Onafhankelijke digitale krant voor Zuid-West-Vlaanderen

Zoeken

Uw reclame op deze site
voor slechts 0,70 per dag
Alle info: klik hier

Welkom

Gratis plaatsen wij uw foto('s) op deze site met de daarbijhorende tekst,voor verenigingen, sportclubs, diverse bijeenkomsten, familie gebeurtenissen, optredens, stads activiteiten enz...

Iedereen kan ook zelf één of meerdere foto's in hoge resolutie met een daarbij horende tekst van zijn of haar vereniging sportclub enz... zoals hierboven vermeld opsturen naar : zuid.west.vlaamsemedia@gmail.com.

Contact Redactie & Verantwoordelijke uitgever: Bernard Decock
E-mail: zuid.west.vlaamsemedia@gmail.com
Gsm: 0495 25 45 47

Opgepast voor zakkenrollers op de Paasfoor

De Kortrijkse Paasfoor brengt traditioneel veel volk op de been ... jammergenoeg ook mensen met minder goede bedoelingen: gauwdieven. Voor hen is veel volk op een relatief kleine oppervlakte het ideale werkterrein.

Bezoek je de paasfoor? Hou dan zeker volgende preventietips in het achterhoofd:

loop niet te koop met je waardevolle voorwerpen
hou je handtas, portefeuille, rugzak, smartphone ... in het oog en draag deze dicht bij jou op drukke plaatsen
wees waakzaam voor toevallige duwtjes en/of opschudding bij grote drukte
laat je niet knuffelen door vreemde personen
pas op bij het wisselen van eurobiljetten of het afhalen van geld aan de automaat
denk goed na over welke zaken je meeneemt naar de Paasfoor en verdeel deze over meerdere zakken 
Aarzel niet, en bel naar 1701 bij het zien van verdachte personen of gedragingen. Je belt beter een keer te veel dan te weinig.

 

FVW / Bron: PZ VLAS

Geplaatst op 19.04.2019

Emmily Talpe, Burgemeester Ieper op ronde met de arbeiders van Stad Ieper

De nieuwe Ieperse bestuursploeg zit nu al een paar maanden stevig in het zadel. Er zijn al een aantal beslissingen genomen zoals het proefproject Menenstraat of het herwerkte terrassenreglement.

Achter de schermen werkt het bestuur ook hard aan een nieuwe meerjarenplanning. Daarvoor consulteert het stadsbestuur zoals bekend de brede bevolking via bevragingen (Kvraagetaan en Doortocht Boezinge) en nieuwe vormen van participatie zoals infomarkten.

Maar ook de stadsdiensten worden geraadpleegd. Zo werkt burgemeester Emmily Talpe momenteel een ‘grand tour’ van de stadsdiensten af: ze bezoekt elke dienst om enerzijds het stadspersoneel te leren kennen en anderzijds te luisteren wat hun noden en visies zijn.

Hier en daar steekt ze zelf de handen uit de mouwen om proefondervindelijk te ervaren hoe de diensten werken. Op woensdag 10 april 2019 trok burgemeester Talpe bijvoorbeeld naar de technische dienst en ging ze mee met de herstelploeg voetpaden.

De burgemeester stak zelf de handen uit de mouwen in Kanonweg en hielp de stadsarbeiders bij de heraanleg van een stuk voetpad.

Burgemeester Talpe: "Ook achter de schermen werken we momenteel hard aan het invoeren van software die de meldingen via onze website moet automatiseren. Zodat we een en ander goed kunnen opvolgen en de dubbele manuele input zoveel mogelijk proberen te vermijden. Ik wil ook een oproep doen aan alle Ieperlingen om zoveel mogelijk problemen te melden via de website van de Stad. Want we kunnen zelf onmogelijk continu rondrijden in de stad en deelgemeenten. Doen dus !"
FVW /Foto Westhoek.be

 

Geplaatst op 19.04.2019

Happy Trip combineert hotelverblijf met voordelig treinticket

Westtoer presenteert milieuvriendelijke vakanties met de trein

Heerlijk autovrij: deze woorden omschrijven perfect de nieuwe vakantieformule Happy Trip in West-Vlaanderen. Westtoer, De Lijn en NMBS spelen hiermee in op de vraag naar meer duurzame vakanties. Wie een logies reserveert, kan meteen ook een voordelig trein/tram/bus-ticket boeken. Voor het logiesaanbod in West-Vlaanderen werkt Westtoer samen met 100 hotels en b&b’s in de provincie. Happy Trip biedt het perfecte antwoord voor wie voordelig, comfortabel en duurzaam op vakantie wil.

Vakantiegangers kunnen met Happy Trip niet alleen naar de badplaatsen aan de Kust maar ook naar steden als Brugge, Roeselare, Kortrijk, Ieper, Diksmuide, Poperinge en Veurne.

Ecologische voetafdruk
Sabien Lahaye-Battheu, gedeputeerde en voorzitter Westtoer: “De hedendaagse toerist is zich meer bewust van de ecologische voetafdruk. Happy Trip is een milieuvriendelijke reisformule naar de zee en de West-Vlaamse steden waar je ook zonder auto een heerlijke vakantie kan doorbrengen. Toeristen die per trein reizen, zorgen voor minder files, minder parkeerproblemen en een mooier openbaar domein. Dichtbij-vakanties zijn sowieso een goed idee voor wie begaan is met het milieu: de CO2-impact van een vliegreis naar Barcelona is 80 keer groter dan van een weekendje naar zee met de trein.”

Autovrije vakantie
Voor Happy Trip werkt Westtoer samen met tal van partners. Luc Abbeloos, directeur marketing bij Westtoer: “De deelnemende logiesuitbaters spelen een cruciale rol: zij bieden al hun gasten die online boeken de mogelijkheid om trein, tram- en bustickets te reserveren aan een uitzonderlijk tarief. Naast de logiesondernemers zijn er nog meer toeristische actoren die de autovrije vakantieformule mogelijk maken: fietsverhuurders, musea, attracties, greeters. Vandaag komen al heel wat Belgen met de trein op vakantie in West-Vlaanderen. De initiatiefnemers van Happy Trip hopen nog meer vakantiegangers te overtuigen om heerlijk autovrij te reizen.”

Voordelige tickets
Vakantiegangers die online bij één van de deelnemende logiesuitbaters reserveren, krijgen een voorstel om met het openbaar vervoer te reizen. Met een gepersonaliseerde code kost een treinrit (heen- en terug vanuit elk Belgisch station) slechts 9,80 euro per persoon. Een bus- en tramticket kost 1,60 euro per persoon. Kinderen tot 12 jaar reizen gratis met de trein. “Zelfs voor een gezin met drie kinderen kost de treinreis minder dan een dag de auto parkeren. Het plezier krijg je er gratis bovenop”, aldus Luc Abbeloos.

De trein alsmaar populairder
Een recordaantal van 243,9 miljoen reizigers koos in 2018 voor de trein. De trein wordt daarmee alsmaar populairder. Reizigers nemen niet alleen de trein om naar het werk of naar school te gaan, maar ook in hun vrije tijd. Voor hen is de trein een comfortabel, snel en duurzaam alternatief voor de wagen en de files.

NMBS speelt daar sterk op in, door het treinaanbod uit te breiden en extra voordelige treintickets te lanceren, zoals Happy Trip. Dankzij de samenwerking met Westtoer is het voor de reiziger nu nog aantrekkelijker om het verblijf in West-Vlaanderen en het vervoer per trein te combineren.

Happy Trip is te boeken via www.westtoer.be/happytrip.

Meer informatie is ook terug te vinden via www.nmbs.be/happytrip.

 

FVW / Bron: Westtoer

Geplaatst op 19.04.2019

Inschrijven rommelmarkt SINKSEN kan vanaf 29 april

Vlaanderens grootste rommelmarkt is een vaste waarde tijdens SINKSEN. Op zondag 9 en maandag 10 juni palmen 1.362 standhouders de Kortrijkse straten in. Goed voor een parcours van bijna 7 kilometer.  

De route slingert van Veemarkt tot Grote Markt, van winkelwandelgebied en Schouwburgplein tot Doorniksestraat richting Overleie, langs de Diksmuidekaai en Ijzerkaai naar het Sint-Amandsplein en maakt zo de verbinding met zowat alle feestlocaties.

Plaatsje reserveren? 

Inschrijven voor de rommelmarkt kan enkel online via www.sinksen.be, vanaf maandag 29 april om 19 uur. Voor een stand van 5 meter breed betaal je 12 euro. Zorg dat je op maandag 29 april een computer met een stabiele internetverbinding gebruikt. Hou er bovendien rekening mee dat vorige jaren tijdens de eerste 7 minuten meer dan de helft van de plaatsen verkocht waren. Om iedereen een gelijke kans te geven, is vooraf reserveren niet mogelijk. Daarom kan je ook maximum 5 plaatsen reserveren. Door het onlineticketsysteem kom je mogelijk eerst in een wachtrij te staan, waar je vervolgens de beschikbare plaatsen per straat te zien krijgt. Je kunt dus jouw favoriete straat en plaats(en) uitkiezen en meteen betalen. De inschrijving is pas rond waar je de tickets ontvangt via mail.  Tel samen met ons af op www.sinksen.be en reserveer daar je stand.

 

FVW / Bron: Stad Kortrijk

Geplaatst op 19.04.2019

Op woensdag 17 april hebben de Provincie West-Vlaanderen en partners een nieuwe een nieuwe gezinsspeurtocht gelanceerd.

Wallemote-Wolvenhof is na Bergelen (Wevelgem) het tweede provinciedomein met een Blob-zoektocht. Tijdens de speurtocht ontstaat er een leuke combinatie tussen natuur, erfgoed en plezier, en worden de speurneuzen spelenderwijs meegenomen naar de groenste plekjes van de Leiestreek.

Zoek mee naar het verdwenen familiejuweel

Deze gezinsspeurtocht is ontwikkeld voor gezinnen voor kinderen van 7 tot 12 jaar. Tijdens hun tocht maken ze kennis met het spookje Wolf en Blob, een huppelend beukennootje met een fijne speurneus. Wolf en Blob hebben in een geheime gang van het kasteel een schatkaart gevonden waarmee ze op zoek gaan naar de dief van een diamanten broche.

Gezinnen kunnen deze speurtocht met een lengte van 2,5 km op eigen houtje doen. De brochure is gratis verkrijgbaar bij verschillende afhaalpunten in ’t West-Vlaamse hart of kan thuis gedownload en afgedrukt worden. Het parcours is geschikt voor buggy’s en rolstoelen.

Week van de Provinciedomeinen

De speurtocht wordt gelanceerd tijdens de Week van de Provinciedomeinen die plaatsvindt van zondag 14 april tot en met maandag 22 april, met als thema ‘Kom op adem’. 
Op maandag 22 april sluit de ‘Week van de provinciedomeinen’ feestelijk af met een gezinshappening in onder andere provinciedomein Wallemote-Wolvenhof. 

 

FVW / Bron: Provincie West-Vlaanderen

Geplaatst op 19.04.2019

Alweer vertraging voor werken aan verkeerswisselaar R8/A19

De start van de werken aan de verkeerswisselaar R8/A19 loopt opnieuw vertraging op, zo blijkt uit het antwoord op een schriftelijke vraag van Tine Soens (sp.a). “De verbinding tussen de R8 en A19 zorgt al jaren voor gevaarlijke situaties, met tientallen ongevallen tot gevolg, maar er komt maar geen schot in de zaak om het verkeersveiliger te maken.”

De verbeteringswerken lopen alweer vertraging op. Ondanks het feit dat de plannen voor de werken al bijna twintig jaar oud zijn, blijft de startdatum onbekend. De grondverwerving is volop aan de gang, maar van een aanbesteding is nog geen sprake. “Voor de werken werd nog geen omgevingsvergunning aangevraagd” zegt Tine Soens, Vlaams parlementslid, “het zal dus nog even duren voor er een structurele oplossing komt voor dit gevaarlijke punt.” Die omgevingsvergunning werd oorspronkelijk voorzien voor eind 2017.

“Naast de timing is ook het kostenplaatje een grote onbekende” vult Maxim Veys (gemeenteraadslid Kortrijk, sp.a) aan. In november 2017 vond nog een infomarkt plaats voor omwonenden en geïnteresseerden, toen werd uitgegaan van werken die in 2020 zouden afgerond zijn. Die deadline zal niet gehaald worden. We zien ook in de begroting dat enkel in 2020 middelen worden voorzien. Eind 2019 starten zal dus óók niet gebeuren.

De inrichting van de verkeerswisselaar is moeilijk leesbaar en veroorzaakt een slechte doorstroming op de R8. Jaarlijks veroorzaakt het punt tientallen ongevallen. “In het nieuwe plan verdwijnen de twee kruispunten met verkeerslichten en komt er een volwaardige wisselaar in de plaats” aldus Veys, “een stuk veiliger dus.”

Zowel Soens als Veys hopen dat een nieuwe Vlaamse regering de investeringen in openbare werken en wegen in West-Vlaanderen serieus aanzwengelt, en er een betere verdeling komt tussen de provincies.

“We worden serieus onderbedeeld in West-Vlaanderen, zeker vergeleken met Antwerpen. Ook VOKA zegt dat.”

 

FVW / Bron: Tine Soens

Geplaatst op 18.04.2019

Jobbeurs Waregem Expo - donderdag 25 april

Op donderdag 25 april organiseert De Werkplek, in samenwerking met VDAB, voor het 5e jaar een grote jobbeurs in Waregem Expo.

Maar liefst 55 standhouders met honderden effectieve vacatures zijn aanwezig tussen 13.00 en 16.30u.

Er is een mix van grote nationale spelers zoals B-Post, Lidl, Defensie, Action, ISS, Familiehulp en sterke regionale bedrijven zoals TVH, Stadsbader, Agristo, Willy Naessens, Alpro, Unilin, Skylux en Ziekenhuis Waregem die vacatures aanbieden voor zowel arbeiders, bedienden als hoger opgeleiden in ondermeer productie, zorg, retail, IT en bouw.

Inschrijving vooraf is niet nodig, parking is gratis.
Twee belangrijke tips voor de bezoekers: na 15u is het altijd iets rustiger op de beurs en vergeet niet om je CV mee te brengen!

Alle info vind je via www.jobevents.be

Wat: Jobevent Waregem
Waar: Waregem Expo
Wanneer: Donderdag 25 april van 13.00 tem 16.30u
Info: www.jobevents.be

 
FVW / Bron: Werkplus

Geplaatst op 18.04.2019

Buitenspeeldag gemeente Zwevegem

Op woensdag 24 april 2019 gaan kinderen opnieuw massaal buiten spelen. Op alle televisiezenders voor kinderen valt niks te beleven, des te meer reden om naar buiten te trekken. Voor de 12de keer neemt gemeente Zwevegem deel aan de Buitenspeeldag. Op site Transfo valt tussen 13.00 u. en 17.00 u. opnieuw heel wat te beleven voor jong en oud. Nieuw dit jaar zijn o.a. lasershooting, workshop streetdance en een heuse kleutertuin.

Je kan er ook de eerste speelweefselroute uittesten. Speelweefsel maakt kindvriendelijke verbindingen tussen verschillende (speel)plekken in de gemeente. De gemeentediensten brengen deze plekken stap voor stap in kaart.

De eerste speelroute ‘Met Zappie op stap’ is 4 km lang en brengt je langs speelpleintjes, groene ruimte, street art,… De wandeling kan makkelijk in twee opgesplitst worden indien je ze nog wil inkorten.
De leden van de kindergemeenteraad testen de route al voor je uit en deden voorstellen om ze nog attractiever te maken. Op basis van hun ideeën zal de speelroute nog verder evolueren zodat je ze meermaals kan bewandelen en steeds weer nieuwe ontdekkingen kan doen.

Kom op 24 april naar buiten en breng al je vrienden mee!

 
FVW / Bron: gemeente Zwevegem

Geplaatst op 18.04.2019

Lady Linn toegevoegd aan de line-up van Night of the Proms aan zee

Ook Lady Linn komt, naast de eerder aangekondigde artiesten Gérard Lenorman, John Miles, Regi, Milow en Bart Peeters, op donderdag 1 augustus mee op het podium van de allereerste Night of the Proms Summer Edition in Koksijde. Op het Kerkplein van Koksijde-Bad brengen het Antwerp Philharmonic Orchestra o.l.v. de Braziliaanse dirigente Alexandra Arrieche bekende nummers uit het lichtklassieke genre en begeleiden ze popartiesten die hun klassiekers vertolken.
Door haar voorliefde voor jazz omringde Lady Linn zich vijftien jaar geleden met zeven muzikanten (de band “Her magnificent seven”) en tourden ze twee jaar met covers van jazz- en swingnummers.
Vanaf 2006 begon ze met het schrijven van eigen nummers en dat resulteerde in februari 2008 in het eerste album Here we go again. Met de bijhorende singles brak ze met haar band door in Vlaanderen en scoorden ze verschillende radiohits als A love affair en That's allright. 
2009 was een top jaar: ze won voor het eerst een MIA voor ‘Beste Vrouwelijke Artieste’, werd bekroond met een gouden plaat voor ‘Here we go again’ en ontving tijdens de zomer nog de Radio 2 Zomerhit-trofee voor de Eddy Grant-cover I don’t wanna dance. Die single stond maar liefst 25 weken aan de top van de Ultratop.
Ondertussen won ze nog 2 MIA’s voor “Beste Popartiest” en “Beste vrouwelijke solo artiest”. Met een deelname in 2017 aan het VTM-programma Liefde voor Muziek bewees ze meermaals wat een fantastische stem ze heeft. 
Haar laatste album ‘Black Swan’ kwam vorig jaar uit en is reeds het vijfde full album voor Lady Linn.

Tickets 
Tickets voor Night of the Proms Summer Edition op 1 augustus in Koksijde kosten € 28 (staanplaats), € 35 (rolstoelplaats/begeleider) en € 45 (zitplaats) en zijn verkrijgbaar via www.teleticketservice.com, telefonisch via 070 345 345 (max. € 0,30/min.) en via de dienst Toerisme in Koksijde (ter plaatse).

Praktisch 
Wanneer: donderdag 1 augustus 2019 om 20.30 uur
Waar: Kerkplein, Koksijde-Bad
Info: www.visitkoksijde.be/notp - www.notp.com/belgie
Tickets: www.teleticketservice.com / Toerisme Koksijde

 
FVW / Bron: gemeente Koksijde

Geplaatst op 18.04.2019

Ontdek de lokale muziekhelden van Kortrijk

Vrijdagavond 26 april wordt Kortrijk Weide voor de gelegenheid omgedoopt tot Kortrijk Muziekweide. Maar liefst 40 lokale muziekacts tonen het beste van zichzelf op 10 verschillende podia. Stad Kortrijk slaat voor de derde keer de handen in elkaar met Poppunt en de muziekorganisaties in de stad. Doel is om het lokale muziektalent te ondersteunen en een duwtje in de rug te geven.

Lokale Helden Kortrijk: Muziekweide
Na de twee vorige erg succesvolle edities op het Buda-eiland (2015) en op Overleie (2017) slaat Stad Kortrijk op 26 april opnieuw de handen in elkaar met een aantal muziekorganisaties. De site op en rond Kortrijk Weide is dit keer het decor voor de derde editie van Lokale Helden in Kortrijk. Verwacht een staalkaart van de bruisende Kortrijkse muziekscene met een 40-tal acts op 10 verschillende podia.

Alle genres en niveaus komen aan bod: van heavy metal tot klassieke muziek, van amateur tot geoefend muzikant. Het eerste concert start om 19u30 en de laatste noten weerklinken om middernacht. Als bezoeker ga je op muzikale ontdekkingstocht en stel je je eigen programma samen. Alle concerten zijn bovendien gratis.

De focus ligt dit jaar op het nieuw ontwikkelde stadsdeel Kortrijk Weide. Het muzikale parcours strekt zich uit van Kaffee Damast, over The Level (Howest) en Tranzit tot de voormalige loodsen van houthandel Lagae in de Karel De Goedelaan.

Poppunt
Op vrijdagavond 26 april zet Poppunt overal in Vlaanderen en Brussel lokaal muzikaal talent extra in de spotlights. Veel verschillende café’s, ontmoetingscentra, cultuurcentra, jeugdhuizen,… doen dan de moeite om plaatselijk talent een optredenkans te bieden en om er een gezellige en toffe avond van te maken. Onder elke kerktoren huist het nodige muzikaal talent. Om dat talent aan te moedigen om bezig te blijven met muziek, het publiek de kans te geven om hun lokale helden aan het werk te zien en unieke samenwerkingen tussen organisaties, instellingen en podia allerhande te stimuleren, organiseert Poppunt de vijfde editie van 'Lokale Helden'.

Axel Ronse, schepen van cultuur: “We zetten keihard in op lokaal muziektalent in Kortrijk en zorgen voor professionele ondersteuning! Om jonge bands te laten groeien voorzien we zoveel mogelijk podiummogelijkheden. Zo stimuleren we kleine en grote concerten op terrassen, in cafés in de openbare ruimte… Kom en ontdek ons lokaal talent op Kortrijk Muziekweide en geniet.”

 
FVW / Bron: Stad Kortrijk

Geplaatst op 18.04.2019
4448 artikelspagina's: 1 ... 8 9 10 11 12 <<< 13 >>> 14 15 16 17 18 ... 445