Onafhankelijke digitale krant voor Zuid-West-Vlaanderen

Zoeken

Uw reclame op deze site
voor slechts 0,70 per dag
Alle info: klik hier

Welkom

Gratis plaatsen wij uw foto('s) op deze site met de daarbijhorende tekst,voor verenigingen, sportclubs, diverse bijeenkomsten, familie gebeurtenissen, optredens, stads activiteiten enz...

Iedereen kan ook zelf één of meerdere foto's in hoge resolutie met een daarbij horende tekst van zijn of haar vereniging sportclub enz... zoals hierboven vermeld opsturen naar : zuid.west.vlaamsemedia@gmail.com.

Contact Redactie verantwoordelijke Bernard Decock GSM - 0495 254 547
Voor een verslaggeving + foto bijdrage : Ives Devos - 0495 164 930

Verhalen van objecten, 3 Hofsteden

Een tentoonstelling over wonen, verbouwen,
een man die langs een gebouw ?etst,
verhalen, objecten & mensen.

We zijn een land dat graag bouwt, verbouwt, ombouwt. We leven met een baksteen in de maag en toch staan we er vaak niet bij stil hoe belangrijk de plek is waar we wonen. 
Het is een onderdeel van ons zijn, van onze identiteit. Het is de plek waar we dromen, verhalen delen en ook kwetsbaar durven zijn.

Verandering en verbouwen staat duidelijk centraal op de site van de “Drie Hofsteden” in Kortrijk. Maar wie zijn die mensen achter de gevels, wat zijn hun verhalen en belangrijke levens objecten.

In de zoektocht naar deze objecten krijg je een persoonlijk project van de bewoners, een portret dat getoond zal worden in een intieme tentoonstelling waar je de bewoners en misschien ook jezelf beter leert kennen.

Kortrijk 1302, Begijnhofpark - 8500 Kortrijk 28 april tem 21 mei - gratis openingsuren: elke dag, ook zon- & feestdagen

Een organisatie van Schouwburg Kortrijk i.s.m. Museum X -Breng X bij, Vormingplus Kortrijk, VTI Kortrijk, Wonen Regio Kortrijk & Gebiedswerking Drie Hofsteden

        

Voor de redactie : Bernard Decock - Bron  :  Jan  Ovaere - Schouwburg Kortrijk

Geplaatst op 21.04.2018

LATENBEURS – FOTOGRAFIEBEURS - COMPUTERBEURS - OP ZONDAG 29 APRIL 2018 / BOUDEWIJN SEAPARK BRUGGE

DRIE BEURZEN ONDER EEN DAK IN HET BOUDEWIJN SEAPARK TE BRUGGE  (Alfons de Baeckestraat 12)
 
GRATIS PARKING VOOR ALLE BEZOEKERS !!!
 
Op zondag 29 april 2018 vinden de Platenbeurs, de  Multimedia-en Fotografiebeurs samen plaats in HET BOUDEWIJN SEAPARK TE BRUGGE van 10 tot 17 uur.
 
Platenbeurs:  Vinyl, Cd's en allerhande muziekmemorabilia worden zoals steeds uitgestald over ruim 300 lopende meter! De nadruk ligt op verzamelobjecten, maar ook de gewone muziekliefhebber kan er zijn slag slaan door het enorme aanbod van goedkope elpees, singels en cd’s. Een recordaanbod aan platen op de platenbeurs te Brugge. Bezoek alvast de platenbeurs op facebook
 
Multimediabeurs: COMPUTERS (hardware, software en toebehoren) - tablets - Audio - Foto - smartphones - Games - Films - Muziek - Elektronica - Elektronisch speelgoed -  Elektronische gadgets - ... Like our Computer Fair on facebook
 
Fotografiebeurs: reeds meer dan 20 jaar de beurs in België waar zowel de hobbyist als de professionele fotograaf terecht kunnen. Digitale en analoge fotografie, lenzen, fototoestellen, projectoren, doka's, statieven, antieke toestellen, oude foto's, materiaal uit falingen, magazines, boeken, ... NIEUW en OCCASIE. De fotobeurs kan u eveneens vinden op facebook
 
Gezamenlijke ingang, inkomprijs 6 euro jonger dan 12 gratis. Open 10-17 uur. VIP toegang vanaf 9 uur.
Overtuig u van het uitgebreide aanbod. Nieuw en tweedehands. En dit aan SUPERVOORDELIGE beursprijzen en garantie. Meer dan honderd standhouders uit België, Nederland, Frankrijk, Engeland en Duitsland bieden u hun ervaring en kennis aan. Kom kijken, verzamelen, kopen en uittesten op dit evenement van 10 tot 17 uur, VIP toegang vanaf 9 uur. Parking Gratis.
 

Met de auto

Komende van De Panne of van Brussel: E40 afrit 8 (Brugge)
Komende van Lille (F): volg de E17 tot Kortrijk en volg dan de E403 richting Brugge.
Volg Brugge en de wegwijzers Boudewijn Seapark
Breedtegraad/lengtegraad: 51.183113 3.211242

Met de trein

Ook met de trein is Boudewijn Seapark makkelijk en vlot bereikbaar! Bovendien geniet je met een B-Dagtrip korting op de toegang én de treinreis! Reis tot het station Brugge en neem aan de uitgang (voorkant station) bus 7 of 17 van De Lijn richting Centrum. De halte Sint-Michiels Boudewijnpark bevindt zich vlak aan de ingang van het park.

Met de bus

Neem lijn 7 of 17 Brugge station – centrum
Er is een halte aan de ingang van Boudewijn Seapark
 

 Met de fiets

Boudewijn Seapark ligt tussen knooppunten 6 en 99 van het toeristische fietsknooppuntennetwerk van de Provincie West-Vlaanderen
 
Meer info  : info www.dipro.be www.kdxfairs.be  
 

Voor de redactie  : Bernard Decock - Bron  : Thomas Hoebus
- Dipro bvba - KDX Fairs!
 

Geplaatst op 21.04.2018

BURGER KING® opent in Kortrijk

BURGER KING® opent op 24 april de deuren van zijn nieuwe restaurant in Kuurne, waarbij de WHOPPER® voor de overwinning gaat in de race naar de harten van de burgerliefhebbers. Het vroegere Quick-restaurant in Ring Shopping werd grondig aangepakt en de ploeg van 60 medewerkers staat klaar om Kortrijk te veroveren. Na Brugge is dit het tweede restaurant dat de Amerikaanse hamburgerketen opent in West-Vlaanderen in enkele maanden tijd.  
Voor de aanwervingscampagne werkte BURGER KING® samen met de VDAB Werkwinkel Kortrijk – en met succes, want alle vacatures werden ingevuld. Het nieuwe BURGER KING®-restaurant in Kortrijk is het negende Belgische restaurant dat Burger Brands Belgium inhuldigt op minder dan 1 jaar tijd.  Restaurant nummer acht opende gisteren nog maar net de deuren in het Texaco-station te Kruibeke. Een dagje shoppen in Ring Shopping krijgt met de WHOPPER® voortaan een heerlijke afsluiter. 
De locatie van het nieuwe restaurant bij het winkelcentrum Ring Shopping, gelegen aan een belangrijke invalsweg naar Kortrijk, is ideaal. Ring Shopping krijgt jaarlijks 3,5 miljoen bezoekers over de vloer en het restaurant kan dankzij zijn vernieuwde drive-in zowel de bezoekers aan Kortrijk als de passanten van de nabijgelegen autosnelweg E17 vlot bedienen. Een jaarlijkse topdag wordt ongetwijfeld de wielerwedstrijd Kuurne-Brussel-Kuurne, die vlakbij het restaurant passeert. De WHOPPER® zal deze hoogmis voor wielerliefhebbers nog meer op smaak brengen.  
Kortrijkse vestiging heeft alle troeven in huis 
Het bestaande restaurant onderging de voorbije weken een ware metamorfose en biedt met 425m² plaats aan 148 klanten, naast de drive-in. De nieuwe ploeg bestaat uit 30 medewerkers en een dertigtal studenten, onder leiding van Geert Hontis. Kortrijk wordt de tweede vestiging in de provincie, na die in Brugge. 
Kevin Derycke, CEO van Burger Brands Belgium, gelooft sterk in deze vestiging: ” Kortrijk is een dynamische, hippe en aantrekkelijke centrumstad. En laat dat nu net perfect aansluiten met het DNA van Burger King ! We zien dat elk Burger King-restaurant fans uit de wijde omgeving aantrekt – we verwachten voor het restaurant in Ring Shopping eenzelfde aantrekkingseffect. Ons vernieuwde restaurant heeft in ieder geval alle troeven in huis: een gemakkelijke toegang met een ruime parking, een grote restaurantoppervlakte, aangevuld met een gezellig terras, een ruime drive-in en een speelruimte voor de kinderen.” 
 
De WHOPPER®, koning van de smaak 
BURGER KING® onderscheidt zich van andere hamburgerketens door zijn specifiek productieproces. 
Een WHOPPER®, dat is zoveel meer dan een burger. Met enerzijds een sappige hamburger, die gegrild wordt op kenmerkende wijze boven open vuur, en anderzijds heerlijke groenten die in de restaurants zelf worden gesneden gedurende de dag, om hun smaak en versheid te bewaren. De WHOPPER® en de andere burgers worden bovendien pas gemaakt na het plaatsen van de bestelling – we gooien dus alles in de strijd om de ultieme kwaliteit en smaakbeleving te waarborgen, voor elke klant opnieuw”, legt Kevin Derycke uit. 

BURGER KING® KUURNE Ringlaan 36, 8500 Kortrijk (Ring Shopping)

Opening: 24 april 2018 10u30  Openingsuren: elke dag van 10u30 tot 23u Drive: idem,

Voor de redactie  : Bernard Decock - Bron  : Kevin Derycke  - Burger King kortrijk
 
 

Geplaatst op 18.04.2018

zondag Erfgoeddag

Komende zondag 22 april, Erfgoeddag gaat de tentoonstelling “10 Belgische kunstenaars onder 1 dak” door.   Er zullen werken te zien zijn kunstenaars waarvan volstaat alleen hun familienaam te vermelden.  U kan er o.a. werk zien van De Smet (Gustaaf), Permeke, Claus, Grard, Daeye, Malfait, Wallaert,...
De toegang is vrij en de tentoonstelling is slechts 1 dag geopend vanaf 10.00 tot 18.00 uur in het atelier Martin Wallaert (’t Biechtstoelke), Karperstraat 1, 9870 Machelen-aan-de-Leie.
Meer informatie: https://www.martinwallaert.com/nieuws---news of 0496/230.500
 
Mis deze unieke kans niet!
 
Op erfgoeddag zondag 22 april wordt in het Mudel (Museum van Deinze) ook de winnaar van de dubbelgangerwedstrijd gekozen.  Zie berichtje hieronder.  Martin Wallaert doet mee als look-a-like van kunstschilder Albert Claeys.
 
U kan  de portretten en hun lookalikes op Erfgoeddag (22 april) in het mudel gratis bewonderen van 10u-18u!  
Waarom dan ook het bezoek aan het atelier Martin Wallaert niet combineren met een bezoek aan dit mooie museum?
 
Op de foto's  :
 1 : Nick Hollevoet als Berten De Bels, geportretteerd door Fons Roggeman in 1963
 2 : Nele Hubrechts en “Rust”, een vrouwenportret door  René Bruynseraede uit 1937
 3 : Fran Huys als Mevrouw Van Hecke, geportretteerd door Leon De Smet in 1920
 4 : Martin Wallaert als Albert Claeys (zelfportret)
 5 : Baukis De Decker als Dochter van de Hovenier door Emile Claus in 1908
 6 : Stief Desmet als Gustave Van de Woestyne door Alfons Dessenis in 1905
 
 
Voor de redactie  : Bernard Decock - Bron  : Bianca Declerck

Geplaatst op 18.04.2018

UNILIN stapt als ‘bedrijf van de toekomst’ mee in co-creatiehub Hangar K

 
UNILIN, de interieurspecialist achter de bekende Quick-Stepvloeren, stapt mee in Hangar K. De gloednieuwe Kortrijkse co-creatiehub vormt een unieke voedingsbodem voor ondernemerschap en innovatie. Daarmee sluit die perfect aan bij UNILIN’s ambitie om een ‘bedrijf van de toekomst’ te zijn. 
 
In Hangar K kunnen gevestigde bedrijven, studenten en starters kennis, ervaring en expertise uitwisselen en samen aan projecten werken. De focus ligt op digitale technologie in de maakindustrie.
 
50 UNILIN-pioniers op Kortrijk Weide
Een 50-tal UNILIN-medewerkers uit de marketing- en IT-afdelingen nemen hun intrek in het nieuwe pand op Kortrijk Weide. Samen met medewerkers uit andere innovatieve bedrijven zetten ze projecten op rond digitalisering en ontwikkelen ze digitale oplossingen voor nieuwe business uitdagingen. Ze nemen er ook de rol op van digitale trendwatcher en experimenteren met de nieuwste technologieën.
 
Jan Dewitte, CIO van, UNILIN gelooft sterk in het concept van Hangar K: “Vooral de wisselwerking tussen verschillende bedrijven is bijzonder waardevol. Zo kunnen wij als grote speler in de maakindustrie inspiratie opdoen bij jonge ondernemers, terwijl zij leren van onze ervaring en expertise. Op die manier creëren we nieuwe, nog sterkere oplossingen voor onze klanten.”
 
Meer dan een fabriek van de toekomst
“UNILIN dankt zijn succes aan zijn innovatieve en toekomstgerichte ingesteldheid,” zegt Jan Dewitte. “We investeren bijvoorbeeld volop in knowhow en technologie voor onze productieafdeling. Zo worden de productieprocessen meer en meer aangestuurd door artificiële intelligentie, en kunnen we van een echte industrie 4.0 productie spreken. Op die manier blijven we de concurrentie altijd een stap voor en zijn we klaar voor de uitdagingen van de toekomst.”
 
 
Maar UNILIN wil meer zijn dan alleen maar een fabriek van de toekomst. Jan: “We streven er naar om een echt ‘bedrijf van de toekomst’ te zijn. Daarom zetten we, naast productinnovatie, ook in op de digitale toekomst in alle Unilin afdelingen. Zo kijken onze medewerkers in Marketing en IT steeds uit naar nieuwe diensten en oplossingen voor onze business partners en onze eindklanten. Het doel is om deze laatsten centraal te zetten in het hele proces. Zo kunnen consumenten onze vloer virtueel zien in hun eigen kamer met de Roomviewer op quick-step.be, en kunnen zij binnenkort met hun vragen terecht bij Flora, onze chatbot. Beide projecten zijn ontstaan uit een nauwe samenwerking tussen IT en marketing. Voor business partners is er MyUnilin, een onlineplatform waarmee ze snel en eenvoudig onze producten kunnen bestellen. Bovendien krijgen ze toegang tot unieke oplossingen om hun eigen communicatie en verkoopactiviteiten verder te digitaliseren. Ook onze verkoopteams worden op pad gestuurd met de nieuwste technologieën om onze klanten zo goed mogelijk te bedienen.”
 
Toekomstgericht talent
Met de intrek in Hangar K profileert UNILIN zich nog duidelijker als een toekomstgerichte en creatieve speler. Het bedrijf hoopt op die manier ook het nodige talent aan te trekken om zijn pionierspositie te kunnen handhaven. Jan: “Om voorop te blijven in de digitalisatie, hebben we nood aan collega’s met een verfrissende mindset, passie, en nieuwsgierigheid, die de nodige flexibiliteit aan de dag kunnen leggen. Door te kiezen voor Hangar K, hopen we een nieuwe generatie pioniers aan te trekken die mee willen bouwen aan ons succes.”
 
Over UNILIN
UNILIN produceert laminaatvloeren, samengestelde parketvloeren en luxevinylvloeren onder de merken Quick-Step, Pergo en Balterio, naast panelen op houtbasis (spaanplaat, MDF), sierpanelen, daksystemen en isolatieplaten. UNILIN heeft wereldwijd 5000 medewerkers in dienst op twintig productielocaties. UNILIN haalde in 2017 een omzet van 1,55 miljard euro en maakt deel uit van de internationale beursgenoteerde groep Mohawk (NYSE: MHK).
 
Over Quick-Step
Quick-Step is een kwaliteitsvloermerk geproduceerd door UNILIN. De voortdurende aandacht voor onderzoek en innovatie en de sterke nadruk op kwaliteit hebben Quick-Step tot één van de topspelers in de vloerindustrie gemaakt. Het merk, dat bekendstaat om zijn gepatenteerde, lijmloze Uniclic®-montagesysteem, is geëvolueerd van een betaalbaar alternatief voor hout tot een op zichzelf staande categorie. Het merk biedt een ruime keuze aan designvloeren die in iedere situatie snel en eenvoudig te installeren en te onderhouden zijn. Vandaag is Quick-Step een wereldmerk voor vloeren uit samengesteld hout, laminaat en luxevinyl. Het merk is actief in meer dan honderd landen. Kortom, Quick-Step is een echte leider op het vlak van design, innovatie en kwaliteit
 
Voor de redactie  : Bernard Decock - Bron : Unilin -  fotografie  : HangarK
 

 

Geplaatst op 18.04.2018

AFSCHEIDSCONCERT van THE BASSCATS op de Izegemse Kroegentocht.

RHIZO Zorgkrachtschool opent het nieuwe gebouw in de Beheerstraat 10 in Kortrijk met heel wat feestelijke activiteiten. Partners van de school, leerlingen, teamleden, partners en kinderen vieren allemaal mee.
 

Wat is RHIZO Zorgkrachtschool?

RHIZO Zorgkrachtschool is de nieuwe naam voor School voor mens & samenleving, die ontstond uit de fusie van het voormalige Sint-Niklaasinstituut en Stella Marisinstituut, twee grote namen voor personenzorgonderwijs in de regio. Tot op vandaag zitten de leerlingen verspreid over twee locaties: de eerste en tweede graad in de Beheerstraat/Burgemeester Nolfstraat, de derde graad in de Sint-Denijsestraat. “Nu het nieuwe gebouw af is, is er voldoende ruimte voor álle leerlingen van de school in de Beheerstraat”, vertelt algemeen directeur van RHIZO Nancy Dedeurwaerder.
 

Hoe viert de school het nieuwe gebouw?

“Het nieuwe gebouw vieren we met heel wat feestelijke activiteiten. We beginnen met een officiële opening op donderdag 19 april”, licht campuscoördinator Bruno Overbergh toe. “We wilden bij de opening echter ook onze leerlingen niet uit het oog verliezen”, aldus pedagogische directeurs Kornelia Buyse en Els Hugelier. “Het nieuwe gebouw is er immers voor hen. Daarom stoppen de lessen op vrijdag 20 april om 12 uur en organiseren we in de namiddag een openingsfestival voor de leerlingen.”
Het nieuwe gebouw is er ook voor het team, en vele partners en kinderen zijn nieuwsgierig hoe die nieuwe werkplek er uit ziet. “We verwelkomen alle partners en kinderen op de opendeurdag op zaterdag 5 mei. We voorzien ook een springkasteel en allerlei leuke activiteiten voor de kinderen. Na de opendeurdag blijven we met het team in school en houden we een barbecue”, zegt Bruno Overbergh.
 

Méér dan een school

Dat RHIZO Zorgkrachtschool meer dan louter een schoolgebouw is, blijkt uit de vele innovatieve projecten in zorg en onderwijs waar de school op inzet. Later dit jaar kijkt de school nog uit naar de opening van Villa iMagina, Huis van Verbeelding. De ruimte in Rollegem die de Hotelschool tijdelijk onderdak bood, werd de voorbije maanden omgebouwd tot een multifunctionele belevingsruimte waar leerlingen met verschillende jongeren en personen met een beperking aan het werk gaan.
“In de Burgemeester Nolfstraat komt er bovendien een ontmoetingshuis waar senioren drie halve dagen per week naar de school zullen komen, in een project dat eenzaamheid bij senioren tegengaat en leerlingen de kans biedt om binnenshuis met ouderen in contact te komen”, zegt Door Grégoir, medewerker van het ontmoetingshuis.
Daarnaast komt er in de Burgemeester Nolfstraat een hoogtechnologisch simulatielab. Zowel in het ontmoetingshuis als in het simulatielab zullen niet alleen leerlingen van de Zorgkrachtschool maar ook studenten van VIVES HBO5 verpleegkunde Kortrijk en VIVATO oefenen.
 
 

Wat met ‘tvier?

De leerlingen van secundaire freinetschool ‘tvier, die tot het einde van het schooljaar in de Burgemeester Nolfstraat blijven, verhuizen daarna naar de Sint-Denijsestraat. Met deze site heeft de school een eigen locatie voor hun unieke pedagogisch project én voldoende groeimarge om de komende jaren meer leerlingen van secundair freinetonderwijs in de regio te genieten.
 

En wat met brouwerij Vuylsteke?

Voorbijgangers zien in de Beheerstraat dat brouwerij Vuylsteke tussen beide delen van het nieuwe schoolgebouw bewaard bleef. “De brouwerij is beschermd erfgoed”, vertelt Geert Dewitte, directeur infrastructuur van RHIZO. “We zullen de brouwerij restaureren, opwaarderen en in de nieuwe school integreren. Op de benedenverdieping komt er een secretariaat dat aansluit bij het onthaal van de school. Op de bovenverdieping komt er een open leercentrum waar leerlingen en personeel in een uniek kader met en van elkaar kunnen leren.”
Kortom, RHIZO Zorgkrachtschool heeft heel wat vernieuwende dromen en ambities en zet met het nieuwe schoolgebouw een volgende stap in de verwezenlijking daarvan.


Voor de redactie  : Bernard Decock - Bron  en fotografie  : Rizo kortrijk
 

Geplaatst op 18.04.2018

KROEGENTOCHT XL IZEGEM - 11 MEI 2018 (21u tot 01u) - Een organisatie van de Leutvrienden

AFSCHEIDSCONCERT van THE BASSCATS op de Izegemse Kroegentocht.
Na ongeveer 20 edities te hebben gespeeld op onze Kroegentocht nemen THE BASSCATS afscheid.
THE BASSCATS blijven bestaan maar zullen niet meer te zien zijn op kroegentochten en dergelijke evenementen.
Voor dit laatste concert worden een reeks gastmuzikanten toegevoegd.
THE BASSCATS maken er voor de laatste keer een XL feest van. (bron:FBpagina THE BASSCATS)
 
 
Op 11 mei 2017 vindt de 29e! editie van de Izegemse Kroegentocht plaats.
Dit jaar mogen we opnieuw spreken van een Kroegentocht XL want op 11 mei 2018 wordt een optreden voorzien in maar liefst 14 (veertien) cafés.
Die 14 cafés bevinden zich op 3 locaties. Niet alleen op de Grote Markt en de Korenmarkt, maar ook in de omgeving van de Sint-Tillokerk zal het er bruisen van een aangename muzikale sfeer. 
De Izegemse Kroegentocht blijft de grootste van Vlaanderen!!!
 
De Kroegentocht in Izegem is het ideale moment om nog eens af te spreken met vrienden.
Muziek gaan luisteren en een lekker biertje drinken in het café waar je vroeger uitging en je partner leerde kennen.
Dat alle cafés op wandelafstand liggen is een grote troef maar ook de variatie van groepen en kroegen spreken bezoekers aan.
De voorbije edities werd de kwaliteit van de groepen alom geprezen en dit jaar is dit niet anders:
 
14 CAFES - 14  MUZIEKGROEPEN
 
Mozart - Kris Wills/Louis Ray                   
Vagant - The Uppercuts
Koornmarkt - STS coverband
La Gaar - The Basscats
Damberd - The Blues Legacy    NIEUW...Eén van de oudste cafés van Izegem deelt ons enthousiasme en springt mee op de kar.
Toezens - The Usual Suspects
Playa - Motherfuckers From Hell
Vlaams Huis - YIP
Plectrum - I-Conn
25ste uur - Ad Hoc Band
't Elfde Gebod - De Kemels
't Doolkruyd - Special Style
In de Oude Sint Pieter - Kräkers
Plan B - Central Station
 
 
Kaarten in VVK: 7euro, ADD: 10euro
Voorverkoopadressen: alle deelnemende kroegen, Het Bierkasteel, Wenerdroom, Nonkel, Spar Bosmolens, Spar Emelgem, Spar Kachtem.
Voor die prijs wordt via de aangehechte bon ook een gratis GOODIEBAG aangeboden dankzij het BIERKASTEEL, te verkrijgen in de chalets waar de kaarten voor polsbandjes dienen ingewisseld te worden. Op is op.
 

 
Voor de redactie  : Bernard Decock  - Bron  : Vierstraete Jurgen - Izegemse Kroegentocht
 
 
 

Geplaatst op 18.04.2018

Designregio Kortrijk zoekt de 50 meest innovatieve producten uit Zuid-West-Vlaanderen voor DesignX50

Zuid-West-Vlaanderen staat als topregio voor de creatieve maakindustrie bekend voor haar vooruitstrevende bedrijven en ontwerpers.
Het boek DesignX50 van Designregio Kortrijk geeft een inkijk wat deze regio te bieden heeft. De 50 geselecteerde producten of diensten tonen de innoverende en creatieve kracht van de regionale bedrijven en vormen dan ook samen het visitekaartje van onze ambitieuze regio. Daarenboven krijgen de 50 geselecteerde producten of diensten ook een DesignX50 LABEL dat kan gebruikt worden bij alle (inter)nationale communicatie.
ONTWIKKELT JE ONDERNEMING EEN INNOVATIEF PRODUCT OF DIENST IN DE REGIO? DAN KOM JE IN AANMERKING!
 Interesse? Bezorg je kandidatuur vóór DONDERDAG 27 APRIL aan Lise Van Tendeloo van Designregio Kortrijk aan de hand van het invulformulier, www.designregio-kortrijk.be/inspireren/design-x50-open-call/
Bijkomende informatie? Mail of bel gerust! 056 51 91 83 - lise@designregio-kortrijk.be
 Designregio Kortrijk maakt vervolgens een fiche op, die als basis dient voor de beoordeling door de professionele jury. De selectiecriteria zijn:
* ontwikkeld in de regio Kortrijk-Ieper-Roeselare-Tielt
* in productie zijn of toegepast worden
* getuigen van een vernieuwend karakter
* duurzaam
( Alle informatie wordt vertrouwelijk behandeld.)
 Eens geselecteerd betaalt het bedrijf een ENGAGEMENTSFEE van €800. Voor jonge starters (≤ 3 jaar) voorzien we een tegemoetkoming van de helft van de fee. Pas na betaling wordt opname in de publicatie toegestaan. DesignX50 is uw tweejaarlijkse afspraak die bijdraagt tot het in de markt zetten van uw product of dienst.
 Wij zorgen voor de volgende return:
* Dubbele pagina vermelding in de 6e editie van de drietalige professionele publicatie (NL-FR-ENG)
* DesignX50 LABEL erkenning (digitale toolkit wordt ter beschikking gesteld)
* Communicatiecampagne ter bekendmaking van het boek & geselecteerde bedrijven
* Verdeling van 4000 exemplaren bij magazine Ondernemers van Voka West-Vlaanderen
* 5 gratis exemplaren * Aanwezigheid op de booklaunch tijdens Week van het Ontwerpen 2017 (19-22 oktober - Budafabriek Kortrijk)
* Mogelijkheid om deel te nemen aan DesignX50 expo tijdens de Week van het Ontwerpen W/O 2017
Dit is een initiatief van Designregio Kortrijk: het platform voor creativiteit, innovatie en ondernemerschap van de regio Kortrijk.
Dien je kandidatuur nu in!
www.designregio-kortrijk.be/inspireren/design-x50-open-call/

Lise Van Tendeloo  / Front montage  Bernard Decock -  Bron  : Lise van Tendeloo  -  fotografie  : Designregio kortrijk

Geplaatst op 18.04.2018

Werknemers en particulieren helpen Kortrijks bedrijf aan groene energie

Op een heel zonnige zeventiende april werden de 2000 hoogrendementspanelen op het dak van drukkerij INNI Group aangesloten. Samen zijn ze goed voor 600 KW of 90% van de energiebehoefte van het bedrijf, maar ook voor een jaarlijkse daling van 190 ton van de CO2 uitstoot en een energiefactuur die een kwart lager ligt dan voorheen. Het project werd mogelijk gemaakt via derdepatijfinanciering, wat in dit geval – voor het eerst – ook inhoudt dat de medewerkers kunnen mee investeren in de groene toekomst van hun bedrijf.

Voor het eerst beleggen werknemers in grootschalig zonnedak

Het was Vlaams minister van Energie Bart Tommelein die, ook in het bijzijn van burgemeester Vincent Van Quickenborne, de grote industriële installatie in werking stelde tijdens de NoonTalk van Kortrijk-Noord. De minister is tevreden met de inspanningen die hier geleverd worden om duurzame energie op te wekken en hij is lovend voor de manier waarop dit project tot stand is gekomen: ‘Om de Vlaamse klimaat- en energiedoelstellingen voor 2020 te halen, is het cruciaal dat ook onze bedrijven meer hernieuwbare energiebronnen gebruiken. Dit gaat gepaard met belangrijke investeringen en de competitiviteit van onze bedrijven mag daardoor niet in het gedrang komen. Derdepartijfinanciering is de oplossing. In dit geval participeren, naast andere particulieren, ook de werknemers van het bedrijf mee: met dergelijke groenestroominitiatieven stimuleer je betrokkenheid en creëer je een stevig en breeddraagvlak voor een geslaagde energietransitie.’
 
Manu Jans, CEO van GreenPulse, gespecialiseerd ontwikkelaar, financierder en beheerder van de installatie, licht toe: ‘Het zonnedak werd gedeeltelijk gefinancierd via crowdlending. Particulieren en werknemers van de dakeigenaar investeren een bedrag tussen €2000 en € 50.000 en kunnen rekenen op een gewaarborgd nettorendement van 3,9% op een 8-jarige lening. Daarmee legt de investeerder een mooi groen spaarboekje aan. Dat ook werknemers participeren is een primeur, die nu al interesse en navolging krijgt.’

Met verenigde energie

Voor zonnepaneelprojecten voor bedrijven coördineert GreenPulse de initiële studies, , de contractuele overeenkomsten, staat het in voor de uitvoering van de gedetailleerde technische voorstudies, regelt het de financiering, stelt het een bouwfirma aan en beheert het park gedurende de volledige looptijd. Het bedrijf realiseerde al diverse projecten in binnen- en buitenland. Onlangs haalde het, via de multinational PepsiCo, een groot project binnen voor 18 zonnedaken bij hun leveranciers in India.
Naast de participatie van particuliere investeerders, is GreenPulse zelf  ook investeerder. Voor de bankfinanciering van dit project maakt GreenPulse gebruik van de Belfius’ Energy Efficiency Package.
 
Voor de constructie van het zonnedak in Kortrijk deed GreenPulse een beroep op ExtraPower. Deze gespecialiseerde bouwfirma installeerde op het dak van drukkerij INNI Group de 2000 premium zonnepanelen die vorige week de AREI Keuring kregen.
 
Burgemeester Vincent Van Quickenborne is tevreden met dit project dat volgens hem perfect past binnen de ambities van Kortrijk klimaatstad.

INNI group

INNI group combineert drukwerk met innovatie. Met 130 werknemers en een jaarlijkse omzet van 24 miljoen euro is het in België al 125 jaar lang één van de grootste familiebedrijven in de sector

GreenPulse

GreenPulse, opgericht in 2008, installeerde al zonnepaneelprojecten bij binnen- en buitenlandse bedrijven zoals TVH, Alken Maes, BMW, Betafence, Eternit, Decospan, J Cortes Cigars. Momenteel richt het zich op projecten in Europa en de ‘emerging markets’ China, India en Brazilië

ExtraPower

ExtraPower is een sterk groeiend bedrijf dat zonnepanelen plaatst voor KMO’s, industrie en investeerders. Jaarlijks bouwt het ca. 10 MWp aan zonnepanelen in België en Nederland

Belfius Energy Efficiency Package

Met het Belfius Energy Efficiency Package (of kortweg BEEP) stimuleert Belfius instellingen om verder in energie-efficiëntie en hernieuwbare energie te investeren. Belfius werkt hiervoor exclusief samen met de Europese Investeringsbank (EIB). Belfius betrekt ook Energy Service Companies (ESCO’s) als bevoorrechte partners


Voor de redactie  : Bernard Decock - Bron  :  Greet Verleye  dienst  communicatie

Geplaatst op 18.04.2018

Gezocht: vrijwilligers voor de praattafels in de bib

Het OCMW en de bib slaan de handen in elkaar en organiseren vanaf september praattafels in de bib. Momenteel organiseren de dienstencentra van het OCMW al informele praattafels (twee in Gullegem en twee in Wevelgem), met de bijkomende tafels in de bib wordt het aanbod verruimd.  Voor de begeleiding is de bib nog op zoek naar vrijwilligers.
 
 
Meer dan boeken alleen
De bib ondersteunt mensen met leesproblemen en taalachterstand door het aanbieden van luisterboeken, taalcursussen Nederlands, beeldwoordenboeken, … en wil nu een stap verder gaan met het organiseren van de praattafels. Veel nieuwe inwoners volgen cursussen Nederlands voor anderstaligen. Cursisten zoeken vaak zelf naar bijkomende oefenkansen om zich snel te integreren in de maatschappij.
 
Deelnemen is gratis, de praattafels vinden elke eerste zaterdag van de maand plaats in de bib. Een vrijwilliger begeleidt de groep en werkt verschillende thema’s uit. Af en toe gaat de groep ook op uitstap naar de kapper bijvoorbeeld of de supermarkt. Dit werkt drempelverlagend en bevordert de integratie van de deelnemers.
 
 
Vrijwilligers gezocht
Wie meer wil weten over de praattafels of wie zich wil melden als vrijwilliger, kan op donderdag 19 april om 19u30 naar de bib komen. Siska Goubert van het agentschap voor integratie en inburgering komt meer uitleg geven.

 Voor de redactie  : Bernard Decock - Bron : Lore Sinnaeve - stafmedewerker communicatie · cel ICT & communicatie

Geplaatst op 18.04.2018
3090 artikelspagina's: 1 2 3 <<< 4 >>> 5 6 7 8 9 10 11 ... 310