek naar een nieuw goed doel. En dat voor de achtste keer op rij al.
Ken jij zo’n goed doel? Of zit je zelf op iets te broeden? Ken je een vereniging die een nieuw klimrek, een voetbalplein, TV kamer of turntapijt nodig heeft? Kandidaturen en projectomschrijving graag ten laatste op 5 februari 2018 doormailen naar:  foren@ieper.be

FVW / Foto FVW

Geplaatst op 17.01.2018

Bloemen en plantenwinkel op Overleie

Seda Bloemen en planten is een splinternieuwe bloemen en plantenwinkel op Overleiestraat 1. Je kan er vrijdag zaterdag van 13.00 tot 18.00 u en zondag van 10.00 tot 12.00 u en 14.00 tot 18.00 u prachtige bloemen en planten kopen. Ben je creatief en wil je zelf je boeketje samenstellen, dan mag je dat ook zeker doen!

FVW / Bron: Seda

Geplaatst op 17.01.2018

Jumping Antwerpen verhuist naar Waregem, stad van het paard

Onder de naam Waregem Horse Week komt deze 5-sterren-jumping van 26 tot 30 september naar de Gaverbeekhippodroom van Waregem.

Op deze jumping komen de beste paarden en ruiters ter wereld, met 5* - 2* - 1* - Young horses over 2 pistes (een gras- en zandpiste) en een standendorp.
De Waregem Horse Week omvat niet enkel de beste paarden en ruiters ter wereld, maar is ook een evenement op wereldniveau, voor iedereen gratis toegankelijk met daarnaast B2B-netwerken, sfeer, gezelligheid en entertainment.

De jumping had de voorbije 9 jaar telkens in Antwerpen plaats, maar de organisatoren zochten een locatie met meer plaats en vlot bereikbaar. "De keuze viel op Waregem, stad in galop", aldus Pieter Dejager.
Het budget voor Waregem Horse Week bedraagt meer dan 2 miljoen euro, waarvan 750.000 prijzengeld.

Doel Waregem Horse Week
Met de WHW willen de organisatoren topsport en topnetworking naar Waregem halen en het evenement alsook de stad wereldwijd in de media brengen, de paardensport openstellen voor iedereen, ook niet paardenkenners en een kwaliteit en toegankelijkheid bieden waarover gesproken kan worden.
 

FVW / Foto FVW

Geplaatst op 17.01.2018

Soudal Cyclocross Waregem

Op woensdag 21 februari 2018 is er het slotevenement van het veldritseizoen 2017-2018 in hartje Waregem.

Het wordt opnieuw een spectaculair parcours met obstakels, alsook een avondvullend programma. Masters = deelname van de UCI Top 20.

Hold your horses
Vanaf 15.00 u is er jeugdinitatie olv Roland Liboton, Paul Herygers en Erwin Vervecken, om 18.00 is er presentatie van de renners, om 18.20 Hold your horses, hierbij mogen de deelnemers gedurende 1 tot 2 min. geen voet aan de grond zetten, zich niet vasthouden aan de omheining, niet over de aankomstlijn komen, ... spektakel verzekerd dus.

Om 19.00 u start de ION Highjump - hoogspringconcours, om 20.00 u start de wedstrijdelite dames (20 min) en om 20.30 u de wedstrijd elite heren (30 min). Om 21.00 u is er dan podiumceremonie.
Start en aankomst zijn ter hoogte van het stadhuis aan de Zuiderpromonade, het parcours loopt over 1,5km door het centrum, de parkeergarage en dwars door de fonteinen met een lus langs de stadionvijvers, via de piramide en het Pand tot de Markt, Holstraat, bibliotheek.

Hindernissen
Balken (strobalen), 2 evenwichtsbalken t.h.v. bibliotheek, brugje, trap met schans. Nieuw zijn flashlihgts die de renners zullen belichten t.h.v. bibliotheek, trappenop en neer in parkeergarage en fonteinen. Er is ook een D.J. die zorgt voor gepaste muziek.
De toegang tot de Cyclocross is volledig gratis.

FVW / Foto FVW
 
 

Geplaatst op 17.01.2018

Spellewaarde in Jeugdcentrum Waregem

Op zaterdag 3 februari verovert Spellewaarde opnieuw het Jeugdcentrum van 13.00. tot 19.00u.

In de grote zaal van het Jeugdcentrum wandel je doorheen spelletjes van alle tijden. Van authentieke volksspelen, naar caféspelen, retro-videogames en flipperkasten.
Maar we werpen ook een blik op de toekomst. Er is aandacht voor de modernste spelvormen: Virtual Reality-brillen en drones kunnen door iedereen getest en goedgekeurd worden.
Meer te vinden voor een leuk bordspel? Dan moet je in de bar zijn, want daar zwaaien de spellenclubs de plak. Ze presenteren er een bijna eindeloos aanbod aan bord- en gezelschapsspellen.
Om tijd genoeg te vinden om alles uit te proberen, blijft de bar open tot middernacht. Bovendien is al dit spelplezier alweer helemaal gratis!

FVW / Bron: Stad Waregem

Geplaatst op 17.01.2018

Bebrona brengt Beverse handelaars samen

Wanneer men in de Waregemse bedrijvengids de zoekactie ‘Beveren-Leie’ ingeeft, verschijnen er maar liefst ruim 500 adressen. Hieruit blijkt dat Beveren-Leie een ondernemende deelgemeente van Waregem is.

Om dit eens in de ‘picture’ te zetten organiseren enkele Beverse zelfstandigen op 3 en 4 februari 2018 een groot evenement om ondernemers uit Beveren-Leie bij elkaar te brengen en hun producten en diensten op een aantal standen aan het grote publiek te tonen.

Een gezellige uitstap voor het ganse gezin
“Bebrona wordt een gezellig evenement met verschillende standen, mogelijkheid om iets te eten en te drinken, kinderspeelhoek, een after-party op zaterdag vanaf 21u en vooral een gezellig samenzijn van het grote publiek en handelaars van Beveren-Leie”, aldus de organisatoren Sabine Kerkhove (Wijnen Sacacorchos), Gwen Dehaene (Ginwinkel Tastings),  “We startten met dit initiatief omdat we regelmatig van collega’s hoorden dat er weinig activiteiten met de focus op de handelaars in Beveren-Leie georganiseerd worden. Iedereen was dan ook erg enthousiast toen we dit idee gingen voorstellen. Heel wat handelaars steunen dit initiatief door te sponsoren. Daarnaast zullen een 13-tal standhouders hun producten en diensten voorstellen. Het evenement gaat door in de gebouwen van Typhoon langs de Grote Heerweg dankzij de goede samenwerking met directeur en ondernemer Frederic Bulcaen.”

Handelaars samenbrengen
Om de handelaars met elkaar in contact te brengen, zal erop zaterdagavond een aparte receptie aangeboden worden. “Alle Beverse ondernemers zullen hiervoor een uitnodiging ontvangen. Deze contacten zullen zeker en vast de onderlinge banden versterken, wat alleen maar positief kan zijn om de animo in Beveren-Leie aan te wakkeren.”

Bebrona
Bij de zoektocht naar een originele naam, botsten de organisatoren op ‘Bebrona’. “Om de oorsprong van deze naam uit te leggen, moeten we even terugkeren naar de tijd van de Kelten. Uit opgravingen en vondsten kwam men heel wat te weten over de mensen die Beveren bewoonden in het begin van onze tijdrekening. Er is zelfs alle kans dat de naam Beveren - maar dan als Bebrona - toen al in gebruik was en dat die vroege bewoners dus echt al Bevernaars waren, zo leerden we uit een uitgave van de Gaverstreke in 1990. Het logo is een oude munt met de afbeelding van Arnulf De Bevere, wiens naam met ‘Beveren’ geassocieerd wordt. Vandaar de keuze om deze naam te gebruiken.”
Bebrona steunt SoNoBeG
Een deel van de opbrengst van het evenement gaat naar het Solidariteitsfonds voor Noodlijdende Beverse Gezinnen.

Praktische informatie
Wanneer? Zaterdag 3 februari 2018: 15.00 - 21.00 u (Na 21.00 u after-party), Zondag 4 februari 2016: 11.00 - 17.00 u
Waar? Typhoon, Grote Heerweg 67, Beveren-Leie

Meer info? www.bebrona.be, Facebookpagina ‘Bebrona’

FVW / Foto FVW
 
 

Geplaatst op 17.01.2018
2709 artikelspagina's: 1 <<< 2 >>> 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ... 271