Onafhankelijke digitale krant voor Zuid-West-Vlaanderen

Zoeken

Uw reclame op deze site
voor slechts 0,70 per dag
Alle info: klik hier

Welkom

Gratis plaatsen wij uw foto('s) op deze site met de daarbijhorende tekst,voor verenigingen, sportclubs, diverse bijeenkomsten, familie gebeurtenissen, optredens, stads activiteiten enz...

Iedereen kan ook zelf één of meerdere foto's in hoge resolutie met een daarbij horende tekst van zijn of haar vereniging sportclub enz... zoals hierboven vermeld opsturen naar : zuid.west.vlaamsemedia@gmail.com.

Contact Redactie verantwoordelijke Bernard Decock GSM - 0495 254 547
Voor een verslaggeving + foto bijdrage : Ives Devos - 0495 164 930

N-VA Kortrijk kroegt in Heule

Op vrijdagavond 20 april organiseerde N-VA Kortrijk een kroegentocht in Heule. Er werden een vijftal cafés aangedaan, waarbij de afdeling telkens enkele meters bier trakteerde aan de aanwezigen. Kandidaten, bestuursleden en sympathisanten waren talrijk aanwezig om te genieten van het mooie weer en een frisse pint.
Binnenkort organiseert N-VA Kortrijk ook in Bellegem, Rollegem en Aalbeke een kroegentocht.
 
Voor de redactie en fotografie  : Bernard Decock - Bron  : Jorgen Deman  - NVA Kortrijk

Geplaatst op 22.04.2018

Hangar K, co-creatiehub voor en van ondernemend Kortrijk

Onder ruime publieke voorstelling opende Hangar K, Kortrijks nieuwe en unieke co-creatiehub, officieel de deuren. Hangar K is hét pronkstuk voor en van ondernemend Kortrijk en brengt start-ups, bedrijven en kennisinstellingen onder één dak. Het is een open platform dat innovatieve ondernemers ondersteunt en een netwerk biedt om ondernemingen op een duurzame wijze te doen groeien.
Hangar K is een gezamenlijk initiatief van Barco, Cronos, Howest, KU Leuven, Stad Kortrijk, Start it @ KBC, Unilin, UGent en Vives. De combinatie van digitaal onderwijs, expertise in digitale technologie en mentorschap van starters leidt tot betere toepassingen voor technologie en sterkere economische groei van de regio. Dankzij het open ecosysteem kunnen verscheidene andere partners instappen in de community, klaar om samen oplossingen te ontwikkelen voor nieuwe technologische uitdagingen.
Alle huidige en toekomstige partners delen dezelfde visie, verdedigen dezelfde waarden en streven dezelfde doelstellingen na. CEO Piet Verhoeven gaat samen met de partners op zoek naar originele projecten, ondernemers en gevestigde ondernemingen om samen een bruisende gemeenschap te vormen en de positie van de regio te versterken. Hangar K maakt deel uit van het stadsontwikkelingsproject Kortrijk Weide, een regio met een sterke industrie.
De focus komt te liggen op de samenwerking met het uitgebreide Kortrijkse ecosysteem, voornamelijk actief in de maakindustrie (smart factory), medtech, edutech en entertainment/visualisatie.
Het is een publiek geheim dat heel wat starters hun heil zoeken in Gent en andere plaatsen. Dit initiatief heeft de ambitie om dit tegen te gaan door ondernemers naar Hangar K te lokken. Hangar K moet helpen om jonge bedrijven te verankeren die anders zouden uitwijken naar steden als Gent of Antwerpen.
De loods biedt een unieke locatie. Een plek waar vroeger op de weides het linnen werd gebleekt voor de vlasindustrie en die aan de roots ligt van de creatieve maakindustrie in onze streek. In 1954 werd hier een goederenloods gebouwd door de NMBS. Door het opengooien van de Europese grenzen werd het gebouw overbodig voor de NMBS. Nu krijgt het een nieuw invulling, vandaar ook de naam.
De voornaamste doelgroep van Hangar K is het grote publiek. Als co-creatiehub zorgt Hangar K voor werkgelegenheid in de regio en voor een florerende economie door de groei van starters, bedrijven in ontwikkeling en de gevestigde industrie te stimuleren.
Hangar K is voortdurend in ontwikkeling. De ruimtes veranderen en worden ingenomen door steeds andere ondernemers en bedrijven. Sommige blijven er een tijdje, andere komen dan weer af en toe hun licht opsteken. Of ze blijven op kantoor en zoeken elkaar online op, in de cyberloods. Door steeds in beweging te blijven ontstaat een constante stroom van nieuwe inzichten en groeit de expertise op het vlak van technologie exponentieel. En dit zowel nationaal als internationaal.
Schepen Rudolf Scherpereel en kabinetsadviseur Christian Verdin haalden de mosterd uit Rijsel (EuraTechnologies) en zetten hun schouders onder dit project. Het resultaat: een bijzonder ecosysteem met sterke partners waaronder enkele captains of industry en de vier Kortrijkse kennisinstellingen, 2.100 m2 ruimte om te creëren en innoveren, en 180 werkplekken waarvan meer dan 60% reeds is ingevuld!

Voor de redactie  : Bernard Decock - Bron  : NVA Kortrijk
 
 
 
 
 
 
 
 

Geplaatst op 21.04.2018

Gratis 1 mei festival 2018

Op dinsdag 1 mei wordt opnieuw het gratis 1 mei festival georganiseerd in het Begijnhofpark in Kortrijk. Intussen de 26ste editie van de unieke gezinsfestival.
Het festival start gewoontegetrouw met een barbecue waar we ieder jaar 500 aanwezigen mogen verwelkomen. Volwassen betalen 13 euro en kinderen 8 euro. Inschrijven kan via de website www.maydaymayday.be. Voor de kinderen wordt er opnieuw een groot kinderdorp ingericht. Terwijl de kinderen gratis en onder toezicht verwend worden, kunnen hun ouders genieten van de muziek. Wie honger heeft kan terecht in het eetdorp op het festivalterrein. Het muziekprogramma bestaat opnieuw uit een divers aanbod zodat jong en oud aan hun trekken kan komen. We starten om 14u30.

14u30: GESMAN drukt zich uit in het eigen, sappige Zuidwest-Vlaamse dialect en wordt daardoor vergeleken met gouwgenoot Filip Kowlier. De gelijkenissen zijn er uiteraard wel, maar bovenal staat Gèsman voor zwoele, funky deuntjes met maatschappijkritische teksten, doorspekt met een grote dosis herkenbare humor.
16u00: DOUGLAS FIRS is een Gentse groep rond singer-songwriter Gertjan Van Hellemonts. Zijn band bracht onlangs hun derde plaat uit, Hinges Of Luck. Je hoort nog steeds die mix van hartverscheurende melancholie en rauwe roots rock, maar het geluid is een paar planeten opgeschoven.

17u30: THE GODFATHERS (UK) is een legendarische Britse band die hoge toppen scheerde in de late jaren ‘ 80 met hun alternatieve rock. Na tien jaar uiteen te zijn gegaan, zijn ze sinds 2014 terug aan het toeren. Hun recentste album verscheen in 2017. Kom op de dag van de arbeid zeker langs om de tijdloze hit “Birth, School, Work Death” live te kunnen aanschouwen.
19u15: DELV!S is Groovy soul en hete funk! In 2014 smulden we op Gladiolen al een eerste keer van de honingzoete stem en straffe songs van zanger Niels Delvaux. Met “Tell Me” had hij toen een vette radiohit te pakken. Toch koos hij er niet voor om dat succes snel te verzilveren door direct een album in te blikken. Hij schaafde geduldig verder aan zijn muziek terwijl hij ondertussen extra live-ervaring opdeed in de voorprogramma’s van Jamie Lidell en Selah Sue. Door het toevoegen van moderne elektronica geeft hij zijn warme retro-geluid nu een originele en eigentijdse twist. Het resultaat mag zonder blikken of blozen naast de swingendste nummers van internationale kleppers als Justin Timberlake en Bruno Mars staan.

20u45: STIKSTOF is het geesteskind van Jazz , Zwangere Guy & Astrofisiks, live begeleid door Deejay Vega. Sinds 2010 hebben ze een gezicht gegeven aan de Brusselse rapscène, en hun lyrics van de pleintjes naar de huiskamers gebracht. Hun raps zijn een vergrootglas voor hun leven, hun generatie en hun Brussel. Ze hebben hun eigen label Frontal opgericht waar ze de Brusselse jeugd de kansen willen bieden die ze zelf hebben moeten afdwingen. Ze zijn het levende bewijs dat Nederlandstalige hiphop kan in Brussel en zich niet enkel tot Brussel hoeft te verhouden. Na twee platen (“STIKSTOF” en “/02” over het straatleven in de grootstad zetten ze met hun derde ‘Overlast’ de Brusselse hiphopscene definitief op de kaart.
22u00: DJ FAISAL sluit het festival af. In 2016 werd DJ Faisal, die iedere week op Studio Brussel te horen is, verkozen tot beste DJ van België op de Red Bull Elektropedia Awards. Hij draaide meerdere sets op grote festivals als Pukkelpop, Tomorrowland en Rock Werchter. Hij treedt ook regelmatig op als sidekick van Otto-jan Ham in ‘De Ideale Wereld’.
Voor meer info kan men terecht op de website www.maydaymayday.be en op facebook: 1 mei festival Kortrijk

Voor de redactie  : Bernard Decock - Bron  : Mario Craeynest - Organisatie: vzw maydaymayday

Geplaatst op 21.04.2018

Slooppremie voor vervuilende wagens

Slooppremie kan vervuilende wagens van de weg halen Door een premie van 1.000 euro in te voeren voor mensen die hun oude, vervuilende wagen laten slopen kunnen we een pak vervuilende wagens versneld van de weg halen”, zegt Joris Vandenbroucke. "Het gaat vooral om dieselwagens zonder roetfilter. Dat zijn geen roestbakken, maar echte 'roetbakken' die massa's ziekmakende dieselroet, fijn stof en stikstofoxide uitstoten. Die wagens moeten zo snel mogelijk van onze Vlaamse wegen."
 
Door maatregelen zoals een hogere wegbelasting,  hogere accijnzen op diesel en  invoering van lage emissiezones is de verkoop van dieselwagens gestaag gedaald. Toch bestaat volgens sectorfederatie Febiac nog steeds 56 procent van het totale wagenpark uit diesels. "Je kan het de mensen niet kwalijk nemen dat ze in het verleden massaal dieselwagens hebben aangekocht", zegt Joris Vandenbroucke. "Dat is het gevolg van een beleid dat jarenlang dieselwagens bevoordeelde. Ondanks de hogere belasting en invoering van lage emissiezones, blijven de dieselwagens nog jarenlang circuleren via de tweedehandsmarkt".
 
Om die oude, vervuilende wagens toch versneld van de weg te halen, stelt sp.a voor een slooppremie in te voeren. Wie een wagen heeft die ouder is dan 13 jaar en die laat slopen, zou een premie van 1.000 euro krijgen. “Die slooppremie kunnen we financieren via de subsidiepot voor aankooppremies van elektrische wagens”, gaat Vandenbroucke verder. “Van de 5 miljoen euro die de Vlaamse overheid voorzag in 2017, is maar 1,15 miljoen euro uitgegeven. Er waren slechts 321 aanvragen. De resterende 3,85 miljoen is overgedragen naar 2018 waardoor momenteel 8,85 miljoen beschikbaar is.”
 
“Het is goed dat er premies zijn voor elektrische wagens. Maar, laat ons eerlijk zijn, een bescheiden elektrische gezinswagen kost al snel 30.000 euro en meer. Veel modale gezinnen kunnen dat niet betalen, met of zonder premie. Laat ons dat geld dus ook gebruiken om gezinnen te stimuleren om hun oude, sterk vervuilende wagen te laten slopen."
 
Voor de redactie : Bernard Decock - Bron  : Joris Vandenbroucke - SPA 

Geplaatst op 21.04.2018

BERICHT VOOR ALLE DOMEINNAAMHOUDERS

Gdpr en je domeinnaam: wat je moet weten.
Iedereen hoorde al van GDPR die een verdieping van de bestaande privacyregels nastreeft. De mate waarin uw organisatie GDPR-compliant is, is de mate waarin ze in overeenstemming met de GDPR-wetgeving handelt. Ook op het vlak van domeinnaamregistratie zijn er een aantal veranderingen ten gevolge van het uitrollen van de GDPR wetgeving.
 
U zit reeds goed !
Dns Belgium is de officiële overkoepelende instantie voor het beheer van domeinnamen (uitreiken van licenties), die samenwerkt met wereldwijd een 400-tal professionele en officieel gelicentieerde dns-agenturen, zoals uw agent, Plenso.

Eigen aan een officieel dns agentuur is het feit dat die steeds handelt strikt overeenkomstig de officiële dns regels en zich daarbij constant gecontroleerd weet door DNS België vzw.
 
Wat verandert er nu?
In het dns-systeem zal men vanaf 25 mei 2018 niet meer op dezelfde wijze als nu de licentiegegevens van eender welk domein kunnen raadplegen. Dat om nog beter de persoonlijke gegevens van domeinnaameigenaars af te schermen, in het kader van de GDPR wetgeving.

Dit in tegenstelling tot wat u nu kunt checken via de whois zoekfunctie:

  • Naam of benaming, adres en telefoon - en faxnummer van de domeinhouder
  • Datum van registratie + status domeinnaam
  • E-mailadres van de domeinnaamhouder
  • De gekozen taal voor het regelen van geschillen
 
Afscherming en beperking toegankelijkheid van licentiegegevens van natuurlijke personen
De identificatiegegevens van de domeinnaamhouders zullen vanaf 25 mei niet langer opvraagbaar zijn via de whois-functie op dns.be indien de domeinnaamhouder de registratie van de domeinnaam louter als natuurlijke persoon heeft uitgevoerd.

Wie ondanks deze beperking toch deze gegevens wenst te bekomen (bvb. Als overheidsinstelling of juridische of wettelijke vertegenwoordiger van derde partijen), moet een gemotiveerd verzoek richten tot DNS België vzw met oog op de mededeling van identificatiegegevens van een domeinnaamhouder.

Slechts indien de vraag op basis van de juiste rechtsgronden als legitiem bestempeld wordt zal de vraag positief beantwoord worden.
 
Gegevens van firma's en organisaties worden anders beoordeeld en blijven toegankelijk.
Wie zowel zijn organisatie als zijn persoonlijke naam laat vermelden op de daartoe betreffende velden in het DNS-register blijft zichtbaar voor iedereen die opzoekingen doet via de whois-functie op www.dns.be. Wie enkel het veld "naam" laat invullen en niets laat invullen in het veld "onderneming/bedrijf" zal beschouwd worden als een domeinnaamhouder die louter een natuurlijke persoon is, met als gevolg dat deze gegevens niet langer raadpleegbaar zullen zijn via de whois-functie op www.dns.be.

Het komt er op neer dat zodra je in het register een bedrijfsnaam laat invullen, men het domein niet meer zal beschouwen als een domein waarvan de licentiegegevens niet getoond zouden mogen worden.
Meer info  :  gdpr@plenso.be.

Voor de redactie  : Bernard Decock - Bron  : Plenso Roeselare 
 

Geplaatst op 21.04.2018

. Extra windmolens op zee? Gewoon doen.

Meer groene en hernieuwbare energie tegen een betaalbare prijs én meer aandacht voor natuurlijkheid en innovatie. Dat zijn de krachtlijnen van het nieuw Marien Ruimtelijk Plan van Staatssecretaris voor de Noordzee Philippe De Backer. Opvallend is dat er een extra zone komt van maar liefst 221 km2 voor extra windmolens in zee.
Het huidig Marien Ruimtelijk Plan, dat alle activiteiten op onze Noordzee ordent, loopt van 2014-2020. De Backer startte in het voorjaar van 2017 met de herziening van dat plan met alle stakeholders. Een jaar lang gaf iedereen zijn input. De Backer legde alle puzzelstukjes samen tot een nieuw Marien Ruimtelijk Plan. Dat plan, dat van kracht gaat in 2020, bundelt alle activiteiten op onze Noordzee en loopt tot 2026.
 
Opvallend is dat er een extra zone komt van maar liefst 221 km2 voor extra windmolens in zee. De zone komt diep in zee, tegen de Franse Noordzee, op zo’n 35-40 kilometer afstand van de kust op de zones Noordhinder Noord, Noordhinder Zuid en Fairybank.
Vandaag zijn in onze Noordzee al vier windmolenparken operationeel (C-Power, Belwind, Northwind en Nobelwind) die 871 MW groene stroom produceren. Het vijfde park Rentel opent volgende maand, het zesde (Norther) wordt op dit moment gebouwd. Tegen 2020 zullen nog eens drie extra windparken gebouwd worden, goed voor in totaal 2,2 Gigawatt, het equivalent stroom dat een kerncentrale opwekt. De windmolenparken in de nieuwe zone zullen gebouw worden tussen 2020 en 2030. Tegen 2030 moeten onze windmolens in onze Noordzee maar liefst 4 Gigawatt groene stroom opwekken.
 
De Backer: “De toekomst is hernieuwbare energie. Onze Noordzee is een cruciale partner in de energietransitie die in ons land bezig is naar meer hernieuwbare energie. De wind waait immers altijd op zee. Daarom ben ik altijd al voorstander geweest om extra windmolens op onze Noordzee te bouwen. We schakelen ook over op een ander systeem om altijd de laagste prijs te garanderen voor de consument. We stappen weg van het concessiesysteem en laten spelers tegen elkaar concurreren, zodat we de windmolens altijd tegen de scherpste prijs kunnen bouwen. Ik maak me zelfs sterk dat we op termijn ook in België windparken op zee kunnen bouwen zonder enige vorm van subsidie.” 
 
Naast nieuwe windmolenparken voorziet De Backer ook extra ruimte op onze Noordzee voor commerciële en industriële zones, waar verschillende innovatieve projecten aan bod kunnen komen. De Backer: “Als wetenschapper wil ik innovatie op de Noordzee alle kansen geven. Zo kan er een project komen in de nieuwe zones voor bijvoorbeeld golfslagenergie. De golven van de Noordzee zijn natuurlijk relatief klein in vergelijking met golven van de oceaan. Maar de golven slijten minder snel.  Daarom is onze Noordzee de ideale testlocatie om energie op te wekken. Ook zijn er partners geïnteresseerd om zeewier te kweken in zee en andere vormen van aquacultuur zoals mosselen of oesters.”
 
Het Marien Ruimtelijk Plan kadert in de Noordzeevisie 2050 die onlangs werd goedgekeurd. 
 
 
Voor de redactie  : Bernard Decock - Bron : communicatie VLD - Pers 
 

Geplaatst op 21.04.2018

Drie Zuid-West-Vlaamse topzaken lanceren gemeenschappelijk magazine

Optiek Decraene, Juweliers Casteur en De Nachtwacht pakken uit met een gemeenschappelijk magazine. Onder de noemer “Mooois” willen ze elkaars klanten inspireren. Een mooi staaltje van samenwerking onder familiezaken. Op de avond van de wedstrijd met SV Zulte Waregem-KV Kortrijk een nieuwe streekderby op het programma in de hoogste voetbalklasse. De wedstrijd tussen De Kerels en De Boeren drijft de traditionele rivaliteit tussen Kortrijk en Waregem altijd op de spits. En nochtans kan er perfect samengewerkt worden tussen beide regio’s. Dat bewijzen Optiek Decraene uit Bellegem, Juweliers Casteur uit Waregem en De Nachtwacht uit Kortrijk. Zij komen nu met een vernieuwend initiatief: een gemeenschappelijk magazine naar hun klanten. De afgelopen jaren heeft de consument kennis kunnen maken met magazines, uitgegeven door bepaalde handelszaken. Een andere manier voor ondernemers om bij hun klanten in de huiskamer te komen. Het gaat echter steeds over individuele initiatieven. Daarin is Mooois anders. “We stelden ons bij de creatie van ons gemeenschappelijk magazine niet de vraag of we nu concurrenten zijn van elkaar, maar focusten integendeel op de complementariteit. Alle drie zijn we met kwaliteit en schoonheid bezig en dat op een professionele en klantgerichte manier. Die basishouding zorgde al snel voor de klik”, aldus Hilde Bruwier van Juweliers Casteur. De marketingstrategen van Mex United zorgden samen met grafisch ontwerpster Olga Ontwerpt voor de realisatie. Het resultaat mag er zijn. “De klant krijgt een persoonlijke kijk op de gezichten achter onze familiezaken. Erg belangrijk voor ons, want daarin schuilt net een van onze sterktes: we bieden geen anonieme service, maar raad en daad door mensen van vlees en bloed”, zo zegt Jurgen Decraene van Optiek Decraene. Maar er is meer dan enkel de persoonlijke verhalen of de getuigenissen van de burgemeesters van Kortrijk en Waregem. De zaken willen ook veel inspiratie meegeven aan hun klanten. “Na een lange winter komt nieuwe energie en inspiratie vrij. Inspiratie die we nu willen delen met onze klanten”, aldus Kim Vanacker van De Nachtwacht. Het magazine werd verspreid op 7500 exemplaren, zal twee keer per jaar verschijnen en is weldra ook digitaal raadpleegbaar op de sites van de initiatiefnemers.
 
 
Voor de Redactie  : Bernard  Decock  -  Tom Delmotte - Mex United


Geplaatst op 21.04.2018

WINNAARS VAN DE RED BULL VINYL FRONTIER AWARDS ZIJN BEKEND!

Net voor Record Store Day 2018 lauwert Red Bull Belgium: The Vinyl Frontier met hun awards - de Red Bull Vinyl Frontiers - vier vinyl kruisvaarders. Het doel? Initiatieven of personen die zich het afgelopen jaar positief inzetten voor de vinylcultuur in België in de kijker zetten! De jury, bestaande uit Kurt Overbergh (AB), Lefto (Studio Brussel), Ayco Duyster (Radio 1), Sasha Van der Speeten (De Morgen, Bruzz), Camille Loiseau (Atelier 210), Philippe Coicou (Strictly Niceness) en Rik De Bruycker (Bruzz, Studio Brussel), nomineerde dit jaar hun favorieten in deze categorieën: Amenra’s Mass VI met foto’s van Stephan Vanfleteren wint Best Artwork, Best Label gaat naar Stefaan Vandenberghe’s label Sdban en zowel het fantastische Belpop Bonanza van Jimmy Dewit en Jan Delvaux als de hiphopexpositie 25 ans de disques 2.0 ontvangen een Outstanding Contribution Award.
Dit was het verdict van de jury:
 
Amenra - Mass VI:  foto n° 1
 
“Het artwork, de verschillende edities van de release op vinyl, de foto’s van Stephan Vanfleteren… Alles aan deze release klopt als een bus. Mass VI is de perfecte symbiose tussen muziek en kunst.”
 
Belpop Bonanza: foto n° 2
                                                                                                                                                                                     
“Jimmy Dewit en Jan Delvaux zijn de officiële vertellers van de rijke muziekgeschiedenis van ons land. Ze houden een canon levend dat nooit mag ophouden te bestaan en leggen verbanden waar de protagonisten vaak het bestaan nog niet van afwisten. Vooral hun televisieprogramma voor Canvas vanuit de Leuvense Kringwinkel SPIT en bijhorende verkoop van tweedehands vinyl verzameld met medewerking van alle Kringwinkels in Vlaanderen wist de jury te charmeren”
Sdban: foto n° 3
 
“Dit Belgische label was erg actief het afgelopen jaar. Het bracht nieuw talent als STUFF., De Beren Gieren en BRZVLL uit op Sdban Ultra en haalde vergeten jazz- en funkpareltjes van onder het stof op de compilaties ‘Let’s Get Swinging: Modern Jazz in Belgium 1950-1970’ en ‘Funky Chimes’. Zo droeg Sdban bij aan ons Belgisch cultureel erfgoed en wist het ook internationaal een sterke reputatie op te bouwen.”
 
25 ans de disques 2.0: foto n° 4
 
“Sonny Mariano en zijn team gaven ons een unieke kijk op de Belgische hiphopgeschiedenis. Hun tweede expo stak ingenieus in elkaar en zette een scene in de kijker die voordien vooral in de underground actief was. 25 ans de disques 2.0 is erin geslaagd iets groots te bouwen met een klein budget en verdient veel meer aandacht voor hun volgende editie. Hopelijk volgt die snel!”
 
Voor de redactie : Bernard Decock - Bron  : Tessa Vilyn -   Marketing & Events Jet Import nv

Geplaatst op 21.04.2018

18 scholen krijgen gunstig advies voor programmatie buitengewoon basisonderwijs en secundair onderwijs

Scholen voor buitengewoon onderwijs die voor het schooljaar 2018-2019 een nieuw type of een nieuwe opleidingsvorm willen aanbieden moesten daarvoor voor 30 november 2017 een aanvraag indienen bij het Agentschap voor Onderwijsdiensten. 18 scholen krijgen een gunstig advies.
 
Voor het buitengewoon basisonderwijs gaat het om 6 scholen, voor het buitengewoon secundair onderwijs om 12 scholen. Het gaat vooral om scholen die een aanbod willen doen voor leerlingen met gedragsstoornissen (type3) of met een autismespectrumstoornis (type 9).
 
De scholen werden beoordeeld op basis van de leefbaarheid en de noodzaak van het voorstel, de expertise die aanwezig is, de begeleidingsmogelijkheden, de spreiding van een bepaald type onderwijs in de regio, de professionalisering van het personeel en de vereiste infrastructurele en materiële voorzieningen.
 
Elk dossier werd geadviseerd door het Agentschap voor Onderwijsdiensten, de Onderwijsinspectie en de Vlaamse Onderwijsraad. Na een grondige screening krijgen volgende scholen de toestemming om vanaf volgend schooljaar:
 
Buitengewoon basisonderwijs
1°         MPI GO! Sterrebos, Bornstraat 528, 8800 Roeselare, voor type 3;
2°         GBSBO De Kim, Sint-Amandusstraat 28, 8540 Deerlijk, voor type 7;
3°         VLSBO, De Rietzang, Heirweg 1, 8430 Middelkerke voor type 3;
 
4°         VLSBO Sint-Rafaël, Kallobaan 3, 9120 Beveren-Waas, voor type 9;
5°         GBSBO Kasterlinden, Groot-Bijgaardenstraat 434, 1082 Sint-Agatha-Berchem, voor type 3;
 
6°         GLSBO Saigo Sterrenbos, Don Boscostraat 37, 2400 Mol voor type 2.
Buitengewoon secundair onderwijs
1°         GO! school voor buitengewoon secundair onderwijs Groenlaar, Predikherenhoevestraat 31, 2840 Reet, type 9 in opleidingsvorm 4;
2°         GO! Busleyden Atheneum Campus De Beemden, Stuyvenbergbaan 135, Mechelen, type 9 in opleidingsvorm 4;
3°         GO! school voor buitengewoon secundair onderwijs De Dageraad, Tapstraat 12, 3720 Kortessem, voor type 4 en type 9 in opleidingsvorm 4;
4°         Intercommunale School voor Buitengewoon Secundair Onderwijs De Wissel, Arbeidsstraat 66, 3600 Genk, voor type 9 in opleidingsvorm 1;
5°         Buitengewoon Secundair Onderwijs Sint-Gerardus, Sint-Gerardusdreef 1, 3590 Diepenbeek, voor type 4 in opleidingsvorm 4;
6°         Secundaire scholen Sint-Ferdinand OV4, St.-Ferdinandstraat 1, 3560 Lummen, voor type 3 in opleidingsvorm 1;
7°         Secundaire scholen Sint-Ferdinand OV4, St.-Ferdinandstraat 1, 3560 Lummen, voor type 9 in opleidingsvorm 1;
8°         Instituut voor Buitengewoon Secundair Onderwijs Binnenhof, Peperstraat 27, 9000 Gent, voor type 9 in opleidingsvorm 4;
9°         Buitengewoon Secundair Onderwijs De Triangel, Molendreef 16C, 9920 Lovendegem, voor type 3 in opleidingsvorm 3;      
10°       GO! school voor buitengewoon secundair onderwijs De Passer, Vijverhoflaan 13, 8200 Sint-Michiels, voor type 3 in opleidingsvorm 4;
11°       Buso De Ast, Boeschepestraat 46, 8970 Poperinge, voor type 3 in opleidingsvorm 4;
12°       Buso De Ast, Boeschepestraat 46, 8970 Poperinge, voor type 9 in opleidingsvorm 4.       
 
Vlaams minister van Onderwijs Hilde Crevits: “18 scholen uit het buitengewoon basisonderwijs en het buitengewoon secundair onderwijs kunnen vanaf volgend schooljaar hun aanbod uitbreiden. Veelal gaat het om scholen die een aanbod willen doen voor leerlingen met gedragsstoornissen of met een autismespectrumstoornis. We komen zo tegemoet aan vragen vanuit het onderwijsveld. Bovendien zorgen we voor een betere geografische spreiding van het aanbod in diverse types in Vlaanderen. Het is belangrijk dat leerlingen met specifieke leerbehoeften op het best mogelijke onderwijs en de best mogelijke ondersteuning kunnen rekenen.”
 
Voor de redactie  : Bernard  Decock - Bron  : Katrien Rosseel  - Woordvoerder Vlaams minister van Onderwijs Hilde Crevits  
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Geplaatst op 21.04.2018

Infomoment opleiding verzorgende/zorgkundige


Wie graag verzorgende/zorgkundige wil worden, kan zich kandidaat stellen bij het Opleidingscentrum Familiezorg West-Vlaanderen vzw. De volgende gratis opleiding tot verzorgende/zorgkundige start in september 2018 en verloopt in samenwerking met VDAB. Voor alle geïnteresseerden organiseert het Opleidingscentrum open informatiemomenten, met uitleg over de opleiding zelf en het beroep van verzorgende/zorgkundige. Van harte welkom op vrijdag 4 mei 2018 om 13.30 uur in het regiohuis van Familiezorg West-Vlaanderen vzw, Heilige Geeststraat 11, 8500 Kortrijk, tel. 056 20 15 48, www.familiezorg-wvl.be

 Voor de redactie  : Bernard Decock - Bron en fotografie  : Liesbet vancrayenest  -   Coördinator  communicatie  Familie zorg West-Vlaanderen vzw                                                         

Geplaatst op 21.04.2018
3090 artikelspagina's: 1 2 <<< 3 >>> 4 5 6 7 8 9 10 11 ... 310