Onafhankelijke digitale krant voor Zuid-West-Vlaanderen

Zoeken

Uw reclame op deze site
voor slechts 0,70 per dag
Alle info: klik hier

Welkom

Gratis plaatsen wij uw foto('s) op deze site met de daarbijhorende tekst,voor verenigingen, sportclubs, diverse bijeenkomsten, familie gebeurtenissen, optredens, stads activiteiten enz...

Iedereen kan ook zelf één of meerdere foto's in hoge resolutie met een daarbij horende tekst van zijn of haar vereniging sportclub enz... zoals hierboven vermeld opsturen naar : zuid.west.vlaamsemedia@gmail.com.

Contact Redactie & Verantwoordelijke uitgever: Bernard Decock
E-mail: zuid.west.vlaamsemedia@gmail.com
Gsm: 0495 25 45 47

Gratis sporten bij Vaste Vuist tijdens “week van de sportclub”

Tot 21 september neemt sportgroep Vaste Vuist Lauwe deel aan de ‘Week van de Sportclub’. Tijdens deze dynamische sportweek zetten honderden Vlaamse sportclubs hun werking en hun activiteiten extra in de kijker. Zo ook Sportgroep Vaste Vuist Lauwe waar je momenteel tot 21 september gratis kunt proeven van alle sportactiviteiten die de grootste club van de Gymfed aanbiedt.
Om hun sportieve ambitie waar te kunnen maken, rekent Sportgroep Vaste Vuist ook voor deze editie op de enthousiaste medewerking van alle sportliefhebbers. Daarom mag iedereen tot  en met zaterdag 21 september gratis komen sporten bij Sportgroep Vaste Vuist Lauwe zodat iedereen zijn favoriete sport kan ontdekken.
De sportgroep programmeert een heel uitgebreid gamma, waar zowel jong en oud wel één of meerdere sporten zal terugvinden die bij hem passen.

Het is de doelstelling van Sportgroep Vaste Vuist om sport aan te bieden voor iedereen. En dat woordje iedereen nemen ze heel letterlijk. Vandaar de uitbreiding van het sportaanbod met G-Roove & Move (G-dans), G-foot voor volwassenen, petanque, osteoflex en kleutergym 2e & 3e kleuter.

FVW / Foto Vaste Vuist Lauwe

Geplaatst op 11.09.2019

Sportgroep Vaste Vuist huldigt zijn kampioenen

Sportgroep Vaste Vuist Lauwe, de grootste sportgroep van Vlaanderen, huldigde al haar turners en turnsters die in het voorbije sportjaar een bronzen, zilveren of gouden medaille behaalden op de West-Vlaamse, Vlaamse en  Belgische kampioenschappen. Maar liefst 55 gymnasten kregen uit handen van burgemeester, schepenen , provincieraadsleden en voorzitter Defossez Dries een attentie. Een nieuw record in de clubgeschiedenis. De club telt met onder andere Ward Claeys, Lize Verhaeghe, Alice Francoy, Senne Spyckerelle, Victor Tournicourt en Wannes Vlaeminck enkele buitengewone topsportgymnasten. Bestuur en trainers zijn fier op dat jong talent.

FVW / Foto Vaste Vuist Lauwe

Geplaatst op 11.09.2019

2 Fietsendieven opgepakt dankzij camerabeelden

Op zaterdag 7 september 2019 kon de Politiezone VLAS 2 fietsendieven oppakken nadat hun vluchtweg kon gevolgd worden via het cameranetwerk in de Kortrijkse binnenstad.

Die dag, omstreeks 17.00 uur, kwam een melding van een fietsdiefstal binnen bij de PZ Vlas. In de dispatching werd meteen een analyse van de camerabeelden gemaakt. Op de beelden was duidelijk te zien hoe 2 verdachten de fiets van het slachtoffer stalen uit de fietsenstalling in de Wijngaardstraat, ter hoogte van het winkelcentrum K in Kortrijk.

De beelden toonden ook hoe de verdachten de fiets overbrachten naar de fietsenstalling van de K, gelegen op verdieping -3, en daarna het winkelcentrum binnenwandelen. Even later was via de camera’s te zien dat de 2 verdachten zich in het Pradopark bevonden. Meteen werd een politieteam ter plaatse gestuurd, met een succesvolle interceptie als resultaat.

De 2 jongemannen, die in Kuurne en Harelbeke wonen, werden overgebracht naar het politiecommissariaat voor ondervraging en verder onderzoek.

 

FVW / Foto FVW

Geplaatst op 10.09.2019

Op het Filmfestival Oostende werd zondagavond de eerste Food’O movie video over de Vistrap in Oostende gelanceerd

Food'Oostende zet al twee jaar de gastronomische troeven van de stad in de kijker.

"Een tijdje geleden lanceerden we met Toerisme Oostende vzw Food'Oostende. Dit is een platform dat alles rond eten en gastronomie in Oostende in de kijker zet. In het kader hiervan worden artikels gebracht rond local heroes, nieuwe zaken in de kijker gezet en er worden ook video's gemaakt." Aldus Pieter Hens van Toerisme Oostende.

Na de succesvolle film rond de Familie Desmit lanceert Food'Oostende op Filmfestival Oostende een nieuwe video met de Oostendse Vistrap in de hoofdrol.

 

FVW / Foto FVW

Geplaatst op 10.09.2019

Politiezone Brugge lanceert uitzonderlijke rekruteringscampagne

De Brugse politie werft bijkomend 10 nieuwe politie-inspecteurs aan. Wie zich geroepen voelt om bij Politiezone Brugge aan de slag te gaan, kan zich nog tot eind oktober inschrijven voor een ‘apart en versneld’ selectietraject. Voordeel is dat kandidaten de selectieprocedure in slechts 2 weken doorlopen. Wie de top 10 haalt en aan de politieschool start, is bovendien een jaar later zeker van zijn of haar werkplek in Brugge. Om kandidaten warm te maken, start op 7 september een heuse communicatiecampagne.

Wie bij de politie wil werken, moet een reeks redeneer- en taaltesten, psychologische en fysische proeven doorlopen. Dat gebeurt in Brussel, georganiseerd door de dienst Rekrutering en Selectie van de geïntegreerde politie. De lokale en federale politie slaan voor rekrutering immers al jaren de handen in mekaar. Wie slaagt, kan in de politieschool in zijn of haar provincie terecht, maar weet na 1 jaar studeren en een politiediploma op zak, niet altijd waar hij of zij uiteindelijk terecht komt. Wie dus in de West-Vlaamse Politieschool afstudeert, loopt kans om ver weg van Brugge aan de slag te moeten. Als student kan je via de zogenoemde ‘mobiliteit’ tijdens het school lopen al kijken welke vacatures er bij de federale en lokale politie openstaan en zo her en der beginnen solliciteren.

Personeelstekort
In Brugge kampt de politie echter al een tijd met een personeelstekort. Wie afstudeerde aan de politieschool en op een werkplek in Brugge hoopte, werd vaak door de federale overheid gedwongen ingezet in Brussel, Antwerpen of Gent of in een meldkamer van de federale politie. Als derde grootste politiezone in Vlaanderen met bijzonder veel uiteenlopende opdrachten, is het personeelstekort goed voelbaar en dus maakt het korps nu extra budget vrij voor ‘bijkomende aanwervingen’. Hierbij mikt politie Brugge zowel op schoolverlaters als op energieke mensen die een carrièreswitch overwegen.

Fast Track
Bovenop de gewone selectieprocedure loopt er nu een bijzonder traject waar maximum 124 geïnteresseerden kunnen op inschrijven. Wie in aanmerking komt, kan in december in 2 weken tijd alle proeven doorlopen (tussen 2 en 13 december 2019). Deze ‘fast track’ procedure is een grote troef want normaal gezien spreiden de examens zich over vele maanden.
Wie voor alle testen slaagt, kan in april 2020 starten in de WPS, de West-Vlaamse Politieschool in Zedelgem. Je moet er uiteraard wel voor zorgen dat je in de top 10 van de selectie belandt. Tijdens de opleiding word je al maandelijks vergoed en in dit geval ben je dan ook al zeker van je werkplek. Wie een jaar later, in april 2021, afstudeert, kan dan meteen starten in Brugge. De hele opleiding wordt betaald door Politiezone Brugge. Enige voorwaarde is dat je dan wel 8 jaar in het Brugse korps blijft werken.

Communicatiecampagne
Om mensen warm te maken voor een job bij de Brugse politie, zet het korps een heuse communicatiecampagne op poten. Onder de vlag ‘work@politiebrugge – een spannende job dichtbij huis’ werden diverse dragers uitgewerkt.
De campagne wordt op 7 september gelanceerd met een spotje dat op Focus-WTV en via sociale media wordt vertoond. Daarin ligt het accent op een mogelijke carrièreswitch en overstap naar de Brugse politie, die nog al te vaak wordt vergeten als potentiële werkgever. In beeld zien we enkele figuranten – allemaal medewerkers van het Brugse korps- die een resem typische Brugse jobs uitoefenen maar in gedachten al dromen van een job bij de politie.

Bij de slagzin ‘’Schuilt er ook een politie-inspecteur in jou?’ hoort een opvallend campagnebeeld dat zal verschijnen op een flyer, affiches, bussen van De Lijn, social media en op de combi’s van de Brugse politie. Naast de reeds bestaande website politiebrugge.be is er nu ook een rekruteringswebsite (work.politiebrugge.com) waar geïnteresseerden alle nodige info terugvinden over deze speciale selectieprocedure. Er is ook een jobtelefoon (050/47 29 47) waar kandidaten tijdens de kantooruren al hun vragen kunnen stellen of een afspraak kunnen maken met een beroepenvoorlichter die zorgt voor extra begeleiding. Dat kan ook per mail op work@politiebrugge.be . Deadline voor inschrijving is 29 oktober.

 

FVW / Bron PZ Brugge

Geplaatst op 10.09.2019

Stationsproject Stad Kortrijk selecteert partners voor bouw tunnel en ondergrondse parking

In de tweede helft van september starten de bouwwerken voor een ondergrondse parking aan het Conservatoriumplein en de Tolstraat én een wegtunnel in de Zandstraat. De Nationale Maatschappij der Belgische Spoorwegen (NMBS) selecteerde THV Eiffage voor de bouw van ondergrondse parking en Besix voor de bouw en uitrusting
van de wegtunnel en aanpalende wegen.

Werfcafé op 11 september
Wat is de fasering van de werken? Welke hinder kan er zijn? Hoe verlopen de omleggingen? De projectmedewerkers geven een woordje uitleg tijdens een werfcafé op woensdag 11 september van 19.00 tot 21.00 uur in de foyer van Départ, Nelson Mandelaplein 18. Iedereen welkom!

 

FVW / Foto FVW

Geplaatst op 10.09.2019

Grootschalige politieoperatie tegen mensensmokkel en transmigratie in haven Zeebrugge

Maandagavond heeft de politie in de haven van Zeebrugge een grootschalige actie gehouden tegen mensensmokkel en transmigratie. Dit in aanwezigheid van minister van Binnenlandse Zaken en Veiligheid Pieter De Crem en gouverneur van West-Vlaanderen Carl Decaluwé.

Hierbij worden onder meer het droneteam, de mobiele vrachtwagenscanner, CO-meetapparatuur, patrouilles te paard, het interventiekorps en speurhonden ingezet. Ook de impact van de nakende Brexit op de grenscontroles werd er besproken.

De internationale zeehavens van ons land blijven krachtige aantrekkingspolen voor transmigratie en mensensmokkel en een sterke focus op deze plaatsen, net als op de snelwegparkings waar transmigranten aan boord van vrachtwagens trachten te klauteren, blijft een absolute noodzaak. Gedurende de voorbije maanden werden de ingezette middelen van de veiligheidsdiensten dan ook gevoelig aangepast of uitgebreid, tevens ter voorbereiding van de Brexit en diens impact op de grenscontroles in ons land. Voorbeelden hiervan zijn onder meer het gebruik van het droneteam en de inzet van een mobiele scanner.

 

FVW / Foto FVW

Geplaatst op 10.09.2019

GAIA vraagt in pleidooi gerechtigheid voor Sprotje

Parket vordert effectieve maximumstraffen

Vandaag vonden voor de Correctionele Rechtbank van Ieper de pleidooien plaats in de zaak Sprotje, het onfortuinlijke katje van tien maanden dat begin juni 2018 door een onverlaat uit Kortrijk eerst als een voetbal geschopt werd en daarna een kwartier in een oven op 200 graden werd gestoken. Sprotje hield er zware brandwonden over het hele lichaam aan over maar overleefde de verschrikkelijke beproevingen wonderwel.

GAIA, Dierenartsen Overleie (die zich over Sprotje ontfermden) en de stad Kortrijk stelden zich burgerlijke partij. De beklaagde kwam niet opdagen. Het parket vorderde effectieve maximumstraffen (zes maanden gevangenisstraf, 2.000 euro maal 8 opdeciemen = 16.000 euro) en een levenslang verbod op het houden van dieren. Dat laatste is ook wat de burgerlijke partijen willen zien gebeuren.
GAIA en de stad Kortrijk vragen 1 euro morele schadevergoeding, de dierenartsen die sprotje verzorgden vragen 1.000 euro schadevergoeding en de drie burgerlijke partijen vragen ook 1.440 euro rechtsplegingvergoeding. GAIA-voorzitter Michel Vandenbosch kreeg het woord van de voorzitter van de rechtbank: “Zo’n psychopaat moet uit de buurt van gelijk welk dier gehouden worden. De beklaagde heeft geen greintje schuldbesef, dat blijkt uit het dossier. Onze samenleving mag dergelijke wreedheden niet tolereren.”

Inmiddels is Sprotje geadopteerd en maakt ze het goed samen met haar maatje Riba (Kroatisch voor vis).
Uitspraak op 14 oktober.

FVW / Foto GAIA

Geplaatst op 10.09.2019

172ste editie Waregem Koerse opnieuw topeditie

Het zomerse weer zorgde er mede voor dat op de hoogdag van de Waregem Koerse Feesten zowat 40.000 bezoekers naar de Gaverbeek trokken voor de paardenrennen.

Het internationaal deelnemersveld zowel in galop- als drafrennen was opvallend dit jaar met deelnemers uit eigen land uiteraard maar ook Frankrijk, Duitsland, Groot-Brittannië, Nederland, Italië, Zweden en Noorwegen. Waregem Koerse maakt deel uit van de Crystal Cup: de Europese Cross Country Challenge bestaat uit 11 rennen met een totale prijzenpot van 733.000 € gespreid over 6 Europese landen die plaatsvinden op enkele van de mooiste en meest prestigieuze renbanen van Europa.

Olivier Jouin haalde het met Calisco De Kerser in het hoogtepunt van de namiddag, de ING Grote Steeple Chase van Vlaanderen. De stalgenoot van Taupin Rochelais hield na 4 overwinningen van Taupin de eindzege opnieuw in de eigen rangen. Hij haalde het voor Stephane Paillard met Arc du Chatelet, derde werd Theo Chevillard met Datcha des Mottes. Zo won Ecurie de Dunes reeds voor de 9e opeenvolgende.

Levende legende Taupin Rochelais kon zijn roommate trouwens live aan het werk zien, want hij was aanwezig en werd in de ‘wortelen’ gezet voor zijn geleverde prestaties de afgelopen jaren. In de Prijs Jacques du Roy werd de overwinning in eigen land gehouden dankzij een overwinning voor de Belgische eigenaar Jean-Pierre Vanden Heede met paard Tamara du Granit

Het hoogtepunt van de drafrennen, de grote Prijs Stad Waregem werd gewonnen door de Nederlandse wereldkampioen Rick Ebbinge met Gustafson. Maar ook de Belgische drivers waren op het appel: In de prijs Jean Bouckaert won 4-voudig winnaar van de Prix d’Amerique, Jos Verbeeck met Farouk B.R.

In de 10e en laatste ren, een drafren, was het Kristof Depuydt, die zijn tweede overwinning van de dag binnenhaalde, dit keer met Karadja Vrijthout en zo het hoogste ereschavot mocht betreden…

 

FVW / Foto FVW

Geplaatst op 29.08.2019

Jaagpad langs de Leie tussen Kortrijk en Bissegem wordt straks verlicht

Kortrijk investeert in de uitbreiding van openbare verlichting langsheen de Trakelweg, het veelgebruikte fiets- en wandelpad naast de Leie. Specifiek gaat het om een, tot nu toe, onverlicht deel van de weg tussen de Neerbeekstraat en de Vrije Aardstraat. Met het plaatsen van de nieuwe ledverlichting wordt zo het fietstraject van en naar Bissegem veiliger en comfortabeler voor fietsers en wandelaars.

Bovendien zal de Vlaamse Waterweg op vraag van de stad ook het comfort van het pad verhogen. Op vandaag zijn er veel opstekende boomwortels die het rijcomfort gevoelig doet afnemen. Plaatsen waar boomwortels het wegdek omhoogduwen worden straks aangepakt en terug effen gemaakt. Samen met het plaatsen van de nieuwe verlichting wordt zo een veiliger en gebruiksvriendelijker traject gecreëerd.

Axel Weydts, schepen van Mobiliteit: "De Trakelweg in Bissegem is een veel gebruikt fiets- en wandelpad. Het is een zeer veilige en snelle verbinding tussen Kortrijk, Bissegem en Menen. Door het pad nu uit te rusten met ledverlichting en een vernieuwde asfaltlaag verhogen we het comfort voor de fietsers en wandelaars."

Efficiënte en energiezuinige verlichting
De nieuwe openbare verlichting wordt uitgerust met ledverlichting. Samen met Fluvius kiest de stad Kortrijk zo voor slimme, dimbare en efficiënte verlichting. Het energieverbruik is significant minder en geeft dus minder CO2-uitstoot. De energiezuinige ledverlichting wordt niet enkel bij nieuwe of opnieuw aan te leggen straten en verlichtingen geplaatst. Het is de ambitie van de stad om op termijn alle 16.000 lichtpunten in de stad te vernieuwen. Zo staat de omschakeling naar LED binnenkort gepland voor de verlichting op de Grote Markt, langsheen de fietssnelweg Guldensporenpad en de Diksmuidekaai.

 
FVW / Foto FVW

Geplaatst op 29.08.2019
4600 artikelspagina's: 1 2 3 <<< 4 >>> 5 6 7 8 9 10 11 ... 461