Onafhankelijke digitale krant voor Zuid-West-Vlaanderen

Zoeken

Uw reclame op deze site
voor slechts 0,70 per dag
Alle info: klik hier

Welkom

Gratis plaatsen wij uw foto('s) op deze site met de daarbijhorende tekst,voor verenigingen, sportclubs, diverse bijeenkomsten, familie gebeurtenissen, optredens, stads activiteiten enz...

Iedereen kan ook zelf één of meerdere foto's in hoge resolutie met een daarbij horende tekst van zijn of haar vereniging sportclub enz... zoals hierboven vermeld opsturen naar : zuid.west.vlaamsemedia@gmail.com.

Contact Redactie & Verantwoordelijke uitgever: Bernard Decock
E-mail: zuid.west.vlaamsemedia@gmail.com
Gsm: 0495 25 45 47

Vredeswensboom in bezoekerscentrum Westfront

In het bezoekerscentrum Westfont, Kustweg 2, wordt een vredeswensboom geplaatst. De bedoeling is dat jong en oud de boom versieren met diverse vredesboodschappen.
Men kan in het bezoekerscentrum Westfront een invulformulier ophalen waarop de vredeswens neergeschreven kan worden. Het formulier kan ook gedownload worden van de website www.westfrontnieuwpoort.be.
De vredesboodschappen kan men tussen 15 maart en 25 april 2019 aan het bezoekerscentrum bezorgen. De meest originele inzendingen maken kans op een prijs. Na
de paasvakantie worden de winnaars bekendgemaakt.

 
FVW / Bron: Stad Nieuwpoort

Geplaatst op 17.03.2019

Vliegende start voor inschrijvingen vakantiekampen Kortrijk

Tijdens de vakantieperiodes organiseert de stedelijke vzw Sportplus in samenwerking met clubs of derden sport- en cultuurkampen voor kinderen vanaf het 2e kleuter tot en met 6e leerjaar. Dit zowel voor halve als volledige dagen, al dan niet met opvang voor en na. De kampen vinden plaats in de Kortrijkse sportcentra of in de specifieke accommodatie van derden. De deelnemers aan de sportactiviteiten staan steevast onder toezicht van gediplomeerde leerkrachten, meteen een waarborg voor kwaliteit.

Recordtijd
Op vrijdag 15 maart om 19.00 uur gingen de online-inschrijvingen voor alle vakantiekampen voor de zomer 2019 (340 kampen over 9 weken) van start. In 10 minuten tijd werden 511 inschrijvingen genoteerd. Ook in de vorige brochure (krokus-pasen) kreeg men de mogelijkheid om voorinschrijvingen te doen voor een select aantal zomerkampen. Hiervoor tekenden al 1.165 ouders in. Vrijdagavond kwamen daar nog 1.300 online-inschrijvingen bij. Dat brengt het totaal aantal inschrijvingen na de eerste inschrijvingsdag op 2.500, meteen een sterke start.

Divers aanbod
De vzw Sportplus heeft dan ook enkele sterke troeven in huis die dit succes verklaren. De goede begeleiding met gediplomeerde leerkrachten, de vele locaties en de samenwerking met verschillende andere publieke- en privé-aanbieders van kampen maakt het aanbod ongezien gediversifieerd, creatief en aantrekkelijk.

Inschrijven kan nog steeds via www.kortrijk.be/webshop. Voor meer info en een makkelijk overzicht kan je ook de brochure downloaden via www.kortrijk.be/sportbrochures.

 

FVW / Bron: Stad Kortrijk

Geplaatst op 17.03.2019

Meiboom op nieuwbouw CIG Huis Ter Leye

Vrijdagnamiddag werd op de nieuwbouw van de Centra voor Integrale Gezinszorg in Vlaanderen langs de Doorniksesteenweg te Kortrijk de meiboom geplaatst.

Huis Ter Leye bouwt een nieuwe vesting met gezinsstudio's, een kinderwerking en gemeenschappelijke ruimtes waar tussen ouders en hun baby, ondersteuning en begeleiding centraal staan. "Zo ondersteunen we gezinnen zoals dat van Annelien en Jarne tijdens de eerste 1000 dagen." Weet Lies Vandemaele van CIG Huis Ter Leie.

Draag je steentje bij
Dit project kost in totaal meer dan 4 miljoen euro. Met subsidies van de overheid, spaargeld en een lening zijn we al een heel eind op weg. Maar om echt een warm huis is er meer nodig. We zetten giften vooral in waar we een belangrijke meerwaarde kunnen creëren voor kinderen. Jij kan helpen om baby's zoals Jarne een goede start te geven in het leven: doe een schenking via de geboortelijst op www.kleinekinderengrotekansen.be.

Kleine kinderen, kleine zorgen?
Als er een groot verschil is tussen wat een baby nodig heeft en wat de ouders de eerste 1000 dagen bieden, heeft dat een negatieve invloed op het latere leven van een baby. Baby's hebben nood aan 'warme relaties'. CIG Huis Ter Leye uit Kortrijk ondersteunt kwetsbare gezinnen om die warme relaties te bieden. Ouders ondersteunen om hun baby een zo goed mogelijke start te geven is een investering die veel opbrengt.

 

FVW / Foto FVW

Geplaatst op 17.03.2019

Socio-culturele herbestemming voor sint-Franciscuskerk Stad Menen

“Onlangs ontvingen we de formele bevestiging van het bisdom Brugge van wat al langer in de lucht hing: de Sint-Franciscuskerk in de Ieperstraat wordt vanaf 15 maart aan de eredienst onttrokken. Nu gaan we met alle partners op zoek naar een geschikte herbestemming”, laat schepen Griet Vanryckegem, bevoegd voor Kerkfabrieken en Erfgoed, weten.

Het stadbestuur nam als eigenaar van de Sint-Franciscuskerk kennis van deze beslissing van het bisdom. Het kerkbestuur gaf deze boodschap ook aan alle parochianen mee tijdens de erediensten van afgelopen weekend. De beslissing zelf zat eraan te komen, gezien dit eerder al tijdens een constructief overleg in januari met het kerkbestuur werd besproken. De stad Menen is trouwens voorbereid op de herbestemming van dit fraaie kerkgebouw: een haalbaarheidsstudie door studio Open Kerken moet de stad Menen hierbij begeleiden.

Schepen Griet Vanryckegem: "Kerken zijn waardevolle historische gebouwen. Als schepen van Erfgoed en Kerkfabrieken geef ik de voorkeur aan een nieuwe invulling van deze kerk op cultureel vlak. De Sint-Franciscuskerk is een prachtige ruimte die voor verenigingen, en bijvoorbeeld ook theater en muziek, opnieuw een plek van samenkomst en ontmoeting kan worden. Met respect voor de historische waarde en de sfeer van het gebouw, zou een culturele/multifunctionele herbestemming van deze kerk een grote meerwaarde voor onze stad zijn. Hiermee wordt ook het advies van het open participatiemoment gevolgd over het kerkenplan onder leiding van de intercommunale Leiedal: een socio-culturele invulling bleek toen de meest passende en nodige herbestemming volgens aanwezige inwoners en parochianen.”

De lopende haalbaarheidsstudie zal in mei een raming geven van de aanpassingswerken die voor dergelijke herbestemming nodig zijn. Denk hierbij aan de integratie van bijvoorbeeld sanitaire voorzieningen, een barfunctie, een uitschuifbare tribune, een podium…

“Eerst regelen we in overleg met het kerkbestuur de praktische zaken: het aanwezige roerend erfgoed, afspraken rond de verhuis van materiaal, ontsluiting van het gebouw... Verder zal Cultuurcentrum De Steiger voortaan het aanspreekpunt zijn voor verenigingen die in de toekomst iets in het kerkgebouw willen organiseren. Er is een tekort aan ruimte voor verenigingen en ook onze Academie mist een plek om lessen en toonmomenten met de leerlingen te organiseren. De kerk kan hiervoor een alternatief zijn. Wij informeren onze verenigingen hierover grondig eens we alles praktisch uitgeklaard hebben”, voegt schepen Vanryckegem er nog aan toe. “Nog dit: rond het ruimere kerkenplan zelf zijn wij als stadbestuur in gesprek met het centraal kerkbestuur. We hopen tegen de zomer te landen, zodat enerzijds de visie rond de vele kerkgebouwen in onze stad duidelijk is en we anderzijds geen subsidies voor de renovaties van waardevolle historische gebouwen missen.”

 

FVW / Foto FVW

Geplaatst op 15.03.2019

Ieperse kindertalentenfluisteraars krijgen diploma

32 leerkrachten, opvoeders, directeurs kregen de voorbije weken een opleiding 'kindertalentenfluisteraar', een initiatief van het Huis van het Kind uit Stad Ieper.

Kindertalentenfluisteraars zijn mensen die opgeleid zijn om talentengesprekken met kinderen te voeren. In zo'n talentengesprek willen 'fluisteraars' er toe komen dat kinderen en jongeren hun eigen talenten ontdekken. Het gaat hier niet om het "uitblinken" in iets, maar wel over jezelf zijn en activiteiten doen die je graag doet. Die activiteiten geven kinderen voldoening en zorgen er voor dat de tijd vliegt. Als je die talenten bij kinderen kan vinden, is dat een dikke plus voor hun zelfvertrouwen en veerkracht.

 

FVW / Foto FVW

Geplaatst op 15.03.2019

Leerling Campus VTI Waregem wint “ Young Women in Public Affairs Award”

Britt Muys uit Vichte en leerlinge van het 5de Industriële Wetenschappen in Campus VTI Waregem heeft de “Young Women in Public Affairs Award” uitgereikt door Zonta gewonnen. Die Award is een beloning voor jonge vrouwen die leiderscapaciteiten vertonen en zich inzetten voor anderen. Ze werd door de jury unaniem verkozen tot laureaat. In de motivatie schreef de jury : “We appreciëren je sociaal engagement en je leidinggevende capaciteiten in de leerlingenraad, bij surfkampen en als 'mama Britt' in VTI Waregem. Je gaat voor je doel en staat je vrouwtje in een 'mannenwereld' die helemaal geen mannenwereld zou mogen zijn. Sterk van jou! “
Britt nam zelf op donderdagavond 15/03 voor een volle raadszaal in het Stadhuis Waregem het woord en zette ze onder andere haar fierheid over haar school en haar opleiding Industriële Wetenschappen in de verf. Ze gaat ook door naar de (inter)nationale selectie.

FVW / Bron: VTI Waregem

Geplaatst op 15.03.2019

Brexit or no Brexit, Spinning op live band

Na 11 jaar goede doelen zijn we met Bike-fun erin geslaagd om meer dan 100.000€ in te zamelen.
Daarom gaan we dat vieren en er voor iedereen een spinningevent met live band van maken.
Op vrijdag 29 maart om 18.30 en 20.30u zal Suga Dadz live optreden en wij gaan daar op sporten, de MAX!
Bike-fun spinning wil iedereen danken voor hun deelname aan een van onze vele goede doelen en wij doen verder.

 
FVW / Bron:Bike-Fun

Geplaatst op 15.03.2019

Met Chicolat heeft Wervik nieuwe chocoladezaak

In de Leiestraat openden schepen Sonny Ghesquière en zijn echtgenote Kim een nieuwe zaak genaamd 'Chicolat'.
Bij Chicolat kan je terecht voor chocolade, pralines, koekjes, snoep, koffie&thee en ontbijt, geschenkmanden en pampertaarten. Er is ook een suikervrij assortiment. Naast de chocolade paashazen kan je eveneens kiezen uit allerlei soorten en vormen chocolaatjes en maar liefst 52 soorten pralines.

 
FVW / Foto FVW

Geplaatst op 15.03.2019

Op woensdag 3 april opent Colruyt Group Academy een nieuwe vestiging in Kortrijk, boven de Bio-Planet in de Burgemeester Vercruysselaan

Het is de elfde locatie in België en de eerste in West-Vlaanderen waar particulieren en groepen inspirerende workshops kunnen volgen rond de meest uiteenlopende thema’s als ‘de perfecte barbecue’, zwangerschapsyoga of ‘Start to DJ’. Kinderen kunnen er ook hun verjaardagsfeestje organiseren.

Uitbreiding naar West-Vlaanderen
Colruyt Group Academy, het merk van Colruyt Group dat originele workshops aanbiedt, wil in elke provincie aanwezig zijn en opent nu zijn eerste vestiging in West-Vlaanderen. De nieuwe Academy bevindt zich boven de Bio-Planet in de Burgemeester Vercruysselaan 12-14 in Kortrijk. Het is de 11de in het rijtje, na Halle (2 locaties), Grimbergen, Leuven, Hasselt, Namen, Bergen, Luik, Ukkel en Melle. In totaal beschikken we nu over 17 keukens en 65 zalen verspreid over het land.

Modern en ecologisch
De Academy in Kortrijk is een volledig nieuw gebouw en de groenste van alle Academy’s. Zoals bij alle duurzame bouwprojecten van Colruyt Group, werden ook hier een aantal milieuvriendelijke technieken geïnstalleerd zoals propaankoeling en hergebruik van regenwater voor de toiletten en buitenkraantjes. Het ventilatiesysteem van de nieuwe Academy recupereert 75% van de warmte in de lucht. En wat niet meteen zichtbaar is: het gebouw heeft een groendak van maar liefst 888 m2.

Workshops voor jong en oud
Particulieren en bedrijven (teamactiviteiten) kunnen bij Colruyt Group Academy terecht voor een heel uitgebreide keuze aan workshops. Voor kinderen is er bijvoorbeeld ‘start to DJ’, ‘Koken is Kinderspel’ of make-up time. Ook de verjaardagsfeestjes die Colruyt Group Academy organiseert, zijn een groot succes. Volwassenen kunnen er terecht voor heel wat kookworkshops, maar ook voor naaiateliers, tips om zelf schoonmaakmiddelen te maken en technieken om je baby te dragen. De workshops die doorgaan in Kortrijk kunnen nu al geboekt worden via www.colruytgroupacademy.be

 

FVW / Foto FVW

Geplaatst op 15.03.2019

Wereldfeest Basisschool Sint- Jozef Kortrijk

Basisschool Sint-Jozef pakt opnieuw uit met een heus wereldfeest in de school zelf.

De idee achter dit feest is om kinderen, ouders, buurt en school op een informele manier samen te brengen en elkaar beter te leren kennen.

Het wereldfeest is de afsluiter van een mondiale projectweek op school waarbij kinderen van de kleuterschool en de lagere school verschillende landen van dichterbij leren kennen. Op het wereldfeest zal er een waaier zijn aan hapjesstanden, een wereldbar, muzikaal entertainment en gezelligheid. Samen met het kindergelegenheidskoor onthullen we onze nieuwe wereldkaart.

We roepen iedere enthousiasteling op om naar ons feest af te zakken en te genieten van culinaire verrassingen, muzikale ontdekkingen, gezellige babbels….
Dus, heb je nog een plaatsje vrij in je agenda op vrijdag 22 maart, kom eens een kijkje nemen en ontdek de diversiteit van Kortrijk op ons wereldfeest.
Gratis inkom via de Veldstraat 168 in Kortrijk.

 

FVW / Bron: St.-Jozefsschool

Geplaatst op 15.03.2019
4354 artikelspagina's: 1 ... 14 15 16 17 18 <<< 19 >>> 20 21 22 23 24 ... 436