Onafhankelijke digitale krant voor Zuid-West-Vlaanderen

Zoeken

Uw reclame op deze site
voor slechts 0,70 per dag
Alle info: klik hier

Welkom

Gratis plaatsen wij uw foto('s) op deze site met de daarbijhorende tekst,voor verenigingen, sportclubs, diverse bijeenkomsten, familie gebeurtenissen, optredens, stads activiteiten enz...

Iedereen kan ook zelf één of meerdere foto's in hoge resolutie met een daarbij horende tekst van zijn of haar vereniging sportclub enz... zoals hierboven vermeld opsturen naar : zuid.west.vlaamsemedia@gmail.com.

Contact Redactie verantwoordelijke Bernard Decock GSM - 0495 254 547
Voor een verslaggeving + foto bijdrage : Ives Devos - 0495 164 930

Waregembon tekent opnieuw voor recordverkoop

Sinds de introductie van de Waregembon in 2011 is de populariteit ervan alleen maar gestegen. Dat was ook het geval in 2017.

De verkoop piekte vorig jaar op maar liefst 730.150 euro. Door de opzet is dit een bedrag dat volledig terecht komt bij Waregemse handelszaken. Deelname aan de Waregembon blijft immers gratis voor alle deelnemende handelaars.
 
Het totaalbedrag van Waregembonnen in 2016 bedroeg 651.835 euro. In tien van de twaalf maanden in 2017 werd er meer verkocht dan in 2016. De andere maanden blijven quasi gelijk qua omzet. In het totaalbedrag zitten ook de bonnen die het stadsbestuur uitgeeft voor onder andere premies en toelagen en alles wat met factuur verkocht wordt.
 
Het succes van de bon is een blijvende surplus voor onze stad en voor alle deelnemende handelszaken. De Waregembon wordt ondertussen aanvaard in 348 handelszaken in Waregem.
 
Alle informatie over de Waregembon en een overzicht van de deelnemende handelszaken staat op www.waregem.be/waregembon.

FVW / Bron: Stad Waregem

Geplaatst op 03.01.2018

Valentijnsontbijt aan huis - Open Jeugdwerk Z.O.M. vzw

Ook dit jaar is Open Jeugdwerk Z.O.M. vzw - een onafhankelijke en gratis jeugdbeweging uit Groot-Zulte - weer van de partij om Valentijn liefdevol te ondersteunen!

Op zondag 11 februari 2018 zullen we opnieuw onze heerlijke en goedgevulde valentijnsontbijtpakketten aan de deuren in en rond regio Zulte leveren.
De ontbijtpakketten kunnen vanaf woensdag 27 december 2017 besteld worden voor slechts 9 euro per persoon via de medewerkers van Open Jeugdwerk of via onze website: http://valentijnsontbijt.openjeugdwerk.be! Vanaf zondag 28 januari 2018 is bestellen ook nog mogelijk, maar dan aan de prijs van 11 euro per persoon. Bestellen kan tot en met vrijdag 2 februari 2018.
We leveren zeker in de volgende gemeenten: Zulte, Olsene, Machelen a/d Leie, Deinze, Waregem, Kruishoutem, Deerlijk, Harelbeke, Sint-Eloois-Vijve, Dentergem en Oudenaarde. Indien de gemeente waar u een ontbijtpakket wil laten leveren niet vermeld is, dan kan u altijd contact nemen met onze eventverantwoordelijke Toya Vandenhende via 0487/49 24 65.

FVW / Bron: Open Jeugdwerk vzw

Geplaatst op 02.01.2018

Vlasgaard of Vlaschaard in de gedichtenweek 2018?

Een oude operette wordt een leuk verteluurtje.

In 1902, pas afgestudeerd schrijft dichter René De Clercq (1877-1932) zijn Vlasgaard, een landelijk tafereel in verzen. Vijf jaar later schrijft Stijn Streuvels, rivaal van RDC in liefde en letteren, zijn Vlaschaard. De Vlasgaard van René wordt een befaamde operette met vertaling in het Frans en Duits. In 2018 wordt deze operette een "verteluurtje".

Opvoeringen:

25 jan. 20.00 u Buurthuis DE STATIE, Sint-Jozefsweg 15 Deerlijk
26 jan. 20.00 u LEIEHEEM, Rosalie 't Feltplein Oeselgem
28 jan. 10.30 u Vlasmuseum TEXTURE Noordlaan 28 Kortrijk
31 jan. 20.00 u, CC SPIKKERELLE, Scheldelaan 6 Avelgem

Vijf vertellers van Die Ghesellen Deerlijk vertolken viermaal het liefdesdrama DE VLASGAARD. U verneemt er ook waarom Streuvels Vlaschaard schrijft.
Toegang 7 €, een organisatie van het René De Clercqgenootschap en Die Ghesellen in samenwerking met de organiserende zaal.

FVW / Bron:  René De Clercqgenootschap vzw

Geplaatst op 02.01.2018

UNILIN toont warmste hart en zamelt meer dan 26.000 € in voor Music For Life!

UNILIN, de interieurspecialist achter de bekende Quick-Stepvloeren, organiseerde haar eigen warmste week en geeft hiermee verschillende goede doelen een duwtje in de rug.
 
Twee jaar geleden organiseerde UNILIN een actie tijdens de warmste week voor de Vlaamse Vereniging Autisme. Dit jaar mikken de medewerkers van het bedrijf hoger en lanceren zoveel mogelijk acties voor goede doelen naar eigen keuze. En er liepen massaal veel reacties binnen! Van een traditionele pannenkoekenverkoop, snoepverkoop, croque festijn, kaarting, zumbales  tot een warme wandeling en een carwash. Dit alles ten voordele van verschillende goede doelen die de medewerkers zelf naar voren brachten: Mivalti, Kinderkankerfonds UZ Gent, Bednet, Make A Wish, Dominiek Savio, ‘t Snuffeltje, Hachiko, De Triangel, Missing You, MUG Heli, Heuvelheem en de Mucovereniging.
 
Hoogtepunt van de acties was een slotshow op vrijdag 15 december met live radio vanuit de hoofdzetel in Wielsbeke. Tussen 11.00 u en 14.00 u nam UNILIN de 106.5FM frequentie over van Molenland FM uit Tielt en brachten collega’s platen die door de UNILIN medewerkers aangevraagd werden. Aan het einde van de slotshow werd het totaalbedrag bekend gemaakt. Alle acties samen brachten iets meer dan 13.000 € op. Dit bedrag werd nog eens verdubbeld door UNILIN wat resulteerde in niet minder dan 26.479,62 €, een bedrag dat verdeeld wordt over de verschillende goede doelen.
 
De cheque wordt deze week door een aantal UNILIN medewerkers overhandigd bij Studio Brussel in Domein Puyenbroeck in Wachtebeke.
 
Over UNILIN

UNILIN produceert laminaatvloeren, samengestelde parketvloeren en luxevinylvloeren onder de merken Quick-Step, Pergo en Balterio, naast panelen op houtbasis (spaanplaat, MDF), sierpanelen, daksystemen en isolatieplaten. UNILIN telt wereldwijd 5000 medewerkers op 20 productiesites. De groep UNILIN noteerde in 2016 een omzet van 1.5 miljard euro en maakt deel uit van de internationaal beursgenoteerde groep Mohawk (NYSE: MHK). 


FVW / Bron: Mohawk International Services 

 


Geplaatst op 02.01.2018

Molenland FM wordt Radio Oost West

Op 1 januari klinkt er een nieuw geluid in de regio. Radio Oost West zal vanaf dan te horen zijn op de FM frequentie 106.5 vanuit Tielt.

Radio Oost West biedt regionale radio voor de stad Tielt en de omliggende gemeenten met uitgesproken aandacht voor regionaal nieuws, evenementen en het verenigingsleven en een aangename muzikale mix. Radio Oost West wordt een voortzetting van Radio Molenland FM, de gezellige familieradio voor de Tieltse regio die uitzendt sinds 27 mei 2004 op 106.5 FM. Voor de luisteraars in de regio Tielt verandert er dus weinig. Zij kunnen gewoon hun radio op hun vertrouwde frequentie laten staan en zullen vanaf 1 januari het vernieuwde radiostation kunnen beluisteren. Op korte termijn zal Radio Oost West echter ook te beluisteren zijn op de FM-frequentie 107.3 vanuit Wielsbeke. Het is hiervoor enkel nog wachten op een definitieve zendvergunning. Hierdoor wordt Radio Oost West te beluisteren in de regio van Aalter tot Waregem, een groot deel van het oosten van West-Vlaanderen. Vandaar ook de keuze voor de nieuwe naam. Bovendien kan iedereen waar ook ter wereld luisteren naar Radio Oost West via het internet: live-streaming op de website www.radiooostwest.be of via een internetradiotoestel.


FVW / Bron: Radio Oost West

Geplaatst op 01.01.2018

Energielabel voor hout- en pelletkachels

Vanaf vandaag gaat de Europese verordeningomtrent het verplichte energielabel voor hout- en pelletkachels voor lokale ruimteverwarming van kracht.

Het label, zoals consumenten het al kennen voor bijvoorbeeld koelkasten of wasmachines, geeft onder meer de energie-efficiëntieklasse van het toestel aan. Stroomop, promotor van milieuvriendelijk verwarmen met pellets en hout, is voorstander van de implementatie van deze wet die meer transparantie voor consumenten en een verdere professionalisering van de sector met zich meebrengt.
De wet verplicht verdelers om bij alle kachels die worden aangeboden, in de showroom of online, een energielabel te presenteren. Er mag dus geen enkele kachel meer worden verkocht zonder label. Het energielabel geeft onder meer de energie-efficiëntieklasse van een toestel weer van klasse G tot A++. Bij het berekenen van deze index (EEI) wordt rekening gehouden met verschillende parameters zoals energetisch rendement, type brandstof (pelletkachels: klasse A tot A++, houtkachels: klasse B tot A+, gastoestellen en kolenkachels: klasse D tot A, open haarden: klasse G tot E), energiebesparende functies (bv thermostaat, afstandsbediening), eventueel elektriciteitsverbruik (bv verlichting of convectieventilator) en de aanwezigheid van een permanente waakvlam. Onderaan het label wordt de directe of indirecte warmteafgifte in kW aangeduid.
Ludwig Van Wonterghem, zaakvoerder van Stroomop: “Al onze hout- en pelletkachels voldeden reeds aan het Koninklijk besluit van oktober 2010 dat zelfs strengere eisen oplegt qua rendement voor verwarmingsapparaten dan deze Europese wetgeving. Onze pellet- en houtkachels krijgen allen een zeer hoge score. Dit label is een duidelijk instrument voor consumenten die een nieuw toestel willen kopen. Wie kiest voor een toestel met een goede energie-efficiëntiescore kiest voor milieuvriendelijk verwarmen en zal dat al snel voelen aan de lagere stookkosten.”

Is uw kachel energie-efficiënt?

Bijna de helft van de kachels die onze gezinnen in België gebruiken is ouder dan 10 jaar. Een nieuwe kachel stoot tot 95% minder fijnstof uit en het rendement is tot 8 keer beter. Bovendien wordt met een nieuw model met energielabel A ook tot 50% brandstof bespaard. Wie een kachel heeft die ouder is dan 10 jaar kan zich aanmelden via de website www.vervangjeoudekachel.be. Hierna komt een dealer kijken of jouw kachel of haard verouderd is.

FVW / Bron: Wavemakers
 

Geplaatst op 01.01.2018

Quick-Step Floors Cycling Team wil fans nog dichter bij het team brengen

Het seizoen 2017 van het Quick-Step Floors Cycling Team was uitzonderlijk, niet alleen in termen van de hoeveelheid overwinningen, maar ook in de kwaliteit.

Een totaal van 59 overwinningen, 30 op World Tour-niveau, één monument, 16 Grand Tour-etappes en ik zou kunnen doorgaan. Bovendien hebben we vorig seizoen ook 60 extra podia gescoord, wat betekent dat we er zelfs in de races waren die we niet hebben gewonnen.
"Ik ben trots dat we in staat waren om te winnen van de allereerste race tot de laatste, van januari tot oktober, met 14 verschillende renners. Het vertelt een uniek verhaal over het team dat we hier hebben. Zoals ik al eerder zei, zouden we dit seizoen een wijnetiket op de markt zetten, dan zou het Grand Cru Classé Exceptionnel zijn - een echt buitengewoon seizoen."
"Aan het einde van het seizoen 2017 hebben we afscheid genomen van renners die in de loop der jaren een belangrijke rol hebben gespeeld in het succes van het team, maar zoals we hebben gezien, de volgende generatie leiders, helpers, sprinters en punchers bloeit. Ik heb het grootste vertrouwen dat we de juiste combinatie van ervaren rijders hebben die de verantwoordelijkheid op zich kunnen nemen en de zeer hoge verwachtingen en druk kunnen nakomen, en jonge talenten die klaar zijn om een ??paar stappen hogerop te gaan."
"Niets is echter mogelijk zonder een sterk fundament. Ik heb mijn team altijd gezien of behandeld als een constructie van een huis. Een huis heeft een sterk fundament nodig om een ??sterk huis te zijn, en voor mij is het fundament van het team het personeel; de soigneurs, monteurs, buschauffeurs, artsen, fysiotherapeuten - iedereen in het team. Ze maken het verschil." Aldus ploegleider Patrick Lefevere.

Quick-Step Floors Bike Experience

Dit jaar lanceert Quick-Step Floors Cycling Team verschillende nieuwe spannende projecten met als doel onze fans nog dichter bij het team te brengen. Een van hen is de Quick-Step Floors Bike Experience, waar ze fans en wielerliefhebbers een geweldige kans bieden om een ??paar dagen in de buurt van het team te verblijven - met in- en uitstappen op de fiets - op enkele van de grootste races ter wereld.
2018 wordt het 16e jaar van het team in het peloton, een prestatie die even opmerkelijk is als de overweldigende overwinningen die ze hebben behaald sinds de oprichting van Quick-Step Floors. De verwachtingen van ploegleider Patrick Lefevere zijn vooral om aan de top te blijven,
om races te winnen en te laten zien waarom ze een van de beste teams in de geschiedenis van deze sport zijn.

FVW / Bron: Quick-Step Floors Cycling Team / Foto: SE
 

Geplaatst op 01.01.2018

150-tal joggers sluiten 2017 af tijdens Sylvesterloop

Zo’n 150 joggers trotseerden regen en wind om op de laatste dag van 2017 deel te nemen aan de Sylvesterloop te Geluwe.

De organisatoren van Dwars door Geluwe konden niet anders dan tevreden zijn met de opkomst, die nog hoger lag dan vorig jaar.De start van deze jogging had plaats op het voetbalstadion van SK Geluwe aan de Wervikstraat. Er werd gelopen aan joggerstempo.
Wie de hele afstand heeft meegelopen, had tien kilometer in de benen. Je kon ook een kortere toer van 5.6 km doen.
Na de tocht was er gezellig samenzijn in de voetbalkantine van SK Geluwe waar de deelnemers een warme drank werd aangeboden.

FVW / Foto FVW

Geplaatst op 31.12.2017

Nieuwjaarsreceptie Zoete KVK-vrienden

Op zaterdag 20 januari 2018 organiseert de supportersclub De Zoete KVK-Vrienden hun nieuwjaarsreceptie in sfeercafé De Zoeten Inval te Heule van 18.00 tot 20.00 uur.
Alle KVK supporters zijn welkom en krijgen een hapje en een dranje aangeboden.
Om 20.00 uur is er de wedstrijd KV Oostende – KV Kortrijk.


FVW / Bron: De Zoete KVK-Vrienden

Geplaatst op 31.12.2017

OCMW Wervik gaat in het voorjaar van start met taalcafé

Begin dit jaar start het OCMW met een nieuw aanbod, nl. een taalcafé voor anderstaligen.

‘Het  café moet een ontmoetingsplaats zijn voor anderstaligen, waarbij het ‘ruilen’ van talen in een ongedwongen omgeving centraal staat. Er zal een open aanbod zijn voor iedereen, maar daarnaast zal er ook een gesloten aanbod zijn voor mensen die gekend zijn door onze sociale dienst’, zegt OCMW-voorzitter Sonny Ghesquière (sp.a).

Onder toezicht van een professional en een vrijwilliger wordt er gewerkt rond bepaalde thema’s, worden er spelletjesavonden georganiseerd, … dit alles om verdere integratie te bevorderen. Uiteraard is het de bedoeling dat de groep zelf de aangesneden thema’s kan bepalen. Het zijn open ‘lessen’ die in samenwerking met Open School zullen gegeven worden.

Het taalcafé zal eenmaal per maand doorgaan op dinsdagavond en zal doorgaan in De Kier.

Sanne Vantomme (N-VA):  ‘Als Schepen bevoegd voor integratie ben ik blij dat het OCMW dit initiatief opstart. Dit kan alleen maar de integratie in onze Stad verbeteren’.

FVW / Foto FVW

Geplaatst op 31.12.2017
2709 artikelspagina's: 1 ... 6 7 8 9 10 <<< 11 >>> 12 13 14 15 16 ... 271