Onafhankelijke digitale krant voor Zuid-West-Vlaanderen

Zoeken

Uw reclame op deze site
voor slechts 0,70 per dag
Alle info: klik hier

Welkom

Gratis plaatsen wij uw foto('s) op deze site met de daarbijhorende tekst,voor verenigingen, sportclubs, diverse bijeenkomsten, familie gebeurtenissen, optredens, stads activiteiten enz...

Iedereen kan ook zelf één of meerdere foto's in hoge resolutie met een daarbij horende tekst van zijn of haar vereniging sportclub enz... zoals hierboven vermeld opsturen naar : zuid.west.vlaamsemedia@gmail.com.

Contact Redactie & Verantwoordelijke uitgever: Bernard Decock
E-mail: zuid.west.vlaamsemedia@gmail.com
Gsm: 0495 25 45 47

Volkssterrenwacht Astrolabiris

Sterrenkijkdagen
vrijdag 15 maart en zaterdag 16 maart, telkens van 19.00 tot 23.00 u.
Maak kennis met de nachthemel van ‘dichtbij’! Kom langs in AstroLAB IRIS, tijdens deze nationale sterrenkijkdagen, om hemelobjecten te bewonderen door de telescopen in beide sterrenwachten. Bij slecht weer is er een vervangprogramma.
Inschrijven: hoeft niet Prijs: gratis

Lezing: No-Nonsese Het Weer Voorspellen
vrijdag 29 maart om 20.00 u.
Geert Naessens, de bekende weerman van Radio 2 en Focus WTV, komt naar AstroLAB IRIS
om ons in z’n welgekende no-nonsense stijl uit te leggen hoe hij weersvoorspellingen maakt.
Het wordt een boeiende, niet te missen avond, waarin we op een ludieke manier inzicht krijgen in iets complex zoals ‘het weer’.
Inschrijven is noodzakelijk: info@astrolab.be Prijs: leden gratis, niet-leden: € 5

Locatie: Verbrandemolenstraat 5, 8902 Zillebeke

 

FVW / Bron: Astrolabiris

Geplaatst op 05.03.2019

17 kandidaten van Open Vld West-Vlaanderen op West-Vlaamse Open Vld-lijsten voor Kamer en Vlaams Parlement

17 kandidaten uit regio Leiedal
Op zaterdag 2 maart 2019 werden de 63 West-Vlaamse kandidaten op de Open Vld-lijsten voor de Vlaamse en de federale verkiezingen van zondag 26 mei 2019 voorgesteld.

Ook onze regio is sterk vertegenwoordigd. Om te beginnen leveren we de meeste burgemeesters op de lijst: burgemeester van Kortrijk Vincent Van Quickenborne (lijsttrekker federaal), burgemeester van Avelgem Lut Deseyn (12e plaats federaal) die bij de vorige verkiezingen de sjerp wist te veroveren en burgemeester van Zwevegem Marc Doutreluingne (lijstduwer Vlaams). Maar ook toekomstig burgemeester Bert Verhaeghe (4e plaats federaal) die binnen 4 jaar de sjerp overneemt in Wervik.
Zij worden versterkt met heel wat bestuurservaring uit onze regio. Ervaring uit het schepencollege vindt je bij voormalig Harelbeeks schepen van sport Michael Vannieuwenhuyze uit Harelbeke (5e plaats Vlaams), Meens schepen van financiën en omgeving Mieke Syssauw (7e opvolger federaal) en Werviks schepen van financiën en dierenwelzijn Ann Degroote (12e plaats Vlaams).

Maar ook Kortrijks schepen van personeel en burgerparticipatie Ruth Vandenberghe (14e opvolger Vlaams), nieuwe eerste schepen van Deerlijk, Bert Schelfhout (12e opvolger Vlaams) en Anzegems nieuwe schepen van personeel en zaakvoerster van de kleding- en modezaak close2u Anja Desmet (7e opvolger Vlaams) versterken de lijst.

Ervaring uit de gemeente- en OCMW-raad vinden we dan weer bij de benjamin van de groep Simon Vandendriessche uit Avelgem (9e opvolger Vlaams), Fanny Decock uit Kuurne (20e plaats Vlaams),
Mohamed Ahouna uit Kortrijk (14e plaats Vlaams), Maxime Laporte uit Waregem (5e opvolger federaal) en Marleen Becarren uit Menen (16e plaats Vlaams).

Tot slot staan er ook twee nieuwe, jonge gezichten op de lijst: de Harelbeekse Souad Abihi (9e plaats federaal), een master verpleegkunde die werkt in het ziekenhuis az groeninge en zich wil inzetten om het taboe rond zelfmoord te doorbreken. En de jonge voorzitter van Open Vld Kortrijk, Maarten Vander Stichele, veiligheidscoördinator van stad Kortrijk die als eerste opvolger van Bart Tommelein op de Vlaamse lijst naar voor wordt geschoven.

 

FVW / Bron: Open Vld West Vlaanderen

Geplaatst op 05.03.2019

De Commerce 2019

Hét event van het jaar komt er opnieuw aan

Ontmoet uw lokale ondernemers op 13 en14 april 2019 in Muster Heule 
Zaterdag van 15.00 - 21.00 en zondag van 10.00 - 18.00. Ingang is gratis.

De inrichting is in handen van Ilse Derycke, die hiermee de lokale zelfstandigen naambekendheid wil bezorgen, zodat de inwoners niet automatisch kiezen voor online aankopen bij grote ketens. Hierbij wordt Koop Lokaal gepromoot.
Dit jaar komt er een professionele modeshow, zijn er dansoptredens voorzien, foodtrucks, springkastelen, workshops, testritjes op een elektrische scooter en nog zoveel meer! Er valt voor iedereen wat te beleven. Aanrader voor zowel man, vrouw, kind en hond. Iedereen zal er zijn gading vinden.
Kom langs en maak in een leuke sfeer vrijblijvend kennis met uw ondernemers. Talenten dicht bij huis, waarvan u misschien nog nooit had gehoord… U kunt een babbel slaan, informatie bekomen, een afspraak maken, iets kopen,...

De Commerce biedt een brede waaier van standhouders aan : fietsen, auto’s, kleding, schoonheidsproducten, moto's, handtassen, schilders, keramiek, juwelen, wijnen, olijfolie, IT, decoratie, bloemen, parfums, lederwaren, kunstenaars, feestartikelen, dj’s, skateboards, …
De Commerce koestert lokaal.

 

FVW / Bron: de Commerce

Geplaatst op 05.03.2019

11e Culinaire Winterwandeltocht

Op zaterdag 23 maart organiseert Vereniging Initiatief haar 11e culinaire wandeltocht
Ons motto: 7 culinaire gangen, wandelen, genieten,
gezellig samenzijn en dit allemaal voor het goed doel.
Ten voordele van de Waregemse Ziekenhuisclowns. Ook voor deze editie werd opnieuw een origineel en afwisselend parcours uitgetekend, met een unieke startplaats.

U geniet onderweg opnieuw van een aperitief, soep, voorgerecht, hoofdgerecht met drankje, dessert, koffie en nog een lekkere proeverij over een parkoers van zo’n 8 tal kilometer. Met een gratis wedstrijd zijn ook nog een groot aantal prijzen te winnen. Werkelijk een ideale formule voor het hele gezin, vrienden, wandelclubs, …
- Waar: start tussen 17.00 & 20.00 uur in Berkenlaan 1, 8570 Anzegem (zijingang school Sint-Vincentius)
- Prijs: Dankzij vele vrijwilligers en een aantal sponsors kunnen we terug een zeer democratische prijs aanbieden:
- volwassenen : 22 euro
- Inschrijving
Inschrijven kan via onze website www.initiatiefwaregem.be/nl/activities/waar u zich kan aanmelden tot het maximaal aantal deelnemers van 300 personen bereikt is of tot de uiterste inschrijvingsdatum van 16 maart 2019. Vlug inschrijven is dus de boodschap.

De inschrijving is pas definitief als wij de betaling ontvangen op de rekening van Initiatief- ziekenhuisclowns – Waregem op IBAN BE69 9208 0171 4578.
Voor diegene die niet online kunnen inschrijven is het nog mogelijk in te schrijven en te betalen bij Kurt Van Houtte, Rozenstraat 9, 8710 Wielsbeke of bij Marc Verplaetse, Nieuwenhovestraat 45, 8790 Waregem
(kantoor ING) of bij één van de andere bestuursleden.

Praktische afspraken
Aangezien dit een avondwandeling is, vragen wij zoveel mogelijk goed zichtbare kledij te dragen. Een zaklamp is hierbij geen overbodige luxe en wijzelf stellen fluoarmbanden ter beschikking.

 

FVW / Bron: Vereniging Initiatief

Geplaatst op 05.03.2019

Opgelet voor nepcontroleurs aan de appartementsdeur

De Politiezone VLAS vestigt de aandacht op 2 recente feiten van diefstal met list, waarbij nepcontroleurs buit hebben gemaakt bij 2 bejaarde dames uit Kortrijk.

De feiten speelden zich af op dinsdagvoormiddag 26 en woensdagvoormiddag 27 februari, in een appartementsgebouw op het President Rooseveltplein en de Aalbeeksesteenweg in Kortrijk.

In beide gevallen kwam er een man langs om te zeggen dat er problemen met het water waren en dat hij daarom gans het appartement moest controleren.

Tijdens de rondgang in het appartement bleef de bewoner wel steeds bij de nepcontroleur. De voordeur bleef echter op een kier staan, waardoor een kompaan van de nepcontroleur het appartement kon betreden.

De daders slaagden er op die manier in om in beide appartementen geld en juwelen te stelen. In een appartement werd ook nog de bankkaart van het slachtoffer gestolen.

Tips:
“Wees steeds alert wanneer iemand aan de deur belt. Indien je niemand verwacht, vraag vooraleer je opendoet waarvoor de persoon aanbelt. Indien je dan de zaak niet vertrouwt, kan je gewoon beslissen om niet open te doen. 
Elke controleur die aanbelt, moet zich steeds kunnen legitimeren met een officiële badge en in Vlaanderen moet hij of zij je steeds kunnen aanspreken in het Nederlands. 
Iedereen die verdachte handelingen, personen of voertuigen ziet, kan dit steeds onmiddellijk melden aan de politie via het nummer 101. Je belt beter een keer te veel dan te weinig.”

Wie getuige was van deze feiten of meer info daarover heeft, kan dit steeds melden via 056 29 22 29 of via pz.vlas@police.belgium.eu.

 
 
FVW / Bron: PZ Vlas

Geplaatst op 05.03.2019

5de Kleine Steepletocht-Zonneburcht 17 maart Waregem

Omgeving Waregem en Nieuwenhove 5-9-12-18-25 km
- Startplaats: school Zonneburcht Sint-Jozefstraat 3, 8790 Waregem. De school is gemakkelijk bereikbaar vanaf het station dat zich op ongeveer 850m bevindt.
- Startuur: 07.00u tot 15.00u (Laatste afstempeling wandelboekjes om 18.00.)
- Km: 25km-12.00u, 18km-13.00u, 12km-14.00u, 9km-15.00u, 5km-15.00u. Elke wandeling is uitgestippeld met pijlen.
- inschrijvingsgeld: € 1,50 leden van de federatie, niet leden € 2,00. Voor elke deelnemer is er een geschenk.
Een warme maaltijd is te verkrijgen aan € 12 per persoon. Voor de kinderen zijn er frietjes met frikadellen voor slechts €5.
Er Is een bijkomende rustpost in de toonzaal van veranda's Van Der Bauwhede. We krijgen er fruitsap of een gratis streekbier, aangeboden door Brouwerij Dikke Jan uit Desselgem.

Wandelsport Vlaanderen vzw heeft een goed doel dit jaar. Het is de WalkOn 2019. En vzw Het Wandelend Paard is uitverkozen om dit doel te steunen.

 

FVW / Bron: Stad Waregem

Geplaatst op 04.03.2019

200.000 kachels in West-Vlaanderen zijn aan vervanging toe

Vandaag lanceert het West-Vlaamse Stroomop uit Kuurne samen met 40 Vlaamse ondernemers, waaronder 12 West-Vlamingen (Roger Van Dale uit Brugge, Demuynck Heist uit Heist-aan-Zee, Green Coast Energy uit Ettelgem, Ferydel Feryn uit Ichtegem, VARM uit Wevelgem, Verhulst verwarming uit Kortemark, Stone & Fire uit St-Idesbald, Mauws uit Waregem, E Technics uit Roeselare, Kachels Vanhecke uit Izegem, Vanderhaeghe Patrick uit Ieper en Renders Eco-Chauffage uit Dranouter), voor de derde keer de actie vervangjeoudekachel.be om de luchtkwaliteit in Vlaanderen te verbeteren. Voor elke kachel ouder dan 10 jaar die wordt vervangen door een performanter model, verlenen zij tot eind maart een premie van 300 euro.

Uit recent grootschalig onderzoek blijkt immers dat 1/3 kachels in België ouder zijn dan 10 jaar. In West-Vlaanderen zijn meer dan 522.000 kachels (gas, hout, houtpellets of steenkool) actief. De kachel is dus nog steeds een populair gegeven in de woonkamer van de West-Vlaming. De houtkachel is echter het populairst in West-Vlaanderen. Meer dan 1 op 4 (27,7%) West-Vlamingen met een kachel in huis gebruikt een houtkachel om zijn huis te verwarmen (als hoofd- of bijverwarming). Dat is een enorm verschil tegenover de rest van Vlaanderen waar significant minder verwarmd wordt met hout. (Antwerpen: 8,9%, Vlaams-Brabant: 13,6%, Oost-Vlaanderen: 12,3%, Limburg: 4,9%). 38,1% van de kachels in West-Vlaanderen of meer dan 200.000 exemplaren zijn ouder dan 10 jaar en zijn dringend aan vervanging toe.

 
FVW / Bron: Stroomop

Geplaatst op 04.03.2019

Geanimeerde gezinszoektocht te Wervik

Op zondag 10 maart 2019 wordt de nieuwe KD-zoektocht voorgesteld door Toerisme Wervik en Gezinsbond Wervik: ‘Met Jaek & Nink in dé Werrviksche kèrrke’, intussen al de 4de de onze reeks van gezinsvriendelijke wandelingen in Wervik.

Het wordt een leuke afsluiter van de krokusvakantie: kinderen tussen 8-12 jaar leren op een speelse manier het rijke verleden van de monumentale Sint-Medarduskerk kennen en onderweg krijgen de (groot)ouders of begeleiders interessante weetjes over de kerk met kathedraalallures mee.

De monumentale Sint-Medarduskerk die destijds al grote indruk maakte op de aartshertogen Albrecht en Isabella, herbergt vele mysteries... Wie is Sint-Medardus, van wie is het praalgraf, wat betekende de beeldenstorm voor de Sint-Medarduskerk, welke figuren staan op de prachtige preekstoel, waarom noemt men de crypte in de volksmond 'de baronkelder' en is er nu echt een ondergrondse tunnel naar het Kapittel?

De Westhoek K(a)D(ee)-figuurtjes Jaek en Nink nemen de deelnemers mee op sleeptouw.

Voor de gelegenheid brengen vertellers spannende verhalen tot leven. En na afloop sluiten we gezellig af met een hapje en een drankje.

Voor zij die al andere plannen hebben op 10 maart: geen nood. Vanaf 12 maart is een doe-pakket voor slechts € 5 te koop aan de balie van Toerisme Wervik. Hierin vind je onder meer een prachtig geïllustreerd boekje (met tekeningen van Wervikse tekenaar Dieter Durnez met daarin alle opdrachten en heel wat leuke weetjes voor groot en klein. Hiermee kan je de zoektocht in gezinsverband tot een goed einde brengen.

Start naar keuze om 14.30 - 15.00 - 15.30 of 16.00u aan de ingang van de Sint-Medarduskerk (max. 16 pers/groep).

Inschrijven kan voor 7 maart op www.wervik.be/toerisme of aan de balie van de dienst Toerisme, Koestraat 63 Wervik.
Prijs: volwassenen 9 euro, kinderen jonger dan 12 jaar euro; leden Gezinsbond 8 euro, kinderen jonger dan 12 jaar lid Gezinsbond 4 euro; sociaal tarief volwassenen 1,8 euro, kinderen sociaal tarief 1,2 euro.

 

FVW / Foto FVW

Geplaatst op 04.03.2019

Oproep tot getuigen

Maandagochtend 04 maart rond 03.50 uur werd er ingebroken in een juwelierszaak te Harelbeke in de Gentsestraat rechtover de kerk. Hierbij trad het buitenalarm in werking.

In kader van het verder onderzoek vraagt de politiezone Gavers (Harelbeke-Deerlijk) aan eventuele getuigen om zich kenbaar te maken.

Heeft u maandagochtend tussen 03.30 en 04.00 uur iets verdachts opgemerkt in het centrum van Harelbeke in de omgeving van de kerk, dan horen wij het graag.

Anonimiteit verzekerd. 
Tel. 056/733.511.
Mail: politie@pzgavers.be

 

FVW / Bron PZ Gavers

Geplaatst op 04.03.2019

Stadsbestuur Waregem koopt 500 extra rookmelders

Verkoop rookmelders in de stadswinkel i.f.v. brandveilige woningen.
In het kader van de brandveiligheid van de Waregemse woningen werden in mei 2018 infosessies georganiseerd in samenwerking met HVZ Fluvia. Sindsdien zijn ook rookmelders te koop in de stadswinkel. Hiervoor werden 500 optische rookmelders aangekocht bij firma F.P.C. bvba. In de stadswinkel worden de rookmelders aangeboden aan 10 euro per stuk. "Intussen zijn er 402 stuks verkocht. Het stadsbestuur start een nieuwe procedure op voor de aankoop van 500 extra rookmelders." Aldus schepen van woonbeleid Rik Soens (CD&V).

 
FVW / Foto FVW)

Geplaatst op 04.03.2019
4211 artikelspagina's: 1 ... 6 7 8 9 10 <<< 11 >>> 12 13 14 15 16 ... 422