Onafhankelijke digitale krant voor Zuid-West-Vlaanderen

Zoeken

Uw reclame op deze site
voor slechts 0,70 per dag
Alle info: klik hier

Welkom

Gratis plaatsen wij uw foto('s) op deze site met de daarbijhorende tekst,voor verenigingen, sportclubs, diverse bijeenkomsten, familie gebeurtenissen, optredens, stads activiteiten enz...

Iedereen kan ook zelf één of meerdere foto's in hoge resolutie met een daarbij horende tekst van zijn of haar vereniging sportclub enz... zoals hierboven vermeld opsturen naar : zuid.west.vlaamsemedia@gmail.com.

Contact Redactie & Verantwoordelijke uitgever: Bernard Decock
E-mail: zuid.west.vlaamsemedia@gmail.com
Gsm: 0495 25 45 47

Zondags aperitief met N-VA Avelgem

Een losse babbel, kennismaken met nieuwe mensen, info krijgen over de werking van de afdeling, de vraag stellen die je altijd al had willen stellen, van gedachten wisselen over gemeentelijke aangelegenheden, genieten van een hapje en een drankje… Het kon allemaal zondag laatstleden 6 maart 2016 in Bioboerderij Het Ganzenhof tijdens het Zondags aperitief met N-VA Avelgem.
N-VA heeft er in Avelgem reeds drie jaar oppositie opzitten maar de voorzitter keek in zijn woordje vooral naar de toekomst. Het bestuur is er in elk geval klaar voor.

Auteur: Vercaemst Magda

Geplaatst op 08.03.2016

N-VA Zwevegem kiest nieuw afdelingsbestuur

Op zondag 6 maart kozen de leden van N-VA Zwevegem een nieuw afdelingsbestuur. Karel Maertens volgt Erwin Bossuyt op als voorzitter, Pierre Provost blijft ondervoorzitter. Een belangrijke taak voor de nieuwe ploeg ligt in de voorbereiding van de gemeenteraadsverkiezingen van 2018.
Karel Maertens nieuwe voorzitter.
Nieuwbakken voorzitter Karel Maertens: “Ik heb de eer om de komende drie jaar de leiding te mogen nemen over een enthousiast bestuursteam. Ikzelf, ondervoorzitter Pierre Provost en nog 22 andere bestuursleden zullen de handen vol hebben: de N-VA staat als grootste meerderheidspartij mee aan het roer in Zwevegem, de gemeenteraadsverkiezingen 2018 moeten worden voorbereid en we willen uiteraard ook de sterke afdelingswerking verder laten draaien.”
Uittredend voorzitter Erwin Bossuyt had er al drie bestuurstermijnen als voorzitter opzitten en kon volgens de partijstatuten niet aanblijven. Hij bedankte de leden van het vorige afdelingsbestuur voor het jarenlange vertrouwen en hun inzet. Erwin blijft trouwens actief in het partijbestuur.
Meer dan 100 deelnemers aan jaarlijks ontbijt
De bestuursverkiezingen vonden plaats tijdens de jaarlijkse ledenvergadering. Meer dan 100 leden en sympathisanten namen deel aan het ontbijtbuffet dat traditioneel wordt aangeboden door de lokale afdeling.
Het nieuwe afdelingsbestuur bestaat uit voorzitter Karel Maertens, ondervoorzitter Pierre Provost, Erwin Bossuyt, Carol Bostyn, Paul Clinckemaille, Frieda Cremers, Kaatje Deforche, Koen Tack, Sabine Tubaert, Ann Vanbossele, Judith Vancauwenberghe, Marc Vanneste en Marc Vervaeke. Ook de gemeente- en OCMW-mandatarissen maken deel uit van het bestuur: Anthony De Jonckheere, Kaat Defoirdt, Eddy Defoor, Christiane Deprez, Erik Maes, Pascal Maertens, Francoise Malfait, Wim Monteyne, Johan Rollez en Sofie Vermeulen.

Meer informatie:
Karel Maertens, Voorzitter N-VA Zwevegem 0478/50 16 20

Auteur: Johan Rollez

Geplaatst op 08.03.2016

Interland gym BEL-FR: Frankrijk wint finaal met klein verschil tegen Vaste Vuist junioren

Afgelopen weekend vond in de Sporthal van Stekene een Interland plaats tussen de juniorenteams gymnastiek jongens van België en Frankrijk. Deze selectiewedstrijd was voor de nationale juniorenploeg de eerste van vier tests in het kader van de selectie van het EK per ploeg in mei in Bern (Zwitserland). De nationale ploeg bestond voor 1/3 uit gymnasten aangesloten bij sportgroep Vaste Vuist Lauwe.
Het Belgische team werd samengesteld uit: Justin Pesesse (Vaillante de Tubize), Noah Kuavita (Silok Deurne), Ward Claeys (Vaste Vuist Lauwe), Iliaz Pyncket (Vaste Vuist Lauwe), Takumi Onsohima (Athanor Gym Club), en Jonas Delvael (Gym Izegem). Het Franse team turnde met Baptiste Miette, Robin Caillaud, Kevin Carvahlho, Antoine Pochon, Cameron-Lie Bernard en Quentin Beque.
Na de eerste rotatie nam het team België, dat aan de grond startte, met 41.100 punten de leiding. Frankrijk begon op het paard met bogen en verzamelde 40,150 punten. Na de 2de rotatie weet Frankrijk echter dankzij ondermeer een knappe ringenoefening van Baptiste Miette de leiding te nemen. Ondanks mooi turnwerk blijft het kleine verschil (1 punt) hun parten spelen. Maar in de 5de rotatie maken de Franse jongens wat fouten aan het rek en kan het Belgische team door prima werk aan de brug de rangorde te keren. Ze gaan de laatste rotatie in met 0,650 punten voorsprong maar moeten die helaas prijsgeven. Het Franse team wint de interland met 241,250 punten, team België wordt na een spannende wedstrijd tweede met een prima score van 240,250 punten.
Een geslaagde eerste test voor het juniorenteam dat blijk gaf van een goede teamspirit en de komende weken zal werken aan de stabilisatie van de oefeningen. Er wordt alvast met veel vertrouwen uitgekeken naar het EK in Bern. 

Foto: Iliaz Pyncket werd met het nationale juniorenteam 2de

Auteur: Dries Defossez

Geplaatst op 08.03.2016

Eline Brugman kiest volop voor haar professionele loopbaan

Na lang beraad heeft Eline Brugman beslist om te stoppen met de politiek. Ik zal afstand
nemen van mijn politieke mandaten, waaronder het schepenmandaat dat ze vanaf 1 juli 2016 zou
opnemen.
De voorbije drie jaar heeft Eline haar leven immers niet stilgestaan. In de eerste plaats is ze de trotse
moeder geworden van een prachtige dochter, maar ook haar professionele loopbaan heeft niet
stilgestaan.

Zij werkt nu voor een werkgever die haar waardeert, respecteert en kansen biedt. Het afgelopen jaar was
voor Eline een moeilijk jaar met twee onverwachte operaties. Ook daar heeft haar werkgever
begripvol en ondersteunend gereageerd. Deloitte stelt in Belgik 2500 mensen tewerk, maar slaagt er
in om het lief en leed van haar werknemers op de voet te volgen. Meteen ook de reden waarom Eline
graag voor Deloitte en haar klanten werk. Los van de inhoudelijke uitdagingen, zijn het de mensen
die het verschil maken. In goede en kwade dagen.

Drie jaar geleden was Eline klaar om een schepenmandaat op te nemen. Na zeven
fantastische jaren bij Deloitte is Eline niet langer bereid om die job op te geven. Eline krijgt opnieuw
kansen aangeboden om een nieuwe sprong in haar professionele carriere te maken. Hierdoor besliste Eline dat ze
op een punt gekomen is waar ze een fundamentele keuze moet maken tussen de politiek en haar
professionele loopbaan.

Beiden samen uitoefenen, is niet langer verzoenbaar. Het is in die context dat ik besloten heb om
een einde te maken aan mijn politieke loopbaan en het schepenmandaat niet op te nemen.

Ik ben trots deel te hebben kunnen uitmaken van de stadscoalitie waarvan in de toekomst zal blijken
dat zij een cruciale rol heeft gespeeld in de heropleving van Kortrijk, weet Eline Brugman ons te vertellen.
Bovenal wil Eline de 1304 kiezers die op haar hebben gestemd bedanken. Het is dankzij hen dat zij na
Vincent en Wout het meeste aantal stemmen achter haar naam kreeg. Eline wil iedereen bedanken voor het
vertrouwen dat ze in haar hebben gegeven. Zij is ervan overtuigd iederen haar zal steunen in haar genomen
beslissing.

Eline haar keuze is immers een positieve keuze voor haar gezin en haar professionele loopbaan waar zij
energie en voldoening uit haalde en waar zij voor haar zelf een veelbelovende toekomst in ziet .
Eline zal altijd het liberalisme trouw en een warm hart toedragen maar dan vanaf de zijlijn.

Geplaatst op 08.03.2016

Geert Hoorens directeur nieuwe Zwin Natuur Park (Knokke-Heist)

In haar zitting van donderdag 3 maart besliste de deputatie van de Provincie West-Vlaanderen om Geert Hoorens (°1960) uit Oostkamp aan te stellen als directeur van het nieuwe Zwin Natuur Park (Knokke-Heist).
De voorbije twaalf jaar was Geert regiomanager Kust bij het autonome provinciebedrijf Westtoer. Hij was eveneens secretaris van het kustburgemeestersoverleg en had nauwe contacten met de kustgemeenten.
Het nieuwe Zwin Natuur Park
Tegen de zomer van 2016 openen de Provincie West-Vlaanderen en het Agentschap voor Natuur en Bos (ANB) van het Vlaamse Gewest het vernieuwde Zwin Natuur Park in Knokke-Heist.
Het Zwin Natuur Park wordt een uniek, eigentijds natuurcentrum dat dé nieuwe natuurgerichte topattractie aan de kust wordt.
De bezoeker krijgt er de gelegenheid om de typische en bijzondere Zwinnatuur op een attractieve en prikkelende manier te ontdekken en te beleven, interactief of via rechtstreeks contact met de natuur. Dit zowel in het nieuwe bezoekers- en natuureducatiecentrum als in het natuurpark en de van daaruit toegankelijke Zwinvlakte.
Een andere blikvanger is het kijkcentrum waarin recreatieve of educatieve beleving van de Zwinnatuur, en in het bijzonder de vogeltrek, centraal staat.
Momenteel wordt werk gemaakt van de binnenafwerking, het plaatsen van de vaste Zwintentoonstelling in de tentoonstellingshal en de omgevingswerken. 

Dienst communicatie, Fanny Depijpere

Geplaatst op 08.03.2016

Sensibiliseringsactie dikkedarmkanker

Elk jaar krijgen meer dan 5000 mensen in Vlaanderen te maken met darmkanker. Elke dag sterven vijf mensen aan de ziekte, waardoor darmkanker op de derde plaats van dodelijke kankers staat. Preventie is hierbij heel belangrijk.

Op maandag 7 maart trekt az groeninge naar de maandagmarkt om Kortrijkzanen te wijzen op symptomen, het belang van de iFOB-test … Vanaf dan verspreiden we in shoppingcenter K, het stadhuis en 2 campussen van az groeninge ook wc-installaties die voorbijgangers sensibiliseren voor dikkedarmkanker. De wc-brillen werden beschilderd door verschillende kunstenaars en kaderen in de tentoonstelling ‘Kakofonie’. De volledige tentoonstelling opent op dinsdag 29 maart, na de infonamiddag over ‘stop dikkedarmkanker’ dat az groeninge organiseert.

Onze oncocoaches ontvangen u graag op 7 maart op de maandagmarkt in Kortrijk om u meer uitleg te geven over de actie, het belang van preventie, de tentoonstelling … Tussen 10 en 11u is ook een patiënte aanwezig die de diagnose dikkedarmkanker kreeg en bereid is haar verhaal te vertellen.

Meer informatie:
- Hilde Vanneste, oncocoach az groeninge, t. 056 63 39 65
- Annelies Feys, dienst communicatie, t. 056 63 60 98
- www.azgroeninge.be/dikkedarmkanker

Auteur: Annelies Feys

Geplaatst op 08.03.2016

Het eigenzinnige TEXtival trapt de festivalzomer af op 17 april

TEXtival trapt de Belgische festivalzomer af op 17 april, de eerste zondag na de paasvakantie. Dit eigenzinnig en gratis festival op de VETEX-site in de Kortrijkse Sint-Janswijk lokte in de drie voorgaande edities telkens meer dan 3.000 festivalgangers. Met een mix van speelse kinderanimatie, verrassend straattheater en bovenal avontuurlijke (internationale) concerten zet dit succesvol ontdekkingsfestival het bruisende buurtkarakter in de verf.

TEXtival bewees in de voorbije edities over een fijne neus voor muzikaal talent te beschikken. De soms ongekende, maar aanstormende bands worden bijgestaan door kleppers die hun muzikale strepen al ruimschoots verdienden. Zo komt niet alleen Matthias Desmet, frontman van Clear Season en winnaar van StuBru’s Nieuwe Lichting 2016, een unieke unplugged solo set spelen, maar wist TEXtival ook de Amerikaanse bluespunk cultheld Jack Oblivian en zijn Sheiks te strikken.

TEXtival is er niet alleen voor de muzikale fijnproevers. Ligt de focus ’s avonds op de damn good rock-’n-roll, dan gaat de aandacht overdag meer naar kinderen en gezinnen. Terwijl schattenjagers hun hart kunnen ophalen op de grote rommelmarkt in de omliggende straten, zorgen de hoogwaardige theateracts, gevarieerde kinderanimatie en creatieve workshops voor de unieke, bijzonder gezellige TEXtivalsfeer.

Het volledige programma wordt binnenkort bekendgemaakt.

Wanneer: zondag 17 april, vanaf 10u

Waar: oude VETEX-site, Sint-Jan, Kortrijk

Meer informatie, foto's, interviews:
Rutger Davidts
0498/17.77.54

info@textival.be
www.textival.be
www.facebook.com/textival.sintjan
www.twitter.com/textival_ktown


Auteur: Rutger Davidts

Geplaatst op 08.03.2016

Gezocht onthaalouders op externe locatie

Het Stadsbestuur van Oostende is op zoek naar onthaalouders die op een externe locatie kinderopvang willen voorzien. In de wijk Zandvoorde kunnen twee onthaalouders samenwerken en in de Vuurtorenwijk is er een locatie voorzien voor één onthaalouder.
De voormelde kinderopvanglocaties openen de deuren in september 2016.
Geïnteresseerd? Kom dan zeker naar de infoavond op woensdag 23 maart 2016 om 19.00u in de Forumzaal van Bibliotheek Kris Lambert, Wellingtonstraat 17. Iedereen is alvast van harte welkom!

Geplaatst op 07.03.2016

Voortaan zitdag Brailleliga in Huize Willy Kooy

Personen met een beperkt zicht kunnen voortaan elke eerste maandag van de maand terecht op een zitdag in Huize Willy Kooy in Oostende . De Brailleliga biedt ondersteuning op vlak van onder meer werk, vrije tijd en mobiliteit.
Een persoon met visusbeperking die zich bij de Brailleliga heeft aangemeld, zal er een waaier aan gratis diensten kunnen terugvinden. Deze dienstverlening is actief binnen diverse domeinen:
• Sociale opvolging: informeren, oriënteren en hulp bieden in functie van de mogelijkheden en beperkingen. Dit in kader van sociale voordelen, dossier FOD Sociale zekerheid,...
• Het leven thuis: hulp bij het aanpassen van de woning, bij het leren zich te verzorgen, het leren boodschappen doen, het leren koken, enz.
• Zich verplaatsen: hulp en begeleiding bij het leren zich te verplaatsen, bij het verkrijgen van een gratis witte stok of een blindengeleidehond.
• Communicatie: hulp bij het leren lezen en schrijven in braille, een aangepaste computer leren gebruiken of informatie en advies ontvangen over de bestaande hulpmiddelen.
• Werk: advisering bij de keuze van een geschikt beroep, hulp en begeleiding bij het kiezen van een beroepsopleiding of bijscholing, ondersteuning bij het zoeken naar werk, bij het behouden van een job, bij het contacteren van de werkgever, bij het zich informeren over bestaande hulpmiddelen, bij de aanpassing van de werkpost.
• Vrije tijd: socio-culturele activiteiten, een aangepaste Spelotheek, enz

De Brailleliga verwijst eveneens door naar externe diensten indien aan de vraag intern geen afdoend antwoord kan gegeven worden. Contactpersoon is Deborah Masson, T 056/20.64.60 - E deborah.masson@braille.be. Zij is bereikbaar elke woensdag of vrijdag tussen 9.00 en 12.00 uur.Elke eerste maandag van de maand is er tussen 13.00 en 15.00 uur zitdag op afspraak in Huize Willy Kooy, Hospitaalstraat – lokaal 1.04.

Meer info op www.braille.be.

Geplaatst op 07.03.2016

Art-illustria vzw brengt een weekend de sterren heel dichtbij

Naar aanleiding van de nationale sterrenkijkdagen, een organisatie van VVS (Vlaamse vereniging voor sterrenkunde), organiseert Art-illustria vzw in samen werking met hobby astronomen Regean Clauw en Luc Waignein een weekend sterren ontdekken .
In de tuin van de thuisbasis van Art-illustria vzw (Houthulststraat 132 te Staden Art studio Brikat) zullen 3 telescopen opgesteld staan waaronder een van de grootste van België op zaterdag 12 maart 2016
Gans het weekend zal in de expo-ruimte van Art studio Brikat van alles te ontdekken vallen over sterren en het mysterieuze heelal met als klap op de vuurpeil de mogelijkheid om zelf even de sterren te ontdekken, of te kijken naar de bergen en de kraters op de maan door één van de 3 grootste telescopen van België. Dit op zaterdagavond vanaf 19.30u
Deze telescoop werd vervaardigd door de hobby- astronoom (het woord hobby is misschien te veel hier ) Regean Clauw. Regean tuurt reeds een 40 jaar de hemel af naar sterren en melkwegstelsels en is heel bedreven in het herkennen van de verschillende soorten stelsels en tekens…
Een nevel of stelsel haalt hij er zo uit, zijn interesse in de sterren maakten hem een specialist ter zake, hij is dan ook op zaterdag en zondag aanwezig om de mensen te woord te staan en uitleg te geven. Zijn vriend Luc is even gedreven en tuurt de hemel al een 15 tal jaar af, samen hebben ze soms uren lang plezier om nieuwe dingen te ontdekken door hun telescoop.
In de galerij zullen afbeelding van melkwegstelsels enz.. te zien zijn naast schilderijen van de hand van Regean van deze prachtige natuurfenomenen de nevels en melkwegstelsels. Een powerpoint neemt u mee op reis lichtjaren ver! In verschillende boeken en naslagwerken kan u alle informatie vinden over het heelal en zo veel meer… een totaalpakket dus. Voor de bezoekers zullen gratis (zolang de voorraad strekt) sterrenkaarten liggen die we aangeboden kregen van VVS . ook een interessant krantje kan gratis meegenomen worden door de bezoeker, boordevol informatie over het heelal…
Een unicum in Staden dat we dit kunnen aanbieden aan geïnteresseerden jong en oud GRATIS!!!
Van vrijdag 11 maart tot en met zondag 13 maart staat Art studio Brikat in de Houthulststraat 132A te Staden dus in het teken van de sterren, dit naar aanleiding van de nationale sterrenkijkdagen georganiseerd door VVS (Vereniging voor Sterrenkunde www.vvs.be)
Art-illustria vzw is een vereniging die kunst en cultuur brengt, cultuur makers – kenners en minners probeert te verenigen dit op een zo’n laagdrempelig mogelijke manier. Jong en oud vinden hun gading en niet enkel beeldende kunst komen aan bod maar ook literatuur, muziek, spirituele beleving, gastronomie,…. Art-illustria vzw is een relatief jonge vereniging (opgericht in 2012) maar kan nu al rekenen op een dikke 130 leden. Allen mensen die cultuur in de breedste zin van het woord hoog in hun vaandel dragen, kunstenaars en kunstminners worden vereningd. Iedereen kan voorstellen doen, wat het aanbod in de vzw alleen maar versterkt. Samen zijn we sterker…
Deze opzet konden we realiseren door Regean Clauw die ook lid is van de vzw en met dit toffe voorstel op de proppen kwam. Een meerwaarde besloot het bestuur en ging er gretig op in om dit aan het publiek voor te stellen. Vzw De ladder uit Roeselare ondersteund dit mede en zo kunnen we op ongedwongen manier de wondere wereld van de sterren even heel dichtbij brengen te Staden…
Art-illustria vzw Houthulststraat 132 te 8840 Staden http://www.illustria.be info@illustria.be 051/700 982
Art Studio Brikat Houthulststraat 132A 8840 Staden http://www.brikat.be info@brikat.be
vzw De Ladder Bobijnstraat 16 te 8800 Roeselare http://vzwdeladder.be

Geplaatst op 07.03.2016
3647 artikelspagina's: 1 ... 257 258 259 260 261 <<< 262 >>> 263 264 265 266 267 ... 365