Onafhankelijke digitale krant voor Zuid-West-Vlaanderen

Zoeken

Uw reclame op deze site
voor slechts 0,70 per dag
Alle info: klik hier

Welkom

Gratis plaatsen wij uw foto('s) op deze site met de daarbijhorende tekst,voor verenigingen, sportclubs, diverse bijeenkomsten, familie gebeurtenissen, optredens, stads activiteiten enz...

Iedereen kan ook zelf één of meerdere foto's in hoge resolutie met een daarbij horende tekst van zijn of haar vereniging sportclub enz... zoals hierboven vermeld opsturen naar : zuid.west.vlaamsemedia@gmail.com.

Contact Redactie & Verantwoordelijke uitgever: Bernard Decock
E-mail: zuid.west.vlaamsemedia@gmail.com
Gsm: 0495 25 45 47

Mainstream Music Band herdenkt 75 jaar Bevrijding

Voor Mainstream Music Band breekt stilaan de eindejaarsperiode opnieuw aan. Dit jaar zijn we er noodgedwongen wat vroeger bij dan andere jaren. Onze eindejaarsshows schuiven voor een keer namelijk een poosje vooruit in de tijd.

Om de 75ste verjaardag van de Landing in Normandië en de Bevrijding van Kortrijk te vieren, wordt het jaarprogramma lichtjes aangepast. In september 1944 werd Kortrijk immers bevrijd na WO II. Omdat een passend eerbetoon te geven, verhuizen de traditionele eindejaarsshows zowel temporeel (6 en 7 september ipv eind november) en geografisch. De bigband geeft zijn shows immers ten beste in de mooiste schouwburg van het land, de Kortrijkse Schouwburg.

Op vrijdag 6 en zaterdag 7 september wordt een passend tribuut gebracht aan de vele helden die de Duitse bezetter verdreven en een einde maakten aan vijf jaar van doffe ellende. Het Kortrijkse oorlogs- en bevrijdingsvehaal is op zijn minst interessant en memorabel te noemen.

Traditiegetrouw doet het orkest dit niet alleen, maar worden enkele gasten uitgenodigd om de herdenking de nodige luister bij te zetten.

De muzikale samenwerking zoeken ze bij een harmonieorkest uit Kortrijk-Bissegem, Concertharmonie Crescendo. Voor de vocale ondersteuning lenen de heren en dames van het Sint-Martinuskoor van Avelgem hun stemmen. Samen brengen ze de muziek van toen in een ongewone, maar ongewoon mooie combinatie.

Het eerbetoon heeft ook een evocatief kantje. Niemand minder dan Leah Thys, de grande dame van het Vlaamse theater- en televisielandschap, zal de avond aan elkaar praten. En wellicht brengt ze ook enkele nummertjes van haar alter ego, Marlene Dietriech.

Het beloven alvast twee topavonden te worden, zowel muzikaal als evocatief. Concerten vinden plaats op vrijdag 6 en zaterdag 7 september, telkens om 20.00u in de Schouwburg van Kortrijk. Kaarten kosten 20 €, en kunnen besteld worden ofwel telefonisch op 056/23 98 55 ofwel online via www.schouwburgkortrijk.be.

 

FVW / Bron: Mainstream Music Band

Geplaatst op 22.04.2019

"Wilde Westen" Kortrijkse Rapper & Ex-Belgisch Kampioen Lowie D’haeseleer (LowG) lanceert muziekvideo met Catharsis Productions

"Wilde Westen" Kortrijkse Rapper & Ex-Belgisch Kampioen Lowie D’haeseleer (LowG) lanceert muziekvideo met Catharsis Productions

Kortrijkse Rapper Lowie D’haeseleer (LowG) lanceert de video “Wilde Westen” uit i.s.m. Catharsis Productions

Kortrijkzaan Lowie D’haeseleer, oorspronkelijk afkomstig uit Heestert, liet afgelopen winter z’n eerste EP “Van Den Oudn Stempel” op de wereld los. Na een zegetocht langs verschillende wedstrijden, het afronden van z’n opleiding en z’n eerste muzikale baby is er nu nieuw werk op komst in samenwerking met Kortrijkse producer Chilo Derieuw van Catharsis Productions.

2016. Op het West-Vlaamse rapkampioenschap “De Bestn Vant Westn” verschijnt Lowie als vanuit het niets, schuift de oude garde op zij, en gaat met de titel gaan lopen. Provinciaal kampioen nog voor z’n 20e, en dat lijkt slechts het begin. 
Later dat jaar wordt Lowie in Antwerpen gekroond tot één van de twee Vlaamse finalisten van End of the Weak, België’s enige nationale rapwedstrijd. Tijdens de finale in de VK in Molenbeek laat hij uiteindelijk z’n competitie met een duidelijke achterstand achter zich. LowG gaat naar het Wereldkampioenschap End of the Weak 2017 in Praag. Dit jaar werd hij door DJ Proceed (organisatie EOW België) gekozen om jurylid te zijn op de wereldfinale in Parijs.

Lowie D’haeseleer, woont in Kortrijk en werkt als jeugdopbouwwerker bij Uit De Marge. Na z’n overwinning op het BK en z’n WK-ervaring sleept hij nog een finaleplaats in de wacht op Redbull’s “Bekvechten”-Rapbattle en begint hij meer vraag naar optredens te krijgen., In oktober 2018 laat hij z’n EP “Van Den Oudn Stempel” los op de wereld. Daarna werd het even stil.

In maart verschijnt de aankondiging: Lowie slaat dan handen in elkaar met Catharsis Productions, multimediaproductiehuis waar onder andere Kortrijkse producer Chilo Derieuw, in de muziekwereld beter gekend als Chillow, z’n thuisbasis vindt. Chilo werkte eerder samen met grote namen in en buiten het genre als Brihang, Jeffrey Jefferson (Ertebrekers), El Da Sensei (Artifacts, VS), NTREK & Flip Kowlier.

“Jong geweld als LowG, fris met een overdosis aan energie en motivatie boost ons producersteam om harde nummers te maken. Sowieso” stelt Chilo, die met dit project allerminst aan z’n proefstuk toe is.

“LowG leerden we kennen bij De Stroate toen we onze eerste stappen in het Kortrijkse Jeugdcentrum Tranzit aan het zetten waren. In een sneltempo verwierf hij bovenop z’n natuurtalent de nodige competenties in onze artistieke workshops. Dat hij na z’n traject kan doorstromen naar een team als Catharsis Productions is een perfect voorbeeld van waar we nu met ons ondernemerschapsproject Weefsel verder op inzetten” zegt Siebrand Craeynest, Projectmedewerker Ondernemerschap bij De Stroate”

“Onlangs sloot ik me aan bij het Catharsis Productions team om samen met Chillow een project op poten te zetten.” zo zegt Lowie “Ter aankondiging besloten we om DIRECT al een eerste single te droppen. Baadasssss verzorgde de beat en dat bracht een grote honger met zich mee. Ondertussen zit ik met Chillow in de Catharsis studio het album aan elkaar te breien. Stay Tuned.”

Op 22 april, paasmaandag, verschijnt het eerste resultaat van de samenwerking tussen Lowie & Chilo, de single “Wilde Westen”, met een beat voorzien door Baadasssss.

Link naar de videosingle:
https://www.youtube.com/watch?v=na-pRXciaUI

 
FVW / Bron: Wilde Westen

Geplaatst op 22.04.2019

Stad Nieuwpoort maakt zich klaar voor derde editie Nieuwpoort Drivers Days

In het laatste weekend van april vormt de Zeedijk in Nieuwpoort-Bad voor de derde keer het decor voor de Nieuwpoort Drivers Days. Op de populaire tweedaagse zijn de meest tot de verbeelding sprekende wagens te bezichtigen. Het grote publiek is welkom op zaterdag 27 en zondag 28 april 2019.

Op en rond de Zeedijk kan men spectaculaire wagens bewonderen. Naast 100 % elektrische wagens zullen ook Dreamcars, oldtimers, klassieke voertuigen en sportauto’s aanwezig zijn.
Bovendien kunnen autoliefhebbers zich inschrijven voor de Dream Car Rally en de Classic Rally. De rally’s zijn tijdens de vorige edities uitgegroeid tot een geliefd voorjaarsensemble aan zee en lopen langs de mooiste wegen van de Westkust en de achterliggende polders. Beiden gaan van start op de Zeedijk ter hoogte van De Barkentijn.

Op zondag 28 april verwelkomt de organisatie unieke oldtimers voor het prestigieuze Concours d’Elegance. Deze wedstrijd vindt plaats vanaf 13.00u. op de Zeedijk en de uitreiking wordt voorzien om 18.00u.

 

FVW / Bron: Stad Nieuwpoort

Geplaatst op 22.04.2019

Grootste Europese para-equastrian dressagewedstrijd in Waregem

Van vrijdag 26 tot en met zondag 28 april 2019 organiseert de ruiterclub Quadrille in Sport Vlaanderen Waregem de International Para-Equestrian Dressage Competition CPEDI***. Tijdens deze competitie strijden 99 ruiters met een fysieke beperking uit 22 landen voor een kwalificatie plaats voor de Paralympische Spelen van Tokyo 2020 en Europese Kampioenschap in Rotterdam deze zomer. Op zaterdag 27 april kunnen zowel de ruiters als de bezoekers deelnemen aan een barbecue in “Our road to Gold”, een organisatie in samenwerking met Hogeschool VIVES uit Kortrijk.

Tijdens de International Para-Equestrian Dressage Competition CPEDI*** zullen een hondertal professionele para-ruiters er alles aan doen om zich te selecteren voor het aankomende EK in Rotterdam en Tokyo 2020. Door het grote aantal inschrijvingen besliste Quadrille om twee wedstrijdpistes in te richten op het Sport Vlaanderen-complex in Waregem .

Grootste competitie binnen Europa en de wereld 
De competitie van Quadrille verwacht atleten van 22 verschillende nationaliteiten en mag zich hiermee de grootste binnen Europa en de ganse wereld noemen. Voor de editie van 2019 trekt Quadrille naar Waregem. Door het internationale deelnemersveld krijgt de vierdaagse wedstrijd zowel online als offline veel aandacht. Vorig jaar hadden ze meer dan één miljoen views op sociale media. Ruiterclub Quadrille is dan ook een sterke speler in de para-equestrian-wereld.

Paralympische medaillewinnaars present 
Binnen het deelnemersveld bevinden zich enkele grote namen zoals lee Pearson(GBR), Pepo Puch(AUT) en Angelica Trabert(GER)), medaillewinnaars op de Paralympische Spelen in Rio de Janeiro in 2016. Daarnaast neemt ook een recordaantal van negen Belgische ruiters deel onder wie Diana Bottger, Manon Claeys, Ulrieke Dekeyzer, Anneke De Vree, Arthur Dieusart, Barbara Minneci, Kevin Van Ham, Evelyne Van Looveren en Ciska Vermeulen. De ‘Quadrille Ambassadeur’ van 2019 is Angelica Trabert, meervoudig medaillewinnaar, en anesthesiste van beroep. Haar motto is ‘Ability Counts’, ze zegt dan ook ‘I was born privileged, capable to do anything I set my mind on, even though I have a handicap. As a role model, I want to ensure others to live their life !

Stijlvolle barbecue in Gouden-Stijl 
Op zaterdagavond 27 april organiseert Quadrille zowel voor de ruiters als bezoekers een BBQ. De opbrengst is ter ondersteuning van de para-ruiters. Voor de organisatie ervan ging zij voor het tweede keer een samenwerking aan met enkele studenten Eventmanagement van Hogeschool VIVES in Kortrijk. De studenten kozen voor een barbecue in gouden-stijl om het jacht aan goude medailles extra in de kijker te zetten.

Studenten eventmanagement ondersteunen Internationaal Para-Dressuurtoernooi van Quadrille

Van vrijdag 26 tot en met zondag 28 april 2019 vind in Sport Vlaanderen Waregem de International Para-Equestrian Dressage Competition CPEDI*** plaats. Voor deze editie sloegen Quadrille en 5 studenten eventmanagement van VIVES Kortrijk de handen in elkaar. In het kader van hun opleiding kregen zij de opdracht om op zaterdag 27 april een thematische barbecue te organiseren.

Barbecue in stijl
De voornaamste opdracht van de tweedejaarsstudenten uit Kortrijk was het organiseren van een barbecue op de voorlaatste avond van het hele gebeuren. Uit verscheidene ideeën kozen de studenten het thema ‘Our Way To Gold’ omwille van de duidelijke link met de aanloop naar de 16de Paralympische Zomerspelen in Tokio. De studenten wilde het team gevoel naar voorschuiven. Met de boodschap Our Way To Gold wilden ze iedereen in de kijker zetten. De barbecue in dit concept kon rekenen op bijna 300 deelnemers. De opbrengst ervan dient als ondersteuning voor de para-ruiters. “De sfeer was uitstekend en heel familiale, zegt Anne d’Ieteren, managing director van Quadrille.

De studenten van VIVES zorgden ook voor de creatie van enkele posts op social media.

 

FVW / Bron: Sport Vlaanderen Waregem

Geplaatst op 22.04.2019

Succesvolle Week van de Markt te Nieuwpoort

De eerste week van de paasvakantie 2019 werd uitgeroepen tot ‘Week van de Markt’ in West-Vlaanderen. De slogan van de campagne luidde ‘De markt is altijd een beetje vakantie’ en liep van 8 t.e.m. 14 april 2019.
Op vrijdag 12 april 2019 was het de beurt aan de Nieuwpoortse markt. Elke bezoeker kreeg bij aankoop een lotje. In totaal werden meer dan 3.000 lotjes verdeeld. Een fantastisch resultaat!
Rond het middaguur vond de trekking plaats van de winnende lotjes. Burgemeester Geert Vanden Broucke en Schepen van Lokale Economie Ann Gheeraert waren present om de gelukkige winnaars uit te loten.
Op de markt van Nieuwpoort werden maar liefst 35 prijzen verloot, waaronder een hoofdprijs van 300 euro, een Weekendje Weg in West-Vlaanderen. Ook Stad Nieuwpoort gaf vijf prijzen weg.

FVW / Bron: Stad Nieuwpoort

Geplaatst op 22.04.2019

Vernieuwde Stedelijke basisschool noord Hulste organiseert voor de 34ste keer Rommelmarkt

Op zondag 28 april organiseren de ouderraad, directie en leerkrachten van SBN Hulste opnieuw hun jaarlijkse rommelmarkt. Dit is voor de school hét evenement van het jaar. Na de vernieuwingen die werden en worden doorgevoerd op de school hoopt men de topeditie van vorig jaar te overtreffen. “Dat zal niet gemakkelijk zijn”, zegt Hilde Delanote, de nieuwe voorzitster van de ouderraad. ”Vorig jaar hadden we schitterend weer, waardoor de bezoekers alle tijd namen om te snuisteren, en achteraf ook wat langer bleven hangen om iets te drinken. Sowieso zal er terug een ruim en zeer gevarieerd aanbod zijn van tweedehandsmaterialen: kledij, boeken, speelgoed, elektro, juwelen enzovoort. Het principe van onze rommelmarkt is simpel maar geniaal. Op vrijdag en zaterdag halen onze medewerkers bij de inwoners van Hulste alle oude spullen op die ze graag kwijt willen. Al dit gerief wordt gesorteerd en per categorie te koop gesteld in de klaslokalen, speelplaats en turnzaal. ”
De school onderging de laatste 2 jaar heel wat veranderingen. Ongetwijfeld zullen de nieuwe moderne klaslokalen opvallen voor de bezoekers. Ook de speelplaats werd een stuk groener. “De opbrengsten van de rommelmarkt gaan onder andere naar dit speelplaats project”, zegt Leen Pison, directrice van de school. “We hebben nu een mooi grasveld, en zelfs een krijtbord buiten, waardoor de leerlingen soms in de open lucht les kunnen krijgen, fantastisch toch?”.

De rommelmarkt gaat door op 28 april in de school in de Tieltsestraat. Naast om oude spullen te kopen kan je er ook terecht om iets te eten of te drinken, vanaf 9.30u 's ochtends.

 
FVW / Bron: SBN Hulste

Geplaatst op 22.04.2019

Expositie Serge Moreel: The American Golden Century

"Meer dan honderd jaar vatten in één beeldend project? Hoogmoedig en ambitieus, een beetje zoals de Amerikaanse droom: de plicht tot het nastreven van succes. Maar tegen welke prijs? We zien anekdotische verhalen uit die honderd jaar beeldenvloed: over mens, dier en milieu."
 
Kunstenaar Serge Moreel schetst aan de hand van een aantal kleurrijke en expressieve schilderwerken een beeld van de Amerikaanse 20ste eeuw. Hierbij wordt speciaal aandacht gegeven aan de rol van de Amerikanen tijdens de Eerste Wereldoorlog én de gevolgen van deze oorlog voor de Verenigde Staten.
 
Hij schildert een aantal anekdotische scènes, waarachter een groter verhaal schuil gaat. De werken zitten vol symboliek en geven een aparte kijk op het streven naar The American Dream. Waregem, WOI en het paard nemen een prominente rol in in deze uitzonderlijke tentoonstelling, die dan ook perfect past binnen de contouren van het bezoekerscentrum HIPPO.WAR.
 
 

Tijdelijke tentoonstelling 24 april - 30 juni
Bezoekerscentrum HIPPO.WAR, Holstraat 95, 8790 Waregem
Woensdag tot zondag van 14.00u tot 18.00u.

FVW / Bron: Stad Waregem

Geplaatst op 22.04.2019

Dames Vaste Vuist Lauwe schitteren in provinciale voorronde gymnastiek

Vorig weekend namen de dames van sportgroep Vaste Vuist Lauwe deel aan de 2e provinciale voorronde toestelturnen AB-niveau.

Noa Vantomme (B12) mocht de spits afbijten. Ze mistte een beetje haar start, maar kon zich goed herpakken op de volgende toestellen. Ze kon opnieuw de 1e plaats in het open klassement veroveren.
Alice Francoy en Lise Verhaeghe (A13) maakten indruk op hun eerste wedstrijd voor het grote publiek sinds ze naar de Topsportschool in Gent gaan. Beiden toonden reeds nieuwe elementen ondanks blessureleed. Deze vinnige dametjes behaalden respectievelijk de 4e en 3e plaats.
Bij de B16+ toonde Tine Depickere een stabiele wedstrijd en werd 9e. Niki Delporte en Anke Dejonghe lieten hier en daar een steekje vallen en werden 25e en 27e.
Katlijn Vlaeminck turnde bij de A10 haar eerste volle wedstrijd na een voetblessure. Ze behaalde ondanks enkele fouten een bronzen medaille op een zucht van zilver.
Bij de categorie B11 behaalde Gitta D'Hooghe een mooie 3e plaats en Julie Stragier werd 24e.
De meisjes B10 sloten het weekend in schoonheid af met een gouden medaille voor Lou De Rudder en zilver voor Emme Dhelft.

 

FVW / Bron: Vaste Vuist Lauwe

 

Geplaatst op 20.04.2019

Dinsdagmarkt Zwevegem floreert

De wekelijkse dinsdagmarkt doet het goed. "Elke week is er een mooi aanbod voor de beste prijs. De mensen komen naar Zwevegem voor de aangename sfeer en het sociale contact, waar kunnen mensen elkaar zo spontaan ontmoeten als tijdens een uitstapje naar de markt? Wekelijks kan je verse bloemen en planten kopen. Voor lekkere verse vis, verse vleeswaren en verse groenten en fruit kan je terecht bij telkens 2 grote kramen. Ook de bakker, het snoepkraam, het kippenkraam en het pizzakraam zijn al vele jaren vaste marktkramers. Bovendien zijn er regelmatig acties op de markt waarbij de klanten verwend worden. Op 9 april was er "De week van de markt" met een mooie prijzenpot en een vakantiecheque ter waarde van 300 euro geschonken door het Lokaal Bestuur van Zwevegem. Vanuit dienst Lokale Economie zijn ze de marktkramers dankbaar voor hun enthousiasme en loyaliteit. De winnaars van de prijzenpot worden binnenkort bekend gemaakt.”

 
FVW / Bron: gemeente Zwevegem
 

Geplaatst op 20.04.2019

Desselgemse koor Qui-Vive organiseert concert ‘From Dusk Till Dawn

Omschrijving van het evenement:

Titel: From Dusk Till Dawn
Datum: zondag 12.05.2019 om 17.00u in het Oblatenauditorium (kunstacademie Waregem)

Kaarten: volwassenen: 10 euro – kinderen (-12): 5 euro

Op zijn eigen karakteristieke wijze leidt het Desselgems gemengd koor Qui-Vive u van de avond naar de ochtend onder de sfeervolle begeleiding van een vleugelpiano en een harp. We worden doorheen de avondschemering en het avondmaal geloodst naar stemmige wiegeliedjes om bij het ochtendgloren de eerste bedrijvigheid te horen ontwaken naast een dronken matroos. De nacht kent vele facetten : van mystieke dankbaarheid voor de dag en liefdevol samen eten met vrienden tot de houten kop van ontnuchtering.

Qui-Vive kijkt ernaar uit jullie mee te nemen op deze boeiende muzikale wandeling op zondag 12 mei om 17 uur in het Oblatenauditorium in Waregem te ontvangen.

 

FVW / Bron: Qui-Vive

 

Geplaatst op 20.04.2019
4448 artikelspagina's: 1 ... 7 8 9 10 11 <<< 12 >>> 13 14 15 16 17 ... 445